BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen is nu een Fairtradegemeente
TEYLINGEN, 5 mei 2014 – Teylingen mag zich vanaf nu een Fairtradegemeente noemen. De landelijke jury Fairtrade gemeenten heeft de aanvraag vanuit Teylingen voor de titel “Fairtrade gemeente” positief beoordeeld. De jury vindt dat Teylingen voldoet aan de zes criteria van de campagne.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Dodenherdenking in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2014 - In de drie dorpen in Teylingen is om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen  ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en alle oorlogen die nadien hebben plaatsgevonden. Vertegenwoordigers van het college van B&W, de kerken, de politie, oud-strijders, maar ook de scholen die de verzetsmonumenten geadopteerd hebben, legden kransen. (Foto's: Laurens Lindhout, Edwin van der Wijngaard en Guido Strik)
Lees meer...
 
Cultuur Verheft laat Voorhout lachen
ImageVOORHOUT, 2 mei 2014 – De afgelopen maand heeft Cultuur Verheft uit Voorhout het Stuk ‘Wanneer trouw je nou met mijn vrouw’ gespeeld. De klucht van J. Bernard-Luc en JP Conty trok weer volle zalen in Cheers. Bij het opengaan van het doek kwam het publiek terecht in de huiskamer van Bert de Jong, een psychiater, wil gaan scheiden van zijn vrouw Annette. Update: Fotoreportage.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor Kindercorso
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2014 - Voorafgaand aan het Bloemencorso werd in Sassenheim het Kindercorso georganiseerd. Vele kinderen hebben weer gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vrijdagavond hun fietsen te versieren met bloemen. Zaterdag om 11.00 uur reden vele kinderen gevolgd door hun ouders achter Adest Musica in het Kindercorso over de Hoofdstraat. Vele toeristen en andere belangstellenden maakten foto's van de versierde fietsen, driewielers, kinderwagens en zelfs een kleine electrische auto. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Toch nog kleurrijk corso trekt veel bezoekers

REGIO, 4 mei 2014 - Het 67e Bloemencorso van de Bollenstreek heeft zaterdag, geholpen door het mooie weer, naar schatting tussen de 800.000 en 1 miljoen mensen getrokken. Ondanks alle zorgen over de beschikbaarheid van voldoende bloemen, zagen de toeschouwers toch een kleurrijk corso, met als thema Energie, aan zich voorbij trekken. Door het vroege voorjaar en de late datum van het corso waren de hyacinten in de streek al uitgebloeid, maar een kweker uit de kop van Noord-Holland bracht de redding. (Video: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
SP en PvdD willen betere bescherming weidevogels
TEYLINGEN, 1 mei 2014 - De Partij voor de Dieren en de SP in Zuid-Holland willen dat er zorgvuldig wordt gekeken naar de bescherming van de weidevogels bij de bouwplannen in de Roodemodenpolder en de Elsgeesterpolder. Volgens de partijen zijn dit twee plekken in Zuid-Holland waar het goed lijkt te gaan met de weidevogels. Precies in die gebieden wil de gemeente Teylingen gaan bouwen of een recreatiegebied ontwikkelen. De Partij voor de Dieren en de SP zijn kritisch en pleiten in een gezamenlijk uitgebracht persbericht voor uiterste zorgvuldigheid.
Lees meer...
 
Steekdagen Bloemencorso van start
ImageSASSENHEIM, 30 april 2014 - Woensdagmiddag heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, de 'eerste' bloem gestoken op de Teylingse praalwagen in de Klinkenberghallen in Sassenheim. Op zaterdag 3 mei rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek de route van Noordwijk naar Haarlem. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Bewoner Bijleveldlaan vangt inbreker
WARMOND, 30 april 2014 - Een bewoner van de Bijleveldlaan heeft in de vroege morgen van woensdag 30 april een inbreker aangehouden. De vrouw van de bewoner werd rond 03.30 uur wakker van geluiden in de tuin en wekte haar man. Toen het stel naar buiten keek, zagen zij dat hun schuurdeur openstond en dat er iemand in de schuur moest zijn.
Lees meer...
 
Gemeente wil tankstation bij station Sassenheim
SASSENHEIM, 29 april 2014 – De gemeenten Teylingen ontwikkelt een nieuw tankstation aan de Stationslaan bij NS-station Sassenheim. Dit tankstation moet komen een braakliggend stuk grond aan de Stationslaan, naast de oprit naar de A44. Deze grond wordt naar verwachting langjarig verhuurd en wordt daarmee voor de gemeente een nieuwe structurele inkomstenbron. Volgens de gemeente is de locatie bij uitstek geschikt voor de vestiging van een onbemand tankstation.
Lees meer...
 
Oranjevereniging Sassenheim lanceert app
SASSENHEIM, 29 april 2014 - Voor wie wil nagenieten van de afgelopen Koningsdag of alvast wil weten hoe het programma voor de dodenherdenking op 4 mei eruit ziet, heeft de Oranjevereniging Sassenheim nu een speciale app gemaakt. De app is gratis te installeren op alle iPhones/iPads en Android apparaten.
Lees meer...
 
Koningsspelen op De Rank
ImageTEYLINGEN, 29 april 2014 - Op verschillende Teylingse basisscholen werden vrijdag de Koningsspelen georganiseerd. Ook op de Sassenheimse  basisschool De Rank werd er die dag een Oranjefeest van gemaakt,  waar kinderen, ouders en leerkrachten volop van hebben genoten.
Lees meer...
 
Feestelijk Oranjeconcert door Crescendo
ImageSASSENHEIM, 29 april 2014 – Voorafgaand aan de eerste Koningsdag vond het jaarlijkse Oranjeconcert van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim plaats. In de prachtig versierde Julianakerk speelden de vier orkesten van de vereniging een gevarieerd programma, van krokodillen tot de Nachtwacht en van zanger Stevie Wonder tot aan Tarzan. Tussendoor was ook ruimte voor een muzikale bijdrage van kinderen uit groep 5 van de basisscholen uit Sassenheim. Het werd een geslaagd concert waar het enthousiasme vanaf sprong.
Lees meer...
 
Lambrechts wethouder in Dordrecht
TEYLINGEN, 28 april 2014 - Karin Lambrechts wordt wethouder in haar woonplaats Dordrecht namens de lokale partij Beter voor Dordt. Lambrechts nam 22 april afscheid als wethouder welzijn en sport in Teylingen. Lambrechts zat tot 2009 in de Dordtse gemeenteraad voor de VVD.
 
TOV organiseert eerste Naaldhakkenrace
ImageSASSENHEIM, 27 april 2014 - De acht deelnemers van eerste Naaldhakkenrace in Sassenheim hebben zondagmiddag zo'n 100 meter op pumps over de Hoofdstraat gerend. Als eerste kwam Tünde Brinkerhof over de finish, gevolgd door Ilse Wijntjes en Annemarie Harting. Jules de Vries, voorzitter van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim hoopt een traditie te maken van de sprint op pumps met minmaal 7 centimeter hoge hakken door het winkelcentrum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Koningsdag in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 27 april 2014 - Zaterdag werd ook in Teylingen voor het eerst Koningsdag gevierd. In Warmond was er onder andere een hoedenparade en spelletjes voor de kinderen. In Sassenheim werd na de aubade 's middags een grote kindervrijmarkt en het rad van avondtuur georganiseerd. In Voorhout werd voor de kinderen een groot spel met als thema 'Transport' georganiseerd. Muziek was er in Voorhout bij Sportparkpop en in Sassenheim op het Havenfestival.
Lees meer...
 
Trilokaal tegen benoeming wethouder Van der Zon
TEYLINGEN, 25 april 2014 - Trilokaal ging donderdagavond in de gemeenteraad niet akkoord met de benoeming van Leo van der Zon (VVD) tot wethouder. Volgens fractievoorzitter Rob ten Boden van Trilokaal is het raar om Van der Zon nu te benoemen, terwijl er in juni nog een debat gaat plaatsvinden waarin zijn dubbelrol als wethouder en voorzitter van het Bloemencorso aan de orde komt. De rest van de raad ging wel akkoord waardoor Van der Zon, met 20 stemmen voor en 4 stemmen tegen, gewoon werd benoemd.
Lees meer...
 
Lintjesregen in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 25 april 2014 - Zeven inwoners van de gemeente Teylingen hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen ter gelegenheid van Koningsdag 2014. Burgemeester Van der Stoel reikte de onderscheidingen uit aan Bep van Egmond – van Leeuwen, Koos Angevaare, Harry Bakker, Jan Huizenga, Aad Juffermans, Cees Leijnse en Ineke van Steensel – van Hage.
Lees meer...
 
Overeenkomst gemeente-Horizon getekend
ImageSASSENHEIM, 24 april 2014 - Op 1 januari 2013 heeft Horizon Jeugdzorg en Onderwijs de locatie Argos College overgenomen van een ander schoolbestuur, de Aloysius Stichting. Tegenwoordig heet deze school het Vaart College. Deze school geeft onderwijs aan de jongeren die wonen in de instelling voor gesloten jeugdzorg de Vaart, naast de Klinkenbergerplas.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor vertrekkende wethouders
ImageTEYLINGEN, 23 april 2014 – De twee vertrekkende wethouders, Karin Lambrechts (VVD) en John Stuurman (D66), kregen dinsdagmiddag bij hun afscheid een gemeentelijke onderscheiding. Burgemeester Anne Lize van der Stoel reikte de onderscheidingen uit tijdens de afscheidsbijeenkomst in het bestuurscentrum in Voorhout. Beide bestuurders kregen de Jacoba van Beierenonderscheiding voor hun grote verdienste als wethouder van het college van de gemeente Teylingen in de periode 2010 – 2014. (Foto's: Guido Strik)
Lees meer...
 
Teylingen doet mee met Wecycle-actie na Koningsdag
TEYLINGEN, 22 april 2014 - De gemeente Teylingen doet mee met de Wecycle-actie na Koningsdag. De gemeente wil samen met Wecycle inwoners stimuleren om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de milieustraat. Daarom krijgen de eerste honderd inleveraars van een elektrisch apparaat het jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau bij inlevering op de milieustraat. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4493

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs