BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Overeenstemming over compensatiemaatregelen in het Overbosch
ImageVOORHOUT, 20 oktober 2014 - De Stichting Vrienden van het Overbosch, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Teylingen hebben overeenstemming bereikt over een pakket aan compensatiemaatregelen voor het Overbosch in Voorhout. Deze compensatie was gewenst omdat een deel van het Overbosch gekapt wordt ten behoeve van de aanleg van een nieuwe brug en rotonde op de plaats van de huidige Nagelbrug. De overeenstemming werd afgelopen woensdag door de betrokken partijen bezegeld.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

TGP Media Producties bestaat 8 jaar
SASSENHEIM, 20 oktober 2014 - TGP Media Producties bestaat deze maand 8 jaar. Camera- en geluidsman Piet Molenaar en zijn dochter journalist en regieassistent Tessa Molenaar maken bedrijfsfilms, documentaires en nieuwsvideos. Ter gelegenheid van het 8-jarig bestaan is ook een nieuwe website gepresenteerd met voorbeeldvideos en een blog.
 
Glijbaanfoto's Wasbeek niet meer op internet
SASSENHEIM, 17 oktober 2014 - Zwembad Wasbeek zet de foto's van kinderen die van de nieuwe waterglijbaan af gaan voorlopig niet meer automatisch op internet. De vraag is of kinderen zelf wel een goede overweging kunnen maken of het verstandig is dat hun zwembadfoto's op internet circuleren. Leverancier iSlide windt er geen doekjes om waarom de glijbaanfoto´s op internet staan: 'Het is een marketing tool' om meer bezoekers te trekken. Deze “marketingtool” kan de kinderen die ervanaf glijden flink in de problemen brengen. Wasbeek screent de foto's niet vooraf, waardoor het mogelijk is dat een kind per ongeluk of expres een blootfoto van zichzelf op internet zet.
Lees meer...
 
Campagne rond veranderingen zorg
ImageREGIO, 16 oktober 2014 - Met een publiekscampagne willen de Bollengemeenten de inwoners attent maken op de aanstaande veranderingen in de jeugdhulp, de maatschappelijke ondersteuning en de participatiewet. In het Bestuurscentrum in Voorhout werd afgelopen donderdag door de verantwoordelijke wethouders van de vijf gemeenten de campagneaftrap gegeven. Voor de campagne is ook een speciale website opgezet.
Lees meer...
 
Calla is de meest belezen hond
ImageWARMOND, 15 oktober 2014 - Calla mag zich de meest belezen hond noemen. Ze won de fotowedstrijd die de Warmondse schrijfster Pauline Slot had uitgeschreven ter gelegenheid van het verschijnen van haar boek 'De hond als medemens'. Op 4 oktober, dierendag, trok een prachtige stoet honden naar eetlokaal De Oude School in Warmond om zich op de foto te laten zetten. De honden poseerden als 'boekenlezer' en  werden professioneel gefotografeerd door Jakolien Bakhuys van Doorn van Jaa-design.
Lees meer...
 
Steun voor Pick-Up Point in Sassenheim
SASSENHEIM, 15 oktober 2014 - Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt mee te willen werken aan de komst van een Pick-Up Point aan de Warmonderweg in Sassenheim. Door Monviso Vastgoed BV is een principeverzoek ingediend voor het realiseren van zo’n afhaalpunt voor supermarktboodschappen langs de A44. Het is nog onduidelijk van welk supermarktbedrijf daar de boodschappen kunnen worden opgepikt.
Lees meer...
 
Dief op gestolen bromfiets door Voorhout
VOORHOUT, 15 oktober 2014 - Politieagenten hielden woensdag 15 oktober om 04.00 uur op de Jacoba van Beierenweg een 31-jarige Leidenaar aan die op een gestolen bromfiets rond reed. Update: Uit het onderzoek bleek dat de man kort voor zijn aanhouding had ingebroken in een woning op de Jacoba van Beierenweg.
Lees meer...
 
Bomvolle Tulp voor jubilerend St. Cecilia
ImageVOORHOUT, 14 oktober 2014 - Afgelopen zondag 12 oktober vierde drumfanfare St. Cecilia haar twintigjarig jubileum met een speciaal muzikaal optreden. Vele honderden Voorhouters en andere geïnteresseerden waren op dit evenement afgekomen. Ze werden niet teleurgesteld: het was een gedenkwaardig optreden met vele hoogtepunten.
Lees meer...
 
Wie wint de Vrijwilligersprijs Teylingen 2014?
TEYLINGEN, 13 oktober 2014 - De gemeente Teylingen is op zoek naar vrijwilligers die in aanmerking komen voor de Vrijwilligersprijs 2014. Kent u een vrijwilliger of een organisatie die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, dan kunt u een voordracht doen. Iedereen kan personen of organisaties voordragen voor de Vrijwilligersprijs 2014. Een jury kiest uit ieder dorp een winnaar.
Lees meer...
 
Succcesvolle 4e editie Lopen tegen Kanker
ImageTEYLINGEN, 13 oktober 2014 - Zo’n 2050 mensen deden zondag onder zonnige omstandigheden mee aan de vierde editie van lopen tegen kanker. Onder hen  800 wandelaars die meededen aan de 10 km wandeling die door de Zwanburgerpolder ging. De Gezinsloop (2 km) trok wederom veel kinderen en mensen voor wie de 5 km of de wandeling te ver was. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Muziekmarathon harmonievereniging Crescendo brengt bijna 9000 euro op
ImageSASSENHEIM, 12 oktober 2014 - Crescendo heeft met de 25 uur durende muziekmarathon 4336 euro opgehaald voor Make-A-Wish. Eenzelfde bedrag is opgehaald voor de Christelijke Harmonievereniging zelf. Na 25 uur muziek maken, optredens, veilingen, workshops en een flashmob in het centrum werd de marathon zaterdagavond afgesloten. In de Julianakerk werd, voorafgegaan door een optreden van leden en oud-leden van het leerlingenorkest onder leiding van Erik Waerts, de cheque overhandigd aan Peter Douwes, directeur Make-A-Wish Nederland. Deze organisatie vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Lees meer...
 
Dode man in auto in Voorhout
ImageVOORHOUT,  12 oktober 2014 - Op de Teylingerlaan in Voorhout is zondagochtend een dode man gevonden. Het lichaam is aangetroffen in een auto op een parkeerhaven langs de N443 ter hoogte van de Prinsenweg. De man is een natuurlijke dood gestorven. Dat laat een woordvoerster van de politie weten. Waaraan hij precies is overleden, is nog niet bekend.
Lees meer...
 
25 uur durende muziekmarathon voor jubilerend Make-A-Wish Nederland
ImageSASSENHEIM, 11 oktober 2014 – De Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim is bezig met een bijzondere marathon voor het jubilerend Make-A-Wish Nederland. Crescendo is vrijdagavond om 19:00 uur begonnen aan een 25 uur durende muziekmarathon met bijzondere workshops, concerten en ensembles op unieke locaties in de Bollenstreek.  Hierbij bundelen jongeren en volwassenen hun muzikale talenten en zetten zich in voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Met de festiviteiten wordt ook het 25-jarig bestaan van het leerlingenorkest gevierd. Zaterdagmiddag was er een flashmob van Credendo en Dansstudio Sonja. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
4e Editie van 'Lopen Tegen Kanker'
TEYLINGEN, 11 oktober 2014 - Zondag 12 oktober vindt de 4e editie van  Lopen Tegen Kanker' plaats. De opbrengst van de loop wordt besteed aan doelen dichtbij, zodat mensen uit omgeving weten waaraan ze doneren en daadwerkelijk terug kunnen zien, waar het geld aan besteed wordt.
Lees meer...
 
Park Groot Leerust keerpunt van de Strontrace
ImageWARMOND 11 oktober 2014 - Ook dit jaar is Park Groot Leerust in Warmond weer het toneel van komende en gaande Strontschepen. Op dinsdag 14 oktober worden de eerste schepen verwacht en het eerste schip zal traditiegetrouw door een vertegenwoordiger van het Gemeentebestuur met een flesje Kaagwater worden verwelkomd. Een belangrijk inwerk-moment voor de nieuwe Burgemeester. (Foto: Vorig jaar ramde één van de schepen de theekoepel in het park)
Lees meer...
 
Bouwbedrijf van Deelen bouwt Kloppend hart Warmond
WARMOND, 8 oktober 2014 - Bouwbedrijf van Deelen uit  Veenendaal gaat het Kloppend hart Warmond bouwen. Na een nationale aanbesteding is uiteindelijk dit bedrijf uitgekozen voor de nieuwbouw en verbouw van de drie scholen bij Het Trefpunt in Warmond.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad zoekt projecten
ImageTEYLINGEN, 8 oktober 2014 - De kindergemeenteraad is weer op zoek naar projecten van maximaal €2.000,-. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 26 oktober melden bij de gemeente. (Foto: In juli 2014 kregen de oogvereniging, kinderboerderij de Klaprooshof en Jeu de Boulesvereniging “De vaste voet” een cheque overhandigd door de kindergemeenteraad.)
Lees meer...
 
Nieuwe winkels in Warmond
ImageWARMOND, 4 oktober 2014 – Het gebeurt niet vaak in Warmond, maar in korte tijd zijn er toch weer twee nieuwe winkels geopend. Enkele weken geleden opende horeca Slagerij Bakker zijn deuren op vrijdag en zaterdag voor de meer kieskeurige consument. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Marga's wijnlokaal. Nicolaas Klei, die de opening verrichtte: "Echt lekkere wijn smaakt als verliefd zijn!" (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Eerste Fairtrade Festijn Teylingen geslaagd
ImageSASSENHEIM, 6 oktober 2014 - Het Fairtrade Festijn Teylingen, georganiseerd door ondernemersvereniging Voorhavenkwartier in Sassenheim, is afgelopen zondag op 5 oktober druk bezocht. Mede door het mooie weer, gevarieerde (fairtrade) kramen, gezellige entertainment en leuke kinderactiviteiten, was deze dag zeer geslaagd. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Taartenfeest bij Wagner
ImageSASSENHEIM, 6 oktober 2014 - Een overvolle boekhandel Wagner was gistermiddag het resultaat van een ludieke actie ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de Kinderboekenweek: er was gratis taart met limonade of koffie voor ongeveer 140 bezoekers.
Lees meer...
 
Sportnieuws

Image

- Goede competitiestart Foreholte handbaldames
- Handbaldames Foreholte bekeren verder
- Foreholte wint verdiend van ongeslagen VUC
- Teylingen overklast Nicolaas Boys
- Inspiration zoekt nieuwe leden

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4667

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs