BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Tentoonstelling over Cultuur Verheft Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 28 maart 2018 - In het kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout is momenteel een tentoonstelling te zien over toneelvereniging Cultuur Verheft uit Voorhout. De opening vond vrijdagavond 16 maart op ludieke wijze plaats door Jan Klaassen en Katrijn (Chris Tetteroo en Esther Kortekaas).

"We wilden eigenlijk dat iedereen die ooit bij onze club heeft gespeeld of meegewerkt, zich herkent in de expositie. Daarnaast moet het ook een bron van herkenning zijn voor de overige bezoekers. Het zou mooi zijn als het een - 'Oja, weet je dat nog'-  gevoel oproept bij iedereen", aldus Esther en Chris. Dat ze daarin geslaagd zijn, blijkt uit de enthousiaste aanwezigen. Oude verhalen werden er al opgehaald bij het zien van de foto's  en anekdotes werden er al verteld. En... wie was dat ook alweer op die foto....

In 1947 is de toneelvereniging opgericht door Jan Vlasveld en Leen van Velzen. Daarvoor werd er onder andere namen ook al toneel gespeeld door onder andere de Jozefgezellen. Ook daar zijn nog foto's en documenten van te zien.

Image
Het goed bijgehouden archief van Cultuur Verheft bestaat uit plakboeken vol foto's, krantenknipsels, correspondentie, oude (getekende) uitnodigingen en posters, maar ook uit logboeken van de vergaderingen vanaf 1947! Het was een flinke klus om een selectie te maken voor de expositie, een taak die Esther Kortekaas, secretaris van de vereniging, op zich had genomen. Er is veel gebeurd bij de vereniging door de jaren heen en daardoor veel te zien op de kleurrijke expositie.

De tentoonstelling is te bezoeken in het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout aan de Bonekruidstraat 13 op de tweede woensdag van de maand (van 14.00 tot 16.00 uur) en de laatste zaterdagochtend van de maand (van 10.30 – 12.30 uur) tot eind augustus 2018.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs