BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AGENDA - Details
  Afdrukken

Evenement
Wanneer: 24-02-17 | 16:00 uur  
Titel Workshop Verhalen vertellen
Waar: Bibliotheek Voorhout - Voorhout
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:
Workshop Verhalen vertellen

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en ook zo nieuwsgierig naar verhalen vertellen? In deze 4-delige workshop gaan we onderzoeken hoe je van een verhaal op papier naar een verteld verhaal komt.
‘Hoe onthoud je dat toch allemaal?’, is een veel gestelde vraag aan vertellers. Hier zijn verschillende manieren voor, want vertellen is niet hetzelfde als het letterlijk uit je hoofd leren van een verhaal!
In de vertelworkshop leer je op een boeiende manier hoe mooie verhalen te vertellen. De landelijk bekende verhalenverteller Abe de verhalenverteller begeleidt deze cursus.

In vier workshops gedurende 24 februari t/m 17 maart leer je het volgende:

Les 1: De verteller: stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding.
Les 2: Het publiek: Wie is je publiek? Contact maken met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? We gaan bezig met de vijf zintuigen in een verhaal.
Les 3: Het verhaal: Hoe bouw je het verhaal op, onthoud je het en kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?
Les 4: De voorstelling: We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van Abe en je medecursisten.

De workshop wordt afgesloten met een uitvoering voor publiek in één van de volgende locaties: zorgcentrum Bernardus en in de bibliotheek van Voorhout en Sassenheim.

Inschrijven voor de vertelworkshop kan door een mail te sturen naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

De workshops vinden in de bibliotheek plaats op vrijdag van 16 tot 18 uur:

Les 1.       24-02-2017 in Voorhout
Les 2.       03-03-2017 in Sassenheim
Les 3.       10-03-2017 in Voorhout
Les 4.       17-03-2017 in Sassenheim
 
Locatie
Locatie Bibliotheek Voorhout
Homepage: http://www.bibliotheekbollenstreek.nl/  
Straat: Herenstraat 48
Postcode: 2215 KH
Plaats Voorhout
Land:

 

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs