BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kleintje Pils naar Olympische Spelen in Pyeongchang Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 28 januari 2018 - Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils is uitgenodigd om tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang de prestaties van de schaatssporters muzikaal te ondersteunen. De Gangneung Science Oval in Zuid Korea zal twee weken lang het centrum van de schaatssport zijn. Daar hoort ook het Oranjeorkest Kleintje Pils bij, vindt het Olympisch Organisatiecomité POCOG 2018. Zij hebben het koninklijk onderscheiden orkest Kleintje Pils uitgenodigd om de typisch Hollandse schaatssfeer te creëren voor het massaal verwachte internationale publiek. Foto Huub Soep.

Muzikale ambassadeurs
De Koreanen hebben Kleintje Pils aan het werk gezien bij de eerdere Olympische Spelen van Nagano, Salt Lake City, Torino en Vancouver, maar vooral vier jaar geleden bij de Spelen in Sotsji. Ze zeggen onder de indruk te zijn van de fantastische sfeer die het Hollandse orkest bij alle grote schaatstoernooien weet te creëren. Dit heeft geleid tot deze eervolle uitnodiging. Achter de schermen is al ruim een jaar geleden contact geweest om de beschikbaarheid en accreditatie rond te krijgen. Het IOC heeft zelfs opdracht gegeven om een promotiefilm van Kleintje Pils te maken.

Ook IJshockey
Heel bijzonder is, dat Nederland nu ook vertegenwoordigd is bij het IJshockey, want ook daar wordt Kleintje Pils ingezet om voor het nodige spektakel in het ijshockeystadion te zorgen. Daarnaast is gevraagd of de band ook bij diverse ceremonies muziek wil spelen. “Natuurlijk zijn we best trots dat we ons land in Korea mogen vertegenwoordigen”, zegt woordvoerder Ruud Bakker van het befaamde dweilorkest. “We hebben de laatste maanden hard gerepeteerd en het repertoire flink uitgebreid, zelfs met Koreaanse muziek. We gaan ons uiterste best doen om een geweldige prestatie neer te zetten”.

Holland House
“Dit worden dan onze 8e Olympische Spelen en we rekenen op veel medailles. Zeker wanneer er sprake is van Nederlands goud hoopt Kleintje Pils de feestvreugde in Holland House muzikaal te kunnen verhogen”. Omdat de bandleden naast deze muzikale hobby allemaal ook nog een gewone baan hebben, moet het aantal verlofdagen zo optimaal mogelijk gebruikt worden. Toevallig of niet, Kleintje Pils wordt precies dezelfde periode ingezet, wanneer ons Koninklijke Paar en Premier Rutte in Pyeongchang zullen zijn. Het hypermoderne stadion moet straks ouderwets bruisen van de Hollandse gezelligheid, ook al heeft het organisatiecomité gevraagd om er niet alleen een Oranje feestje van te maken. “Het koper is gepoetst, de klompen staan klaar; Korea, here we come”, roepen de bandleden unaniem.

Zie ook: Promotiefilm Kleintje Pils op Olympic Channel

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs