BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
St. Cecilia start muziekproject op Voorhoutse basisscholen
ImageVOORHOUT, 2 juli 2014 - De Voorhoutse muziekvereniging St. Cecilia is een uniek muziekproject gestart op de Voorhoutse basisscholen. Gedurende 3 weken zal in de groepen 3, van zes basisscholen in Voorhout, 1 uur per week muziekles worden gegeven.  Het betreft een bijzonder muziekproject waarbij de basisschoolleerlingen niet alleen geïnformeerd worden over het musiceren, maar ook zelf aan de slag gaan.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Crescendo maakt 25 uur non-stop muziek
ImageSASSENHEIM, 30 juni 2014 - Op 10 en 11 oktober 2014 organiseert Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim in samenwerking met Make-A-Wish Nederland een 25 uurs muziekmarathon. Afgelopen zaterdag werd met het overhandigen van de dirigeerstok door Renata Boon van Make-A-Wish aan dirigent Erik Waerts het startsein gegeven voor de actie.
Lees meer...
 
Kaagweek weer van start
ImageWARMOND 28 juni 2014 – Met het oplaten van ballonnen door de jeugd is vrijdagavond de Warmondse Kaagweek geopend. De kinderen die daarvoor naar het park Groot Leerust waren gekomen werden op verschillende manieren vermaakt. Maar voor vermaak kon men natuurlijk ook terecht op de kermis op de Baan die eerder al was open gegaan. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Bas Brekelmans nieuwe wethouder voor VVD
TEYLINGEN, 27 juni 2014 - Bas Brekelmans wordt door de VVD fractie voorgedragen als nieuwe wethouder Ruimte, Economie en Sport in Teylingen. De vacature is ontstaan met het vertrek van Leo van der Zon. Brekelmans, van oorsprong beroepsofficier bij de luchtmacht, is 47 jaar en was hiervoor 7 jaar wethouder voor de VVD in Lisse en daarna ruim een jaar in Noordwijk. Fractievoorzitter Marlies Volten is blij met de keuze: ‘Bas is een echte Bollenstreker; hij heeft veel ervaring in de regio en ook met deze portefeuille.’
Lees meer...
 
Wereldwinkel Sassenheim heropend
ImageSASSENHEIM, 26 juni 2014 - Groep 6 van basisschool de Startbaan uit Sassenheim verzorgde afgelopen donderdag de opening van de heringerichte wereldwinkel in Sassenheim. Met het doorknippen van een lint verklaarde de burgemeester van de klas de winkel officieel voor geopend! In mei is de winkel een week gesloten geweest voor een verbouwing De Wereldwinkel kreeg zowel van binnen als van buiten een nieuw gezicht.
Lees meer...
 
Holle Bolle Gijs was in park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 24 juni 2014 - Holle Bolle Gijs was afgelopen zaterdag te gast in het Sassenheimse park Rusthoff. Het park is opgenomen in de erelijst van “De lekkerste parken van Nederland”. Holle Bolle Gijs is ook onderdeel van deze campagne van Nederland Schoon en gaat hoogst persoonlijk op Parkentour langs alle Lekkere Parken. (Foto: Kees Guldemond)
Lees meer...
 
Andrea Swagerman wint kortebaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 23 juni 2014 - Titelverdediger Andrea Swagerman bereden door Frans van der Blonk heeft de 14e editie van de Kortebaandraverij in Sassenheim gewonnen. De totalisator had een omzet van 19.700 euro. De kortebaan was dit jaar voor het eerst in het 14-jarig bestaan op zaterdag. Samen met het mooie weer zorgde dit voor meer dan genoeg belangstelling op de Teijlingerlaan. Op 5 juli lopen de paarden over de Herenweg in Warmond. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Open dag brandweer Warmond
ImageWARMOND, 22 juli 2014 - De opendag van de brandweer Warmond trok zaterdag een hoop jonge en oude bezoekers. Aan de Gemeentehaven kon iedereen kennismaken met de brandweervrijwilligers en het brandweervak. Daarnaast vond er om 14.00 uur een speciale herdenking plaats voor alle brandweerlieden die tijdens repressief optreden hun leven hebben gegeven in dienst van de samenleving. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Scouting Boerhaavegroep maakt doolhof
VOORHOUT, 21 juni 2014 - Op de Voorhoutse ijsbaan stond zaterdag een doolhof van een half voetbalveld groot. De organisatie is in handen van Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Bezoekers kunnen op zoek naar de 8 opdrachten die er in verborgen zijn. Of het Voorhoutse doolhof ook echt bestempeld kan worden tot het grootste zelfgebouwde doolhof is niet bekend. Video: Guido Strik
Lees meer...
 
Woningcorporaties dringen aan op nauwere samenwerking
ImageREGIO, 19 juni 2014 - De vijf woningcorporaties uit de Duin- en Bollenstreek willen een nauwere samenwerking tussen de zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en corporaties voor de uitvoering van de nieuwe zorgtaken van de gemeenten. Ze deden die oproep afgelopen vrijdag tijdens een regiobijeenkomst voor alle nieuw geïnstalleerde gemeenteraadsleden, gemeente-colleges en organisaties op het gebied van welzijn en zorg in de Duin- en Bollenstreek. Centrale thema was ‘de veranderingen in de zorg: wat betekent dit voor de lokale gemeenten, zorgorganisaties en woningcorporaties?’
Lees meer...
 
Volten verrast over vertrek Van der Zon
ImageTEYLINGEN, 13 juni 2014 – VVD-fractievoorzitter Marlies Volten was erg verrast toen zij gisteren hoorde dat wethouder Leo van der Zon aftreedt als wethouder. “We waren met Leo van der Zon in gesprek hoe we de samenwerking de komende 4 jaar goed vorm zouden geven. Daarbij is ook gesproken over wat er maatschappelijk en in de partij gedacht wordt over het combineren van het wethouderschap en de functie van Bloemencorso-voorzitter. We hadden goede hoop dat we er uit zouden komen, maar we hebben de reactie van de wethouder blijkbaar verkeerd ingeschat”, zegt Volten. Foto: Marlies Volten tijdens een verkiezingsbijeenkomst in maart dit jaar.
Lees meer...
 
Wethouder Leo van der Zon stapt op na vertrouwensbreuk met VVD-fractie

ImageTEYLINGEN, 12 juni 2014 - Wethouder Leo van der Zon (VVD) heeft vandaag zijn ontslag aangeboden. Van der Zon stapt op omdat hij te weinig vertrouwen kreeg van de VVD-fractie. De fractie zou volgens Van der Zon zijn duofunctie als wethouder en voorzitter van het Bloemencorso nog steeds ter discussie stellen. De schijn van belangenverstrengeling van deze duofunctie is dit jaar tijdens de samenstelling van het college aan de orde geweest met als resultaat dat Van der Zon zijn verantwoordelijkheid voor financiën overdroeg aan Kees van Velzen. Foto: Leo van der Zon bij de opening van station Sassenheim in 2011.

Lees meer...
 
Teylingen verhoogt precario om tekort op begroting te dichten
TEYLINGEN, 10 juni 2014 - De financiële vertaling van het coalitieakkoord zorgen samen met andere extra kostenposten voor een tekort voor de gemeente Teylingen van 1,1 miljoen euro in 2015 oplopend tot 1,8 miljoen in 2018. Om dit gat in de begroting te dichten wil het college de precariorechten op leidingen gelijktrekken met het tarief in de regio. Dit levert 900.000 euro op. De kosten voor levering van electriciteit, gas, water en kabel-tv kunnen hierdoor omhoog gaan. Als de precarioverhoging volledig wordt doorbelast, dan betekent dit een lastenverzwaring van circa 60 euro per huishouden.
Lees meer...
 
Ru´ne van Teylingen in middeleeuwse sfeer

TEIJLINGEN, 10 juni 2014 - Het afgelopen Pinksterweekend werd bij de Ruïne van Teylingen gedemonstreerd hoe in de middeleeuwen werd gewerkt. Bezoekers kregen uitleg over het weven van wol, het maken van pijl en boog, het smeden van zwaarden en nog veel meer. Video Piet Molenaar - TGP Media Producties.
 
Oostergeest derde op Techniek Toernooi 2014
ImageWARMOND, 10 juni 2014 - De Plusklassers uit groep 5/6 van CBS Oostergeest in Warmond zijn op 5 juni 2014 tijdens de landelijke finale van het Techniek Toernooi 2014 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem derde geworden met hun uitvinding. Het thema van het Techniek Toernooi 2014 was  Transport en Logistiek, de uitdaging voor groep 5/6 De Afvalband.
Lees meer...
 
Winnaars kinderrebuswedstrijd
ImageTEYLINGEN, 10 juni 2014 - Nadat bekend geworden was dat Teylingen het tot Fairtradegemeente geschopt heeft, organiseerde de werkgroep Teylingen Fairtrade Gemeente een rebuswedstrijd voor basisschoolkinderen. Bjorn Klompenhouwer, Elise Mesman en Anouk Bemelman zijn de trotse winnaars van geworden van deze wedstrijd. De prijzen werden uitgereikt in wereldwinkel Sassenheim door Marjolein de Vlaam, ambassadeur van Teylingen Fairtrade gemeente en Edith Alkemade, lid van de werkgroep.
 
Video luchtkussenfestival

VOORHOUT, 9 juni 2014 - Bekijk de videoreportage van het luchtkussenfestival in Voorhout op 1 juni. Video Guido Strik.
 
Hoogste punt voor SassemBourg
ImageSASSENHEIM, 6 juni 2014 - Eerder dan verwacht, op donderdag 5 juni, werd het hoogste punt van de nieuwbouw van woonservicecentrum SassemBourg bereikt. Steven Schrader, directeur van Vooruitgang, kwam persoonlijk kijken hoe de betonplaat op het hoogste punt van het trappenhuis en liftschachten was aangebracht. (Foto: Gezekerd in een veiligheidsharnas markeren Steven Schrader (l) en Johan van Buren het hoogste punt met de vlag van SassemBourg)
Lees meer...
 
100 kilometer wandelen in Bollenstreek
ImageREGIO, 6 juni 2014 - Op woensdag 4 juni sloegen de wethouders Piet-Jan Barnhoorn (Noordwijk), Kees van Velzen (Teylingen), Henri de Jong (Noorwijkerhout), Anne de Jong (Hillegom) en Cees Ruigrok (Lisse) en Wim Turnhout van ANLV Geestgrond de eerste markeringspaal voor het wandelnetwerk Bollenstreek aan de Zuider Leidsevaart in Hillegom. Het Wandelnetwerk is een netwerk van bestaande en nieuw ontwikkelde wandelroutes over onder andere agrarisch land in de hele Bollenstreek. (Foto: Sven van der Vlugt Fotografie)
Lees meer...
 
Lionsclub opent tuin Oude Post
ImageSASSENHEIM, 5 juni 2014 – Lionsclub Bollenstreek opende zondag de vernieuwde tuin van de Oude Post van Het Raamwerk aan de hoofdstraat. Afgelopen halfjaar is er hard gewerkt in de tuin, het resultaat mag er dan ook zijn. De Lions, de familie Bierman en de familie Honders maakten de realisatie mogelijk. De opening werd afgesloten met een feestelijke barbecue.
Lees meer...
 
Teylingen is Fairtrade gemeente
ImageTEYLINGEN, 4 juni 2014 - Op zaterdag 24 mei is Teylingen officieel Fairtrade gemeente geworden. Een tiental vrouwen van het StoereVrouwen “leger” (een netwerk van 1800 vrouwen die samen een koopleger van bewuste shoppers vormen) marcheerde die dag door de Hoofdstraat in Sassenheim en sprak met het winkelend publiek over duurzaam inkopen.
Lees meer...
 
De Flierefluiters winnen Dweilorkestendag
ImageSASSENHEIM, 3 juni 2014 - Op Hemelvaartsdag hebben de Sassenheimse Flierefuiters tijdens een van de mooiste dweilfestivals die Nederland rijk is, wederom de eerste prijs weten te behalen. Ze kregen tijdens het dweilfestival in het Gelderse Groenlo de hoogste score van de jury.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4500

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs