BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Onderzoek naar sport- en cultuurkorting
ImageTEYLINGEN, 24 september 2016 – De Rekenkamercommissie Teylingen heeft besloten om in 2015  de Regeling sport- en cultuurkorting te onderzoeken. Voor 2016 vraagt de commissie aan inwoners om onderwerpen aan te dragen die de Rekenkamercommissie Teylingen kan onderzoeken. Tijdens de wijkmarkt op 6 oktober in Warmond is de rekenkamercommissie aanwezig om inwoners te informeren over hun werk en kunnen inwoners onderwerpen aandragen.
Lees meer...
 

Politie onderzoekt brand Corn. Verolmeweg
ImageSASSENHEIM, 22 september 2015 - De politie onderzoekt de brand in een vrachtwagen voor een garagebedrijf aan de Cornelis Verolmeweg in Sassenheim. Dinsdagavond rond 22:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Na het blussen van de brand is het gebied rondom het garagebedrijf afgezet. De politie doorzocht het pand. Hierbij werden beschermende schilden gebruikt. Voor zover bekend zijn er ter plaatse geen aanhoudingen verricht.
Lees meer...
 
Afsluiting najaarsfeesten met bier, muziek en vuurwerk
ImageSASSENHEIM, 20 september 2015 - De najaarsfeesten in Sassenheim zijn zaterdag afgesloten met een uitverkochte feestavond met optredens van de Feest piano's en Run4Cover. Om 22.45 werd er een vuurwerkshow afgestoken vanaf het schoolplein van het Rijnlands Lyceum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrachtwagentrekken op de Sportdreef
ImageSASSENHEIM, 20 september 2015 - Zaterdag werd tijdens de najaarsfeesten voor de tweede keer het vrachtwagentrekken georganiseerd. Zeven herenteams en vier damesteams streden om de prijzen. Bij de dames haalden Ilona en Lisamarie net als vorig jaar de eerste plaats en bij de heren wonnen René en Ron. Zij eindigden vorig jaar op de tweede plaats. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Duits Oktoberfest met jodelende Heidi's
ImageSASSENHEIM, 19 september 2015 - Een Duits Oktoberfest in september compleet met jodelende Heidi's. Dat was het thema van het uitverkochte feest in de tent van de Oranjevereniging op vrijdagavond. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Drukte bij tobbetje steken in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 19 september 2015 - Het tobbetje steken is altijd een van de hoogtepunten van de najaarsfeesten in Sassenheim. De Oranjevereniging kon vrijdagmiddag 59 tweetallen inschrijven. Uiteindelijk wonnen Melvin en Daniël met 6 gestoken ringen. Vrijwel iedere deelnemers kreeg wel ergens in de middag een plons water over zich heen, tot vermaak van het publiek op het schoolplein van het Rijnlands Lyceum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Burgemeester en wethouder bezoeken Alzheimer Café
ImageTEYLINGEN, 17 september 2015 – Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen schonken op maandag koffie tijdens het Alzheimer Café Teylingen. Het onderwerp dementie heeft volgens de bestuurders de belangstelling van de gemeente Teylingen, die ernaar streeft een dementievriendelijke gemeente te worden.
Lees meer...
 
Waterlekkage leidt naar hennepkwekerij
ImageVOORHOUT, 17 september 2015 – Doordat op dinsdagochtend in een winkelpand aan de Herenstraat in Voorhout een waterlekkage in het plafond werd ontdekt, kwam de politie in het bovengelegen ruimte een hennepkwekerij op het spoor. De gealarmeerde politie zag bij de betreffende woning condensvorming op de ramen en rook een henneplucht. (Foto: politie)
Lees meer...
 
Feestelijke Schippertjesdagen in Warmond
ImageWARMOND, 14 september 2015 – Warmond was afgelopen weekend weer het decor van traditionele schepen, klassieke scheepsmotoren en shantykoren. Deze vaste ingrediënten van de Schippertjesdagen trokken weer veel publiek naar Warmond. Wandelend over de nautische markt op de Gemeentehaven hadden de bezoekers al zicht op de vele schepen die aan De Leede waren afgemeerd. Het geluid van de scheepsmotoren vermengde zich met het koorgezang bij de feesttent.
Lees meer...
 
Uitgedost racen over de Herenstraat
ImageVOORHOUT, 13 september 2015 - De Tandemrace en de Solexrace zijn op zaterdagavond de hoogtepunten van de najaarsfeesten in Voorhout. De wedstrijden waarbij de niet de snelheid maar de premiebel en de finishvlag bepalen wie er wint zijn dé gelegenheid voor Voorhouters om volledig uitgedost aan de start te verschijnen. Burgemeester Carla Breuer loste het startschot en gebruikte de finishvlag om de vier manches af te sluiten. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kruising Parklaan-Kerklaan 2 weken dicht
SASSENHEIM, 12 september 2015 - De kruising van de Parklaan met de Kerklaan gaat vanaf 21 september 2 weken dicht. De voetpaden worden opnieuw getegeld en het asfalt van de Kerklaan en de kruising Parklaan wordt vernieuwd. Naar verwachting is het kruispunt na 2 oktober weer open.
Lees meer...
 
In de sloep genieten van het Harbour Concert
ImageSASSENHEIM, 9 september 2015 - Zondagmiddag lagen er tien sloepen afgemeerd in de haven van het Voorhavenkwartier voor het eerste Harbour concert van de Sassenheimse Rotary. Voorzitter Henk Griffioen legde in zijn welkomstwoord uit dat onder het motto muziek voor muziek de opbrengst ten goede komt aan nieuwe trommels voor de jeugdband van Adest Musica. De bezoekers konden genieten van optredens van Crescendo, Adest Musica, DJ4U en de Allstars. De opbrengst, naar verwachting een paar duizend euro, wordt later bekendgemaakt. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Station Sassenheim krijgt parkeerdek met 240 plaatsen
SASSENHEIM, 9 september 2015 - Station Sassenheim krijgt een parkeerdek met 240 extra parkeerplaatsen. De gemeente Teylingen, de provincie en het ministerie van infrastructuur en milieu betalen ieder 1 miljoen euro. Door het grote aantal reizigers (circa 2.700 reizigers per dag) is de parkeerdruk bij het station hoog. Trilokaal is als enige partij tegen het parkeerdek.
Lees meer...
 
Zonnige Dikkebandenrace Warmond
ImageWARMOND, 8 september 2015 - De jaarlijkse Dikkebandenrace Warmond kon zondag onder zonnige omstandigheden afgewerkt worden. De jeugd fietste in diverse leeftijdscategorieën door het dorp van Warmond en maakte er een leuke strijd van. Bij de 4-5-6 jarigen ging de winst bij de meisjes naar Loes van Winsen en was Jens van Velzen bij de jongens de beste. Mara Vergeer was bij de meisjes 7-8-9 jaar de snelste en Daan van Dam pakte de winst in de zelfde leeftijdscategorie bij de jongens. (foto's: PFreporter)
Lees meer...
 
HKV-Restauratieprijs 2015 voor Jan van Krijntje Warmerdam
ImageVOORHOUT, 8 september 2015 – Onder toeziend oog van de familie reikte afgelopen zaterdag wethouder Arno van Kempen de HKV-Restauratieprijs 2015 uit aan Jan en Gré Warmerdam, aan de Jacoba van Beierenweg 144 in Voorhout. Volgens voorzitter Cok van Steijn van de Historische Kring Voorhout één van de mooie monumentale gebouwen aan “de Jac.”
Lees meer...
 
Man mishandeld in Warmond
WARMOND, 8 september 2015 – Drie nog onbekende daders mishandelden in de nacht van zaterdag op zondag op de Seminarielaan een 44-jarige fietser uit Warmond. Het slachtoffer fietste rond 02:00 uur door de Warmondse laan toen hij plotseling van zijn fiets geduwd werd. Drie verdachten vielen het slachtoffer vervolgens aan.
Lees meer...
 
Veel belangstelling start Jacoba van Beierenfonds Teylingen
ImageTEYLINGEN, 6 september 2015 - Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen is vrijdag van start gegaan onder grote belangstelling van vertegenwoordigers van lokale verenigingen. In een conferentiezaal van Hotel Sassenheim overhandigde wethouder Arno van Kempen een cheque van 15.000 euro aan Wim Ouwehand, voorzitter van het fonds. De gemeente draagt de komende 3 jaar bij aan het fonds. Fonds 1818 verdubbelt bijdragen uit crowdfunding bij bedrijven en burgers tot totaal 25.000 euro. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Wethouder kijkt naar geluidsoverlast A44
SASSENHEIM, 4 september 2015 - Wethouder Brekelmans gaat onderzoek doen naar een oplossing voor geluidsoverlast van de A44 en de Schiphollijn. Omwonenden klagen dat de geluidsoverlast steeds sterker wordt nu de bomen langs de A44 gekapt zijn, het autoverkeer toeneemt en treinen remmen en optrekken bij station Sassenheim. De wethouder waarschuwt wel dat een geluidsscherm langs de A44 niet hoog op het prioriteitenlijstje van Rijkswaterstaat, die het scherm zou moeten aanleggen, staat. De commissie ruimte vroeg dinsdag unaniem om metingen te doen van de geluidsoverlast en oplossingen uit te werken. Brekelmans denkt dat hij hier tot januari 2016 voor nodig heeft.
 
Noodbevel tegen 'Floating Party'
WARMOND, 3 september 2015 - Burgemeester Breuer heeft op zondag 23 augustus een noodbevel getekend om bezoekers van een via Facebook georganiseerd feest 'Floating Party 2.0' te kunnen verwijderen uit de gemeente. Uiteindelijk zijn vier grote boten met feestvierders op basis van het noodbevel verwijderd uit het Joppe.
Lees meer...
 
Onzekere toekomst brandweer Warmond
WARMOND, 2 september 2015 - De toekomst van de vrijwillige brandweer in Warmond hangt af van de snelheid waarmee de beroepsbrandweer in de toekomst vanuit Leiden ter plaatse kan zijn. De directeur van Brandweer Hollands Midden, Hans Zuiddijk, kon woensdag in de comissie Bestuur, financien en toerisme nog niet zeggen of dan net als in Oegstgeest en Leiderdorp de kazerne in Warmond na 2016 zal verdwijnen.
Lees meer...
 
Geen compromis huren 't Onderdak
ImageSASSENHEIM, 2 september 2015 - Het overleg tussen wethouder Kees van Velzen en de huurders van 't Onderdak in Sassenheim heeft nog geen resultaat opgeleverd. De huurders protesteren tegen een huurverhoging van 135% die in april werd aangekondigd. De wethouder heeft nog één overleg met de huurders. In oktober wil hij de Tarievennota voor maatschappelijke accommodaties voorleggen aan de gemeenteraad; met of zonder akkoord van 't Onderdak.
Lees meer...
 
Provincie kritisch over uitbreiding sportparken
TEYLINGEN, 2 september 2015 - De provincie Zuid Holland ziet de uitbreiding van sportpark Elsgeest in Voorhout op aangrenzend grasland niet zitten. De enige mogelijkheid is dat Teylingen ter compensatie aangrenzende grond inclusief gebouwen koopt en omzet in grasland. Dat is volgens wethouder Brekelmans een dure optie waarvoor hij een business case gaat maken. Brekelmans heeft ook overleg gevoerd met de gedeputeerden van de provincie over de plaatsing van tennisvereniging STV in sportpark De Roodemolen in Sassenheim.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4951

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs