BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Breuer wil nieuwe uitdaging aangaan in Teylingen
TEYLINGEN, 14 juli 2014 – Carla Breuer ziet Teylingen als ideale gemeente om een nieuwe uitdaging aan te gaan als burgemeester. “Teylingen is ambitieuze gemeente, het bruist er van de levendigheid op de Kagerplassen en de drie kernen zijn om zo verliefd op te worden”, zegt Breuer maandagavond vanuit Werkendam. Breuer wil als burgemeester het liefst zelf een aantal inhoudelijke portefeuilles aanpakken.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Carla Breuer voorgedragen als burgemeester Teylingen
TEYLINGEN, 14 juli 2014 - Carla Breuer (42) is unaniem door de gemeenteraad voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Teylingen. Breuer is sinds september 2009 burgemeester van Werkendam. Ten tijde van haar benoeming was ze met 37 jaar in Nederland de jongste vrouwelijke burgemeester. Foto PR gemeente Teyingen / fotostudio Sjaak de Bok
Lees meer...
 
Meer fietsenstallingen bij station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 13 juli 2014 - Op station Sassenheim komen 232 extra stallingsplaatsen voor fietsen. ProRail en gemeente Teylingen hebben afspraken gemaakt over de uitbreiding van de fietsenstallingen. Sinds de opening van station Sassenheim is het aantal reizigers toegenomen van 2.000 naar 2.700 reizigers per dag. Dit is te merken aan de parkeerdruk voor auto’s, fietsen en scooters. Foto: Zelfs 's nachts om 3.00 uur is staan er veel fietsen in de stalling.
Lees meer...
 
Kortebaan van Warmond (video)

WARMOND, 13 juli 2014 - Donate Groenhof is formidabel aan haar kortebaancarrière begonnen. In Warmond won de merrie zaterdag 5 juli samen met Ruud Pools op sterke wijze. In de finale klopte de combinatie Co Swagerman en Frans van der Blonk. Guido Strik maakte een video met een terugblik op de kortebaan die vorig weekend in Warmond werd gereden.
 
Barensteel voor Bart van Konijnenburg
WARMOND, 13 juli 2014 - Bart van Konijnenburg (39), voorzitter Stichting Eendenkooi Warmond, heeft voor zijn inzet voor de eendenkooi de ‘Zilveren Barensteel’ ontvangen van wethouder Kees van Velzen tijdens de bijeenkomst ter afronding van het Herstelproject Eendenkooi.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad kiest voor dieren, sporters en visueel beperkten
TEYLINGEN, 13 juli 2014 - Donderdag 10 juli vergaderde de Kindergemeenteraad van Teylingen. Vertegenwoordigers van vijf schoolklassen waren voor één avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mochten kiezen uit vier projecten. De kindergemeenteraad besloot na een anderhalf uur druk vergaderen om de 2000 euro te verdelen over drie projecten: het project van de Jeu-de-Boules-vereniging “De Vaste Voet”, Kinderboerderij De Klaprooshof en de Oogvereniging. Vakantie-evenementen Teylingen (VET) bleef met lege handen achter. Verrassend genoeg kozen de kinderen niet voor een project voor kinderen, maar gaven ze geld aan dieren, sporters en visueel beperkten.
Lees meer...
 
TOP zoekt hoofdsponsor
SASSENHEIM, 13 juli 2014 - Korfbal landskampioen TOP heeft komend seizoen geen hoofdsponsor. Private lease bedrijf Justlease.nl heeft besloten niet verder te gaan met korfbalvereniging TOP. Justlease zegt dat zij meer focus wil aanbrengen in hun sponsorprogramma, daarom moesten er keuzes gemaakt worden. Michiel de Haan van de commerciële commissie van TOP blijft zoeken naar een bedrijf dat zijn naam graag aan de landskampioen korfbal wil verbinden.
 
Gemeenteraad draagt burgemeester voor
TEYLINGEN, 13 juli 2014 - De gemeenteraad van Teylingen zal maandag 14 juli aan aanbeveling doen voor een nieuwe burgemeester. Nadat de gemeenteraad haar keuze bekend heeft gemaakt, volgt voor de toekomstige burgemeester een gesprek met de minister van Binnenlandse Zaken en benoeming door de Koning.
Lees meer...
 
Voetganger overleden na ongeval met vrachtwagen in Herenstraat

ImageVOORHOUT, 11 juli 2014 - In de Herenstraat in Voorhout is vrijdag om 11.45 een 80-jarige man uit Voorhout om het leven gekomen toen hij onder een vrachtwagen terecht kwam. De man stak de weg over ter hoogte van de Plus supermarkt toen op datzelfde moment een vrachtwagen wegreed.  De bestuurder van de vrachtwagen zag de man niet waardoor hij onder het rechterwiel van de vrachtwagen terecht kwam. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrachtwagen is van een bedrijf dat de glasbakken kwam legen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Foto's Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
Stephen Goossens overleden
ImageVOORHOUT, 9 juli 2014 - Stephen Goossens (54) is maandag 7 juli onverwacht overleden. Goossens was tweede secretaris bij de Oranje Vereniging Voorhout. Vanuit zijn verbondenheid met de Oranjevereniging was hij bij veel evenementen in Voorhout betrokken. Daarnaast leverde hij als fotograaf regelmatig bijdragen aan De Teyding. Stephen Goossens begon in 2010 met het maken van foto's voor deze site. Bekijk de rouwadvertentie.
Lees meer...
 
Afscheid Leo van der Zon met gemeentelijke onderscheiding
ImageTEYLINGEN, 8 juli 2014 - Vertrekkend wethouder Leo van der Zon ontving dinsdag bij zijn afscheid de Jacoba van Beierenpenning van de gemeente Teylingen. Burgemeester Anne Lize van der Stoel reikte de onderscheiding uit tijdens de druk bezochte afscheidsbijeenkomst, die plaatsvond in de Winners-Club in Voorhout. Leo van der Zon besloot een maand geleden op te stappen, nadat er een vertrouwensbreuk met zijn eigen VVD-fractie was ontstaan .
Lees meer...
 
Vrouw aangerand in Warmond
WARMOND, 7 juli 2014 - Een 22-jarige vrouw is afgelopen woensdag rond 17:05 uur in de buurt van het Spoorpad in Warmond aangerand door een blanke man, die daarna wegrende. Het ging om een blanke man van rond de 25 jaar oud met licht krullend haar. De man was ongeveer 1.70 meter lang en gezet. Hij had een blanke, zongekleurde, huidskleur. De aanrander droeg een zwarte trui met capuchon, een zwarte (jogging)broek en sportschoenen.
Lees meer...
 
Debutant Donate Groenhof wint kortebaan Warmond
ImageWARMOND, 7 juli 2014 - Donate Groenhof is formidabel aan haar kortebaancarrière begonnen. In Warmond won de merrie zaterdag samen met Ruud Pools op sterke wijze. In de finale klopte de combinatie Co Swagerman en Frans van der Blonk. De verrassend sterke Cha Cha Cha (John Dekker) eindigde als derde voor de gelukkige Novelune Rex en Denise Pennekamp, die na de tweede omloop werden bijgeloot. (Foto's PR/Guido Strik)
Lees meer...
 
Nacht Zonder Dak Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 7 juli 2014 - Solid Friends heeft meegedaan aan ‘Nacht Zonder Dak’. Solid Friends is een groep jongeren van 12-16 jaar van de Protestantse Gemeente in Sassenheim. Zaterdag 28 juni was het zover: 23 jongeren deden mee aan het project ‘Nacht Zonder Dak’ opgezet door de Stichting Tear (Tegen armoede).
Lees meer...
 
Mail de Warmond geopend
ImageCHAMPIGNÉ/WARMOND, 7 juli 2014 - Burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen en haar collega  Paul Janneteau van het Franse plaatsje Champigné hebben zaterdagmiddag de Mail de Warmond officieel geopend. De mail is een parkachtige laan vlak achter het nieuwe gemeentehuis, de scheiding tussen de twee gloednieuwe woonwijken Tulipe en Narcisse. (Foto: Beide burgemeesters vlak voor de onthulling van het bord Mail de Warmond)
Lees meer...
 
Voorhout kijkt naar kwartfinale
ImageVOORHOUT, 6 juli 2014 - Naar de wedstrijd Nederland-Costa Rica is zaterdagavond ook in de cafés in Voorhout gekeken. Mariska de Graaff maakte een fotoreportage van  het duel in de kwartfinale.
Lees meer...
 
Brekelmans benoemd als wethouder
ImageTEYLINGEN, 4 juli 2014 - Bas Brekelmans is sinds donderdagavond de wethouder Ruimte, Economie en Sport in Teylingen. Hij volgt Leo van der Zon op. Van der Zon stopte na 8,5 jaar als wethouder omdat omdat hij te weinig vertrouwen kreeg van de VVD-fractie. Brekelmans was eerder wethouder in Noordwijk en Lisse. Bas Brekelmans (rechts) en Leo van der Zon. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Boerengolf Wasbeeklaan mag weer
WARMOND, 4 juli 2014 – De beoefenaars van boerengolf kunnen aan de Wasbeeklaan in Warmond hun bal weer wegslaan richting de hole. De gemeenteraad ging hier donderdagavond unaniem mee akkoord. In 2012 verbood de gemeente de boerengolf die al 10 jaar werd beoefend omdat het niet in het bestemmingsplan past. De boerengolf krijgt nu tijdelijk een omgevingsvergunning totdat het bestemmingsplan is aangepast.
Lees meer...
 
Onrust over vervoer gehandicapte leerlingen
TEYLINGEN, 3 juli 2014 – Wethouder Kees van Velzen moet in de toekomst zorgvuldig en in heldere taal communiceren met ouders over leerlingenvervoer voor hun kinderen met een handicap. Onder ouders was veel onrust ontstaan over de nieuwe regels voor het leerlingenvervoer waarin kinderen alleen nog maar met een taxibus naar school worden gebracht als zij niet met het openbaar vervoer kunnen en niet door ouders gebracht kunnen worden.
Lees meer...
 
Brand in bouwkeet Mozartlaan
VOORHOUT, 3 juli 2014 - Een bouwkeet van Heijmans aan de Mozartlaan in Voorhout is in de nacht van woensdag op donderdag uitgebrand. De brandweer kreeg om 3.48 uur melding van de brand. Liander moest ter plaatse komen om de gastoevoer af te sluiten. Op 2 juli stond er een afvalcontainer in dezelfde straat in brand. De politie doet onderzoek naar mogelijke brandstichting. Foto's bij 112 Bollenstreek.
 
Aanmelden jeugdgroep Cultuur Verheft
VOORHOUT, 2 juli 2014 - De jeugdgroep van Cultuur Verheft heeft plaats voor nieuwe leden. In september start de vereniging met repetities voor een nieuw toneelstuk op de dinsdagavond. Ben je tussen de 12 en 18 jaar meld je dan voor de zomervakantie nog aan via de website www.cultuurverheft.nl.
 
Tjarda zeilt naar goud en zilver
ImageSASSENHEIM, 2 juli 2014 - Op zaterdag 28 juni werden de regionale scouting zeilwedstrijden gehouden op de Kaag. In de klasse t/m 15 jaar behaalde boten van Tjarda de eerste en tweede plaats. De uitslag van deze wedstrijden bepaalt welke 10 boten er door mogen naar de landelijke scouting zeilwedstrijden (LSZW) in september. Foto Tjarda/Bart Homan
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 4414

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs