BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vrouw gered uit brandende woning Kagerweide
ImageSASSENHEIM, 1 januari 2016 - Een bewoonster van een woning aan de Kagerweide in Sassenheim is vrijdagavond door omstanders en de brandweer uit haar woning gered. Het vuur woedde in de woonkamer van de drive-inwoning, waar het woongedeelte zich boven de garage bevindt. De vrouw is met een ladder vanaf de verdieping boven de woonkamer uit het huis gehaald nadat zij zelf al naar buiten was geklommen. De brandweer rukte om 23:30 uur uit met drie voertuigen. Om middernacht werd het sein brand meester gegeven. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 

Rustige jaarwisseling in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 1 januari 2016 (update) - De jaarwisseling in Teylingen is rustig verlopen voor de hulpdiensten. Gedurende Oudejaarsdag en tijdens de jaarwisseling rukte de brandweer 6 keer uit (vorig jaar 8 keer), meestal voor container- en kleine afvalbranden. Op de Eikenhorstlaan in Voorhout bluste de brandweer een vrijstaand schuurtje. De politie heeft in Voorhout zeer zwaar vuurwerk in beslag genomen, waaronder de Cobra 6 met de kracht van een granaat. Over de schade door vandalisme aan gemeentelijke eigendommen, vorige jaarwisseling ruim 15.000 euro, is nog niets bekend. Nieuwjaarsvierders op de Berline in Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
'Bel 112 tijdens jaarwisseling met beleid'

TEYLINGEN, 31 december 2015 - De brandweer roept op om 112 niet te bellen voor kleine brandjes op straat die weliswaar overlast geven, maar geen gevaar voor schade of letsel opleveren. Deze brandjes zijn met eenvoudige middelen – zoals een emmer water– zonder gevaar zelf te blussen. De brandweer is de hele nacht druk in touw om op de honderden (brand)meldingen te reageren en wil capaciteit beschikbaar houden voor serieuze meldingen.
Lees meer...
 
Jaaroverzicht 2015

ImageTEYLINGEN, 31 december 2015 - Het afgelopen jaar kwam de vluchtelingenstroom uit onder andere Syrië dichtbij door de opvang van 150 vluchtelingen in Voorhout. De serie artikelen over de zorgen van omwonenden, de enorme hoeveelheid kleding en hulp die werd aangeboden en de plannen voor de langdurige opvang van statushouders behoorde dit jaar tot de meestgelezen stukken op De Teyding. Het nieuws over een tragisch ongeluk op de spoorwegovergang werd het meest gelezen. Ander nieuws van betekenis in 2015 in trefwoorden: huren verenigingen, glasvezel, zomerstorm, Ard van der Steur, Sassembourg, achtervolging inbrekers, ambtelijke fusie, ondernemersfonds, paviljoen Koudenhoorn, Jacoba van Beierenfonds en een stom hek.

Lees meer...
 
College: Bijna 2 ton extra voor KTS
TEYLINGEN, 31 december 2015 - Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen wil de KTS in Voorhout een hoger krediet geven voor de nieuwbouw. Daarmee kunnen vijf extra lokalen bijgebouwd worden voor leerlingen die anders naar het speciaal voortgezet onderwijs zouden gaan.
Lees meer...
 
Nieuwe huurders Stek betalen minder
TEYLINGEN, 31 december 2015 - Woningcorporatie Stek verlaagt de huur voor nieuwe huurders bij ongeveer een derde van haar woningen die vrijkomen voor de sociale verhuur.
Lees meer...
 
Weer vuurwerk tegen ruit fietsenwinkel
ImageSASSENHEIM, 29 december 2015 - Afgelopen nacht werd voor de tweede keer deze maand de winkelruit van fietsenwinkel Leendert Kuijper aan de Hoofdstraat in Sassenheim vernield. In beide gevallen werd hierbij vuurwerk gebruikt. In de fietsenwinkel wordt tijdens de laatste drie dagen van het jaar ook vuurwerk verkocht. Foto: Politieonderzoek in de fietsenwinkel op 16 december.
Lees meer...
 
Sfeervolle kerstsamenzang in Warmond
ImageWARMOND, 24 december 2015 – Ook dit jaar verzorgde de Verenging Het Oude Raadhuis weer een kerstsamenzang op het pleintje bij de pomp. Met een viertal hoornblazers en het Warmondse Schippertjeskoor werd het een sfeervol samenzijn bij het begin van de Kerstdagen. Foto's Henk Keijzer.
Lees meer...
 
Image
 
Voorstel pilot sociale teams in Teylingen
TEYLINGEN, 24 december 2015 - Het college van burgemeester & wethouders heeft besloten in Teylingen een pilot met twee sociale teams te starten. Het voorstel is om per april 2016 van start te gaan in Voorhout en Warmond. Doel van de pilot is het preventief- en vroegtijdig signaleren van problemen.
Lees meer...
 
Lampionoptocht met de Kerstman in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 22 december 2015 - Vele kinderen hebben dinsdagavond met een lampion in de hand in de lampionoptocht gelopen door het centrum van Sassenheim. De Kerstman liep vooraan in de optocht en blaaskapel De Pretnoten uit Lisse zorgen voor muzikale begeleiding. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Berging met speelgoed De Achtbaan in brand
ImageVOORHOUT, 22 december 2015 - Rookwolken rondom de berging van basisschool De Achtbaan waren dinsdagmiddag een teken dat er iets aan de hand was. De brandweer werd gewaarschuwd en die wist de brand snel te blussen. Vervolgens werd het speelgoed uit de berging gehaald. De deur van de berging bleek niet op slot te zitten. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Zelf spuiten bij de jeugdbrandweer
ImageVOORHOUT, 22 december 2015 - De jeugdbrandweer heeft vorige week in Voorhout een open dag gehouden. Belangstellengen konden zelf eens de brandweerspuit vasthouden. Vier jongeren, twee jongens en twee meisjes, hebben zich aangemeld om de trainingsavond op de donderdag te gaan volgen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Uitreiking eerste cheques Jacoba van Beierenfonds
ImageTEYLINGEN, 22 december 2015 - Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen heeft maandag de eerste cheques uitgereikt aan initiatieven die een beroep hebben gedaan voor een financiële bijdrage uit dit fonds. De uitreiking vond plaats in het clubhuis van Scouting Tjarda in Sassenheim.
Lees meer...
 
Politie schiet bij aanhouding inbrekers
ImageTEYLINGEN, 19 december 2015 - De inbrekers die na een achtervolging op de A44 bij de afrit Warmond zijn gebotst op een vrachtwagen zijn een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede en een 21-jarige man uit Vleuten. De politie heeft twee waarschuwingschoten gelost bij de aanhouding van twee inbrekers.
Lees meer...
 
Inbreker is 15-jarige uit Sassenheim
SASSENHEIM, 19 december 2015 - Twee tieners uit Sassenheim en Harreveld zijn vrijdag door de politie opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak eerder in een bedrijfspand in Harreveld in de Gelderse Achterhoek. De twee konden dankzij getuigen worden aangehouden.
Lees meer...
 
Achtervolging inbrekers op A44 eindigt met botsing op Warmonderweg
ImageTEYLINGEN, 18 december 2015 - De politie heeft na een wilde achtervolging over de A44 bij Sassenheim twee inbrekers opgepakt. De auto van de inbrekers botste op de afrit naar Warmond tegen een vrachtwagen. Nadat het voertuig tot stilstand was gebracht, sloegen beide inzittenden op de vlucht. Deze konden na hun korte vluchtpoging worden aangehouden. Bij de botsing zijn twee gewonden gevallen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrachtwagen rijdt gasleiding lek in Warmond
WARMOND, 18 december 2015 - Op de Wasbeeklaan is vrijdag rond 18:10 een vrachtwagen tegen een verdeelkast gereden waardoor er een gaslek ontstond. Het verkeer op de A44 en het treinverkeer werd stilgelegd en de hulpdiensten rukten uit. De politie meldt dat het lek inmiddels is gedicht. De weg was tot 19:40 afgesloten omdat de vrachtwagen verwijderd moet worden.
Lees meer...
 
Chaotische gemeenteraad keurt OZB-verhoging Ondernemersfonds goed
TEYLIGNEN, 17 december 2015 - De financiering van een ondernemersfonds in Teylingen is donderdagavond op een merkwaardige manier afgerond. De OZB voor bedrijfspanden en andere niet-woningen wordt verhoogd. Dit brengt totaal 400.000 euro op voor het Ondernemersfonds. Coalitiepartij CDA zorgde voor een breuk met collegepartners VVD en D66 door tegen de OZB-verhoging te pleiten.
Lees meer...
 
Vuurwerk door raam fietsenwinkel gegooid
ImageSASSENHEIM, 16 december 2015 - Woensdagavond is een ruit van fietsenwinkel Leendert Kuijper aan de Hoofdstraat in Sassenheim vernield waarna er vuurwerk naar binnen is gegooid. Omwonenden hoorden rond 21:00 uur een luide knal. In de werkplaats van de tweewielerzaak stond rook. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Sassembourg na 15 jaar klaar voor de vier seizoenen van het leven
ImageSASSENHEIM, 14 december 2015 - Na 15 jaar voorbereiding is zaterdag woonservicecentrum Sassembourg officieel geopend. Steven Schrader, directeur van woonstichting Vooruitgang, zegt dat Sassembourg het antwoord is op de aankomende vergrijzing van de bevolking. In 2014 is éénderde van de bevolking ouder dan 65 jaar. Het centrum, gelegen aan de Teijlingerlaan bij de Jan van Brabantweg in Sassenheim, levert volgens Schrader zowel financieel als maatschappelijk rendement op voor Vooruitgang. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kerstmarkt Voorhout goed bezocht
ImageVOORHOUT, 13 december 2015 - Zondag werd voor de 9e keer op het kerkplein van de St.Bartholomeuskerk aan de Herenstraat in Voorhout de Kerstmarkt gehouden. De markt in het teken van het naderende Kerstfeest werd drukbezocht. In de kerk stond de verzameling van 150 kerststalletjes van John Bakker. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4997

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs