BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Leo van der Zon in bestuur Welzijn Teylingen
TEYLINGEN, 5 november 2014 - Oud-wethouder van Teylingen Leo van der Zon is toegetreden tot het bestuur van de Stichting Welzijn Teylingen. Zijn benoeming is vorige week formeel bekrachtigd in een bestuursvergadering.  Binnen het bestuur zal Van der Zon zich onder meer richten op para-commerciële activiteiten in samenwerking met andere organisaties en ondernemingen.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Up2Stage zingt en flyert
ImageSASSENHEIM, 4 november 2014 - Om de start van de losse kaartverkoop aan Sassenheim en omstreken bekend te maken trad Up2Stage afgelopen zaterdagmiddag op in het centrum van Sassenheim.
Lees meer...
 
Halloween in Voorhout
ImageVOORHOUT, 3 november 2014 - Afgelopen vrijdagavond liepen er rare wezens door Voorhout bij de Cliviazoom. De Halloween-vierders boden zelfs een 'afgehakte vinger' aan als delicatesse. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Voorhout Proms: "Overweldigend!"
ImageVOORHOUT, 3 november 2014 - In een tot twee keer toe bomvolle aula van het Teylingen College heeft afgelopen zaterdag en zondag een overweldigend spektakel plaatsgevonden: de Voorhout Proms – voor en door Voorhouters. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Kunstweek Warmond weer begonnen
ImageWARMOND, 3 november 2014 – Warmond is weer in de ban van de Kunstweek die zaterdag werd geopend. Speciaal voor deze gelegenheid was schrijver en dichter Nico Dijkshoorn naar kunstcafé De Oude School gehaald. Dijkshoorn hanteerde daarbij ook zijn gitaar . Uiteraard zijn er sinds zaterdag in vele etalages en achter veel ramen van woningen in de Dorpsstraat weer kunstwerken te bewonderen. Het staat dus weer vrij om te ‘Gluren bij de Buren’. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Voorhout neemt afscheid van dokter Sleeboom
ImageVOORHOUT, 3 november 2014 - Veel Voorhouters namen afgelopen vrijdag afscheid van dokter Sleeboom. Na 36 jaar stopt Erna Sleeboom als huisarts in Voorhout om van haar pensioen te genieten. Het afscheid valt samen met  de verhuizing van huisartsenpraktijk De Zeven Linden van de Prof. Aalberselaan 2 naar de Kerkweg. Daar zitten de huisartsen nu samen in één pand met de apotheek Voorhout. (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Geslaagde Dag van de Mantelzorg
ImageTEYLINGEN, 3 november 2014 - Afgelopen zaterdag 1 november organiseerde Welzijn Teylingen in samenwerking met de Ledenservice van Marente en Fonds 1818 weer een succesvolle Dag van de Mantelzorg in Teylingen. Ongeveer 80 mantelzorgers waren aanwezig en genoten met volle teugen. Het thema van deze mantelzorgdag was “Allemaal verhalen”. Consulent Leny Noteboom had speciaal voor deze dag diverse mantelzorgverhalen verzameld en gebundeld in een boekje. Wethouder Kempen mocht bij de opening het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
Lees meer...
 
Cheque van € 2.500,- voor Fietsmaatjes
ImageVOORHOUT, 1 november 2014 – De Stichting Luchtkussen Festival overhandigde donderdagmiddag op het kerkplein in Voorhout een cheque van € 2.500,- aan het project Fietsmaatjes Teylingen . Het geld was deze zomer ingezameld tijdens het luchtkussenfestival in Voorhout. De cheque werd namens de organisatie door de heer Neutenboom overhandigd aan Hans Boere van de Fietsmaatjes, die daar uiteraard zeer mee in zijn nopjes was. (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Ruim 3000 handtekeningen voor behoud schoolzwemmen
TEYLINGEN, 31 oktober 2014 - De zwemjuffen Erica van Ooijen en Will Hoogervorst hebben donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering ruim 3000 handtekeningen voor het behoud van het schoolzwemmen aangeboden. De afgelopen maanden is er door de zwemjuffen van het Sassenheimse zwembad Wasbeek actie gevoerd om zoveel mogelijk mensen de petitie te laten ondertekenen.
Lees meer...
 
Motie vuurwerk loopt met sisser af
ImageTEYLINGEN, 30 oktober 2014 - Een motie van D66 om onderzoek te doen naar vuurwerkvrije zones rondom seniorencomplexen en zorgcentra en het op centrale plekken afsteken van vuurwerk is donderdagavond door alle andere partijen verworpen.
Lees meer...
 
Maarten 't Hart vliegt over Nederland
WARMOND, 30 oktober 2014 - De Warmondse schrijver Maarten ’t Hart vliegt zaterdag 1 november met zijn boek Een vlucht regenwulpen over Nederland. Die dag is de start van de leesbevorderingscampagne Nederland Leest, waarin Een vlucht regenwulpen uit 1978 centraal staat. ’t Hart wordt om 11:00 uur bij zijn huis opgehaald door een helikopter en vliegt naar de openbare bibliotheken in Schagen, Vriezenveen, Geldrop en Leiden.
Lees meer...
 
Nieuwe Buurtkamer in Sassenheim
SASSENHEIM, 29 oktober 2014 - Vanaf 3 november is er ook in de foyer van theater ‘t Onderdak, elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur een Buurtkamer. Een Buurtkamer biedt een laagdrempelige ontmoetingsplaats om de sociale cohesie en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Welzijn Teylingen heeft in de gemeente al vier succesvolle buurtkamers opgestart.
Lees meer...
 
In- en uitgaand verkeer Warmond geregistreerd
ImageWARMOND, 27 oktober 2014 – UPDATE Gemotoriseerd verkeer  dat Warmond in en uitgaat wordt sinds maandag door middel van kentekenherkenning geregistreerd. Daarvoor zijn videocamera’s opgehangen bij de Warmonderhekbrug en op het  Oosteinde ter hoogte van de Wasbeeklaan. Door middel van deze kentekenregistratie wordt gedurende een week gemeten hoeveel doorgaand gemotoriseerd verkeer door Warmond gaat.
Lees meer...
 
Griezelen bij Halloween in park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 26 oktober 2014 - Het Halloweenfeest in park Rusthoff zorgde zaterdagavond weer voor veel griezelmomenten voor de 1500 kinderen en hun ouders. De circa 80 vrijwilligers van versieringscommissie en Scouting Scojesa hebben de elfde editie van de Halloween Park Party voorzien van nog meer griezelfiguren en aankleding dan voorgaande jaren. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Bouw Hooghkamer-Dorp begonnen
ImageVOORHOUT, 23 oktober 2014 - Met de onthulling van het straatnaambord Hyacint gaf de Teylingse wethouder Bas Brekelmans vorige week woensdag het symbolische startsein van de bouw van de nieuwe Voorhoutse wijk Hooghkamer-Dorp. De feestelijke handeling werd afgesloten met het oplaten van vele ballonnen in de Hooghkamer kleuren oranje, rood, groen en blauw. De openingshandeling werd bijgewoond door de toekomstige bewoners en andere genodigden. (Foto's: Guido Strik)
Lees meer...
 
Bassets winnen ware thriller
ImageSASSENHEIM, 22 oktober 2014 - Na een korte onderbreking van twee weken ging de competitie voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zondag weer van start. Op het programma stond meteen de kraker tegen de studenten van Delft, DSRC genoteerd. The Bassets staan in de competitie fier boven aan, maar voelen de hete adem in hun nek van DSRC. Die bezetten namelijk de tweede plek.
Lees meer...
 
Overeenstemming over compensatiemaatregelen in het Overbosch
ImageVOORHOUT, 20 oktober 2014 - De Stichting Vrienden van het Overbosch, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen hebben overeenstemming bereikt over een pakket aan compensatiemaatregelen voor het Overbosch in Voorhout. Deze compensatie was gewenst omdat een deel van het Overbosch gekapt wordt ten behoeve van de aanleg van een nieuwe brug en rotonde op de plaats van de huidige Nagelbrug. De overeenstemming werd afgelopen woensdag door de betrokken partijen bezegeld.
Lees meer...
 
TGP Media Producties bestaat 8 jaar
SASSENHEIM, 20 oktober 2014 - TGP Media Producties bestaat deze maand 8 jaar. Camera- en geluidsman Piet Molenaar en zijn dochter journalist en regieassistent Tessa Molenaar maken bedrijfsfilms, documentaires en nieuwsvideos. Ter gelegenheid van het 8-jarig bestaan is ook een nieuwe website gepresenteerd met voorbeeldvideos en een blog.
 
Glijbaanfoto's Wasbeek niet meer op internet
SASSENHEIM, 17 oktober 2014 - Zwembad Wasbeek zet de foto's van kinderen die van de nieuwe waterglijbaan af gaan voorlopig niet meer automatisch op internet. De vraag is of kinderen zelf wel een goede overweging kunnen maken of het verstandig is dat hun zwembadfoto's op internet circuleren. Leverancier iSlide windt er geen doekjes om waarom de glijbaanfoto´s op internet staan: 'Het is een marketing tool' om meer bezoekers te trekken. Deze “marketingtool” kan de kinderen die ervanaf glijden flink in de problemen brengen. Wasbeek screent de foto's niet vooraf, waardoor het mogelijk is dat een kind per ongeluk of expres een blootfoto van zichzelf op internet zet.
Lees meer...
 
Campagne rond veranderingen zorg
ImageREGIO, 16 oktober 2014 - Met een publiekscampagne willen de Bollengemeenten de inwoners attent maken op de aanstaande veranderingen in de jeugdhulp, de maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. In het Bestuurscentrum in Voorhout werd afgelopen donderdag door de verantwoordelijke wethouders van de vijf gemeenten de campagneaftrap gegeven. Voor de campagne is ook een speciale website opgezet.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4641

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs