BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Wethouder plant 'compensatiebomen' Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 19 februari 2018 - Wethouder Bas Brekelmans heeft dinsdag een boom geplant ter compensatie van bomen die straks gekapt gaan worden voor de aanleg van de Noordelijke Randweg. Foto's Mariska de Graaff.

Image

Voor de aansluiting van de randweg op de N444, ten zuiden van de Noordwijkerhoekbrug, moeten bomen worden gekapt. Op basis van de Wet natuurbescherming moet deze bomenkap worden gecompenseerd met aanplant van nieuwe bomen. Deze aanplant vindt plaats in de ecologische verbindingszone die wordt aangelegd tussen de randweg en de Haarlemmertrekvaart, op het perceel in de hoek van de Haarlemmertrekvaart en de Leidsevaart.

Noordelijke Randweg Voorhout

De gemeente Teylingen heeft de aanleg van de Noordelijke Randweg Voorhout in voorbereiding. De aanleg is van groot belang voor een goede ontsluiting van Voorhout en vermindert de verkeersdruk in het centrum van Voorhout. Naast de randweg wordt een nieuw fietspad aangelegd zodat nieuwe fietsverbindingen in de regio ontstaan. De randweg wordt een schakel in de hoogwaardig openbaar vervoerverbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Het bestemmingsplan voor de randweg is vastgesteld en de gemeente heeft inmiddels het grootste deel van de benodigde gronden kunnen kopen. De verwachting is dat begin 2019 de eerste werkzaamheden kunnen starten, afhankelijk van het moment waarop de gemeente over alle gronden kan beschikken. De randweg wordt aangelegd met steun van de provincie Zuid-Holland.

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs