BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kindergemeenteraad kiest voor 3 projecten
ImageTEYLINGEN, 27 november 2015 – De kindergemeenteraad van Teylingen heeft dinsdagavond beslotenom het budget van 2.000 euro te verdelen over drie projecten: 1.100 euro gaat naar het opstarten van het Natuur ontdekking Centrum op Koudenhoorn, 500 euro naar het project Veilig fietsen van het Repair Café Teylingen en 400 euro naar een danspodium voor jongerencentrum Ex-voto.
Lees meer...
 

Boek over jubilerend Kleintje Pils
ImageTEYLINGEN, 27 november 2015 – Dit jaar bestaat Kleintje Pils 40 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum wordt een boek uitgegeven dat een overzicht geeft van de belevenissen van dit bekende orkest. Aanstaande zaterdag 28 november is de officiële start van de verkoop van het boek ‘Unieke muziek voor elk publiek / Hoe Kleintje Pils de wereld veroverde’. Ter gelegenheid daarvan zal zal Kleintje Pils zaterdag vier optredens in Sassenheim en Voorhout verzorgen. Tijdens het optreden in Voorhout zal burgemeester Carla Breuer het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.
Lees meer...
 
Slachtoffers aanrijding trein zijn twee Poolse mannen
ImageVOORHOUT, 27 november 2015 - De slachtoffers van het dodelijke ongeval op de spoorwegovergang donderdag in Voorhout zijn twee Poolse mannen van 22 en 23 jaar oud. "Op 26 november bereikte ons het tragische bericht dat er een ernstig ongeval had plaatsgevonden met twee van onze medewerkers op de spoorwegovergang Herenstraat in Voorhout. Ter plaatse hoorden wij van de politie dat zij waren omgekomen na een botsing met een trein", aldus directeur Nico Geerlings van Flexible Human Services.
Lees meer...
 
Twee doden bij aanrijding tussen auto en trein in Voorhout

ImageVOORHOUT, 26 november 2015 - Een trein is donderdag op een auto gebotst op de spoorwegovergang aan de Herenstraat in Voorhout. De twee inzittenden van de auto zijn hierbij om het leven gekomen. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Foto´s Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
Musical Anastasia groot succes Up2Stage
ImageSASSENHEIM, 26 november 2015 - Na bijna driekwart jaar van voorbereiding speelde Up2Stage het afgelopen weekend de musical Anastasia in het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. De musical voerde het publiek mee van Sint Petersburg tot Parijs. Ondanks een revolutie, sneeuw, rasoplichters en Raspoetin arriveert Anastasia uiteindelijk toch in Parijs. Daar vindt zij haar grootmoeder terug die ze tijdens de revolutie uit het oog verloren is. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Burgemeester bedankt redders
ImageVOORHOUT, 24 november 2015 - Burgemeester Carla Breuer heeft vandaag de redders Mike Zuidhoek (12) uit Voorhout, Rob Brinkman (13) uit Noordwijkerhout en Eduard van der Zwam (42) uit Sassenheim bedankt voor hun heldhaftige optreden. Op 13 november hielpen zij een 92-jarige vrouw uit een auto die in het water terecht gekomen was naast de 's-Gravendamseweg in Voorhout. De drie zorgden ervoor dat zij snel uit de auto kon worden gehaald en in veiligheid werd gebracht. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Adest Musica huldigt zeven jubilarissen
ImageSASSENHEIM, 24 november 2015 – Op de jaarlijkse feestavond van Drum- en Showband Adest Musica, deze keer met een caribisch tintje, werden zaterdag j.l. traditie getrouw de jubilarissen gehuldigd. Onder toeziend oog van circa 80 leden en vrijwilligers van de Sassenheimse muziekvereniging werden er zeven leden in het zonnetje gezet.
Lees meer...
 
Oosthoutlaan zaterdag deels afgesloten
VOORHOUT, 24 november 2015 – Een deel van de Oosthoutlaan is zaterdag 28 november van 05.00 uur tot 22.00 uur volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het betreft het deel tussen de Rijksstraatweg in Sassenheim (rotonde bij benzinestation) en de Teylingerdreef in Voorhout (rotonde bij sportschool). Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de fietspaden langs de Oosthoutlaan, maar ondervinden wel enige hinder van de werkzaamheden bij de kruising.
Lees meer...
 
Boek over de Bollenstreek gepresenteerd
ImageREGIO, 22 november 2015 – Het boek "De Bollenstreek, landschap en erfgoed van de bloembollencultuur" is afgelopen maandag in het bestuurscentrum in Voorhout aangeboden aan de bestuurders van de gemeenten in de Bollenstreek. Willem de Jong, voorzitter van het CultuurHistorisch Genootschap (CHG) Duin- en Bollenstreek, overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Jos Wienen, portefeuillehouder Ruimte van Holland Rijnland. (Foto Nico Valstar)
Lees meer...
 
Woestijntapuit strijkt neer in Voorhout
ImageVOORHOUT, 22 november 2015 – Alleen zijn naam maakt al duidelijk dat hij hier niet op vertrouwde grond is, maar toch streek deze Woestijntapuit afgelopen vrijdag neer in een Voorhouts weiland. Deze vogelsoort is tot nu toe slechts 34 maal in ons land waargenomen. Jan Wierda van de Vogelwerkgroep Teylingen trof hem nu aan in de Elsgeestpolder. Na zijn melding trok de vogel vrijdag en zaterdag zo'n 100 vogelaars naar Teylingen. Zondag werd hij niet meer aangetroffen. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Een Warmonds welkom voor Sinterklaas

WARMOND, 22 november 2015 - Sinterklaas had dit jaar niet echt Spaans weer meegenomen naar Warmond. Het mocht de pret onder de vele kinderen en ouders die de Goedheiligman en de Pieten stonden op te wachten in Park Groot Leerust echter niet drukken. Sinterklaas werd daar warm welkom geheten door burgemeester Carla Breuer en de Pietenband. Hij kreeg ook een plattergrond met de route over de daken in Warmond, zodat alle cadeautjes op de goede plek komen. (Foto's en video: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Pancratiuskerk tijdelijk zonder kruis
ImageSASSENHEIM, 20 november 2015 - De toren van de Pancratiuskerk in Sassenheim moet het momenteel zonder kruis doen. Vorige week zijn met verschillende hijskranen het kruis en de koningstijl van de toren gehaald. De Koningstijl (een verticale balk waar verschillende dakspanten op samenkomen) was door inwatering aangetast.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor wijkmarkt Voorhout
ImageVOORHOUT, 19 november 2015 - Bewoners van de wijk gelegen tussen de Schoutenlaan, de Engelselaan, Prinsenweg, Torenlaan en de Leidsevaart in Voorhout konden maandagavond op de wijkmarkt hun op en aanmerkingen over de wijk kwijt. De bewoners hadden opmerkingen over de verkeerssituatie op de Jacoba van Beierenweg, de aanleg van nieuwe speeltuintjes, de duurzaamheidslening en de  van stoepen. De wijkmarkt vond plaats in @Hok in Voorhout.
Lees meer...
 
Toptoneel bij Pankras
ImageSASSENHEIM, 16 november 2015 - “De tranen lopen nog over mijn wangen. Wat een prachtig stuk. Alle spelers verdienen een groot compliment.” Het was tijdens de matineevoorstelling op zondag 8 november duidelijk te zien dat deze bezoekster onder de indruk was van hetgeen ze op de planken van ’t Onderdak had gezien. En dat gold niet alleen voor haar. Nog nooit zo’n voorstelling meegemaakt waar men een speld kon horen vallen en er zelfs geen kuchje onder het publiek te horen was. Er werd dan ook een topprestatie geleverd door de Pankrasleden.
Lees meer...
 
Jacques van Goeverden overleden
SASSENHEIM, 16 november 2015 - Erelid Jacques van Goeverden van de Oranjevereniging Sassenheim is afgelopen vrijdag overleden. Jacques was meer dan 40 jaar als bestuurslid aan de vereniging verbonden. Al die jaren was Jacques een van de drijvende krachten achter de talloze evenementen die voor Sassenheim zijn georganiseerd.
Lees meer...
 
Sint bezoekt Sassenheim en Voorhout
ImageTEYLINGEN, 15 november 2015 - Sinterklaas is zaterdagmiddag aangekomen in Sassenheim. De stoomboot kwam aan op de Oosthaven onder grote belangstelling van vele kinderen. Hierna ging hij op zijn schimmel naar het centrum. Hier kinden kinderen op de foto met de Sint. Zondag bezocht Sinterklaas Voorhout. Hij zette met enige moeite voet aan wal op de hoek van Schoonoord en de Boekenburglaan. Hierna reed de Sint naar de Bartholomeuskerk om de kinderen te ontmoeten.
Lees meer...
 
Prinsenparen Saksen en Bokken bekend
ImageTEYLINGEN, 15 november 2015 - Zaterdagavond zijn bij carnavalsverenigingen De Saksen en De Bokken de prinsenparen bekendgemaakt. Bij De Saksen in Sassenheim regeert prins Franciskus (Frank Oosterhof) met prinses Bianca, page Lisette en adjudant Chauff. In Voorhout zijn prins Bertus en prinses Jolanda (Gert Bol en Jolanda Duivenvoorden, zie foto) gepresenteerd als prinsenpaar van De Bokken.
Lees meer...
 
Onderscheidingen voor bestuursleden Oud Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 14 november 2015 – Twee bestuursleden van de Stichting Oud Sassenheim zijn vrijdagmiddag koninklijk onderscheiden. Een derde bestuurslid kreeg een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheidingen uit tijdens de receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Stichting, die plaatsvond in de Dorpskerk in Sassenheim. Foto v.l.n.r. burgemeester Breuer, Aad van der Geest, Bep Hoegee en Piet Langeveld.
Lees meer...
 
Glasvezel bij 89% van woningen aangelegd
ImageSASSENHEIM, 13 november 2015 - Circa 89% van ruim 7.900 huishoudens in Sassenheim is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Reggefiber is bijna klaar met de aanlegwerkzaamheden. Inwoners, die nog geen afspraak hebben gemaakt voor het aanleggen van glasvezel in de woning, kunnen dit tot 9 december nog kosteloos doen.
Lees meer...
 
Politiecontrole: Bromfietsen rijden te snel
ImageVOORHOUT, 12 november 2015 - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden in Voorhout. Er werden na controle op de rollenbank 48 boetes uitgedeeld voor de overschrijding van de maximale constructiesnelheid van een brom- of snorfiets. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Sassenheim krijgt een whiskymuseum

SASSENHEIM, 10 november 2015 - Sassenheim krijgt een whiskymuseum. Het nog in te richten museum moet onderdak gaan bieden aan de Zagatti-collectie. Deze collectie bestaat uit duizenden flessen single malt whisky, die in de loop van decennia bij elkaar zijn gebracht door de Italiaan Valentino Zagatti. Michel Kappen, eigenaar van de in Sassenheim gevestigde World Whisky Index en Scotch Whisky International heeft de verzameling met hulp van investeerders gekocht. Voorwaarde voor de verkoop was dat de verzameling voor minsterns 10 jaar in een museum in Sassenheim te zien zal zijn. (Video: ANP)
Lees meer...
 
Winkelstraat stukje veiliger met keurmerk
ImageSASSENHEIM, 10 november 2015 - Zaterdag is in Sassenheim de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitereikt. "Sassenheim is eigenlijk al een hele veilige gemeente. Met het keurmerk werken we nu samen om de veiligheid verder te bevorderen", zegt Willemien Wagner boekhandel Wagner. Het winkelend publiek zal weinig van de veiligheidsmaatregelen merken.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 5008

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs