BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Nacht van Sassenheim (video)

SASSENHEIM, 2 september 2014 - Een terugblik op de Nacht van Sassenheim van afgelopen vrijdag. Video Piet Molenaar - TGP Media Producties.
 
Weekdeals (468x60)

Biermarkt brengt € 2000 op voor beachsportveld
ImageSASSENHEIM, 1 september 2014 – De Biermarkt in Sassenheim heeft afgelopen zondag 2000 euro opgebracht voor een beachsportveld dat de Volleybalclub Sassenheim en Korfbalvereniging TOP in Sassenheim willen realiseren. Het veld wordt aangelegd op het terrein van Top. Volgens de organisatie heeft de gemeente er al mee ingestemd, maar moet het benodigde geld nog bij elkaar worden gebracht. Het gedoneerde statiegeld van de glazen tijdens de Biermarkt vormt een aardige aanzet.
Lees meer...
 
Verantwoorde Kunstmarkt in Warmond
ImageWARMOND, 1 september 2014 – De Kunstmarkt in Warmond bood zondag weer een breed aanbod aan kunststijlen. Er leek dit jaar opvallend veel ‘tweedehands kunst’ te koop. Schilderijen gemaakt op oud steigerhout, krantenartikelen die als ondergrond dienden voor een toepasselijke tekening en sierraden gemaakt van lege Nespressocupjes. Je zou kunnen zeggen dat de kunstmarkt niet alleen artistiek, maar ook duurzaam verantwoord was. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Restauratieprijs voor pand Heemborgh
ImageSASSENHEIM, 31 augustus 2014 - Peter van Biezen krijgt dit jaar de Oud Sassenheim Restauratieprijs voor de restauratie van de voormalige winkel en woonhuis  aan de Hoofdstraat 271/273. Het pand huisvest het makelaarskantoor Heemborgh van Van Biezen.
Lees meer...
 
Nacht van Sassem goed bezocht
ImageSASSENHEIM, 30 augustus 2014 - In het centrum van Sassenheim werd vrijdag de traditionele Nacht van Sassenheim weer gehouden. De braderie in de Hoofdstraat werd, mede door het goede weer, de hele middag goed bezocht. Het podium stond dit jaar op de Oude Haven. Hier traden vanaf 18.00 uur The Wallpapers gevolgd door Soulbeach Coverband op voor een vol horecaplein. Foto: The Wallpapers  - foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
‘Vakantie Evenementen Teylingen’ ontvangt Vrijwilligerscompliment
ImageVOORHOUT, 27 augustus 2014 - De vrijwilligers van Vakantie Evenementen Teylingen in Voorhout ontvingen dinsdagavond uit handen van wethouder Arno van Kempen het Vrijwilligerscompliment van de gemeente Teylingen. De uitreiking vond plaats tijdens de talentenshow ‘VET’s got talent’ in jongerencentrum @Hok in Voorhout. Bij het compliment hoort een cheque ter waarde van € 1.250,-, te besteden aan een activiteit of presentje voor de vrijwilligers. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Personeel Wasbeek start petitie voor behoud schoolzwemmen
ImageSASSENHEIM, 26 augustus 2014 – Een deel van het personeel van Zwembad Wasbeek is een handtekeningenactie begonnen tegen het voornemen van de gemeente Teylingen om het schoolzwemmen per 2016 af te schaffen.  Met de petitie hoopt het personeel  de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het schoolzwemmen binnen gemeente Teylingen van groot belang is en in zijn huidige vorm moet blijven bestaan. (Foto: De initiatiefnemers van de actie, Erica van Ooijen en Will Hoogervorst)
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Dirk van Tongeren
WARMOND, 26 augustus 2014 -  Dirk van Tongeren (64) ontving afgelopen zaterdag uit handen van Burgemeester Anne Lize van der Stoel de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten in de Warmondse gemeenschap. De heer Van Tongeren heeft zich gedurende vele jaren met veel enthousiasme ingezet bij verschillende verenigingen. Bij Carnavalsvereniging De Billenprikkers is hij ruim 25 jaar lid geweest van de Raad van Elf. Daarnaast hielp hij bij de opbouw van de carnavalswagens, was hij tractorchauffeur tijdens optochten en zat hij in de optochtcommissie.
Lees meer...
 
Kindervakantieweek Warmond begonnen

WARMOND, 26 augustus 2014 - Ruim 200 jongens en meisjes van 4 tot en met 12 jaar zijn maandag aan hun kindervakantieweek op het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn begonnen. Bijna evenveel begeleiders en andere vrijwilligers leiden het “werk” in goede banen.  Beer Warmi (de levende mascotte van de SKW) ziet er op toe dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. De weersverwachting voor deze week is wisselend.  Bij regen bieden tenten, voor elke groep één, voldoende ruimte om te schuilen. (Video: Jan Leune)
Lees meer...
 
Kop- staartbotsing op de Parklaan
ImageSASSENHEIM, 22 augustus 2014 - Op de Parklaan ter hoogte van de J.P Gouverneurlaan heeft vrijdag rond 11.30 een kop- staartbotsing plaatsgevonden tussen 2 auto's. Een ambulance heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Honderden bezoekers bij Kunst in 't Overbosch
ImageVOORHOUT, 20 augustus 2014 – Enkele tientallen kunstenaars uit het hele land creërden afgelopen weekend nieuwe kunstwerken in het Overbosch in Voorhout. De honderden bezoekers konden genieten van allerlei verschillende schildertechnieken, met zeer uiteenlopende en verrassende resultaten. Maar ook was het voor alle mensen mogelijk te zien hoe houtcarven in z’n werk gaat en een ‘dichtkabouter’ te horen citeren uit eigen werk.
Lees meer...
 
Buitenlandse scholieren krijgen eerste kennismaking met Nederland
ImageSASSENHEIM, 17 augustus 2014 - Ze houden bijna allemaal van stoopwafels, hagelslag en bitterballen en dragen jasjes met daarop talloze speldjes, buttons en andere memorabilia van verre landen. Een groep van 27 buitenlandse scholieren kreeg afgelopen week een eerste kennismaking met Nederland georganiseerd door Rotaryclub Sassenheim. De jongeren van 16 tot 18 jaar verbleven de eerste week bij gezinnen in Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Zwembad Wasbeek heropend met nieuwe glijbaan

SASSENHEIM, 15 augustus 2014 - Op maandag 11 augustus gingen de deuren van zwembad Wasbeek weer open voor publiek. Nadat er de eerste drie weken van de zomervakantie hard gewerkt is om het zwembad helemaal op te knappen worden de bouwvakkers nu weer ingeruild voor zwemmers. De vernieuwde glijbaan werd geopend door wethouder Brekelmans. Wie van de vernieuwde glijbaan af wil gaan moet zich wel bewust zijn dat zijn of haar foto voor iedereen op internet te zien is. Video: Guido Strik
Lees meer...
 
Koe wandelt over A44
REGIO, 15 augustus 2014 - Het verkeer op de A44 werd in de late vrijdagochtend flink opgehouden door een koe die over de snelweg liep. Het dier kwam tussen Oegstgeest en Voorhout de weg opgelopen, meldde de ANWB. Het dier liep rustig tussen de auto’s door. Er gebeurden geen ongelukken.
Lees meer...
 
Vakantie Evenementen Teylingen van start
ImageVOORHOUT, 14 augustus 2014 -  Met een groot landenspel zijn maandag in Voorhout de Vakantie Evenementen Teylingen van start gegaan. Zo’n 40 kinderen deden mee aan het spel, waarbij ze in elk land iets moesten doen om een letter te verdienen. Uiteindelijk verzamelden ze zo het woord ‘Poffertjes’ bij elkaar. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Auto rijdt lantaarnpaal omver
ImageSASSENHEIM, 11 augustus 2014 – Een auto heeft zondagavond rond 23:00 uur op de Hoofdstraat ter hoogte van de bocht naar de Parklaan een lantaarnpaal omver gereden. Volgens omwonenden reed iemand in een Landrover met een flinke klap tegen de lantaarnpaal. De auto reed er daarna snel vandoor. (Foto: Mark Kool)
Lees meer...
 
Warmondse klompzeilkampioenschappen
ImageWARMOND, 10 augustus 2014 - Voor de schippers in de dop organiseert de Stichting Zeilvaart Warmond, op zaterdag 23 augustus, de jaarlijkse klompzeilwedstrijden voor de jeugd. Op die zaterdagmiddag zullen de zeilklompjes om 14.30 uur in park Groot Leerust aan de Burgemeester Ketelaarstraat in Warmond weer het ruime sop van de Leede kiezen. Iedere schipper met een zeilklompje is van harte welkom. (Foto: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Brandje op balkon Mozartlaan
ImageVOORHOUT, 4 augustus 2014 - De brandweer heeft maandag aan het einde van de middag een brandje geblust op een balkon van een appartement aan de Mozartlaan in Voorhout. Er bleek een vuilniszak in brand te staan die de Voorhoutse brandweer met een schuimblusser geblust heeft. De bewoners van het appartement waren niet thuis; omwonenden hebben de brandweer gewaarschuwd. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Jongetje (10) overleden in Irenestraat
ImageVOORHOUT, 3 augustus 2014 (update 2) - Een 10-jarig jongetje is zondag overleden nadat hij onwel was geworden in een woning aan de Irenestraat in Voorhout. Een buurvrouw was reanimatie gestart die door politieagenten en later ambulancepersoneel werd voortgezet. Helaas mocht dit niet baten en overleed hij in het ziekenhuis. Omdat de doodsoorzaak niet bekend was, onderzocht de politie zijn overlijden. Uit dat onderzoek is geen enkele aanwijzing voor een misdrijf naar voren gekomen.  Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Eerste Bram Montanus trofee uitgereikt
VOORHOUT, 1 augustus 2014 - Het bestuur van de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Voorhout heeft voor de eerst keer de Bram Montanus trofee uitgereikt aan twee vrijwilligers die afscheid namen van de stichting. De Bram Montanus trofee wordt bij hoge uitzondering uitgereikt. Joyce Knijnenburg en Carolien Warmerdam zijn de  eerste vrijwilligers die deze eer ten beurt viel.
Lees meer...
 
Kaalslag in Warmond

ImageWARMOND, 30 juli 2014 - In de Kloosterwei en de Ganzenwei in Warmond zijn vorige week tientallen bomen gekapt en is een groot deel van de struikvakken leeg getrokken. Het verwijderen van het groen maakt onderdeel uit van een herinrichting van de wijk . De massale kap vond plaats op verzoek de bewoners zelf, die overlast ondervonden van de bomen en meer ruimte voor parkeerplaatsen willen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4600

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs