BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Start verbouwing Gemeentewerf en brandweerkazerne
TEYLINGEN 18 juni 2016 - Maandag 20 juni start de verbouwing van de gemeentewerf en brandweerkazerne in Voorhout. De bedrijfspanden van de gemeentewerf en brandweerkazerne worden duurzaam verbouwd en uitgebreid tot twee zelfstandige bedrijfsunits. De verbouwing is waarschijnlijk eind november 2016 klaar. De brandweer blijft tijdens de werkzaamheden functioneren als uitruklocatie voor één brandweerwagen.
Lees meer...
 

Feestelijk jubileumconcert kamermuziek Warmond
WARMOND, 18 juni 2016 - De Stichting Kamermuziek Warmond vier vandaag het 10-jarig jubileum. Dat gebeurt uiteraard met een concert in de Protestantse Kerk van Warmond, maar dan wel met een heel feestelijk tintje. De programmeurs Xandra Rotteveel en Peter Leerdam hoefden niet lang na te denken welk concert in de afgelopen 10 jaar tot de absolute hoogtepunten behoorde.
Lees meer...
 
Cultureel festival 90-jarige Pankras
SASSENHEIM, 15 juni 2016 - Toneelvereniging Pankras bestaat 90 jaar. Op zaterdag 18 juni organiseert Pankras daarom een cultureel festival. Pankras speelt twee keer een komisch wagenspel en andere verenigingen leveren een bijdrage op de twee podiums.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad besluit unaniem
ImageTEYLINGEN, 12 juni 2016 - De vergadering van de Kindergemeenteraad leverde donderdagavond een heftig debat op. De kinderraadsleden van vijf schoolklassen stonden voor lastige keuzes. Ze moesten namelijk kiezen uit vier goede projecten van verenigingen en organisaties. Maar uiteindelijk wisten de kinderen tot een unaniem besluit te komen.
Lees meer...
 
Actie voor open fietspaden in Boterhuispolder
ImageWarmond, 8 juni 2016 – Het “Actiecomité openstellen Boterhuispolder Leiderdorp” heeft afgelopen zondag langs de Zijldijk in Warmond actie gevoerd om vanaf volgend jaar het fietspad door het Leiderdorpse deel van de Boterhuispolder ook tijdens het broedseizoen open te krijgen. Volgens de actiegroep storen de vogels zich nauwelijks aan de fietsers en is er door het sluiten van het pad de afgelopen jaren ook geen aantoonbare verbetering in de weidevogelpopulatie geconstateerd. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Wijn op het plein voor herhaling vatbaar
ImageSASSENHEIM, 1 juni 2016 - Naast de jaarlijkse biermarkt in augustus op de Oude Haven kent Sassenheim sinds afgelopen zondag ook Wijn op het plein. Op het Voorhavenkwartier konden 50 wijnen uit diverse landen geproefd worden. Het evenement was met 500 bezoekers helemaal uitverkocht.
Lees meer...
 
Adest Musica zoekt facilitaire krachten
SASSENHEIM, 30 mei 2015 - Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim zoekt naar versterking bij het facilitaire team van de vereniging. De muzikanten van de Sassenheimse formatie worden tijdens optredens in binnen- en buitenland op facilitair gebied geassisteerd door een trouwe groep vrijwilligers. Dit team draagt zorg voor alle werkzaamheden, het 'laden en lossen', met betrekking tot de uniformering en instrumentarium.
Lees meer...
 
Meer bestaande woningen en minder clusterlocaties voor statushouders
TEYLINGEN, 27 mei 2015 - Het college van Teylingen wil meer gebruik te gaan maken van bestaande woningen voor de huisvesting van statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning). Dit zou betekenen dat de statushouders meer verspreid worden over de gemeente. Van de vijf eerder genoemde locaties voor geclusterde huisvesting blijven er in het nieuwe plan maar twee over. Het gaat daarbij om de de locaties Langeveld in Sassenheim en de Engelselaan in Voorhout. Op deze locaties kunnen elk maximaal 24 mensen wonen.Teylingen moet 117 statushouder opvangen.
Lees meer...
 
Motorrijder ernstig gewond bij verkeersongeval
VOORHOUT, 27 mei 2016 - Bij een verkeersongeval op de A12 bij Arnhem is donderdagochtend een motorrijder ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Voorhout, is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Lees meer...
 
Al bijna € 5000 opgehaald voor Oranje Proms 2016
VOORHOUT, 25 mei 2016 - De jubilerende 70-jarige Oranje Vereniging Voorhout heeft met een crowdfundingsactie al bijna 5000 euro opgehaald voor de Oranje Proms 2016.  De Oranje Vereniging hoopt voor 1 juli 8.000 euro bij elkaar te krijgen.
Lees meer...
 
Start handhavingsactie hondenbeleid
ImageTEYLINGEN, 24 mei 2016 - De gemeente is maandag gestart met haar jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid. In het Wilgenhorstpark in Voorhout deelde wethouder Kees van Velzen de sleutelhangers met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep uit aan de aanwezige hondenbezitters. (Foto's: Bart Kool)
Lees meer...
 
Meesterwerken uit de Gouden Eeuw in enorm boek bij Wagner
ImageSASSENHEIM, 20 mei 2015 - Vele genodigden waren vrijdagavond afgekomen op de boekpresentatie van Rijks, Masters of the Golden Age bij boekhandel Wagner. Het unieke boek van ontwerper Marcel Wanders toont de meesterwerken uit de 17e eeuw die in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam staan opgesteld. Het boek met 440 pagina's van 50 bij 70 centimeter is in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks te koop voor 6.500 euro. Het 35 kilo zware boek wordt geleverd met een eigen tafel.
Lees meer...
 
Dag van het Kasteel in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 18 mei 2016 - Tweede pinksterdag waren 18 landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland opengesteld voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel. In teylingen konden berzoekers terecht bij de Ruïne van Teylingen,  Huys te Warmont, en de Vroenhof in Warmond.
Lees meer...
 
Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn geopend
ImageWARMOND, 16 mei 2016 - Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn opende afgelopen zaterdag haar deuren. De opening werd verricht door de kinderen van de kindergemeenteraad, die onlangs tijdens hun vergadering besloten het centrum een mooi geldbedrag te schenken. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Jan van Kempen
VOORHOUT, 16 mei 2016 - De heer J. (Jan) van Kempen (80) Ontving maandagmiddag uit handen van wethouder Kees van Velzen de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij Voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. De uitreiking vond plaats aan het einde van het Jan Schrama toernooi op Sportpark Elsgeest.
Lees meer...
 
Pinksteren is marktweekend in Warmond
ImageWARMOND, 16 mei 2016 - In Warmond konden liefhebbers van het struinen langs marktkramen hun hart weer ophalen. Zaterdag was de Dorpsstraat het toneel van de tuinmarkt met het intussen welbekende uitgebreide assortiment aan vaste, meerjarige en éénjarige planten, tuinaccessoires, tuingereedschap e.d. Maar ook voor bijzonder Pools aardewerk of Spaanse olijfolie konden bezoekers terecht. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Opening Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn
ImageWARMOND, 13 mei 2016 - Na ruim een jaar voorbereiding opent aanstaande zaterdag 14 mei  Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn haar deuren. De vier landschappen in en rondom Warmond hebben daarin een prominente plaats gekregen. Het centrum wil zowel kinderen als volwassenen door middel van allerlei activiteiten verschillende aspecten van deze landschappen laten ontdekken. Deze ontdekkingstocht beperkt zich niet tot het centrum zelf maar nodigt mensen juist ook uit om op het eiland zelf op ontdekkingstocht te gaan.
Lees meer...
 
Warmonders terug van jumelage in Champigné
ImageCHAMPIGNÉ, 11 mei 2016 - Een 15 kilo zware kaas van zuivelboerderij Van der Plas, de laatste kaarsen met het wapen van Warmond uit de voormalige kaarsenmakerij van Papôt en chocola verpakt in blikjes met de afbeelding van het koninklijk paar. Dat waren de cadeautjes waarmee ruim twintig  Warmonders zondagmorgen afscheid namen van bestuursleden van het 'Comité de jumelage Champigné – Warmond' en de Franse gastgezinnen die hun de dagen daarvoor buitengewoon hadden verwend. De jumelage, jaarlijks beurtelings in Warmond en Champigné, was ook dit keer weer een aaneenschakeling van hoogtepunten.
Lees meer...
 
Jacoba van Beierenfonds wint 1.000 euro met Wecycle-actie
TEYLINGEN, 11 mei 2016 - Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen ontvangt een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Teylingen steunden Jacoba van Beierenfonds Teylingen door afgedankte apparaten of spaarlampen in te leveren bij de milieustraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van electronisch afval in Nederland.
Lees meer...
 
Oplevering achttien sociale huurwoningen in Hooghkamer
ImageVOORHOUT, 11 mei 2016 - De nieuwe bewoners van de achttien sociale huurwoningen aan de Mozartlaan in Voorhout krijgen deze week de sleutel van hun appartement in nieuwbouwcomplex Vesterhout. Woningstichting Warmunda heette hen van harte welkom met een zomers bloemetje bij de voordeur.
Lees meer...
 
Kerkenveiling Bartholomeuskerk levert € 44.000 op
ImageVOORHOUT, 9 mei 2016 - De jaarlijkse kerkenveiling van Bartholomeusparochie in Voorhout heeft vrijdagavond bijna 44.000 euro opgebracht. De veiling bij “Cheers” begon dit jaar vlotjes en de artikelen gingen snel van de hand. Zo rond de klok van half tien toen de eerste 100 nummers geveild waren werd het gezellig druk in de zaal en kwam er nog meer tempo in de veiling. De prijzen gingen toen ook wat omhoog wat er voor zorgde dat voor 4 personen Spare Ribs eten al gauw 130 euro opbracht.
Lees meer...
 
Verdachte van inbraak aangehouden
SASSENHEIM, 6 mei 2016 - Agenten hielden donderdag 5 mei een 21-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 155 - 176 van 5133

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs