BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AGENDA - Details
  Afdrukken

Evenement
Wanneer: 25-08-12 | 10:00 uur - 12:30 uur  
Titel Natuur- en cultuurexcursie door Polders Poelgeest
Waar: Diverse, zie beschrijving - Teylingen
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:
Natuur- en cultuurexcursie door Polders Poelgeest

De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseert op zaterdagochtend 25 augustus een gevarieerde natuur- en cultuurexcursie door Polders Poelgeest bij de wijk Poelgeest in de gemeente Teylingen. Naast de royale aandacht voor de vele vogels in het nieuwe natuurgebied, brengt u ook een bezoek aan de Historische Scheepswerf Klaas Hennewerf waar Alexander de Vos op traditionele wijze houten boten bouwt. Geef u snel op via www.zhl.nl/natuuragenda.

Het is echt een belevenis om onder leiding van een natuurgids door Polder Poelgeest te wandelen. Met name de grote aantallen vogels spreken tot de verbeelding. Grutto’s, tureluurs, kieviten, scholeksters, krakeenden, bergeenden en visdiefjes worden regelmatig waargenomen op het open water en op de drassige oevers. Ook de lepelaar jaagt er wadend door het ondiepe water op vis. In het riet verblijven momenteel nog verschillende moerasvogels. Kleine karekiet en rietgors laten zich vast en zeker bewonderen.
 
Historische scheepswerf

Na een rondje Poelgeest van zo’n anderhalf  uur kunt u op de Historische Scheepswerf Klaas Hennewerf genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna laat Alexander de Vos zien hoe hij op traditionele wijze houten boten bouwt en oude boten restaureert. “We vinden het heel leuk dat Alexander ons welkom heet op zijn werf”, vertelt Maarten Laming, assistent-regiohoofd Kuststreek bij het Zuid-Hollands Landschap. “Het is echt bijzonder om te zien met hoeveel passie, geduld en vakmanschap Alexander van een stapel planken een boot bouwt.”

Aanmelden

De excursie duurt van 10.00 uur tot 12.30 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen, € 3,- voor Beschermers van het ZHL, € 3,50 voor kinderen t/m 12 jaar en € 2,50 voor kinderen van Beschermers. Aanmelden is verplicht. Dit kan via: www.zhl.nl/natuuragenda. Via de website is het mogelijk met iDEAL te betalen. De excursie start bij de molen in Polders Poelgeest. Parkeer op het einde van de Jac P. Thijsselaan te Oegstgeest en loop linksaf het Catharina Coolpad op. Via het bruggetje komt u bij de molen.
 
Locatie
Locatie Diverse, zie beschrijving
Homepage: Geen Homepage beschikbaar  
Straat:
Postcode:
Plaats Teylingen
Land:

 

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs