BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Wethouder Kees van Velzen stopt na de verkiezingen Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 19 februari 2018 - Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart zet wethouder Kees van Velzen (CDA) een punt achter zijn politieke carrière in Teylingen. In totaal was hij twintig jaar actief: eerst als raadslid, later als wethouder. Van Velzen is eerder deze maand nog wel op de kieslijst van het CDA gezet. "Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen", zegt Van Velzen over zijn vertrek.

De afgelopen acht jaar was Kees van Velzen wethouder in Teylingen, daarvoor was hij twaalf jaar raadslid voor het CDA: vier jaar in Teylingen en acht jaar in de voormalige gemeente Voorhout. "In die jaren heb ik mij met hart en ziel ingezet voor de gemeente en de inwoners van Teylingen. Ik heb mooie dingen mogen doen."

Noodrem
De wethouder heeft besloten niet terug te keren in de Teylingse politiek, omdat hij merkt dat zijn werkwijze niet aansluit bij die van de gemeenteraad. "Ik werk oplossingsgericht, ik ken mijn dossiers door en door en heb een pragmatische aanpak. Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen. Soms ging ik te snel en trok de raad als reactie daarop aan de noodrem. Dat werkt contraproductief, dat is niet goed voor Teylingen en ook niet voor mij." Vorige week zette de commissie Ruimte nog een streep door zijn plan om een aparte container voor plastic, blik en drankkartons in te voeren. Een meerderheid van de commissie keerde zich plotseling tegen het voorstel om de inzameling via plastic zakken te vervangen door containers.

Leerlingenvervoer
Vorig jaar september keerden de oppostiepartijen Trilokaal, PvdA en ChristenUnie zich tegen Van Velzen bij de behandeling van het probleemdossier leerlingenvervoer. Zij dienden een motie in om het dossier over te dragen aan een andere wethouder. VVD, D66 en CDA steunden de motie niet waardoor deze werd verworpen.

Van Velzen verklaart dat hij zich in het college van burgemeester en wethouders altijd prettig heeft gevoeld. ‘Als college vormden we een hecht team, samen stonden we voor een mooi Teylingen. Ik heb ervaren dat je als wethouder écht iets kunt betekenen voor mensen.’

Voldoening
In de afgelopen jaren zijn veel projecten gerealiseerd waar Van Velzen met voldoening op terugkijkt. "Voorbeelden zijn de herinrichting van eiland Koudenhoorn in Warmond, de omvorming van de vuilnisbelt in Sassenheim tot een recreatieterrein met uitkijkpunt, de energieneutrale Andreasschool in Voorhout. Ook als ik door de dorpen fiets, loop of rij, dan zie ik veel waar ik trots op ben: de ledverlichting, de wegen, het groen, de speeltuintjes die we hebben opgeknapt. Al met al zijn dat meer dan honderd projecten."

Participatie
De wethouder benadrukt dat hij zich altijd graag samen met inwoners en ondernemers heeft ingezet voor de gemeenschap. "Wanneer je samen betrokken bent bij de maatschappij, kun je mooie dingen verwezenlijken." Juist op die samenwerking met bewoners kwam echter regelmatig kritiek van betrokkenen en raadsleden. Van Velzen liet bewoners dan via een participatietraject meedenken over een herinrichting, maar bij de presentatie van het uiteindelijke plan, zagen de omwonenden dan nauwelijks iets van hun inbreng terug. Bij de herinrichting van Koudenhoorn beloofde de wethouder dat hij de keuze van de inwoners van Warmond voor één van de drie voorliggende varianten zou respecteren. Maar toen de bleek dat de Warmonders hadden gekozen voor de variant waarin er zo weinig mogelijk zou veranderen op het eiland, presenteerde Van Velzen alsnog een eigen variant .

Mei vorig jaar zette de PvdA de aanval in op Van Velzen omdat hij volgens de oppositiepartij burgerparticipatie-trajecten, zoals de herinrichting van de Warmondse Herenweg liet mislukken.

Kieslijst
Van Velzen staat nog wel op de kieslijst van het CDA: op de elfde plek. "Ik draag het CDA nog altijd een warm hart toe, maar het is niet mijn intentie om in de raad te komen. Daar wil ik duidelijk over zijn. Als mensen een voorkeursstem op me uitbrengen, zie ik dat als een blijk van waardering voor mijn inzet voor Voorhout en Teylingen."

De wethouder weet nog niet wat hij na de verkiezingen gaat doen. "Mijn doel is altijd geweest om de wereld een stukje mooier te maken. Mijn ambitie is mijn kennis en ervaring te blijven inzetten voor het oplossen voor bestuurlijke of maatschappelijke vraagstukken. Op welke manier, daar ga ik over nadenken."

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs