BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Basisscholen in Warmond fuseren
WARMOND, 5 februari 2017 - De Rooms-Katholieke basisschool De Waaier en basisschool ‘t Landt Goed gaan fuseren. ‘t Landt Goed ontstond zelf in oktober 2015 uit een fusie tussen Jenaplan basisschool De Alleman en Christelijke basisschool Oostergeest. De krimp in het leerlingenaantal in Warmond vereist samenvoeging, zeggen de schoolbesturen. Beide scholen zijn gevestigd in 'Het kloppend hart van Warmond' aan De Krogt.
Lees meer...
 

Speeltoestel verwijderd na bestemmingsplan fout
ImageWARMOND, 2 februari 2017 - Een speeltoestel dat november vorig jaar door de gemeente in het Warmondse Park Groot Leerust is geplaatst, is donderdag weer verwijderd zonder dat het ooit in gebruik is genomen. Een omwonende van het park tekende direct na plaatsing bezwaar aan omdat het toestel in strijd zou zijn met het geldende bestemmingsplan. Na onderzoek moest de gemeente de klager gelijk geven en dus werd het het speelschip donderdag weer afgebroken. In de tussentijd heeft er steeds een hek om het speeltoestel gestaan, zodat het niet gebruikt kon worden.
Lees meer...
 
Rust, ruimte en natuur op de Kagerzoom
ImageTEYLINGEN, 30 januari 2017 - Koester de rust, ruimte en natuur op de Kagerzoom. Dat was de belangrijkste boodschap uit de enquête en interviews waaraan september jl. ruim 1000 mensen deelnamen. Zij reageerden op de vraag van de gemeente Teylingen: wat kan zowel de natuur als de recreatieve waarde van de Kagerzoom versterken?
Lees meer...
 
Onderkomen HKV met schot geopend
ImageVOORHOUT, 28 januari 2017 - Na bijna 2 jaar van voorbereiding en verbouwing openden wethouder Kees van Velzen met Cok van Steijn, voorzitter Historische Kring Voorhout (HKV), vandaag officieel het Kenniscentrum van de HKV aan de Bonekruidstraat 11. Schutterskoning Kees van Velzen opende het onderkomen in de voormalige Emmaüsschool op ludieke wijze met een geweerschot. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Theaterschool presenteert zich in estafette
ImageVOORHOUT, 28 januari 2017 - Theaterschool Teylingen heeft donderdag het stokje van de culturele estafette in handen gekregen van Jolanda Verdegaal. Voorafgaand aan de raadsvergadering sprak oprichter Annemieke van der Ploeg over het belang van theater en gaven leerlingen van de Theaterschool een optreden uit de Musical Oliver. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Ton Wolvers voorzitter OVV
ImageVOORHOUT, 28 januari 2017 - Vrijdag heeft voorzitter Paul Jochemsz de voorzittershamer van Oranje Vereniging Voorhout (OVV) overdragen aan zijn opvolger Ton Wolvers. Jochemsz heeft er na een voorzitterschap van 6 jaar voor gekozen om te stoppen als bestuurslid. Wel blijft hij als medewerker verbonden aan de OVV. In de persoon van Ton Wolvers heeft het bestuur een enthousiaste opvolger gevonden. Foto's Mariska de Graaff.
 


Lees meer...
 
Vrijwilligers op pad voor Kerkbalans
ImageTEYLINGEN, 27 januari 2017 De vrijwilligers van de kerken in Teylingen zijn deze weken op pad voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.
Lees meer...
 
Onzeker of molenstichting 2400 euro juridische kosten vergoed krijgt
SASSENHEIM, 27 januari 2017 - Burgemeester Breuer is bereid serieus te kijken naar een oplossing voor Stichting "De molen van Sassenheim" die met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Ze kon donderdag geen toezegging doen dat de stichting het bedrag krijgt vergoed.
Lees meer...
 
'Cameratoezicht tegen fietsendiefstal station Sassenheim'
ImageSASSENHEIM, 26 januari 2017 - Burgemeester Breuer gaat onderzoeken of mobiel cameratoezicht bij station Sassenheim mogelijk is als maatregel tegen fietsendiefstal. Zij reageerde donderdag op de raadsvergadering op een motie van VVD, CDA en D66. Voor de coalitiepartijen is de maat vol en moeten er nu snel maatregelen genomen worden tegen de diefstal. In 2016 werd 61 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal bij station Sassenheim.
Lees meer...
 
Doorzoeking in Warmond bij aanhouding Haarlemse Hells Angels
WARMOND/HAARLEM, 26 januari 2017 - Op donderdagavond 26 januari, omstreeks 20.00 uur zijn alle leden van het Haarlemse chapter van de Hells Angels aangehouden. Hierbij is ook een doorzoeking gedaan in een pand in Warmond.
Lees meer...
 
Teylingen blijft advocaat inzetten naast informele aanpak bij conflicten
VOORHOUT, 24 januari 2017 - Burgemeester Breuer heeft de gemeenteraad een memo gestuurd waaruit blijkt dat advocatenkantoor La Gro in 2016 118.000 euro declareerde bij de gemeente Teylingen. De memo is een reactie op een opmerking van Joost van Doesburg (PvdA). Hij zei 10 januari dat de gemeente Teylingen haar advocaten te offensief op burgers en verenigingen afstuurt. Het voorkomen van juridische procedures staat volgens Breuer voorop, maar bij het gevoelige kwesties, grote financiële belangen en precedentwerking moet de advocaat toch ingeschakeld worden. 
Lees meer...
 
Vragen PvdA over parkeerplaatsen Herenstraat
ImageVOORHOUT, 24 januari 2017 - De PvdA maakt zich zorgen over het realiseren van parkeerplaatsen bouw voor winkels en een appartementencomplex aan de Herenstraat in Voorhout. Het project zou volgens de gestelde parkeernormen 9 parkeerplaatsen te kort komen. De partij vraag het college waarom zij van de norm willen afwijken en of bezoekers aan de appartementen en de winkels het tekort aan parkeerplaatsen verder zullen verhogen.
Lees meer...
 
Brandweer Voorhout heeft eigen kazerne
ImageVOORHOUT, 24 januari 2017 - Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver dat de brandweervrijwilligers van Voorhout kunnen zeggen: "Dit is onze kazerne!". De brandweer maakte al jaren gebruik van een pand dat zij met de gemeentewerken van de gemeente Teylingen moesten delen. Nu heeft de brandweer eigen kantoorruimte,  kleedkamers en douches naast de gemeentewerf. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Plannen Hooghkamer ter inzage
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - Afgelopen woensdag was er een inloopavond over nieuwbouwproject Hooghkamer waar 391 woningen gebouwd worden. Belangstellenden kregen een toelichting op het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan die van 16 januari tot en met 27 februari 2017 ter inzage liggen. Tijdens deze periode kunnen er zienswijzen worden ingediend. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Zorgen over tekort parkeerplaatsen Herenstraat
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - De bewoners van de Prins Bernhardstraat en de Irenestraat in Voorhout zijn bezorgd over een tekort aan parkeerplaatsen bij de bouw van nieuwe appartementen aan de Herenstraat. "Het plan komt negen parkeerplaatsen te kort om aan de eisen te voldoen, maar volgens de ontwikkelaar kan dat 'in theorie' in de omliggende wijk worden opgevangen zonder dat de parkeerdruk voor de omgeving te hoog wordt. Omwonenden vinden dat het probleem op deze manier wel erg makkelijk op de buurt wordt afgewenteld", zegt Kees van Kempen namens deze bewoners. De locatie waar nieuwbouw appartementen worden gebouwd. Foto Mariska de Graaff
Lees meer...
 
Prijs voor BestCamp uit Sassenheim
SASSENHEIM, 22 januari 2017 - Het Sassenheimse BestCamp is dit jaar voor het eerst winnaar van de Reisgraag Award 2017 in de categorie Kamperen. De reisorganisatie, gevestigd in Sassenheim, werkt samen met vakantieparken en kwaliteitscampings in Nederland en België. De nieuwe winnaar kreeg gemiddeld een 8,3 van haar klanten.
Lees meer...
 
Nieuw kunstpodium in Teylingen
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Teylingen heeft er een nieuw kunstpodium bij: Sassembourg. Het woon- en zorgcomplex complex aan de Jan van Brabantweg in Sassenheim biedt kunstenaars uit de streek maar ook daarbuiten de gelegenheid om te exposeren. Er is veel animo. De eerste grote kunsttentoonstelling ging vrijdag van start.
Lees meer...
 
Bernardus start de volgende verbouwing
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Bernardus start volgende week het volgende deel van de grootschalige verbouwing van de woonzorglocatie. Nadat eerder afdeling Dever en de entree waren verbouwd, is in december 2016 ook Ter Leede opgeleverd. En eind deze maand wordt gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing van afdeling Teylingen. In mei wordt tot slot de tuin onder handen genomen.
Lees meer...
 
IJsbanen geopend
ImageTEYLINGEN, 22 januari 2017 - De ijsbanen in Voorhout en Warmond zijn zondag geopend. In Sassenheim wordt nog gewacht op een of twee koude nachten voordat het ijs dik genoeg is. De ijsclubs kijken regelmatig of de baan open kan blijven, kijk op de websites van de ijsclubs voor de openingstijden: Warmondse IJsclub, IJsclub Sassenheim en de Voorhoutse IJsclub. Update: Foto's Voorhout.  Archieffoto Laurens Lindhout.
Lees meer...
 
Teylingereind wil niet betalen voor nepaward
SASSENHEIM, 19 januari 2017 - Forensisch centrum Teylingereind trekt zich terug als genomineerde voor de titel 'Best Presterende Werkgever 2016' van het Nationale Business Succes Award (NBSA) instituut. Het besluit werd genomen nadat het Vara-programma Rambam liet zien dat een niet-bestaand bedrijf als branchewinnaar uit de bus kon komen met een lovend juryrapport.
Lees meer...
 
Molenstichting gebruikt als proefkonijn in 'beschamend juridisch spel'
TEYLINGEN, 16 januari 2017 - Joost van Doesburg (PvdA) vindt dat de gemeente Teylingen haar advocaten te offensief op burgers en verenigingen afstuurt. Aanleiding voor de constatering is dat stichting De Molen van Sassenheim met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Theo Gozeling, voorzitter De Molen van Sassenheim, vindt het beschamend dat de gemeente zo omgaat met vrijwilligers.
Lees meer...
 
TOV Voorhout reikt prijzen Decemberactie uit
ImageVOORHOUT, 12 januari 2017 - Na inzameling van duizenden kassabonnen die in de tonnen bij de TOV winkeliers waren gedeponeerd, heeft de Notaris Mendels hieruit 48 prijswinnaars getrokken. Deze zijn allemaal gebeld en uitgenodigd voor de prijsuitreiking bij Restaurant Boerhaave voor een gezellige avond. De familie Meijles won de hoofdprijs (foto), een reischeque van 500 euro mede mogelijk gemaakt door Travel XL Beuk. Foto's Mariska de Graaff. 
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 111 - 132 van 5215

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs