BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Auto rijdt lantaarnpaal omver
ImageSASSENHEIM, 11 augustus 2014 – Een auto heeft zondagavond rond 23:00 uur op de Hoofdstraat ter hoogte van de bocht naar de Parklaan een lantaarnpaal omver gereden. Volgens omwonenden reed iemand in een Landrover met een flinke klap tegen de lantaarnpaal. De auto reed er daarna snel vandoor. (Foto: Mark Kool)
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Warmondse klompzeilkampioenschappen
ImageWARMOND, 10 augustus 2014 - Voor de schippers in de dop organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond, op zaterdag 23 augustus, de jaarlijkse klompzeilwedstrijden voor de jeugd. Op die zaterdagmiddag zullen de zeilklompjes om 14.30 uur in park Groot Leerust aan de Burgemeester Ketelaarstraat in Warmond weer het ruime sop van de Leede kiezen. Iedere schipper met een zeilklompje is van harte welkom. (Foto: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Brandje op balkon Mozartlaan
ImageVOORHOUT, 4 augustus 2014 - De brandweer heeft maandag aan het einde van de middag een brandje geblust op een balkon van een appartement aan de Mozartlaan in Voorhout. Er bleek een vuilniszak in brand te staan die de Voorhoutse brandweer met een schuimblusser geblust heeft. De bewoners van het appartement waren niet thuis; omwonenden hebben de brandweer gewaarschuwd. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Jongetje (10) overleden in Irenestraat
ImageVOORHOUT, 3 augustus 2014 (update 2) - Een 10-jarig jongetje is zondag overleden nadat hij onwel was geworden in een woning aan de Irenestraat in Voorhout. Een buurvrouw was reanimatie gestart die door politieagenten en later ambulancepersoneel werd voortgezet. Helaas mocht dit niet baten en overleed hij in het ziekenhuis. Omdat de doodsoorzaak niet bekend was, onderzocht de politie zijn overlijden. Uit dat onderzoek is geen enkele aanwijzing voor een misdrijf naar voren gekomen.  Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Eerste Bram Montanus trofee uitgereikt
VOORHOUT, 1 augustus 2014 - Het bestuur van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Voorhout heeft voor de eerst keer de Bram Montanus trofee uitgereikt aan twee vrijwilligers die afscheid namen van de stichting. De Bram Montanus trofee wordt bij hoge uitzondering uitgereikt. Joyce Knijnenburg en Carolien Warmerdam zijn de  eerste vrijwilligers die deze eer ten beurt viel.
Lees meer...
 
Kaalslag in Warmond

ImageWARMOND, 30 juli 2014 - In de Kloosterwei en de Ganzenwei in Warmond zijn vorige week tientallen bomen gekapt en is een groot deel van de struikvakken leeg getrokken. Het verwijderen van het groen maakt onderdeel uit van een herinrichting van de wijk . De massale kap vond plaats op verzoek de bewoners zelf, die overlast ondervonden van de bomen en meer ruimte voor parkeerplaatsen willen.

Lees meer...
 
Gezellig vuur loopt uit de hand
ImageVOORHOUT, 25 juli 2014 - De brandweer heeft een brand geblust in de patio van een huis aan de Schoutenlaan. Een gezellig sfeervuurtje op een loungetafel met ingebouwd gasvuur was uit de hand gelopen waardoor de tafel ging branden. Er is ook een ambulance opgeroepen omdat iemand rook heeft ingeademd. Foto Mariska de Graaff.
 
Stroomuitval in Sassenheim door aanhanger
SASSENHEIM, 25 juli 2014 - UPDATE Een deel van de bewoners rond de Hoofdstraat in Sassenheim zit sinds het eind van de middag zonder electriciteit. Het gaat om het gebied rond de kruising van de Hoofdstraat en de Wasbeekerlaan. Een losgeschoten aanhanger is daar in aanraking met een electriciteitskast gekomen. De kast is behoorlijk beschadigd. Om de reparatie mogelijk te maken is een beperkt gebied nu losgekoppeld van de electriciteitsvoorziening. Volgens de politie zal netbeheerder Liander nog wel even bezig zijn met de werkzaamheden.
 
Schuurbrand in de Peperstraat
ImageVOORHOUT, 25 juli 2014 - De brandweer heeft vrijdagmorgen een brand in een schuur aan de Peperstraat in Voorhout geblust. In de schuur was brand ontstaan in een vriezer. Met een kettingzaag maaktde de brandweer een aangrenzende schuur open om te controleren of de brand was uitgebreid naar deze schuur. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Natte Kaagweek weer ten einde
ImageWARMOND, 24 juli 2014 - Zonovergoten, genoeg wind, kortom alle voorwaarden voor een geslaagde 94ste editie van de Kaagweek. Dit jaar verschenen er 161 boten aan de start. 20% meer dan vorig jaar. Ook mocht de organisatie De Star en de O-jol weer verwelkomen sinds lange tijd van afwezigheid. Van donderdag tot en met zondag waren er dagelijks wedstrijden in alle zeilklassen. Bij de Kaagsociëteit  was er ook genoeg te doen voor de bezoekers, met name voor de jeugd, die zich kon vermaken met waterballen, een loopvlot, schmincken en nog veel meer.
Lees meer...
 
TOV onderzoekt komst ondernemersfonds
TEYINGEN, 22 juli 2014 - De Teylingen Ondernemersvereniging (TOV)  onderzoekt de mogelijkheden voor het invoeren van een ondernemersfonds in Teylingen. Bureau Blaauwberg uit Leiden voert dit onderzoek uit. De TOV liet de gemeenteraad vorige maand al weten zo’n onderzoek te willen opzetten. De eerste onderzoeksresultaten en bestedingsvoorstellen moeten nog dit najaar worden gepresenteerd.
Lees meer...
 
Tennisveld past achter Ter Wegen park
ImageSASSENHEIM, 21 juli 2014 - Het Ter Wegen park tussen de Postwijk en sportpark De Roodemolen hoeft niet te wijken voor de tennisbanen van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV). Het nieuwe ontwerp is volgens René Vos (STV) een compromis waarbij de STV een tennisbaan minder krijgt en de sloot moet een stukje verlegd worden om alles passend te maken.
Lees meer...
 
Man (25) aangehouden na achtervolging
VOORHOUT, 21 juli 2014 - Agenten hielden in de vroege ochtend van zaterdag 19 juli een 25-jarige Rijnsburger aan na een korte achtervolging door Sassenheim en Voorhout. De man negeerde een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.
Lees meer...
 
Gronden en geld voor Teylingen
ImageREGIO, 18 juli 2014 - Bestuurders van gemeenten in de Leidse regio en de provincie Zuid-Holland tekenden maandag een intentieverklaring om de kwaliteit en de bereikbaarheid van de groene recreatiegebieden rond Leiden te verbeteren. Ook hebben de gemeenten de intentie om vijf recreatiegebieden met een totale oppervlakte van ca. 130 hectare over te nemen van de provincie. De partijen zijn bereid om samen zo’n 20 miljoen euro in het beheer en de verbetering van het groen te investeren. Teylingen houdt aan deze regeling vier stukken grond en geld voor 11 projecten over.
Lees meer...
 
Fietser overleden na aanrijding met vrachtwagen op Leidsevaart in Voorhout

ImageVOORHOUT, 17 juli 2014 -Een 41-jarige vrouw uit Voorhout is op donderdagochtend 17 juli omgekomen bij een aanrijding. De vrouw reed op haar fiets toen ze rond 11.00 uur op de kruising van de Rijnsburgerweg met de Leidsevaart door een vrachtauto werd aangereden. Foto's: Mariska de Graaff

Lees meer...
 
Eerste paal voor Fase 3 van Vesterhout
ImageVOORHOUT, 16 juli 2014 – In Voorhout ging maandag de eerste paal van fase 3 van plan Vesterhout de grond in. Er is daarmee een start gemaakt met de bouw van 4 sociale woningen en 2 vrijstaande woningen. De festiviteiten rond de eerste paal zullen plaatsvinden na de vakantie, in september. Dan zal ook de eerste paal van het appartementengebouw worden geheid.
Lees meer...
 
Breuer wil nieuwe uitdaging aangaan in Teylingen
TEYLINGEN, 14 juli 2014 – Carla Breuer ziet Teylingen als ideale gemeente om een nieuwe uitdaging aan te gaan als burgemeester. “Teylingen is ambitieuze gemeente, het bruist er van de levendigheid op de Kagerplassen en de drie kernen zijn om zo verliefd op te worden”, zegt Breuer maandagavond vanuit Werkendam. Breuer wil als burgemeester het liefst zelf een aantal inhoudelijke portefeuilles aanpakken.
Lees meer...
 
Carla Breuer voorgedragen als burgemeester Teylingen
TEYLINGEN, 14 juli 2014 - Carla Breuer (42) is unaniem door de gemeenteraad voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Teylingen. Breuer is sinds september 2009 burgemeester van Werkendam. Ten tijde van haar benoeming was ze met 37 jaar in Nederland de jongste vrouwelijke burgemeester. Foto PR gemeente Teyingen / fotostudio Sjaak de Bok
Lees meer...
 
Meer fietsenstallingen bij station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 13 juli 2014 - Op station Sassenheim komen 232 extra stallingsplaatsen voor fietsen. ProRail en gemeente Teylingen hebben afspraken gemaakt over de uitbreiding van de fietsenstallingen. Sinds de opening van station Sassenheim is het aantal reizigers toegenomen van 2.000 naar 2.700 reizigers per dag. Dit is te merken aan de parkeerdruk voor auto’s, fietsen en scooters. Foto: Zelfs 's nachts om 3.00 uur is staan er veel fietsen in de stalling.
Lees meer...
 
Kortebaan van Warmond (video)

WARMOND, 13 juli 2014 - Donate Groenhof is formidabel aan haar kortebaancarrière begonnen. In Warmond won de merrie zaterdag 5 juli samen met Ruud Pools op sterke wijze. In de finale klopte de combinatie Co Swagerman en Frans van der Blonk. Guido Strik maakte een video met een terugblik op de kortebaan die vorig weekend in Warmond werd gereden.
 
Barensteel voor Bart van Konijnenburg
WARMOND, 13 juli 2014 - Bart van Konijnenburg (39), voorzitter Stichting Eendenkooi Warmond, heeft voor zijn inzet voor de eendenkooi de ‘Zilveren Barensteel’ ontvangen van wethouder Kees van Velzen tijdens de bijeenkomst ter afronding van het Herstelproject Eendenkooi.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad kiest voor dieren, sporters en visueel beperkten
TEYLINGEN, 13 juli 2014 - Donderdag 10 juli vergaderde de Kindergemeenteraad van Teylingen. Vertegenwoordigers van vijf schoolklassen waren voor één avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mochten kiezen uit vier projecten. De kindergemeenteraad besloot na een anderhalf uur druk vergaderen om de 2000 euro te verdelen over drie projecten: het project van de Jeu-de-Boules-vereniging “De Vaste Voet”, Kinderboerderij De Klaprooshof en de Oogvereniging. Vakantie-evenementen Teylingen (VET) bleef met lege handen achter. Verrassend genoeg kozen de kinderen niet voor een project voor kinderen, maar gaven ze geld aan dieren, sporters en visueel beperkten.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4584

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs