BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Lidy en Co Zwetsloot nemen afscheid van het Sassennest
ImageSASSENHEIM, 9 december 2015 -  Na drie jaar het Sassennest in het Sassenheimse Park Rusthof te hebben beheerd, nemen Co en Lidy Zwetsloot afscheid. Een hoop mooie verhalen en herinneringen rijker.  “Het was tijdens de Voorjaarsmarkt, nu drie en een half jaar geleden. Co en ik vonden de sfeer in het park zo prettig, dat we ons spontaan aanboden bij Aad v.d. Burg, die destijds beheerder van het Sassennest  was, om eens in de maand op zondagmiddag koffie te  komen schenken,” vertelt Lidy Zwetsloot opgewekt. “Nu zijn we hoogstens één keer in de maand thúis.” (Foto van Kees Guldemond)
Lees meer...
 

Sportkanjers gezocht voor sportprijzen
TEYLINGEN, 9 december 2015 - De gemeente Teylingen is op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen voor de sportprijzen 2015. Iedereen kan een talentvolle sporter of sportster voordragen voor de Talentenprijs (leeftijd tot 18 jaar), de Teylingen Sportprijs (sportman of sportvrouw) en sportploeg van het jaar 2015. De uitreiking van de sportprijzen is op 22 maart 2016. De gemeente Teylingen organiseert de sportprijsuitreiking samen met de Stichting Sport Promotie Teylingen.
Lees meer...
 
start verkoop eengezinswoningen Sonate in Voorhout
ImageVOORHOUT, 6 december 2015 - Bouwbedrijf GJ van der Hulst start donderdag 10 december met de verkoop van woningen in het woongebied DORP in de Voorhoutse wijk Hooghkamer. In dit gebied, grenzend aan het ‘oude’ dorp van Voorhout,  worden achtenzestig eengezinswoningen met een grote diversiteit gebouwd. Op donderdag 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur gaat de eerste fase van totaal veertig woningen type ‘Sonate’ in de verkoop.
Lees meer...
 
Scojesa verkoopt kerststukjes voor nieuw speelterrein
ImageSASSENHEIM, 6 december 2015 - De Scouts van Scojesa kweken de komende weken weer groene vingers tijdens hun kerststukjesactie. Zoals ieder jaar verkopen zij kerststukjes om met de opbrengst hun contributie laag en de vereniging financieel gezond te houden. Dit jaar wil de scoutinggroep bovendien een mooi bedrag ophalen om volgend jaar het speelveld rond hun clubhuis te vernieuwen. Na 15 jaar is het buitenterrein langs de Sportdreef verzakt en onveilig geworden en is er dringend behoefte aan extra opslagruimte.
Lees meer...
 
1000 euro voor waterputten-actie Saksen
ImageSASSENHEIM, 2 december 2015 – Carnavalsvereniging De Saksen uit Sassenheim hield afgelopen zaterdag een actie voor de stichting Saidia helpt Sumve. Deze stichting slaat waterputten in Tanzania. De actie, die midden in het Sassenheimse winkelhart werd gehouden, leverde bijna 1000 euro op! Het winkelend publiek kon eenvoudig meedoen door voor 1 euro een enveloppe te kopen waarmee  mooie Afrikaanse of Hollandse prijzen te winnen vielen.
Lees meer...
 
Fenna Kooreman Schutterskoningin bij St. Hubertus
ImageVOORHOUT, 30 november 2015 – Na vijf jaar heeft schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout een nieuwe schutterskoningin: Fenna Kooreman. Het is titel waar tijdens elk jubileum om geschoten wordt. St. Hubertus bestaat 95 jaar en dat werd afgelopen vrijdag feestelijk in Cheers! gevierd. Met een kroning als hoogtepunt! (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Muzikale start boek 40 jaar Kleintje pils
ImageTEYLINGEN, 29 november 2015 - Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Kleintje Pils wordt een boek uitgegeven dat een overzicht geeft van de belevenissen van dit bekende orkest. Afgelopen zaterdag was de officiële start van de verkoop van het boek ‘Unieke muziek voor elk publiek / Hoe Kleintje Pils de wereld veroverde’. Burgemeester Breuer nam het boek in Voorhout in ontvangst omdat Kleintje Pils al 40 jaar zijn roots in Teylingen heeft. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Barensteel voor Wim Berg
ImageVOORHOUT, 29 november 2015 - Burgemeester Carla Breuer reikte op 28 november de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Wim Berg (67) voor zijn inzet voor de Oranje Vereniging Voorhout. De uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens de jaarlijkse medewerkersavond van de Oranjevereniging in aanwezigheid van de kinderen en kleinkinderen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad kiest voor 3 projecten
ImageTEYLINGEN, 27 november 2015 – De kindergemeenteraad van Teylingen heeft dinsdagavond beslotenom het budget van 2.000 euro te verdelen over drie projecten: 1.100 euro gaat naar het opstarten van het Natuur ontdekking Centrum op Koudenhoorn, 500 euro naar het project Veilig fietsen van het Repair Café Teylingen en 400 euro naar een danspodium voor jongerencentrum Ex-voto.
Lees meer...
 
Boek over jubilerend Kleintje Pils
ImageTEYLINGEN, 27 november 2015 – Dit jaar bestaat Kleintje Pils 40 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum wordt een boek uitgegeven dat een overzicht geeft van de belevenissen van dit bekende orkest. Aanstaande zaterdag 28 november is de officiële start van de verkoop van het boek ‘Unieke muziek voor elk publiek / Hoe Kleintje Pils de wereld veroverde’. Ter gelegenheid daarvan zal zal Kleintje Pils zaterdag vier optredens in Sassenheim en Voorhout verzorgen. Tijdens het optreden in Voorhout zal burgemeester Carla Breuer het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.
Lees meer...
 
Slachtoffers aanrijding trein zijn twee Poolse mannen
ImageVOORHOUT, 27 november 2015 - De slachtoffers van het dodelijke ongeval op de spoorwegovergang donderdag in Voorhout zijn twee Poolse mannen van 22 en 23 jaar oud. "Op 26 november bereikte ons het tragische bericht dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden met twee van onze medewerkers op de spoorwegovergang Herenstraat in Voorhout. Ter plaatse hoorden wij van de politie dat zij waren omgekomen na een botsing met een trein", aldus directeur Nico Geerlings van Flexible Human Services.
Lees meer...
 
Twee doden bij aanrijding tussen auto en trein in Voorhout

ImageVOORHOUT, 26 november 2015 - Een trein is donderdag op een auto gebotst op de spoorwegovergang aan de Herenstraat in Voorhout. De twee inzittenden van de auto zijn hierbij om het leven gekomen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Foto´s Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
Musical Anastasia groot succes Up2Stage
ImageSASSENHEIM, 26 november 2015 - Na bijna driekwart jaar van voorbereiding speelde Up2Stage het afgelopen weekend de musical Anastasia in het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. De musical voerde het publiek mee van Sint Petersburg tot Parijs. Ondanks een revolutie, sneeuw, rasoplichters en Raspoetin arriveert Anastasia uiteindelijk toch in Parijs. Daar vindt zij haar grootmoeder terug die ze tijdens de revolutie uit het oog verloren is. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Burgemeester bedankt redders
ImageVOORHOUT, 24 november 2015 - Burgemeester Carla Breuer heeft vandaag de redders Mike Zuidhoek (12) uit Voorhout, Rob Brinkman (13) uit Noordwijkerhout en Eduard van der Zwam (42) uit Sassenheim bedankt voor hun heldhaftige optreden. Op 13 november hielpen zij een 92-jarige vrouw uit een auto die in het water terecht gekomen was naast de 's-Gravendamseweg in Voorhout. De drie zorgden ervoor dat zij snel uit de auto kon worden gehaald en in veiligheid werd gebracht. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Adest Musica huldigt zeven jubilarissen
ImageSASSENHEIM, 24 november 2015 – Op de jaarlijkse feestavond van Drum- en Showband Adest Musica, deze keer met een caribisch tintje, werden zaterdag j.l. traditie getrouw de jubilarissen gehuldigd. Onder toeziend oog van circa 80 leden en vrijwilligers van de Sassenheimse muziekvereniging werden er zeven leden in het zonnetje gezet.
Lees meer...
 
Oosthoutlaan zaterdag deels afgesloten
VOORHOUT, 24 november 2015 – Een deel van de Oosthoutlaan is zaterdag 28 november van 05.00 uur tot 22.00 uur volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het betreft het deel tussen de Rijksstraatweg in Sassenheim (rotonde bij benzinestation) en de Teylingerdreef in Voorhout (rotonde bij sportschool). Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de fietspaden langs de Oosthoutlaan, maar ondervinden wel enige hinder van de werkzaamheden bij de kruising.
Lees meer...
 
Boek over de Bollenstreek gepresenteerd
ImageREGIO, 22 november 2015 – Het boek "De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur" is afgelopen maandag in het bestuurscentrum in Voorhout aangeboden aan de bestuurders van de gemeenten in de Bollenstreek. Willem de Jong, voorzitter van het CultuurHistorisch Genootschap (CHG) Duin- en Bollenstreek, overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Jos Wienen, portefeuillehouder Ruimte van Holland Rijnland. (Foto Nico Valstar)
Lees meer...
 
Woestijntapuit strijkt neer in Voorhout
ImageVOORHOUT, 22 november 2015 – Alleen zijn naam maakt al duidelijk dat hij hier niet op vertrouwde grond is, maar toch streek deze Woestijntapuit afgelopen vrijdag neer in een Voorhouts weiland. Deze vogelsoort is tot nu toe slechts 34 maal in ons land waargenomen. Jan Wierda van de Vogelwerkgroep Teylingen trof hem nu aan in de Elsgeestpolder. Na zijn melding trok de vogel vrijdag en zaterdag zo'n 100 vogelaars naar Teylingen. Zondag werd hij niet meer aangetroffen. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Een Warmonds welkom voor Sinterklaas

WARMOND, 22 november 2015 - Sinterklaas had dit jaar niet echt Spaans weer meegenomen naar Warmond. Het mocht de pret onder de vele kinderen en ouders die de Goedheiligman en de Pieten stonden op te wachten in Park Groot Leerust echter niet drukken. Sinterklaas werd daar warm welkom geheten door burgemeester Carla Breuer en de Pietenband. Hij kreeg ook een plattergrond met de route over de daken in Warmond, zodat alle cadeautjes op de goede plek komen. (Foto's en video: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Pancratiuskerk tijdelijk zonder kruis
ImageSASSENHEIM, 20 november 2015 - De toren van de Pancratiuskerk in Sassenheim moet het momenteel zonder kruis doen. Vorige week zijn met verschillende hijskranen het kruis en de koningstijl van de toren gehaald. De Koningstijl (een verticale balk waar verschillende dakspanten op samenkomen) was door inwatering aangetast.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor wijkmarkt Voorhout
ImageVOORHOUT, 19 november 2015 - Bewoners van de wijk gelegen tussen de Schoutenlaan, de Engelselaan, Prinsenweg, Torenlaan en de Leidsevaart in Voorhout konden maandagavond op de wijkmarkt hun op en aanmerkingen over de wijk kwijt. De bewoners hadden opmerkingen over de verkeerssituatie op de Jacoba van Beierenweg, de aanleg van nieuwe speeltuintjes, de duurzaamheidslening en de  van stoepen. De wijkmarkt vond plaats in @Hok in Voorhout.
Lees meer...
 
Toptoneel bij Pankras
ImageSASSENHEIM, 16 november 2015 - “De tranen lopen nog over mijn wangen. Wat een prachtig stuk. Alle spelers verdienen een groot compliment.” Het was tijdens de matineevoorstelling op zondag 8 november duidelijk te zien dat deze bezoekster onder de indruk was van hetgeen ze op de planken van ’t Onderdak had gezien. En dat gold niet alleen voor haar. Nog nooit zo’n voorstelling meegemaakt waar men een speld kon horen vallen en er zelfs geen kuchje onder het publiek te horen was. Er werd dan ook een topprestatie geleverd door de Pankrasleden.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4972

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs