BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Sociaal Team Sassenheim van start Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 4 april 2018 - Wethouder Arno van Kempen heeft dinsdag het startschot gegeven voor het sociaal team Sassenheim. Nu heeft elk dorp in Teylingen een sociaal team waar volwassen inwoners terecht kunnen met vragen en zorgen, bijvoorbeeld over rouw, verlies en eenzaamheid. De teams zijn ook de toegang tot schuldhulpverlening. Het Zorgloket Sassenheim is opgegaan in het sociaal team.

In de drie sociale teams zitten medewerkers van de ISD, Welzijn Teylingen, MEE en Kwadraad. Michael Winters, maatschappelijk werker bij Kwadraad en medewerker van het sociaal team Sassenheim neemt meestal deel aan het eerste gesprek. "Je bekijkt dan wat er precies speelt en wie binnen het team daarbij iets kunnen betekenen. Als iemand zich bij ons aanmeldt, komen we langs of spreken we af op locatie. Het kan ook zijn dat iemand zich zorgen maakt over iemand anders, maar er niet goed raad mee weet. Diegene kan ook contact met ons opnemen. Maar weet dat het soms al groot effect heeft als je iemand zelf aanspreekt. Als we omzien naar elkaar en oprechte interesse tonen, kan veel leed worden voorkomen.”
 
Succes
De teams Voorhout en Warmond startten halverwege 2016 als pilot en eind 2017 is besloten de teams te continueren én uit te breiden met een team in Sassenheim. Het multidisciplinair samenwerken blijkt namelijk een succes te zijn. Er wordt op een andere manier naar een situatie gekeken, waardoor sneller de juiste hulp kan worden aangeboden. De teams kunnen vroegtijdig signaleren en daardoor bijdragen aan preventie.
 
Image
Inwoners van Sassenheim, Voorhout en Warmond kunnen elke ochtend tussen 08.30 en 12.30 uur hun vraag voorleggen aan het sociaal team. Daarnaast wordt bij wijze van proef gestart met opening op donderdagavond tussen 18.00 tot 20.00 uur. Inwoners kunnen contact leggen door te bellen naar 14 0252 of langs te komen in het gemeentehuis van Teylingen (Wilhelminastraat 25 in Sassenheim). Of door een bericht te sturen via de Facebookpagina’s van de sociaal teams. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in Voorhout en Warmond. 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs