BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vrijwilligers op pad voor Kerkbalans
ImageTEYLINGEN, 27 januari 2017 De vrijwilligers van de kerken in Teylingen zijn deze weken op pad voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.
Lees meer...
 

Onzeker of molenstichting 2400 euro juridische kosten vergoed krijgt
SASSENHEIM, 27 januari 2017 - Burgemeester Breuer is bereid serieus te kijken naar een oplossing voor Stichting "De molen van Sassenheim" die met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Ze kon donderdag geen toezegging doen dat de stichting het bedrag krijgt vergoed.
Lees meer...
 
'Cameratoezicht tegen fietsendiefstal station Sassenheim'
ImageSASSENHEIM, 26 januari 2017 - Burgemeester Breuer gaat onderzoeken of mobiel cameratoezicht bij station Sassenheim mogelijk is als maatregel tegen fietsendiefstal. Zij reageerde donderdag op de raadsvergadering op een motie van VVD, CDA en D66. Voor de coalitiepartijen is de maat vol en moeten er nu snel maatregelen genomen worden tegen de diefstal. In 2016 werd 61 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal bij station Sassenheim.
Lees meer...
 
Doorzoeking in Warmond bij aanhouding Haarlemse Hells Angels
WARMOND/HAARLEM, 26 januari 2017 - Op donderdagavond 26 januari, omstreeks 20.00 uur zijn alle leden van het Haarlemse chapter van de Hells Angels aangehouden. Hierbij is ook een doorzoeking gedaan in een pand in Warmond.
Lees meer...
 
Teylingen blijft advocaat inzetten naast informele aanpak bij conflicten
VOORHOUT, 24 januari 2017 - Burgemeester Breuer heeft de gemeenteraad een memo gestuurd waaruit blijkt dat advocatenkantoor La Gro in 2016 118.000 euro declareerde bij de gemeente Teylingen. De memo is een reactie op een opmerking van Joost van Doesburg (PvdA). Hij zei 10 januari dat de gemeente Teylingen haar advocaten te offensief op burgers en verenigingen afstuurt. Het voorkomen van juridische procedures staat volgens Breuer voorop, maar bij het gevoelige kwesties, grote financiële belangen en precedentwerking moet de advocaat toch ingeschakeld worden. 
Lees meer...
 
Vragen PvdA over parkeerplaatsen Herenstraat
ImageVOORHOUT, 24 januari 2017 - De PvdA maakt zich zorgen over het realiseren van parkeerplaatsen bouw voor winkels en een appartementencomplex aan de Herenstraat in Voorhout. Het project zou volgens de gestelde parkeernormen 9 parkeerplaatsen te kort komen. De partij vraag het college waarom zij van de norm willen afwijken en of bezoekers aan de appartementen en de winkels het tekort aan parkeerplaatsen verder zullen verhogen.
Lees meer...
 
Brandweer Voorhout heeft eigen kazerne
ImageVOORHOUT, 24 januari 2017 - Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver dat de brandweervrijwilligers van Voorhout kunnen zeggen: "Dit is onze kazerne!". De brandweer maakte al jaren gebruik van een pand dat zij met de gemeentewerken van de gemeente Teylingen moesten delen. Nu heeft de brandweer eigen kantoorruimte,  kleedkamers en douches naast de gemeentewerf. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Plannen Hooghkamer ter inzage
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - Afgelopen woensdag was er een inloopavond over nieuwbouwproject Hooghkamer waar 391 woningen gebouwd worden. Belangstellenden kregen een toelichting op het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan die van 16 januari tot en met 27 februari 2017 ter inzage liggen. Tijdens deze periode kunnen er zienswijzen worden ingediend. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Zorgen over tekort parkeerplaatsen Herenstraat
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - De bewoners van de Prins Bernhardstraat en de Irenestraat in Voorhout zijn bezorgd over een tekort aan parkeerplaatsen bij de bouw van nieuwe appartementen aan de Herenstraat. "Het plan komt negen parkeerplaatsen te kort om aan de eisen te voldoen, maar volgens de ontwikkelaar kan dat 'in theorie' in de omliggende wijk worden opgevangen zonder dat de parkeerdruk voor de omgeving te hoog wordt. Omwonenden vinden dat het probleem op deze manier wel erg makkelijk op de buurt wordt afgewenteld", zegt Kees van Kempen namens deze bewoners. De locatie waar nieuwbouw appartementen worden gebouwd. Foto Mariska de Graaff
Lees meer...
 
Prijs voor BestCamp uit Sassenheim
SASSENHEIM, 22 januari 2017 - Het Sassenheimse BestCamp is dit jaar voor het eerst winnaar van de Reisgraag Award 2017 in de categorie Kamperen. De reisorganisatie, gevestigd in Sassenheim, werkt samen met vakantieparken en kwaliteitscampings in Nederland en België. De nieuwe winnaar kreeg gemiddeld een 8,3 van haar klanten.
Lees meer...
 
Nieuw kunstpodium in Teylingen
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Teylingen heeft er een nieuw kunstpodium bij: Sassembourg. Het woon- en zorgcomplex complex aan de Jan van Brabantweg in Sassenheim biedt kunstenaars uit de streek maar ook daarbuiten de gelegenheid om te exposeren. Er is veel animo. De eerste grote kunsttentoonstelling ging vrijdag van start.
Lees meer...
 
Bernardus start de volgende verbouwing
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Bernardus start volgende week het volgende deel van de grootschalige verbouwing van de woonzorglocatie. Nadat eerder afdeling Dever en de entree waren verbouwd, is in december 2016 ook Ter Leede opgeleverd. En eind deze maand wordt gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing van afdeling Teylingen. In mei wordt tot slot de tuin onder handen genomen.
Lees meer...
 
IJsbanen geopend
ImageTEYLINGEN, 22 januari 2017 - De ijsbanen in Voorhout en Warmond zijn zondag geopend. In Sassenheim wordt nog gewacht op een of twee koude nachten voordat het ijs dik genoeg is. De ijsclubs kijken regelmatig of de baan open kan blijven, kijk op de websites van de ijsclubs voor de openingstijden: Warmondse IJsclub, IJsclub Sassenheim en de Voorhoutse IJsclub. Update: Foto's Voorhout.  Archieffoto Laurens Lindhout.
Lees meer...
 
Teylingereind wil niet betalen voor nepaward
SASSENHEIM, 19 januari 2017 - Forensisch centrum Teylingereind trekt zich terug als genomineerde voor de titel 'Best Presterende Werkgever 2016' van het Nationale Business Succes Award (NBSA) instituut. Het besluit werd genomen nadat het Vara-programma Rambam liet zien dat een niet-bestaand bedrijf als branchewinnaar uit de bus kon komen met een lovend juryrapport.
Lees meer...
 
Molenstichting gebruikt als proefkonijn in 'beschamend juridisch spel'
TEYLINGEN, 16 januari 2017 - Joost van Doesburg (PvdA) vindt dat de gemeente Teylingen haar advocaten te offensief op burgers en verenigingen afstuurt. Aanleiding voor de constatering is dat stichting De Molen van Sassenheim met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Theo Gozeling, voorzitter De Molen van Sassenheim, vindt het beschamend dat de gemeente zo omgaat met vrijwilligers.
Lees meer...
 
TOV Voorhout reikt prijzen Decemberactie uit
ImageVOORHOUT, 12 januari 2017 - Na inzameling van duizenden kassabonnen die in de tonnen bij de TOV winkeliers waren gedeponeerd, heeft de Notaris Mendels hieruit 48 prijswinnaars getrokken. Deze zijn allemaal gebeld en uitgenodigd voor de prijsuitreiking bij Restaurant Boerhaave voor een gezellige avond. De familie Meijles won de hoofdprijs (foto), een reischeque van 500 euro mede mogelijk gemaakt door Travel XL Beuk. Foto's Mariska de Graaff. 
Lees meer...
 
Vuurwerkschade Teylingen gehalveerd
ImageTEYLINGEN, 12 januari 2017 - Er is in Teylingen voor 7500 euro schade aan gemeentelijke eigendommen veroorzaakt door vandalisme met vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dit is een halvering ten opzichte van vorig jaar. Burgemeester Breuer vindt het onacceptabel dat er zo veel schade wordt toegebracht aan verkeersborden, prullenbakken en andere eigendommen. De gemeente moest na de jaarwisseling 2015-2016 15.613 euro uitgeven voor schade door vernielingen met zwaar vuurwerk.
Lees meer...
 
Kees van Velzen glorieus Schutterskoning
ImageVOORHOUT, 10 januari 2017 – Met grote overmacht sleepte Kees van Velzen maandag het Schutterskoningschap 2017 in de wacht. Met zeventien punten liet de wethouder rivaal Pilaszek gedesillusioneerd achter. De schutters waren te gast bij biljartvereniging De Agnes in Voorhout. Traditiegetrouw strijden op de eerste maandag na Drie Koningen, Koppermaandag, in sportpark Elsgeest schutters van schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout om de titel Schutterskoning. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Vreemde dame doorzoekt huis in Sassenheim
SASSENHEIM, 9 januari 2017 - Zondagavond kreeg een oudere dame uit Sassenheim een vreemde dame aan de deur. Een ongeveer 45-jarige getinte dame, gekleed in een soort stola met een tijgerprint, gaf aan te komen voor een onderzoek van de gemeente. Voor de bewoonster het wist, stond de vrouw binnen en begon in kasten en lades te zoeken.
Lees meer...
 
Ali Alkanaany naar EK rolstoelbasketbal
ImageSASSENHEIM, 9 januari 2017 - De 13-jarige Ali Alkanaany uit Sassenheim is vanaf Schiphol met de de Nederlandse ploeg rolstoelbasketbal tot 22 jaar vertrokken naaar het EK rolstoelbasketbal 2017 in Italië. De groep bestaat uit 10 spelers, hoofdcoach Irene Sloof, een assistent-coach, een teammanager en een fysiotherapeut. De meeste spelers zitten in een rolstoel, een enkele kan lopen. Foto Uiterst rechts Ali Alkanaany op Schiphol
Lees meer...
 
Bloemenbuurt wint Bokkenballentoernooi
ImageVOORHOUT, 9 januari 2017 - Jaren lukte het steeds net niet in de finales, maar dit jaar was het raak. De Bloemenbuurt wist de finale te winnen van het voetbaltoernooi dat carnavalsvereniging de Bokken alweer voor de 24ste keer organiseerde.  In de sporthal Tulp in Voorhout streden twaalf teams de ongelijke maar gezellige strijd om aan het einde de felbegeerde schaal in ontvangst te mogen nemen.
Lees meer...
 
Gratis friet met winnende frietfoto
ImageVOORHOUT, 6 januari 2017 - In oktober deed de familie Ravensbergen uit Voorhout mee met de Nationale Week van de Friet: Evelien en Peter stuurden hun leukste Frietfoto in van zoon Nick met zijn mond vol patatjes en dat bleek het winnende kiekje te zijn. Op woensdag 28 december mocht Nick Ravensbergen (5 jaar) uit handen van Luuk van der Hulst van cafétaria Pim’s Place de prijs ontvangen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 155 - 176 van 5253

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs