BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Overschot begroting omzetten in lastenverlichting'
TEYLINGEN, 22 juni 2017 - De gemeenteraad van Teylingen wil dat de positieve financiele positie van Teylingen omgezet wordt in lastenverlichting voor de inwoners. Het college is gevraagd om in november met voorstellen te komen. Trilokaal stemde tegen de motie omdat de financiële positie ook weer kan veranderen: "We denken dat we rijk zijn, maar dat kan ook tegenvallen", zegt Rob ten Boden.
Lees meer...
 

Woonboerderij aan Hoofdstraat afgebrand
ImageSASSENHEIM, 22 juni 2017 - De woonboerderij aan de Hoofdstraat in Sassenheim moet als verloren worden beschouwd. De brandweer kon niet meer doen dan het rietgedekte pand uit 1844 gecontroleerd af te laten branden en de naastgelegen woningen nat te houden. De brand was rond 21:00 uur onder controle. De brandweer gaf om 22:22 uur aan dat er minder rook in het dorp hangt. Het is veilig om weer ramen en deuren te openen. Hierover is om 23:30 een NL-Alert bericht verstuurd. De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van het pand. Foto Petra de la Rie.
 
Grote brand in woonboerderij Sassenheim
ImageSASSENHEIM, woensdag 22 juni 2017 (update) - De brandweer roept alle inwoners van Sassenheim op de ramen en deuren gesloten te houden in verband met een grote brand in een woonboerderij aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Daarvoor is een NL-allert uitgegaan. In de woning met een rieten dak ontstond donderdagmiddag rond 16:45 uur brand. Drie naastgelegen woningen zijn tijdelijk ontruimd door de brandweer. Specialistische eenheden voor de bestrijding van een brand in een rietenkap zijn opgeroepen uit Wassenaar en Maasland. Ook korpsen uit de omgeving is om assistentie gevraagd. De brand is mogelijk veroorzaakt door een blikseminslag. Op foto's op Facebook is te zien hoe een bliksem inslaat in Sassenheim. Foto Brandweer Warmond.
Lees meer...
 
Meerderheid raad tegen vestiging Gamma Oosthoutlaan Sassenheim
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - ChristenUnie en PvdA willen de voorbereidingen voor de vestiging van een Gamma bouwmarkt aan de Oosthoutlaan in Sassenheim stopzetten. Ze lijken hiervoor samen met het CDA en Trilokaal een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen. Hiermee herhaalt de discussie over de vestiging van Intratuin uit 2014 zich. Tegenstanders van de vestiging van de bouwmarkt wijzen op de strenge regels over winkels buiten het centrum.
Lees meer...
 
Afscheidsconcert de Lenteklokjes
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - "Na bijna 85 jaar, een begrip in Sassenheim en omstreken, kan kinderkoor De Lenteklokjes niet meer aan een nieuw seizoen beginnen", zegt bestuurslid Marian van Kempen. Het aantal leden loopt al jaren terug waardoor het financieel niet meer haalbaar is de kinderen les te geven en optredens te verzorgen. Op zaterdag 24 juni geeft kinderkoor de Lenteklokjes het laatste zomerconcert in de theaterzaal van ‘t Onderdak in Sassenheim.
Lees meer...
 
Vrijetijdsmarkt: lopen over water, theater en een meet & greet met Jill
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2017 - Vele verenigingen en lokale instellingen presenteerden zich zaterdag in een zonnig park Rusthoff op de vrijetijdsmarkt. Scouting Scojesa liet kinden in een plastic bal over het water lopen (foto). Musicalgroep Up2Stage maakte bekend dat de crowdfunding voor zelfgeschreven musical Enigami, een land vol fantasie is geslaagd. Voor de meiden organiseerde boekhandel Wagner een drukbezochte meet & greet met Jill Schirnhofer, ook wel bekend als kortweg Jill van het gelijknamige kinderprogramma op Zapp. Jill maakt sinds 2010 creatieve boeken op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Fuggedaboutit en John de Leeuw winnen kortebaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2017 - Fuggedaboutit en John de Leeuw (foto) hebben zaterdag de kortebaan in Sassenheim gewonnen. In de finale won de combinatie van de verrassende nieuwkomer Gently Boko en Danny Brouwer. Casanova (Micha Brouwer) en Viva’s Limburgia (Manon Pools) eindigden op de respectievelijk derde en vierde plaats. Vlak bij de kortebaan kon op de Oude Haven geluisterd worden naar  live muziek van dweil- en feestorkesten. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
In de rij voor de koningin van de thrillers
ImageSASSENHEIM, 16 juni 2017 - Boekhandel Wagner ontving vrijdagmiddag zo'n tweehonderd thrillerfans in de rode loper van park Rusthoff. De Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter loopt even na 16:30 met Annemieke Tetteroo van uitgever HarperCollins het park in om haar nieuwe thriller Goede dochter te signeren. Ze neemt ruim te tijd om de boeken te signeren met soms een persoonlijke opdracht. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Geslaagd op het Rijnlands Lyceum
SASSENHEIM, 16 juni 2017 - Net als elders in het land zijn de examenleerlingen op het Rijnlands Lyceum Sassenheim (en Oegstgeest) verlost van hun zenuwen. Het is bekend wie er geslaagd zijn. Kijk in de lijst of er nog bekenden bij zijn die felicitaties verdienen!
Lees meer...
 
Mogelijk hondenronselaars actief in de regio
ImageTEYLINGEN, 13 juni 2017 - Meerdere hondenbezitters in de regio zeggen dat zij de afgelopen dagen op een vreemde manier zijn aangesproken over hun hond. Mogelijk proberen hondenronselaars de honden te stelen. Op de Teylingerlaan in Sassenheim werd zaterdagavond een man bij het uitlaten van zijn hond aangesproken door een kale man met een baard die geld bood voor zijn hond. Op de Leidsevaart in Noordwijkerhout dreigde een vrouw met zwart haar op de fiets om honden mee te nemen.
Lees meer...
 
Jeugdtoneel Pankras bestaat 20 jaar
ImageSASSENHEIM, 12 juni 2017 - De jeugdafdeling van toneelvereniging Pankras bestaat dit jaar 20 jaar. Op 17 en 18 juni speelt de jeugd het jubileumstuk De verjaardag van Lodewijk de Enige. Dit stuk wordt door de volledige jeugdgroep gespeeld; van de jongste tot de oudste speler. De voorstellingen zijn in het Onderdak op zaterdag 17 juni om 19:00 uur en op zondag 18 juni om 14:00 uur en 19:00 uur. Een half uur voor de voorstellingen is de foyer geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in Sassenheim en aan de zaal. Foto Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Kortebaan Sassenheim gunstig voor inhaalrace
ImageSASSENHEIM, 12 juni 2017 - Zaterdag vindt de kortebaandraverij over de Teijlingerlaan in Sassenheim weer plaats. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. Vorig jaar ging de winst naar Barbert en John de Leeuw. Aansluitend is er vanaf 16.00 uur Blazen aan de Haven op de Oude Haven. Dit blaaskapellenfestival duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Lees meer...
 
Karin Slaughter komt naar Sassenheim
SASSENHEIM, 12 juni 2017 - Ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe thriller Goede dochter komt de Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter op vrijdag 16 juni naar boekhandel Wagner. Van 16.30 uur tot 18.00 uur signeert Slaughter in de boekhandel aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Een dag later is er een meet & greet met Jill Schirnhofer, ook wel bekend als kortweg Jill van het gelijknamige kinderprogramma op Zapp. Jill heeft in april haar eerste jeugdboek uitgebracht: "Elvy's eigen wereld 1 - So boho". Het boek is het eerste deel van een nieuwe fictieserie voor meiden vanaf 10 jaar.  
Lees meer...
 
Veel waterpret op 12e luchtkussenfestival
ImageVOORHOUT, 11 juni 2017 - Zondag werd in de stralende zon voor de twaalfde keer het luchtkussenfestival in Voorhout georganiseerd. Op de Herenstraat was een parcours van zo'n 400 meter luchtkussens uitgezet. Naast springkussens stonden er ook waterglijbanen, een levende sjoelbak, een luchtkussen waarop gevoetbald kon worden, een installatie om kratten te stapelen en nog veel meer. Diverse evenementenorkesten uit de regio zorgden voor een muzikale omlijsting. Vele kinderen kwamen met zwemkleding en handdoek op het evenement af. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Laatste week crowdfundingsactie Up2Stage
ImageSASSENHEIM, 11 juni 2017 - Musicalgroep Up2Stage heeft al 87% van de benodigde 5000 euro opgehaald met een crowdfunding voor zelfgeschreven musical Enigami, een land vol fantasie. Er is nog tot 17 juni tijd om bij te dragen aan de resterende 639 euro voor Up2Stage die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.
Lees meer...
 
Groter feestterrein tijdens Kaagweek
WARMOND, 10 juni 2017 – De organisatie van de Warmonder Kaagweek heeft dit jaar een groter feestterrein. Op vrijdag en zaterdag zal het feestterrein vanaf 17.00 uur tot 01.00 uur worden uitgebreid met de Burgemeester Ketelaarstraat en de Dorpsstraat van het Park Groot Leerust tot de Baan. De Kaagweek vindt plaats van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni.
Lees meer...
 
Welzijn Teylingen sluit zich aan bij ANWB AutoMaatje
ImageTEYLINGEN, 10 juni 2017 - Welzijn Teylingen introduceert op 17 juni het gratis lidmaatschap ‘Welzijn Thuis’. Onderdeel van deze dienst is ANWB AutoMaatje. Bij deze vervoersservice helpen inwoners met een eigen auto andere inwoners zolang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven.
Lees meer...
 
Zonnig einde avondvierdaagse
ImageSASSENHEIM, 9 juni 2017 - De 550 deelnemers aan de avondvierdaagse werden vrijdag onthaald in park Rusthoff. Wie de route van 5 of 7,5 kilometer had afgelegd kreeg van de Oranjevereniging Sassenheim een oorkonde en een medaille. De vierdaagse begon dinsdag in de regen maar de slotavond kon zonnig worden afgesloten. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
'Prachtig mooi' gebouw aan J.P. Gouverneurlaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 8 juni 2017 – In de  J.P. Gouverneurlaan worden 21 appartementen en 3 huizen gebouwd waar voorheen de Rabobank was gevestigd. De bestaande bebouwing zal worden gesloopt. De appartementen zijn getrapt opgebouwd met 3 tot 5 bouwlagen. Op de parkeerplaats van de Rabobank aan de Keerweerlaan worden de 3 huizen gebouwd. Donderdagavond waren er complimenten voor architect Bart van de Putte die niet één massief blok appartementen tekende maar vele verspringende gevels in diverse kleuren baksteen.
Lees meer...
 
Omwonenden vrezen overlast windmolens AkzoNobel
ImageTEYLINGEN, 8 juni 2017 - AkzoNobel vindt haar vestiging in Sassenheim een goede locatie om haar groene ambities waar te maken door het plaatsen van twee windturbines van ieder 3 megawatt. Een groep omwonenden, verzameld in het comité tegen dreiging windmolens, haalde woendag 50 handtekeningen op tegen de komst van de windmolens. "Waar kan ik straks met klachten over de windmolens terecht? AkzoNobel wil haar groene imago over onze rug overeind houden", zegt een omwonende die straks misschien vanuit huis op 400 meter afstand de windmolens ziet draaien.
Lees meer...
 
Teylingen buigt zich over bestemmingsplan windmolens AkzoNobel
ImageTEYLINGEN, 6 juni 2017 - Een meerderheid gemeenteraad wil dat Teylingen zelf een bestemmingsplan procedure uitvoert voor windmolens bij AkzoNobel. De PvdA en ChristenUnie denken dat dit weinig zin heeft omdat de provincie de procedure in eigen hand kan nemen als Teylingen geen windmolens bij de verffabriek toestaat. "We zijn [als gemeente] niet meer aan de bal. Qua wettelijke bevoegdheden zijn we niet eens meer op het veld. We kunnen wel dapper doen maar schieten de bewoners daar iets mee op?", zegt Joost van Doesburg (PvdA). Rob ten Boden (Trilokaal) hoopt dat AkzoNobel afziet van windmolens als Teylingen zou besluiten de benodigde wijzigingen in het bestemmingsplan niet goed te keuren.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Genevičve van Panhuys
WARMOND, 30 mei 2017 - Mevrouw G.J.M. van Panhuys (52) uit Warmond is vrijdag koninklijk onderscheiden. Zij kreeg haar onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit tijdens een ontvangst van inwoners van Champigné in Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Mevrouw Van Panhuys is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 155 - 176 van 5340

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs