BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
RvC wilde directeur Vooruitgang schorsen Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 6 februari 2017 - UPDATE De voormalige Raad van Commissarissen (RvC) van Woonstichting Vooruitgang wilde directeur Steven Schrader schorsen. De RvC heeft begin december een voorgenomen besluit tot onmiddellijke schorsing van Schrader genomen en is daarna opgestapt. Daardoor is de RvC er niet aan toegekomen om het voorgenomen besluit om te zetten in een formeel besluit, zo liet de de Autoriteit Woningcorporaties aan De Teyding weten.

De voorgenomen schorsing komt naar voren in de schriftelijke antwoorden die minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren dinsdag heeft gegeven op kamervragen van het CDA. Naar aanleiding van de nieuwe feiten wil PvdA-raadslid Joost van Doesburg de problemen bij Vooruitgang opnieuw op de politieke agenda plaatsen.

Relatie
De brief van de minister werpt ook iets meer licht op de tot nu toe onbekende motivering van de RvC om in zijn geheel op te stappen. De voormalige RvC heeft eind maart 2017 aangegeven dat er sprake was van een fundamenteel verschil van inzicht tussen de raad en Schrader over de manier van besturen van de corporatie. Dit werd ook door de Autoriteit Woningcorporaties (AW) geconstateerd. De zorgen en twijfels van de AW betroffen in eerste instantie de relatie tussen Schrader en Raad van Commissarissen.
Eind oktober heeft de voormalige raad een melding gedaan van ‘een onoverbrugbaar geschil tussen het bestuur en de raad van commissarissen’. Volgens de AW ging het hierbij met name over de wederzijdse taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.

Ontslagbrief
De voormalige RvC heeft in de ontslagbrief van 8 december aan de AW onder andere het volgende aangegeven: “Er is onvoldoende zicht op oplossingen binnen afzienbare termijn.” en “Gelet op het geheel van omstandigheden, achten wij het niet zorgvuldig en niet passend onze zetel als raad van commissarissen aan te houden.” Over de inhoud van deze brief bestond tot nu toe veel onduidelijkheid omdat zowel de AW, als de voormalige RvC de brief niet openbaar wil maken.

Debat
Directeur Steven Schrader van Vooruitgang heeft bij de AW aangegeven dat hij "in openheid heeft gecommuniceerd met het lokale bestuur" over het aftreden van de RvC. Afgelopen donderdag debateerde de gemeenteraad over de problemen bij Vooruitgang . Wethouder Bas Brekelmans heeft in dat debat niets verteld over de voorgenomen schorsing van Schrader. De lokale PvdA wil nu weten hoe het kan dat de wethouder deze informatie niet heeft gedeeld met de raad. Die vraag zou komende dinsdag aan de orde moeten komen in de commissie ruimte.

Zie ook:
-Wethouder moet op zoek naar informatie over problemen bij Vooruitgang
-Woonstichting Vooruitgang onder verscherpt toezicht
-Raadsleden niets wijzer over Vooruitgang
-College: Verscherpt toezicht op Vooruitgang is interne aangelegenheid

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs