BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Van Doesburg (PvdA) wil invloed 'vastgoedjongens' op het college aantonen Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 23 januari 2018 - PvdA-raadslid Joost van Doesburg wil, via schriftelijke vragen aan het college van B&W, aantonen dat de kritiek op het college in het PvdA-verkiezingsprogramma juist is. Hij vraagt het college om alle afspraken met 'vastgoedjongens' over projectontwikkeling openbaar te maken. Projectontwikkelaars zouden volgens Van Doesburg een grote invloed op het college hebben, zo zei hij eerder op deze site. Raadslid Robin Konings (VVD) reageert op Twitter verbaasd op de vragen die Van Doesburg stelt en speelt daarbij op de man: "Als PvdA-lid/stemmer zou ik mij echt doodschamen voor een dergelijke representatie. Alsof je een willekeurige PVV-gekkie van de bank hebt getrokken en vragen hebt laten stellen".

Het college gaf gisteren in een reactie aan De Teyding aan zich niet te herkennen in het beeld dat de PvdA schetst van de huidige bestuurscultuur binnen de gemeente Teylingen.

Van Doesburg wil ook bevestiging dat de PvdA in 2015 bezwaar aantekende tegen de aanleg van Easypath fietspaden en dat het college een pick-up point buiten de dorpskernen wilde vestigen in afwijking van de Teylingse detailhandelsvisie waarin staat dat er geen detailhandel mag plaatsvinden buiten de dorpskernen.

Reactie VVD
Koninings schrijft vandaag op Twitter: "Hij vraagt naar dingen waar hij al 2 jaar terug antwoorden op heeft gekregen en dat bleek gewoon vooringenomen onzin. Hij weer dondersgoed dat hij oude koeien uit de sloot haalt en zodoende het college tracht te beschadigen (...) Wanneer je dronken oom besluit raadsvragen te stellen. Wat een trieste FvD/PVV retoriek zeg. @PvdATeylingen, get your act together en stop deze man (...) Dit is echt bizar. Als PvdA-lid/stemmer zou ik mij echt doodschamen voor een dergelijke representatie. Alsof je een willekeurige PVV-gekkie van de bank hebt getrokken en vragen hebt laten stellen".

Easypath fietspaden
Vanaf 2011 heeft de gemeente Teylingen op verschillende locaties fietspaden voorzien van betonnen fietspadelementen van Easypath. Easypath destijds bij aanbesteding is als goedkoopste marktpartij naar voren gekomen en is volgens het college ook de enige marktpartij die de gewenste kwaliteit kan bieden. In de raadsvergadering van 26 maart 2015 stond het voorstel op de agenda om 10.200 vierkante meter fietspad te vervangen door Easypath voor 867.016 euro. Er zijn toen geen offertes opgevraagd bij andere producenten van betonelementen omdat het college de offerte heeft vergeleken met de eerdere aanbesteding waar Easypath als goedkoopste uit de bus kwam.

Van Doesburg heeft zich er in 2015 over verbaasd dat het college 860.000 euro wil uittrekken voor de aanleg van nieuwe fietspaden en de raad daarbij geen enkele controlerol wilde geven door onderhands aan te besteden. "We kunnen nu niet controleren of het de beste of goedkoopste aanbieder is. In Teylingen is blijkbaar geen sprake van eerlijke concurrentie. De PvdA wenst geen verantwoording te dragen voor het onderhandse aanbestedingsgedrag van het college en zal daarom tegen stemmen", aldus Van Doesburg in de raadsvergadering van 2015.

Volgens het college heeft Easypath een gepatenteerd systeem waar het college uitermate tevreden over is: "Oneffenheden in fietspaden komen bijna niet meer voor, daar waar deze door Easypath zijn aangelegd. Het college wil dit graag continueren. De fietspaden gaan zeer lang mee, zien er zeer strak en netjes uit en het fietscomfort wordt verhoogd."

VVD, ChristenUnie, D66, Trilokaal, CDA waren voor de onderhandse aanbesteding van de Easypath fietspaden. De PvdA stemde tegen.

Pick-up point
In de commissie Ruimte van 14 oktober 2014 kwam een Pick-Up Point aan de Warmonderweg in Sassenheim ter sprake. Door Monviso Vastgoed BV is een principeverzoek ingediend voor het realiseren van zo’n afhaalpunt voor supermarktboodschappen langs de A44. PvdA, Christenunie en Trilokaal waren tegen behandeling van het verzoek. Zij herkenden zich in de angst van de plaatselijke ondernemers dat zo'n afhaalpunt ten koste zal gaan van hun omzet. 

In de raadsvergadering van 25 juni 2015 stemden PvdA en ChristenUnie tegen de Structuurvisie Teylingen 2030 omdat daarin de mogelijkheid voor een pick-up point buiten de winkelcentra was opgenomen. Ze worden hierbij gesteund door een zienswijze die de provincie Zuid-Holland indiende tegen de pick-up points.

Of er nog steeds plannen zijn om het pick-up point te realiseren is niet bekend.

Zie ook:

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs