BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Strengere regels voor uitstallingen Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 17 januari 2018 - Wethouder Kees van Velzen komt binnen vier maanden met strengere regels over reclameborden en andere uitstallingen in de winkelstraten. In 2012 werd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gekozen voor minder regels over uitstallingen. Het toenemend aantal obstakels op de stoep leidt tot belemmeringen waar mensen met een beperking in het winkelcentrum letterlijk tegen oplopen. Waar de reclame hinderlijk of gevaarlijk is, wordt nu al opgetreden door de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOAs) verzekerde Van Velzen woendag.

Het uitstallingsbeleid staat al sinds 2014 op de lange termijnagenda van het college. Het CDA en Trilokaal hebben vragen gesteld over de voortgang. Het geduld bij de raadsleden begint op te raken.

Van Velzen zegt dat het beleid lastig aan de winkeliers zelf over te laten is. De individuele detaillist wil graag meewerken maar is daartoe minder bereid als de buurman wel een bord mag neerzetten omdat het stukje stoep voor de winkel privé eigendom is en 'binnen het vlak van de winkel' in het bestemmingsplan valt.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs