BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Pas op met zonnepanelen in beschermd dorpsgezicht Warmond
ImageWARMOND, 13 september 2017 – Huiseigenaren die in het van rijkswege beschermd dorpsgezicht in Warmond wonen kunnen niet zomaar zonnepanelen op hun huis plaatsen. De gemeente kan handhavend optreden als er zonder vergunning panelen zijn geplaatst. Burgemeester Carla Beuer zegt in antwoord op vragen van Joost van Doesburg (PvdA) dat huiseigenaren de zonnepanelen nog niet van het dak hoeven te halen. De gemeente zal eerst voor het hele gebied een afweging maken of het dorpsgezicht danwel duurzame energie prevaleert.
Lees meer...
 

Kermis Voorhout later open door storm
ImageVOORHOUT, 13 september 2017 (update: de kermis is om 16:00 geopend) - Kermisliefhebbers in Voorhout moeten nog even geduld hebben. De opening van de Voorhoutse kermis en de traditionele kindermiddag is uitgesteld door burgemeester Breuer vanwege de zware storm. De Oranje vereniging Voorhout (OVV) wacht totdat de storm voorbij is en maakt de nieuwe openingstijden via haar website en Facebook bekend. De overige activiteiten van de najaarsfeesten gaan vooralsnog gewoon door. Helaas wordt voor de rest van de week veel regen voorspeld. 
Lees meer...
 
Hoogvliet en Vooruitgang willen winkel- en wooncomplex op Hortuslaan bouwen
ImageSASSENHEIM, 12 september 2017 - Supermarkt Hoogvliet en woonstichting Vooruitgang willen een groot winkel- en wooncomplex op de Hortuslaan bouwen dat uitkijkt op een autovrij Kerkplein. Op het huidige Hortusplein komen parkeerplaatsen en nieuwe woningen. De schetsplannen werden dinsdagavond gepresenteerd door architectenbureau Groosman aan de raadscommissie Ruimte. Foto: De woningen en de Hoogvliet (rechts) gezien vanaf het Kerkplein.
Lees meer...
 
Dure rode loper door Warmond voor meer verkeersveiligheid
ImageWARMOND, 12 september 2017 - De doorgaande route door Warmond van het Oosteinde over de Herenweg naar de Oranje Nassaulaan moet een rode loper worden die ruim baan geeft voor fietsers en het makkelijk maakt voor voetgangers om over te steken. De plannen, die de verkeersveiligheid moeten verbeteren, werden door de gemeente samen met Warmonders in een aantal ontwerpmarkten besproken. Wethouder Kees van Velzen zei dinsdag dat realisatie van alle plannen 4 tot 7 miljoen euro kost, veel meer dan de 0,5 miljoen die normaal voor onderhoud aan deze weg gereserveerd is.
Lees meer...
 
Raadsleden unaniem voor herinrichting sportpark Elsgeest
VOORHOUT, 11 september 2017 – De schop kan snel de grond in voor de herinrichting van sport- en recreatiepark Elsgeest. De politiek staat unaniem positief tegenover de plannen voor de buitensport die 4,9 miljoen euro gaan kosten. Wethouder Brekelmans verwacht dat de goede samenwerking met de ambtenaren in Zuid Holland zal resulteren in goedkeuring door het provinciebestuur.
Lees meer...
 
“Bekendmaken adres en school leerlingen speciaal onderwijs is geen datalek”
TEYLINGEN, 11 september 2017Het thuisadres en de school van Teylingse leerlingen in het speciaal onderwijs zijn bekendgemaakt bij de aanbesteding van het leerlingenvervoer. Wethouder Kees van Velzen zei dit maandagavond naar aanleiding van de publicatie van RTL vorige week. CDA, ChristenUnie, PvdA en Trilokaal vinden dat de gemeente beter moet omgaan met de privacy van de inwoners. “Het lijkt wel of wethouder keer op keer blundert met leerlingenvervoer. Dit is één keer maar nooit meer. Het college staat op dit punt onder verscherpt toezicht”, zegt Elsbeth Koek (PvdA).
Lees meer...
 
Monumenten trekken veel bekijks
ImageTEYLINGEN, 11 september 2017 - Veel Teylingers maakten afgelopen weekend van de gelegenheid gebruik om één van de vele monumenten in Teylingen te bezoeken. In Sassenheim was het Klasgenotenfestival, met ruim 250 bezoekers, het succes van het weekend.
Lees meer...
 
Drukke Schippertjesdagen in Warmond.

WARMOND, 11 september 2017 - De Warmondse Schippertjesdagen trokken afgelopen weekend, ondanks het wisselvallige weer, veel publiek. Op de nautische markt op de Gemeentehaven was het gezellig druk. En uiteraard trokken de vele oude schepen die lagen afgemeerd aan De Leede veel bekijks. (Video: Ron van Vliet)
Lees meer...
 
Auto uit de bocht op Parklaan
ImageSASSENHEIM, 8 september 2017 - Donderdagavond is op de Parklaan in Sassenheim een auto van de weg geraakt. In de bocht na de benzinepomp ging de auto rechtdoor en reed tegen een heg van appartementencomplex Parkhove. De bestuurder is door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.
Lees meer...
 
Dure projectmanager grondexploitatie
TEYLINGEN, 7 september 2017 - De gemeente Teylingen telde ruim 266.000 euro neer voor een externe ‘projectmanager grond’ die werkt aan complexe grondexploitatieprojecten, zo meldt het AD dat op zoek ging naar overheidspersoneel dat meer 'vangt' dan een minister. De gemeente zegt de projectmanager in te moeten huren omdat zij de benodigde specifieke expertise niet zelf in huis heeft. De ChristenUnie en PvdA hebben het College van de gemeente Teylingen om opheldering gevraagd.
Lees meer...
 
Open monumentendag in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 5 september 2017 - In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het thema is dit jaar boeren, burgers en buitenlui. Ook in Teylingen zijn vele monumenten opengesteld voor het publiek. Foto: Boeren en buitenlui bij boerderij Rynhof in Sassenheim - foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Demonstratie zorgserre in Hyacintenstraat

SASSENHEIM, 5 september 2017 - Dindag is in Teylingen de eerste zorgserre geplaatst. De zorgserre is een op maat gemaakte unit die aansluitend aan de achterzijde van een eengezinswoning direct aan de gevel wordt geplaatst. In de Zorgserre bevinden zich de slaapkamer en sanitaire voorzieningen. De zorgbehoevende bewoner kan zo langer blijven wonen in zijn eigen huis. De zorgserre is gekoppeld aan lege huurwoning in de Hyacintenstraat en wordt gebruikt als modelwoning om het concept aan belangstellenden te laten zien.
Lees meer...
 
Kringloopwinkel Opnieuw tijdelijk dicht
ImageVOORHOUT, 3 september 2017 - Kringloopwinkel Opnieuw in de Voorhoutse Herenstraat is tijdelijk gesloten. De winkel is onderdeel van stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV) en de opbrengsten worden gebruikt voor de SJJV activiteiten zoals Jeugdclubs Voorhout en de Kinderkookclub. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gedoneerd (3000 euro in 2016) aan andere maatschappelijke organisaties in Teylingen. SJJV zou besloten hebben tot tijdelijke sluiting nadat zij de samenwerking met twee vrijwilligers van Opnieuw heeft opgezegd en er onrust was ontstaan bij de vrijwilligersgroep. SJJV heeft Welzijn Teylingen gevraagd om te bemiddelen tussen de vrijwilligers van Opnieuw en de SJJV.
Lees meer...
 
Man gewond bij grote brand in Warmond
WARMOND, 1 september 2017 - Bij een grote brand bij Dekker Hout in Warmond is vrijdagochtend een man gewond geraakt. De man was bezig met werkzaamheden op het dak van het bedrijf, waarbij vuur ontstond. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar het LUCM vervoerd. De brandweer rukte grootschalig uit om de brand te bestrijden. Het industrieterrein Veerpolder werd afgesloten en omwonenden werden opgeroepen deuren en ramen gesloten te houden. Rond 10 uur werd het sein brandmeester gegeven.
 
Anne Leltz en Leander van der Geest winnen Poldercross
ImageWarmond, 22 augustus 2017 - Leander van der Geest won vrijdag de 24e Poldercrossloop van Warmond  bij de heren. Bij de dames ging Anne Leltz er met de eer vandoor. In totaal hebben 450 deelnemers, waarvan 100 jeugdigen tot 14 jaar, weer genoten van de pure Warmondse blubber op de laatste vrijdag van de zomervakantie.
Lees meer...
 
Bouwpakketten zeilklompen te koop bij VVV
ImageWarmond, 22 augustus 2017 - Komende zaterdag om 14.30 uur worden weer de jaarlijkse “Warmondse Klompzeil Kampioenschappen” gehouden in Park Groot Leerust in Warmond. Inmiddels al weer voor de 10de keer. Bij de VVV te Warmond zijn nieuwe bouwpakketten voor een zeilklomp te koop voor € 32,50 per stuk. De nieuwe aspirant klompzeilers krijgen € 10,- retour van de Stichting Zeilvaart Warmond bij inschrijving op 26 augustus.
Lees meer...
 
Glimmend chroom en benzinedampen op Oldtimer festival Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 21 augustus 2017 - De derde editie van het Oldtimer fesival Sassenheim werd zondag drukbezocht. In een zonnig park Rusthoff stonden zo'n 100 oldtimer auto's en motoren uitgestald. Om 13:00 uur begon een rondrit door de streek met nog eens vele tientallen oldtimers. Een bijzondere deelnemer was een Leyland bus uit 1960 die ooit in de Bollenstreek dienst heeft gedaan. Deze door de stichting Haags Bus Museum prachtig gerestaureerde bus, een zogenaamde bolramer reed zondag als lijn 50 weer even ritjes door Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Aanhouding in Warmond zorgt voor verkeersopstopping
ImageWARMOND, 20 augustus 2017 - Met een grote politie-inzet is zondagmiddag in Warmond een verwarde man in zijn woning in de Van Duvenvoordestraat aangehouden. Om de aanhouding veilig te kunnen verrichten, werd onder meer de Herenweg afgezet. Het doorgaand verkeer in Warmond richting Leiden liep daardoor vast op een politieafzetting en moest keren. 
Lees meer...
 
Jubileum voor toeterfile van vrachtautos
ImageTEYLINGEN, 19 augustus 2017 - De 20e editie van de Katwijk Binse Truckrun reed zaterdagmiddag door Warmond en Sassenheim. De file met toeterende vrachtwagens is een enorme belevenis voor de speciale passagiers met een beperking. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Muziek en koopjes op Nacht van Sassem
ImageSASSENHEIM, 19 augustus 2017 - De TOV Sasssenheim kijkt terug op een geslaagde Nacht van Sassenheim. 's Middags werd de markt met een mix van lokale ondernemers, verenigingen en marktkooplui in de Hoofdstraat en het Voorhavenkwartier goed bezocht. Voor kinderen was er genoeg te doen. In park Rusthoff kon onder andere een djembe workshop gevolgd worden en bij Adest Musica en Crescendo lagen muziekinstrumenten klaar om te proberen. Ondanks een regenbui aan het begin van de avond stond de Oude Haven tot middernacht vol met publiek voor Frank The Tank on Percussion, Maureen Natzijl op saxofoon en DJs4U. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Strikte handhaving alcoholgebruik op Nacht van Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 17 augustus 2017 - Op de Nacht van Sassenheim zullen politie en opsporingsambtenaren alcoholgebruik door jongeren onder de 18 strikt handhaven. Burgemeester Carla Breuer heeft dat vandaag aangekondigd. "De jongeren vermijden het evenemententerrein omdat ze daar geen alcohol kunnen krijgen. Ze blijven in de buurt van het terrein en drinken daar de drankjes die ze zelf hebben meegebracht. Het gaat zelfs om jonge tieners van 13 of 14 jaar", aldus de burgemeester. De waarschuwing komt een maand nadat een 16-jarige Voorhouter onder invloed van alcohol overleed op de provinciale weg N206 in Noordwijk.
Lees meer...
 
Geen redding voor gewonde gans
ImageVOORHOUT, 16 augustus 2017 - Al bijna een week zit er in een weiland aan de Oosthoutlaan een nijlgans met een gebroken vleugel. Ondanks de verwonding blijkt het moeilijk de vogel te pakken te kijgen. De eigenaar van het land, een hobbyboer, heeft vandaag medewerkers van de dierenambulance begeleid over het land. Het is niet gelukt om de nijlgans te vangen. De vangst wordt bemoeilijkt omdat het weiland alleen langs de slootkanten betreden kan worden om het hooiland niet plat te trappen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 155 - 176 van 5399

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs