BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Demonstratie zorgserre in Hyacintenstraat

SASSENHEIM, 5 september 2017 - Dindag is in Teylingen de eerste zorgserre geplaatst. De zorgserre is een op maat gemaakte unit die aansluitend aan de achterzijde van een eengezinswoning direct aan de gevel wordt geplaatst. In de Zorgserre bevinden zich de slaapkamer en sanitaire voorzieningen. De zorgbehoevende bewoner kan zo langer blijven wonen in zijn eigen huis. De zorgserre is gekoppeld aan lege huurwoning in de Hyacintenstraat en wordt gebruikt als modelwoning om het concept aan belangstellenden te laten zien.
Lees meer...
 

Kringloopwinkel Opnieuw tijdelijk dicht
ImageVOORHOUT, 3 september 2017 - Kringloopwinkel Opnieuw in de Voorhoutse Herenstraat is tijdelijk gesloten. De winkel is onderdeel van stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV) en de opbrengsten worden gebruikt voor de SJJV activiteiten zoals Jeugdclubs Voorhout en de Kinderkookclub. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst gedoneerd (3000 euro in 2016) aan andere maatschappelijke organisaties in Teylingen. SJJV zou besloten hebben tot tijdelijke sluiting nadat zij de samenwerking met twee vrijwilligers van Opnieuw heeft opgezegd en er onrust was ontstaan bij de vrijwilligersgroep. SJJV heeft Welzijn Teylingen gevraagd om te bemiddelen tussen de vrijwilligers van Opnieuw en de SJJV.
Lees meer...
 
Man gewond bij grote brand in Warmond
WARMOND, 1 september 2017 - Bij een grote brand bij Dekker Hout in Warmond is vrijdagochtend een man gewond geraakt. De man was bezig met werkzaamheden op het dak van het bedrijf, waarbij vuur ontstond. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar het LUCM vervoerd. De brandweer rukte grootschalig uit om de brand te bestrijden. Het industrieterrein Veerpolder werd afgesloten en omwonenden werden opgeroepen deuren en ramen gesloten te houden. Rond 10 uur werd het sein brandmeester gegeven.
 
Anne Leltz en Leander van der Geest winnen Poldercross
ImageWarmond, 22 augustus 2017 - Leander van der Geest won vrijdag de 24e Poldercrossloop van Warmond  bij de heren. Bij de dames ging Anne Leltz er met de eer vandoor. In totaal hebben 450 deelnemers, waarvan 100 jeugdigen tot 14 jaar, weer genoten van de pure Warmondse blubber op de laatste vrijdag van de zomervakantie.
Lees meer...
 
Bouwpakketten zeilklompen te koop bij VVV
ImageWarmond, 22 augustus 2017 - Komende zaterdag om 14.30 uur worden weer de jaarlijkse “Warmondse Klompzeil Kampioenschappen” gehouden in Park Groot Leerust in Warmond. Inmiddels al weer voor de 10de keer. Bij de VVV te Warmond zijn nieuwe bouwpakketten voor een zeilklomp te koop voor € 32,50 per stuk. De nieuwe aspirant klompzeilers krijgen € 10,- retour van de Stichting Zeilvaart Warmond bij inschrijving op 26 augustus.
Lees meer...
 
Glimmend chroom en benzinedampen op Oldtimer festival Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 21 augustus 2017 - De derde editie van het Oldtimer fesival Sassenheim werd zondag drukbezocht. In een zonnig park Rusthoff stonden zo'n 100 oldtimer auto's en motoren uitgestald. Om 13:00 uur begon een rondrit door de streek met nog eens vele tientallen oldtimers. Een bijzondere deelnemer was een Leyland bus uit 1960 die ooit in de Bollenstreek dienst heeft gedaan. Deze door de stichting Haags Bus Museum prachtig gerestaureerde bus, een zogenaamde bolramer reed zondag als lijn 50 weer even ritjes door Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Aanhouding in Warmond zorgt voor verkeersopstopping
ImageWARMOND, 20 augustus 2017 - Met een grote politie-inzet is zondagmiddag in Warmond een verwarde man in zijn woning in de Van Duvenvoordestraat aangehouden. Om de aanhouding veilig te kunnen verrichten, werd onder meer de Herenweg afgezet. Het doorgaand verkeer in Warmond richting Leiden liep daardoor vast op een politieafzetting en moest keren. 
Lees meer...
 
Jubileum voor toeterfile van vrachtautos
ImageTEYLINGEN, 19 augustus 2017 - De 20e editie van de Katwijk Binse Truckrun reed zaterdagmiddag door Warmond en Sassenheim. De file met toeterende vrachtwagens is een enorme belevenis voor de speciale passagiers met een beperking. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Muziek en koopjes op Nacht van Sassem
ImageSASSENHEIM, 19 augustus 2017 - De TOV Sasssenheim kijkt terug op een geslaagde Nacht van Sassenheim. 's Middags werd de markt met een mix van lokale ondernemers, verenigingen en marktkooplui in de Hoofdstraat en het Voorhavenkwartier goed bezocht. Voor kinderen was er genoeg te doen. In park Rusthoff kon onder andere een djembe workshop gevolgd worden en bij Adest Musica en Crescendo lagen muziekinstrumenten klaar om te proberen. Ondanks een regenbui aan het begin van de avond stond de Oude Haven tot middernacht vol met publiek voor Frank The Tank on Percussion, Maureen Natzijl op saxofoon en DJs4U. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Strikte handhaving alcoholgebruik op Nacht van Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 17 augustus 2017 - Op de Nacht van Sassenheim zullen politie en opsporingsambtenaren alcoholgebruik door jongeren onder de 18 strikt handhaven. Burgemeester Carla Breuer heeft dat vandaag aangekondigd. "De jongeren vermijden het evenemententerrein omdat ze daar geen alcohol kunnen krijgen. Ze blijven in de buurt van het terrein en drinken daar de drankjes die ze zelf hebben meegebracht. Het gaat zelfs om jonge tieners van 13 of 14 jaar", aldus de burgemeester. De waarschuwing komt een maand nadat een 16-jarige Voorhouter onder invloed van alcohol overleed op de provinciale weg N206 in Noordwijk.
Lees meer...
 
Geen redding voor gewonde gans
ImageVOORHOUT, 16 augustus 2017 - Al bijna een week zit er in een weiland aan de Oosthoutlaan een nijlgans met een gebroken vleugel. Ondanks de verwonding blijkt het moeilijk de vogel te pakken te kijgen. De eigenaar van het land, een hobbyboer, heeft vandaag medewerkers van de dierenambulance begeleid over het land. Het is niet gelukt om de nijlgans te vangen. De vangst wordt bemoeilijkt omdat het weiland alleen langs de slootkanten betreden kan worden om het hooiland niet plat te trappen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Bierglas levert geld op voor stamceltransplantatie leukemiepatiŽnten
ImageSASSENHEIM, 15 augustus 2017 - Op zondag 27 augustus organiseren Café de Twee Wezen en Eetcafé de Voogd voor de 27e keer de “Biermarkt”. Tijdens dit drukbezochte evenement wordt naast aandacht aan bijzondere bieren ook aandacht besteed aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting Matchis als goed doel. Deze stichting is het Nederlandse centrum voor stamceldonoren en zorgt dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen.
Lees meer...
 
Huttenbouwdorp met echte burgemeester
ImageVOORHOUT, 15 augustus 2017 - De Voorhoutse jeugd heeft vandaag op sportpark Elsgeest de mooiste hutten gebouwd. Burgemeester van het tijdelijke dorp met huizen gemaakt van pallets en ander hout is Marijn Breedijk (12). Burgemeester Carla Breuer van Teylingen heeft hem vanmiddag de burgemeestersketen omgehangen. Marijn komt al jaren naar de Voorhoutse vakantie evenementen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Nacht van Sassem komt een week eerder
ImageSASSENHEIM, 13 augustus 2017 - Op vrijdag 18 augustus wordt de Nacht van Sassem weer georganiseerd door de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) Sassenheim. Deze editie staat een week eerder op de kalender dan voorgaande jaren.  Een mooie afsluiter van de zomervakantie, zo zien de organisatoren Jolanda Admiraal, Jacqueline de Groot en John de Kooker de Nacht van Sassem het liefst: Een prima combinatie van presentaties van bedrijven, gezelligheid, muziek en eten.
Lees meer...
 
Politie pakt inbreker Park Klinkenberg
WARMOND, 12 augustus 2017 - Een alerte burger zag vrijdagochtend 11 augustus om 00:15 uur twee onbekende mannen lopen op het dak van een appartementencomplex aan het Park Klinkenberg en belde direct de politie. Agenten hielden ter plaatse een 43-jarige Hagenaar aan als verdachte van een woninginbraak. De recherche onderzoekt de zaak.
Lees meer...
 
Kerntrekken bij inbraak Rembrandtlaan
SASSENHEIM, 3 augustus 2017 - Inbreker(s) hebben tussen donderdag 27 juli en maandag 31 juli 2017 ingebroken in een woning op de Rembrandtlaan in Sassenheim. Het signalement van de verdachte(n) is niet bekend. De inbrekers kwamen binnen door middel van kerntrekken waarbij de cilinder uit het slot wordt getrokken.
Lees meer...
 
Schommel Churchilllaan vernield
ImageVOORHOUT, 3 augustus 2017 - Een hoopje gesmolten plastic. Dat bleef er over van de grote kuip van de schommel op het terras bij de eendenvijver aan de Churchilllaan in Voorhout na brandstichting in de nacht van 30 op 31 juli. Foto F. Groot.
Lees meer...
 
Voorhouter Ab Koomen overleden
ImageVOORHOUT, 3 augustus 2017 - Ab Koomen, één van de oprichters van de Carnavalsvereniging de Bokken is afgelopen dinsdag 1 augustus overleden. Koomen kreeg vorig jaar een Koninklijke onderscheiding voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij carnavalsvereniging De Bokken en voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Prachtige WMC resultaten Adest Musica
ImageSASSENHEIM, 31 juli 2017 - Op de laatste dag van het WMC 2017 heeft het Sassenheimse Adest Musica twee grootse resultaten behaald op het Wereld Muziek Concours 2017. Op het onderdeel mars werd zondag een 4e plaats behaald met een score van 94,15. Op het onderdeel show eindigde Adest op de 2e plaats in de eindrangschikking met een score van 95,42 punten, eveneens ‘goud met onderscheiding’.  Ook mocht Adest de ‘publieksprijs’ in ontvangst nemen op basis van meer dan 30% van het aantal stemmen uitgebracht door het publiek, veelal bestaande uit muziekkenners. Met deze scores heeft Adest Musica opnieuw bewezen tot de absolute top van de (inter)nationale drum- en showbands te behoren.
Lees meer...
 
Puur Festival op Klinkenbergerplas zorgt voor geluidsoverlast
TEYLINGEN, 29 juli 2017 - Het muziekfestival Puur op de Klinkenbergerplas in Oegstgeest zorgt zaterdag al de hele dag voor veel geluidsoverlast in Teylingen. Het festival, en daarmee de herrie, begon om 12:00 uur. De laatste optredens zijn om 23:00 uur afgelopen. De muziek bestaat voornamelijk uit House en Techno, met veel zware bassen. Bij de politie waren zaterdag tegen het avonduur al de nodige klachten binnengekomen.
Lees meer...
 
Blokker in Voorhout dicht vanaf september
ImageVOORHOUT, 26 juli 2017 - Slecht nieuws voor Voorhouters die hun huishoudelijke artikelen lokaal willen kopen: De Blokker vestiging aan de Herenstraat sluit in september dit jaar de deuren. Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij elkaar verdwijnen zo'n 1.900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding. Foto Mariska de Graaff.
 
Krakers uit panden Herenstraat gezet
ImageVOORHOUT, 25 juli 2017 - De politie heeft dinsdagmiddag twee voormalige winkelpanden in de Herenstraat ontruimd. Zo´n 20 jongeren zijn de twee panden tegenover de St. Bartholomeuskerk uitgezet. Tijdens een controle van gemeente, brandweer, omgevingsdienst en politie werd vastgesteld dat de veiligheid van bewoners van het pand en de omgeving niet meer gegarandeerd kon worden. Op de plek van de leegstaande winkels en de voormalige bakkerij wil De Raad Bouw een appartementencomplex bouwen met 33 appartementen en winkels op de begane grond. Foto´s Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 5257

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs