BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Gemeente had crisisopvang vluchtelingen moeten voorbereiden'
ImageVOORHOUT, 17 oktober 2015 - De gemeente had al lang voorbereidingen moeten treffen voor crisisopvang van vluchtelingen. Er had daardoor overleg met de inwoners kunnen plaatsvinden. De komst van de vluchtelingen donderdagnacht zou dan voor omwonenden geen totale verrassing zijn geweest. Dat zegt een aantal Voorhouters die vrijdagavond de informatieavond in het gemeentehuis bezocht. Burgemeester Carla Breuer zegt dat de inwoners wel betrokken zullen worden bij een besluit over tijdelijke huisvestingslokaties voor meer dan 100 asielzoekers met een verblijfsvergunning. Foto's Gemeente Teylingen.
Lees meer...
 

Gemeente en Ex-Voto leggen geschil over afgelasten feest bij
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - De vrijwilligers van jongerencentrum Ex-Voto zijn teleurgesteld dat hun hardcore feest Hard Magni zaterdag niet doorgaat vanwege de opvang van vluchtelingen op het terrein van sporthal De Tulp en Ex-Voto. Vrijwilliger Thomas Heijkoop legde vrijdagavond tegenover burgemeester Carla Breuer uit dat de plotselinge ontruiming van Ex-Voto een koude douche was na maanden van voorbereidingen. Heijkoop maakte ook excuses dat de vrijwilligers donderdagavond onrust hebben veroorzaakt bij de aankomst van de asielzoekers. Breuer accepteerde de excuses en zegde toe in gesprek te gaan over de geleden schade en het faciliteren van een nieuw feest. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingers leveren een berg kleding en speelgoed in voor vluchtelingen
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - Voor de gemeentewerf in Voorhout is het vrijdag een komen en gaan van mensen die kleding en speelgoed komen brengen voor de vluchtelingen. Binnen sorteren zo'n 20 vrijwilligers de ingeleverde spullen. Medewerkers van de gemeente vervoeren de kleding, speelgoed en dekens met busjes naar sporthal De Tulp. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Gemengde reacties op komst vluchtelingen
ImageVOORHOUT, 16 oktober 2015 - De tijdelijke opvang van 150 vluchtelingen in sporthal De Tulp roept gemengde reacties op in Voorhout. Een groep jongeren is donderdagavond voorafgaand aan de aankomst van de vluchtelingen tegengehouden door de politie. Het gemeentehuis was vrijdagochtend beklad met stickers met de tekst 'no refugees'. Vele andere inwoners dragen de vluchtelingen een warm hart toe. Na een oproep van de gemeente werd er donderdagavond en vrijdag een enorme hoeveelheid kleding, dekens en speelgoed afgeleverd op de gemeentewerf. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingen vangt vanaf vanavond 150 vluchtelingen op in De Tulp
ImageVOORHOUT, 15 oktober 2015 - De gemeente Teylingen vangt vanaf vanavond 150 vluchtelingen op. De eerste zes dagen vindt de opvang plaats in sporthal De Tulp in Voorhout, daarna zes dagen in sporthal De Waterkanten in Lisse. Daarmee geven de gemeenten gehoor aan een verzoek voor crisisopvang van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De gemeente zegt dat het verzoek pas laat vandaag bekend is geworden. De omwonenden worden vanavond per brief op de hoogte gesteld. Foto Carla Beuer.
Lees meer...
 
Gemeenteraad voor Ondernemersfonds
TEYLINGEN, 14 oktober 2015 - De gemeenteraad lijkt op 29 oktober in meerderheid voor een Ondernemersfonds in Teylingen te gaan stemmen. Bij behandeling in de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme was woensdagavond alleen Trilokaal tegen een Ondernemersfonds. Het fonds wordt gevuld door de OZB voor niet-woningen voor gebruikers en eigenaren totaal 50 euro per 100.000 euro WOZ waarde te verhogen. De ondernemers zijn sterk verdeeld over het fonds: de Teylinger Ondernemersvereniging (TOV) is in kleine meerderheid voor. Tegenstanders hebben zich verenigd in de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT).
Lees meer...
 
Inwoners moeten zelf op pad met vuilniszak
TEYLINGEN, 13 oktober 2015 - Inwoners moeten restafval in de toekomst zelf naar centrale ondergrondse containers brengen. De vuilniswagen komt alleen nog gescheiden afval zoals plastic, papier en glas ophalen. Het college wil hiermee de 213 kilo restafval, die nu jaarlijks per inwoner in de vuilniszak belandt, terugbrengen naar minder dan 100 kilo.
Lees meer...
 
Afsluiting deel Oosthoutlaan
VOORHOUT, 12 oktober 2015 - Van vrijdag 16 oktober 22.00 uur tot maandag 26 oktober 5.00 uur is een deel van de Oosthoutlaan volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het is het deel tussen de Rijksstraatweg in Sassenheim (rotonde bij Esso benzinestation) en de Teylingerdreef in Voorhout (rotonde bij sportschool Thea Hoogervorst). Fietsers kunnen wisselend gebruik maken van één van de fietspaden langs de Oosthoutlaan. Van 12 oktober t/m 16 oktober en van 26 oktober t/m 30 oktober ondervindt het verkeer op de Oosthoutlaan hinder door werkzaamheden.
Lees meer...
 
PvdA en ChristenUnie willen meer vluchtelingen opvangen
TEYLINGEN, 12 oktober 2015 - De PvdA en de ChristenUnie meer vluchtelingen opvangen dan de ‘tientallen’ extra statushouders die het college wil opvangen. De twee partijen uit de Teylingse gemeenteraad doen hiervoor een oproep aan het College.
Lees meer...
 
Huren niet omlaag door aanpassing punten
TEYLINGEN, 7 oktober 2015 - De meeste huurders bij Woonsichting Vooruitgang krijgen geen huurverlaging als gevolg van de verandering in de woningwaarderingspunten per 1 oktober. "De omzetting heeft bij Vooruitgang nauwelijks gevolgen voor de huidige huur. Dat komt omdat de huidige huur van onze sociale woningen vaak ver onder de maximaal toegestane prijs zit", zegt Johan van Buren van Vooruitgang.
Lees meer...
 
Lokale lasten inwoners blijven gelijk
TEYLINGEN, 29 september 2015 - De gemeente Teylingen heeft maandagavond de begroting 2016-2019 gepresenteerd. De begroting laat een gezonde financiële huishouding zien. De lokale lasten blijven nagenoeg gelijk. Tijdens de vergadering van 5 november neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting.
Lees meer...
 
Sassembourg geeft visitekaartje af
ImageSASSENHEIM, 28 september 2015 - Woonstichting Vooruitgang, zorgstichting ActiVite en de zorgverleners in Sassembourg zijn zichtbaar trots op hun zorg- en wooncomplex. Zaterdag kwamen circa 2000 Sassenheimers een kijkje nemen in Sassembourg. Het oude verzorgingstehuis De Schutse is vervangen door ruimte voor zorgverleners, groepswoningen en huur- en koopappartementen die inmiddels allemaal verhuurd en verkocht zijn. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Wachtrij huurwoning niet langer door vluchtelingen
ImageTEYLINGEN, 26 september 2015 - Het opvangen tientalen van vluchtelingen in Teylingen zal slechts een minimale invloed hebben op de wachtlijst voor sociale huurwoningen. Dat zegt directeur Steven Schrader van woonstichting Vooruitgang. Hij reageert op een aantal negatieve reacties van mensn die bang zijn dat het door de opvang van asielzoekers nog moeilijker wordt om een woning te huren. "Ik voel mij aangesproken om de vluchtelingen te helpen vanwege mijn achtergrond. Mijn ouders waren zelf bootvluchtelingen en kwamen in 1952 vanuit Indonesië naar Nederland. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingen vangt tientallen vluchtelingen extra op
TEYLINGEN, 25 september 2015 - Teylingen zal tijdelijk enkele tientallen vluchtelingen extra opnemen in de gemeente. Vluchtelingen met een vergunning (‘statushouders’) kunnen hierdoor doorstromen naar een tijdelijke woning zodat er ruimte vrijkomt binnen asielzoekerscentra (AZC). Deze ruimte is hard nodig om nieuwe vluchtelingen op te vangen. Bij het zoeken naar tijdelijke opvanglocaties werkt de gemeente samen met Vluchtelingenwerk, Welzijn Teylingen, maatschappelijke organisaties en de woningbouwverenigingen. 
Lees meer...
 
Huurders 't Onderdak worden 3 jaar gecompenseerd voor hogere huur
ImageSASSENHEIM, 25 september 2015 - De huurders in 't Onderdak in Sassenheim worden nog 3 jaar volledig gecompenseerd voor de 135% hogere huren die Teylingen met de Tarievennota wil invoeren. Wethouder Kees van Velzen bereikte hierover een akkoord met verenigingen die ruimten in 't Onderdak huren.
Lees meer...
 
Verdeeld TOV steunt ondernemersfonds
TEYLINGEN, 24 september 2015 - De leden van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) zijn verdeeld over het instellen van een Ondernemersfonds in Teylingen. In een ingelaste algemene ledenvergadering op 23 september stemde een kleine meerderheid voor de plannen van het TOV-bestuur met het fonds. De tegenstanders van het fonds, verzameld in de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT), hadden verzocht om de extra vergadering.
Lees meer...
 
Oude Koningshuys wordt geveild
SASSENHEIM, 24 september 2015 -UPDATE Het Oude Koningshuys in Sassenheim wordt geveild. De executieveiling in opdracht van de bank vindt op 12 oktober plaats. Het Oude Koningshuys van de Lissese projectontwikkelaar Romeyn werd in 2013 al te koop aangeboden voor bijna 6 miljoen euro. Romeyn kocht het landgoed begin deze eeuw en knapte het helemaal op.
Lees meer...
 
Onderzoek naar sport- en cultuurkorting
ImageTEYLINGEN, 24 september 2016 – De Rekenkamercommissie Teylingen heeft besloten om in 2015  de Regeling sport- en cultuurkorting te onderzoeken. Voor 2016 vraagt de commissie aan inwoners om onderwerpen aan te dragen die de Rekenkamercommissie Teylingen kan onderzoeken. Tijdens de wijkmarkt op 6 oktober in Warmond is de rekenkamercommissie aanwezig om inwoners te informeren over hun werk en kunnen inwoners onderwerpen aandragen.
Lees meer...
 
Politie onderzoekt brand Corn. Verolmeweg
ImageSASSENHEIM, 22 september 2015 - De politie onderzoekt de brand in een vrachtwagen voor een garagebedrijf aan de Cornelis Verolmeweg in Sassenheim. Dinsdagavond rond 22:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Na het blussen van de brand is het gebied rondom het garagebedrijf afgezet. De politie doorzocht het pand. Hierbij werden beschermende schilden gebruikt. Voor zover bekend zijn er ter plaatse geen aanhoudingen verricht.
Lees meer...
 
Afsluiting najaarsfeesten met bier, muziek en vuurwerk
ImageSASSENHEIM, 20 september 2015 - De najaarsfeesten in Sassenheim zijn zaterdag afgesloten met een uitverkochte feestavond met optredens van de Feest piano's en Run4Cover. Om 22.45 werd er een vuurwerkshow afgestoken vanaf het schoolplein van het Rijnlands Lyceum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrachtwagentrekken op de Sportdreef
ImageSASSENHEIM, 20 september 2015 - Zaterdag werd tijdens de najaarsfeesten voor de tweede keer het vrachtwagentrekken georganiseerd. Zeven herenteams en vier damesteams streden om de prijzen. Bij de dames haalden Ilona en Lisamarie net als vorig jaar de eerste plaats en bij de heren wonnen René en Ron. Zij eindigden vorig jaar op de tweede plaats. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Duits Oktoberfest met jodelende Heidi's
ImageSASSENHEIM, 19 september 2015 - Een Duits Oktoberfest in september compleet met jodelende Heidi's. Dat was het thema van het uitverkochte feest in de tent van de Oranjevereniging op vrijdagavond. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4968

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs