BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Start handhavingsactie hondenbeleid
ImageTEYLINGEN, 15 april 2015 – De gemeente Teylingen is woensdag gestart met de jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid. Tot en met 29 april 2015 ontvangen hondeneigenaren die zich aan de regels houden een sleutelhanger met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep. Inwoners die zich niet aan de opruim- en aanlijnplicht houden worden direct bekeurd door de boa’s.  Afgelopen vrijdag gaf Wethouder Van Velzen in het Warmondse Park Groot Leerust al de aftrap voor de handhavingsactie. (Zie foto)
Lees meer...
 

College: Nota huurtarieven niet besluitrijp
ImageSASSENHEIM, 11 april 2015 (update 13 april) - Het college vindt dat er nog geen besluit kan worden genomen over de Tarievennota voor maatschappelijke accommodaties. Naar de mening van het College is het stuk nog niet ‘besluitrijp’. In deze nota zouden de huren voor verenigingen in 't Onderdak in Sassenheim met 135% verhoogd worden. De fracties in de gemeenteraad zullen het agendapunt van de agenda van de commissie Welzijn van 13 april afvoeren.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor bestuursleden VWF
WARMOND, 10 april 2015 - De heer J.G.M. Juffermans (60) en mevrouw E.W.M. van Winsen-Heijkoop (57) uit Warmond zijn dinsdagavond Koninklijk onderscheiden. Zij kregen de onderscheiding o.a. voor hun activiteiten voor de Vereniging tot Viering van Warmondse Feesten (VWF). Burgemeester Breuer reikte de onderscheidingen uit tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VWF in het Trefpunt in Warmond. De heer Juffermans en mevrouw Van Winsen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Ronald Joosten
TEYLINGEN, 10 april 2015 - Ronald Joosten (56), voorzitter van de Stichting Voedselbank Teylingen, ontving woensdagmiddag uit handen van wethouder Arno van Kempende ‘Zilveren Barensteel’ . De uitreiking van de gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid op De Kaag.
Lees meer...
 
Paasvuur in park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 4 april 2015 - Zaterdagavond werd op het grote eiland in park Rusthoff door de gezamenlijke kerken van Sassenheim als start van de Paaswake het traditionele Paasvuur ontstoken. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingen wil restafval op milieustraat terugdringen

TEYLINGEN, 3 april 2015 - De gemeente gaat stoppen met de inzameling van klein huishoudelijk restafval op de milieustraat. Vanaf 1 september 2015 kunnen inwoners van Teylingen geen huisvuilzakken meer inleveren op de milieustraat. Tot dat moment worden bezoekers van de milieustraat hierover geïnformeerd door medewerkers van de milieustraat en via borden. Zaterdag 4 april om 10.00 uur onthult wethouder Kees van Velzen een aparte container met daarop een meter die het aantal ingeleverde zakken weergeeft.  

Lees meer...
 
Kindergemeenteraad kiest niet voor de jeugd

ImageTEYLINGEN, 2 april 2015 - Vertegenwoordigers van vijf schoolklassen waren maandagavond voor één avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mochten kiezen uit vier projecten. De Kindergemeenteraad besloot na  anderhalf uur druk vergaderen om de 2.000 euro te verdelen over drie projecten. Een bubbelwand in de snoezelkamer van het dagactiviteitencentrum de Hooghe Bergh in Voorhout. Nieuwe sokken en ondergoed voor de klanten van de Kledingbank Teylingen. De rest van het geld ging naar project Beestenboel, een kinderboerderij op bezoek in Mariënhaven in Warmond. Scoutingsgroep Scojesa met het project voor de buitenspeeldag in Sassenheim bleef met lege handen achter.

Lees meer...
 
Elly v.d. Geest (Trilokaal) uit gemeenteraad
TEYLINGEN, 1 april 2015 - Elly van der Geest heeft de beslissing genomen om het raadslidmaatschap voor Trilokaal te beëindigen. Dat meldt franctievoorzitter Rob ten Boden. "Het bedrijven van politiek knelde op enkele momenten met de verantwoording voor haar onderneming", zegt Ten Boden. De gemeenteraad wees op 26 maart een verzoek van het bedrijf van Van der Geest af om van het Hemmeerpolderpad een privéweg te maken.
Lees meer...
 
Huurders 't Onderdak: Gemeente komt afspraken niet na met 135% huurverhoging
ImageSASSENHEIM, 1 april 2015 - "Wij vragen aan de gemeente om afspraken na te komen en deze exorbitante huurverhoging van tafel te halen", dat zegt Albert Vink, woordvoerder namens de verenigingen in 't Onderdak. De verenigingen hoorden dinsdagavond verbaasd aan hoe de gemeente de huurprijs per vierkante meter 135% wil verhogen. "Iedereen weet dat de huren in 't Onderdak niet hoog waren. We gaan nu eerlijk de lasten doorberekenen voor alle verenigingen in Teylingen", zegt wethouder Kees van Velzen.
Lees meer...
 
Brandweerkazerne "te huur"
ImageSASSENHEIM, 1 april 2015 - Voor de brandweerkazerne staan vandaag grote borden "Te huur: Stallingsruimte". De brandweer in Sassenheim raakt de tweede tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig kwijt , waardoor er ruimte in de onlangs gerenoveerde kazerne over blijft. Of het aanbod om caravan of aanhanger te stallen ook na 1 april geldt is de vraag. Foto: Ook vanuit Noordwijkerhout was er belangstelling voor de verhuurplannen van de Sassenheimse brandweer.
Lees meer...
 
Distributiecentrum PostNL in Teylingen
TEYLINGEN, 28 maart 2015 - PostNL vestigt zich als eerste bedrijf op het nieuwe bedrijventerrein aan de Oosthoutlaan.  “Ik ben erg enthousiast over de komst van PostNL naar onze gemeente. Dat is een flinke  boost voor onze economie en voor de werkgelegenheid in de regio”, aldus wethouder Bas Brekelmans.
Lees meer...
 
Enorme huurverhoging voor verenigingen in 't Onderdak in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 28 maart 2015 - De huren van verenigingen in 't Onderdak in Sassenheim gaan met 135% omhoog. Dat staat in de tarievennota van het college. Hiermee wordt de belofte van wethouder Lambrechts dat 'de huren niet opeens verdubbelen' uit september 2013 verbroken. Update: Aanstaande dinsdag is er om 20:00 een informatieavond over de huurverhoging in 't Onderdak, zo meldt wethouder Kees van Velzen.
Lees meer...
 
Zwerver met drugs opgepakt
SASSENHEIM, 27 maart 2015 - De politie heeft donderdagmorgen 26 maart een 33-jarige man aangehouden wegens het in het bezit hebben van verdovende middelen.
Lees meer...
 
Aanleg glasvezelnetwerk in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 26 maart 2015 - Reggefiber start 7 april met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het noordelijk deel van Sassenheim. De aanleg werd in de zomer van 2013 al aangekondigd voor heel Teylingen, maar vorig jaar werd besloten om de aanleg van een glasvezelnetwerk in Teylingen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Aanleiding hiervoor was de tegenvallende belangstelling in Noordwijk en Katwijk voor glasvezel. Hierdoor waren de verwachtingen van Reggefiber voor Teylingen ook somber.
Lees meer...
 
Mantelzorgsteunpunt Welzijn Teylingen onderzoekt respijtzorg
TEYLINGEN, 23 maart 2015 - Mantelzorgers vervullen een onmisbare taak in onze maatschappij: de langdurige  zorg en ondersteuning voor bijvoorbeeld de eigen partner, kind  een vriend of buur. Soms kan deze zorg te zwaar worden en dan is het fijn als die voor kortere of langere tijd even kan worden overgelaten aan een ander. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die regelmatig een kopje koffie komt drinken, waardoor de mantelzorger even iets anders kan ondernemen. Maar ook een logeerweekend voor de naaste of een aantal dagen een respijtarrangement voor de mantelzorger zelf.  Deze vormen van ondersteuning noemen we respijtzorg.
Lees meer...
 
Alcoholcontroles in Voorhout
VOORHOUT, 21 maart 2015 - De politie in Voorhout hield in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart een alcoholcontrole in Voorhout. Negen personen bleken met een slok teveel op achter het stuur te zijn gekropen.
Lees meer...
 
Ard van der Steur beėdigd als minister
ImageWARMOND, 20 maart 2015 - Koning Willem-Alexander heeft Warmonder Ard van der Steur beëdigd als nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat gebeurde vrijdag om 17:30 uur in De Eikenhorst, de woning van de koning in Wassenaar.
Lees meer...
 
Van Steensel in raad waterschap
TEYLINGEN, 20 maart 2015 - Ineke van Steensel (VVD) uit Sassenheim heeft een zetel in het Hoogheemraadschap van Rijnland. De VVD behaalde 4 zetels, net als het CDA. Bert van Leeuwen (CDA) uit Warmond komt niet in de nieuwe algemeen bestuur. Hij stond op plaats 6.
Lees meer...
 
“Ard van der Steur volgt Opstelten op“
 WARMOND, 19 maart 2015 - VVD-Tweede Kamerlid Ard van der Steur wordt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat melden De Telegraaf en persbureau ANP. Warmonder Van der Steur zat tot maart 2014 in de gemeenteraad van Teylingen.
Lees meer...
 
D66 wint, VVD verliest in Teylingen; weinig steun Verenigde Lokale Partijen
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2015 - De Provinciale Statenverkiezingen in Teylingen betekenen winst voor D66 en verlies voor VVD. De VVD verliest als grootste partij in Teylingen de meeste stemmen: -5,8%-punt ten opzichte van 2011, maar de VVD groeit 1,5%-punt ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. D66 is de grootste stijger met 6%-punt groei ten opzichte van 2011. Ten opzichte van de gemeenteraads-verkiezingen zakt D66 (-3,3%-punt). De Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland weet met 1,8% van de stemmen niet de steun van de Trilokaal-stemmer te krijgen. De opkomst was 53,7% (62,9% in 2011).
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4828

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs