BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Van der Zon geeft raadszetel terug
TEYLINGEN, 24 maart 2014 - Wethouder Leo van der Zon (VVD) heeft maandagmiddag gemeld dat hij zijn benoeming tot lid van de gemeenteraad niet zal aannemen. Robin Konings kan hierdoor direct zijn plaats in de gemeenteraad innemen. Van der Zon stond als lijstduwer op de 29e plaats van de VVD lijst en kreeg voldoende voorkeursstemmen voor een plek in de raad. Konings steeg met voorkeursstemmen 3 plaatsen op de VVD lijst waardoor hij nu in de 6-persoons fractie plaats neemt.
 
Obama rijdt over A44 naar Den Haag
ImageSASSENHEIM, 24 maart 2014 - President Obama is vandaag na zijn bezoek aan het Rijksmuseum over de A4 en de A44 naar de Nuclear Security Summit in Den Haag gereden. Foto @Sylviabas.
 
Eerste delegaties NSS over A44
ImageSASSENHEIM, 23 maart 2014 - Het vervoer van delegaties van de Nuclear Security Summit (NSS) over de afgesloten A44 trok zondagmiddag enkele tientallen belangstellenden naar de Warmonderweg waar ze op het viaduct over de A44 uitzicht hadden op de langsrazende auto's en politiemotoren. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Pantserwagens NSS zijn kinderattractie
ImageSASSENHEIM, 22 maart 2014 - Twaalf Fennek pantserwagens van de Koninklijke Landmacht staan sinds zaterdag geparkeerd op de parkeerplaats van sporthal De Korf in Sasenheim. Defensie gebruikt de voertuigen vanaf zondag voor het bewaken van de route over de A44 naar de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag. Omdat de pantserwagens veel belangstelling trokken, besloten de manschappen van Defensie één Fennek midden op het parkeerterrein te zetten waarna kinderen een kijkje mochten nemen in het voertuig. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Limousines Obama tanken in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 22 maart 2014 - Vier presidentiele limousines van de Amerikaanse president Obama zijn zaterdagmiddag gestopt in Teylingen om te tanken bij het Esso-tankstation aan de Oosthoutlaan. De limousines en de vele beleidingsvoertuigen trokken veel bekijks. De auto van de president, ook wel The Beast genoemd, is een zwaar gepanserde auto van General Motors met de uiterlijke kenmerken van een Cadillac. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Een wilgenhut bouwen voor NLdoet
ImageTEYLINGEN, 21 maart 2014 – Burgemeester Anne Lize van der Stoel en wethouder Leo van der Zon hebben vrijdagmiddag samen met de Voorhoutse jeugdgroep De Helpende Hand Club de handen uit de mouwen gestoken in het kader van de landelijke actie NLdoet. Samen bouwden ze een wilgenhut in het Oosthoutpark in Voorhout. (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Teylingen krijgt weer een vaste burgemeester
TEYLINGEN, 21 maart 2014 – Teylingen krijgt weer een kroonbenoemde burgemeester voor een langere periode. Na het vertrek van burgemeester Sander Schelberg werd de functie vervuld door twee waarnemers. Eerst Marjan van Kampen-Nouwen en sinds 1 december vorig jaar door Anne Lize van der Stoel . De inmiddels vertrokken Commissaris van de Koning, Jan Franssen, hield een vaste benoeming van een burgemeester in Teylingen en de andere Bollenstreekgemeenten tegen om zo een fusie of vergaande samenwerking tussen de gemeenten af te dwingen. Zijn opvolger Jaap smits, stelt de vacatures nu alsnog open, te beginnen in Teylingen. De inwoners van Teylingen mogen nu meepraten over de profielschets voor de nieuwe burgemeester.
Lees meer...
 
Werken in de Bibliotheek tijdens NSS

TEYLINGEN, 21 maart 2014 - De bibliotheek in Sassenheim biedt een uitwijkmogelijkheid aan mensen die maandag en dinsdag door de Nucleair Security Summit 2014 hun werkplek niet kunnen bereiken. De bibliotheek is van 09:00 tot 17:00 uur open en biedt de mogelijkheid om via de vaste pc’s met internetverbinding of het WiFi-netwerk toch te kunnen werken. Ook de vestigingen in Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Oegstgeest van de Bibliotheek Bollenstreek bieden deze mogelijkheid.

Lees meer...
 
Gratis compost als beloning voor scheiden gft
TEYLINGEN, 21 maart 2014 - Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 22 maart kunnen inwoners van de gemeente Teylingen gratis en eenmalig vier zakken compost ophalen bij de voormalige milieustraat aan de Van den Woudestraat 1a in Warmond. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wethouder Van der Zon deelt om 9.00 uur de eerste zakken compost uit.
Lees meer...
 
D66 grootste partij in Warmond
ImageTEYLINGEN, 21 maart 2013 - D66 is in Warmond de grootste partij met 30,3% van de stemmen. In Sassenheim en Voorhout is de VVD de grootste partij. Trilokaal is het populairst in Sassenheim (21,6% van de stemmen in het dorp). De ChristenUnie heeft de meeste aanhang in Voorhout (7% van de stemmen in het dorp). Dit blijkt uit de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
 
Van Velzen en Van der Zon gekozen met voorkeursstemmen
TEYLINGEN, 21 maart 2014 – Wethouders Kees van Velzen (nummer 9 op de CDA-lijst) en Leo van der Zon (nummer 29 op de VVD-lijst) zijn met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. De voorkeursstemmen zorgen ook voor een aantal verschuivingen in de volgorde in de samenstelling van de gemeenteraad. Dit blijkt uit de formele uitslag van de verkiezingen in Teylingen.
Lees meer...
 
"VVD afgerekend op Haagse politiek"

TEYLINGEN, 21 maart 2014 - De VVD ging bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag van 9 naar 6 zetels. VVD-lijsttrekker Marlies Volten is teleurgesteld over deze uitslag, maar blij dat de VVD nog net de grootste partij is. Volgens Volten is de VVD in Teylingen afgerekend op wat er in Den Haag gebeurd. Dat gevoel heeft ze tenminste.
Lees meer...
 
Trilokaal hoopt op wethouderspost

TEYLINGEN, 20 maart 2014 - Trilokaal bleek vannacht na het tellen van de stemmen één van de grote winaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Teylingen. De lokale partij ging van 2 naar 4 zetels. Lijsttrekker Rob ten Boden hoopt mee te kunnen praten in de college-onderhandelingen en heeft voor zichzelf een wethouderspost Zorg en Welzijn in gedachten. Luister hierboven naar het interview met Rob ten Boden.
 
VVD blijft net aan grootste partij; meeste winst voor Trilokaal

ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 - De voorlopige eindstand van de gemeenteraadsverkiezingen is:

  • VVD: 6 zetels, 24% van de stemmen (- 8% t.o.v. 2010)
  • CDA: 6 zetels, 23% van de stemmen (+ 3% t.o.v. 2010)
  • D66: 5 zetels, 19% van de stemmen(+ 4% t.o.v. 2010)
  • Trilokaal: 4 zetels, 17% van de stemmen (+ 8% t.o.v. 2010)
  • PvdA: 3 zetels, 12% van de stemmen(- 2% t.o.v. 2010)
  • Christenunie: 1 zetel, 5% van de stemmen (+ 1% t.o.v. 2010)
Lees meer...
 
Tussenstand: Trilokaal op winst, verlies VVD
TEYLINGEN, 19 maart 2014 23:20 uur - De tussenstand van de gemeenteraadsverkiezingen na het tellen van de stemmen in 13 stembureaus. CDA 24% (2010: 20%) VVD 23% (2010: 32%), D66 19% (2010: 15%), Trilokaal 17% (2010: 9%), PvdA 12% (2010: 14%), ChristenUnie 5% (2010: 4%). Trilokaal wint het meeste, de VVD lijdt het meeste verlies.
 
Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen
 
De stembussen zijn gesloten
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 - Precies om 21:00 uur zijn de stembussen in Nederland en dus ook in Teylingen gesloten. Ook op het stembureau in het bestuurscentrum in Voorhout werd de stembus door het hoofd van het stembureau gesloten, om daarna volledig te worden geopend. De medewerkers van het stembureau konden zo aan het tellen van de stemmen beginnen. Dit gebeurde op hetzelfde moment ook bij de andere 15 stembureaus in Teylingen. In de loop van de avond zullen de uitslagen van alle stembureaus in het bestuurscentrum binnenkomen.
Lees meer...
 
Stembureaus Teylingen zijn geopend
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 – De stembureaus in Teylingen zijn open. Tot 21:00 uur vanavond kunnen inwoners van Teylingen hun stem uitbrengen voor de nieuwe gemeenteraad. In de loop van de avond moet dan de voorlopige uitslag bekend worden. De Teyding zal hier vanavond vanaf 21:00 uur live verslag van doen op de site. De laatste dagen voor de verkiezingen buitelden de partijen nog over elkaar heen met nieuwe beloftes, bezoeken en wethouderskandidaten.
Lees meer...
 
Teylingen wil investeren in sportvelden
TEYLINGEN, 18 maart 2014 - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om 2,4 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het verbeteren van sportvelden in Teylingen. Het gaat om een investering in anderhalf kunstgrasveld en kleedkamers bij SV Warmunda in Warmond. en in een hockeyveld, handbalveld, kunstgras- en natuurgrasvoetbal op sportpark Elsgeest in Voorhout.
Lees meer...
 
Teylingen is tweede topsportgemeente 2013
TEYLINGEN, 17 maart 2014 - Teylingen is op de tweede plaats geëindigd bij de verkiezing van de  'Topsportgemeente van het jaar 2013'. Eerste werd met ruime afstand de gemeente Edam-Volendam. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties. Teylingen was samen met vier andere gemeenten genomineerd voor de titel.
Lees meer...
 
Verkiezingsdebat bij Omroep Bo
TEYLINGEN, 17 maart 2014 – De Teylingse lijsttrekkers nemen het vanavond verbaal tegen elkaar op in het verkiezingsdebat om de lokale omroep Bo. Gedurende twee uur blikken ze terug, discussiëren ze over diverse thema’s en geven ze zelf aan tafel aan waar ze in verschillen. Het debat is live op de radio te beluisteren, maar publiek is ook van harte welkom. Het debat vindt tussen 20.00 – 22.00 uur plaats in Cheers aan de Herenstraat in Voorhout.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 177 - 198 van 4419

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs