BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Fiepbus stopt bij Antoniusschool Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 22 januari 2018 - Een grote rode dubbeldekker helemaal in de stijl van Fiep Westendorp stond woensdagochtend 17 januari bij de Antoniusschool in Voorhout. Alle groepen mochten een kijkje nemen in dit rijdend kunstwerk. Vol enthousiasme stapten de kinderen van groep 1 tot en met 8 de Fiepbus in en keken hun ogen uit. Met beneden in de Fiepbus een doolhof om op avontuur te gaan. Bovenin de bus lagen spelletjes en iPads met alle bekende Fiepkarakters. Met passende kinderliedjes op de achtergrond konden de kinderen aan de slag met het inkleuren van Fiep-kleurplaten. Foto Mariska de Graaff.

De Bibliotheek Bollenstreek geeft met de Fiepbus aandacht aan voorlezen. Liefde voor boeken en interesse in lezen ontstaan vanzelf als jonge kinderen veel worden voorgelezen. De tekeningen van Fiep Westendorp en de verhalen spreken jong en oud aan. Al jaren worden de verhalen voorgelezen. De Bibliotheek Bollenstreek wil het voorlezen stimuleren. Tijdens de opening in de Antoniusschool sprak docent van groep 7 John van der Lans over hoe leuk voorlezen is en alle kinderen hielden hun favoriete boek in de lucht. Directeur van de Bibliotheek Bollenstreek Hans Portengen vertelde dat hij vroeger met veel plezier de hele reeks van De Grijze Jager aan zijn kinderen heeft voorgelezen. Op de vraag welke kinderen thuis worden voorgelezen staken de jonge kinderen hun handen in de lucht. Portengen benadrukte dat voorlezen voor alle kinderen belangrijk en leuk is. Om het ouders makkelijker te maken staan er op de website van Bibliotheek Bollenstreek tips hoe en wat je voor kunt lezen. Tot slot was wethouder Kees van Velzen van de gemeente Teylingen aan het woord. Ook de gemeente doet veel om het lezen en voorlezen te bevorderen. Goed kunnen lezen is niet vanzelfsprekend volgens Van Velzen. “Stel je staat bij de bus en je kunt het niet lezen, wat doe je dan.” Na deze opening was het tijd voor groep 7 van de heer Van der Lans om in de Fiepbus te stappen.

In de middag stond de Fiepbus bij de Bibliotheek Sassenheim. Ruim 130 kinderen hebben genoten van de Fiepbus. Ouders en grootouders maakten volop foto’s van de kinderen in en om de Fiepbus. “Mijn kleindochter heet Fiep, dus ja, ze moet even op de foto met deze prachtige bus.” Om daarna in de bibliotheek een mooi voorleesboek uit te zoeken en te lenen.

De Fiepbus is op tournee door de Bollenstreek en doet verschillende scholen en vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek aan. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Emancipatiefonds Duin en Bollenstreek.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs