BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
College: Containers voor inzameling plastic Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 26 januari 2018 - Het college van B&W plastic inzamelen via aparte containers. Plastic, blik en drankkartons moeten nu nog in een zak langs de weg gezet worden. Bewoners van appartementen moeten straks extra moeite doen om plastic in te leveren. Bij hen wordt het plastic niet meer opgehaald. De zakken moeten in nieuwe ondergrondse containers bij de bestaande inzamellocaties van glas, papier en textiel gegooid worden.

De aparte container voor plastic, blik en drankkartons is een oplossing voor de bestaande problematiek bij harde wind waardoor er geen zakken meer over de weg waaien.

Win-win
Afval scheiden levert iedereen wat op. Zo wordt van plastic afval bijvoorbeeld mobieltjes of tennisballen gemaakt. Goed scheiden is daarmee niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Hergebruik van grondstoffen is goedkoper dan het verbranden van restafval. Met het overstappen op afvalcontainers bij huishoudens en ondergrondse containers maakt Teylingen hierin een goede stap.

Nieuwe inzamelmethode  
Ook Teylingen vindt een duurzame leefomgeving belangrijk en wil graag de landelijke doelstelling van 75% afvalscheiding en maximaal 100 kg per inwoner per jaar, halen. De afgelopen raadsperiode heeft de gemeenteraad varianten bekeken en met inwoners gesproken over een nieuwe inzamelmethode. Welke methode het moet worden, daar is de gemeenteraad nog niet over uit. Wel is duidelijk dat in alle varianten een 'plastic' container nodig is voor het bereiken van de afvalscheidingsdoelstelling.

Het voorstel wordt besproken in de commissie Ruimte op dinsdag 13 februari om 20.00 uur in het bestuurscentrum Voorhout.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs