BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Veel belangstelling open dag brandweer
ImageVOORHOUT, 26 maart 2017 - Het Voorhoutse brandweerkorps hield zaterdag een open huis om de inwoners de de verbouwde kazerne te laten zien. Zo'n 1000 bezoekers keken naar demonstraties van de jeugdbrandweer en het brandweerkorps. Zo waren onder andere een vlam in de pan en het openknippen van een auto te zien. Bekijk de fotoreportage. Foto's Mariska de Graaff.
 

Leerlingen Antoniusschool ruimen afval op
ImageSASSENHEIM, 25 maart 2017 - Groep 8 vam de Antoniusschool in Voorhout deed deze week mee aan de landelijke opschoondag en is 'Supporter van Schoon'. Burgemeester Breuer legde uit hoe lang afval kan blijven liggen voordat het vergaat. Bij een plastic fles kan het 10 jaar duren. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Huisvesting voor patiŽnten met hersenletsel
ImageSASSENHEIM, 25 maart 2017 - Stichting NAHmens wil samen met woonstichting Vooruitgang woningen voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bouwen aan de Hoofdstraat waar voorheen gezondheidscentrum ‘Klein SassemBourg’ stond. De lokatie moet ruimte bieden voor zes individuele wooneenheden en gemeenschappelijke ruimtes voor voor ontspanning en dagactiviteiten. Foto: Steven Schrader (l) en Arie Philippo tekenen op de beoogde plek de overeenkomst. Staand vlnr. Hetty van Driel, Gert van Driel, Piet van Veen, Ed Bijman, Johan van Buren.
Lees meer...
 
Nieuw plan voor windmolens AkzoNobel
ImageSASSENHEIM, 24 maart 2017 - De Sassenheimse vestiging van AkzoNobel heeft de plannen voor het plaatsen van windturbines nieuw leven ingeblazen. AkzoNobel wil een vergunningaanvraag indienen voor het plaatsen van twee windturbines van elk circa 3 megawatt. In januari 2011 kwam de Sassenheimse verfproducent met een plan om drie windturbines te plaatsen, waarvan één in de Elsgeesterpolder. Foto: 3 megawatt windturbines van Vestas Wind Systems A/S in Denemarken.
Lees meer...
 
Zilveren Barensteel voor Emiel van der Hoeven
ImageVOORHOUT, 23 maart 2017 - Emiel van der Hoeven (70) ontving woensdagavond de ‘Zilveren Barensteel’ uit handen van wethouder Kees van Velzen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de Historische Kring Voorhout (HKV). De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Vergadering van de HKV, die gehouden werd in De Verdieping  in Voorhout. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Zilveren Barensteel voor Roos van Leeuwen
WARMOND, 23 maart 2017 - (Roos) van Leeuwen (57) ontving dinsdagavond uit handen van wethouder Arno van Kempen de ‘Zilveren Barensteel’ voor haar inzet voor de Vereniging tot viering van Warmondse feesten. De uitreiking vond plaats tijdens de ALV van de VWF, die werd gehouden in Het Trefpunt in Warmond.
Lees meer...
 
Oude mobieltjes leveren geld op voor langdurig zieke kinderen
VOORHOUT, 22 maart 2017 - Ladies' Circle Voorhout zoekt oude, defecte of beschadigde mobieltjes. De mobieltjes kunnen tussen 27 maart en 9 april worden ingeleverd in de inzamelbox bij Albert Heijn Voorhout of Jeroen Schulte Doe het zelf. Met de opbrengst van deze oude mobieltjes worden Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen georganiseerd en de Kanjerketting gesteund.
Lees meer...
 
Gratis compost voor Teylingers
TEYLINGEN, 22 maart 2017 - Op zaterdag 25 maart van 9.00 tot 16.00 uur kunnen Teylingers gratis vier zakken compost ophalen bij de voormalige milieustraat in Warmond aan de Van den Woudestraat 1a. Wethouder Kees van Velzen deelt de eerste zakken uit.
Lees meer...
 
TOP wint sportprijs Teylingen
TEYLINGEN, 22 maart 2017 - Wethouder Bas Brekelmans reikte dinsdag de jaarlijkse sportprijs uit. Winnaar van de Teylingen sportprijs is TOP/Quoratio van Korfbalvereniging Top. De Talentenprijs is gewonnen door Andrea Bouma, sprintster bij de atletiekvereniging De Spartaan en de Minioren Columbiaan van zwemvereniging De Columbiaan. Verder wordt Willem Homan verrast met een speciale juryprijs voor sportbegeleider van het jaar voor zijn prestaties als trainer/coach/begeleider bij R.K.V.V. Teylingen.
Lees meer...
 
Pankras speelt kindertoneelstuk Assepoes
ImageSASSENHEIM, 17 maart 2017 - Toneelvereniging Pankras speelt op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017 Assepoes, een toneelstuk voor kinderen.Het bekende sprookje van Assepoester, en wordt in een moderne vorm gespeeld. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Uitslag verkiezingen Tweede Kamer in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 16 maart 2017 - In Teylingen verliezen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer de coalitiepartijen PvdA (van 18% naar 4,1%) en VVD (van 40,7% naar 31.1%) het meeste aandeel. De VVD kreeg de meeste stemmen, gevolgd door D66 en CDA. De grootste winnaars zijn Groen Links (7,6%, vier keer hoger dan in 2012), D66 (14,8%) en CDA (13,7%). De opkomst steeg van 80,7% naar 87%.
Lees meer...
 
Koperdieven Koetsiersweg aangehouden
SASSENHEIM, 16 maart 2017 - De politie heeft woensdagavond 15 maart om 22.15 uur drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een pand aan de Koetsiersweg. De politie kreeg om 21.40 uur de melding dat er drie mannen met een zaklamp in het pand liepen. Agenten die naar de locatie reden zagen een auto passeren en hebben de inzittenden staande gehouden op een parkeerplaats aan de Stationslaan.
Lees meer...
 
Stemmen tellen
ImageTEYLINGEN, 16 maart 2017 - In Teylingen worden alle stemmen druk geteld. In 2012 leverde Teylingen om 3.10 uur als een van de laatste gemeenten de resultaten van de Tweede Kamerverkiezingen in na technische problemen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Weinig steun CDA-plan beschermen beeldbepalende panden
TEYLINGEN, 14 maart 2017 - Het voorstel van CDA en Trilokaal om beeldbepalende panden te beschermen krijgt geen steun van de overige partijen. VVD, PvdA en D66 kunnen niet zonder meer instemmen met het plan om naast gemeentelijke- en rijksmonumenten ook beeldbepalende panden te beschermen. De discussie is actueel nu in Sassenheim villa Rusthoff naast de ingang van het gelijknamige park gesloopt zal worden.
Lees meer...
 
Extra zendmast voor beter mobiel bereik
WARMOND, 14 maart 2017 - Vodafone wil een zendmast voor mobiele telefonie in de Warmondse Veerpolder plaatsen. Warmonders klagen al geruime tijd over de slechte bereikbaarheid met het mobieltje binnenshuis. Wethouder Brekelmans sprak met Vodafone en hoopt binnenkort een contract te tekenen voor het plaatsen van de mast.
 
Nominaties sportprijzen bekend
TEYLINGEN, 13 maart 2017 - Wethouder Bas Brekelmans reikt dinsdag 21 maart om 20.00 uur de jaarlijkse sportprijs uit aan de sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd in 2016. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt en de sportbegeleider van het jaar in het zonnetje gezet. De nominaties zijn vandaag bekend gemaakt.
Lees meer...
 
CDA wil spandoek terug
WARMOND, 13 maart 2017 - In de nacht van vrijdag 10  op zaterdag 11 maart is in Warmond opgehangen spandoek van het CDA gestolen. CDA Teylingen heeft aangifte gedaan bij de politie maar is bereid deze in te trekken wanneer de daders het het spandoek voor de verkiezingen gewoon weer terughangen. Het spandoek hing niet illegaal in Warmond; het CDA zegt dat zij de vereiste melding bij de gemeente heeft gedaan om een spandoek op te mogen hangen.
Lees meer...
 
Politie krijgt meldingen klussende oplichters
TEYLINGEN, 13 maart 2017 - Er zijn in Teylingen klussende Engelssprekende oplichters actief. Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak of het asfalteren van de oprit. De afgelopen periode heeft politie hier meerdere meldingen over gekregen.
Lees meer...
 
Onderhoud Kaagbaan Schiphol
TEYLINGEN, 9 maart 2017 - Op Schiphol wordt van zaterdag 18 maart tot en met woensdag 24 mei groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan. In deze periode wordt de Kaagbaan buiten gebruik gesteld. Voor Teylingen betekent het onderhoud tijdelijk minder vliegverkeer boven de dorpen.
Lees meer...
 
Winkeldief wordt agressief
ImageSASSENHEIM, 4 maart 2017 - De politie heeft zaterdag rond 14:00 uur een  agressieve winkeldief aangehouden in de Big Bazar aan de Kerklaan in Sassenheim. De verdachte man is overgebracht naar het bureau voor verhoor.
 
Duizendste optreden De Straatklinkers
ImageSASSENHEIM, 28 februari 2017 - De leden van evenementenorkest De Straatklinkers hebben zaterdag tijdens het carnaval bij De Saksen hun duizendste optreden gegeven. Het orkest werd op 9 mei 1987 opgericht en viert binnenkort haar 30-jarig jubileum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Van Vrijwilligersprijs naar Teylinger Prijzen
TEYLINGEN, 27 februari 2017 - Voorgaande jaren konden vrijwilligers genomineerd worden voor de Vrijwilligersprijs. Gewaardeerde vrijwilligers kwamen in aanmerking voor deze prijs en werden in het zonnetje gezet. Dit jaar wordt deze waardering iets anders aangepakt en bij een andere aanpak hoort ook een andere benaming: De Teylinger Prijzen. Het draait niet meer om één specifieke vrijwilliger maar meer om het vrijwilligersinitiatief of project. In plaats van één prijswinnaar per jaar zijn er nu 3 waaruit aan het einde van het jaar een hoofdwinnaar wordt gekozen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 22 van 5133

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs