BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Joren Noorlander (D66) met voorkeurstemmen in gemeenteraad Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 23 maart 2018 - Joren Noorlander krijgt met 191 voorkeurstemmen de derde zetel voor D66 in de gemeenteraad. Bart van der Ploeg, die op plaats drie op de lijst stond, grijpt hierdoor naast een zetel. Uit de definitieve uitslag blijkt dat er verder geen kandidaten door voorkeurstemmen een zetel in de gemeenteraad hebben. Bij de VVD schuift Robin Konings met 187 voorkeurstemmen wel op van plaats 5 naar plaats 3 op de lijst. Sybrinne de Vries (CDA) gaat van plaats 4 naar 3 met 243 voorkeurstemmen. Dion Piket schuift met 280 voorkeurstemmen ook van plaats 4 naar 3. Bekendmaking van de definitieve uitslag. Foto Edwin van der Wijngaard.

Bij D66 behaalde ook Katja Heede genoeg voorkeurstemmen. Zij staan nu op plaats 4 en haalt daarmee Bart van der Ploeg in. Omdat D66 maar 3 zetels krijgt, komt zij niet in de gemeenteraad.

De definitieve uitslag is vrijdagochtend vastgesteld door burgemeester Breuer in de vergadering van het hoofdstembureau.

Op basis van de uitslag ziet de gemeenteraad er als volgt uit:

VVD (7 zetels)

 1. Bas Brekelmans
 2. Monique de la Rie
 3. Robin Konings
 4. Ewout Braggaar
 5. Frank Beijk
 6. Caroline Stam
 7. Jelmer Bode

Als Bas Brekelmans wethouder blijft, dan komt Hidde Verhoeve als eerste in aanmerking voor een zetel.

CDA (5 zetels)

 1. Peter Scholten
 2. Reny Wietsma
 3. Sybrinne de Vries
 4. Maarten van Welie
 5. Gerben Dijkstra

D66 (3 zetels)

 1. Fred Koot
 2. Edith Alkemade
 3. Joren Noorlander

Trilokaal (5 zetels)

 1. Rob ten Boden
 2. Sandra Jasperse
 3. Dion Piket
 4. Frans van Swieten
 5. Fons Welters

Als Rob ten Boden wethouder wordt, dan komt Martijn van Duijvenbode als eerste in aanmerking voor een zetel.

PvdA (2 zetels)

 1. Sandra Groenendal
 2. Joost van Doesburg

ChristenUnie (1 zetel)

 1. Frans Nederstigt

GroenLinks (2 zetels)

 1. Lena Budko
 2. Helmar van der Ploeg 

Bijzonderheden
Op de vergadering van het hoofdstembureau vrijdagochtend bleek dat er geen klachten van inwoners waren. De telling van de stemmen wees wel uit dat er totaal 6 stembiljetten meer in de bussen zaten dat op basis van het aantal stempassen verwacht werd. Aan de andere kant ontbreken er 17 stembiljetten vergeleken met het aantal stempassen en volmachten. Burgemeester Breuer zegt dat dit binnen de marges valt.

De gemeeteraad van Teylingen telt 25 zetels. Er zijn 16502 geldige stemmen uitgebracht. Het aantal stemmen per zetel (de kiesdeler) is 660.

De eerste 22 zetels zijn verdeeld op basis van het aantal keer dat een partij 660 stemmen heeft. Daarna volgden 3 restzetels. De eerste restzetel is voor de VVD, de tweede voor Trilokaal, de derde voor de PvdA.

Voor de derde restzetel zijn onderlinge verschillen in stemmen per partij het kleinst. D66 zou met 37 extra stemmen de laatste restzetel hebben gekregen in plaats van de PvdA. 

Een kandidaat kan met voorkeurstemmen worden gekozen als hij ten minste een aantal van 25% van de kiesdeler aan stemmen (165 stemmen) gehaald heeft. 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs