BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Oud-wethouder Leo van der Zon overleden Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 29 januari 2018 - Oud-wethouder Leo van der Zon (VVD) is afgelopen nacht op 59-jarige leeftijd overleden in het LUMC in Leiden. Van der Zon was daar zaterdag opgenomen met acute malaria. Die zou hij hebben opgelopen na een recent zakenbezoek aan Oeganda voor het bedrijf Floritec, waarvan hij sinds kort directeur was. Naast zijn werkzaamheden in de bloemensector was Leo van der Zon o.a. ook voorzitter van Bloemencorso Bollenstreek en van de lokale omroep voor de Bollenstreek, Bo. De afscheidsbijeenkomst is op zaterdag 3 februari om 11.00 in Crematorium Duin- en Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62 in Lisse. Foto Laurens Lindhout.

Van januari 2006 tot juli 2014 was Leo van der Zon voor de VVD wethouder in de gemeente Teylingen. Hij had onder meer financiën in zijn portefeuille en heeft mede vormgegeven aan de nieuwe fusiegemeente. In 2014 trad hij plotseling af omdat hij onvoldoende steun vanuit zijn eigen VVD-fractie ondervond. Hij richtte zijn energie op het verder professionaliseren van het Bloemencorso en werd voorzitter van de omroep voor de Bollenstreek; Bo. Daarnaast bleef hij als interim-manager actief in de bloemensector.

In oktober vorig jaar werd Van der Zon algemeen directeur van Floritec, een bloemenveredelaar uit Woubrugge. Voor dat bedrijf vertrok hij net na de jaarwisseling naar Oeganda. Met een aantal bloemenkwekers maakte hij een studiereis, waarbij o.m. de productielocatie van Floritec in dat land werd bezocht.

Leo van de Zon zou komende zaterdag 6o jaar zijn geworden. Hij had een groot feest gepland, waar ook zijn dochter met haar band zou optreden.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs