BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Koningsdag in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 27 april 2017 - Dit jaar staat koningsdag in het teken van de 50e verjaardag van de Koning. De oranjeverenigingen in Sassenheim en Voorhout en de VWF in Warmond haddden weer vele activiteiten georganiseerd.
Lees meer...
 

11 Teylingse lintjes tijdens lintjesregen
ImageTEYLINGEN, 26 april 2016 - Maar liefst elf inwoners van Teylingen ontvingen woensdag een koninklijke onderscheiding. Tien van hen kregen het lintje in in het bestuurscentrum in Voorhout opgespeld door Burgemeester Carla Breuer. De elfde gedecoreerde heeft zijn vrijwilligersactiviteiten in de gemeente Lisse uitgevoerd en ontving daarom zijn lintje van de burgemeester Lies Spruit van die gemeente. (Foto's: Henk Keijzer- Klik hier voor de volledige fotoreportage )
Lees meer...
 
Veel bezoekers voor het bloemencorso
ImageSASSENHEIM, 23 april 2017 - Het was zaterdag druk langs de route van het bloemencorso. Kijkers in Sassenheim-Zuid kregen nog een korte regenbui over zich heen maar verder bleef het droog. De winnende praalwagen is Boer en Bont van KAVB Noordwijkerhout, gevolgd door Dutch Duck van corsogroep KAVB Hillegom, Haarlem e.o. (foto) en Malaysia, truly Asia van tourism Malysia. De paalwagen van Teylingen was een weergave van Escher's vissen en vogels. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Meevaller van 1,8 miljoen voor Teylingen
TEYLINGEN, 12 april 2017 - De gemeente Teylingen sluit 2016 af met een positief saldo van 1,8 miljoen euro. Wethouder Kees van Velzen ging er bij het opstellen van de begroting nog vanuit dat er geen overschot zou zijn. Het positieve saldo wordt toegevoegd aan de algemene reserve.
Lees meer...
 
Inbreker wil via slaapkamer naar binnen
SASSENHEIM, 12 april 2017 - In de avond van maandag 10 april werd rond 22.00u een raam van een slaapkamer opengebroken aan de achterzijde van een woning aan de Parklaan in Sassenheim. De dader was op het balkon geklommen maar niet in de woning geweest. De politie merkt de laatste tijd vaker dat inbrekers op deze manier proberen binnen te komen.
Lees meer...
 
Schaatskampioene Lisa van der Geest steekt eerste bloem corso
ImageTEYLINGEN, 11 april 2017 - Zaterdag 22 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek voor de 70e keer door onze regio. De route van Noordwijk naar Haarlem voert de corsowagens weer door een prachtig stukje Teylingen. Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’. Op woensdag 19 april om 14.00 uur gaan de steekdagen van start met het steken van de eerste bloem in de Teylingse praalwagen door de Warmondse schaatskampioene Lisa van der Geest. De Eerste Steek is in de Klinkenberghallen, Rijksstraatweg 52 in Sassenheim.
Lees meer...
 
Bewaking fietsenstalling bij station Sassenheim pas na de zomer
ImageSASSENHEIM, 5 april 2017 - Burgemeester Breuer komt pas in september met maatregelen tegen fietsendiefstal op NS-station Sassenheim. Breuer is bezig om aan de Sassenheimse kant een bewaakte fietsenstalling te realiseren waar medewerkers van de Maregroep toezicht houden. Aan de Warmondse kant wordt mobiel cameratoezicht overwogen. VVD en CDA willen met een motie oproepen om voor de zomer al te beginnen met cameratoezicht, maar zij krijgen daarbij geen steun van de andere partijen.
Lees meer...
 
Reclamevliegtuig voor clubheld Jaap Schaap
ImageSASSENHEIM, 2 april 2017 - "Jaap, kom naar de club!" Deze boodschap was zondag zo'n half uur te lezen in grote letters achter een reclamevliegtuigje in de lucht boven Sassenheim. De Jaap in kwestie is jeugdtrainer Jaap Schaap en de club is Ter Leede. Jaap, die al 50 jaar als vrijwilliger actief is, werd uitgeroepen door Radio 538 en de Vriendenloterij tot Clubheld van de maand.
Lees meer...
 
Boek over Heren van Warmond gepresenteerd

WARMOND, 30 maart 2017 - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering plaats van het Historisch Genootschap Warmelda werd maandagavond het langverwachte boek over de middeleeuwse heren van Warmond gepresenteerd. Mathieu Fannee schreef het boek "Heren van Warmond en Woude (985-1503)" naar aanleiding van het 600ste sterfjaar van één van deze heren: Jan van den Woude. (Video: Jan Versluijs)
Lees meer...
 
Veel belangstelling open dag brandweer
ImageVOORHOUT, 26 maart 2017 - Het Voorhoutse brandweerkorps hield zaterdag een open huis om de inwoners de de verbouwde kazerne te laten zien. Zo'n 1000 bezoekers keken naar demonstraties van de jeugdbrandweer en het brandweerkorps. Zo waren onder andere een vlam in de pan en het openknippen van een auto te zien. Bekijk de fotoreportage. Foto's Mariska de Graaff.
 
Leerlingen Antoniusschool ruimen afval op
ImageSASSENHEIM, 25 maart 2017 - Groep 8 vam de Antoniusschool in Voorhout deed deze week mee aan de landelijke opschoondag en is 'Supporter van Schoon'. Burgemeester Breuer legde uit hoe lang afval kan blijven liggen voordat het vergaat. Bij een plastic fles kan het 10 jaar duren. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Huisvesting voor patiŽnten met hersenletsel
ImageSASSENHEIM, 25 maart 2017 - Stichting NAHmens wil samen met woonstichting Vooruitgang woningen voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bouwen aan de Hoofdstraat waar voorheen gezondheidscentrum ‘Klein SassemBourg’ stond. De lokatie moet ruimte bieden voor zes individuele wooneenheden en gemeenschappelijke ruimtes voor voor ontspanning en dagactiviteiten. Foto: Steven Schrader (l) en Arie Philippo tekenen op de beoogde plek de overeenkomst. Staand vlnr. Hetty van Driel, Gert van Driel, Piet van Veen, Ed Bijman, Johan van Buren.
Lees meer...
 
Nieuw plan voor windmolens AkzoNobel
ImageSASSENHEIM, 24 maart 2017 - De Sassenheimse vestiging van AkzoNobel heeft de plannen voor het plaatsen van windturbines nieuw leven ingeblazen. AkzoNobel wil een vergunningaanvraag indienen voor het plaatsen van twee windturbines van elk circa 3 megawatt. In januari 2011 kwam de Sassenheimse verfproducent met een plan om drie windturbines te plaatsen, waarvan één in de Elsgeesterpolder. Foto: 3 megawatt windturbines van Vestas Wind Systems A/S in Denemarken.
Lees meer...
 
Zilveren Barensteel voor Emiel van der Hoeven
ImageVOORHOUT, 23 maart 2017 - Emiel van der Hoeven (70) ontving woensdagavond de ‘Zilveren Barensteel’ uit handen van wethouder Kees van Velzen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de Historische Kring Voorhout (HKV). De uitreiking vond plaats tijdens de Algemene Vergadering van de HKV, die gehouden werd in De Verdieping  in Voorhout. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Zilveren Barensteel voor Roos van Leeuwen
WARMOND, 23 maart 2017 - (Roos) van Leeuwen (57) ontving dinsdagavond uit handen van wethouder Arno van Kempen de ‘Zilveren Barensteel’ voor haar inzet voor de Vereniging tot viering van Warmondse feesten. De uitreiking vond plaats tijdens de ALV van de VWF, die werd gehouden in Het Trefpunt in Warmond.
Lees meer...
 
Oude mobieltjes leveren geld op voor langdurig zieke kinderen
VOORHOUT, 22 maart 2017 - Ladies' Circle Voorhout zoekt oude, defecte of beschadigde mobieltjes. De mobieltjes kunnen tussen 27 maart en 9 april worden ingeleverd in de inzamelbox bij Albert Heijn Voorhout of Jeroen Schulte Doe het zelf. Met de opbrengst van deze oude mobieltjes worden Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen georganiseerd en de Kanjerketting gesteund.
Lees meer...
 
Gratis compost voor Teylingers
TEYLINGEN, 22 maart 2017 - Op zaterdag 25 maart van 9.00 tot 16.00 uur kunnen Teylingers gratis vier zakken compost ophalen bij de voormalige milieustraat in Warmond aan de Van den Woudestraat 1a. Wethouder Kees van Velzen deelt de eerste zakken uit.
Lees meer...
 
TOP wint sportprijs Teylingen
TEYLINGEN, 22 maart 2017 - Wethouder Bas Brekelmans reikte dinsdag de jaarlijkse sportprijs uit. Winnaar van de Teylingen sportprijs is TOP/Quoratio van Korfbalvereniging Top. De Talentenprijs is gewonnen door Andrea Bouma, sprintster bij de atletiekvereniging De Spartaan en de Minioren Columbiaan van zwemvereniging De Columbiaan. Verder wordt Willem Homan verrast met een speciale juryprijs voor sportbegeleider van het jaar voor zijn prestaties als trainer/coach/begeleider bij R.K.V.V. Teylingen.
Lees meer...
 
Pankras speelt kindertoneelstuk Assepoes
ImageSASSENHEIM, 17 maart 2017 - Toneelvereniging Pankras speelt op zaterdag 18 en zondag 19 maart 2017 Assepoes, een toneelstuk voor kinderen.Het bekende sprookje van Assepoester, en wordt in een moderne vorm gespeeld. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Uitslag verkiezingen Tweede Kamer in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 16 maart 2017 - In Teylingen verliezen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer de coalitiepartijen PvdA (van 18% naar 4,1%) en VVD (van 40,7% naar 31.1%) het meeste aandeel. De VVD kreeg de meeste stemmen, gevolgd door D66 en CDA. De grootste winnaars zijn Groen Links (7,6%, vier keer hoger dan in 2012), D66 (14,8%) en CDA (13,7%). De opkomst steeg van 80,7% naar 87%.
Lees meer...
 
Koperdieven Koetsiersweg aangehouden
SASSENHEIM, 16 maart 2017 - De politie heeft woensdagavond 15 maart om 22.15 uur drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een pand aan de Koetsiersweg. De politie kreeg om 21.40 uur de melding dat er drie mannen met een zaklamp in het pand liepen. Agenten die naar de locatie reden zagen een auto passeren en hebben de inzittenden staande gehouden op een parkeerplaats aan de Stationslaan.
Lees meer...
 
Stemmen tellen
ImageTEYLINGEN, 16 maart 2017 - In Teylingen worden alle stemmen druk geteld. In 2012 leverde Teylingen om 3.10 uur als een van de laatste gemeenten de resultaten van de Tweede Kamerverkiezingen in na technische problemen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 199 - 220 van 5340

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs