BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Nieuwe omheining voor Overbosch Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 18 maart 2018  – Het Overbosch in Voorhout is verrijkt met een nieuwe omheining. Dit groene hek van wilgentenen is er gekomen, als onderdeel van de compensatieafspraken tussen de Stichting Vrienden van het Overbosch en de Provincie Zuid-Holland. In 2011 dreigde bijna een kwart van het Overbosch te verdwijnen voor de komst van de turbortonde op de kruising Leidsevaart – Rijnsburgerweg.

Dankzij de inspanningen van de Vrienden van het Overbosch is dat percentage beperkt gebleven tot 2,5%. Bovendien heeft de Provincie Zuid-Holland tijdens de anderhalf jaar durende onderhandelingen een hele reeks aan compensatiemaatregelen toegezegd.

Vorige maand werden al de eerste bomen geplaatst voor het 'Klein Overbosch', een stuk nieuwe bosnatuur dat het verloren gegane stukje Overbosch met een factor van 1,6 compenseert. Het tweede onderdeel van de compensatie is dus deze nieuwe omheining. De Vrienden van het Overbosch wilden heel graag een hek met een natuurlijke uitstraling en dat is uitstekend gelukt. Van de bezoekers aan het Overbosch komt dan ook niets dan lof over deze nieuwe ontwikkeling. Binnenkort worden ook nieuwe bomen geplant in het Overbosch, die door de Provincie Zuid-Holland vergoed worden. Later dit jaar volgen nog meer compensatiemaatregelen.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs