BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Waarderingsprijs voor KBO Teylingen
ImageTEYLINGEN, 2 januari 2017 - Vandaag reikte burgemeester Carla Breuer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Teylingse Waarderingsprijs 2016 uit aan KBO Teylingen. Sassenheim, Voorhout en Warmond hebben elk hun eigen KBO-afdeling, die zich inzet voor de belangen van 50-plussers. In 2015 besloten de drie besturen hun krachten te bundelen in één overkoepelend bestuur. Daarmee hebben ze ervoor gezorgd dat de drie afdelingen konden blijven voortbestaan, elk met behoud van de eigen identiteit en activiteiten voor senioren. Foto: Burgemeester Breuer met Hans Boere, Dick Voerman en André Bosman van de KBO. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 

Kerstdiner voor alleenstaande Sassemers
ImageSASSENHEIM, 1 januari 2017 - Het bestuur van de Oranjevereniging Sassenheim heeft op 27 december 50 alleenstaande Sassemers uitgenodigd voor een kerstdiner. De Oranjevereniging Sassenheim heeft als doel om voor zoveel mogelijk mensen verbindende activiteiten te organiseren. Voor de gelegenheid had Tarek El Shafey zijn restaurant 'Op Eigen Wijze' ter beschikking gesteld.
Lees meer...
 
Rustige jaarwisseling met minder incidenten
ImageTEYLINGEN, 1 januari 2017 - De hulpdiensten zeggen dat de jaarwisseling in veiligheidsregio Hollands Midden rustig en feestelijk is verlopen. In Teylingen hadden brandweer en politie minder uitrukken dan vorig jaar. De brandweer kreeg 3 meldingen voor meest container- en kleine afvalbranden (vorig jaar 6 meldingen). De politie reed naar 10 incidenten (vorig jaar 18). Doktersdienst Duin- en Bollenstreek hebben 20 personen behandeld voor letsel dat in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling (vorig jaar 15 personen). Foto: De politie controleerde vannacht om 2:00 uur een vreugdevuur in de Sassenheimse Freesiastraat terwijl de brandweer om de hoek van de straat paraat stond. Het vuurtje hoefde niet geblust te worden.
Lees meer...
 
Kerst in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 25 december 2016 - In Warmond werd zaterdag de traditionele kerstsamenzang gehouden. Het kerstverhaal werd verteld door Hans Goudsmit. In Sassenheim werd vrijdagavond een kerst lampionnenoptocht georganiseerd.  De optocht wordt begeleid door de jeugdband van Adest Musica en blaaskapel de Pretnoten uit Lisse.
Lees meer...
 
Werkorganisatie HLTsamen start op 1 januari
REGIO, 24 december 2016 - De nieuwe werkorganisatie HLTsamen is per 1 januari een feit. De organisatie bestaat uit alle medewerkers van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Donderdag stelde het HLT-bestuur de begroting 2017 van HLTsamen vast. Eerder deden de gemeenteraden dit al. De dienstverlening van de gemeenten is rond het einde van het jaar aangepast om op maandag 2 januari  goed van start te kunnen gaan.
Lees meer...
 
Overeenstemming over kap bomen Tulpenstraat
ImageSASSENHEIM 20 december 2016 - Woonstichting Vooruitgang is met omwonenden tot overeenstemming gekomen over de kap van de drie moeraseiken aan de Tulpenstraat in Sassenheim. Bewoners van het appartementengebouw waar de bomen voor staan werden vrijdag 2 december overvallen door een brief van  Vooruitgang dat de bomen de dinsdag daarop dinsdag gekapt zouden worden. Dat leidde tot emotionele reacties .
Lees meer...
 
Expositie 'Het Bollenpalet' in Voorhout
ImageVOORHOUT, 17 december 2016 - Burgemeester Carla Breuer opende donderdagochtend de expositie van schilderijen die gemaakt waren door volwassen cliënten van creatief atelier “Het Bollenpalet”. Op deze dagbestedingsplek van Raamwerk werken zij een paar keer per week aan hun mooie kleurige schilderijen. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Nieuwe jeu de boules baan in Voorhout
ImageVOORHOUT, 17 december 2016 - Teylingen heeft er een jeu de boules baan bij gekregen. Met hulp van de gemeente wist Biljart Vereniging Agnes in Voorhout een nieuwe baan aan te leggen. De baan werd donderdagochtend officieel geopend door wethouder Brekelmans van Sport en Ruimte. (foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Syrische statushouders op kerstmarkt Voorhout
ImageVOORHOUT, 14 december 2016 - Op de jaarlijkse kerstmarkt van de Bartholomeusparochie in Voorhout stond zondag ook een kraam met Syrische vrouwen. Deze vrouwen, statushouders in de gemeente Teylingen, stonden in de kraam met lekkernijen en kunstwerken uit eigen land. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Eerste paal nieuwe kleedkamers Sportpark Roodemolen
ImageSASSENHEIM, 11 december 2016 - Wethouder Bas Brekelmans heeft vrijdag de eerste paal geslagen voor de vier extra kleedkamers op Sportpark Roodemolen. Brekelmans verrichtte de openingshandeling samen met het bestuur van SESRM (Stichting Exploitatie Sportpark de Roodemolen) en de twee voetbalclubs RKVV Teylingen en VV Ter Leede. (Foto: PR Ter Leede)
Lees meer...
 
Voorhoutse vraagt aandacht voor onderwijs in conflictgebieden
VOORHOUT, 11 december 2016 - Fleur Bleeker (15) uit Voorhout reisde deze week samen met tientallen jongeren uit andere Europese landen naar Brussel om vertegenwoordigers van de EU te vragen om meer aandacht voor onderwijs in conflictgebieden. Door het tonen van zelfgemaakte filmbeelden over de moeilijke omstandigheden op het vlak van onderwijs in oorlogsgebieden, vroegen zij EU-vertegenwoordigers om meer geld en steun.
Lees meer...
 
Kap bomen Tulpenstraat uitgesteld
SASSENHEIM, 5 december 2016 - De kap van de drie moeraseiken aan de Tulpenstraat is in ieder geval voor een week uitgesteld. Bewoners van het appartementengebouw waar de bomen voor staan werden vrijdag overvallen door een brief van Woonstichting Vooruitgang dat de bomen dinsdag gekapt zouden worden. Dat leidde tot emotionele reacties .
Lees meer...
 
Vooruitgang overvalt huurders met bomenkap
ImageSASSENHEIM, 4 december 2016 - Woonstichting Vooruitgang  heeft bewoners van de Tulpenstraat in Sassenheim vrijdag overvallen met de mededeling dat de Moeraseiken waar ze al decennialang op uitkijken komende dinsdag plotseling worden gekapt. De overvaltechniek van Vooruitgang is hard aangekomen bij de bewoners van de appartementen aan de Tulpenstraat, die op de bomen uitkijken. "Ik heb er de hele nacht van wakker gelegen", zo stelt één van hen.
Lees meer...
 
Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek officieel open
ImageVOORHOUT, 1 december 2016 – Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek bij de Maregroep in Voorhout is officieel geopend. Met een druk op de knop onthulden twee werknemers met hun werkgevers vorige week een film over hun succesvolle match. Zij werden hierin bijgestaan door wethouder Arno van Kempen van Teylingen, wethouder Bert Gotink van Noordwijkerhout en coördinator Selma Janson van het Servicepunt Werk. De wethouders spraken namens alle samenwerkende gemeenten, te weten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.
Lees meer...
 
25 Woningen op gemeentewerf Warmond
ImageWARMOND, 30 november 2016 - Op de voormalige gemeentewerf in Warmond komen 25 koop- en sociale huur eengezinswoningen. De gemeente Teylingen, Woningstichting Warmunda en H&B Bouw ondertekenden hiervoor dinsdag een overeenkomst. In het nieuwe woongebied komen 12 sociale huurwoningen en 13 koopwoningen.
Lees meer...
 
Bijdrage voor skeelerbaan in Warmond
WARMOND, 30 november 2016 - De Warmondse IJsclub krijgt 125.000 euro van de gemeente om een skeelerbaan op de landijsbaan in de Warmondse Veerpolder aan te leggen. De 125-jarige ijsclub diende, gesteund door de ijsclubs in Sassenheim en Voorhout, een burgerinitiatief in voor de aanleg van de skeelerbaan. De commissie Welzijn reageerde maandag unaniem positief op het initiatief waardoor de baan voor schaatstrainingen en om het skeeleren als sport te beoefenen.
Lees meer...
 
Boekhandel Wagner opent escaperoom
ImageSASSENHEIM, 29 november 2016 - Boekhandel Wagner in Sassenheim heeft vrijdagavond een escaperoom geopend. Het is daarmee de eerste boekhandel in Nederland met zo'n attractie. In een escaperoom laat een groep personen zich opsluiten, om door het oplossen van puzzels de weg naar buiten weer te vinden. (Foto: Willemien Cazzato-Wagner en Jolanda de Lange voor de deur van de escaperoom)
Lees meer...
 
Contract voor parkeerdek Station Sassenheim getekend
ImageTEYLINGEN, 25 november 2016 - De gemeente Teylingen en Aan de Stegge Twello hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw  van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen bij Station Sassenheim. De bouw start naar verwachting medio 2017, de oplevering staat gepland voor eind 2017.
Lees meer...
 
Up2Stage speelt Oliver in New York
ImageSASSENHEIM, 25 november 2016 - Het afgelopen weekend speelde musicalgroep Up2Stage de musical Oliver in New York. Het weesmeisje Oliver (Lianne Pijpers) in New York hoort allemaal geluiden in haar hoofd. Zij is ervan overtuigd dat deze geluiden iets met haar ouders te maken hebben. Om haar ouders te vinden, besluit zij om de muziek te volgen. Oliver is een musical van Wouter Blijleven en Rhody Matthijs die zijn inspiratie vindt in het boek Oliver Twist van Charles Dickens. De regie was in handen van Rob Burgmeijer. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Rijnlands Lyceum Sassenheim wint Nationale Mediatheek Trofee
ImageSASSENHEIM, 23 november 2016 - Het Rijnlands Lyceum Sassenheim heeft dinsdag de prijs voor de beste mediatheek gewonnen. “Super”,  zo reageert Trudy Waasdorp, mediathecaris van het Rijnlands Lyceum Sassenheim, op het winnen van de Nationale Mediatheek Trofee. “We hebben inderdaad een geweldige mediatheek op onze school en de Nationale Mediatheek Trofee ervoor overhandigd krijgen is een erkenning.” (Foto: Trudy Waasdorp en Ruud Hogervorst van de mediatheek Rijnlands Lyceum Sassenheim namen de Nationale Mediatheek Trofee in ontvangst.)
Lees meer...
 
Cucu Huiskamerfestival brengt 2000 op
ImageSASSENHEIM, 14 november 2016 - het 5e Cucu Walking Huiskamerfestival bracht afgelopen zaterdag ruim € 2.000,- op. het festival vond plaats in verschillende huiskamers in Sassenheim. De huiskamers garandeerden een intieme sfeer, waarbij het publiek heel dichtbij artiesten zoals Kleintje Kleintje Pils, Woody & Cat en Carla de Wal zat. de opbrengst van het festival wordt gebruikt voor een bestaand project van Stichting Cucu; het jaarlijkse zomerkamp voor een groep kinderen met een handicap in Zaluchchia, Oekraïne.
Lees meer...
 
Carnavalsprinsen Bokken en Saksen bekend
ImageSASSENHEIM/VOORHOUT, 13 november 2016 - Het is ieder jaar weer een goedbewaard geheim: wie wordt de carnavalsprins? Prins Johannes I en prinses Karin (Johan en Karin van Steijn) regeren komend jaar samen met adjudant Theo en page Anja (Theo en Anja van Velzen) over het Saksenrijk. Bij De Bokken in Voorhout zijn prins Dick en prinses Jol (Dick en Jol Kraakman) komend jaar het prinsenpaar. Het prinsenpaar wordt tijdens het carnaval begeleid door de adjudanten Theo Geerlings en Gert Bol.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 111 - 132 van 5184

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs