BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Wethouder verwacht snel plannen voor Marienhaven, De Waaier en Langeveld Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 16 januari 2018 - Wethouder Brekelmans heeft dinsdag een update gegeven over een aantal nieuwbouwplannen in de gemeente Teylingen. Over de gebouwen Mariënhaven en Mariëngaerde is volgens de wethouder over een paar maanden meer bekend. De ontwikkelaar is op ambtelijk en bestuurlijk niveau in overleg met de gemeente. Hierbij wordt gekeken naar het behouden van de monumentale status van de gebouwen terwijl er sociale huur- en koopwoningen gebouwd worden. Ook naar jongerenhuisvesting wordt gekeken.

De Waaier
Op de lokatie voor voormalige basisschool De Waaier is nog niet bekend of er sociale woningbouw zal plaatsvinden. Volgens Brekelmans hebben lokale verenigingen belangstelling getoond om het huidige schoolgebouw te gebruiken.

Langeveld
Brekelmans verwacht in 2018 een collegevoorstel voor de ontwikkeling van de lokatie Langeveld naast sportpark De Roodemolen in Sassenheim. Omdat de grond eigendom van de gemeente is, heeft het college meer mogelijkheden om voorwaarden te stellen aan het type woningen en klimaatneutrale maatregelen. Teylingen kan daarbij in plaats van het financiële de 'maatschappelijke winstmaximalisatie' voorop zetten.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs