BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Nominaties Sportprijzen Teylingen 2017 bekend Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 26 februari 2018 - De voetbalteams Warmunda Vrouwen 1 en Ter Leede Vrouwen 1, de handbalselectie van Foreholte dames 1 en 2 en zeezeiler Pieter Heerema zijn genomineerd  voor de Sportprijs Teylingen.  Bij de talenten maken schaatsster Patricia Koot (13), hockeyster June van Westing (14), scheidsrechter Yodi Monteny (17) en rugbyer Mark van Loon (18) kans op de prijs. Ook wordt op dinsdag 6 maart voor de derde keer de Sportbegeleidersprijs uitgereikt.

Alweer een aantal jaren spreekt de gemeente Teylingen haar waardering uit voor de sportieve prestaties van haar inwoners. Hiervoor reikt de gemeente de jaarlijkse sportprijs uit aan de beste sportman, sportvrouw of sportploeg. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster of sportploeg tot 18 jaar. Voor de derde keer is er ook aandacht voor de begeleiders die het sporten voor anderen mogelijk maken. Eerder werd de Sportbegeleidersprijs gewonnen door eredivisie-scheidsrechter Allard Lindhout (2015) en clubtrainer Willem Homan (2016).

Tot en met 7 februari konden inwoners kandidaten voor de drie sportprijzen voordragen. De jury heeft zowel in de categorie Talenten als de Teylinger Sportprijs vier sporters of teams genomineerd.

Sportprijs

Voor de Teylingen Sportprijs zijn dus drie teams en één individuele sporter genomineerd:

-Warmunda dames 1 is in korte tijd gepromoveerd van de vijfde naar de derde klasse. Een prestatie van formaat voor een team dat nog maar kort bij elkaar is. En ook in de huidige klasse doen de Warmondse voetbalsters mee om de prijzen en staan momenteel op de eerste plaats.
-Pieter Heerema zeilde in ruim 116 dagen de wereld rond in de non-stop solo race Vendée Glove. De in Warmond woonachtige Heerema voltooide hiermee als eerste Nederlander de prestigieuze wedstrijd.
-De selectie HV Foreholte dames  kende een uitstekend seizoen. Dames 1 werd na een spannende competitie kampioen en de Voorhoutse handbalsters promoveerde daardoor voor het eerst in ruim twintig jaar terug naar de Eredivisie. Ook dames 2 werd in hun klasse kampioen.
-Ter Leede dames 1 sleepte op de laatste dag van de competitie het kampioenschap in de Topklasse binnen. De Sassenheimse voetbalsters bleven concurrent Buitenveldert net voor. Het was voor het eerst 2012-2013 dat Ter Leede zich weer kampioen mag noemen.

Talentprijs
In de categorie Talentenprijs, gesponsord door Van Velzen Accountants, zijn vier talentvolle sporters tot en met 18 jaar genomineerd:

-Patricia Koot (13), schaatsster bij de Warmondse IJsclub, won in 2017 het officieuze NK voor Pupillen, werd derde bij het officieuze Europees kampioenschap en pakte brons bij het Nederlands kampioenschap jeugdmarathon. Daarnaast scherpt de inwoonster van Sassenheim regelmatig baan- en clubrecords aan.
-June van Westing (14) werd vorig seizoen landskampioen met HDM MC1 op het veld. De aanvoerster werd in de zaal districtkampioen zaalhockey en won ook zilver bij het NK zaalhockey. De Voorhoutse June speelt in het opleidingsteam van Nederland B, maar debuteerde vorig jaar ook in de hoofdmacht van Nederland B.
-Yodi Monteny (17) is naast scheidsrechter bij voetbalvereniging Foreholte, ook internationaal succesvol. Hij floot deze zomer de halve finale van de IBERCUP in Portugal en zat in het arbitrageteam voor de finale. Daarnaast fluit Yodi standaard de wedstrijden van oudere spelers en soms ook senioren.
-Mark van Loon (18) debuteerde in het seizoen 2016/2017 in de hoofdmacht van The Bassets en was daarmee de jongste speler in de Ereklasse, de hoogste nationale rugbyklasse. Inmiddels is de Sassenheimer een van de dragende spelers en speelde zich in de kijker. Hij werd opgenomen in de voorselectie voor het nationale opleidingsteam Herens15.

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Sportprijzen is tijdens feestelijke bijeenkomst van het Sportcafé is bij Dekker Warmond Sport & party Events (Veerpolder 14 in Warmond). De uitreiking start om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. De sportprijsuitreiking is voor iedereen toegankelijk.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs