BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Documentaire over realisatie Sassembourg
ImageSASSENHEIM, 9 juli 2017 - De realisatie van woon-zorg centrum Sassembourg is vastgelegd in een documentaire gemaaktg door Piet en Tessa Molenaar in opdracht van woonstichting Vooruitgang. De bouw van SassenBourg was startte op 12 december 2012. Exact drie jaar later werd de feestelijke opening op beeld vast gelegd. Afgelopen donderdag werd de film in Sassembourg vertoond.
Lees meer...
 

Tienduizend euro luchtkussenfestival voor muurschildering
ImageVOORHOUT, 8 juli 2017 - Het Voorhoutse luchtkussenfestival heeft 10.000 euro opgebracht. Het bedrag werd vrijdag tijdens het zomeravondconcert overhandigd aan Siebe Stellingwerff van de Rotary Voorhout sponsorcommissie. Het bedrag wordt besteedt aan een muurschildering in de nieuwe wandel- en fietstunnel bij de Nagelbrug. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Fotosessie koninklijke familie in Warmond
ImageWARMOND, 7 juli 2017 - De Koninklijke familie heeft vrijdag in Warmond een fotosessie gehouden. Het gezin van koning Willem-Alexander kwam met een sloep aan in Park Groot Leerust. Tegen de achtergrond van het water en de weilanden kon de pers daarna foto's maken van het gezelschap. (Foto: gemeente Teylingen)
Lees meer...
 
Fietsen krijgen framenummer
ImageVOORHOUT, 5 juli 2017 - Teylingers konden vandaag op de parkeerplaats bij station Voorhout gratis een uniek framenummer in hun fiets laten graveren door het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal. Bij dit graveren registreerde het team ook direct de fiets. Veel fietsen zijn nog niet voorzien van een uniek framenummer. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Andreasschool schittert met ‘Fiets-lightning'
ImageVOORHOUT, 5 juli 2017 - De achtste groepers van de Andreasschool zijn klaar voor hun grote stap naar de brugklas. Maandag sloten ze hun basisschooltijd af met een geweldige versie van de musical Grease. Bezoekers kwamen al helemaal in de stemming met de prachtige rode Ford Thunderbird buiten voor de ingang van @hok bij sporthal De Tulp. De voorstelling was voor de ouders in de zaal een ‘trip down memory lane’ met alle bekende liedjes. Met vetkuiven,  leren jackjes  en petticoats straalden de jongens en meiden van het podium. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Projectontwikkelaar koopt Kompasschool
ImageSASSENHEIM, 5 juli 2017 - De voormalige Kompasschool aan de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim is verkocht Studio Pro6 uit Alkmaar. Minstens 30 geinteresseerden hebben informatie opgevraagd over de school. Studio Pro6, gespecialiseerd in het ontwikkelen en ontwerpen van vastgoed, bracht het hoogste bod uit.
 
Oliver! blijft een lust voor het oog
ImageTEYLINGEN, 3 juli 2017 - Het verhaal over het weeskindje Oliver Twist heeft niet veel nodig om harten te stelen, maar Theaterschool Teylingen deed er afgelopen weekend duidelijk toch nog een schepje bovenop. Met de reprise van de voorstellingen uit 2016 zorgde een aangevulde cast in prachtige kostuums wederom voor een feest voor het oog en een muzikale traktatie met aanstekelijke melodieën. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Vanaf 4 juli kunnen auto's niet parkeren op station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 3 juli 2017 - Vanaf dinsdag 4 juli kunnen auto's niet parkeren bij station Sassenheim. Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Vanaf juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek met 240 extra parkeerplaatsen bij het station. Update 4 juli: Vanochtend heeft de gemeente toch nog 9 auto's weg moeten slepen van het parkeerterrein bij het station.
Lees meer...
 
Geslaagd op het Rijnlands Lyceum
SASSENHEIM, 1 juli 2017 - Bij elf leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim kan als nog de vlag uitgehangen worden. Zij zijn geslaagd in het tweede tijdsvak.
Lees meer...
 
Grasaren in gemaaid gras gevaar voor hond
TEYLINGEN, 30 juni 2017 - Hondenbezitters waarschuwen voor het gevaar van grasaren. De grasaren zijn zaden en soort weerhaakjes in de toppen van hoog gras. Als deze zaadjes in de vacht blijven hangen, kunnen ze door de vacht gaan "kruipen" en de huid van de hond binnen dringen. Dit gebeurt meestal tussen de tenen maar het kan overal op het lichaam voorkomen, ook bijvoorbeeld in het oor, het oog of de neus. "In Voorhout is de gemeente volop bezig geweest om met een trimmer al het onkruid langs stoepranden langs paaltjes weg te halen. Met een bladzuiger hebben ze dit de weg op geblazen. Met gevolg dat heel Oosthout bezaaid is met grasaren", waarschuwt Marga de Roos.
Lees meer...
 
Fusieschool Warmond heet De Buitenplaats
ImageWARMOND, 30 juni 2017 - De fusieschool, die ontstaat uit Sophiaschool De Waaier en  PCPO-school Het Landtgoed, krijgt de naam De Buitenplaats. Een naam die volgens de school past bij de omgeving, bij het dorp Warmond en bij de visie van de school. De krimp in het leerlingenaantal in Warmond vereist samenvoeging, zeggen de schoolbesturen. Beide scholen zijn gevestigd in 'Het kloppend hart van Warmond' aan De Krogt. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Geen blokkade gemeenteraad voor vestiging Gamma in Sassenheim
SASSENHEIM, 29 juni 2017 - De gemeente hoeft de onderhandelingen met de Gamma over een vestiging aan de Oosthoutlaan in Sassenheim niet bij voorbaat stop te zetten. De stemming over de motie van ChristenUnie en PvdA is op hun verzoek uitgesteld tot na de zomer. Het CDA zal de motie waarschijnlijk niet steunen, waardoor er geen meerderheid voor is. Dat betekent dat er voor de bouwmarkt een bestemmingsplanwijziging voorbereid kan worden met alle aspecten van de vestiging van Gamma op het bedrijventerrein. De gemeenteraad zal daarover beslissen en inwoners hebben de mogelijkheid om in te spreken.
Lees meer...
 
Raad wil geļnformeerd worden over nieuwbouwplannen villa Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2017 - Waarom is de gemeenteraad nog niet geinformeerd over de voorgenomen nieuwbouw op de locatie van de gesloopte villa Rusthoff aan de Hoofdstraat in Sassenheim? Dat vragen CDA, D66, Trilokaal, Pvda en CU zich af. Zij maken zich ook zorgen over de mogelijke aantasting van park Rusthoff als in de nieuwbouw een terras met uitzicht op het park komt. Foto: Edwin van der Wijngaard - De inmiddels gesloopte villa Rusthoff.
Lees meer...
 
Auto gaat in vlammen op bij AkzoNobel
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2017 - Donderdagmiddag is er een auto in vlammen opgegaan op de Geert Willem Sikkensweg. Nadat de bestuurder de auto aan de kant had geparkeerd is er nog te vergeefs geprobeerd de brand te blussen met een kleine brandblusser. De bedrijfsbrandweer van de AkzoNobel kwam vervolgens in actie en spoot een laag schuim over de auto. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Vierdaagse levert ruim 800 euro op
ImageVOORHOUT, 27 juni 2017 - Tijdens de avondwandelvierdaagse van de Oranje Vereniging Voorhout is 819 euro opgehaald voor stichting Kafountine. De Voorhoutse vrijwilliger Koko Beers nam dinsdag de cheque in ontvangst. Stichting Kafountine werkt aan gelijke kansen voor vrouwen door hen in hun kracht te zetten door middel van tweede kans vakonderwijs in Senegal. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor Jan Mosselman bij presentatie Boerhaaveboek
ImageVOORHOUT, 22 juni 2017 - Jan Mosselman (61) uit Voorhout is donderdag Koninklijk onderscheiden. Hij ontving de onderscheiding o.a. voor zijn inzet voor de Stichting het Boerhaavehuis in Voorhout. Locoburgemeester Van Kempen reikte de onderscheiding uit tijdens de presentatie van het Boerhaaveboek op het Kerkplein in Voorhout. Mosselman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Gemeenteraad: Eigen bijdrage WMO omlaag
TEYLINGEN, 22 juni 2017 - Zorgmijding moet zo veel mogelijk worden beperkt, daarom moeten de eigen bijdragen voor de WMO, voor bijvoorbeeld een scootmobiel, hulp in het huishouden of woningaanpassingen, verlaagd worden. De gemeenteraad met uitzondering van de VVD stemde donderdagavond in met een motie die het college oproept om uiterlijk in oktober met een voorstel te komen.
Lees meer...
 
'Overschot begroting omzetten in lastenverlichting'
TEYLINGEN, 22 juni 2017 - De gemeenteraad van Teylingen wil dat de positieve financiele positie van Teylingen omgezet wordt in lastenverlichting voor de inwoners. Het college is gevraagd om in november met voorstellen te komen. Trilokaal stemde tegen de motie omdat de financiële positie ook weer kan veranderen: "We denken dat we rijk zijn, maar dat kan ook tegenvallen", zegt Rob ten Boden.
Lees meer...
 
Woonboerderij aan Hoofdstraat afgebrand
ImageSASSENHEIM, 22 juni 2017 - De woonboerderij aan de Hoofdstraat in Sassenheim moet als verloren worden beschouwd. De brandweer kon niet meer doen dan het rietgedekte pand uit 1844 gecontroleerd af te laten branden en de naastgelegen woningen nat te houden. De brand was rond 21:00 uur onder controle. De brandweer gaf om 22:22 uur aan dat er minder rook in het dorp hangt. Het is veilig om weer ramen en deuren te openen. Hierover is om 23:30 een NL-Alert bericht verstuurd. De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van het pand. Foto Petra de la Rie.
 
Grote brand in woonboerderij Sassenheim
ImageSASSENHEIM, woensdag 22 juni 2017 (update) - De brandweer roept alle inwoners van Sassenheim op de ramen en deuren gesloten te houden in verband met een grote brand in een woonboerderij aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Daarvoor is een NL-allert uitgegaan. In de woning met een rieten dak ontstond donderdagmiddag rond 16:45 uur brand. Drie naastgelegen woningen zijn tijdelijk ontruimd door de brandweer. Specialistische eenheden voor de bestrijding van een brand in een rietenkap zijn opgeroepen uit Wassenaar en Maasland. Ook korpsen uit de omgeving is om assistentie gevraagd. De brand is mogelijk veroorzaakt door een blikseminslag. Op foto's op Facebook is te zien hoe een bliksem inslaat in Sassenheim. Foto Brandweer Warmond.
Lees meer...
 
Meerderheid raad tegen vestiging Gamma Oosthoutlaan Sassenheim
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - ChristenUnie en PvdA willen de voorbereidingen voor de vestiging van een Gamma bouwmarkt aan de Oosthoutlaan in Sassenheim stopzetten. Ze lijken hiervoor samen met het CDA en Trilokaal een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen. Hiermee herhaalt de discussie over de vestiging van Intratuin uit 2014 zich. Tegenstanders van de vestiging van de bouwmarkt wijzen op de strenge regels over winkels buiten het centrum.
Lees meer...
 
Afscheidsconcert de Lenteklokjes
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - "Na bijna 85 jaar, een begrip in Sassenheim en omstreken, kan kinderkoor De Lenteklokjes niet meer aan een nieuw seizoen beginnen", zegt bestuurslid Marian van Kempen. Het aantal leden loopt al jaren terug waardoor het financieel niet meer haalbaar is de kinderen les te geven en optredens te verzorgen. Op zaterdag 24 juni geeft kinderkoor de Lenteklokjes het laatste zomerconcert in de theaterzaal van ‘t Onderdak in Sassenheim.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 199 - 220 van 5400

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs