BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kiezen tussen 7 partijen op 21 maart
ImageTEYLINGEN, 18 maart 2018 - Op woensdag 21 maart kan in Teylingen gestemd worden op 135 kandidaten verdeeld over 7 partijen. Naast de huidige partijen VVD, CDA, D66, Trilokaal, PvdA en Christenunie kan dit jaar ook op GroenLinks worden gestemd. Wie als zwevende kiezer de folders van de partijen doorneemt ziet veel dezelfde punten terugkomen: het verruimen van de woningmarkt, het verbeteren van de duurzaamheid, zorg voor jong en oud en het ondernemersklimaat. Op Teylingen Stemt staan videos waarin de partijen hun standpunten uitleggen. Lees verder voor een korte samenvatting van de standpunten van de partijen.
Lees meer...
 

Cum Laude Awards voor Teylingse kaasboeren
ImageTEYLINGEN, 18 maart 2018 - De Zuivelboerderij van Corné en Janneke Pennings uit Warmond, is beloond met een gouden Cum Laude Award voor de beste Jong Belegen kaas van Nederland. De prijs voor de beste Boeren belegen kaas ging naar de gebroeders van der Plas van kaasboerderij De Annahoeve uit Sassenheim. De ‘Cum Laude Awards’ is een jaarlijks terugkerende kaasverkiezing die georganiseerd wordt door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders. Er waren deze keer 277 kazen door 128 boeren uit heel Nederland ingezonden.
Lees meer...
 
Nieuwe omheining voor Overbosch
ImageVOORHOUT, 18 maart 2018  – Het Overbosch in Voorhout is verrijkt met een nieuwe omheining. Dit groene hek van wilgentenen is er gekomen, als onderdeel van de compensatieafspraken tussen de Stichting Vrienden van het Overbosch en de Provincie Zuid-Holland. In 2011 dreigde bijna een kwart van het Overbosch te verdwijnen voor de komst van de turbortonde op de kruising Leidsevaart – Rijnsburgerweg.
Lees meer...
 
Teylingen sluit zich aan bij Statiegeldalliantie
TEYLINGEN, 18 maart 2018 - Ook de gemeente Teylingen sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Deze alliantie van 500 Vlaamse en Nederlandse organisaties, verenigingen, lokale overheden en bedrijven lobbyt bij de Tweede Kamer voor het verplicht stellen van statiegeld op plastic flesjes en blikjes. Enerzijds om het zwerfvuil terug te dringen en anderzijds om deze grondstoffen optimaal te kunnen hergebruiken.
Lees meer...
 
Teylingse lijsttrekkers met elkaar in debat
TEYLINGEN, 18 maart 2018 - De lijsttrekkers van de zeven partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Teylingen gaan maandagavond 19 maart met elkaar in debat in het Bestuurscentrum in Voorhout. Publiek is daarbij welkom. De aanvang is 20.00 uur. In het debat komen zaken aan de orde die actueel zijn in de Teylingse gemeentepolitiek, en die opgenomen zijn in de verkiezingsprogramma's van de zeven aan de verkiezingen deelnemende partijen.
Lees meer...
 
'Eerste steen’ voor Gastenhuis Warmond
ImageWARMOND, 16 maart 2018 - De wethouders Bas Brekelmans en Arno van Kempen hebben woensdag de transformatie van St. Liduina tot Het Gastenhuis Warmond officieel ingeluid. Wethouder Bas Brekelmans legde samen met zorgechtpaar Peter Hulsen en Petra Luttekes de symbolische eerste steen en wethouder Arno van Kempen sprak alle genodigden toe.
Lees meer...
 
Stroomstoring in delen van Teylingen en omgeving
TEYLINGEN, 15 maart 2018 - Delen van Teylingen en omgeving zijn donderdag aan het begin van de middag getroffen door een stroomstoring. De storing trof volgens Liander zo'n 100.000 huishoudens en bedrijven in Sassenheim, Warmond, Leiden, Wassenaar, Katwijk, Oegstgeest en Roelofarendsveen.
Lees meer...
 
Verkiezingsbeloften en bezoeken
ImageTEYLINGEN, 13 maart 2018 - Met nog een goede week te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart wordt er volop campagne vervoerd door de verschillende politieke partijen. Het is bijna onmogelijk om niet ergens een (kandidaat)raadslid tegen te komen. En bij verkiezingen horen ook verkiezingsbeloftes. Zo willen de PvdA en de ChristenUnie zich inzetten voor een muziekcentrum in Sassenheim. De VVD keert zich na een bezoek aan twee windparken tegen de komst van twee windturbines bij AkzoNobel en het CDA maakt zich sterk voor het schoolzwemmen. (Foto: (Kandidaat)raadsleden van het CDA op bezoek in Zwembad Wasbeek)
Lees meer...
 
D66 wethouder Arno van Kempen wil door
ImageTEYLINGEN, 13 maart 2018 - D66 Teylingen heeft D66 wethouder Arno van Kempen uit Warmond gevraagd zich voor een tweede periode beschikbaar te stellen. Arno van Kempen is momenteel wethouder van de gemeente Teylingen met als belangrijkste aandachtsgebieden sociale zaken en duurzaamheid. Mocht D66 na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart weer in het College plaatsnemen, zal Van Kempen daarvoor naar voren worden geschoven.
Lees meer...
 
Leerlingen KTS debateren over eigen voorzieningen
ImageTEYLINGEN, 13 maart 2018 - Leerlingen van de KTS voerden maandag in de raadzaal van de gemeente Teylingen twee debatten. De leerlingen mochten plaatsnemen op de raadzetels en via de microfoons met elkaar in gesprek gaan. De debatten gingen over ontwerpen van voorzieningen, die de leerlingen op school zelf hadden gemaakt. De beste ontwerpen werden gepresenteerd en daarna volgde een echt raadsdebat tussen de leerlingen. (Foto: De ontwerpers van de Snackkraam samen met Wethouder Kees van Velzen en raadslid Robin Konings.)
Lees meer...
 
Chauffeur bekneld bij lossen siergrind
ImageVOORHOUT, 12 maart 2018 - Een man is maandagochtend gewond geraakt bij het lossen van een zak siergrind op de Distelweg. De chauffeur raakte bekneld onder de hijskraan van de vrachtauto. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd nadat de brandweer hem uit zijn benarde positie had bevrijd. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Pankras speelt familievoorstelling Katprinses
ImageSASSENHEIM, 12 maart 2018 - Pankras speelt op zaterdag 17 maart en 24 maart 2018 Katprinses, een toneelstuk voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De hebzuchtige prinses Eleanore wil de kat van de boze Bosheks hebben, want zij gelooft dat dit beest over toverkracht beschikt. De Koning en zijn nar Troel gaan het bos in om de goede Magiër Morton over te halen de kat te vangen. Dit lukt weliswaar, maar de Prinses verandert daarbij zelf in een kat en de heks wordt haar baasje. De Koning, de Nar en de Magiër proberen elk Eleanore te bevrijden, verdwalen in het betoverde bos en raken om beurten zelf ook in de macht van de Heks. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Basisschool De Waaier wordt gesloopt
ImageWARMOND, 9 maart 2018 - Het leegstaande gebouw van basisschool De Waaier in Warmond wordt gesloopt. Het pand is in verval geraakt en een geliefd object voor vandalisme. Vorige maand moest de brandweer nog uitrukken, nadat er brand was gesticht in het gebouw.
Lees meer...
 
Beeldbepalende panden beter beschermd
ImageTEYLINGEN, 8 maart 2018 - Naast gemeentelijke- en rijksmonumenten kunnen woningen, bollenschuren en andere objecten nu ook aangemerkt worden als beeldbepalend object. De eigenaar mag het dan niet slopen en hij moet onderhoudswerk (laten) doen die voor instandhouding van het exterieur noodzakelijk is. De raad ging vanavond unaniem akkoord met de nieuwe erfgoedverordening. De hele raad steunde ook een amendement van D66 om ook immaterieel erfgoed zoals Schippertjesdagen, Kuipzwammen of blaarkoppen en lakenvelders, oude runderrassen in de Warmondse weilanden. De inmiddels gesloopte villa Rusthoff. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Nieuw onderzoek veiligheid spoorwegovergang Voorhoutse Herenstraat
ImageVOORHOUT, 8 maart 2018 – De gemeenteraad van Teylingen wil onderzoek naar de veiligheid van de spoorwegovergang op de Herenstraat in Voorhout. De afgelopen twee jaar twee ernstige ongevallen hebben plaatsgevonden, waarvan één met dodelijke afloop. De gemeenteraad heeft hierover vanavond unaniem een motie van D66 en VVD aangenomen. De definitieve oplossing, het verdiept aaanleggen van het spoor door Voorhout kan nog wel 30 jaar duren. Op 11 november 2017 werd een auto aangereden door een trein. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Foto Niels Damen.
Lees meer...
 
Sportprijzen naar HV Foreholte, June van Westing en Jan Randsdorp
ImageTEYLINGEN, 7 maart 2018 - De jaarlijkse Sportprijs Teylingen 2017 is gewonnen door de handbalselectie van Foreholte. De handbalsters uit Voorhout werden vorig jaar kampioen en promoveerden daarmee na 28 jaar weer naar het hoogste niveau van Nederland. De Talentprijs werd gewonnen door hockeyster June van Westing. De Sportbegeleidersprijs ging naar Jan Randsdorp. (Foto: René van Dam v.l.n.r: HV Foreholte (Sportprijs), June van Westing (Talentenprijs) en Jan Randsdorp (Sportbegeleidersprijs)
Lees meer...
 
Rotary Voorhout organiseert diner met statushouders
ImageVOORHOUT, 5 maart 2018 - De Rotary Club Voorhout organiseert 20 maart, samen met café Cheers, Culinair College Beverwijk en Welzijn Teylingen het Reunite Dinner. Rotary leden zetten samen met statushouders uit de gemeente Teylingen, een 5-gangen diner op tafel. Tussen de gangen door kunnen de dinargasten kennis maken met enkele statushouders uit Teylingen en onderdelen uit hun cultuur. (Foto: Mariska de Graaff) Tasnim Jebari, geboren in Syrie en Ina Groen van de Rotary Club Voorhout. Tasnim zal tijdens het Reunite Dinner haar levensverhaal delen met de aanwezigen.
Lees meer...
 
IJsbanen in Teylingen open
ImageTeylingen, 1 maart 2018 - De ijsbanen in Teylingen zijn vandaag open gegaan. Op de Warmondse ijsbaan lag vanochtend 6 cm ijs. Genoeg om de ijsvloer vanaf 10:00 uur vrij te geven voor de schaatsers. Ook in Sassenheim en Voorhout konden de ijzers vanochtend worden ondergebonden. Vele schaatsers maakten daar vandaag en vanavond gebruik van. Ook buiten de ijsbanen werd op diverse bevroren sloten geschaatst. (Foto: Warmondse IJsclub)
Lees meer...
 
Nominaties Sportprijzen Teylingen 2017 bekend
TEYLINGEN, 26 februari 2018 - De voetbalteams Warmunda Vrouwen 1 en Ter Leede Vrouwen 1, de handbalselectie van Foreholte dames 1 en 2 en zeezeiler Pieter Heerema zijn genomineerd  voor de Sportprijs Teylingen.  Bij de talenten maken schaatsster Patricia Koot (13), hockeyster June van Westing (14), scheidsrechter Yodi Monteny (17) en rugbyer Mark van Loon (18) kans op de prijs. Ook wordt op dinsdag 6 maart voor de derde keer de Sportbegeleidersprijs uitgereikt.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad verdeelt geld
ImageTEYLINGEN, 23 februari 2018 - Vier Teylingse projecten kregen donderdagavond in totaal € 2000,- toebedeeld door de kindergemeenteraad van Teylingen. Twintig leerlingen van De Achtbaan (Cluster), De Andreasschool en De Startbaan waren deze avond de kinderraadsleden. En het bleek nog niet zo makkelijk een raadsmeerderheid te krijgen voor de verdeling van het geld.
Lees meer...
 
De Rijdende Rechter in Warmond
ImageWARMOND, 20 februari 2018 - De Rijdende Rechter komt vrijdag 23 februari recht spreken in Warmond. Mr. John Reid buigt zich in de opname van het KRO-NCRV programma over een conflict rondom de aankoop van een scootmobiel. Het is voor belangstellenden mogelijk om deze opname bij te wonen. (Foto: KRO-NCRV)
Lees meer...
 
Wethouder Kees van Velzen stopt na de verkiezingen
ImageTEYLINGEN, 19 februari 2018 - Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart zet wethouder Kees van Velzen (CDA) een punt achter zijn politieke carrière in Teylingen. In totaal was hij twintig jaar actief: eerst als raadslid, later als wethouder. Van Velzen is eerder deze maand nog wel op de kieslijst van het CDA gezet. "Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen", zegt Van Velzen over zijn vertrek.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 22 van 5399

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs