BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Politie schiet bij aanhouding inbrekers
ImageTEYLINGEN, 19 december 2015 - De inbrekers die na een achtervolging op de A44 bij de afrit Warmond zijn gebotst op een vrachtwagen zijn een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede en een 21-jarige man uit Vleuten. De politie heeft twee waarschuwingschoten gelost bij de aanhouding van twee inbrekers.
Lees meer...
 

Inbreker is 15-jarige uit Sassenheim
SASSENHEIM, 19 december 2015 - Twee tieners uit Sassenheim en Harreveld zijn vrijdag door de politie opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak eerder in een bedrijfspand in Harreveld in de Gelderse Achterhoek. De twee konden dankzij getuigen worden aangehouden.
Lees meer...
 
Achtervolging inbrekers op A44 eindigt met botsing op Warmonderweg
ImageTEYLINGEN, 18 december 2015 - De politie heeft na een wilde achtervolging over de A44 bij Sassenheim twee inbrekers opgepakt. De auto van de inbrekers botste op de afrit naar Warmond tegen een vrachtwagen. Nadat het voertuig tot stilstand was gebracht, sloegen beide inzittenden op de vlucht. Deze konden na hun korte vluchtpoging worden aangehouden. Bij de botsing zijn twee gewonden gevallen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrachtwagen rijdt gasleiding lek in Warmond
WARMOND, 18 december 2015 - Op de Wasbeeklaan is vrijdag rond 18:10 een vrachtwagen tegen een verdeelkast gereden waardoor er een gaslek ontstond. Het verkeer op de A44 en het treinverkeer werd stilgelegd en de hulpdiensten rukten uit. De politie meldt dat het lek inmiddels is gedicht. De weg was tot 19:40 afgesloten omdat de vrachtwagen verwijderd moet worden.
Lees meer...
 
Chaotische gemeenteraad keurt OZB-verhoging Ondernemersfonds goed
TEYLIGNEN, 17 december 2015 - De financiering van een ondernemersfonds in Teylingen is donderdagavond op een merkwaardige manier afgerond. De OZB voor bedrijfspanden en andere niet-woningen wordt verhoogd. Dit brengt totaal 400.000 euro op voor het Ondernemersfonds. Coalitiepartij CDA zorgde voor een breuk met collegepartners VVD en D66 door tegen de OZB-verhoging te pleiten.
Lees meer...
 
Vuurwerk door raam fietsenwinkel gegooid
ImageSASSENHEIM, 16 december 2015 - Woensdagavond is een ruit van fietsenwinkel Leendert Kuijper aan de Hoofdstraat in Sassenheim vernield waarna er vuurwerk naar binnen is gegooid. Omwonenden hoorden rond 21:00 uur een luide knal. In de werkplaats van de tweewielerzaak stond rook. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Sassembourg na 15 jaar klaar voor de vier seizoenen van het leven
ImageSASSENHEIM, 14 december 2015 - Na 15 jaar voorbereiding is zaterdag woonservicecentrum Sassembourg officieel geopend. Steven Schrader, directeur van woonstichting Vooruitgang, zegt dat Sassembourg het antwoord is op de aankomende vergrijzing van de bevolking. In 2014 is éénderde van de bevolking ouder dan 65 jaar. Het centrum, gelegen aan de Teijlingerlaan bij de Jan van Brabantweg in Sassenheim, levert volgens Schrader zowel financieel als maatschappelijk rendement op voor Vooruitgang. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kerstmarkt Voorhout goed bezocht
ImageVOORHOUT, 13 december 2015 - Zondag werd voor de 9e keer op het kerkplein van de St.Bartholomeuskerk aan de Herenstraat in Voorhout de Kerstmarkt gehouden. De markt in het teken van het naderende Kerstfeest werd drukbezocht. In de kerk stond de verzameling van 150 kerststalletjes van John Bakker. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Opnieuw dode op spoor Voorhout
ImageVOORHOUT, 12 december - In voorhout is vrijdagmiddag opnieuw een persoon om het leven gekomen bij een aanrijding met een trein. Het is nog onduidelijk of het gaat om een ongeluk of een geval van zelfdoding. Twee weken geleden kwamen twee Poolse mannen om het leven toen hun auto door een trein werd geraakt op de spoorwegovergang op de Herenstraat in Voorhout. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Drie extra locaties huisvesting vluchtelingen
TEYLINGEN, 11 december 2015 - Het college kijkt naar drie aanvullende locaties voor de tijdelijke huisvesting van vluchtelingen. Het college stelt voor om op de Oosthaven (Sassenheim), aan de Hoofdstraat, locatie Langeveld (Sassenheim) en bij de Zuidelijke Randweg, nabij de Engelselaan (Voorhout) statushouders te vestigen in containerwoningen. Eén van de plekken die aanvankelijk was voorgesteld, bij station Voorhout, is geschrapt. Het college van Teylingen heeft nu zeven locaties op het oog die verder onderzocht worden op geschiktheid voor tijdelijke huisvesting van statushouders.
Lees meer...
 
Aanpassingen voor snelle R-net bus biedt ook voordelen voor autoverkeer
ImageTEYLINGEN, 9 december 2015 - De provincie Zuid-Holland trekt 4,7 miljoen euro uit voor aanpassingen aan het wegennet in Teylingen om snelle bussen van R-net van Noordwijk naar Schiphol te laten rijden. Naast betrouwbaarder en sneller openbaar vervoer lossen de aanpassingen voor het Teylingen ook een aantal knelpunten voor het autoverkeer op. De PvdA is bezorgd over het verdwijnen van zebrapaden op de Oosthoutlaan in Voorhout.
Lees meer...
 
Lidy en Co Zwetsloot nemen afscheid van het Sassennest
ImageSASSENHEIM, 9 december 2015 -  Na drie jaar het Sassennest in het Sassenheimse Park Rusthof te hebben beheerd, nemen Co en Lidy Zwetsloot afscheid. Een hoop mooie verhalen en herinneringen rijker.  “Het was tijdens de Voorjaarsmarkt, nu drie en een half jaar geleden. Co en ik vonden de sfeer in het park zo prettig, dat we ons spontaan aanboden bij Aad v.d. Burg, die destijds beheerder van het Sassennest  was, om eens in de maand op zondagmiddag koffie te  komen schenken,” vertelt Lidy Zwetsloot opgewekt. “Nu zijn we hoogstens één keer in de maand thúis.” (Foto van Kees Guldemond)
Lees meer...
 
Sportkanjers gezocht voor sportprijzen
TEYLINGEN, 9 december 2015 - De gemeente Teylingen is op zoek naar kandidaten die in aanmerking komen voor de sportprijzen 2015. Iedereen kan een talentvolle sporter of sportster voordragen voor de Talentenprijs (leeftijd tot 18 jaar), de Teylingen Sportprijs (sportman of sportvrouw) en sportploeg van het jaar 2015. De uitreiking van de sportprijzen is op 22 maart 2016. De gemeente Teylingen organiseert de sportprijsuitreiking samen met de Stichting Sport Promotie Teylingen.
Lees meer...
 
start verkoop eengezinswoningen Sonate in Voorhout
ImageVOORHOUT, 6 december 2015 - Bouwbedrijf GJ van der Hulst start donderdag 10 december met de verkoop van woningen in het woongebied DORP in de Voorhoutse wijk Hooghkamer. In dit gebied, grenzend aan het ‘oude’ dorp van Voorhout,  worden achtenzestig eengezinswoningen met een grote diversiteit gebouwd. Op donderdag 10 december tussen 19.00 uur en 21.00 uur gaat de eerste fase van totaal veertig woningen type ‘Sonate’ in de verkoop.
Lees meer...
 
Scojesa verkoopt kerststukjes voor nieuw speelterrein
ImageSASSENHEIM, 6 december 2015 - De Scouts van Scojesa kweken de komende weken weer groene vingers tijdens hun kerststukjesactie. Zoals ieder jaar verkopen zij kerststukjes om met de opbrengst hun contributie laag en de vereniging financieel gezond te houden. Dit jaar wil de scoutinggroep bovendien een mooi bedrag ophalen om volgend jaar het speelveld rond hun clubhuis te vernieuwen. Na 15 jaar is het buitenterrein langs de Sportdreef verzakt en onveilig geworden en is er dringend behoefte aan extra opslagruimte.
Lees meer...
 
1000 euro voor waterputten-actie Saksen
ImageSASSENHEIM, 2 december 2015 – Carnavalsvereniging De Saksen uit Sassenheim hield afgelopen zaterdag een actie voor de stichting Saidia helpt Sumve. Deze stichting slaat waterputten in Tanzania. De actie, die midden in het Sassenheimse winkelhart werd gehouden, leverde bijna 1000 euro op! Het winkelend publiek kon eenvoudig meedoen door voor 1 euro een enveloppe te kopen waarmee  mooie Afrikaanse of Hollandse prijzen te winnen vielen.
Lees meer...
 
Fenna Kooreman Schutterskoningin bij St. Hubertus
ImageVOORHOUT, 30 november 2015 – Na vijf jaar heeft schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout een nieuwe schutterskoningin: Fenna Kooreman. Het is titel waar tijdens elk jubileum om geschoten wordt. St. Hubertus bestaat 95 jaar en dat werd afgelopen vrijdag feestelijk in Cheers! gevierd. Met een kroning als hoogtepunt! (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Muzikale start boek 40 jaar Kleintje pils
ImageTEYLINGEN, 29 november 2015 - Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Kleintje Pils wordt een boek uitgegeven dat een overzicht geeft van de belevenissen van dit bekende orkest. Afgelopen zaterdag was de officiële start van de verkoop van het boek ‘Unieke muziek voor elk publiek / Hoe Kleintje Pils de wereld veroverde’. Burgemeester Breuer nam het boek in Voorhout in ontvangst omdat Kleintje Pils al 40 jaar zijn roots in Teylingen heeft. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Barensteel voor Wim Berg
ImageVOORHOUT, 29 november 2015 - Burgemeester Carla Breuer reikte op 28 november de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Wim Berg (67) voor zijn inzet voor de Oranje Vereniging Voorhout. De uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens de jaarlijkse medewerkersavond van de Oranjevereniging in aanwezigheid van de kinderen en kleinkinderen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad kiest voor 3 projecten
ImageTEYLINGEN, 27 november 2015 – De kindergemeenteraad van Teylingen heeft dinsdagavond beslotenom het budget van 2.000 euro te verdelen over drie projecten: 1.100 euro gaat naar het opstarten van het Natuur ontdekking Centrum op Koudenhoorn, 500 euro naar het project Veilig fietsen van het Repair Café Teylingen en 400 euro naar een danspodium voor jongerencentrum Ex-voto.
Lees meer...
 
Boek over jubilerend Kleintje Pils
ImageTEYLINGEN, 27 november 2015 – Dit jaar bestaat Kleintje Pils 40 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum wordt een boek uitgegeven dat een overzicht geeft van de belevenissen van dit bekende orkest. Aanstaande zaterdag 28 november is de officiële start van de verkoop van het boek ‘Unieke muziek voor elk publiek / Hoe Kleintje Pils de wereld veroverde’. Ter gelegenheid daarvan zal zal Kleintje Pils zaterdag vier optredens in Sassenheim en Voorhout verzorgen. Tijdens het optreden in Voorhout zal burgemeester Carla Breuer het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.
Lees meer...
 
Slachtoffers aanrijding trein zijn twee Poolse mannen
ImageVOORHOUT, 27 november 2015 - De slachtoffers van het dodelijke ongeval op de spoorwegovergang donderdag in Voorhout zijn twee Poolse mannen van 22 en 23 jaar oud. "Op 26 november bereikte ons het tragische bericht dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden met twee van onze medewerkers op de spoorwegovergang Herenstraat in Voorhout. Ter plaatse hoorden wij van de politie dat zij waren omgekomen na een botsing met een trein", aldus directeur Nico Geerlings van Flexible Human Services.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4983

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs