BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
“Ondernemersfonds Teylingen een jaar in de ijskast”
ImageTEYLINGEN, 15 november 2017 – De Teylingse politiek zit met de handen in het haar over de toekomst van het Ondernemersfonds Teylingen (OFT). Wethouder Brekelmans stelt voor om het ondernemersfonds voort te zetten. Maar de evaluatie van de proefperiode pakte niet goed uit. Voor- en tegenstanders staan ondanks mediation nog recht tegenover elkaar. In de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme is vanavond gevraagd om een alternatief uit te werken waarbij het Ondernemersfonds een jaar in de ijskast gaat: Het OFT blijft bestaan maar er wordt in 2018 geen extra OZB op niet-woningen geheven voor het OFT. Het jaar kan gebruikt worden om een compromis te bereiken.
Lees meer...
 

De illusie overtuigend neerzetten
ImageSASSENHEIM, 14 november 2017 - Musicalgroep Up2Stage voert in het weekend van 25 en 26 november de jubileumvoorstelling Enigami, land vol fantasie op. De repetities worden steeds serieuzer en ook bij de decorbouwers stijgt de spanning langzaam maar zeker. Het moet er mooi en geloofwaardig uitzien op het podium. 
Lees meer...
 
Cultuur Verheft speelt Goed fout
ImageVOORHOUT, 14 november 2017 - In het toneelstuk Goed fout, geschreven door Haye van der Heijden, laten de spelers van Cultuur Verheft de soms ingrijpende gevolgen van de tweede wereldoorlog zien. Voor de voorstellingen van 16 en 17 november zijn nog kaarten beschikbaar. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Jeugdhulp kost Teylingen 1,25 miljoen extra
TEYLINGEN, 14 november 2017 - De gemeente verwacht dit jaar 1,25 miljoen meer uit te geven aan jeugdhulp dan begroot. De originele begroting ging uit van 6,4 miljoen euro. Dit bedrag werd in juni bijgesteld naar 7 miljoen euro en lijkt nu uit te komen op 7,65 miljoen euro. Dit negatieve resultaat wordt met name veroorzaakt door de toename van het aantal jeugdhulptrajecten.
Lees meer...
 
D66 stelt vragen over veiligheid spoorwegovergang Voorhout
ImageVOORHOUT, 13 november 2017 - Naar aanleiding van het ongeluk op de spoorwegovergang in Voorhout stelt D66 vragen aan het college. De partij wil weten of het college nog steeds vindt dat verkeerssituatie ter plaatse voldoende overzichtelijk en veilig is of dat er extra veiligheids maatregelen nodig zijn. D66 vraagt ook of ondertunneling danwel het ondergronds aanleggen van het spoor opnieuw bekeken kan worden. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Tweelingprinsen regeren bij De Saksen
ImageTEYLINGEN, 12 november 2017 - Carnavalsvereniging De Saksen heeft dit jaar niet één maar twee carnavalsprinsen. Prins Michel en prins Ronald zijn de 43ste prinsen van De Saksen. De eeneiige tweeling Michel en Ronald van Leeuwen kozen ervoor om samen te regeren over het Saksenrijk bijgestaan door pages zijn Ilse van Diemen en Marieke Heemskerk. Jeugdprins bij De Saksen is Daan van Leeuwen met pages Kim en Charley. In Voorhout zij bij De Bokken prins Ron en prinses Sandy (Kortekaas) gepresenteerd. Het jeugdprinsenpaar is Noor van Stein en Cas van Kampen. Foto's Edwin van der Wijngaard en Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Trein rijdt tegen auto op Herenstraat Voorhout
ImageVOORHOUT, 11 november 2017 - Op de spoorwegovergang in de Herenstraat is zaterdag rond 13:20 een auto aangereden door een trein. De achterkant van de auto is geraakt door de intercity richting Leiden. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar mag van enorm geluk spreken dat hij niet gewond raakte. Op Herenstraat stond op het moment van het ongeluk een file. De auto kon daardoor de overgang niet verlaten toen de spoorbomen dicht gingen. Foto Niels Damen.
Lees meer...
 
Publieksprijs voor Johnny en Robert Spies
ImageSASSENHEIM, 7 november 2017 - Johnny en Robert Spies hebben vanavond met hun horlogebedrijf 1915 watches de publieksprijs van Starterswedstrijd LEF gewonnen in de Leidsche schouwburg. De broers verkopen sinds 2015 kleurrijke houten horloges.
Lees meer...
 
Lichaam vermiste man (72) gevonden in water Industriekade
SASSENHEIM, 7 november 2017 - De politie heeft dinsdagmiddag het levenloze lichaam van een 72-jarige man uit Sassenheim gevonden in het water aan de Industriekade in Sassenheim. De recherche en forensische opsporing hebben onderzoek uitgevoerd. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Lees meer...
 
Pankras speelt twee kluchten
ImageSASSENHEIM, 2 november 2017 - Toneelvereniging Pankras speelt komend weekend twee kluchten: De keukengeheimen van Batenburg en Help, ik leef! De uitvoeringen zijn op zaterdag 4 november 20:00 en zondag 5 november 14:00 uur in theater 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40 in Sassenheim. Kaarten kosten 7,50 euro. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Wethouder wil ondanks weerstand door met ondernemersfonds
ImageTEYLINGEN, 1 november 2017 – Het is geen eenvoudige proefperiode geweest voor het Ondernemersfonds Teylingen (OFT). Tussen voor- en tegenstanders van het OFT is er verdeeldheid en weerstand. De dorpscentra maakten wel gebruik van de mogelijkheden van het fonds, maar voor de bedrijventerreinen zijn helemaal geen plannen ontwikkeld. Wethouder Brekelmans wil in een andere opzet met Teylingenbrede initiatieven en een lagere bijdrage doorgaan met het OFT. Daarbij wordt de retributieregeling afgeschaft. Hiervoor moeten ook agrarische bedrijven, zorgleveranciers en de gemeente meebetalen.
Lees meer...
 
Halloween in Voorhout en Sassenheim
ImageTEYLINGEN, 31 oktober 2017 - Op diverse lokaties in Voorhout en Sassenheim is Halloween gevierd. Zaterdagmiddag zijn in De Roef in Voorhout zo'n 60 kinderen geschminkt in Halloween-sfeer door Bibi Werter. Zaterdagavond werd in park Rusthoff weer een griezelig Halloweenfeest georganiseerd. Dinsdagavond werden rondom het Voornhof in Voorhout een aantal huizen versierd in Halloweenthema. Foto's Mariska de Graaf en evenementencommissie park Rusthoff. 
Lees meer...
 
10-jarig bestaan Jacoba van Beieren Hof
ImageVOORHOUT, 31 oktober 2017 - Dit jaar viert winkelcentrum Jacoba van Beieren Hof in Voorhout haar 10 jarig bestaan. De winkeliers vieren tot 4 november tien dagen feest met leuke (korting)acties, traktaties, prijzen en activiteiten voor jong en oud. Voor de gelegenheid is het centrum deze feestdagen versierd met ballonnen boompjes en hangen er 10 jaar slingers voor de ramen. Zaterdag werd er een meet and greet georganiseerd Jacoba van Beieren. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Gemeente maakt AEDs toegankelijk voor vrijwilligers HartveiligWonen
ImageVOORHOUT, 31 oktober 2017 - De gemeente Teylingen heeft besloten dat de AED’s, die nu nog in de gemeentelijke kantoren hangen, in een buitenkast geplaatst worden. De AED’s worden aangemeld bij HartveiligWonen en zijn daarmee dag en nacht beschikbaar voor hulpverlening in Teylingen. De gemeente Teylingen neemt deel aan HartveiligWonen. Dit is een vorm van burgerhulpverlening bij een reanimatiemelding, om de minuten voordat een ambulance ter plaatse is te overbruggen en de reanimatie vast op te starten. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Tom de Kruif geschiedenisleraar van het jaar
ImageSASSENHEIM, 31 oktober 2017 - Vandaag werd Tom de Kruif, docent geschiedenis bij het Rijnlands Lyceum Sassenheim, op school in het zonnetje gezet als geschiedenisleraar van het jaar 2017. Het Rijksmuseum, in samenwerking met de NTR en het Nationaal Archief verleende hem deze eretitel zaterdag 28 oktober.  Felicitaties van rector Annechien Verkade voor Tom de Kruif
Lees meer...
 
'Brand' in Julianakerk stelt brandweerkorpsen op de proef
ImageSASSENHEIM, 29 oktober 2017 - In de Julianakerk in Sassenheim wordt brand gemeld. De brandweer treft bij aankomst ook nog eens een auto aan die op zijn kant ligt. In de kerk oefent ondertussen een koor die nog niets weet van alle rampspoed. Dit was de oefening die het Sassenheimse brandweerkorps zaterdag had georganiseerd voor de de finale van de regionale vaardigheidstoetsen voor korpsen uit de regio. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Commando-overdracht sluit oefening Nationale Reserve af
ImageSASSENHEIM, 29 oktober 2017 - Zaterdagmiddag vond ter afsluiting van de inzet van het Korps Nationale Reserve in Teylingen, Lisse en Hillegom de commando-overdracht plaats op het plein voor Sassembourg. Kapitein Hans van der Linden droeg het korpsvaandel over aan kapitein Jasper van Koppen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Korps Nationale Reserve trekt veel bekijks
ImageTEYLINGEN, 27 oktober 2017 - Van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 oktober oefenen militairen van het Korps Nationale Reserve in de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom. In Voorhout kwam een klas kinderen een kijkje nemen bij het kamp bij sporthal de Tulp. De militairen lopen ooks langs de doorgaande wegen. Verdachte situaties geven ze door aan de politie. Foto's Mariska de Graaff
Lees meer...
 
Na Sassenheim sluit ook de bouwmarkt in Voorhout de deuren
ImageVOORHOUT, 27 oktober 2017 - Na sluiting van de bouwmarkt Multimate in Sassenheim, houdt ook Jeroen Schulte Doe Het Zelf de deuren sluiten. "Na bijna 102 jaar een winkel aan de Herenstraat te hebben gehad, waarvan de laatste 50 echt als Doe Het Zelf zaak, gaat ons familiebedrijf nu stoppen", schrijft Jeroen Schulte. In Teylingen wordt gesproken over een vestiging van Gamma aan de Oosthoutlaan. De gemeenteraad was kritisch over de noodzaak van een bouwmarkt gezien het regionale aanbod van doe-het-zelf zaken en de concurrentie met het aanbod van winkels in de dorpscentra. In juni keeg het college wel toestemming om de plannen met Gamma verder uit te werken.

Lees meer...
 
Tommy Wieringa en Wim Daniëls te gast tijdens tiende Kunstweek
WARMOND, 24 oktober 2017 – Begin november staat Warmond weer een week lang in het teken van de kunst. Voor de tiende editie van de Kunstweek Warmond zijn een aantal grote namen gestrikt, zoals schrijver Tommy Wieringa en taalvirtuoos Wim Daniëls. De Kunstweek vindt plaats van 4 tot en met 12 november.
Lees meer...
 
Oktoberfest in Boerhaave Voorhout
ImageVOORHOUT, 24 oktober 2017 - Jetzt geht's los! In een afgeladen Boerhaave met lange tafels, live muziek, gezelligheid, schnitzels, wijn en bier, heeft afgelopen weekend een groots Oktoberfest plaatsgevonden. De Egerländerkapel van muziekvereniging St. Cecilia, DJ's die Heino's, de Mexicano's, de Aarebeijeplukkers en artiesten "Heino" en "Olga Lowina" zorgden  voor een enorm spektakel. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Turborotonde Voorhout in gebruik genomen
ImageVOORHOUT, 23 oktober 2017 - Al het verkeer kan sinds maandag gebruikmaken van de nieuw aangelegde turborotonde bij de Nagelbrug in Voorhout. De nieuwe rotonde moet  de verkeersdoorstroming en –veiligheid tussen Voorhout, Noordwijk en de A44 verbeteren. (Foto's: Maurice Hoogeveen en Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 111 - 132 van 5400

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs