BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De stembussen zijn gesloten
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 - Precies om 21:00 uur zijn de stembussen in Nederland en dus ook in Teylingen gesloten. Ook op het stembureau in het bestuurscentrum in Voorhout werd de stembus door het hoofd van het stembureau gesloten, om daarna volledig te worden geopend. De medewerkers van het stembureau konden zo aan het tellen van de stemmen beginnen. Dit gebeurde op hetzelfde moment ook bij de andere 15 stembureaus in Teylingen. In de loop van de avond zullen de uitslagen van alle stembureaus in het bestuurscentrum binnenkomen.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Stembureaus Teylingen zijn geopend
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 – De stembureaus in Teylingen zijn open. Tot 21:00 uur vanavond kunnen inwoners van Teylingen hun stem uitbrengen voor de nieuwe gemeenteraad. In de loop van de avond moet dan de voorlopige uitslag bekend worden. De Teyding zal hier vanavond vanaf 21:00 uur live verslag van doen op de site. De laatste dagen voor de verkiezingen buitelden de partijen nog over elkaar heen met nieuwe beloftes, bezoeken en wethouderskandidaten.
Lees meer...
 
Teylingen wil investeren in sportvelden
TEYLINGEN, 18 maart 2014 - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om 2,4 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het verbeteren van sportvelden in Teylingen. Het gaat om een investering in anderhalf kunstgrasveld en kleedkamers bij SV Warmunda in Warmond. en in een hockeyveld, handbalveld, kunstgras- en natuurgrasvoetbal op sportpark Elsgeest in Voorhout.
Lees meer...
 
Teylingen is tweede topsportgemeente 2013
TEYLINGEN, 17 maart 2014 - Teylingen is op de tweede plaats geëindigd bij de verkiezing van de  'Topsportgemeente van het jaar 2013'. Eerste werd met ruime afstand de gemeente Edam-Volendam. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties. Teylingen was samen met vier andere gemeenten genomineerd voor de titel.
Lees meer...
 
Verkiezingsdebat bij Omroep Bo
TEYLINGEN, 17 maart 2014 – De Teylingse lijsttrekkers nemen het vanavond verbaal tegen elkaar op in het verkiezingsdebat om de lokale omroep Bo. Gedurende twee uur blikken ze terug, discussiëren ze over diverse thema’s en geven ze zelf aan tafel aan waar ze in verschillen. Het debat is live op de radio te beluisteren, maar publiek is ook van harte welkom. Het debat vindt tussen 20.00 – 22.00 uur plaats in Cheers aan de Herenstraat in Voorhout.
Lees meer...
 
KTS-leerlingen kiezen in raadsdebat voor skatebaan
ImageTEYLINGEN, 17 maart 2014 - Vrijdagochtend 14 maart gingen leerlingen van de KTS met elkaar in debat in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Het debat ging over de vraag welke voorziening de leerlingen het liefste zouden willen in de gemeente Teylingen. De beste ontwerpen uit alle tweede klassen werden gepresenteerd en daarna volgde een debat tussen de leerlingen.
Lees meer...
 
Politieke markt in Sassenheim

TEYLINGEN, 16 maart 2014 – Al dan niet vergezeld door landelijke kopstukken voerden de lokale politici in Teylingen zaterdag nog druk campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende woensdag. Dat gebeurde onder meer op de politieke markt in de Hoofdstraat in Sassenheim. De VVD had Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, naar Sassenheim gehaald. De politiek leider van D66, Alexander Pechtold ontving er een oude partijvlag van D66. Trilokaal heeft dan wel geen landelijke kopstukken, maar presenteerde wel een eigen verkiezingslied. En alle lokale partijen kregen de kans om voor de camera van de Teyding een stemoproep te doen. (Video: Piet Molenaar - TGP Media Producties, Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Wat valt er te kiezen?
TEYLINGEN, 15 maart 2014 - Wat valt er volgende week te kiezen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Hier is een handig overzicht van de websites van de 6 partijen en hun verkiezingsprogramma.
Lees meer...
 
ChristenUnie kan onderzoek vestiging Intratuin niet tegenhouden
ImageSASSENHEIM, 14 maart 2014 - De ChristenUnie wil dat het college stopt met onderhandelingen met Intratuin om het tuincentrum in Sassenheim te vestigen. Omdat Frans Nederstigt (ChristenUnie) alleen steun kreeg van Trilokaal, is de motie van de ChristenUnie aangehouden om na de verkiezingen verder te bespreken. Nederstigt wijst op de detailhandelsvisie waarin gevraagd wordt om winkels in het centrum te plaatsen en niet in het buitengebied. Foto v.l.n.r. Joost Peetoom (PvdA), Frans Nederstigt (ChristenUnie), Rob ten Boden (Trilokaal) en Elsbeth Koek (PvdA). Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
'Startende ondernemer helpen met wisselwinkel'
ImageTEYLINGEN, 14 maart 2014 - Startende ondernemers kunnen binnenkort misschien gebruikmaken van een 'wisselwinkel' in Teylingen waar ze onder gunstige voorwaarden een bedrijf kunnen starten. De gemeenteraad heeft op voorstel van Sabrina van der Lubbe (VVD) een motie goedgekeurd om het college hier een onderzoek naar te laten doen. Sabrina van der Lubbe tijdens een schorsing in overleg met Rose Marie Keijzer (D66) en wethouder Leo van der Zon. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Horeca Koudenhoorn niet later open
ImageWARMOND, 14 maart 2014 - De horeca op Koudenhoorn moet 's avonds om 22:00 uur sluiten. Rob ten Boden (Trilokaal) wilde de openingstijden verruimen naar de openeningstijden die voor de cafés in de dorpen gelden. Maar de andere partijen en wethouder Van der Zon vinden de horeca op het recreatie-eiland onvergelijkbaar met een café in het centrum. Rob ten Boden (rechts) overlegt met v.l.n.r Frans Nederstigt (ChristenUnie), Ed Wegman (Trots) en Joost Peetoom (PvdA). Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Drie droomscenario’s voor Roodemolenmolder
ImageTEYLINGEN, 14 maart 2014 - Inwoners van Teylingen kunnen op 15 mei kiezen uit drie droomvisies voor de inrichting van de Roodemolenpolder tussen Sassenheim en Voorhout. De drie scenario's werden vorige week donderdag besproken op het tweede werkatelier over de Roodemolenpolder in het bestuurscentrum in Voorhout. Hierbij gingen inwoners, organisaties en de gemeente met elkaar in gesprek. De drie droomvisies zouden een goede afspiegeling moeten vormen van de uiteenlopende meningen van de Teylingers over de toekomst van de polder.
Lees meer...
 
Tuincentrum trending bij Twitterdebat
TEYLINGEN, 13 maart 2014 - De komst van een vestiging van het tuincentrum Intratuin aan de Sassenheimse Rijksstraatweg verdeelde woensdagavond de lijsttrekkers in het Teylingse Twitterdebat. Verschillende twitteraars wilde weten wat het standpunt van de partijen over de komst van het tuincentrum naar Sassenheim is. PvdA, Trilokaal en ChristenUnie keerden zich tegen de komst van Intratuin, uit angst voor de gevolgen voor de lokale ondernemers. Het CDA hield zich op dit punt in het debat afzijdig, maar gaf eerder in het 'gewone' lijsttrekkersdebat al aan de komst van Intratuin als een bedreiging voor de plaatselijke middenstand te zien.
Lees meer...
 
Gemeente bedankt Melissa Hofstra en Ronald van Kesteren voor reanimatie
ImageSASSENHEIM, 12 maart 2014 - Melissa Hofstra en Ronald van Kesteren ontvingen vandaag een oorkonde van loco burgemeester Leo van der Zon. Op 16 september 2013  reanimeerden zij met succes de 87-jarige Koos Hoogervorst nadat hij onwel was geworden en van zijn fiets viel. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Warmondse muziektent krijgt nieuw rietdak
ImageWARMOND, 12 maart 2014 - De muziektent op de Baan in Warmond is deze week van een nieuwe rietkap voorzien. Het monument kan nu weer jaren mee. Het wachten is nog op muzikanten die de muziektent zijn oorspronkelijke bestemming weer teruggeven.
Lees meer...
 
PvdA en ChristenUnie openen aanval op coalitie
TEYLINGEN, 12 maart 2014 – Met nog een week te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart, hebben oppositiepartijen PvdA en ChristenUnie opeens de aanval op coalitiepartijen VVD, CDA en D66 geopend. De PvdA en de ChristenUnie verwijten in een persbericht de huidige coalitiepartijen dat ze in de afgelopen raadsperiode te weinig hebben klaargespeeld. Volgens de twee oppositiepartijen is de “lakse houding” binnen de coalitie en het college van B&W hier een belangrijke oorzaak van.
Lees meer...
 
Verkiezingsnieuws
TEYLINGEN, 10 maart 2014 - Op woensdag 19 maart aanstaande vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De Teyding plaatst komend weekend een vergelijking tussen de programma's van VVD, CDA, D66, PvdA, Trilokaal en ChristenUnie. In dit artikel nieuws over onder andere vervoer naar het stemlokaal en het twitterdebat.
Lees meer...
 
Mogelijk 72 woningen op terrein rioolzuivering
ImageSASSENHEIM, 10 maart 2014 - Er is afgelopen week begonnen met het kappen van de bomen op het terrein van de voormalige rioolzuivering in Sassenheim. Projectontwikkelaar Thunnissen uit Heemstede wil op dit terrein aan de Schoonzorgseweg 72 woningen bouwen. De gemeente staat positief tegenover dit plan dat betaalbare woningen moet opleveren. De partijen onderzoeken momenteel of het plan technisch en financieel haalbaar is en of een overeenkomst kan worden gesloten om het plan te realiseren.
Lees meer...
 
Gerenoveerd Koudenhoorn heropend

WARMOND, 7 maart 2014 - UPDATE Na een grondige renovatie en herinrichting heeft wethouder Kees van Velzen, samen met Holland Rijnland bestuurder Kees Wassenaar, vrijdagmiddag Koudenhoorn opnieuw opengesteld voor het publiek. Bij de opening werd een fraai vormgegeven "boomspiegel" onthuld. Nog niet alles op het eiland is helemaal gereed, maar de grote grondwerkzaamheden zijn afgerond. Video Guido Strik. Foto's Henk Keijzer.
Lees meer...
 
'De bok is verzopen'
VOORHOUT, 7 maart 2014 - De ‘Bok is verzopen’. Bokkendorp is weer gewoon Voorhout. Het carnaval is afgelopen. Vol trots kijkt Carnavalsvereniging de Bokken terug op een geweldig jaar. Prins John II en Prinses Dian waren het grote middelpunt en namen iedereen op sleeptouw. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4402

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs