BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Eerste steen’ voor Gastenhuis Warmond Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 16 maart 2018 - De wethouders Bas Brekelmans en Arno van Kempen hebben woensdag de transformatie van St. Liduina tot Het Gastenhuis Warmond officieel ingeluid. Wethouder Bas Brekelmans legde samen met zorgechtpaar Peter Hulsen en Petra Luttekes de symbolische eerste steen en wethouder Arno van Kempen sprak alle genodigden toe.

Hij vertelde hoe hij, toen hij net wethouder was, een keer in de supermarkt werd aangesproken. Kan ik hier nog wonen als ik oud word?' vroeg de man hem. ‘Dat moment is me altijd bijgebleven.’ De vraag staat symbool voor de vraag van heel veel Warmonders. Zij hebben het gevoel dat er op dit moment geen plek meer is om in hun eigen dorp veilig oud te worden. De gemeente heeft zich dan ook erg hard gemaakt voor de herbestemming van St. Liduina tot Het Gastenhuis. Het pand, dat momenteel volledig in de stijgers staat, zal haar mooie symmetrische vorm weer terugkrijgen en naar verwachting rond de jaarwisseling worden opgeleverd.

Image
Het Gastenhuis gaat een kleinschalig thuis bieden aan mensen met dementie die niet langer zelfstandig kunnen wonen. In St. Liduina worden twee vestigingen gerealiseerd, met respectievelijk 18 en 20 appartementen. In totaal zijn daarvan vier geschikt voor bewoning door echtparen. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit. Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand. Voor meer informatie kunnen mensen terecht op www.hetgastenhuis.nl.

Zorgechtpaar
Elk Gastenhuis wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Warmond zijn dit Peter Hulsen en Petra Luttekes. Zij zullen er voor zorgen dat het Gastenhuis echt deel gaat uitmaken van de wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hun gasten een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Zorgformule
Het Gastenhuis moet een landelijke zorgketen worden. Eind 2016 opende Het Gastenhuis haar eerste vestiging in het centrum van Dordrecht. Eind vorig jaar kwamen daar drie vestigingen bij. Respectievelijk in Vleuten, Druten en Teteringen. In juli dit jaar opent de vijfde vestiging in Leusden. Eind 2019 zal de teller naar verwachting op 12 operationele vestigingen staan. Op dit moment zijn er in totaal 25 locaties, al dan niet achter de schermen, in ontwikkeling.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs