BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Hoofdrollen Voorhouters in theaterstuk Avenue Q&A Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 - Na de voorstelling The Wave, gebaseerd op aangrijpende gebeurtenissen in de jaren 60, waagt de jongerengroep van  de Voorhoutse musicalvereniging Singing Stars dit jaar aan een spraakmakend muzikaal theaterstuk: Avenue Q&A, gebaseerd op de meermalen bekroonde musical die is geïnspireerd op Sesamstraat. Anders dan bij Sesamstraat zijn de personages uit Avenue Q  allemaal twintigers en dertigers, en hebben ze te maken met volwassen problemen.

“Het was tijd voor een nieuwe uitdaging voor de groep. Een muzikaal theaterstuk met uitdagingen op zowel muzikaal als dramaturgisch vlak.” vertelt docente Mieke Kortekaas. “De voorstelling bevat veel humor en zet het publiek aan het denken”, vult Marieke Frankema aan. Zij heeft het uiteindelijke stuk Avenue Q&A geschreven voor de jonge talenten. “Met poppen, zoals in Avenue Q, zijn wij niet gaan spelen en ook de verhaallijnen zijn aangepast, geschreven op de jongeren. Zij kunnen zich hierdoor compleet gaan uitleven tijdens de voorstelling. De op de poppen geïnspireerde personages krijgen heel wat te stellen met elkaar!”

Isa Turk en Jesper Kling, beide woonachtig in Voorhout, vertolken de hoofdrollen. Als klein meisje is Isa bij de musicalvereniging terecht gekomen en heeft daar in diverse producties meegespeeld. “Ik denk dat vooral de rol van Siepje aan mij is blijven hangen. Ik was toen ongeveer acht jaar en speelde een heel schattig en bijdehand meisje genaamd Siepje. Dat vergeet ik nooit meer.” vertelt Isa enthousiast. “De rol die ik in Avenue Q&A ga spelen is de rol van Kate. In deze bewerking heeft het personage veel lagen gekregen om te spelen. Dat maakt het voor mij heel interessant. Daarnaast zijn de nummers zang technisch best een uitdaging!” Haar tegenspeler Jesper krijgt in de voorstelling de nobele taak om de rol van Princeton te spelen. Ook hij was als klein jongetje al lid bij de club. “Ik ben er even tussen uit gestapt toen ik een leeftijd had waarop het volgen van musicallessen niet “stoer” was voor jongens. Toen ik wist dat ik echt iets met theater wilde doen ben ik terug gegaan en heb ik sindsdien in allerlei stukken mogen spelen. Op dit moment volg ik het tweede les jaar bij Lucia Marthas in Amsterdam en kan ik mij niets voorstellen van een leven zonder theater. De rol van Princeton is mijn eerste grote hoofdrol, maar hij past op een gekke manier bij mij. Het is heel leuk om het iet wat trage karakter van Princeton te spelen. Daarnaast kan ik mij helemaal uitleven in mijn solo nummer en de duetten die ik met Isa zing.”

De 21 jongeren uit Teylingen en omstreken zijn op vrijdag 16 februari 2018 te zien in theater Ins Blau in Leiden met het stuk “Avenue Q&A”. Door de inhoud van de voorstelling is deze geschikt vanaf 14 jaar. Kaarten zijn te reserveren via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken à € 10.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs