BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Senioren krijgen rondleiding in Overbosch
ImageVOORHOUT, 18 april 2014 – Enkele tientallen senioren genoten volop van de rondleiding die ze kregen in het Overbosch. Mede dankzij het kleischelpenpad is het bos uitstekend begaanbaar voor mensen die moeilijker ter been zijn.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Veel opgevoerde brommers tijdens controle
TEYLINGEN, 17 april 2014 - Na aanhoudende klachten van inwoners heeft de politie dinsdag 15 april op verschillende plekken in de gemeente Teylingen bromfietscontroles gehouden. Bijna één op de drie gecontroleerde bromfietsen kon harder rijden dan de maximaal toegestane constructiesnelheid.
Lees meer...
 
Inbrekers op heterdaad aangehouden
VOORHOUT, 17 april 2014 - Twee jongens van 18 en 19 jaar uit Voorhout zijn dinsdag 15 april aangehouden aan op verdenking van een inbraak in een bollenschuur aan de Jacoba van Beierenweg. Getuigen hadden gezien dat de jongens het terrein rond de bollenschuur op waren gegaan. Even later zag een getuige hoe de mannen het gebouw binnengingen. Toegesnelde agenten gingen direct op zoek naar de inbrekers. Ze troffen het duo aan in de struiken bij de bollenschuur en hielden hen aan.
 
Geen overeenstemming over tuincentrum
SASSENHEIM, 16 april 2014 - De ChristenUnie wil de voorbereidingen door het college voor de plaatsing van Intratuin stoppen totdat de gemeenteraad gesproken heeft over de wenselijkheid van het tuincentrum in Sassenheim. In de commissievergadering kreeg de motie van Frans Nederstigt alleen steun van Trilokaal en PvdA, waardoor het college waarschijnlijk door kan gaan met het aanpassen van het bestemmingsplan voor de vestiging van het tuincentrum aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.
Lees meer...
 
Wel hyacinten maar geen treinen voor het corso
ImageREGIO, 16 april 2014 -  Het Bloemencorso dreigde het dit jaar door het vroege voorjaar en het late corso zonder hyacinten te moeten doen. Maar het grootste probleem lijkt opgelost nu het corsobestuur bloeiende hyacinten heeft gevonden bij een kweker in de kop van Noord-Holland. Dit maakte corso-voorzitter Leo van der Zon dinsdag bekend op de persconferentie van het Bloemencorso. Omdat deze kweker door omstandigheden wat later heeft moeten planten, staan de bollen ook later in bloei. De bloemen worden nu gesneden en zullen naar de Bollenstreek worden getransporteerd. (Foto: Guido Strik)
Lees meer...
 
Watersportseizoen feestelijk geopend

WARMOND, 14 april 2014 – UPDATE Het watersportseizoen is vrijdag op traditionele wijze geopend door het heffen van een glas ‘Kaagwater’ bij de jeneverboom aan de oever van de de Sprietlaeck in de Klein Hemmeerpolder. Zoals gebruikelijk werd de bijeenkomst gebruikt om wat watersportnieuwtjes naar buiten te brengen. Zo wil de Leidse ondernemers Peter Labruyere met zijn taxiboten van Leiden, Katwijk en Warmond het Venetië van het noorden maken en komt Yordi de Bruin met een app over de Nederlandse Wateren. (Foto's en ideo: Guido Strik.)
Lees meer...
 
Voorhouters aangehouden voor heling fiets
VOORHOUT, 16 april 2014 - Politieagenten hielden zaterdagavond op de Componistenlaan in Voorhout twee mannen van 20 en 33 jaar uit die plaats aan op verdenking van heling van een gestolen fiets. Het duo reed bij het station Voorhout op twee fietsen en voerden een fiets mee.
Lees meer...
 
Voorhout heeft een mobiel muziekpaviljoen

VOORHOUT, 15 april 2014 – Voorhout heeft sinds afgelopen zaterdag een mobiel muziekpaviljoen. Het paviljoen werd zaterdagmiddag op sportpark Elsgeest officieel in gebruik genomen. Muziekvereniging Sint Cecilia uit Voorhout verzorgde het eerste optreden in het paviljoen. (Video: HAVAST)
Lees meer...
 
Extra parkeerplaatsen station Sassenheim
SASSENHEIM, 15 april 2014 - Teylingen wil bovenop de huidige parkeerplaatsen bij station Sassenheim een parkeerdek met 175 parkeerplaatsen bouwen. De gemeente betaalt de helft van de 2,4 miljoen euro die de uitbreiding van de parkeergelegenheid kost. Voor de tweede helft zoekt wethouder Leo van der Zon medefinanciers.
Lees meer...
 
Trias kids spelen Tovenaar van Oz
ImageSASSENHEIM, 15 april 2014 - Vrijdag 11 april was het dan eindelijk zover.  Achttien kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar van de Buitenschoolse opvang van Trias Kinderopvang hebben de spetterende voorstelling ‘De Tovenaar van Oz’  in theater ’t Onderdak neergezet.
Lees meer...
 
Afrika-project op De Startbaan
ImageSASSENHEIM, 15 april 2014 - De afgelopen drie weken is er op basisschool De Startbaan in Sassenheim gewerkt aan het Cuvobas-project 'Afrika'.  Cuvobas staat voor ‘culturele vorming in het basisonderwijs' en daaraan is op De Startbaan ook ontwikkelingseducatie gekoppeld.
Lees meer...
 
Samenwerking Foreholte en Van der Sar Foundation
ImageVOORHOUT, 15 april 2014 - Afgelopen zaterdag 12 april is de overeenkomst getekend tussen Foreholte en de Edwin van der Sar Foundation. Met deze samenwerking zal Foreholte aandacht vragen aan de doelstellingen waarvoor de Foundation zich hard maakt door met het logo op de shirts te gaan spelen. (Foto Gert Bol: Rogier Hoeijmans, Edwin van der Sar, Annemarie van der Sar en Jan Regeer tekenen de overeenkomst)
Lees meer...
 
Meetpunt technomavo aangebroken
ImageVOORHOUT, 15 april 2014 - Afgelopen woensdag 9 april hebben de eerste leerlingen van de Technomavo het beroepsgerichte examen gemaakt. Dit jaar (2014) is er voor het eerst in Nederland op dit niveau geëxamineerd. Het is extra spannend voor de leerlingen en docenten van de KTS.
Lees meer...
 
Kunstenares maakt Wanderen-app
ImageREGIO, 15 april 2014 - In de Merenwijk is verdwalen makkelijk, vraag maar aan een willekeurige taxichauffeur. Kunstenares Fleur van den Berg werkt aan een app die verdwalen in de Merenwijk een stuk leuker maakt. Met verhalen, wetenswaardigheden, en soundscapes neemt de app je mee op avontuur in de Merenwijk en het omliggende natuurgebied. Een geleide dwaaltocht waarop je onvermoede kanten en bewoners van deze wijk leert kennen. De crowdfunding voor dit innovatieve kunstproject is op 10 april begonnen op Voordekunst.nl. De app wordt gemaakt voor de Merenwijk van Leiden, ‘het ommetjesgebied’, Strengen, Tengnagel en het publieke deel van de Zwanburgerpolder van Teylingen.
Lees meer...
 
Fietsmaatjes en Marente gaan samenwerken
ImageTEYLINGEN, 14 april 2014 - De Stichting Fietsmaatjes Teylingen en Marente locatie Bernardus hebben afgesproken dat zij gaan samenwerken om de gasten en bewoners van de Bernardus de kans te bieden om met een fietsmaatje te gaan fietsen op een duofiets. In een periode van bloeiende bollenvelden en aangename buitentemperaturen is dat echt een genot voor de gasten uit de Bernardus. Ook de vrijwilligers genieten erg van hun fietstochtjes.
Lees meer...
 
St. Cecilia voorop in Palmpasenoptocht
ImageVOORHOUT, 14 april 2014 - Drumfanfare St. Cecilia was weer actief tijdens de Voorhoutse Palmpasen-optocht van afgelopen zondag. Direct na afloop van de Palmpasenviering in de Bartholomeuskerk ging drumfanfare St. Cecilia voor in een grote stoet, waaraan vele kinderen aan deelnamen met hun prachtige, zelfgemaakte Palmpasen-stokken.
Lees meer...
 
Teylingen krijgt ledverlichting

TEYLINGEN, 14 april 2014 – In Teylingen is maandag begonnen met het vervangen van lichtmasten en armaturen voor duurzame ledverlichting langs doorgaande wegen. Tijdens de werkzaamheden is de weg deels afgezet,  waardoor het verkeer hinder ondervindt. Op enkele plaatsen worden verkeersregelaars ingezet. Op drukke verkeerslocaties wordt s ’nachts en/of buiten de spits gewerkt. De werkzaamheden door aannemingsbedrijf Heijmans BV duren tot eind april.

Lees meer...
 
Sassenheimse documentairemaker naar Amerika

SASSENHEIM, 14 april 2014  – De documentaire Hear me out van Martijn Wüts is zaterdag 26 april te zien op het Maine Deaf Film Festival in Portland, Maine in Amerika. Martijn heeft deze documentaire gemaakt als onderdeel van zijn opleiding journalistiek. Hij is geselecteerd om deel te nemen aan het festival voor doven in Amerika. (Video: Trailer van 'Hear me out')
Lees meer...
 
Musical De zwarte tulp: strijd en romantiek tijdens tulpenmanie
ImageVOORHOUT, 12 april 2014 - Vrijdag is de musical De zwarte tulp in première gegaan in het  Moolenaar Tulpentheater in Vooorhout. De musical over de tulpenmanie in de 17e eeuw is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse schrijver Alexandre Dumas, die ook bekend is van De Drie Musketiers. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Koos de vuilnisman bezoekt Oostergeest
ImageWARMOND, 12 april 2014 - De leerlingen van basisschool Oostergeest in Warmond kregen donderdag Koos de vuilnisman op bezoek. Hij vertelde veel over afval en er werd ook met afval gewerkt om te laten zien dat wat we weggooien niet altijd nutteloos hoeft te zijn. Oude apparaten werden uit elkaar gehaald om te zien wat daar allemaal in zit.
Lees meer...
 
Hennepkwekerij ontmanteld in Voorhout
VOORHOUT, 10 april 2014 - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Ludolph Bohlenstraat in Voorhout. Agenten gingen naar de woning nadat getuigen meldden dat drie mannen hadden geprobeerd in te breken.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4467

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs