BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Statushouders niet naar Boekenburglaan
ImageTEYLINGEN, 4 februari 2016 - Teylingen gaat voor 117 statushouders alternatieve tijdelijke huisvesting beschikbaar stellen. De Boekenburglaan valt af als locatie voor deze vluchtelingen met een een tijdelijke verblijfsvergunning. De gemeenteraad heeft begrip voor het feit dat tegenover deze straat al jaren de noodbouw van woonzorgcentrum Agnes heeft gestaan. In de overige locaties, verspreid over de gemeente worden maximaal 25 statushouders per locatie opgevangen gedurende 5 jaar. De gemeenteraad drong donderdag aan op het gebruik van leegstaande gebouwen in plaats van het neerzetten van containerwoningen. Boekenburglaan - foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Watertuin in Warmond blijft recreatiepark
WARMOND, 4 februari 2015 - De gemeenteraad wil in recreatiepark Watertuin het bestaande recreatief gebruik als uitgangspunt hanteren voor het nieuwe bestemmingsplan. Alleen het CDA wilde het recreatief gebruik van de 69 woningen bij het Vennemeer schrappen en de mogelijkheid voor permanente bewoning expliciet open houden.
Lees meer...
 
Boerderij Oostdam moet plat voor rotonde
ImageVOORHOUT, 4 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland wil, tot ongenoegen van veel Voorhouters, boerderij Oostdam slopen om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De provincie heeft de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat bij de Leidsevaart onlangs gekocht. Het CDA en de VVD vragen het college om behoud van het Waaggebouwtje uit 1730, waar nog een authentiek weegtoestel uit de achttiende eeuw in gevestigd is, en voor behoud van de drie oude leilinden die bij de boerderij staan. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Provincie: Tenniscomplex past in beleid
ImageSASSENHEIM, 3 februari 2016 - De aanleg van een nieuw tenniscomplex op sportpark Roodemolen is een stap dichterbij. Na een proces van overleggen met de Sassenheimse Tennisvereniging STV, provincie en de gemeente Teylingen is gebleken dat de plannen niet in strijd zijn met provinciaal beleid. Het bestemmingsplan moet formeel nog wel voorgelegd worden.
Lees meer...
 
Mannenkapper Ro's Barbershop geopend
ImageVOORHOUT, 2 februari 2016 - Onder grote belangstelling vond afgelopen zaterdag in Voorhout het openingsfeest van Ro's Barbershop plaats. De afgelopen maanden is het pand aan de Herenstraat rigoureus verbouwd om een unieke zaak te realiseren en dat is volgens de genodigde gasten goed gelukt. "Het moment dat je hier binnen stapt, waan je je in een echte 'mancave', geweldig!" aldus een van hen.
Lees meer...
 
Lichaam overleden jongen wordt opgegraven voor onderzoek
SASSENHEIM, 2 februari 2016 - De in 2010 in België overleden Lesley Timmer wordt opgegraven om meer onderzoek te doen naar zijn overlijden. De gemeente Teylingen heeft daar toestemming voor gegeven, zo heeft de  advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra aan het ANP laten weten. De advocaat van de familie van de achttienjarige jongen had gevraagd om het graf in Sassenheim te mogen openen.
Lees meer...
 
Minderjarige vluchtelingen in Teylingereind
SASSENHEIM/OEGSTGEEST, 1 februari 2016 - Teylingereind gaat maximaal 56 minderjarige alleenstaande vreemdelingen vanaf 14 jaar opvangen. Zij verblijven in de woonunits aan het Poelruiterpad. De jongeren mogen Teylingereind verlaten maar hebben twee keer per dag meldplicht. De opvang in Teylingereind duurt een half jaar met de mogelijkheid van een half jaar verlenging.
Lees meer...
 
14-jarige Iris vermist in Voorhout
VOORHOUT, 31 januari 2016 - De politie vraagt via Burgernet te helpen met het zoeken naar de 14-jarige Iris. Zij verdween zondag rond 12:20 uur in de omgeving van Pieter Wouterstraat te Voorhout. Update 2 februari: De vermiste Iris is inmiddels in goede gezondheid gevonden.
Lees meer...
 
Aanhouding na steekpartij op carnavalsfeest
LISSE, 24 januari 2016 - Tijdens het muziekfeest Avondje Uit in Lisse dat gisteren plaatsvond in de Ter Speckehal heeft er een steekincident plaatsgevonden waarbij 3 personen, waaronder een 25-jarige man uit Sassenheim, gewond zijn geraakt. De politie heeft een 24-jarige man uit Hilversum aangehouden als verdachte omdat hij een mes bij zich droeg. Het feest werd georganiseerd door carnavalsvereniging de Gaapstokken.
Lees meer...
 
Annelies Griekspoor wint Kuipzwammen
ImageVOORHOUT, 24 januari 2015 - Het Kuipzwammen van carnavalsvereniging De Bokken is zaterdagavond gewonnen door debutant Annelies Griekspoor. De publieksprijs gaat naar de tweede nieuwe zwammer Cok van Steijn. Jeroen van Eijk, vrijwilliger bij Foreholte is uitgeroepen tot Grote Bok. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Parklaan dicht door gesprongen waterleiding
ImageSASSENHEIM, 21 januari 2016 (update) - De Parklaan in Sassenheim is donderdagochtend ter hoogte van de brandweerkazerne afgesloten vanwege een gesprongen waterleiding. De lekkage werd even voor 9.00 uur ontdekt. Het lek, dat ontstond voor de bushalte, is inmiddels gedicht en de brandweer pompt het resterende water weg. Update: De gemeente verwacht dat de weg rond 14:00 uur weer open zal gaan. Foto Kees Moolenaar.
Lees meer...
 
Kleedkamergluurder bij MHC in Voorhout
ImageVOORHOUT, 21 januari 2016 - Hockyclub MHC Voorhout is opgeschrikt door een filmende kleedkamergluurder. Voormalig hockeycoach en trainer Stephan V. is aangehouden voor een ontuchtzaak in Wassenaar. Tijdens het onderzoek heeft de politie een filmopname uit 2011 gevonden waarop jongens staan die zich omkleden in de kleedkamer van de Voorhoutse hockeyclub. Stephan V. heeft tot halverwege vorig jaar bij MHC gewerkt. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Blik en drinkpakken in zak plastic afval
TEYLINGEN, 19 januari 2016 - Vanaf 1 februari kunnen inwoners ook drinkpakken en blik in de zakken met het plastic verpakkingsafval inleveren. Een niewe sorteerinstallatie maakt het mogelijk de inhoud van de zak bij verwerking weer te scheiden. Door drinkpakken, blikjes en andere metalen verpakkingen apart in te zamelen, kunnen deze afvalstromen weer worden hergebruikt tot grondstoffen en producten.
Lees meer...
 
Rijnlands Lyceum is 'Excellente School'
ImageSASSENHEIM, 18 januari 2016 - Vandaag ontving het Rijnlands Lyceum Sassenheim het predicaat Excellente School 2015-2017 van de Inspecteur-generaal van het Onderwijs. De Inspectie volgt daarmee het advies van de Jury Excellente Scholen. “We zijn er enorm blij mee”, zegt rector Annechien Verkade, “Het predicaat zien wij als de erkenning van onze inspanningen om onze leerlingen te laten uitblinken. Onze kracht is onder meer het omgaan met verschillen, zowel op onze mavo, havo, vwo als op het tweetalig vwo.”
Lees meer...
 
VOT komt met fonds tegen ondernemersfonds
TEYLINGEN, 16 januari 2016 - De groep Vrije Ondernemers Teylingen (VOT) komt met een fonds voor ondernemers die bezwaar willen maken tegen de OZB-verhoging voor het op 1 januari ingevoerde Ondernemersfonds Teylingen. In ruil voor een inleg van 100 euro zal de VOT namens de ondernemers bezwaarschriften laten opstellen en de overige acties coördineren.
Lees meer...
 
René Zwetsloot schutterskoning St. Hubertus
ImageVOORHOUT, 12 januari 2016 - René Zwetsloot is voor de vijfde keer Schutterskoning bij schuttersvereniging St. Hubertus in Voorhout. In sportpark Elsgeest werd maandag de traditionele schuttersdag van de vereniging, Koppermaandag, georganiseerd. Onder de schutters was ook burgemeester beschermvrouwe Carla Breuer. Foto's Mariska de Graaff. 
Lees meer...
 
'Kermis naar centrum Sassenheim'
ImageSASSENHEIM, 12 januari 2016 - De Oranjevereniging en de Teylinger Ondernemersvereniging willen de kermis naar het centrum van Sassenheim verplaatsen. Naast de kermis op de J.P. Gouverneurlaan en de Hoofdstraat zou dan ook de feesttent kunnen verhuizen naar het veld voor de gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan. Een voordeel van de verhuizing is volgens de initiatiefnemers het trekken van bezoekers naar het dorpscentrum en de commerciële mogelijkheden die daar uit voortvloeien voor de winkeliers.
Lees meer...
 
Warmunda stopt fusie met MeerWonen
TEYLINGEN, 7 januari 2016 - Woningcorporatie Warmunda uit Warmond stopt de fusiebesprekingen met MeerWonen uit Roelofarendsveen en Oegstgeest. Dat doet Warmunda omdat de gemeente Teylingen waarin zij werkt liever ziet dat ‘hun’ verhuurder binnen de eigen regio samenwerkt. Teylingen verbood de fusie overigens niet, maar werd er ook niet enthousiast voor.
Lees meer...
 
Woninginbreker in de kraag gevat
VOORHOUT, 6 januari 2016 - Een 41-jarige man uit Voorhout, die in de middag van dinsdag 5 januari een inbraak pleegde in een woning aan de Touwslager in Leiderdorp, werd nog dezelfde dag aangehouden in Voorhout. Agenten kregen de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Touwslager. Een getuige herkende de verdachte. De 41-jarige man werd omstreeks 17.00 uur in de Herenstraat in Voorhout door agenten in de kraag gevat. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
 
Gemeente Teylingen bestaat 10 jaar
ImageTEYLINGEN, 5 januari 2016 - Tien jaar geleden fuseerden Sassenheim, Voorhout en Warmond tot Teylingen. Burgemeester Breuer vierde het jubileum maandagavond op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente samen met twee kinderen die net als de gemeente precies tien jaar oud zijn. Breuer vroeg, met een glas alcoholvrije prosecco in de hand, om aandacht voor illegaal alcoholgebruik bij de iets oudere jeugd in Teylingen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Waarderingsprijs voor Kleintje Pils
ImageTEYLINGEN, 4 januari 2016 - Kleintje Pils heeft vanavond de Teylingse Waarderingsprijs ontvangen van burgermeester Breuer. "U maakt het leven in Teylingen en ver daarbuiten een stuk gezelliger. U zorgt voor een goede sfeer. Voor harmonie. U vertegenwoordigt Teylingen in binnen- en buitenland, bij allerhande feesten en evenementen. Bovendien hebt u net het veertigjarig jubileum gevierd", zei de burgemeester tegen het 15-koppige dweilorkest. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Man overleden na aanrijding tankstation A44
SASSENHEIM, 4 januari 2016 - Een 71-jarige man uit Voorschoten is maandag 4 januari om het leven gekomen toen hij op de A44 ter hoogte van de afrit Sassenheim tegen een tankstation is aangereden.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 5063

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs