BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
College: Verscherpt toezicht op Vooruitgang is interne aangelegenheid Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 24 januari 2018 - Het college van B&W weet niet wat de achtergronden zijn van het aftreden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Woonstichting Vooruitgang. Zowel bij de woonstichting als bij huurdersorganisatie Huurders Belang Teylingen, die twee leden van de RvC moet voordragen, werd wethouder Brekelmans niets wijzer. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen van Trilokaal naar aanleiding van het onder verscherpt toezicht stellen van Vooruitgang. Het college gaat er vanuit dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de huurders.

Dat Vooruitgang onder verscherpt toezicht is gesteld heeft volgens het college geen consequenties voor de prestatieafspraken: "De prestatieafspraken die zijn gemaakt met Vooruitgang worden in 2018 gewoon uitgevoerd volgens plan."

Er zijn volgens het college ook geen gevolgen voor lopende en toekomstige bouwprojecten: "Wij willen benadrukken dat er, voor zover bij ons bekend, geen problemen zijn met de financiële continuïteit bij de Vooruitgang. Geplande investeringen gaan dus gewoon door. Zo gaat de bouw van de 28 appartementen in de Engelse Tuin in Voorhout binnenkort, zoals gepland, van start."

Woonstichting Vooruitgang is op 21 december onder verscherpt toezicht gesteld door de Autoriteit woningcorporaties, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. De aanleiding zijn de zorgen en twijfels over de governance processen (sturen, beheersen, toezicht houden en verantwoorden) bij de woonstichting. De gehele Raad van Commissarissen is op 8 december opgestapt.

Als er verder geen gevolgen zijn voor de huurders van de woonstichting, beschouwt het college het onder toezicht plaatsen als een interne
aangelegenheid waarbij anderen, zoals de Ondernemingsraad en de Autoriteit Woningcorporaties een rol hebben.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs