BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Sportprijzen naar HV Foreholte, June van Westing en Jan Randsdorp Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 7 maart 2018 - De jaarlijkse Sportprijs Teylingen 2017 is gewonnen door de handbalselectie van Foreholte. De handbalsters uit Voorhout werden vorig jaar kampioen en promoveerden daarmee na 28 jaar weer naar het hoogste niveau van Nederland. De Talentprijs werd gewonnen door hockeyster June van Westing. De Sportbegeleidersprijs ging naar Jan Randsdorp. (Foto: René van Dam v.l.n.r: HV Foreholte (Sportprijs), June van Westing (Talentenprijs) en Jan Randsdorp (Sportbegeleidersprijs)

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is ieder jaar in het Sportcafé, georganiseerd door de Stichting Sport Promotie Teylingen, in samenwerking met de gemeente. Voor het eerst was de uitreiking bij Dekker Events in Warmond.

Het publiek in de grote zaal zag dinsdag als eerste June van Westing de Van Velzen AA Talentprijs winnen. De 14-jarige hockeysters uit Voorhout liet daarmee de andere genomineerden schaatsster Patricia Koot (13), scheidsrechter Yoni Monteny (17) en rugbyer Mark van Loon (18) achter zich. June ontving uit handen van Teylinger Sportheld Niels Langeveld een aandenken en de bijbehorende cheque van 350 euro, gesponsord door Van Velzen accountants en adviseurs.

Sportbegeleidersprijs
Daarna was het aan schaatsster Lisa van der Geest om de Sportbegeleidersprijs uit te reiken. Die overhandigde zij aan haar clubgenoot van de Warmondse IJsclub, trainer Jan Randsdorp. Hij zet zich al jaren in voor de jeugd en mede dankzij zijn begeleiding presteren veel Warmondse schaatsers op landelijk niveau. Ook hij ontving een cheque van 350 euro. Eerder wonnen scheidsrechter Allard Lindhout (2015) en trainer Wim Homan (2016) al deze prijs.

Sportprijs
Als laatste mochten wethouder Bas Brekelmans en de derde Teylinger Sportheld, sprintster Andrea Bouma, de Sportprijs Teylingen uitreiken. Onder de genomineerden opvallend veel dames; zowel de vrouwenvoetbalteams van Warmunda als van Ter Leede waren genomineerd, net als de dames van de handbalselectie van Foreholte. Zeezeiler Pieter Heerema uit Warmond was de enige heer tussen de genomineerden. Wethouder Brekelmans mocht de gouden envelop openen en bekend maken dat de Teylingen Sportprijs 2017 naar de handbalsters van Foreholte ging. Zij ontvingen de trofee en cheque van 350 euro uit handen van de wethouder en Andrea.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs