BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Inbreker wegrestaurant is Sassenheimer
SASSENHEIM, 6 mei 2016 - Zowel in de vroege zondagochtend als in de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een wegrestaurant aan de A16 ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht. De tweede keer konden agenten drie verdachten aanhouden, waaronder een 15-jarige jongen uit Sassenheim. In de auto die mogelijk gebruikt werd bij beide inbraken troffen ze bij nader onderzoek een luchtdrukpistool aan.
Lees meer...
 

Zonnige Warmondse Boekenmarkt
ImageWARMOND, 5 mei 2016 - Gedreven door het mooie weer of literaire honger wisten weer vele bezoekers donderdag de weg naar de 15e Warmondse Boekenmarkt te vinden. In de ruim 60 kramen was voor iedereen wat wils te vinden. En wie tussen 13:00 en 14:00 de markt bezocht kon een boek uit de zolderopruiming van Maarten ‘t Hart kopen. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Gemeente kan niet optreden tegen krakers Campo terrein
ImageSASSENHEIM, 5 mei 2016 - De krakers op de voormalige Campo terrein in de wijk Overteylingen kunnen voorlopig blijven zitten. Omwonenden hebben de gemeente verzocht om handhavend op te treden in verband met het gebruik van het terrein aan de Teijlingerlaan 74, maar de gemeente heeft geen onveilige situaties of overtredingen geconstateerd. De eigenaars van het terrein hebben nog geen concrete afspraken om nieuwbouw te realiseren. Foto: De loods ligt tegenover de Ruïne van Teylingen (Google Earth)
Lees meer...
 
Oorlogsslachtoffers herdacht in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2016 - In Teylingen werden woensdagavond de oorlogsslachtoffers herdacht. Het college van B&W had zich verdeeld over de verschillende herdenkingen in Teylingen waar zij een korte toespraak hielden.
Lees meer...
 
'Geen drank tijdens het winkelen'
ImageTEYLINGEN, 3 mei 2016 - De VVD wil in navolging van experimenten elders in het land combinaties van detailhandel en horeca mogelijk maken in Teylingen. Het college zegt echter dat bijvoorbeeld het schenken van een glaasje wijn in een slijterij niet is toegestaan volgens de wet. Het inrichten van een koffiecorner in een boekenwinkel of andere niet-alcoholische initiatieven --of andersom: een restaurant dat tevens kookboeken verkoopt-- zijn volgens burgemeester en wethouders wel het onderzoeken waard.
 
SOS stopt geschiedenis kerk onder Pancratiuskruis
ImageSASSENHEIM, 3 mei 2016 - De toren van de Sint Pancratiuskerk is na reparatiewerkzaamheden sinds vorige week weer voorzien van een kruis. De Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het kruis een koker te plaatsen met de bouwgeschiedenis van de kerk. Bestuurslid Piet Langeveld heeft hiertoe het initiatief genomen. Hij heeft een koker laten bevestigen in de koningstijl van het kruis. In deze tijdscapsule zitten tekeningen en foto’s van de huidige en vorige Pancratiuskerk, de geschiedenis van de gestolen klokken en diverse krantenknipsels, o.m. over het concert met Marco Bakker om de restauratie van het kruis te betalen. Ook een brief van pastoor Peter Owels is de koker in gegaan. (Foto: van links naar rechts, Jan Willem Hesselink (kerkbestuur), Dick IJsselmuiden (koster) en Piet Langeveld (SOS) met de tijdscapsule bij de koningsstijl.)
Lees meer...
 
5 jaar gevangenis voor brandstichting
ImageSASSENHEIM, 30 april 2016 - Een 64-jarige man uit Den Helder afgelopen donderdag is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf omdat hij opzettelijk brand heeft gesticht in een woning in Sassenheim met levensgevaar voor de bewoonster.
Lees meer...
 
Aanhoudingen na straatroof en mishandeling
SASSENHEIM, 29 april 2016 - De politie heeft donderdag 28 april om 18.30 uur een 16-jarige Sassenheimer en een 17-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling en straatroof in Oegstgeest.
Lees meer...
 
Geslaagde Koningsdag in Warmond
ImageWARMOND, 27 april 2016 – WARMOND, 27 april 2016 – Koningsdag begon in Warmond met de opening van de Braderie / Vrijmarkt / Rommelmarkt en de start van de traditionele optocht. Onder het motto Hoedjesparade ging de stoet, voorafgegaan door de Flora jeugdband van de Marijkestraat naar het Pleintje bij de Pomp, waar de fonkelnieuwe voorzitter van de Vereniging tot Viering van Warmondse Feesten, Paul Stol, de deelnemers hartelijk welkom heette. Hij werd daarbij bijgestaan door burgemeester Carla Breuer en de Warmondse wethouder Arno van Kempen. (Foto’s Henk Keijzer) Klik kier voor de volledige fotoreportage
Lees meer...
 
Zonnetje bij aubade in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 27 april 2016 - Adest Musica opende Koningsdag traditiegetrouw met een muzikaal onthaal van de jeugd- als de seniorband. Voor het gemeentekantoor nam wethouder Kees van Velzen samen met de gedecoreerden en genodigden de aubade in ontvangst. Christelijke Harmonie Crescendo zorgde, onder leiding van dirigent Dirk van der Niet, voor de muzikale begeleiding. Solist Lianne Pijpers zong een aantal nummers waaronder Het is Koningsdag. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrijmarkt Voorhout gezellig druk
ImageVOORHOUT, 27 april 2016 - De Koningsdagfestiviteiten begonnen vanochtend in Voorhout met de traditionele vrijmarkt rond het Raadhuisplein. De jonge verkopers en hun ouders hadden zich niet laten afschrikken door de weersvoorspellingen en ook de kopers wisten de weg naar het Raadhuisplein te vinden. Er werden goede zaken gedaan. Er wisselden heel wat spellen, boeken en speelgoed van eigenaar. (Foto's: Bart Kool) (Update met fotoreportage )
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Jos Warmenhoven
VOORHOUT, 27 april 2016 - De heer J.J.G. Warmenhoven (74) uit Voorhout is deze Koningsdag Koninklijk onderscheiden. Hij krijgt de onderscheiding met name voor zijn inzet voor het behoud van het bollenerfgoed in de Duin- en Bollenstreek. Burgemeester Carla Breuer heeft de onderscheiding uitgereikt tijdens de aubade in Voorhout ter gelegenheid van Koningsdag. De heer Warmenhoven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer...
 
Zeven lintjes in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 26 april 2016 - Vandaag kregen 7  inwoners van de gemeente Teylingen een koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koningsdag 2016. De lintjes gingen naar Lenie Boere – van Rooijen, Bert Pilaszek, Cok van Steijn, Ria van der Lans – Molenkamp, John van der Lans en Ton Koster uit Voorhout en Luuk van der Zon uit Sassenheim. Bekijk de fotoreportage. (Foto's Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Voorhouter verdacht van woningoverval
VOORHOUT, 24 april 2015 - Een 29-jarige man uit Voorhout is aangehouden in verband met een woningoverval. Naast de Voorhouter zijn een 19-jarige vrouw uit Delft, drie mannen van 22, 25 en 33 jaar uit Leiden en een 25-jarige Delftenaar op 24 april op diverse plaatsen rond Rotterdam aangehouden. De zes zouden allen betrokken zijn geweest bij een woningoverval die kort daarvoor in de Graaf Balderikstraat in Rotterdam plaatsvond.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor Bloemencorso flowers & fashion
ImageSASSENHEIM, 23 april 2016 - Het bloemencorso met als thema flowers & fashion trok dit jaar weer veel belangstelling. De bezoekers zagen 16 praalwagens voorbijrijden afgewisseld door muziekkorpsen en met bloemen versierde auto's. De Teylingse praalwagen (foto) heeft als thema Fashion anno Jacoba van Beieren. Op een achtergrond van een kasteel, een ophaalbrug en oude huisjes werden een aantal in bloemen gehulde jurken uit de vijftiende eeuw getoond. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kindercorso rijdt door Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 23 april 2016 - Zaterdagochtend om 11.00 uur deden weel vele kinderen mee aan het kindercorso. Fietsen, kinderwagens, skelters en bolderkarren versierd met bloemen. De kindern reden een rondje door het dorp achter jeugdband Adest Musical aan. De eerste toeristen hadden zich al verzameld in Sassnheim om de optocht mee te maken. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Een gekkenhuis in ít ziekenhuis
ImageSASSENHEIM, 21 april 2016 - "Ik heb nog nooit zo veel gelachen tijdens een toneelstuk", zegt een bezoeker na afloop van de uitvoering van Een gekkenhuis in ’t ziekenhuis door Sassenheimse toneelvereniging Pankras. Het stuk, geschreven door Wilma Renes-Leertouwer en onder regie van Erwin Prins, wordt nog gespeeld op zaterdag 23 april om 20:00 en zondag 24 april om 14:00. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Raadsleden steken handen uit de mouwen in MariŽnhaven
ImageTEYLINGEN, 19 april 2016 - Een aantal raadsleden van de gemeente Teylingendeden afgelopen zaterdag een vrijwilligersklus gedaan in Mariënhaven in Warmond. Mariënhaven is een huis voor mensen met dementie. De raadsleden hebben de diverse terrassen en het tuinmeubilair grondig schoongemaakt. Zo kunnen de bewoners de komende zomer weer genieten van het terras.
Lees meer...
 
Theaterprogramma Het Trefpunt gepresenteerd
ImageWARMOND, 19 april 2016 - Het bestuur van Theater Het Trefpunt in Warmond presenteerde zondag feestelijk het nieuwe programma voor het theaterseizoen 2016/2017. Na afloop van het concert  Tea with Rachmaninov door Anto Bayram Karamenderes en Gregor Dešman  kreeg wethouder Arno van Kempen als eerste de programmabrochure uitgereikt. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
TOP Nederlands kampioen zaalkorfbal
ImageSASSENHEIM, 18 april 2016 - De Sassenheimse korfballers van TOP hebben zaterdagavond voor de derde keer de nationale zaaltitel in de wacht gesleept. In de finale in de Amsterdamse Ziggo Dome werd PKC na een spannende strijd met 24-22 verslagen. Als er afgelopen zaterdag een cliché nog eens bevestigd werd, dan wel dat finales wedstrijden op zich zijn waarin alles mogelijk is. TOP was bepaald niet de favoriet en dat ze die rol in de eerste helft op zo’n manier moesten spelen was pijnlijk. Het begin met die rake schoten van Rianne Echten en Barbara Brouwer (na afloop wordt zij gekozen tot speelster van de wedstrijd) zag er nog zo veelbelovend uit. Maar vijf minuten daarna stond TOP plotseling met 7-2 achter. (Foto: René van Dam)
Lees meer...
 
Eis van 5 jaar cel voor brandstichting woning Sassenheim op nieuwjaarsdag
ImageSASSENHEIM, 15 april 2016 - De officier van justitie eiste op donderdag 14 april vijf jaar gevangenisstraf tegen een 64-jarige man uit Den Helder omdat hij brand zou hebben gesticht in een woning in Sassenheim. De officier van justitie noemde ter zitting dat zij de brandstichting ziet als een aanslag op het leven van de bewoonster.
Lees meer...
 
32-jarige Sassenheimer om het leven gekomen in haven IJmuiden
SASSENHEIM, 12 april 2016 - Een 32-jarige kraandrijver uit Sassenheim is maandag in IJmuiden om het leven gekomen. Het slachtoffer was aan het werk bij het Turkse schip Besiktas Kazakhstan.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 5133

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs