BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
AGENDA - Details
  Afdrukken

Evenement
Wanneer: 17-12-17 | 11:00 uur - 16:30 uur  
Titel Kerstmarkt Voorhout
Waar: Bartholomeuskerk - Voorhout
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:

Op zondag 17 december tussen 11.00 en 16.30 uur vindt de jaarlijkse kerstmarkt plaats. De markt wordt gehouden op het plein voor de Bartholomeuskerk aan de Herenstraat 47 in Voorhout. Op de markt staan 26 verschillende kramen waar diverse (handgemaakte) kerstartikelen worden verkocht en oud-Hollandse ambachten worden getoond. Er is een boekenmarkt en bezoekers kunnen genieten van diverse winterse hapjes en drankjes. Daarnaast zijn er diverse voorstellingen en muzikale optredens. De kerstmarkt vindt dit jaar voor de 11e keer plaats en wordt georganiseerd door vrijwilligers van de St. Bartholomeus parochie in nauwe samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout.

Ambachten en verkoop kerstartikelen
Op de kerstmarkt worden oud-Hollandse ambachten getoond zoals mandenvlechten, zalmrokerij, glas graveren, glas in lood, kaarsmakerij en schilderkunst. Er zijn diverse kramen met (exclusieve) kerststukken, bloemen, (houten) kerstartikelen, sieraden, kaarsen, woondecoratie, haakwerken, schilderijen op leisteen, streekproducten en brocante. Ook staan er kramen van de Ladies' Circle Voorhout, Stichting Vrienden van het Overbosch en To-maat. Bij het Rad van Avontuur zijn weer veel leuke prijzen te winnen voor de bezoekers/deelnemers.

Boekenmarkt
Ook dit jaar is er weer de grootste boekenmarkt in de Bollenstreek. Boekenliefhebbers kunnen kiezen uit ruim 4000 boeken die overzichtelijk worden aangeboden per categorie: literatuur, kinderboeken, stripboeken, Boekenweekgeschenken, geschiedenis, reisgidsen, stad en land, natuur en algemene informatie. Ook worden er cd’s verkocht.

Eten en drinken in winterse sferen
Er zijn kramen waar winterse hapjes en drankjes worden verkocht als warme beenham, hamburgers, broodje worst, erwtensoep, oliebollen, kerstbroden en glühwein.

Kinderen
Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals een vogelhuisje of bijen- en insectenhuis maken, schminken of knutselen. Er is een kinderkerstmusical en een voorstelling van Theaterschool Teylingen. Uiteraard zijn ook weer volop heerlijke ter plaatse gebakken poffertjes te koop.

Kerstgroepen, muziek en kerstmusical in de kerk
In de kerk staan ruim 300 internationale kerstgroepen (kerststallen) tentoongesteld. Daarnaast verzorgt het bekende Popkoor Goed Gestemd meerdere muzikale optredens in de kerk. Ook de kerstmusical speelt in de kerk. Deze musical, uitgevoerd door kinderen van 8 tot 12 jaar onder leiding van Lida Hekker, speelt zich af in het rijke appartementengebouw Goldcomplex in New York waar Dicky Twist het gevoel heeft dat ze de enige is die moet werken op kerstavond. Maar is dit wel zo?

Theatervoorstelling De Bokkenrijders
Theaterschool Teylingen voert meerdere voorstellingen op van De Bokkenrijders. Een spannende voorstelling voor kinderen waarin Hugo het gevecht aangaat met de Engel des oordeels. Bekijk de voorstelling en gun Hugo de rust waar hij zo naar verlangt. Deze voorstellingen worden opgevoerd in De Tuinzaal van de Roef.

Muzikale optredens
Tijdens de kerstmarkt zijn er op het podium (waterpartij) optredens van het leerlingenorkest van St. Cecilia, de Singing Stars, de AC Brassband van Adest Musica en van de solisten Caila Oostdam en Lynn van Werkhoven.

Vrijwilligers
De kerstmarkt wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers van de St. Bartholomeusparochie en de Oranjevereniging Voorhout. Zij hebben ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om er een leuke en gezellige kerstmarkt van te maken voor de Voorhoutse samenleving en andere belangstellenden.

Opbrengst
De opbrengst van de kerstmarkt 2017 wordt besteed aan een opknapbeurt voor de begraafplaats. De afgelopen maanden zijn al nieuwe paden aangelegd, is een stevige erfscheiding gemaakt en zijn veel monumenten recht gezet. Met de opbrengst kan ook de aanplant van groen, bomen en struiken gerealiseerd worden.

 
Locatie
Locatie Bartholomeuskerk
Homepage: Geen Homepage beschikbaar  
Straat: Herenstraat 47
Postcode:
Plaats Voorhout
Land:

 

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs