BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AGENDA - Details
  Afdrukken

Evenement
Wanneer: 16-06-12 | 12:00 uur  
Titel Middeleeuws volksvermaak op ru´ne van Teylingen
Waar: Ru´ne van Teylingen - Teijlingen (Voorhout)
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:
Vuurspugers en vikingen, magiërs en minstrelen, samen met heel wat andere personages die zo uit het verleden gevlogen lijken, zijn zij zaterdag 16 en zondag 17 juni te zien op de tweede editie van Teylingerfest. In en rond de oude slotruïne van het buurtschap Teylingen kan twee dagen lang genoten worden van folkmuziek, stands met middeleeuwse en aanverwante artikelen en diverse workshops en shows.

Vorig jaar werd de eerste editie van Teylingerfest georganiseerd door de leden van folkband World of Stone, met de hulp van enkele jonge enthousiastelingen. Er stonden veelal jonge, beginnende bands op het podium in de oude slottoren, maar ondanks het ontbreken van grote namen op het programma, kwamen er toch meer dan duizend bezoekers op het festival af. ‘Behoorlijk wat voor een eerste keer, maar we vonden dit jaar dat het toch een stapje groter kon’, laten de organisatoren weten. ‘We zijn er met Kelten zonder Grenzen en Cromdale in geslaagd om twee headliners van formaat binnen te halen. Daarnaast zijn we ook de beginnende acts zeker niet vergeten, want ook daar staan er weer een aantal van op het programma’. Om alle bands te kunnen herbergen zijn er dit jaar drie podia op Teylingerfest.

Een band die volgens de organisatie zeker speciale aandacht verdient is Bats in the Belfry. Deze jonge band maakt muziek waar menig ervaren artiest jaloers op zou zijn. Sprookjesachtige liederen met uitgesponnen geluidslandschappen die enigszins beïnvloed zijn door voorbeeld Omnia, worden overgoten door rituele engelengezangen. Een andere act waarvan de organisatie veel verwacht is het Leidse Fat Angel. Muziekliefhebbers in de Leidse regio zullen de band vast al eens aan het werk gezien hebben want er wordt erg vaak gespeeld. In navolging van acts als Mala Vita en Gogo Bordello zet het zeskoppige gezelschap alle zalen op de kop met opzwepende gypsy punk.

Wie niet zozeer om muziek geeft, vindt op het terrein van het oude slot ook vertier genoeg. Zo geeft theatergroep Chaotikah de hele dag door een circusworkshop en loopt Abe de Verhalenverteller rond om iedereen een spannende doch leerzame geschiedenis te vertellen. Bijzonder wordt het optreden van Pro Wrestling Holland. Deze Nederlandse showworstelorganisatie hijst zich voor de tweede keer in middeleeuwse kledij om de hele dag door worsteldemonstraties te geven. Iets dergelijks is nog nooit eerder vertoond. Wie wil leren boogschieten kan ook prima op Teylingerfest terecht. Ervaren en professionele instructeurs laten zien hoe de roos op de strobalen geraakt moet worden.

En dan is er natuurlijk ook nog een kleine compacte markt waar onder andere sieraden, kleding, boeken en ambachtelijke voorwerpen gekocht kunnen worden. En bier uit de streek, want ook dit jaar zorgt de Hillegomse huisbrouwerij Klein Duimpje voor het gerstenat op dit festival. Aardig gegeven is dat deze brouwerij als een van de weinigen ook een bier op middeleeuwse wijze brouwt, met gagel in plaats van met hop. Dit bier is door de zeldzaamheid van het plantje gagel niet altijd op voorraad, maar indien dit het geval is wordt het zeker op Teylingerfest verkocht.

Wie een actueel programma wil bekijken, kan terecht op www.teylingerfest.nl. Een kaart kost in de voorverkoop 7,50 euro per dag en aan de kassa 10 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop te bestellen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of aan de kassa van de ruïne (Teylingerlaan 15a, Voorhout).
 
Locatie
Locatie Ru´ne van Teylingen
Homepage: Geen Homepage beschikbaar  
Straat: Teylingerlaan 15/a
Postcode:
Plaats Teijlingen (Voorhout)
Land:

 

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs