BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Stoelendans voor basisscholen in Sassenheim Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 5 februari 2018 - Met een grote stoelendans willen de schoolbesturen in Sassenheim en de gemeente Teylingen de huisvestingsproblemen van de scholen oplossen. Terwijl De Rank nu nog teveel ruimte heeft voor het aantal leerlingen, moet Het Bolwerk door gebrek aan ruimte leerlingen juist uitplaatsen naar een andere locatie. Door scholen van locatie te laten ruilen moet dit probleem worden opgelost.

Het bestuur van de Sophia Scholen wil de Kinderburg en De Rank in Sassenheim samenvoegen in een nieuw Integraal Kindcentrum (IKC). De Rank heeft op basis van het aantal leerlingen nu een te groot schoolgebouw. De gemeente Teylingen gaat onderzoeken of deze nieuwbouw past op de huidig locatie van de Kinderburg.

Het bestuur van het Openbaar Basisonderwijs Duin– en Bollenstreek (OBODB) wil graag één locatie in combinatie met kinderopvang, in het midden van Sassenheim. Het Bolwerk heeft op dit moment twee vestigingen, waarvan één, de Diligence, tijdelijk is. Wanneer het IKC op de locatie Kinderburg past, dan komt het gebouw van De Rank aan de Sint Antoniuslaan vrij. Onderzoek moet aantonen of deze locatie in het midden van Sassenheim het meest geschikt is voor Het Bolwerk.

Verhuizen

Eerst onderzoeken de schoolbesturen en de gemeente of het mogelijk is om een IKC op de locatie Kinderburg te bouwen en het Bolwerk te huisvesten in het (verbouwde) gebouw van De Rank. Mocht dit mogelijk zijn, dan verhuizen de leerlingen van de Kinderburg tijdelijk naar De Rank. Nadat het IKC gereed is, komt De Rank leeg. Dit gebouw kan dan verbouwd worden voor Het Bolwerk. Tot die tijd blijft de locatie Diligence beschikbaar voor het Bolwerk. Naar verwachting opent het Bolwerk dan in 2021/2022 de deuren op de plek van De Rank.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs