BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Forse kritiek op college van B&W in verkiezingsprogramma PvdA Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 13 januari 2018 - UPDATE De PvdA Teylingen zet zich met haar deze week gepresenteerde verkiezingsprogramma 'Samen vooruit'  af tegen "de rechtse colleges van B&W die in de afgelopen acht jaar de macht hebben gehad in de gemeente Teylingen. Colleges die niet in staat blijken om wachtlijsten voor betaalbare woningen weg te werken of de verkeersveiligheid in Teylingen te verbeteren", zo schrijft de PvdA in een toelichting op het programma. Daarnaast is er kritiek op de bestuurscultuur en de invloed die projectontwikkelaars hebben op het college.

"De huidige bestuurscultuur binnen de gemeente Teylingen past een moderne gemeente in Zuid-Holland niet", zo schrijft de PvdA. "Projecten worden onderhands aanbesteed en afspraken met ondernemers en inwoners worden geschonden omdat projectontwikkelaars grote invloed hebben op het college. In het verkiezingsprogramma wordt echter niet toegelicht om welke projecten en projectontwikkelaars dat gaat.

Zuidelijke praktijken
In een toelichting zegt PvdA-raadslid Joost van Doesburg dat er er bijvoorbeeld gedacht moet worden aan de komst van een pick-up point voor boodschappen langs de A44 . "Het is in strijd met de detailhandelsvisie van de gemeente, maar op aandringen van een projectontwikkelaar wil de wethouder (Bas Brekelmans (red.)) daar toch aan meewerken. Rijke partijen kunnen zo de kamer van de wethouder binnenlopen, terwijl de inwoners op 1-0 achterstand staan. Na een commissievergadering Ruimte zie je hoe de projectontwikkelaars de wethouder omhelzen. Er staat ook niet voor niets in het verkiezingsprogramma dat deze bestuurscultuur niet past bij een gemeente in Zuid-Holland. Het doet mij denken aan praktijken in bepaalde gemeenten in het zuiden van het land waar ik vandaan kom", zo zegt Van Doesburg. "Maar dan zonder de vlaai." 

Als ander voorbeeld noemt Van Doesburg de aanleg van de Easypath fietspaden in Teylingen. Die zijn allemaal door één leverancier aangelegd, zonder dat er een openbare aanbesteding is geweest. Het levert volgens het PvdA-raadslid toch het gevoel op dat er frequent afspraken zijn gemaakt met bepaalde bedrijven.

Fusie
Ook over de ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom, afgelopen jaar, is de partij kritisch.  "Helaas is deze fusie tot op heden niet succesvol. Verder fuseren zou slechts leiden tot een verdere verslechtering van het serviceniveau en de inwoners schaden." Als het aan de PvdA ligt, gaat Teylingen niet verder fuseren. "Geen technocratische aanpak waarbij uitsluitend wordt gekeken naar efficiency. Laten we de ambtelijke fusie ombuigen naar een succes en ons richten op het verbeteren van het serviceniveau van de gemeente naar de inwoners", zo valt te lezen in het verkiezingsprogramma.

Daarin wordt verder onder meer gepleit voor een evenwichtige woningmarkt met meer aandacht voor mensen met een laag inkomen; meer aandacht voor duurzaamheid en een beter ondernemersklimaat.

 


 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs