BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Rijnlands Lyceum Sassenheim wint Nationale Mediatheek Trofee
ImageSASSENHEIM, 23 november 2016 - Het Rijnlands Lyceum Sassenheim heeft dinsdag de prijs voor de beste mediatheek gewonnen. “Super”,  zo reageert Trudy Waasdorp, mediathecaris van het Rijnlands Lyceum Sassenheim, op het winnen van de Nationale Mediatheek Trofee. “We hebben inderdaad een geweldige mediatheek op onze school en de Nationale Mediatheek Trofee ervoor overhandigd krijgen is een erkenning.” (Foto: Trudy Waasdorp en Ruud Hogervorst van de mediatheek Rijnlands Lyceum Sassenheim namen de Nationale Mediatheek Trofee in ontvangst.)
Lees meer...
 

Cucu Huiskamerfestival brengt Ä 2000 op
ImageSASSENHEIM, 14 november 2016 - het 5e Cucu Walking Huiskamerfestival bracht afgelopen zaterdag ruim € 2.000,- op. het festival vond plaats in verschillende huiskamers in Sassenheim. De huiskamers garandeerden een intieme sfeer, waarbij het publiek heel dichtbij artiesten zoals Kleintje Kleintje Pils, Woody & Cat en Carla de Wal zat. de opbrengst van het festival wordt gebruikt voor een bestaand project van Stichting Cucu; het jaarlijkse zomerkamp voor een groep kinderen met een handicap in Zaluchchia, Oekraïne.
Lees meer...
 
Carnavalsprinsen Bokken en Saksen bekend
ImageSASSENHEIM/VOORHOUT, 13 november 2016 - Het is ieder jaar weer een goedbewaard geheim: wie wordt de carnavalsprins? Prins Johannes I en prinses Karin (Johan en Karin van Steijn) regeren komend jaar samen met adjudant Theo en page Anja (Theo en Anja van Velzen) over het Saksenrijk. Bij De Bokken in Voorhout zijn prins Dick en prinses Jol (Dick en Jol Kraakman) komend jaar het prinsenpaar. Het prinsenpaar wordt tijdens het carnaval begeleid door de adjudanten Theo Geerlings en Gert Bol.
Lees meer...
 
Speuren met pieten in Voorhout
ImageVOORHOUT, 13 november 2016 - Sinterklaas bezocht Voorhout dit jaar op zaterdag. Eerst konden de kinderen een speurtocht doen bij de winkels van de TOV in de Herenstraat. Bij iedere winkel moest een letter worden gevonden die samen een woord vormden. Sinterklaas werd op het Kerkplein welkom geheten door burgemeester Carla Breuer. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Sint rijdt op oldtimer door Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 13 november 2016 - Sinterklaas is zaterdag met de boot aangekomen in Sassenheim. Hij werd welkom geheten door burgemeester Carla Breuer op de Oosthaven. Sint reed dit jaar door het dorp op een grote stoel achterop een Ford Ranchero. De vele zwarte pieten deden kunstjes en deelden vele kruidnoten uit aan de kinderen.
Lees meer...
 
Wijzigingen intocht Sinterklaas

TEYLINGEN, 8 november 2016 - Sinterklaas heeft dit jaar enkele wijzigingen gemaakt voor zijn intocht in Sassenheim en Voorhout. In Sassenheim komt de Sint dit jaar op 12 november een kwartier eerder, om 13.45 uur, aan op de Oosthaven bij de brandweerkazerne. In Voorhout komt Sinterklaas dit jaar op zaterdag naar het dorp in plaats van zondag. Hij komt niet met de boot vanwege bouwwerkzaamheden bij de Leidsevaart.
Lees meer...
 
"Warmond is wel degelijk een kunstdorp"
ImageWARMOND, 7 november 2016 - Wethouder wethouder Arno van Kempen opende zaterdagmiddag in De Oude School de Warmondse Kunstweek . Aansluitend op de opening hield Maarten ’t Hart een lezing over zintuigen en de kunst. Het thema van deze editie van de Kunstweek is Warmond Kunstdorp. “Want wat lokale bestuurders en andere critici daar ook over gezegd hebben, Warmond is wel degelijk een kunstdorp!” Die boodschap droeg voorzitter Hans Goudsmit van de Warmondse Kunstweek zaterdagavond uit tijdens het concert van het Monward Consort in de Protestantse Kerk in Warmond. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Vaandels voor Historische Kring Voorhout
ImageVOORHOUT, 3 november 2016 - De Historische Kring Voorhout (HKV) ontving vorige week twee Voorhoutse vaandels uit een nalatenschap. De HKV is erg gelukkig met deze aanwinst. De in redelijke staat zijnde vaandels maken deel uit van de Voorhoutse geschiedenis. Het betreft de vaandels van St. Urbanus en de St. Jozefsgezellen; twee niet meer bestaande verenigingen.
Lees meer...
 
Piraten bij Halloween in Park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 3 november 2016 - Park Rusthoff in Sassenheim was zaterdag weer omgetoverd in een griezelig pirateneiland. Het park was bezet door een hele groep piraten, bijgestaan door allerlei heksen, tovenaars, griezels en ander eng gespuis: het was Halloween in Park Rusthoff. Voor deze 13e Halloween Park Party was burgemeester Breuer gekleed als een echte piratenkapitein. Samen met de piraten liet zij om 7 uur de kanonnen bulderen en met een grote knal was de Halloween Park Party geopend.
Lees meer...
 
Raad buigt zich over gemeentebegroting waarin de lokale lasten nagenoeg gelijk blijven
TEYLINGEN, 3 november 2016 - Het college van B&W wil de onroerendezaakbelasting met een stijging van 0,8% aanpassen aan de inflatie. De andere lokale lasten zouden gelijk moeten blijven. Het rioolrecht wordt evenals voorgaande jaren weliswaar met € 3,- verhoogd, maar daartegenover staat een verlaging van de afvalstoffenheffing met een zelfde bedrag. De plannen staan in de gemeentebegroting 2017 -2020 waar de gemeenteraad zich donderdagavond over buigt.
Lees meer...
 
Overschot Wmo budget door te ruime inschatting aantal cliŽnten
TEYLINGEN, 3 november 2016 - Het overschot op het budget voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeente Teylingen in 2015 is vooral veroorzaakt door een te ruime inschatting van het aantal cliënten dat hier gebruik van zou maken. Die foute inschatting is weer te wijten aan de zeer late overdracht van gegevens door de landelijke overheid naar lokale overheden. Dat is één van de conclusies uit het onderzoek naar het overschot van circa €1.7 miljoen op het Wmo budget van Teylingen van vorig jaar .
Lees meer...
 
Warmelda redt glas-in-loodraam

Warmond, 1 november 2016 - Even leek het erop alsof het oude gemeentehuis in Warmond maandag opnieuw het doelwit van indringers was. Maar deze keer waren het geen jongeren die het op achtergelaten papieren voorzien hadden, maar leden van het Historisch Genootschap Warmelda. Hans van Rijn verwijderde voor het genootschap het glas-in-loodraam met het wapen van Warmond. (Video: Jan Versluijs)
Lees meer...
 
Politie stuit op garagebox vol gereedschap
ImageSASSENHEIM, 1 november 2016 - Surveillerende agenten troffen zaterdagmiddag op de Saksenhorst in Sassenheim een op dat moment open garagebox aan met daarbij een aantal personen die bekend waren bij de politie. Na onderzoek in de garage bleek daar een grote hoeveelheid gereedschap te liggen.
Lees meer...
 
Jongen beroofd en mishandeld in Voorhout
VOORHOUT, 1 november 2016 - Een jongen heeft zaterdagavond rond 23:30 uur onder dwang zijn jas en mobiele telefoon moeten afgeven op Sportpark Elsgeest in Voorhout.  Het slachtoffer werd door de daders op het pad dat loopt vanaf het sportcomplex langs het volkstuinencomplex Elsgeest overmeesterd en beroofd. Het slachtoffer is hierbij door één van de daders mishandeld.
Lees meer...
 
Fietser overleden na aanrijding op Leidsevaart
ImageVOORHOUT/NOORDWIJK, 30 oktober 2016 - UPDATE De fietser die zondag op de Leidsevaart in Voorhout bij een verkeersongeluk zwaargewond raakte, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 79-jarige man uit Noordwijkerhout werd zondagmiddag bij het oversteken aangereden door een auto. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Grootscheepse verkeerscontrole in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 27 oktober 2016 - Bij een grote verkeerscontrole in Sassenheim is woensdag voor 52.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Er werden 16 auto's in beslag genomen en tientallen bekeuringen uitgeschreven. (Foto's: politie)
Lees meer...
 
Dit jaar geen Sinterklaasintocht maar een Sinterklaasfeest in Voorhout
VOORHOUT, 26 oktober 2016 - Voorgaande jaren organiseerde de TOV Voorhout de Sinterklaasintocht altijd op zondag. Dit jaar is dat anders. Vanuit winkeliers kwam de vraag wel eens voorbij of de goedheiligman het dorp niet op zaterdag kon aandoen. Dit jaar kan Sinterklaas niet met de boot aankomen in verband met de werkzaamheden rondom de Nagelbrug. Voor de ondernemersvereniging was dit een aanleiding om eens opnieuw na te denken over het Sinterklaasevenement.
Lees meer...
 
Eerste drie woningen voor statushouders gekocht
TEYLINGEN, 25 oktober 2016 - De gemeente Teylingen heeft inmiddels drie woningen aangekocht voor de vestiging van statushouders. Het gaat om twee woningen in Voorhout en één woning in Sassenheim. De gemeenteraad van Teylingen besloot eind juni om woningen aan te kopen voor de huisvesting van statushouders. De aangekochte woningen blijven maximaal vijf jaar lang beschikbaar voor de vluchtelingen.
Lees meer...
 
Negen vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling
TEYLINGEN, 25 oktober 2016 - Teylingen krijgt komende jaarwisseling negen vuurwerkvrije zones. Het college van B&W heeft negen locaties, rond zorgcomplexen en kinderboerderijen aangewezen, waar het ook tijdens de legale afsteektijden verboden is om vuurwerk af te steken. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde dit voorjaar een motie van het CDA en D66 om vuurwerkvrije zones in te stellen.
Lees meer...
 
Renovatie de Springplank eindelijk af
ImageSASSENHEIM, 24 oktober 2016 - Met een grondige verfbeurt is vorige week de renovatie van basisschool De Springplank in Sassenheim afgerond. Daarvoor leek de school wel omsingeld door witte marsmannetjes. Dat wekte nog wel wat verbazing bij de spelende kinderen op het schoolplein.
Lees meer...
 
Ouderen slachtoffer nepagent
VOORHOUT, 19 oktober 2016 - De politie waarschuwt voor een nepagent die door middel van een babbeltruc voornamelijk ouderen van hun kostbaarheden beroven. In Voorhout belde een nepagent op de Boekenburglaan aan bij een 74-jarige vrouw. Hij vertelde dat de politie op zoek was naar een inbreker en dat hij graag zelf wilde zien of haar huis wel goed was beveiligd. Eenmaal binnen wist hij een geldbedrag buit te maken.
Lees meer...
 
TGP Media Producties viert 10-jarig bestaan
ImageSASSENHEIM, 18 oktober 2016 - Het Sassenheimse bedrijf TGP Media Producties van Piet Molenaar bestaat vandaag 10 jaar. De filmer heeft vanaf vandaag een kantoor in Sassembourg aan de Jan van Brabantweg. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 199 - 220 van 5253

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs