BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
HKV-Restauratieprijs 2015 voor Jan van Krijntje Warmerdam
ImageVOORHOUT, 8 september 2015 – Onder toeziend oog van de familie reikte afgelopen zaterdag wethouder Arno van Kempen de HKV-Restauratieprijs 2015 uit aan Jan en Gré Warmerdam, aan de Jacoba van Beierenweg 144 in Voorhout. Volgens voorzitter Cok van Steijn van de Historische Kring Voorhout één van de mooie monumentale gebouwen aan “de Jac.”
Lees meer...
 

Man mishandeld in Warmond
WARMOND, 8 september 2015 – Drie nog onbekende daders mishandelden in de nacht van zaterdag op zondag op de Seminarielaan een 44-jarige fietser uit Warmond. Het slachtoffer fietste rond 02:00 uur door de Warmondse laan toen hij plotseling van zijn fiets geduwd werd. Drie verdachten vielen het slachtoffer vervolgens aan.
Lees meer...
 
Veel belangstelling start Jacoba van Beierenfonds Teylingen
ImageTEYLINGEN, 6 september 2015 - Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen is vrijdag van start gegaan onder grote belangstelling van vertegenwoordigers van lokale verenigingen. In een conferentiezaal van Hotel Sassenheim overhandigde wethouder Arno van Kempen een cheque van 15.000 euro aan Wim Ouwehand, voorzitter van het fonds. De gemeente draagt de komende 3 jaar bij aan het fonds. Fonds 1818 verdubbelt bijdragen uit crowdfunding bij bedrijven en burgers tot totaal 25.000 euro. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Wethouder kijkt naar geluidsoverlast A44
SASSENHEIM, 4 september 2015 - Wethouder Brekelmans gaat onderzoek doen naar een oplossing voor geluidsoverlast van de A44 en de Schiphollijn. Omwonenden klagen dat de geluidsoverlast steeds sterker wordt nu de bomen langs de A44 gekapt zijn, het autoverkeer toeneemt en treinen remmen en optrekken bij station Sassenheim. De wethouder waarschuwt wel dat een geluidsscherm langs de A44 niet hoog op het prioriteitenlijstje van Rijkswaterstaat, die het scherm zou moeten aanleggen, staat. De commissie ruimte vroeg dinsdag unaniem om metingen te doen van de geluidsoverlast en oplossingen uit te werken. Brekelmans denkt dat hij hier tot januari 2016 voor nodig heeft.
 
Noodbevel tegen 'Floating Party'
WARMOND, 3 september 2015 - Burgemeester Breuer heeft op zondag 23 augustus een noodbevel getekend om bezoekers van een via Facebook georganiseerd feest 'Floating Party 2.0' te kunnen verwijderen uit de gemeente. Uiteindelijk zijn vier grote boten met feestvierders op basis van het noodbevel verwijderd uit het Joppe.
Lees meer...
 
Onzekere toekomst brandweer Warmond
WARMOND, 2 september 2015 - De toekomst van de vrijwillige brandweer in Warmond hangt af van de snelheid waarmee de beroepsbrandweer in de toekomst vanuit Leiden ter plaatse kan zijn. De directeur van Brandweer Hollands Midden, Hans Zuiddijk, kon woensdag in de comissie Bestuur, financien en toerisme nog niet zeggen of dan net als in Oegstgeest en Leiderdorp de kazerne in Warmond na 2016 zal verdwijnen.
Lees meer...
 
Geen compromis huren 't Onderdak
ImageSASSENHEIM, 2 september 2015 - Het overleg tussen wethouder Kees van Velzen en de huurders van 't Onderdak in Sassenheim heeft nog geen resultaat opgeleverd. De huurders protesteren tegen een huurverhoging van 135% die in april werd aangekondigd. De wethouder heeft nog één overleg met de huurders. In oktober wil hij de Tarievennota voor maatschappelijke accommodaties voorleggen aan de gemeenteraad; met of zonder akkoord van 't Onderdak.
Lees meer...
 
Provincie kritisch over uitbreiding sportparken
TEYLINGEN, 2 september 2015 - De provincie Zuid Holland ziet de uitbreiding van sportpark Elsgeest in Voorhout op aangrenzend grasland niet zitten. De enige mogelijkheid is dat Teylingen ter compensatie aangrenzende grond inclusief gebouwen koopt en omzet in grasland. Dat is volgens wethouder Brekelmans een dure optie waarvoor hij een business case gaat maken. Brekelmans heeft ook overleg gevoerd met de gedeputeerden van de provincie over de plaatsing van tennisvereniging STV in sportpark De Roodemolen in Sassenheim.
Lees meer...
 
Keurmerk voor het Overbosch
ImageVOORHOUT, 1 september 2015 - Nog geen vier jaar nadat vrijwilligers het beheer van het Overbosch hebben overgenomen, heeft dit stuk natuurgebied het internationale keurmerk 'The Green Flag' ontvangen. Wethouder Kees van Velzen hees samen met een deel van de vrijwilligers deze groene vlag op maandag 31 augustus en hij sprak daarbij lovende woorden.
Lees meer...
 
Restauratieprijs voor woning uit 1884
ImageVOORHOUT, 1 september 2015 - De Restauratieprijs 2015 van de Historische Kring Voorhout (HKV) gaat naar Jan en Gré Warmerdam, eigenaars en bewoners van het huis aan de Jacoba van Beierenweg 144. Het bestuur van de HKV heeft in 2001 besloten tot het instellen van de jaarlijkse HKV-Restauratieprijs. Deze prijs bestaat uit een blijvende herinnering en een fraai schildje voor aan de gevel.
Lees meer...
 
Biermarkt zamelt geld in voor meisjes Kenia
ImageSASSENHEIM, 31 augustus 2015 (update) - De 25ste Biermarkt op de Oude Haven in Sassenheim is zondag bezocht door ruim 2500 bezoekers. Zij konden proeven van 56 verschillende bieren uit Nederland en Belgie. De bierglazen en muntjes die zondag werden ingeleverd brachten 3200 euro op voor het goede doel 999 Doet die met het geld meisjes in Kenia steunt. De jaarlijkse Biermarkt wordt georganiseerd door Eetcafé De Voogd en Café de 2 Wezen en mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
'Nacht van Sassenheim steeds leuker'
ImageSASSENHEIM, 29 augustus 2015 - "De Nacht van Sassenheim wordt steeds leuker", zo reageert een van de bezoekers van het evenement met als thema 'Glow Night'. De samenwerking tussen de activiteitencommissie van Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim en de horecagelegenheden op het horecaplein zorgde vrijdag voor een uitgebreide zomermarkt en 's avonds een groot feest op de Oude Haven met coverband All Stars. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Grand Café Graaf Jan in SassemBourg
SASSENHEIM, 27 augustus 2015 - Het, nog op te leveren, woon- en zorgcomplex SassemBourg krijgt ook een grand café. ActiVite voorzitter mevrouw Berkhout-Post en John en Arieda de Kooker hebben onlangs een handtekening gezet onder het huurcontract van de nieuwe horecagelegenheid. De familie de Kooker opent nog dit najaar hun Grand Café ‘Graaf Jan’. John en Arieda zijn geen onbekenden in Sassemheim. Sinds twee jaar runnen ze vlaaien- en chocoladewinkel ‘Mokka’ op het Voorhavenkwartier in Sassenheim.
Lees meer...
 
Nat einde huttenbouwweek
ImageVOOROUT, 27 augustus 2015 – De huttenbouwweek in Voorhout kreeg afgelopen donderdag een natte afsluiting. Niet door het slechte weer, maar met dank aan de plaatselijke brandweer. Die rolde de brandslangen uit om de jeugd af te koelen en schoon te spuiten (Foto's Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
De Glow Nacht van Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 26 augustus 2015 - Vrijdag 28 augustus gaat het ‘dak’ eraf in Sassenheim. Dan staat de Nacht van Sassenheim op het programma. Het thema van de Nacht is ‘Glow in the Dark’. De organisatie is er trots op dat ze ook dit jaar weer een zeer gevarieerd programma kan aanbieden voor jong en oud.  De activiteitencommissie van Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim en de horecagelegenheden op het horecaplein zijn de drijvende motor van dit grote jaarlijks terugkerende evenement dat plaatst vindt tussen 14.00 – 00.00 uur.
Lees meer...
 
Jongste vrijwilliger bij Bernardus
SASSENHEIM, 24 augustus 2015 - Jordy Dallas (16) onderneemt al 8 jaar activiteiten met zijn oma in de Bernardus. Ook helpt hij in het bruin café van de zorginstelling van Marente. Nu hij 16 jaar is geworden, wordt hij officieel ingeschreven als vrijwilliger van Bernardus. Vrijdag 21 augustus tekende Jordy de vrijwilligersovereenkomst.
Lees meer...
 
Dansen in 't Onderdak
SASSENHEIM, 24 augustus 2015 - In 2010 sloot danscentrum Van der Geest de deuren en werd het gebouw aan de Narcissenlaan door de gemeente met de grond gelijk gemaakt. Herman Spilker en Leonie Borneman willen de traditie van het stijldansen nieuwe leven inblazen en openen op 15 september Danscentrum Teylingen. De lessen stijldansen worden op dinsdagavonden gegeven in de theaterzaal van ‘t Onderdak.
Lees meer...
 
Voorruiters en Elsgeest samen 70 jaar
VOORHOUT, 24 augustus 2015 - Op 22 augustus vierden de Rijvereniging Voorruiters en Volkstuinvereniging Elsgeest onder ideale weersomstandigheden en met grote publieke belangstelling hun jubileum van 25 jaar resp. 45 jaar.  Een unieke gebeurtenis met veel activiteiten rondom het gezamenlijke clubgebouw de Paardenbloem.
Lees meer...
 
Park Rusthoff zaterdagavond dicht
SASSENHEIM, 24 augustus 2015 - In verband met de jaarlijkse bijeenkomst van vrijwilligers en sponsors van Park Rusthoff zal het park op zaterdag 29 augustus vanaf 16.00 uur gesloten zijn.
 
Harbour Concert voor instrumenten Adest
ImageSASSENHEIM, 24 augustus 2015 - Op zondagmiddag 6 september vindt het eerste Harbour Concert op het Voorhavenkwartier in Sassenheim plaats. De organisatie is in handen van Rotaryclub Sassenheim samen met brasserie Hemels. Rond de haven treden vanaf 15.00 tot 20.00 uur verschillende bands op met als hoofdact de coverband Allstars.
Lees meer...
 
Nieuwe kleedkamers voor S.V. Warmunda
ImageWARMOND, 23 augustus 2015 – UPDATE De Warmondse voetbalvereniging S.V. Warmunda heeft sinds zaterdag de beschikking over 8 nieuwe kleedkamers. De opening werd verricht door Wethouder Bas Brekelmans,  Jan van Winsen namens de Stichting Exploitatie Sportaccomodatie Overbos en voorzitter Matthieu van Winsen van voetbalvereniging Warmunda.
Lees meer...
 
Modderhappen bij Poldercross
ImageWARMOND, 23 augustus 2015 – Het was vrijdag weer een kwestie van modderhappen en wal-klauteren bij de 22ste Warmondse Poldercrossloop. Het parcours  liep over de landijsbaan, Koudenhoorn en door de Dorpsstraat.  De meeste deelnemers bereikten dan ook vrij onherkenbaar het eindpunt. (Foto’s Henk Keijzer)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4893

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs