BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AGENDA - Details
  Afdrukken

Evenement
Wanneer: 25-08-12 | 14:30 uur  
Titel Warmonds Klompzeil Kampioenschap
Waar: Park Groot Leerust - Warmond
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:

Voor de schippers in de dop organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond, op zaterdagmiddag 25 augustus de jaarlijkse klompzeilwedstrijden voor de jeugd. Op die zaterdagmiddag zullen de zeilklompjes om 14.30 uur in park Groot Leerust aan de dorpsstraat in Warmond weer het ruime sop van de Leede kiezen. Iedere schipper met een zeilklompje is van harte welkom.

De wedstrijd

Het Warmondse Klompzeil Kampioenschap wordt dit jaar voor de vijfde maal gehouden. De wedstrijden worden gezeild in twee klassen. De door de Noord Nederlandse Watersport Bond erkende eenheidsklasse en een open klasse.

Tijdens de wedstrijden wordt niet alleen uitgemaakt wat het snelste scheepje, maar ook wat het mooiste zeilklompje is. De starttijd is ditmaal om 14:30 uur in de middag. Dit omdat ge-bleken is dat veel jeugd in Warmond e.o. ’s ochtends andere sportieve verplichtingen heeft. Het inschrijven voor de wedstrijd is vanaf 13:30 uur in park Groot Leerust. Na afloop van de wedstrijden zullen voor beide klassen prijzen worden uitgereikt.

Zelf een zeilklomp bouwen
Voor de eenheidsklasse zijn ook dit jaar bij het VVV in Warmond weer bouwpakketten te koop waarmee de kinderen, al of niet met hulp van ouders of groothouders, zelf hun zeilklomp kunnen bouwen. Deze bouwpakketten worden aangeboden voor € 29,50. Bij aankoop wordt ook een waardebon verstrekt waarop bij deelname aan de wedstrijd € 10,00 startpremie wordt terugontvangen. De afgelopen jaren is een vloot van ruim honderd zeilklompen in de vaart gebracht.


Achtergrondinformatie.

De Stichting Zeilvaart Warmond heeft het klompzeilen in Warmond geïntroduceerd naar het voorbeeld van het Friese klompkesilen. In Friesland is ook elk jaar een wedstrijd maar dan om het Fries kampioenschap

 
Locatie
Locatie Park Groot Leerust
Homepage: Geen Homepage beschikbaar  
Straat:
Postcode:
Plaats Warmond
Land:

 

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs