BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Maarten 't Hart vliegt over Nederland
WARMOND, 30 oktober 2014 - De Warmondse schrijver Maarten ’t Hart vliegt zaterdag 1 november met zijn boek Een vlucht regenwulpen over Nederland. Die dag is de start van de leesbevorderingscampagne Nederland Leest, waarin Een vlucht regenwulpen uit 1978 centraal staat. ’t Hart wordt om 11:00 uur bij zijn huis opgehaald door een helikopter en vliegt naar de openbare bibliotheken in Schagen, Vriezenveen, Geldrop en Leiden.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Nieuwe Buurtkamer in Sassenheim
SASSENHEIM, 29 oktober 2014 - Vanaf 3 november is er ook in de foyer van theater ‘t Onderdak, elke maandag van 10:00 tot 12:00 uur een Buurtkamer. Een Buurtkamer biedt een laagdrempelige ontmoetingsplaats om de sociale cohesie en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Welzijn Teylingen heeft in de gemeente al vier succesvolle buurtkamers opgestart.
Lees meer...
 
In- en uitgaand verkeer Warmond geregistreerd
ImageWARMOND, 27 oktober 2014 – UPDATE Gemotoriseerd verkeer  dat Warmond in en uitgaat wordt sinds maandag door middel van kentekenherkenning geregistreerd. Daarvoor zijn videocamera’s opgehangen bij de Warmonderhekbrug en op het  Oosteinde ter hoogte van de Wasbeeklaan. Door middel van deze kentekenregistratie wordt gedurende een week gemeten hoeveel doorgaand gemotoriseerd verkeer door Warmond gaat.
Lees meer...
 
Griezelen bij Halloween in park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 26 oktober 2014 - Het Halloweenfeest in park Rusthoff zorgde zaterdagavond weer voor veel griezelmomenten voor de 1500 kinderen en hun ouders. De circa 80 vrijwilligers van versieringscommissie en Scouting Scojesa hebben de elfde editie van de Halloween Park Party voorzien van nog meer griezelfiguren en aankleding dan voorgaande jaren. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Bouw Hooghkamer-Dorp begonnen
ImageVOORHOUT, 23 oktober 2014 - Met de onthulling van het straatnaambord Hyacint gaf de Teylingse wethouder Bas Brekelmans vorige week woensdag het symbolische startsein van de bouw van de nieuwe Voorhoutse wijk Hooghkamer-Dorp. De feestelijke handeling werd afgesloten met het oplaten van vele ballonnen in de Hooghkamer kleuren oranje, rood, groen en blauw. De openingshandeling werd bijgewoond door de toekomstige bewoners en andere genodigden. (Foto's: Guido Strik)
Lees meer...
 
Bassets winnen ware thriller
ImageSASSENHEIM, 22 oktober 2014 - Na een korte onderbreking van twee weken ging de competitie voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zondag weer van start. Op het programma stond meteen de kraker tegen de studenten van Delft, DSRC genoteerd. The Bassets staan in de competitie fier boven aan, maar voelen de hete adem in hun nek van DSRC. Die bezetten namelijk de tweede plek.
Lees meer...
 
Overeenstemming over compensatiemaatregelen in het Overbosch
ImageVOORHOUT, 20 oktober 2014 - De Stichting Vrienden van het Overbosch, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen hebben overeenstemming bereikt over een pakket aan compensatiemaatregelen voor het Overbosch in Voorhout. Deze compensatie was gewenst omdat een deel van het Overbosch gekapt wordt ten behoeve van de aanleg van een nieuwe brug en rotonde op de plaats van de huidige Nagelbrug. De overeenstemming werd afgelopen woensdag door de betrokken partijen bezegeld.
Lees meer...
 
TGP Media Producties bestaat 8 jaar
SASSENHEIM, 20 oktober 2014 - TGP Media Producties bestaat deze maand 8 jaar. Camera- en geluidsman Piet Molenaar en zijn dochter journalist en regieassistent Tessa Molenaar maken bedrijfsfilms, documentaires en nieuwsvideos. Ter gelegenheid van het 8-jarig bestaan is ook een nieuwe website gepresenteerd met voorbeeldvideos en een blog.
 
Glijbaanfoto's Wasbeek niet meer op internet
SASSENHEIM, 17 oktober 2014 - Zwembad Wasbeek zet de foto's van kinderen die van de nieuwe waterglijbaan af gaan voorlopig niet meer automatisch op internet. De vraag is of kinderen zelf wel een goede overweging kunnen maken of het verstandig is dat hun zwembadfoto's op internet circuleren. Leverancier iSlide windt er geen doekjes om waarom de glijbaanfoto´s op internet staan: 'Het is een marketing tool' om meer bezoekers te trekken. Deze “marketingtool” kan de kinderen die ervanaf glijden flink in de problemen brengen. Wasbeek screent de foto's niet vooraf, waardoor het mogelijk is dat een kind per ongeluk of expres een blootfoto van zichzelf op internet zet.
Lees meer...
 
Campagne rond veranderingen zorg
ImageREGIO, 16 oktober 2014 - Met een publiekscampagne willen de Bollengemeenten de inwoners attent maken op de aanstaande veranderingen in de jeugdhulp, de maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. In het Bestuurscentrum in Voorhout werd afgelopen donderdag door de verantwoordelijke wethouders van de vijf gemeenten de campagneaftrap gegeven. Voor de campagne is ook een speciale website opgezet.
Lees meer...
 
Calla is de meest belezen hond
ImageWARMOND, 15 oktober 2014 - Calla mag zich de meest belezen hond noemen. Ze won de fotowedstrijd die de Warmondse schrijfster Pauline Slot had uitgeschreven ter gelegenheid van het verschijnen van haar boek 'De hond als medemens'. Op 4 oktober, dierendag, trok een prachtige stoet honden naar eetlokaal De Oude School in Warmond om zich op de foto te laten zetten. De honden poseerden als 'boekenlezer' en  werden professioneel gefotografeerd door Jakolien Bakhuys van Doorn van Jaa-design.
Lees meer...
 
Steun voor Pick-Up Point in Sassenheim
SASSENHEIM, 15 oktober 2014 - Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt mee te willen werken aan de komst van een Pick-Up Point aan de Warmonderweg in Sassenheim. Door Monviso Vastgoed BV is een principeverzoek ingediend voor het realiseren van zo’n afhaalpunt voor supermarktboodschappen langs de A44. Het is nog onduidelijk van welk supermarktbedrijf daar de boodschappen kunnen worden opgepikt.
Lees meer...
 
Dief op gestolen bromfiets door Voorhout
VOORHOUT, 15 oktober 2014 - Politieagenten hielden woensdag 15 oktober om 04.00 uur op de Jacoba van Beierenweg een 31-jarige Leidenaar aan die op een gestolen bromfiets rond reed. Update: Uit het onderzoek bleek dat de man kort voor zijn aanhouding had ingebroken in een woning op de Jacoba van Beierenweg.
Lees meer...
 
Bomvolle Tulp voor jubilerend St. Cecilia
ImageVOORHOUT, 14 oktober 2014 - Afgelopen zondag 12 oktober vierde drumfanfare St. Cecilia haar twintigjarig jubileum met een speciaal muzikaal optreden. Vele honderden Voorhouters en andere geïnteresseerden waren op dit evenement afgekomen. Ze werden niet teleurgesteld: het was een gedenkwaardig optreden met vele hoogtepunten.
Lees meer...
 
Wie wint de Vrijwilligersprijs Teylingen 2014?
TEYLINGEN, 13 oktober 2014 - De gemeente Teylingen is op zoek naar vrijwilligers die in aanmerking komen voor de Vrijwilligersprijs 2014. Kent u een vrijwilliger of een organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, dan kunt u een voordracht doen. Iedereen kan personen of organisaties voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2014. Een jury kiest uit ieder dorp een winnaar.
Lees meer...
 
Succcesvolle 4e editie Lopen tegen Kanker
ImageTEYLINGEN, 13 oktober 2014 - Zo’n 2050 mensen deden zondag onder zonnige omstandigheden mee aan de vierde editie van lopen tegen kanker. Onder hen  800 wandelaars die meededen aan de 10 km wandeling die door de Zwanburgerpolder ging. De Gezinsloop (2 km) trok wederom veel kinderen en mensen voor wie de 5 km of de wandeling te ver was. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Muziekmarathon harmonievereniging Crescendo brengt bijna 9000 euro op
ImageSASSENHEIM, 12 oktober 2014 - Crescendo heeft met de 25 uur durende muziekmarathon 4336 euro opgehaald voor Make-A-Wish. Eenzelfde bedrag is opgehaald voor de Christelijke Harmonievereniging zelf. Na 25 uur muziek maken, optredens, veilingen, workshops en een flashmob in het centrum werd de marathon zaterdagavond afgesloten. In de Julianakerk werd, voorafgegaan door een optreden van leden en oud-leden van het leerlingenorkest onder leiding van Erik Waerts, de cheque overhandigd aan Peter Douwes, directeur Make-A-Wish Nederland. Deze organisatie vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Lees meer...
 
Dode man in auto in Voorhout
ImageVOORHOUT,  12 oktober 2014 - Op de Teylingerlaan in Voorhout is zondagochtend een dode man gevonden. Het lichaam is aangetroffen in een auto op een parkeerhaven langs de N443 ter hoogte van de Prinsenweg. De man is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat een woordvoerster van de politie weten. Waaraan hij precies is overleden, is nog niet bekend.
Lees meer...
 
25 uur durende muziekmarathon voor jubilerend Make-A-Wish Nederland
ImageSASSENHEIM, 11 oktober 2014 – De Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim is bezig met een bijzondere marathon voor het jubilerend Make-A-Wish Nederland. Crescendo is vrijdagavond om 19:00 uur begonnen aan een 25 uur durende muziekmarathon met bijzondere workshops, concerten en ensembles op unieke locaties in de Bollenstreek.  Hierbij bundelen jongeren en volwassenen hun muzikale talenten en zetten zich in voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Met de festiviteiten wordt ook het 25-jarig bestaan van het leerlingenorkest gevierd. Zaterdagmiddag was er een flashmob van Credendo en Dansstudio Sonja. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
4e Editie van 'Lopen Tegen Kanker'
TEYLINGEN, 11 oktober 2014 - Zondag 12 oktober vindt de 4e editie van  Lopen Tegen Kanker' plaats. De opbrengst van de loop wordt besteed aan doelen dichtbij, zodat mensen uit omgeving weten waaraan ze doneren en daadwerkelijk terug kunnen zien, waar het geld aan besteed wordt.
Lees meer...
 
Park Groot Leerust keerpunt van de Strontrace
ImageWARMOND 11 oktober 2014 - Ook dit jaar is Park Groot Leerust in Warmond weer het toneel van komende en gaande Strontschepen. Op dinsdag 14 oktober worden de eerste schepen verwacht en het eerste schip zal traditiegetrouw door een vertegenwoordiger van het Gemeentebestuur met een flesje Kaagwater worden verwelkomd. Een belangrijk inwerk-moment voor de nieuwe Burgemeester. (Foto: Vorig jaar ramde één van de schepen de theekoepel in het park)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4673

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs