BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Pancratiuskerk tijdelijk zonder kruis
ImageSASSENHEIM, 20 november 2015 - De toren van de Pancratiuskerk in Sassenheim moet het momenteel zonder kruis doen. Vorige week zijn met verschillende hijskranen het kruis en de koningstijl van de toren gehaald. De Koningstijl (een verticale balk waar verschillende dakspanten op samenkomen) was door inwatering aangetast.
Lees meer...
 

Veel belangstelling voor wijkmarkt Voorhout
ImageVOORHOUT, 19 november 2015 - Bewoners van de wijk gelegen tussen de Schoutenlaan, de Engelselaan, Prinsenweg, Torenlaan en de Leidsevaart in Voorhout konden maandagavond op de wijkmarkt hun op en aanmerkingen over de wijk kwijt. De bewoners hadden opmerkingen over de verkeerssituatie op de Jacoba van Beierenweg, de aanleg van nieuwe speeltuintjes, de duurzaamheidslening en de  van stoepen. De wijkmarkt vond plaats in @Hok in Voorhout.
Lees meer...
 
Toptoneel bij Pankras
ImageSASSENHEIM, 16 november 2015 - “De tranen lopen nog over mijn wangen. Wat een prachtig stuk. Alle spelers verdienen een groot compliment.” Het was tijdens de matineevoorstelling op zondag 8 november duidelijk te zien dat deze bezoekster onder de indruk was van hetgeen ze op de planken van ’t Onderdak had gezien. En dat gold niet alleen voor haar. Nog nooit zo’n voorstelling meegemaakt waar men een speld kon horen vallen en er zelfs geen kuchje onder het publiek te horen was. Er werd dan ook een topprestatie geleverd door de Pankrasleden.
Lees meer...
 
Jacques van Goeverden overleden
SASSENHEIM, 16 november 2015 - Erelid Jacques van Goeverden van de Oranjevereniging Sassenheim is afgelopen vrijdag overleden. Jacques was meer dan 40 jaar als bestuurslid aan de vereniging verbonden. Al die jaren was Jacques een van de drijvende krachten achter de talloze evenementen die voor Sassenheim zijn georganiseerd.
Lees meer...
 
Sint bezoekt Sassenheim en Voorhout
ImageTEYLINGEN, 15 november 2015 - Sinterklaas is zaterdagmiddag aangekomen in Sassenheim. De stoomboot kwam aan op de Oosthaven onder grote belangstelling van vele kinderen. Hierna ging hij op zijn schimmel naar het centrum. Hier kinden kinderen op de foto met de Sint. Zondag bezocht Sinterklaas Voorhout. Hij zette met enige moeite voet aan wal op de hoek van Schoonoord en de Boekenburglaan. Hierna reed de Sint naar de Bartholomeuskerk om de kinderen te ontmoeten.
Lees meer...
 
Prinsenparen Saksen en Bokken bekend
ImageTEYLINGEN, 15 november 2015 - Zaterdagavond zijn bij carnavalsverenigingen De Saksen en De Bokken de prinsenparen bekendgemaakt. Bij De Saksen in Sassenheim regeert prins Franciskus (Frank Oosterhof) met prinses Bianca, page Lisette en adjudant Chauff. In Voorhout zijn prins Bertus en prinses Jolanda (Gert Bol en Jolanda Duivenvoorden, zie foto) gepresenteerd als prinsenpaar van De Bokken.
Lees meer...
 
Onderscheidingen voor bestuursleden Oud Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 14 november 2015 – Twee bestuursleden van de Stichting Oud Sassenheim zijn vrijdagmiddag koninklijk onderscheiden. Een derde bestuurslid kreeg een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheidingen uit tijdens de receptie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Stichting, die plaatsvond in de Dorpskerk in Sassenheim. Foto v.l.n.r. burgemeester Breuer, Aad van der Geest, Bep Hoegee en Piet Langeveld.
Lees meer...
 
Glasvezel bij 89% van woningen aangelegd
ImageSASSENHEIM, 13 november 2015 - Circa 89% van ruim 7.900 huishoudens in Sassenheim is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Reggefiber is bijna klaar met de aanlegwerkzaamheden. Inwoners, die nog geen afspraak hebben gemaakt voor het aanleggen van glasvezel in de woning, kunnen dit tot 9 december nog kosteloos doen.
Lees meer...
 
Politiecontrole: Bromfietsen rijden te snel
ImageVOORHOUT, 12 november 2015 - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden in Voorhout. Er werden na controle op de rollenbank 48 boetes uitgedeeld voor de overschrijding van de maximale constructiesnelheid van een brom- of snorfiets. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Sassenheim krijgt een whiskymuseum

SASSENHEIM, 10 november 2015 - Sassenheim krijgt een whiskymuseum. Het nog in te richten museum moet onderdak gaan bieden aan de Zagatti-collectie. Deze collectie bestaat uit duizenden flessen single malt whisky, die in de loop van decennia bij elkaar zijn gebracht door de Italiaan Valentino Zagatti. Michel Kappen, eigenaar van de in Sassenheim gevestigde World Whisky Index en Scotch Whisky International heeft de verzameling met hulp van investeerders gekocht. Voorwaarde voor de verkoop was dat de verzameling voor minsterns 10 jaar in een museum in Sassenheim te zien zal zijn. (Video: ANP)
Lees meer...
 
Winkelstraat stukje veiliger met keurmerk
ImageSASSENHEIM, 10 november 2015 - Zaterdag is in Sassenheim de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitereikt. "Sassenheim is eigenlijk al een hele veilige gemeente. Met het keurmerk werken we nu samen om de veiligheid verder te bevorderen", zegt Willemien Wagner boekhandel Wagner. Het winkelend publiek zal weinig van de veiligheidsmaatregelen merken.
Lees meer...
 
Boerhaave wordt speciaalbier café
VOORHOUT, 10 november 2015 - Donderdag 5 november heeft de officiële opening plaatsgevonden van het verbouwde en vernieuwde 140 jaar oude café, restaurant en feestzaal van Boerhaave. Het café heeft 8 speciaalbieren op de tap en 120 speciaalbieren in de bierkast.
Lees meer...
 
In Warmondse Kunstweek kan alles
WARMOND, 7 november 2015 – Lang hebben de bedenkers van de nationale kunstweek slogan 2015 er waarschijnlijk niet over nagedacht maar daarentegen biedt deze slogan wel heel veel mogelijkheden. Gedachtig het motto “Kunst kan alles” biedt de Kunstweek Warmond van 7 t/m 15 november een zeer gevarieerd programma.
Lees meer...
 
Woonvisie voor Teylingen en regio in de maak
TEYLINGEN, 6 november 2015 - De gemeente Teylingen wil meer betaalbare woningen en meer samenwerking met Lisse en Hillegom.  Dat staat in de nieuwe concept woonvisie van de gemeente. Hierin staat de visie op wonen in Teylingen tot en met 2020. Deze visie gaat over veranderingen op de woningmarkt, nieuwe wet­geving en ook over de ambities van de gemeente op het gebied van wonen. Teylingen heeft samen met Hillegom en Lisse de regionale woonvisie Bollen-3 opgesteld, dat deel uitmaakt van de woonvisie.
Lees meer...
 
Ruimte voor rituelen tijdens Allerzielen in ’t Licht
ImageVOORHOUT, 6 november 2015 – Een  kleine  duizend  mensen  bezochten  op  maandagavond  de  begraafplaats  in Voorhout om  hun  overleden  dierbaren  te  herdenken.  De  organisatie  mocht  vele  dankbare  reacties  horen,  ook  van  mensen  die  voor  het  eerst  Allerzielen  in  ’t  Licht  bezochten.  De  organisatie  heeft  ook  dit  jaar  weer  ruimte  weten  te  creëren  voor  zinvolle  rituelen  die  het  gemis  vorm  kunnen  geven  zoals  luisteren  naar  zachte  livemuziek,  het  schrijven  van  een  brief  of  het  planten  van  een  bol  in  het  bloemenhart.  (Foto: Hubert Heuzen)
Lees meer...
 
Carlo Dols bowlt 300 game
SASSENHEIM, 4 november 2015 - Carlo Dols, spelend in het team van Molenaar Financiële Diensten, heeft op de bowling baan van De Oude Tol een 300 game gegooid. De perfect game wordt gehaald door 12 keer achter elkaar een strike te gooien. Foto's Piet Molenaar.
Lees meer...
 
Halloween in Park Rusthoff weer ouderwets griezelig
ImageSASSENHEIM, 2 november 2015 - Wie op zaterdagavond 31 oktober in Park Rusthoff wilde wandelen moest sterke zenuwen hebben. Het park was overgenomen door heksen, tovenaars, griezels, monsters en ander gespuis op deze avond van Halloween. Op de klok van 7 uur ging de poort open en kwamen de eerste kinderen – voorzien van een lampion – het park in. Een lange stoet kleine spookjes wandelde met hun lampion door het donkere park op weg naar het eiland van Park Rusthoff.
Lees meer...
 
Voorhout viert Halloween
ImageVOORHOUT, 1 november 2015 - Halloween is zaterdag in Voorhout met diverse activiteiten gevierd. De TOV Voorhout heeft zaterdagmiddag 260 kinderen geschminkt in een partytent versierd met pompoenen,  griezelmaskers en spoken het Kerkplein. 's Avonds liepen er vele verklede 'griezels' over straat. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Verdeeld Teylingen krijgt ondernemersfonds
TEYLINGEN, 29 oktober 2015 - De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met een ondernemersfonds. Alle partijen behalve de PvdA willen de gemeente en zorginstellingen niet laten meebetalen aan het fonds. Wethouder Brekelmans laat op verzoek van CDA en D66 dit jaar nog een juridische en fiscale toets doen op het ondernemersfonds. De ondernemers zijn nog steeds sterk verdeeld over het fonds.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor informatieavond huisvesting statushouders
ImageTEYLINGEN, 28 oktober 2016 - Enkele honderden Teylingers kwamen woensdagavond naar de aula van de KTS in Voorhout voor de informatieavond over de huisvesting van zo'n 130 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) in Teylingen. Ze werden bij de ingang van de KTS opgewacht door enkele demonstranten van de actiegroep Identiair Verzet met een spandoek met de tekst "geen immigratie maar reïmmigratie". Buiten en in de KTS was veel politie aanwezig om eventuele ongeregeldheden te voorkomen. De actiegroep liet donderdag in een persbericht weten dat acht van de leden door de politie werden tegengehouden toen de de KTS wilden binnengaan. Tien andere leden zouden wel zonder problemen de aula in zijn gekomen. Foto's Mariska de Graaff
Lees meer...
 
Gemeenteraad akkoord met opvang in lege gebouwen en containerwoningen
ImageTEYLINGEN, 27 oktober 2015 – De gemeenteraad lijkt in te stemmen met de plannen van het college om vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) op te vangen in leegstaande gebouwen en containerwoningen. Maandag werd het onderwerp besproken in een extra commissievergadering. De politici willen nog wel met wethouder Brekelmans discussiëren over de keuze van de opvanglocaties en het aantal statushouders dat opgevangen wordt. De oppositie heeft kritiek op de 6 jaar die autochtone woningzoekenden nu moeten wachten op een huurwoning.
Lees meer...
 
Voorstel college Teylingen: Vijf lokaties opvang vluchtelingen
ImageTEYLINGEN, 26 oktober 2015 - UPDATE Het college van Teylingen heeft een aantal locaties op het oog voor huisvesting van vluchtelingen met een vergunning (statushouders). De lokaties zijn in Sassenheim: Klein Sassembourg (Hoofdstraat 303), de Kompasschool (Jacoba van Beierenlaan 6) ; in Voorhout de Stationslocatie (bij het parkeerterrein) en de Boekenburglaan (op het weiland ter hoogte van de Mauritsstraat) (foto); en in Warmond Basisschool de Waaier (Leerpad 9). (Foto's: Mariska de Graaff en Bart Kool)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4997

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs