BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Een Kaagweek met hoogtepunten
ImageWARMOND, 27 juni 2016 - De Warmondse Kaagweek zit er weer op. Ondanks het noodweer in andere delen van het land, verliepen de festiviteiten in Warmond redelijk droog. Het programma kende vele hoogtepunten, waarbij de rondvluchten met een helicopter een letterlijk hoogtepunt vormden. (Foto's en video: Henk Keijzer)
Lees meer...
 

Sportverenigingen zetten Voorhout in beweging
ImageVOORHOUT, 27 juni 2016 - Burgemeester Carla Breuer opende zondagochtend een nieuw jaarlijks terugkerend evenement in Voorhout. De gezamenlijke verenigingen op sportpark Elsgeest hebben onder de noemer Voorhout Beweegt de handen ineengeslagen om Voorhout in beweging te brengen.
Lees meer...
 
Dakbrandje in Warmond snel geblust
ImageWARMOND, 26 juni 2016 - Brandweer en politie rukten zaterdagmiddag uit voor een brandje op een dak van een woning aan de Herenweg in Warmond. Om via de achterkant van het huis te kunnen blussen werd de Dorpsstraat korte tijd afgesloten.
Lees meer...
 
De Warmondse Kaagweek komt er weer aan!
WARMOND 22 juni 2016 – Het is weer bijna tijd voor de Warmonder Kaagweek! Van donderdag 23 juni tot en met zondag 26 juni wordt er weer volop feest gevierd in Warmond tijdens de Kaagweek. Het programma  staat vol met oude en nieuwe onderdelen.
Lees meer...
 
Favoriet Barbert wint kortebaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 20 juni 2016 - Barbert en John de Leeuw zaterdag de kortebaan in Sassenheim gewonnen. Het betekende na Assendelft en Vroomshoop alweer de derde overwinning op rij voor de combinatie. De grote favoriet versloeg in de finale de verrassende Wyard Beuckenswyk met Lindsey Pegram. Jagger Broline en Rick Wester werden derde voor Every's wish met Wim van der Mespel.
Lees meer...
 
De Flierefluiters winnen 3 festivals op rij
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2016 - Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim heeft in een maand tijd drie festivals voor dweilorkesten op haar naam geschreven. In de afgelopen maand werd drie maal aan een dergelijk festival deelgenomen en in alle gevallen ging de eerste prijs naar het Sassenheimse muzikale gezelschap. Een kroon op het werk van de muzikanten.
Lees meer...
 
Vuurstenen sikkel uit Sassenheim in RMO
ImageTEYLINGEN, 18 juni 2016 - Een bijzondere archeologische vondst uit Sassenheim is sinds deze week te zien in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Het gaat om een vuurstenen sikkel, ontdekt nabij de Klinkenberg, tijdens de landverbetering van een perceel teelland in juni 1943. De sikkel is te zien in een tien meter lange ladekast, ‘Archeologie uit je achtertuin’, te midden van archeologische vondsten uit in totaal 120 gemeenten.
Lees meer...
 
Start verbouwing Gemeentewerf en brandweerkazerne
TEYLINGEN 18 juni 2016 - Maandag 20 juni start de verbouwing van de gemeentewerf en brandweerkazerne in Voorhout. De bedrijfspanden van de gemeentewerf en brandweerkazerne worden duurzaam verbouwd en uitgebreid tot twee zelfstandige bedrijfsunits. De verbouwing is waarschijnlijk eind november 2016 klaar. De brandweer blijft tijdens de werkzaamheden functioneren als uitruklocatie voor één brandweerwagen.
Lees meer...
 
Feestelijk jubileumconcert kamermuziek Warmond
WARMOND, 18 juni 2016 - De Stichting Kamermuziek Warmond vier vandaag het 10-jarig jubileum. Dat gebeurt uiteraard met een concert in de Protestantse Kerk van Warmond, maar dan wel met een heel feestelijk tintje. De programmeurs Xandra Rotteveel en Peter Leerdam hoefden niet lang na te denken welk concert in de afgelopen 10 jaar tot de absolute hoogtepunten behoorde.
Lees meer...
 
Cultureel festival 90-jarige Pankras
SASSENHEIM, 15 juni 2016 - Toneelvereniging Pankras bestaat 90 jaar. Op zaterdag 18 juni organiseert Pankras daarom een cultureel festival. Pankras speelt twee keer een komisch wagenspel en andere verenigingen leveren een bijdrage op de twee podiums.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad besluit unaniem
ImageTEYLINGEN, 12 juni 2016 - De vergadering van de Kindergemeenteraad leverde donderdagavond een heftig debat op. De kinderraadsleden van vijf schoolklassen stonden voor lastige keuzes. Ze moesten namelijk kiezen uit vier goede projecten van verenigingen en organisaties. Maar uiteindelijk wisten de kinderen tot een unaniem besluit te komen.
Lees meer...
 
Actie voor open fietspaden in Boterhuispolder
ImageWarmond, 8 juni 2016 – Het “Actiecomité openstellen Boterhuispolder Leiderdorp” heeft afgelopen zondag langs de Zijldijk in Warmond actie gevoerd om vanaf volgend jaar het fietspad door het Leiderdorpse deel van de Boterhuispolder ook tijdens het broedseizoen open te krijgen. Volgens de actiegroep storen de vogels zich nauwelijks aan de fietsers en is er door het sluiten van het pad de afgelopen jaren ook geen aantoonbare verbetering in de weidevogelpopulatie geconstateerd. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Wijn op het plein voor herhaling vatbaar
ImageSASSENHEIM, 1 juni 2016 - Naast de jaarlijkse biermarkt in augustus op de Oude Haven kent Sassenheim sinds afgelopen zondag ook Wijn op het plein. Op het Voorhavenkwartier konden 50 wijnen uit diverse landen geproefd worden. Het evenement was met 500 bezoekers helemaal uitverkocht.
Lees meer...
 
Adest Musica zoekt facilitaire krachten
SASSENHEIM, 30 mei 2015 - Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim zoekt naar versterking bij het facilitaire team van de vereniging. De muzikanten van de Sassenheimse formatie worden tijdens optredens in binnen- en buitenland op facilitair gebied geassisteerd door een trouwe groep vrijwilligers. Dit team draagt zorg voor alle werkzaamheden, het 'laden en lossen', met betrekking tot de uniformering en instrumentarium.
Lees meer...
 
Meer bestaande woningen en minder clusterlocaties voor statushouders
TEYLINGEN, 27 mei 2015 - Het college van Teylingen wil meer gebruik te gaan maken van bestaande woningen voor de huisvesting van statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning). Dit zou betekenen dat de statushouders meer verspreid worden over de gemeente. Van de vijf eerder genoemde locaties voor geclusterde huisvesting blijven er in het nieuwe plan maar twee over. Het gaat daarbij om de de locaties Langeveld in Sassenheim en de Engelselaan in Voorhout. Op deze locaties kunnen elk maximaal 24 mensen wonen.Teylingen moet 117 statushouder opvangen.
Lees meer...
 
Motorrijder ernstig gewond bij verkeersongeval
VOORHOUT, 27 mei 2016 - Bij een verkeersongeval op de A12 bij Arnhem is donderdagochtend een motorrijder ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer, een 45-jarige man uit Voorhout, is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Lees meer...
 
Al bijna 5000 opgehaald voor Oranje Proms 2016
VOORHOUT, 25 mei 2016 - De jubilerende 70-jarige Oranje Vereniging Voorhout heeft met een crowdfundingsactie al bijna 5000 euro opgehaald voor de Oranje Proms 2016.  De Oranje Vereniging hoopt voor 1 juli 8.000 euro bij elkaar te krijgen.
Lees meer...
 
Start handhavingsactie hondenbeleid
ImageTEYLINGEN, 24 mei 2016 - De gemeente is maandag gestart met haar jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid. In het Wilgenhorstpark in Voorhout deelde wethouder Kees van Velzen de sleutelhangers met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep uit aan de aanwezige hondenbezitters. (Foto's: Bart Kool)
Lees meer...
 
Meesterwerken uit de Gouden Eeuw in enorm boek bij Wagner
ImageSASSENHEIM, 20 mei 2015 - Vele genodigden waren vrijdagavond afgekomen op de boekpresentatie van Rijks, Masters of the Golden Age bij boekhandel Wagner. Het unieke boek van ontwerper Marcel Wanders toont de meesterwerken uit de 17e eeuw die in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam staan opgesteld. Het boek met 440 pagina's van 50 bij 70 centimeter is in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks te koop voor 6.500 euro. Het 35 kilo zware boek wordt geleverd met een eigen tafel.
Lees meer...
 
Dag van het Kasteel in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 18 mei 2016 - Tweede pinksterdag waren 18 landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland opengesteld voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel. In teylingen konden berzoekers terecht bij de Ruïne van Teylingen,  Huys te Warmont, en de Vroenhof in Warmond.
Lees meer...
 
Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn geopend
ImageWARMOND, 16 mei 2016 - Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn opende afgelopen zaterdag haar deuren. De opening werd verricht door de kinderen van de kindergemeenteraad, die onlangs tijdens hun vergadering besloten het centrum een mooi geldbedrag te schenken. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Jan van Kempen
VOORHOUT, 16 mei 2016 - De heer J. (Jan) van Kempen (80) Ontving maandagmiddag uit handen van wethouder Kees van Velzen de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij Voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. De uitreiking vond plaats aan het einde van het Jan Schrama toernooi op Sportpark Elsgeest.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 199 - 220 van 5184

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs