BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raad akkoord met bewaakte fietsenstalling
ImageSASSENHEIM, 28 september 2017 - De gemeenteraad heeft vanavond unaniem ingestemd met een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim. De fietsenstalling zal van 7.00 to 19.00 bewaakt zijn. Teylingen gaat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten om hen de gelegenheid geven om werkervaring op te doen. Het PvdA-voorstel om van de eerste tot de laatste trein geopend te zijn kreeg alleen steun van D66 en ChristenUnie.
Lees meer...
 

Van Velzen blijft verantwoordelijk voor probleemdossier leerlingenvervoer
TEYLINGEN, 28 september 2017 - Oppostiepartijen Trilokaal, PvdA en ChristenUnie hebben geen vertrouwen meer in wethouder Kees van Velzen bij de behandeling van het probleemdossier leerlingenvervoer. Zij dienden donderdag in de gemeenteraad een motie in om het dossier over te dragen aan een andere wethouder. VVD, D66 en CDA steunden de motie niet waardoor het met 16 tegen 7 stemmen werd verworpen.
Lees meer...
 
Laserstralen sluiten najaarsfeesten Sassenheim af
ImageSASSENHEIM, 24 september 2017 - De najaarsfeesten in Sassenheim zijn zaterdag afgesloten met een lasershow en optredens van DJ Michiel, Apres-ski zanger Arjon Oostrom en de Lawineboys. De Oranjevereniging en de kermisexploitant hadden, na het wegblijven van een aantal attracties vorig jaar, iets goed te maken: donderdag konden bezoekers de hele dag rondjes draaien voor maar één euro per rit. De toegangsmunten voor de feesttent, bedoeld om limiet te stellen aan het aantal bezoekers, waren voor de zaterdagavond snel uitverkocht.
Lees meer...
 
Auto brandt helemaal uit op Hoofdstraat
ImageSASSENHEIM, 22 september 2017 - Op de Hoofdstraat in Sassenheim is vrijdag om 18:00 een auto volledig uitgebrand. De bijrijder zag vlammen uit het dashboard komen en probeerde deze nog met zijn hand te doven. De bestuurder wist de auto snel aan de kant te zetten bij de bushalte ter hoogte van de Bernardus. De brandweer heeft de auto geblust en de hand van de bijrijder gekoeld waarna hij met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Lees meer...
 
Turfrace weer van start
ImageWARMOND, 22 september 2017 - De Jaarlijkse Turfrace van Warmond naar Vinkenveen en terug is vrijdag weer van start gegaan. De deelnemende schepen die vrijdagochtend om 07:30 uur vanuit Park Groot Leerust in Warmond aan de zware vaartocht naar Vinkeveen begonnen, zijn aan elkaar gewaagd.
Lees meer...
 
'De Kus' onthuld in Voorhout
ImageVOORHOUT, 22 september 2017 - De werkzaamheden aan de rotonde Nagelbrug in Voorhout zijn nog bezig. Maar vorige week donderdag werd daar toch alvast het beeld De Kus onthuld. Voorhout is met dit beeld een landmark rijker.
Lees meer...
 
Uitgedost op de solex of de tandem
ImageVOORHOUT, 17 september 2017 - De najaarsfeesten in Voorhout zijn zaterdagavond afgesloten met de traditionele solexrace en de tandemrace. Vooral de tandemrace had dit jaar een groot aantal deelnemers. Het gaat bij de 'races' niet om de snelheid. In twee manches volgens het ‘wekkersysteem’ kunnen premies worden verdiend als je langs de finish rijdt als de bel gaat. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Man in vinger gestoken op kermis
VOORHOUT, 17 september 2017 - Op de kermis in Voorhout ontstond zaterdag vlak voor de sluiting korte vechtpartij. De politie hield om 23.50 uur een jongen aan die een man gestoken had.
Lees meer...
 
Zonnig buikschuiven in Voorhout
ImageVOORHOUT, 16 september 2017 - Het is een spel waarbij je wint als je in een bak met water glibbert. Op een uitzonderlijke zonnige vrijdagmiddag gleden de deelnemers over de 50 meter lange buikschuifbaan van de Oranje Vereniging Voorhout. De jeugd was als eerste aan de beurt. Dertig kinderen gleden over de baan waar na 23 meter al in de bak geplonst kon worden. Tot plezier van het publiek lukte dat regelmatig. Vandaag is de laatste dag van de najaarsfeesten in Voorhout. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Overvaller weggejaagd met frituurschep
ImageSASSENHEIM, 15 september 2017 - De zoekactie naar de overvaller van snackbar Mercurius aan de Essenlaan heeft niets opgeleverd. De jongen heeft omstreeks 20.45 uur geprobeerd snackbar Mercurius aan de Essenlaan te overvallen. De jongen kwam binnen met een mes en eiste geld van de medewerkster. De vrouw is echter niet ingegaan op de jongen en is gaan gillen. Door herrie te maken en met de frituurschep richting de jongen te zwaaien wist zij hem weg te jagen. Update: Wijkagent Dirk Meinders meldt dat de 18-jarige vermoedelijke dader vrijdagmiddag is aangehouden en overgedragen aan de recherche dankzij een getuige.
Lees meer...
 
Overval op snackbar Mercurius in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 14 september 2017. Een nog onbekende jongeman heeft donderdagavond rond 21:00 uur geprobeerd snackbar Mercurius aan de Essenlaan in Sassenheim te overvallen. De politie is onder meer met een helicopter en een speurhond op zoek naar de overvaller.
Lees meer...
 
Bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 13 september 2017 – Het college wil op station Sassenheim een bewaakte fietsenstalling realiseren om fietsendiefstal tegen te gaan. Teylingen gaat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten om hen de gelegenheid geven om werkervaring op te doen. De goedkoopste variant met bewaking van 07.00 uur tot 19.00 uur op werkdagen kost 80.000 euro per jaar. Buiten de openingstijden worden er camera's gebruikt die de beelden opslaan en waar de politie op afstand kan meekijken.
Lees meer...
 
Gemeenteraad stelt bespreking hoge kosten voor 'projectmanager grond' uit
TEYLINGEN, 13 september 2017 - De 266.000 euro die werd uitgegeven voor een 'projectmanager grond' wordt de komende raadsvergadering nog niet besproken. Het AD haalde Teylingen aan als één van de voorbeelden waar overheidspersoneel meer 'vangt' dan een minister. Hoewel het college op de gemeentelijke website uitleg geeft over de noodzaak van hoge kosten, zijn de schriftelijke vragen van de raadsleden nog niet beantwoord. Daarom wordt de bespreking en een motie van Trilokaal, die oproept om regelmatig te rapporteren over (dure) externe medewerkers, uitgesteld.
Lees meer...
 
Pas op met zonnepanelen in beschermd dorpsgezicht Warmond
ImageWARMOND, 13 september 2017 – Huiseigenaren die in het van rijkswege beschermd dorpsgezicht in Warmond wonen kunnen niet zomaar zonnepanelen op hun huis plaatsen. De gemeente kan handhavend optreden als er zonder vergunning panelen zijn geplaatst. Burgemeester Carla Beuer zegt in antwoord op vragen van Joost van Doesburg (PvdA) dat huiseigenaren de zonnepanelen nog niet van het dak hoeven te halen. De gemeente zal eerst voor het hele gebied een afweging maken of het dorpsgezicht danwel duurzame energie prevaleert.
Lees meer...
 
Kermis Voorhout later open door storm
ImageVOORHOUT, 13 september 2017 (update: de kermis is om 16:00 geopend) - Kermisliefhebbers in Voorhout moeten nog even geduld hebben. De opening van de Voorhoutse kermis en de traditionele kindermiddag is uitgesteld door burgemeester Breuer vanwege de zware storm. De Oranje vereniging Voorhout (OVV) wacht totdat de storm voorbij is en maakt de nieuwe openingstijden via haar website en Facebook bekend. De overige activiteiten van de najaarsfeesten gaan vooralsnog gewoon door. Helaas wordt voor de rest van de week veel regen voorspeld. 
Lees meer...
 
Hoogvliet en Vooruitgang willen winkel- en wooncomplex op Hortuslaan bouwen
ImageSASSENHEIM, 12 september 2017 - Supermarkt Hoogvliet en woonstichting Vooruitgang willen een groot winkel- en wooncomplex op de Hortuslaan bouwen dat uitkijkt op een autovrij Kerkplein. Op het huidige Hortusplein komen parkeerplaatsen en nieuwe woningen. De schetsplannen werden dinsdagavond gepresenteerd door architectenbureau Groosman aan de raadscommissie Ruimte. Foto: De woningen en de Hoogvliet (rechts) gezien vanaf het Kerkplein.
Lees meer...
 
Dure rode loper door Warmond voor meer verkeersveiligheid
ImageWARMOND, 12 september 2017 - De doorgaande route door Warmond van het Oosteinde over de Herenweg naar de Oranje Nassaulaan moet een rode loper worden die ruim baan geeft voor fietsers en het makkelijk maakt voor voetgangers om over te steken. De plannen, die de verkeersveiligheid moeten verbeteren, werden door de gemeente samen met Warmonders in een aantal ontwerpmarkten besproken. Wethouder Kees van Velzen zei dinsdag dat realisatie van alle plannen 4 tot 7 miljoen euro kost, veel meer dan de 0,5 miljoen die normaal voor onderhoud aan deze weg gereserveerd is.
Lees meer...
 
Raadsleden unaniem voor herinrichting sportpark Elsgeest
VOORHOUT, 11 september 2017 – De schop kan snel de grond in voor de herinrichting van sport- en recreatiepark Elsgeest. De politiek staat unaniem positief tegenover de plannen voor de buitensport die 4,9 miljoen euro gaan kosten. Wethouder Brekelmans verwacht dat de goede samenwerking met de ambtenaren in Zuid Holland zal resulteren in goedkeuring door het provinciebestuur.
Lees meer...
 
“Bekendmaken adres en school leerlingen speciaal onderwijs is geen datalek”
TEYLINGEN, 11 september 2017Het thuisadres en de school van Teylingse leerlingen in het speciaal onderwijs zijn bekendgemaakt bij de aanbesteding van het leerlingenvervoer. Wethouder Kees van Velzen zei dit maandagavond naar aanleiding van de publicatie van RTL vorige week. CDA, ChristenUnie, PvdA en Trilokaal vinden dat de gemeente beter moet omgaan met de privacy van de inwoners. “Het lijkt wel of wethouder keer op keer blundert met leerlingenvervoer. Dit is één keer maar nooit meer. Het college staat op dit punt onder verscherpt toezicht”, zegt Elsbeth Koek (PvdA).
Lees meer...
 
Monumenten trekken veel bekijks
ImageTEYLINGEN, 11 september 2017 - Veel Teylingers maakten afgelopen weekend van de gelegenheid gebruik om één van de vele monumenten in Teylingen te bezoeken. In Sassenheim was het Klasgenotenfestival, met ruim 250 bezoekers, het succes van het weekend.
Lees meer...
 
Drukke Schippertjesdagen in Warmond.

WARMOND, 11 september 2017 - De Warmondse Schippertjesdagen trokken afgelopen weekend, ondanks het wisselvallige weer, veel publiek. Op de nautische markt op de Gemeentehaven was het gezellig druk. En uiteraard trokken de vele oude schepen die lagen afgemeerd aan De Leede veel bekijks. (Video: Ron van Vliet)
Lees meer...
 
Auto uit de bocht op Parklaan
ImageSASSENHEIM, 8 september 2017 - Donderdagavond is op de Parklaan in Sassenheim een auto van de weg geraakt. In de bocht na de benzinepomp ging de auto rechtdoor en reed tegen een heg van appartementencomplex Parkhove. De bestuurder is door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 5434

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs