BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
College van B&W herkent zich niet in beschuldigingen PvdA Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 22 januari 2018 - Het college van B& W herkent zich niet in het beeld dat de PvdA in het verkiezingsprogramma en in een toelichting op deze deze site van het college schetst . Volgens de partij hebben projectontwikkelaars een grote invloed op het college en worden afspraken met inwoners en ondernemers geschonden. Het college neemt in een schriftelijke verklaring aan De Teyding afstand van deze beschuldigingen.

"Wij staan voor de integriteit van ons college en onze ambtelijke organisatie. Bovendien diskwalificeert de partij de besluitvorming die in de gemeenteraad heeft plaatsgevonden, een raad waarin zij zelf deelneemt", zo laat het college weten.

In een toelichting op de kritiek liet PvdA-raadslid Joost van Doesburg eerder weten dat rijke partijen zo de kamer van wethouder Bas Brekelmans kunnen binnenlopen, terwijl de inwoners op 1-0 achterstand staan. "Er staat ook niet voor niets in het verkiezingsprogramma dat deze bestuurscultuur niet past bij een gemeente in Zuid-Holland. Het doet mij denken aan praktijken in bepaalde gemeenten in het zuiden van het land waar ik vandaan kom", zo zei Van Doesburg. "Maar dan zonder de vlaai."  

Verkiezingsretoriek
Het college lijkt de beschuldigingen vooral als verkiezingsretoriek af te doen. "Het is duidelijk dat deze partij de strijd om de kiezer is aangegaan. Het beleid dat de PvdA voorstaat moet bediscussieerd worden in de verkiezingsdebatten. Wel vinden wij het belangrijk om aan te geven dat wij ons niet herkennen in het beeld dat de PvdA schetst van de huidige bestuurscultuur binnen de gemeente Teylingen", aldus het college.

"Met nog twee maanden te gaan tot de verkiezingen zien wij uit naar een krachtig, scherp en transparant debat. Een debat gebaseerd op inhoud en feiten", zo voegt het college daaraan toe.

Zie ook: Forse kritiek op college van B&W in verkiezingsprogramma PvdA
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs