BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Fusieschool Warmond heet De Buitenplaats
ImageWARMOND, 30 juni 2017 - De fusieschool, die ontstaat uit Sophiaschool De Waaier en  PCPO-school Het Landtgoed, krijgt de naam De Buitenplaats. Een naam die volgens de school past bij de omgeving, bij het dorp Warmond en bij de visie van de school. De krimp in het leerlingenaantal in Warmond vereist samenvoeging, zeggen de schoolbesturen. Beide scholen zijn gevestigd in 'Het kloppend hart van Warmond' aan De Krogt. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Geen blokkade gemeenteraad voor vestiging Gamma in Sassenheim
SASSENHEIM, 29 juni 2017 - De gemeente hoeft de onderhandelingen met de Gamma over een vestiging aan de Oosthoutlaan in Sassenheim niet bij voorbaat stop te zetten. De stemming over de motie van ChristenUnie en PvdA is op hun verzoek uitgesteld tot na de zomer. Het CDA zal de motie waarschijnlijk niet steunen, waardoor er geen meerderheid voor is. Dat betekent dat er voor de bouwmarkt een bestemmingsplanwijziging voorbereid kan worden met alle aspecten van de vestiging van Gamma op het bedrijventerrein. De gemeenteraad zal daarover beslissen en inwoners hebben de mogelijkheid om in te spreken.
Lees meer...
 
Raad wil ge´nformeerd worden over nieuwbouwplannen villa Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2017 - Waarom is de gemeenteraad nog niet geinformeerd over de voorgenomen nieuwbouw op de locatie van de gesloopte villa Rusthoff aan de Hoofdstraat in Sassenheim? Dat vragen CDA, D66, Trilokaal, Pvda en CU zich af. Zij maken zich ook zorgen over de mogelijke aantasting van park Rusthoff als in de nieuwbouw een terras met uitzicht op het park komt. Foto: Edwin van der Wijngaard - De inmiddels gesloopte villa Rusthoff.
Lees meer...
 
Auto gaat in vlammen op bij AkzoNobel
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2017 - Donderdagmiddag is er een auto in vlammen opgegaan op de Geert Willem Sikkensweg. Nadat de bestuurder de auto aan de kant had geparkeerd is er nog te vergeefs geprobeerd de brand te blussen met een kleine brandblusser. De bedrijfsbrandweer van de AkzoNobel kwam vervolgens in actie en spoot een laag schuim over de auto. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Vierdaagse levert ruim 800 euro op
ImageVOORHOUT, 27 juni 2017 - Tijdens de avondwandelvierdaagse van de Oranje Vereniging Voorhout is 819 euro opgehaald voor stichting Kafountine. De Voorhoutse vrijwilliger Koko Beers nam dinsdag de cheque in ontvangst. Stichting Kafountine werkt aan gelijke kansen voor vrouwen door hen in hun kracht te zetten door middel van tweede kans vakonderwijs in Senegal. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor Jan Mosselman bij presentatie Boerhaaveboek
ImageVOORHOUT, 22 juni 2017 - Jan Mosselman (61) uit Voorhout is donderdag Koninklijk onderscheiden. Hij ontving de onderscheiding o.a. voor zijn inzet voor de Stichting het Boerhaavehuis in Voorhout. Locoburgemeester Van Kempen reikte de onderscheiding uit tijdens de presentatie van het Boerhaaveboek op het Kerkplein in Voorhout. Mosselman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Gemeenteraad: Eigen bijdrage WMO omlaag
TEYLINGEN, 22 juni 2017 - Zorgmijding moet zo veel mogelijk worden beperkt, daarom moeten de eigen bijdragen voor de WMO, voor bijvoorbeeld een scootmobiel, hulp in het huishouden of woningaanpassingen, verlaagd worden. De gemeenteraad met uitzondering van de VVD stemde donderdagavond in met een motie die het college oproept om uiterlijk in oktober met een voorstel te komen.
Lees meer...
 
'Overschot begroting omzetten in lastenverlichting'
TEYLINGEN, 22 juni 2017 - De gemeenteraad van Teylingen wil dat de positieve financiele positie van Teylingen omgezet wordt in lastenverlichting voor de inwoners. Het college is gevraagd om in november met voorstellen te komen. Trilokaal stemde tegen de motie omdat de financiële positie ook weer kan veranderen: "We denken dat we rijk zijn, maar dat kan ook tegenvallen", zegt Rob ten Boden.
Lees meer...
 
Woonboerderij aan Hoofdstraat afgebrand
ImageSASSENHEIM, 22 juni 2017 - De woonboerderij aan de Hoofdstraat in Sassenheim moet als verloren worden beschouwd. De brandweer kon niet meer doen dan het rietgedekte pand uit 1844 gecontroleerd af te laten branden en de naastgelegen woningen nat te houden. De brand was rond 21:00 uur onder controle. De brandweer gaf om 22:22 uur aan dat er minder rook in het dorp hangt. Het is veilig om weer ramen en deuren te openen. Hierover is om 23:30 een NL-Alert bericht verstuurd. De brandweer is nog steeds bezig met het nablussen van het pand. Foto Petra de la Rie.
 
Grote brand in woonboerderij Sassenheim
ImageSASSENHEIM, woensdag 22 juni 2017 (update) - De brandweer roept alle inwoners van Sassenheim op de ramen en deuren gesloten te houden in verband met een grote brand in een woonboerderij aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Daarvoor is een NL-allert uitgegaan. In de woning met een rieten dak ontstond donderdagmiddag rond 16:45 uur brand. Drie naastgelegen woningen zijn tijdelijk ontruimd door de brandweer. Specialistische eenheden voor de bestrijding van een brand in een rietenkap zijn opgeroepen uit Wassenaar en Maasland. Ook korpsen uit de omgeving is om assistentie gevraagd. De brand is mogelijk veroorzaakt door een blikseminslag. Op foto's op Facebook is te zien hoe een bliksem inslaat in Sassenheim. Foto Brandweer Warmond.
Lees meer...
 
Meerderheid raad tegen vestiging Gamma Oosthoutlaan Sassenheim
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - ChristenUnie en PvdA willen de voorbereidingen voor de vestiging van een Gamma bouwmarkt aan de Oosthoutlaan in Sassenheim stopzetten. Ze lijken hiervoor samen met het CDA en Trilokaal een meerderheid in de gemeenteraad te krijgen. Hiermee herhaalt de discussie over de vestiging van Intratuin uit 2014 zich. Tegenstanders van de vestiging van de bouwmarkt wijzen op de strenge regels over winkels buiten het centrum.
Lees meer...
 
Afscheidsconcert de Lenteklokjes
SASSENHEIM, 19 juni 2017 - "Na bijna 85 jaar, een begrip in Sassenheim en omstreken, kan kinderkoor De Lenteklokjes niet meer aan een nieuw seizoen beginnen", zegt bestuurslid Marian van Kempen. Het aantal leden loopt al jaren terug waardoor het financieel niet meer haalbaar is de kinderen les te geven en optredens te verzorgen. Op zaterdag 24 juni geeft kinderkoor de Lenteklokjes het laatste zomerconcert in de theaterzaal van ‘t Onderdak in Sassenheim.
Lees meer...
 
Vrijetijdsmarkt: lopen over water, theater en een meet & greet met Jill
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2017 - Vele verenigingen en lokale instellingen presenteerden zich zaterdag in een zonnig park Rusthoff op de vrijetijdsmarkt. Scouting Scojesa liet kinden in een plastic bal over het water lopen (foto). Musicalgroep Up2Stage maakte bekend dat de crowdfunding voor zelfgeschreven musical Enigami, een land vol fantasie is geslaagd. Voor de meiden organiseerde boekhandel Wagner een drukbezochte meet & greet met Jill Schirnhofer, ook wel bekend als kortweg Jill van het gelijknamige kinderprogramma op Zapp. Jill maakt sinds 2010 creatieve boeken op het gebied van tekenen en knutselen, mode en koken. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Fuggedaboutit en John de Leeuw winnen kortebaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2017 - Fuggedaboutit en John de Leeuw (foto) hebben zaterdag de kortebaan in Sassenheim gewonnen. In de finale won de combinatie van de verrassende nieuwkomer Gently Boko en Danny Brouwer. Casanova (Micha Brouwer) en Viva’s Limburgia (Manon Pools) eindigden op de respectievelijk derde en vierde plaats. Vlak bij de kortebaan kon op de Oude Haven geluisterd worden naar  live muziek van dweil- en feestorkesten. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
In de rij voor de koningin van de thrillers
ImageSASSENHEIM, 16 juni 2017 - Boekhandel Wagner ontving vrijdagmiddag zo'n tweehonderd thrillerfans in de rode loper van park Rusthoff. De Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter loopt even na 16:30 met Annemieke Tetteroo van uitgever HarperCollins het park in om haar nieuwe thriller Goede dochter te signeren. Ze neemt ruim te tijd om de boeken te signeren met soms een persoonlijke opdracht. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Geslaagd op het Rijnlands Lyceum
SASSENHEIM, 16 juni 2017 - Net als elders in het land zijn de examenleerlingen op het Rijnlands Lyceum Sassenheim (en Oegstgeest) verlost van hun zenuwen. Het is bekend wie er geslaagd zijn. Kijk in de lijst of er nog bekenden bij zijn die felicitaties verdienen!
Lees meer...
 
Mogelijk hondenronselaars actief in de regio
ImageTEYLINGEN, 13 juni 2017 - Meerdere hondenbezitters in de regio zeggen dat zij de afgelopen dagen op een vreemde manier zijn aangesproken over hun hond. Mogelijk proberen hondenronselaars de honden te stelen. Op de Teylingerlaan in Sassenheim werd zaterdagavond een man bij het uitlaten van zijn hond aangesproken door een kale man met een baard die geld bood voor zijn hond. Op de Leidsevaart in Noordwijkerhout dreigde een vrouw met zwart haar op de fiets om honden mee te nemen.
Lees meer...
 
Jeugdtoneel Pankras bestaat 20 jaar
ImageSASSENHEIM, 12 juni 2017 - De jeugdafdeling van toneelvereniging Pankras bestaat dit jaar 20 jaar. Op 17 en 18 juni speelt de jeugd het jubileumstuk De verjaardag van Lodewijk de Enige. Dit stuk wordt door de volledige jeugdgroep gespeeld; van de jongste tot de oudste speler. De voorstellingen zijn in het Onderdak op zaterdag 17 juni om 19:00 uur en op zondag 18 juni om 14:00 uur en 19:00 uur. Een half uur voor de voorstellingen is de foyer geopend. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera in Sassenheim en aan de zaal. Foto Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Kortebaan Sassenheim gunstig voor inhaalrace
ImageSASSENHEIM, 12 juni 2017 - Zaterdag vindt de kortebaandraverij over de Teijlingerlaan in Sassenheim weer plaats. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. Vorig jaar ging de winst naar Barbert en John de Leeuw. Aansluitend is er vanaf 16.00 uur Blazen aan de Haven op de Oude Haven. Dit blaaskapellenfestival duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Lees meer...
 
Karin Slaughter komt naar Sassenheim
SASSENHEIM, 12 juni 2017 - Ter gelegenheid van het verschijnen van de nieuwe thriller Goede dochter komt de Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter op vrijdag 16 juni naar boekhandel Wagner. Van 16.30 uur tot 18.00 uur signeert Slaughter in de boekhandel aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Een dag later is er een meet & greet met Jill Schirnhofer, ook wel bekend als kortweg Jill van het gelijknamige kinderprogramma op Zapp. Jill heeft in april haar eerste jeugdboek uitgebracht: "Elvy's eigen wereld 1 - So boho". Het boek is het eerste deel van een nieuwe fictieserie voor meiden vanaf 10 jaar.  
Lees meer...
 
Veel waterpret op 12e luchtkussenfestival
ImageVOORHOUT, 11 juni 2017 - Zondag werd in de stralende zon voor de twaalfde keer het luchtkussenfestival in Voorhout georganiseerd. Op de Herenstraat was een parcours van zo'n 400 meter luchtkussens uitgezet. Naast springkussens stonden er ook waterglijbanen, een levende sjoelbak, een luchtkussen waarop gevoetbald kon worden, een installatie om kratten te stapelen en nog veel meer. Diverse evenementenorkesten uit de regio zorgden voor een muzikale omlijsting. Vele kinderen kwamen met zwemkleding en handdoek op het evenement af. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Laatste week crowdfundingsactie Up2Stage
ImageSASSENHEIM, 11 juni 2017 - Musicalgroep Up2Stage heeft al 87% van de benodigde 5000 euro opgehaald met een crowdfunding voor zelfgeschreven musical Enigami, een land vol fantasie. Er is nog tot 17 juni tijd om bij te dragen aan de resterende 639 euro voor Up2Stage die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 5215

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs