BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Nominaties sportprijzen bekend
TEYLINGEN, 13 maart 2017 - Wethouder Bas Brekelmans reikt dinsdag 21 maart om 20.00 uur de jaarlijkse sportprijs uit aan de sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd in 2016. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt en de sportbegeleider van het jaar in het zonnetje gezet. De nominaties zijn vandaag bekend gemaakt.
Lees meer...
 

CDA wil spandoek terug
WARMOND, 13 maart 2017 - In de nacht van vrijdag 10  op zaterdag 11 maart is in Warmond opgehangen spandoek van het CDA gestolen. CDA Teylingen heeft aangifte gedaan bij de politie maar is bereid deze in te trekken wanneer de daders het het spandoek voor de verkiezingen gewoon weer terughangen. Het spandoek hing niet illegaal in Warmond; het CDA zegt dat zij de vereiste melding bij de gemeente heeft gedaan om een spandoek op te mogen hangen.
Lees meer...
 
Politie krijgt meldingen klussende oplichters
TEYLINGEN, 13 maart 2017 - Er zijn in Teylingen klussende Engelssprekende oplichters actief. Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak of het asfalteren van de oprit. De afgelopen periode heeft politie hier meerdere meldingen over gekregen.
Lees meer...
 
Onderhoud Kaagbaan Schiphol
TEYLINGEN, 9 maart 2017 - Op Schiphol wordt van zaterdag 18 maart tot en met woensdag 24 mei groot onderhoud verricht aan de Kaagbaan. In deze periode wordt de Kaagbaan buiten gebruik gesteld. Voor Teylingen betekent het onderhoud tijdelijk minder vliegverkeer boven de dorpen.
Lees meer...
 
Winkeldief wordt agressief
ImageSASSENHEIM, 4 maart 2017 - De politie heeft zaterdag rond 14:00 uur een  agressieve winkeldief aangehouden in de Big Bazar aan de Kerklaan in Sassenheim. De verdachte man is overgebracht naar het bureau voor verhoor.
 
Duizendste optreden De Straatklinkers
ImageSASSENHEIM, 28 februari 2017 - De leden van evenementenorkest De Straatklinkers hebben zaterdag tijdens het carnaval bij De Saksen hun duizendste optreden gegeven. Het orkest werd op 9 mei 1987 opgericht en viert binnenkort haar 30-jarig jubileum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Van Vrijwilligersprijs naar Teylinger Prijzen
TEYLINGEN, 27 februari 2017 - Voorgaande jaren konden vrijwilligers genomineerd worden voor de Vrijwilligersprijs. Gewaardeerde vrijwilligers kwamen in aanmerking voor deze prijs en werden in het zonnetje gezet. Dit jaar wordt deze waardering iets anders aangepakt en bij een andere aanpak hoort ook een andere benaming: De Teylinger Prijzen. Het draait niet meer om één specifieke vrijwilliger maar meer om het vrijwilligersinitiatief of project. In plaats van één prijswinnaar per jaar zijn er nu 3 waaruit aan het einde van het jaar een hoofdwinnaar wordt gekozen.
Lees meer...
 
Carnavalsoptochten in Voorhout en Sassenheim
ImageTEYLINGEN, 26 februari 2017 - Zaterdag werden in Voorhout en Sassenheim de jaarlijkse carnavalsoptocht georganiseerd. In het koude maar droge weer stonden vele toeschouwers langs de routes. De Bokken hadden weer veel dorpsgenoten die meeliepen in de optocht. In Sassenheim reden samen met de carnavalswagens van De Saksen ook De Gaapstokken (Lisse), Carnavalsvereniging Hillegom, De Plasduikers (Langeraar) en De Noortukkers (Noordwijk).
Lees meer...
 
Carnaval van start na overhandigen sleutels
ImageTEYLINGEN, 25 februari 2017 - In Voorhout hebben vrijdag prins Dick en prinses Jol de sleutel van Voorhout overhandigd gekregen door burgemeester Breuer. Prins Johannes I en prinses Karin kregen, nadat zij waren teruggekeerd van het verlichte optocht in Noordwijk, in Sassenheim de sleutel van de burgemeester.
Lees meer...
 
Theaterschool Teylingen overtreft zichzelf
ImageTEYLINGEN, 8 februari 2017 - Theaterschool Teylingen kan terugkijken op een weekend om niet snel te vergeten. Ontroerend, komisch, maar vooral verrassend was de voorstelling Geloof in je Eigen Talent waarin de cast het publiek meenam naar hoogtepunten uit de musicalgeschiedenis. Liefhebbers herkenden liedjes uit hitmusicals zoals Elisabeth, Evita en Annie en voor vooral de jongere bezoekers was dit hét moment om ermee kennis te maken. Aangrijpende producties werden afgewisseld met meer lachwekkende scènes uit onder meer Chicago en Into the Woods. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Fitness in voormalige bibliotheek Voorhout
ImageVOORHOUT, 7 februari 2017 - De gemeente Teylingen verkoopt de voormalige bibliotheek in Voorhout. Het gebouw tegenover het bestuurscentrum aan de Kerkzicht 8 kwam in februari 2013 leeg te staan toen de bibliotheek vanwege bezuinigingen naar een kleiner pand moest verhuizen.  De verkoop kwam tot stand na een openbare aanbesteding. Het pand wordt naar verwachting ingericht als fitnesscentrum. Omdat de huidige bestemming nog niet passend is voor dit gebruik, wordt die de komende tijd aangepast. Het college wil in beginsel meewerken aan deze wijziging van de bestemming.
 
Sport- en cultuurregeling uitgebreid
TEYLINGEN, 6 februari 2017 - Ook commerciële sportscholen, muziek- en dansscholen kunnen voortaan gebruik maken van de sport- en cultuurregeling van de gemeente teylingen. Oorspronkelijk was de kortingsregeling, die in 2014 is ingevoerd, alleen bedoeld voor verenigingen.
Lees meer...
 
Koffiepunten voor voedselbanken
TEYLINGEN, 5 februari 2017 - Lionsclub Bollenstreek zamelt in Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout Douwe Egberts waardepunten in. De verzamelde punten worden door de koffiebrouwer met een bonus van 15% vermeerderd en worden ingeleverd voor pakken koffie voor de plaatselijke voedselbanken.
Lees meer...
 
Basisscholen in Warmond fuseren
WARMOND, 5 februari 2017 - De Rooms-Katholieke basisschool De Waaier en basisschool ‘t Landt Goed gaan fuseren. ‘t Landt Goed ontstond zelf in oktober 2015 uit een fusie tussen Jenaplan basisschool De Alleman en Christelijke basisschool Oostergeest. De krimp in het leerlingenaantal in Warmond vereist samenvoeging, zeggen de schoolbesturen. Beide scholen zijn gevestigd in 'Het kloppend hart van Warmond' aan De Krogt.
Lees meer...
 
Speeltoestel verwijderd na bestemmingsplan fout
ImageWARMOND, 2 februari 2017 - Een speeltoestel dat november vorig jaar door de gemeente in het Warmondse Park Groot Leerust is geplaatst, is donderdag weer verwijderd zonder dat het ooit in gebruik is genomen. Een omwonende van het park tekende direct na plaatsing bezwaar aan omdat het toestel in strijd zou zijn met het geldende bestemmingsplan. Na onderzoek moest de gemeente de klager gelijk geven en dus werd het het speelschip donderdag weer afgebroken. In de tussentijd heeft er steeds een hek om het speeltoestel gestaan, zodat het niet gebruikt kon worden.
Lees meer...
 
Rust, ruimte en natuur op de Kagerzoom
ImageTEYLINGEN, 30 januari 2017 - Koester de rust, ruimte en natuur op de Kagerzoom. Dat was de belangrijkste boodschap uit de enquête en interviews waaraan september jl. ruim 1000 mensen deelnamen. Zij reageerden op de vraag van de gemeente Teylingen: wat kan zowel de natuur als de recreatieve waarde van de Kagerzoom versterken?
Lees meer...
 
Onderkomen HKV met schot geopend
ImageVOORHOUT, 28 januari 2017 - Na bijna 2 jaar van voorbereiding en verbouwing openden wethouder Kees van Velzen met Cok van Steijn, voorzitter Historische Kring Voorhout (HKV), vandaag officieel het Kenniscentrum van de HKV aan de Bonekruidstraat 11. Schutterskoning Kees van Velzen opende het onderkomen in de voormalige Emmaüsschool op ludieke wijze met een geweerschot. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Theaterschool presenteert zich in estafette
ImageVOORHOUT, 28 januari 2017 - Theaterschool Teylingen heeft donderdag het stokje van de culturele estafette in handen gekregen van Jolanda Verdegaal. Voorafgaand aan de raadsvergadering sprak oprichter Annemieke van der Ploeg over het belang van theater en gaven leerlingen van de Theaterschool een optreden uit de Musical Oliver. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Ton Wolvers voorzitter OVV
ImageVOORHOUT, 28 januari 2017 - Vrijdag heeft voorzitter Paul Jochemsz de voorzittershamer van Oranje Vereniging Voorhout (OVV) overdragen aan zijn opvolger Ton Wolvers. Jochemsz heeft er na een voorzitterschap van 6 jaar voor gekozen om te stoppen als bestuurslid. Wel blijft hij als medewerker verbonden aan de OVV. In de persoon van Ton Wolvers heeft het bestuur een enthousiaste opvolger gevonden. Foto's Mariska de Graaff.
 


Lees meer...
 
Vrijwilligers op pad voor Kerkbalans
ImageTEYLINGEN, 27 januari 2017 De vrijwilligers van de kerken in Teylingen zijn deze weken op pad voor de jaarlijkse Actie Kerkbalans. Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk.
Lees meer...
 
Onzeker of molenstichting 2400 euro juridische kosten vergoed krijgt
SASSENHEIM, 27 januari 2017 - Burgemeester Breuer is bereid serieus te kijken naar een oplossing voor Stichting "De molen van Sassenheim" die met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Ze kon donderdag geen toezegging doen dat de stichting het bedrag krijgt vergoed.
Lees meer...
 
'Cameratoezicht tegen fietsendiefstal station Sassenheim'
ImageSASSENHEIM, 26 januari 2017 - Burgemeester Breuer gaat onderzoeken of mobiel cameratoezicht bij station Sassenheim mogelijk is als maatregel tegen fietsendiefstal. Zij reageerde donderdag op de raadsvergadering op een motie van VVD, CDA en D66. Voor de coalitiepartijen is de maat vol en moeten er nu snel maatregelen genomen worden tegen de diefstal. In 2016 werd 61 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal bij station Sassenheim.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 5140

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs