BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen sluit zich aan bij Statiegeldalliantie Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 18 maart 2018 - Ook de gemeente Teylingen sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Deze alliantie van 500 Vlaamse en Nederlandse organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven lobbyt bij de Tweede Kamer voor het verplicht stellen van statiegeld op plastic flesjes en blikjes. Enerzijds om het zwerfvuil terug te dringen en anderzijds om deze grondstoffen optimaal te kunnen hergebruiken.

Volgens wethouder duurzaamheid, Arno van Kempen, storen heel veel mensen zich aan plastic flesjes, blikjes, langs straten, fietspaden, strand en in oceanen.  "Opruimen kost ons veel geld en bovenal lijdt ons milieu er enorm onder! De gemeente Teylingen zet zich in voor een circulaire economie en daarom sluiten we ons aan bij de Statiegeldalliantie."

Duurzaamheid
Wanneer plastic flesjes en blikjes apart ingezameld worden, kunnen ze veel beter hergebruikt worden. Nu komen ze in een laagwaardiger circuit terecht. Of erger in het restafval of op straat. Daarbij is statiegeld een extra stimulans om plastic flesjes en blikjes weer in te leveren.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs