BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kleintje Pils verrast De Saksen met optreden
ImageSASSENHEIM, 17 februari 2015 - Kleintje Pils heeft maandag op uitnodiging van Prins Chef I van De Saksen een verrassingsoptreden verzorgd op de feestavond van De Saksen. Na het optreden ging de band op de foto met de senatoren van De Saksen. De prins speelt zelf bij dweilorkest De Flierefluiters. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Optocht De Bokken in Hollywoodsfeer
ImageVOORHOUT, 16 februari 2015 - Zaterdag ging carnavalsoptocht met als thema Hollywood door de straten van Bokkendorp. Het punt van vertrek en aankomst was in de altijd gezellig versierde Prins Bernardstraat. De Bokken vieren dit jaar het 44-jarig jubileum met prins Mart 1e en prinses Monica. Update: Dinsdag is bekendgemaakt dat Theo van Werkhoven Jan Regeer opvolgt als voorzitter van De Bokken. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Prins Chef met sousafoon in optocht
ImageSASSENHEIM, 15 februari 2015 - Zaterdag trok de carnavalsoptocht weer door Sassenheim. Nu de Warmondse Billenprikkers zijn gestopt, bleven De Saksen en De Gaapstokken uit Lisse over. Prins Chef I (Milan van Kapel) is sousafoonspeler bij De Flierefluiters. Hij stond met de rest van de hofkapel op een rijdende keuken. Jeugdprins Stephen reed met de jeugd van De Saksen op een grote taart. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Elise bakt lekkerste taart
ImageSASSENHEIM, 15 februari 2015 - Elise Vergouwen (9) heeft zaterdag de lekkerste valentijnstaart gebakken voor een wedstrijd bij boekhandel Wagner. Elise won daarmee het gesigneerde boek "Bakken met Menno" van Heel Holland bakt-winnaar Menno de Koning. De Koning was zaterdag in de winkel voor een meet & greet en het signeren van zijn kookboek. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Gemeenteraad kiest armoedeprojecten
TEYLINGEN, 6 februari 2015 - Teylingen besteedt de 51.000 euro die zij uit Den Haag ontvangt voor bestrijding van armoede en schulden aan training van schuldhulpmaatjes, inzet van kinder- en jeugdteams met een eigen hulpbudget en het instellen van een noodfonds. VVD en ChristenUnie wilden het geld voor de begeleiding van de kinder- en jeugdteams liever in een lokaal fonds stoppen voor bijvoorbeeld laptops voor scholieren. Zij kregen hiervoor geen steun bij de andere partijen.
Lees meer...
 
Coalitie tikt college op de vingers over begroting
TEYLINGEN, 6 februari 2015 - De coalitiepartijen in Teylingen willen de begroting van de gemeente scherper in de gaten gaan houden. Het college is donderdag via een motie opgeroepen in de meerjarenbegroting zo min mogelijk 'niet-concrete stelposten' op te nemen. Volgens Sybrinne de Vries (CDA) werd bij de afgelopen begrotingsbehandeling vanuit de provincie gedreigd met het onder prentief financieel toezicht plaatsen van Teylingen waarmee het budgetrecht van de gemeenteraad ondermijnd zou worden.
Lees meer...
 
Teylingen met Lisse, Hillegom en Noordwijk op zoek naar uitgever gemeentenieuws
TEYLINGEN, 5 februari 2015 - Teylingen schrijft in maart samen met Lisse, Hillegom en Noordwijk een openbare aanbesteding uit voor het gemeentenieuws. De gemeenteraad van Teylingen wil dat niet de prijs maar de kwaliteit de zwaarste factor is bij het besluit in welke krant de gemeenteadvertentie geplaatst wordt. Donderdagavond werd hierover een motie aangenomen.
Lees meer...
 
Mantelzorghuiskamer in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 3 februari 2015 - Het Mantelzorgsteunpunt van Welzijn Teylingen opent de deuren van een geheel nieuw project in de Buurtkamer van de Agneshove; “De Mantelzorghuiskamer”. Tijdens de opening op 3 maart wordt men tussen 10 en 12 uur ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Er is een stoelmasseur aanwezig om bezoekers een gratis ontspannen massage te geven.
Lees meer...
 
Dichters op straat tijdens poŰzieweek
ImageSASSENHEIM, 2 februari 2015 - In het kader van de poëzieweek zou Lars van der Werf afgelopen zaterdag achter zijn typmachine versjes en geichten maken bij boekhandel Wagner. Van der Werf bleek echter een dubbele afspraak gemaakt te hebben in Amersfoort. Gelukkig waren de Teylinger dichters Irma Ooievaar en Ad Blomsteel bereid om op straat en in de winkel gedichten voor te dragen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Winterfeest in Park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 2 februari 2015 - Afgelopen zaterdag 31 januari werd de winterse stilte doorbroken. Buiten het park was in de ochtend al goed te zien dat er weer wat op stapel stond, want kleurrijke attracties kregen lucht ingeblazen.
Lees meer...
 
Overbosch gaat voor Kern met Pit
ImageVOORHOUT, 30 januri 2015 - De stichting Vrienden van het Overbosch is geselecteerd voor ‘Kern met Pit’. De stichting gaat samen met de leerlingen van de KTS een nieuwe toegang bij het historische Overbosch realiseren. Deze entree is gebaseerd op het ontwerp van Piet van der Hulst, de KTS-leerkracht en Overbosch-bestuurslid,die vorig jaar onverwacht overleed.
Lees meer...
 
Voorstel verzelfstandiging weekmarkt
TEYLINGEN, 29 januari 2015 - Het aantal bezoekers aan de weekmarkt loopt flink terug. Uit onderzoek blijkt dat het verzelfstandigen van de weekmarkt leidt tot minder regels en meer ruimte voor ondernemers. Zij kunnen dan naar eigen inzicht de weekmarkt commercieel exploiteren. Het voorstel over de verzelfstandiging van de weekmarkt ligt ter inzage en wordt na inspraak voor gelegd aan de gemeenteraad. Zij beslist over de verzelfstandiging.
Lees meer...
 
Dichtkunst ligt op straat in Teylingen
TEYLINGEN, 29 januari 2015 - Vanaf vandaag ligt de poëzie op straat. Letterlijk. In het kader van de Poëzieweek worden gedichten aangebracht op stoepen en wegen in Teylingen. Initiatiefnemers zijn drie dichters uit Teylingen: Marcel Floor, Ad Blomsteel en Irma Ooijevaar.
Lees meer...
 
VoorleesExpress van start in Teylingen
ImageSASSENHEIM, 28 januari 2015 - Op donderdag 22 januari hebben de eerste vrijwilligers van de VoorleesExpress een startbijeenkomst in de Bibliotheek van Sassenheim bijgewoond. De enthousiaste voorlezers zullen vanaf februari gedurende twintig weken voorlezen bij kinderen die daar behoefte aan hebben.
Lees meer...
 
"Haal dat stomme hek weg"
ImageVOORHOUT, 26 januari 2015 - De gemeente heeft een hek, waarmee het achterpad van Boekhorstlaan 100-118 in Voorhout onlangs was afgesloten, vandaag weer verwijderd. Omwonenden zagen op 16 januari dat de route voor hun kinderen naar basisschool De Achtbaan plotseling was afgesloten door een 2 meter hoog hek. "Haal dat stomme hek weg", zo luidde de oproep die door kinderen was opgeplakt. De woordvoerster van de gemeente zegt dat het hek op initiatief van een bewoner van de Boekhorstlaan is geplaatst om overlast te voorkomen. Pas na plaatsing van het hek bleek dat er grote weerstand tegen was.
Lees meer...
 
Jan Piet Does winnaar Kuipzwammen
ImageVOORHOUT, 25 januari 2015 - Jan Piet Does is de winnaar van het Kuipzwammen. Zaterdag vond het jaarlijkse Kuipzwammen van Carnavalsvereniging De Bokken plaats in het Teylingen College te Voorhout. Later meer. Foto's Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
Kleintje Pils krijgt inhuldigingsmedaille
SASSENHEIM, 22 januari 2015 - De bandleden van het orkest Kleintje Pils hebben afgelopen weekend in Berlijn de inhuldigingsmedaille ontvangen Staatssecretaris van Economische zaken, Sharon Dijksma. De onderscheiding werd uitgereikt als dank voor de muzikale ode aan Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de Koningsvaart in Amsterdam op 30 april 2013.
Lees meer...
 
Meepraten over toekomst ru´ne van Teylingen
ImageTEYLINGEN, 20 januari 2015 - Op woensdag 28 januari organiseert de gemeente een tweede bijeenkomst over de toekomst van de Ruïne van Teylingen. De gemeente vraagt aan bezoekers tijdens een inloopbijeenkomst om te reageren op vier toekomstmodellen. De bijeenkomst wordt gehouden van 16.30 tot 20.30 uur in het Bestuurscentrum in Voorhout.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4729

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs