BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Dagprijs Crescendo bij Eurofestival
ImageSASSENHEIM, 12 mei 2014 - Om de zoveel tijd bezoekt het Leerlingenorkest van Chr. Harmonievereniging Crescendo Sassenheim een festival. Deze keer ging het orkest, dat tevens haar 25e verjaardag viert, terug naar het ‘Eurofestival for Youth Orchestras’ in Maasbracht. In 2010 werd hier al een mooi resultaat geboekt en dat zou dit jaar niet anders zijn.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Inschrijving Grote Prijs Bollenstreek gestart

ImageREGIO, 10 mei 2014 - De strijd om één van de leukste popprijzen van de regio gaat binnenkort weer van start. Sinds 1 mei kunnen artiesten zich weer inschrijven voor de Grote Prijs van de Bollenstreek. In september begint het spektakel echt en strijden tientallen acts tot en met december om de titel ‘beste act van de Bollenstreek’.

Lees meer...
 
Publiek debat over drie droomvisies voor de Roodemolenpolder
TEYLINGEN, 9 mei 2014 - De gemeente organiseert donderdag 22 mei om 20.00 uur in theater ’t Onderdak in Sassenheim een publiek debat plaats over de drie droomvisie voor de Roodemolenpolder. Onder leiding van debatleider Peter van der Geer worden de drie droomvisies voor het voetlicht gebracht. Aan de hand van film en stellingen worden de aanwezigen uitgenodigd om met elkaar in debat te gaan. “De drie visies zijn echt verschillend dus er valt wat te kiezen”, aldus wethouder Kees van Velzen. Alle Teylingers zij welkom bij het debat.
Lees meer...
 
36 Kandidaten voor burgemeestersvacature
TEYLINGEN, 8 mei 2014 - Voor het burgemeesterschap van Teylingen hebben 36 kandidaten hun belangstelling per brief kenbaar gemaakt bij de commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De sollicitanten – 28 mannen en 8 vrouwen – variëren in de leeftijd van 29 tot 61 jaar. Elf van hen zijn lid van de PvdA, tien van de VVD, acht van het CDA, vijf van D66, één van GroenLinks en één van een lokale partij.
Lees meer...
 
Presentatie boek over Warmond in de middeleeuwen
WARMOND, 6 mei 2014 – Tijdens de jaarvergadering van het Historisch Genootschap Warmelda vond vorige week maandag de presentatie plaats van het nieuwe boek over Warmond in de middeleeuwen: ‘tlant te Waremunde. Schrijver Mathieu Fannee wist het publiek te verrassen door een film te tonen waarin hij zelf een ridder vertolkt, die over de heldendaden van de heren van Warmond vertelt.
Lees meer...
 
Teylingen is nu een Fairtradegemeente
TEYLINGEN, 5 mei 2014 – Teylingen mag zich vanaf nu een Fairtradegemeente noemen. De landelijke jury Fairtrade gemeenten heeft de aanvraag vanuit Teylingen voor de titel “Fairtrade gemeente” positief beoordeeld. De jury vindt dat Teylingen voldoet aan de zes criteria van de campagne.
Lees meer...
 
Dodenherdenking in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2014 - In de drie dorpen in Teylingen is om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen  ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen die nadien hebben plaatsgevonden. Vertegenwoordigers van het college van B&W, de kerken, de politie, oud-strijders, maar ook de scholen die de verzetsmonumenten geadopteerd hebben, legden kransen. (Foto's: Laurens Lindhout, Edwin van der Wijngaard en Guido Strik)
Lees meer...
 
Cultuur Verheft laat Voorhout lachen
ImageVOORHOUT, 2 mei 2014 – De afgelopen maand heeft Cultuur Verheft uit Voorhout het Stuk ‘Wanneer trouw je nou met mijn vrouw’ gespeeld. De klucht van J. Bernard-Luc en JP Conty trok weer volle zalen in Cheers. Bij het opengaan van het doek kwam het publiek terecht in de huiskamer van Bert de Jong, een psychiater, wil gaan scheiden van zijn vrouw Annette. Update: Fotoreportage.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor Kindercorso
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2014 - Voorafgaand aan het Bloemencorso werd in Sassenheim het Kindercorso georganiseerd. Vele kinderen hebben weer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vrijdagavond hun fietsen te versieren met bloemen. Zaterdag om 11.00 uur reden vele kinderen gevolgd door hun ouders achter Adest Musica in het Kindercorso over de Hoofdstraat. Vele toeristen en andere belangstellenden maakten foto's van de versierde fietsen, driewielers, kinderwagens en zelfs een kleine electrische auto. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Toch nog kleurrijk corso trekt veel bezoekers

REGIO, 4 mei 2014 - Het 67e Bloemencorso van de Bollenstreek heeft zaterdag, geholpen door het mooie weer, naar schatting tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen getrokken. Ondanks alle zorgen over de beschikbaarheid van voldoende bloemen, zagen de toeschouwers toch een kleurrijk corso, met als thema Energie, aan zich voorbij trekken. Door het vroege voorjaar en de late datum van het corso waren de hyacinten in de streek al uitgebloeid, maar een kweker uit de kop van Noord-Holland bracht de redding. (Video: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
SP en PvdD willen betere bescherming weidevogels
TEYLINGEN, 1 mei 2014 - De Partij voor de Dieren en de SP in Zuid-Holland willen dat er zorgvuldig wordt gekeken naar de bescherming van de weidevogels bij de bouwplannen in de Roodemodenpolder en de Elsgeesterpolder. Volgens de partijen zijn dit twee plekken in Zuid-Holland waar het goed lijkt te gaan met de weidevogels. Precies in die gebieden wil de gemeente Teylingen gaan bouwen of een recreatiegebied ontwikkelen. De Partij voor de Dieren en de SP zijn kritisch en pleiten in een gezamenlijk uitgebracht persbericht voor uiterste zorgvuldigheid.
Lees meer...
 
Steekdagen Bloemencorso van start
ImageSASSENHEIM, 30 april 2014 - Woensdagmiddag heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, de 'eerste' bloem gestoken op de Teylingse praalwagen in de Klinkenberghallen in Sassenheim. Op zaterdag 3 mei rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek de route van Noordwijk naar Haarlem. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Bewoner Bijleveldlaan vangt inbreker
WARMOND, 30 april 2014 - Een bewoner van de Bijleveldlaan heeft in de vroege morgen van woensdag 30 april een inbreker aangehouden. De vrouw van de bewoner werd rond 03.30 uur wakker van geluiden in de tuin en wekte haar man. Toen het stel naar buiten keek, zagen zij dat hun schuurdeur openstond en dat er iemand in de schuur moest zijn.
Lees meer...
 
Gemeente wil tankstation bij station Sassenheim
SASSENHEIM, 29 april 2014 – De gemeenten Teylingen ontwikkelt een nieuw tankstation aan de Stationslaan bij NS-station Sassenheim. Dit tankstation moet komen een braakliggend stuk grond aan de Stationslaan, naast de oprit naar de A44. Deze grond wordt naar verwachting langjarig verhuurd en wordt daarmee voor de gemeente een nieuwe structurele inkomstenbron. Volgens de gemeente is de locatie bij uitstek geschikt voor de vestiging van een onbemand tankstation.
Lees meer...
 
Oranjevereniging Sassenheim lanceert app
SASSENHEIM, 29 april 2014 - Voor wie wil nagenieten van de afgelopen Koningsdag of alvast wil weten hoe het programma voor de dodenherdenking op 4 mei eruit ziet, heeft de Oranjevereniging Sassenheim nu een speciale app gemaakt. De app is gratis te installeren op alle iPhones/iPads en Android apparaten.
Lees meer...
 
Koningsspelen op De Rank
ImageTEYLINGEN, 29 april 2014 - Op verschillende Teylingse basisscholen werden vrijdag de Koningsspelen georganiseerd. Ook op de Sassenheimse  basisschool De Rank werd er die dag een Oranjefeest van gemaakt,  waar kinderen, ouders en leerkrachten volop van hebben genoten.
Lees meer...
 
Feestelijk Oranjeconcert door Crescendo
ImageSASSENHEIM, 29 april 2014 – Voorafgaand aan de eerste Koningsdag vond het jaarlijkse Oranjeconcert van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim plaats. In de prachtig versierde Julianakerk speelden de vier orkesten van de vereniging een gevarieerd programma, van krokodillen tot de Nachtwacht en van zanger Stevie Wonder tot aan Tarzan. Tussendoor was ook ruimte voor een muzikale bijdrage van kinderen uit groep 5 van de basisscholen uit Sassenheim. Het werd een geslaagd concert waar het enthousiasme vanaf sprong.
Lees meer...
 
Lambrechts wethouder in Dordrecht
TEYLINGEN, 28 april 2014 - Karin Lambrechts wordt wethouder in haar woonplaats Dordrecht namens de lokale partij Beter voor Dordt. Lambrechts nam 22 april afscheid als wethouder welzijn en sport in Teylingen. Lambrechts zat tot 2009 in de Dordtse gemeenteraad voor de VVD.
 
TOV organiseert eerste Naaldhakkenrace
ImageSASSENHEIM, 27 april 2014 - De acht deelnemers van eerste Naaldhakkenrace in Sassenheim hebben zondagmiddag zo'n 100 meter op pumps over de Hoofdstraat gerend. Als eerste kwam Tünde Brinkerhof over de finish, gevolgd door Ilse Wijntjes en Annemarie Harting. Jules de Vries, voorzitter van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim hoopt een traditie te maken van de sprint op pumps met minmaal 7 centimeter hoge hakken door het winkelcentrum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4499

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs