BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Wethouder moet op zoek naar informatie over problemen bij Vooruitgang Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 4 februari 2018 - Ook een debat in de gemeenteraad leverde donderdag niet meer informatie op over het aftreden van de voltallige raad van commissarissen van Woonstichting Vooruitgang. Trilokaal had raadsvragen gesteld over de gevolgen voor de huurders van de problemen bij Vooruitgang, dat onder verscherpt toezicht is gesteld. Maar eigenlijk wilde iedereen gewoon weten wat er nu aan de hand is bij de woonstichting. En daarop moest wethouder Bas Brekelmans het antwoord schuldig blijven. Na een motie van de PvdA moet Brekelmans nu alsnog een antwoord op deze vraag vinden.

Volgens Brekelmans hebben zowel Vooruitgang, als huurdersorganisatie Huurders Belang Teylingen geen idee waarom de commissarissen begin december allemaal zijn opgestapt. En dat terwijl twee van die commissarissen namens de huurdersorganisatie in de raad zaten. Brekelmans is tijdens de kerst wel gebeld door voorzitter Jan Manschot van de Raad van Commissarissen (RvC), om hem van het aftreden op de hoogte te stellen. Maar over de beweegredenen wilde Manschot geen uitlatingen doen. Er is wel een brief waarin de RvC het ontslag kenbaar heeft gemaakt aan de Autoriteit Woningcorporaties (AW), maar de autoriteit wil de brief niet openbaar maken. In de wandelgangen van de raadsvergadering liet een medewerker van Vooruitgang weten dat de inhoud van de brief wel bekend is bij de woonstichting, maar dat daarin ook geen duidelijke reden voor het ontslag wordt genoemd.

Anti-climax
Het verlossende woord leek even van het PvdA-raadslid Joost van Doesburg te komen. Hij had telefonisch contact gehad met de afgetreden voorzitter van de RvC, En Jan Manschot zou tegen hem wel hebben verteld wat de beweegreden van de raad was geweest. Maar de door Van Doesburg zorgvuldig opgebouwde spanning eindigde in een anti-climax. Het enige dat de PvdA’er Manschot had weten te ontfutselen was dat de directie van Vooruitgang de toezichthoudende rol van de RvC compleet onmogelijk had gemaakt. “We weten nog niets, maar wel dat er iets goed mis is”, concludeerde Van Doesburg daarna.

Wethouder Brekelmans probeerde Trilokaal-raadslid Dion Piket nog wel gerust te stellen voor wat betreft de gevolgen voor de huurders. Er is door de Autoriteit Woningcorporaties een tijdelijke RvC aangesteld. Die heeft goedkeuring gegeven voor de investeringsagenda van Vooruitgang voor 2018. Maar voor 2019 en verder kan nog niets worden gezegd . “Geen garanties dus?”, hield Piket de wethouder voor. “Daar ga ik niet over”, reageerde Brekelmans.

Motie
De hele gemeenteraad steunde uiteindelijk een motie van de PvdA waarin Brekelmans wordt opgedragen om de ontslagbrief en andere relevante informatie over het opstappen van de Raad van Commissarissen boven water te krijgen. De wethouder moet de informatie dan voor 1 maart met de raad delen.

Zie ook:
-Woonstichting Vooruitgang onder verscherpt toezicht
-Raadsleden niets wijzer over Vooruitgang
-College: Verscherpt toezicht op Vooruitgang is interne aangelegenheid

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs