BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Open dag brandweer Warmond
ImageWARMOND, 22 juli 2014 - De opendag van de brandweer Warmond trok zaterdag een hoop jonge en oude bezoekers. Aan de Gemeentehaven kon iedereen kennismaken met de brandweervrijwilligers en het brandweervak. Daarnaast vond er om 14.00 uur een speciale herdenking plaats voor alle brandweerlieden die tijdens repressief optreden hun leven hebben gegeven in dienst van de samenleving. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Scouting Boerhaavegroep maakt doolhof
VOORHOUT, 21 juni 2014 - Op de Voorhoutse ijsbaan stond zaterdag een doolhof van een half voetbalveld groot. De organisatie is in handen van Scouting Boerhaavegroep Voorhout. Bezoekers kunnen op zoek naar de 8 opdrachten die er in verborgen zijn. Of het Voorhoutse doolhof ook echt bestempeld kan worden tot het grootste zelfgebouwde doolhof is niet bekend. Video: Guido Strik
Lees meer...
 
Woningcorporaties dringen aan op nauwere samenwerking
ImageREGIO, 19 juni 2014 - De vijf woningcorporaties uit de Duin- en Bollenstreek willen een nauwere samenwerking tussen de zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en corporaties voor de uitvoering van de nieuwe zorgtaken van de gemeenten. Ze deden die oproep afgelopen vrijdag tijdens een regiobijeenkomst voor alle nieuw geïnstalleerde gemeenteraadsleden, gemeente-colleges en organisaties op het gebied van welzijn en zorg in de Duin- en Bollenstreek. Centrale thema was ‘de veranderingen in de zorg: wat betekent dit voor de lokale gemeenten, zorgorganisaties en woningcorporaties?’
Lees meer...
 
Volten verrast over vertrek Van der Zon
ImageTEYLINGEN, 13 juni 2014 – VVD-fractievoorzitter Marlies Volten was erg verrast toen zij gisteren hoorde dat wethouder Leo van der Zon aftreedt als wethouder. “We waren met Leo van der Zon in gesprek hoe we de samenwerking de komende 4 jaar goed vorm zouden geven. Daarbij is ook gesproken over wat er maatschappelijk en in de partij gedacht wordt over het combineren van het wethouderschap en de functie van Bloemencorso-voorzitter. We hadden goede hoop dat we er uit zouden komen, maar we hebben de reactie van de wethouder blijkbaar verkeerd ingeschat”, zegt Volten. Foto: Marlies Volten tijdens een verkiezingsbijeenkomst in maart dit jaar.
Lees meer...
 
Wethouder Leo van der Zon stapt op na vertrouwensbreuk met VVD-fractie

ImageTEYLINGEN, 12 juni 2014 - Wethouder Leo van der Zon (VVD) heeft vandaag zijn ontslag aangeboden. Van der Zon stapt op omdat hij te weinig vertrouwen kreeg van de VVD-fractie. De fractie zou volgens Van der Zon zijn duofunctie als wethouder en voorzitter van het Bloemencorso nog steeds ter discussie stellen. De schijn van belangenverstrengeling van deze duofunctie is dit jaar tijdens de samenstelling van het college aan de orde geweest met als resultaat dat Van der Zon zijn verantwoordelijkheid voor financiën overdroeg aan Kees van Velzen. Foto: Leo van der Zon bij de opening van station Sassenheim in 2011.

Lees meer...
 
Teylingen verhoogt precario om tekort op begroting te dichten
TEYLINGEN, 10 juni 2014 - De financiële vertaling van het coalitieakkoord zorgen samen met andere extra kostenposten voor een tekort voor de gemeente Teylingen van 1,1 miljoen euro in 2015 oplopend tot 1,8 miljoen in 2018. Om dit gat in de begroting te dichten wil het college de precariorechten op leidingen gelijktrekken met het tarief in de regio. Dit levert 900.000 euro op. De kosten voor levering van electriciteit, gas, water en kabel-tv kunnen hierdoor omhoog gaan. Als de precarioverhoging volledig wordt doorbelast, dan betekent dit een lastenverzwaring van circa 60 euro per huishouden.
Lees meer...
 
RuÔne van Teylingen in middeleeuwse sfeer

TEIJLINGEN, 10 juni 2014 - Het afgelopen Pinksterweekend werd bij de Ruïne van Teylingen gedemonstreerd hoe in de middeleeuwen werd gewerkt. Bezoekers kregen uitleg over het weven van wol, het maken van pijl en boog, het smeden van zwaarden en nog veel meer. Video Piet Molenaar - TGP Media Producties.
 
Oostergeest derde op Techniek Toernooi 2014
ImageWARMOND, 10 juni 2014 - De Plusklassers uit groep 5/6 van CBS Oostergeest in Warmond zijn op 5 juni 2014 tijdens de landelijke finale van het Techniek Toernooi 2014 in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem derde geworden met hun uitvinding. Het thema van het Techniek Toernooi 2014 was  Transport en Logistiek, de uitdaging voor groep 5/6 De Afvalband.
Lees meer...
 
Winnaars kinderrebuswedstrijd
ImageTEYLINGEN, 10 juni 2014 - Nadat bekend geworden was dat Teylingen het tot Fairtradegemeente geschopt heeft, organiseerde de werkgroep Teylingen Fairtrade Gemeente een rebuswedstrijd voor basisschoolkinderen. Bjorn Klompenhouwer, Elise Mesman en Anouk Bemelman zijn de trotse winnaars van geworden van deze wedstrijd. De prijzen werden uitgereikt in wereldwinkel Sassenheim door Marjolein de Vlaam, ambassadeur van Teylingen Fairtrade gemeente en Edith Alkemade, lid van de werkgroep.
 
Video luchtkussenfestival

VOORHOUT, 9 juni 2014 - Bekijk de videoreportage van het luchtkussenfestival in Voorhout op 1 juni. Video Guido Strik.
 
Hoogste punt voor SassemBourg
ImageSASSENHEIM, 6 juni 2014 - Eerder dan verwacht, op donderdag 5 juni, werd het hoogste punt van de nieuwbouw van woonservicecentrum SassemBourg bereikt. Steven Schrader, directeur van Vooruitgang, kwam persoonlijk kijken hoe de betonplaat op het hoogste punt van het trappenhuis en liftschachten was aangebracht. (Foto: Gezekerd in een veiligheidsharnas markeren Steven Schrader (l) en Johan van Buren het hoogste punt met de vlag van SassemBourg)
Lees meer...
 
100 kilometer wandelen in Bollenstreek
ImageREGIO, 6 juni 2014 - Op woensdag 4 juni sloegen de wethouders Piet-Jan Barnhoorn (Noordwijk), Kees van Velzen (Teylingen), Henri de Jong (Noorwijkerhout), Anne de Jong (Hillegom) en Cees Ruigrok (Lisse) en Wim Turnhout van ANLV Geestgrond de eerste markeringspaal voor het wandelnetwerk Bollenstreek aan de Zuider Leidsevaart in Hillegom. Het Wandelnetwerk is een netwerk van bestaande en nieuw ontwikkelde wandelroutes over onder andere agrarisch land in de hele Bollenstreek. (Foto: Sven van der Vlugt Fotografie)
Lees meer...
 
Lionsclub opent tuin Oude Post
ImageSASSENHEIM, 5 juni 2014 – Lionsclub Bollenstreek opende zondag de vernieuwde tuin van de Oude Post van Het Raamwerk aan de hoofdstraat. Afgelopen halfjaar is er hard gewerkt in de tuin, het resultaat mag er dan ook zijn. De Lions, de familie Bierman en de familie Honders maakten de realisatie mogelijk. De opening werd afgesloten met een feestelijke barbecue.
Lees meer...
 
Teylingen is Fairtrade gemeente
ImageTEYLINGEN, 4 juni 2014 - Op zaterdag 24 mei is Teylingen officieel Fairtrade gemeente geworden. Een tiental vrouwen van het StoereVrouwen “leger” (een netwerk van 1800 vrouwen die samen een koopleger van bewuste shoppers vormen) marcheerde die dag door de Hoofdstraat in Sassenheim en sprak met het winkelend publiek over duurzaam inkopen.
Lees meer...
 
De Flierefluiters winnen Dweilorkestendag
ImageSASSENHEIM, 3 juni 2014 - Op Hemelvaartsdag hebben de Sassenheimse Flierefuiters tijdens een van de mooiste dweilfestivals die Nederland rijk is, wederom de eerste prijs weten te behalen. Ze kregen tijdens het dweilfestival in het Gelderse Groenlo de hoogste score van de jury.
Lees meer...
 
Negende luchtkussen festival Voorhout
ImageVOORHOUT, 1 juni 2014 - In een stralend zonnetje werd zondag voor de negende keer het luchtkussen festival Voorhout georganiseerd. Bijna 2000 kinderen genoten van de attracties in de Herenstraat. De afgelopen jaren werd met het festival geld ingezameld voor mobiel muziekpodium voor heel Teylingen. Inmiddels is het muziekpodium gekocht en werd er gebruik van gemaakt door de dweilorkesten die zorgen voor de muzikale omlijsting van de middag. Dit jaar gaat de opbrengst naar Fietsmaatjes Teylingen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Paspop zorgt voor ontruiming
ImageSASSENHEIM, 1 juni 2014 - De appartementen boven de winkel van LJ Sport in de Hoofdstraat zijn zaterdagnacht enige tijd ontruimd vanwege een alarm dat afging in de winkel. Bewoners hadden hiervoor de hulpdiensten gewaarschuwd. Na aankomst van de sleutelhouder kon de brandweer het pand betreden. De oorzaak van het alarm bleek een paspop die te dicht bij het detectiepoortje stond.
Lees meer...
 
Koude boekenmarkt op Hemelvaartsdag
WARMOND, 30 mei 2014 – De Warmondse boekenmarkt beleefde dit jaar op Hemelvaartsdag een koude editie. De temperatuur bleef rond de 13°C steken en het aangekondigde zonnetje bleef uit. Toch was er ruime belangstelling voor het aanbod van literatuur tot strips en van ramsj tot unica uit het antiquariaat. Foto's Henk Keijzer.
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor DaniŽl Harmzen
SASSENHEIM, 28 mei 2014 -  Daniël Harmzen (28), aanvoerder van het Eerste van Korfbalvereniging TOP uit Sassenheim ontving afgelopen woensdag de ‘Zilveren Barensteel’ uit handen van wethouder Leo van der Zon. De uitreiking vond plaats tijdens de kampioensreceptie die werd gehouden in het complex van TOP in Sassenheim.
Lees meer...
 
Marente en Vooruitgang ondertekenen huurcontract
ImageVOORHOUT, 28 mei 2014 - Zorgorganisatie Marente gaat 35 appartementen huren in Park Overbosch aan de Sportlaan in Voorhout. Marente en Woonstichting Vooruitgang ondertekenden dinsdag 27 mei het huurcontract, waarmee het officiële startsein werd gegeven. De komende periode worden de appartementen flink opgeknapt. De appartementen zijn bestemd voor de huidige bewoners van woonzorgcentrum Hofwijck in Oegstgeest, dat Marente in het najaar van 2014 gaat revitaliseren.
Lees meer...
 
Nieuwe wensboom van Rotary club Voorhout
ImageVOORHOUT, 27 mei 2014 - Net als vorig jaar zal er tijdens luchtkussenfestival een wensboom staan van de Rotary club Voorhout. Bezoekers van het festival kunnen daar hun wensen achterlaten, waarna de Rotary club deze zal beoordelen op haalbaarheid en zo veel mogelijk wensen in vervulling zal laten gaan.
Lees meer...
 
Zonovergoten Dag van het Park
ImageSASSENHEIM, 27 mei 2014 - Zondag 25 mei stond in Park Rusthoff de Dag van het Park centraal. Als voorloper van het nog aan te leggen vlindereiland waren allerlei activiteiten rondom het thema 'van ei tot vlinder' georganiseerd.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4493

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs