BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Spannend verhaal luisteren met de Sint
ImageVOORHOUT, 29 november 2017 - Sinterklaas bezocht vandaag de bibliotheek in Voorhout. Zo'n 45 kinderen luisterden naar het verhaal van de krokodil dat door Piet werd voorgelezen. Ook jongeren van de dagbesteding De Hooghe Bergh genoten van het bezoek van Sinterklaas. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

CDA Teylingen gaat met 32 kandidaten de verkiezingen in
ImageTEYLINGEN, 29 november 2017 - Het CDA in Teylingen gaat onder aanvoering van de huidige fractievoorzitter, Peter Scholten, met 32 kandidaten de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Dat is voor deze partij de langste lijst ooit. In de top 10 zijn verschillende zittende raadsleden te vinden; Reny Wietsma-Biesbroek (plaats 2), Maarten van Welie (plaats 3) en Sybrinne de Vries-van den Beukel (plaats 4).
Lees meer...
 
Up2Stage speelt Enigami, een land vol fantasie
ImageSASSENHEIM, 27 november 2017 - Musicalgroep Up2Stage heeft het afgelopen weekend jubileummusical Enigami, een land vol fantasie opgevoerd. Nienke Burgmeijer schreef het script van de musical en regisseerde het samen met haar vader Koos Burgmeijer. Daarmee is voor het 10-jarig bestaan van Up2Stage na internationale succesnummers zoals The Lion King en Belle en het Beest nu een volledig eigen productie op de planken gezet. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor oprichters Up2Stage
ImageSASSENHEIM, 26 november 2017 - Wethouder Kees van Velzen reikte vandaag de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Koos Burgmeijer (57) en Rob Burgmeijer (55). De broers ontvangen de onderscheiding voor hun inzet voor de Musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim die door hen werd opgericht. Koos en Rob ontvinden de onderscheiding na afloop van de laatste uitvoering van de Up2Stage musical ‘Enigami’ waarmee ook het 10-jarig jubileum van Up2Stage werd gevierd. Zij speelden hier ook zelf in mee. Foto's Edwin van der Wijngaard. Een fotoreportage van de musical volgt nog.
Lees meer...
 
Tweede kringloopwinkel in Voorhout
ImageVOORHOUT, 26 november 2017 - Op Herenstraat 63 is donderdag een kringloopwinkel. De inkomsten van Stichting Kringloop Herenstraat 63 gaan, na aftrek van kosten, naar goede doelen. Initiatiefnemer Aad van Werkhoven begon met de kringloopwinkel nadat in september de samenwerking met stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV) stukliep. Een deel van de vrijwilligers van de kringloopwinkel 'Opnieuw' is nu de straat overgestoken naar Herenstraat 63. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Start bouw nieuw tennispark in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 23 november 2017 - Wethouder Bas Brekelmans heeft maandag het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe tenniscomplex van de Sassenheimse Tennis Vereniging. Op de bouwlocatie op Sportpark De Roodemolen  sloeg hij de symbolische ‘eerste paal’ in het bijzijn van een enthousiaste groep belangstellenden.
Lees meer...
 
Parkeerdek station Sassenheim geopend
ImageSASSENHEIM, 22 november 2017 - Het parkeerterrein beschikt met het extra parkeerdek over 520 parkeerplaatsen. De afgelopen vier maanden was het parkeerterrein dicht, vanwege de bouw van het parkeerdek. Vandaag openden gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Bas Brekelmans de nieuwe P+R Station Sassenheim. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Herman Verhoef
SASSENHEIM, 22 november 2017 - De heer H.J.N. Verhoef (86) ontving woensdagavond uit handen van wethouder Kees van Velzen de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn inzet voor de Stichting Oud Sassenheim. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse dia-avond van de Stichting, die gehouden werd in de Julianakerk in Sassenheim.
Lees meer...
 
Bas Brekelmans lijsttrekker VVD Teylingen
ImageTEYLINGEN, 22 november 2017 - Bas Brekelmans (51) wordt lijsttrekker van VVD Teylingen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.  Brekelmans is sinds 2014 wethouder voor de VVD en verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Economie, Sport en Regionale Samenwerking. Hij is oud luchtmachtofficier en was eerder wethouder in Lisse en Noordwijk. Brekelmans woont met zijn partner, en drie kinderen, waaronder een recent geboren dochter, in Sassenheim.
Lees meer...
 
Veel paardekrachten voor Sint in Voorhout
ImageVOORHOUT, 19 november 2017 - Zaterdag was er vanaf 12:30 uur in de Herenstraat en de Jacoba van Beierenhof een invasie van Pieten. In totaal waren er bijna zestig Pieten naar Voorhout gekomen om er een Voorhouts feestje van te maken. Sinterklaas kwam niet te paard maar met een Polaris Slingshot driewieler met 173 paardekrachten. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Zilveren Barensteel voor Gerard Allard
ImageVOORHOUT, 19 november 2017 - Wethouder Kees van Velzen reikte zaterdag de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Gerard Allard (78) voor zijn inzet voor de Oranje Vereniging Voorhout. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst van de vereniging. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Pieten rijden op de Solex naar Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 18 november 2017 - Om de stoomboot lichter te maken kwamen de pieten zaterdag op ronkende Solexen naar Sassenheim. De pakjesboot van de goedheiligman liep toch nog vast op De Kaag waardoor de Sint een kleinere boot moet lenen voor de tocht naar de Oosthaven. Daar werd hij welkom geheten door vele kinderen en burgemeester Carla Breuer. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
“Ondernemersfonds Teylingen een jaar in de ijskast”
ImageTEYLINGEN, 15 november 2017 – De Teylingse politiek zit met de handen in het haar over de toekomst van het Ondernemersfonds Teylingen (OFT). Wethouder Brekelmans stelt voor om het ondernemersfonds voort te zetten. Maar de evaluatie van de proefperiode pakte niet goed uit. Voor- en tegenstanders staan ondanks mediation nog recht tegenover elkaar. In de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme is vanavond gevraagd om een alternatief uit te werken waarbij het Ondernemersfonds een jaar in de ijskast gaat: Het OFT blijft bestaan maar er wordt in 2018 geen extra OZB op niet-woningen geheven voor het OFT. Het jaar kan gebruikt worden om een compromis te bereiken.
Lees meer...
 
De illusie overtuigend neerzetten
ImageSASSENHEIM, 14 november 2017 - Musicalgroep Up2Stage voert in het weekend van 25 en 26 november de jubileumvoorstelling Enigami, land vol fantasie op. De repetities worden steeds serieuzer en ook bij de decorbouwers stijgt de spanning langzaam maar zeker. Het moet er mooi en geloofwaardig uitzien op het podium. 
Lees meer...
 
Cultuur Verheft speelt Goed fout
ImageVOORHOUT, 14 november 2017 - In het toneelstuk Goed fout, geschreven door Haye van der Heijden, laten de spelers van Cultuur Verheft de soms ingrijpende gevolgen van de tweede wereldoorlog zien. Voor de voorstellingen van 16 en 17 november zijn nog kaarten beschikbaar. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Jeugdhulp kost Teylingen 1,25 miljoen extra
TEYLINGEN, 14 november 2017 - De gemeente verwacht dit jaar 1,25 miljoen meer uit te geven aan jeugdhulp dan begroot. De originele begroting ging uit van 6,4 miljoen euro. Dit bedrag werd in juni bijgesteld naar 7 miljoen euro en lijkt nu uit te komen op 7,65 miljoen euro. Dit negatieve resultaat wordt met name veroorzaakt door de toename van het aantal jeugdhulptrajecten.
Lees meer...
 
D66 stelt vragen over veiligheid spoorwegovergang Voorhout
ImageVOORHOUT, 13 november 2017 - Naar aanleiding van het ongeluk op de spoorwegovergang in Voorhout stelt D66 vragen aan het college. De partij wil weten of het college nog steeds vindt dat verkeerssituatie ter plaatse voldoende overzichtelijk en veilig is of dat er extra veiligheids maatregelen nodig zijn. D66 vraagt ook of ondertunneling danwel het ondergronds aanleggen van het spoor opnieuw bekeken kan worden. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Tweelingprinsen regeren bij De Saksen
ImageTEYLINGEN, 12 november 2017 - Carnavalsvereniging De Saksen heeft dit jaar niet één maar twee carnavalsprinsen. Prins Michel en prins Ronald zijn de 43ste prinsen van De Saksen. De eeneiige tweeling Michel en Ronald van Leeuwen kozen ervoor om samen te regeren over het Saksenrijk bijgestaan door pages zijn Ilse van Diemen en Marieke Heemskerk. Jeugdprins bij De Saksen is Daan van Leeuwen met pages Kim en Charley. In Voorhout zij bij De Bokken prins Ron en prinses Sandy (Kortekaas) gepresenteerd. Het jeugdprinsenpaar is Noor van Stein en Cas van Kampen. Foto's Edwin van der Wijngaard en Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Trein rijdt tegen auto op Herenstraat Voorhout
ImageVOORHOUT, 11 november 2017 - Op de spoorwegovergang in de Herenstraat is zaterdag rond 13:20 een auto aangereden door een trein. De achterkant van de auto is geraakt door de intercity richting Leiden. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel maar mag van enorm geluk spreken dat hij niet gewond raakte. Op Herenstraat stond op het moment van het ongeluk een file. De auto kon daardoor de overgang niet verlaten toen de spoorbomen dicht gingen. Foto Niels Damen.
Lees meer...
 
Publieksprijs voor Johnny en Robert Spies
ImageSASSENHEIM, 7 november 2017 - Johnny en Robert Spies hebben vanavond met hun horlogebedrijf 1915 watches de publieksprijs van Starterswedstrijd LEF gewonnen in de Leidsche schouwburg. De broers verkopen sinds 2015 kleurrijke houten horloges.
Lees meer...
 
Lichaam vermiste man (72) gevonden in water Industriekade
SASSENHEIM, 7 november 2017 - De politie heeft dinsdagmiddag het levenloze lichaam van een 72-jarige man uit Sassenheim gevonden in het water aan de Industriekade in Sassenheim. De recherche en forensische opsporing hebben onderzoek uitgevoerd. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Lees meer...
 
Pankras speelt twee kluchten
ImageSASSENHEIM, 2 november 2017 - Toneelvereniging Pankras speelt komend weekend twee kluchten: De keukengeheimen van Batenburg en Help, ik leef! De uitvoeringen zijn op zaterdag 4 november 20:00 en zondag 5 november 14:00 uur in theater 't Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40 in Sassenheim. Kaarten kosten 7,50 euro. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 5434

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs