BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Bewoner Bijleveldlaan vangt inbreker
WARMOND, 30 april 2014 - Een bewoner van de Bijleveldlaan heeft in de vroege morgen van woensdag 30 april een inbreker aangehouden. De vrouw van de bewoner werd rond 03.30 uur wakker van geluiden in de tuin en wekte haar man. Toen het stel naar buiten keek, zagen zij dat hun schuurdeur openstond en dat er iemand in de schuur moest zijn.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Gemeente wil tankstation bij station Sassenheim
SASSENHEIM, 29 april 2014 – De gemeenten Teylingen ontwikkelt een nieuw tankstation aan de Stationslaan bij NS-station Sassenheim. Dit tankstation moet komen een braakliggend stuk grond aan de Stationslaan, naast de oprit naar de A44. Deze grond wordt naar verwachting langjarig verhuurd en wordt daarmee voor de gemeente een nieuwe structurele inkomstenbron. Volgens de gemeente is de locatie bij uitstek geschikt voor de vestiging van een onbemand tankstation.
Lees meer...
 
Oranjevereniging Sassenheim lanceert app
SASSENHEIM, 29 april 2014 - Voor wie wil nagenieten van de afgelopen Koningsdag of alvast wil weten hoe het programma voor de dodenherdenking op 4 mei eruit ziet, heeft de Oranjevereniging Sassenheim nu een speciale app gemaakt. De app is gratis te installeren op alle iPhones/iPads en Android apparaten.
Lees meer...
 
Koningsspelen op De Rank
ImageTEYLINGEN, 29 april 2014 - Op verschillende Teylingse basisscholen werden vrijdag de Koningsspelen georganiseerd. Ook op de Sassenheimse  basisschool De Rank werd er die dag een Oranjefeest van gemaakt,  waar kinderen, ouders en leerkrachten volop van hebben genoten.
Lees meer...
 
Feestelijk Oranjeconcert door Crescendo
ImageSASSENHEIM, 29 april 2014 – Voorafgaand aan de eerste Koningsdag vond het jaarlijkse Oranjeconcert van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim plaats. In de prachtig versierde Julianakerk speelden de vier orkesten van de vereniging een gevarieerd programma, van krokodillen tot de Nachtwacht en van zanger Stevie Wonder tot aan Tarzan. Tussendoor was ook ruimte voor een muzikale bijdrage van kinderen uit groep 5 van de basisscholen uit Sassenheim. Het werd een geslaagd concert waar het enthousiasme vanaf sprong.
Lees meer...
 
Lambrechts wethouder in Dordrecht
TEYLINGEN, 28 april 2014 - Karin Lambrechts wordt wethouder in haar woonplaats Dordrecht namens de lokale partij Beter voor Dordt. Lambrechts nam 22 april afscheid als wethouder welzijn en sport in Teylingen. Lambrechts zat tot 2009 in de Dordtse gemeenteraad voor de VVD.
 
TOV organiseert eerste Naaldhakkenrace
ImageSASSENHEIM, 27 april 2014 - De acht deelnemers van eerste Naaldhakkenrace in Sassenheim hebben zondagmiddag zo'n 100 meter op pumps over de Hoofdstraat gerend. Als eerste kwam Tünde Brinkerhof over de finish, gevolgd door Ilse Wijntjes en Annemarie Harting. Jules de Vries, voorzitter van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim hoopt een traditie te maken van de sprint op pumps met minmaal 7 centimeter hoge hakken door het winkelcentrum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Koningsdag in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 27 april 2014 - Zaterdag werd ook in Teylingen voor het eerst Koningsdag gevierd. In Warmond was er onder andere een hoedenparade en spelletjes voor de kinderen. In Sassenheim werd na de aubade 's middags een grote kindervrijmarkt en het rad van avondtuur georganiseerd. In Voorhout werd voor de kinderen een groot spel met als thema 'Transport' georganiseerd. Muziek was er in Voorhout bij Sportparkpop en in Sassenheim op het Havenfestival.
Lees meer...
 
Trilokaal tegen benoeming wethouder Van der Zon
TEYLINGEN, 25 april 2014 - Trilokaal ging donderdagavond in de gemeenteraad niet akkoord met de benoeming van Leo van der Zon (VVD) tot wethouder. Volgens fractievoorzitter Rob ten Boden van Trilokaal is het raar om Van der Zon nu te benoemen, terwijl er in juni nog een debat gaat plaatsvinden waarin zijn dubbelrol als wethouder en voorzitter van het Bloemencorso aan de orde komt. De rest van de raad ging wel akkoord waardoor Van der Zon, met 20 stemmen voor en 4 stemmen tegen, gewoon werd benoemd.
Lees meer...
 
Lintjesregen in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 25 april 2014 - Zeven inwoners van de gemeente Teylingen hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen ter gelegenheid van Koningsdag 2014. Burgemeester Van der Stoel reikte de onderscheidingen uit aan Bep van Egmond – van Leeuwen, Koos Angevaare, Harry Bakker, Jan Huizenga, Aad Juffermans, Cees Leijnse en Ineke van Steensel – van Hage.
Lees meer...
 
Overeenkomst gemeente-Horizon getekend
ImageSASSENHEIM, 24 april 2014 - Op 1 januari 2013 heeft Horizon Jeugdzorg en Onderwijs de locatie Argos College overgenomen van een ander schoolbestuur, de Aloysius Stichting. Tegenwoordig heet deze school het Vaart College. Deze school geeft onderwijs aan de jongeren die wonen in de instelling voor gesloten jeugdzorg de Vaart, naast de Klinkenbergerplas.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor vertrekkende wethouders
ImageTEYLINGEN, 23 april 2014 – De twee vertrekkende wethouders, Karin Lambrechts (VVD) en John Stuurman (D66), kregen dinsdagmiddag bij hun afscheid een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Anne Lize van der Stoel reikte de onderscheidingen uit tijdens de afscheidsbijeenkomst in het bestuurscentrum in Voorhout. Beide bestuurders kregen de Jacoba van Beierenonderscheiding voor hun grote verdienste als wethouder van het college van de gemeente Teylingen in de periode 2010 – 2014. (Foto's: Guido Strik)
Lees meer...
 
Teylingen doet mee met Wecycle-actie na Koningsdag
TEYLINGEN, 22 april 2014 - De gemeente Teylingen doet mee met de Wecycle-actie na Koningsdag. De gemeente wil samen met Wecycle inwoners stimuleren om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat. Daarom krijgen de eerste honderd inleveraars van een elektrisch apparaat het jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau bij inlevering op de milieustraat. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.
Lees meer...
 
VVD, CDA en D66 zetten in op zorgzame samenleving en samenwerking in regio
ImageTEYLINGEN, 18 april 2014 - VVD, CDA en D66 hebben vrijdag hun coalitieakkoord ondertekend. In het document met als titel 'Zorgzaam regisseren, dichtbij mensen' zijn de harde randjes van de vorige coalitieakkoord wat afgerond met een focus op de 'zorgzame Teylingse samenleving'. De decentralisaties in het sociale domein krijgen de 'allerhoogste priorteit'. Het akkoord bevat nog voldoende 'rechtse' aspecten: belastingen worden bijvoorbeeld niet verhoogd (ook geen inflatiecorrectie op de OZB), tenzij het niet anders kan. De drie partijen vertrouwen er bij veel van hun doelstellingen op dat de samenwerking tussen de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek tot stand komt. De partijen stelden ook hun wethouders voor: Leo van der Zon (VVD), Kees van Velzen (CDA) en nieuwkomer Arno van Kempen (D66).
Lees meer...
 
Drie wethouders in nieuw college
TEYLINGEN, 18 april 2014 - Leo van der Zon (VVD), Kees van Velzen (CDA) en Arno van Kempen (D66) zijn de 3 wethouders in het nieuwe college van B&W van Teylingen. Van Kempen is daarbij de enige nieuwkomer. Het college zou daarmee een wethouder minder krijgen dan het vorige college. De namen werden bekendgemaakt bij de presentatie van het coalitieakkoord , die om 12:00 uur begon. (Later meer)
 
SassemBourg nadert hoogste punt
ImageSASSENHEIM, 18 april 2014 – Terwijl bouwvakkers hard toewerken naar het  hoogste punt staat ook de invulling van het ‘SassemBourgconcept’ niet stil. Het spreekwoord ‘als er één schaap over de dam is, volgen er meer’ is zeker van toepassing op het nieuwe woonservicecentrum in aanbouw. Afgelopen week tekenden zowel logopediepraktijk Sassenheim-Lisse, Chiropractie Teylingen en audicien Oorwerk de overeenkomst voor hun nieuwe praktijkruimte. Allen zijn reeds werkzaam in ‘Klein SassemBourg’ aan de Hoofdstraat in Sassenheim.
Lees meer...
 
Senioren krijgen rondleiding in Overbosch
ImageVOORHOUT, 18 april 2014 – Enkele tientallen senioren genoten volop van de rondleiding die ze kregen in het Overbosch. Mede dankzij het kleischelpenpad is het bos uitstekend begaanbaar voor mensen die moeilijker ter been zijn.
Lees meer...
 
Veel opgevoerde brommers tijdens controle
TEYLINGEN, 17 april 2014 - Na aanhoudende klachten van inwoners heeft de politie dinsdag 15 april op verschillende plekken in de gemeente Teylingen bromfietscontroles gehouden. Bijna één op de drie gecontroleerde bromfietsen kon harder rijden dan de maximaal toegestane constructiesnelheid.
Lees meer...
 
Inbrekers op heterdaad aangehouden
VOORHOUT, 17 april 2014 - Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Voorhout zijn dinsdag 15 april aangehouden aan op verdenking van een inbraak in een bollenschuur aan de Jacoba van Beierenweg. Getuigen hadden gezien dat de jongens het terrein rond de bollenschuur op waren gegaan. Even later zag een getuige hoe de mannen het gebouw binnengingen. Toegesnelde agenten gingen direct op zoek naar de inbrekers. Ze troffen het duo aan in de struiken bij de bollenschuur en hielden hen aan.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 133 - 154 van 4442

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs