BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Glimmend chroom en benzinedampen op Oldtimer festival Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 21 augustus 2017 - De derde editie van het Oldtimer fesival Sassenheim werd zondag drukbezocht. In een zonnig park Rusthoff stonden zo'n 100 oldtimer auto's en motoren uitgestald. Om 13:00 uur begon een rondrit door de streek met nog eens vele tientallen oldtimers. Een bijzondere deelnemer was een Leyland bus uit 1960 die ooit in de Bollenstreek dienst heeft gedaan. Deze door de stichting Haags Bus Museum prachtig gerestaureerde bus, een zogenaamde bolramer reed zondag als lijn 50 weer even ritjes door Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 

Aanhouding in Warmond zorgt voor verkeersopstopping
ImageWARMOND, 20 augustus 2017 - Met een grote politie-inzet is zondagmiddag in Warmond een verwarde man in zijn woning in de Van Duvenvoordestraat aangehouden. Om de aanhouding veilig te kunnen verrichten, werd onder meer de Herenweg afgezet. Het doorgaand verkeer in Warmond richting Leiden liep daardoor vast op een politieafzetting en moest keren. 
Lees meer...
 
Jubileum voor toeterfile van vrachtautos
ImageTEYLINGEN, 19 augustus 2017 - De 20e editie van de Katwijk Binse Truckrun reed zaterdagmiddag door Warmond en Sassenheim. De file met toeterende vrachtwagens is een enorme belevenis voor de speciale passagiers met een beperking. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Muziek en koopjes op Nacht van Sassem
ImageSASSENHEIM, 19 augustus 2017 - De TOV Sasssenheim kijkt terug op een geslaagde Nacht van Sassenheim. 's Middags werd de markt met een mix van lokale ondernemers, verenigingen en marktkooplui in de Hoofdstraat en het Voorhavenkwartier goed bezocht. Voor kinderen was er genoeg te doen. In park Rusthoff kon onder andere een djembe workshop gevolgd worden en bij Adest Musica en Crescendo lagen muziekinstrumenten klaar om te proberen. Ondanks een regenbui aan het begin van de avond stond de Oude Haven tot middernacht vol met publiek voor Frank The Tank on Percussion, Maureen Natzijl op saxofoon en DJs4U. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Strikte handhaving alcoholgebruik op Nacht van Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 17 augustus 2017 - Op de Nacht van Sassenheim zullen politie en opsporingsambtenaren alcoholgebruik door jongeren onder de 18 strikt handhaven. Burgemeester Carla Breuer heeft dat vandaag aangekondigd. "De jongeren vermijden het evenemententerrein omdat ze daar geen alcohol kunnen krijgen. Ze blijven in de buurt van het terrein en drinken daar de drankjes die ze zelf hebben meegebracht. Het gaat zelfs om jonge tieners van 13 of 14 jaar", aldus de burgemeester. De waarschuwing komt een maand nadat een 16-jarige Voorhouter onder invloed van alcohol overleed op de provinciale weg N206 in Noordwijk.
Lees meer...
 
Geen redding voor gewonde gans
ImageVOORHOUT, 16 augustus 2017 - Al bijna een week zit er in een weiland aan de Oosthoutlaan een nijlgans met een gebroken vleugel. Ondanks de verwonding blijkt het moeilijk de vogel te pakken te kijgen. De eigenaar van het land, een hobbyboer, heeft vandaag medewerkers van de dierenambulance begeleid over het land. Het is niet gelukt om de nijlgans te vangen. De vangst wordt bemoeilijkt omdat het weiland alleen langs de slootkanten betreden kan worden om het hooiland niet plat te trappen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Bierglas levert geld op voor stamceltransplantatie leukemiepatiŽnten
ImageSASSENHEIM, 15 augustus 2017 - Op zondag 27 augustus organiseren Café de Twee Wezen en Eetcafé de Voogd voor de 27e keer de “Biermarkt”. Tijdens dit drukbezochte evenement wordt naast aandacht aan bijzondere bieren ook aandacht besteed aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Matchis als goed doel. Deze stichting is het Nederlandse centrum voor stamceldonoren en zorgt dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.
Lees meer...
 
Huttenbouwdorp met echte burgemeester
ImageVOORHOUT, 15 augustus 2017 - De Voorhoutse jeugd heeft vandaag op sportpark Elsgeest de mooiste hutten gebouwd. Burgemeester van het tijdelijke dorp met huizen gemaakt van pallets en ander hout is Marijn Breedijk (12). Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft hem vanmiddag de burgemeestersketen omgehangen. Marijn komt al jaren naar de Voorhoutse vakantie evenementen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Nacht van Sassem komt een week eerder
ImageSASSENHEIM, 13 augustus 2017 - Op vrijdag 18 augustus wordt de Nacht van Sassem weer georganiseerd door de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) Sassenheim. Deze editie staat een week eerder op de kalender dan voorgaande jaren.  Een mooie afsluiter van de zomervakantie, zo zien de organisatoren Jolanda Admiraal, Jacqueline de Groot en John de Kooker de Nacht van Sassem het liefst: Een prima combinatie van presentaties van bedrijven, gezelligheid, muziek en eten.
Lees meer...
 
Politie pakt inbreker Park Klinkenberg
WARMOND, 12 augustus 2017 - Een alerte burger zag vrijdagochtend 11 augustus om 00:15 uur twee onbekende mannen lopen op het dak van een appartementencomplex aan het Park Klinkenberg en belde direct de politie. Agenten hielden ter plaatse een 43-jarige Hagenaar aan als verdachte van een woninginbraak. De recherche onderzoekt de zaak.
Lees meer...
 
Kerntrekken bij inbraak Rembrandtlaan
SASSENHEIM, 3 augustus 2017 - Inbreker(s) hebben tussen donderdag 27 juli en maandag 31 juli 2017 ingebroken in een woning op de Rembrandtlaan in Sassenheim. Het signalement van de verdachte(n) is niet bekend. De inbrekers kwamen binnen door middel van kerntrekken waarbij de cilinder uit het slot wordt getrokken.
Lees meer...
 
Schommel Churchilllaan vernield
ImageVOORHOUT, 3 augustus 2017 - Een hoopje gesmolten plastic. Dat bleef er over van de grote kuip van de schommel op het terras bij de eendenvijver aan de Churchilllaan in Voorhout na brandstichting in de nacht van 30 op 31 juli. Foto F. Groot.
Lees meer...
 
Voorhouter Ab Koomen overleden
ImageVOORHOUT, 3 augustus 2017 - Ab Koomen, één van de oprichters van de Carnavalsvereniging de Bokken is afgelopen dinsdag 1 augustus overleden. Koomen kreeg vorig jaar een Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij carnavalsvereniging De Bokken en voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Prachtige WMC resultaten Adest Musica
ImageSASSENHEIM, 31 juli 2017 - Op de laatste dag van het WMC 2017 heeft het Sassenheimse Adest Musica twee grootse resultaten behaald op het Wereld Muziek Concours 2017. Op het onderdeel mars werd zondag een 4e plaats behaald met een score van 94,15. Op het onderdeel show eindigde Adest op de 2e plaats in de eindrangschikking met een score van 95,42 punten, eveneens ‘goud met onderscheiding’.  Ook mocht Adest de ‘publieksprijs’ in ontvangst nemen op basis van meer dan 30% van het aantal stemmen uitgebracht door het publiek, veelal bestaande uit muziekkenners. Met deze scores heeft Adest Musica opnieuw bewezen tot de absolute top van de (inter)nationale drum- en showbands te behoren.
Lees meer...
 
Puur Festival op Klinkenbergerplas zorgt voor geluidsoverlast
TEYLINGEN, 29 juli 2017 - Het muziekfestival Puur op de Klinkenbergerplas in Oegstgeest zorgt zaterdag al de hele dag voor veel geluidsoverlast in Teylingen. Het festival, en daarmee de herrie, begon om 12:00 uur. De laatste optredens zijn om 23:00 uur afgelopen. De muziek bestaat voornamelijk uit House en Techno, met veel zware bassen. Bij de politie waren zaterdag tegen het avonduur al de nodige klachten binnengekomen.
Lees meer...
 
Blokker in Voorhout dicht vanaf september
ImageVOORHOUT, 26 juli 2017 - Slecht nieuws voor Voorhouters die hun huishoudelijke artikelen lokaal willen kopen: De Blokker vestiging aan de Herenstraat sluit in september dit jaar de deuren. Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij elkaar verdwijnen zo'n 1.900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. Foto Mariska de Graaff.
 
Krakers uit panden Herenstraat gezet
ImageVOORHOUT, 25 juli 2017 - De politie heeft dinsdagmiddag twee voormalige winkelpanden in de Herenstraat ontruimd. Zo´n 20 jongeren zijn de twee panden tegenover de St. Bartholomeuskerk uitgezet. Tijdens een controle van gemeente, brandweer, omgevingsdienst en politie werd vastgesteld dat de veiligheid van bewoners van het pand en de omgeving niet meer gegarandeerd kon worden. Op de plek van de leegstaande winkels en de voormalige bakkerij wil De Raad Bouw een appartementencomplex bouwen met 33 appartementen en winkels op de begane grond. Foto´s Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
De Bokkenrijders komen tot leven in bibliotheek Voorhout
ImageVOORHOUT, 24 juli 2014 - Dat in een bibliotheek verhalen tot leven kunnen komen, werd zaterdag in Voorhout wel heel duidelijk. Theaterschool Teylingen verzorgde een korte voorstelling over de Bokkenrijders, een verhaal dat vooral bekend is van De Efteling-attractie Villa Volta. De voorstelling was onderdeel van ‘Zomerklooien met Boeken’, een serie activiteiten van De Bibliotheek Bollenstreek voor kinderen die zich in de warmste maanden van het jaar niet willen vervelen en volop gebruik willen maken wat de bibliotheek te bieden heeft. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Nieuwe speelplaatsen in Voorhout geopend
ImageVOORHOUT, 23 juli 2017 - Wethouder Kees van Velzen heeft  zaterdag de nieuwe speelplaatsen in de Krokus en de Narcis in de wijk Hooghkamer te Voorhout feestelijk geopend. Op de grote speelplaats nabij de Narcis liet de wethouder trossen ballonnen in de vorm van bolbloemen los. Een verwijzing naar de straatnamen in deze 'bollenbuurt'. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Voorhouter (16) overleden na ongeluk met snorfiets op N206
VOORHOUT, 23 juli 2017 - De 16-jarige jongen uit Voorhout, die vrijdagochtend zwaargewond werd aangetroffen langs de N206 in Noordwijk, is overleden. Voetbalvereniging Foreholte maakte zaterdag bekend dat de jeugdspeler in de B3 is overleden ten gevolge van een noodlottig ongeval.
Lees meer...
 
Adest Musica klaar voor het WMC met show 'The Composer'
ImageSASSENHEIM, 22 juli 2017 - Zaterdagavond gaf Adest Musica een try-out van het marsproduct ‘A Tribute to the Royal Marines’ en het showproduct ‘The Composer’. Op de slotdag van het Wereld Muziek Concours (WMC), op zondag 30 juli, zal Adest Musica haar kunsten vertonen op de grasmat van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. In de laatste weken zijn nog verrassende ‘gimmicks’ aan de show toegevoegd. Het in grote getale toegestroomde Sassenheimse publiek zag er al een aantal. Zo werd een deel van The Composer met blinddoek op gespeeld.
Lees meer...
 
Voorhouter (16) zwaargewond op N206 gevonden
VOORHOUT, 21 juli 2017 - Een 16-jarige jongen uit Voorhout is donderdagnacht om 3:00 uur zwaargewond gevonden op de N206 in Noordwijk. Agenten vonden de jongen midden in de nacht na een melding van een automobilist. In de berm van de weg lag zijn snorfiets. Twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 111 - 132 van 5340

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs