BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raadsleden niets wijzer over Vooruitgang Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 16 januari 2018 - Wethouder Brekelmans weet welke consquenties het onder verscherpt toezicht stellen van Woonstichting Vooruitgang hebben voor de afspraken over sociale huurwoningen in de gemeente. Maar de gemeenteraad blijft voorlopig nog onthouden van antwoorden. Trilokaal stelde op 21 december vragen over de consequenties. Maarten van Welie (CDA) wilde dinsdag in de commissie Ruimte mondeling horen wat de gevolgen van de 'perikelen bij Vooruitgang' zijn, maar commissievoorzitter Sabrina van der Lubbe was onvoorbiddelijk: Trilokaal heeft als eerste vragensteller als eerste recht op schriftelijk antwoord.

Van Welie is niet blij met de weigering: "Het is een groot maatschappelijk probleem en in het belang van de inwoners". CDA-raadslid Sybrinne de Vries verwijt op Twitter Van der Lubbe dat zij 'jammerlijk uit haar rol is geschoten' in de functie van onpartijdige voorzitter.

Trilokaal overweegt om de te ontvangen antwoorden van het college direct in de komende raadsvergadering te bespreken.

Woonstichting Vooruitgang is op 21 december onder verscherpt toezicht gesteld door de Autoriteit woningcorporaties, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. De aanleiding zijn de zorgen en twijfels over de governance processen (sturen, beheersen, toezicht houden en verantwoorden) bij de woonstichting. De gehele Raad van Commissarissen is op 8 december opgestapt.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs