BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AGENDA - Details
  Afdrukken

Evenement
Wanneer: 16-06-12 | 20:00 uur  
Titel Bijzonder symfonisch concert in Voorhout
Waar: Teylingen College locatie KTS Voorhout - Voorhout
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:
Op zaterdag 16 juni vindt in Voorhout een uniek concert plaats. Voorhout wordt bezocht door een volwaardig symfonieorkest. Het is het Philharmonisch Orkest Mozart Amsterdam, aangevuld met koperblazers en slagwerkers van koperensemble Brasso uit Voorhout.

Een van de doelstellingen van Brasso is het muzikaal verrassen van het publiek. “De samenwerking met een heus symfonieorkest past prima bij Brasso,” vindt muzikaal leider Paul Martens. “Niet alleen mogen wij de koper- en slagwerksectie van Mozart invullen, ook is het door deze samenwerking mogelijk om Voorhout te tracteren op een compleet klassiek-symfonisch concert. En dat gebeurt niet zo heel vaak in ons dorp.”

Marieke Vos, fluitiste bij het Mozart-orkest en onlangs nog solistisch te beluisteren bij Brasso, vult aan: “Mozart is een orkest met middelgrote samenstelling: strijkers en houtblazers. Doordat wij Brasso leerden kennen, wordt het orkest in staat gesteld in een klap uit te breiden tot een volledige bezetting. Hierdoor is het mogelijk om werken als de Negende Symfonie van Dvorak of Die Moldau van Smetana te spelen.”

Inmiddels zijn de gezamenlijke repetities in volle gang. Vos vertelt: “De samenwerking is volkomen gelijkwaardig. De repetities worden geleid door onze eigen dirigent Leon Bosch, maar bij diens afwezigheid neemt de leider van Brasso de dirigeerstok over. We werken samen toe naar een optimaal resultaat.”

Naast de Negende Symfonie van Dvorak en Die Moldau van Bedrich Smetana staan de Triomfmars uit Aïda van Guiseppe Verdi, het Adagio uit Spartacus van Aram Khatchaturian en Soldaat van Oranje van Rogier van Otterloo op het programma. Brasso speelt daarnaast nog werk van Beethoven en Monteverdi.

Wie deze bijzondere avond niet wil missen noteert alvast zaterdagavond 16 juni in de agenda. Het concert vindt plaats in de Aula van de KTS en begint om 20.00 uur.
 
Locatie
Locatie Teylingen College locatie KTS Voorhout
Homepage: http://www.teylingen-college.nl/  
Straat: Leidsevaart 4
Postcode: 2215 RE
Plaats Voorhout
Land: NL

 

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs