BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Wethouder Kees van Velzen stopt na de verkiezingen
ImageTEYLINGEN, 19 februari 2018 - Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart zet wethouder Kees van Velzen (CDA) een punt achter zijn politieke carrière in Teylingen. In totaal was hij twintig jaar actief: eerst als raadslid, later als wethouder. Van Velzen is eerder deze maand nog wel op de kieslijst van het CDA gezet. "Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen", zegt Van Velzen over zijn vertrek.
Lees meer...
 

Wethouder plant 'compensatiebomen'
ImageVOORHOUT, 19 februari 2018 - Wethouder Bas Brekelmans heeft dinsdag een boom geplant ter compensatie van bomen die straks gekapt gaan worden voor de aanleg van de Noordelijke Randweg. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Historische panden krijgen weer bescherming
TEYLINGEN, 19 februari 2018 - Monumenten in Teylingen kunnen voortaan weer op enige bescherming rekenen. Nadat het gemeentebestuur het monumentenbeleid in Teylingen in 2013 had afgeschaft, zijn vele historische gebouwen aan de sloophamer ten prooi gevallen. Zo zijn de afgelopen jaren o.a villa West End en het oude witte huisje in Sassenheim en boerderij Oostdam in Voorhout  met de grond gelijk gemaakt. Met een nieuwe erfgoedlijst moeten in ieder geval 75 nog overgebleven beeldbepalende panden worden beschermd. De commissie Ruimte stemde hier afgelopen week mee in.
Lees meer...
 
Sleutels ingeleverd door carnavalsverenigingen
ImageSASSENHEIM, 14 februari 2018 - In Voorhout en Sassenheim zijn de sleutels van de dorpen weer ingeleverd bij het gemeentebestuur. De sleutel werd in Sassenheim verricht door wethouder Arno van Kempen en CDA-raadslid Tewis Zandbergen. Met enige aarzeling leverden Saksenprinsen Michel en Ronald en jeugdprins Daan hun sleutels weer in. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrijwillige brandweer Sassenheim Grootste Asbak van De Saksen
ImageSASSENHEIM, 13 februari 2018 - Carnavalsvereniging De Saksen heeft dinsdagavond de vrijwillige brandweer in Sassenheim uitgeroepen tot Grootste Asbak van De Saksen. De brandweermannen en -vrouwen dachten dat ze naar een oefenlocatie gingen, maar aangekomen in 't Onderdak bleek dat ze opgewacht werden door De Saksen. De asbak is een vrijwilligersprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door De Saksen.
Lees meer...
 
Verziekte verhoudingen en weglekkend geld bij Vooruitgang
TEYLINGEN, 13 februari 2018 - De verhouding tussen directeur Steven Schrader van Vooruitgang en de Raad van Commissarissen (RvC) van de Woonstichting is de afgelopen jaren zodanig verslechterd, dat er uiteindelijk sprake was van een onwerkbare situatie. Schrader zou moeite hebben met tegenspraak. En geld dat bedoeld was voor sociale woningbouw lekte weg naar grondaankopen en de bouw van Sassembourg in Sassenheim. Dit beeld komt naar voren uit twee brieven van de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) die PvdA-raadslid Joost van Doesburg boven water heeft gekregen. De spanningen leidde uiteindelijk tot het opstappen van de volledige RvC begin december en de ondertoezichtstelling van Vooruitgang.
Lees meer...
 
Brandstichting in leegstaand gebouw De Waaier in Warmond
ImageWARMOND, 11 februari 2018 - UPDATE De brandweer heeft zondagmiddag een brandje geblust in het leegstaande gebouw aan het Leerpad waar voorheen basisschool De Waaier was gevestigd. Op de vloer van de toiletten is 'brandend materiaal' aangetroffen. Aangezien het gebouw leeg staat en de toegangen zijn dichtgetimmerd, is het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. (Foto's Bart Kool.)
Lees meer...
 
Gezellige carnavalsoptocht in Voorhout
ImageVOORHOUT, 10 februari 2018 - Voorhout beleefde zaterdag weer een gezellige carnavalsoptocht met veel verschillende deelnemers. Carnavalsprins Ron Kortekaas gaaf met schaatsen en fietsen als hobbies inspiratie voor een aantal groepen. De prins zelf stond met prinses Sandy op de brug bij Bartlehiem op de elfstedenroute. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Carnaval door Sassenheim met auto Verstappen en Lion King
ImageSASSENHEIM, 10 februari 2018 - Zaterdagmiddag reed de carnavalsoptocht weer door Sassenheim. De wagenbouwers en kostuummakers hadden goed hun best gedaan. Opvallende deelnemers waren een enorme Formule 1 auto van Max Verstappen en vele dieren op en rondom de wagen van musical The Lion King.  In de optocht reden De Saksen, De Gaapstokken, CV Hillegom, De Noortukkers en De Plasduikers mee. De Saksen hebben dit jaar Prins Michel en Prins Ronald, een eeneiige tweeling. Het thema op de kar was daarom: "De Saksen zien dubbel". Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Ab Koomen Bok-aal uitgereikt bij De Bokken
ImageVOORHOUT, 10 februari 2018 - Pim van Kempen, oud-prins bij De Bokken, heeft vandaag voor het eerst de Ab Koomen Bok-aal gekregen. Het beeld van een bok, ter nagedachtenis vorig jaar overleden Ab Koomen, wordt jaarlijks als aanmoedigingsprijs voor een deelnemer aan de carnavalsoptocht overhandigd. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Personeel redt dieren bij grote schuurbrand op Prinsenweg Voorhout
ImageVOORHOUT, 7 februari 2018 - Op de Prinsenweg in Voorhout in woensdagmiddag rond 16:00 uur brand uitgebroken in de schuur van sierteler Gebr. van Kampen. Een aantal varkens, konijnen en een tiental kooien met siervogels kon door personeel op tijd naar buiten worden gebracht. De rookpluim was enige tijd in de wijde omtrek te zien. De brandweer van Voorhout, Sassenheim en Lisse zijn opgeroepen.  Het sein 'brand meester' is om 16.52 uur door de brandweer gegeven. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
RvC wilde directeur Vooruitgang schorsen
TEYLINGEN, 6 februari 2017 - UPDATE De voormalige Raad van Commissarissen (RvC) van Woonstichting Vooruitgang wilde directeur Steven Schrader schorsen. De RvC heeft begin december een voorgenomen besluit tot onmiddellijke schorsing van Schrader genomen en is daarna opgestapt. Daardoor is de RvC er niet aan toegekomen om het voorgenomen besluit om te zetten in een formeel besluit, zo liet de de Autoriteit Woningcorporaties aan De Teyding weten.
Lees meer...
 
Plaatsmaken voor nieuwbouw De Posterijen
ImageVOORHOUT, 6 februari 2018 - De sloop van de gebouwen op de hoek Herenstraat - Prins Bernhardstraat is gestart. Als eerste wordt asbest uit de gebouwen verwijderd. Op de locatie  worden winkels en appartementen in het gebouw De Posterijen gerealiseerd. Het pand waar Geurts makelaars is gevestigd wordt ook gesloopt. Geurts verhuist voorlopig naar het pand van de voormalige kringloopwinkel Opnieuw. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Stoelendans voor basisscholen in Sassenheim
SASSENHEIM, 5 februari 2018 - Met een grote stoelendans willen de schoolbesturen in Sassenheim en de gemeente Teylingen de huisvestingsproblemen van de scholen oplossen. Terwijl De Rank nu nog teveel ruimte heeft voor het aantal leerlingen, moet Het Bolwerk door gebrek aan ruimte leerlingen juist uitplaatsen naar een andere locatie. Door scholen van locatie te laten ruilen moet dit probleem worden opgelost.
Lees meer...
 
Wethouder moet op zoek naar informatie over problemen bij Vooruitgang
TEYLINGEN, 4 februari 2018 - Ook een debat in de gemeenteraad leverde donderdag niet meer informatie op over het aftreden van de voltallige raad van commissarissen van Woonstichting Vooruitgang. Trilokaal had raadsvragen gesteld over de gevolgen voor de huurders van de problemen bij Vooruitgang, dat onder verscherpt toezicht is gesteld. Maar eigenlijk wilde iedereen gewoon weten wat er nu aan de hand is bij de woonstichting. En daarop moest wethouder Bas Brekelmans het antwoord schuldig blijven. Na een motie van de PvdA moet Brekelmans nu alsnog een antwoord op deze vraag vinden.
Lees meer...
 
Kleine Warmondse camera HyperScout gaat vrijdag de ruimte in
ImageWARMOND, 31 januari 2018 - Vrijdag wordt de eerste geminiaturiseerde hyperspectrale camera ter wereld, met een raket de ruimte in gelanceerd. HyperScout, ontwikkeld door het bedrijf Cosine uit Warmond, maakt complexe metingen mogelijk waar boeren, waterschappen en bosbrandbestrijders veel aan hebben. Vroeger waren dit soort cameras omvangrijk en zwaar (meer dan 100 kilo). Het is het Warmondse bedrijf gelukt om een camera te maken die in de handpalm past. Hierdoor past de camera in een nanosatelliet ter grootte van een doos muesli. Update: HyperScout bevindt zich na een succesvolle lancering (video) nu aan boord van de GomX-4B nanosatelliet van ESA in een baan op 503 km van de aarde. Er is inmiddels contact gemaakt met het grondstation. Het team van Cosine dat HyperScout ontwikkelde (foto's Cosine).
Lees meer...
 
ChristenUnie: Herenstraat Voorhout afsluiten voor autoverkeer
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 - De ChristenUnie Teylingen wil de Herenstraat in Voorhout voor een deel afsluiten zodat doorgaand autoverkeer onmogelijk wordt. Fractievoorzitter Frans Nederstigt wil een autovrij plein tussen Plus parkeergarage en de inrit van het parkeerterrein op de Kerkweg. Wachten op de aanleg van de noordelijke randweg is volgens de ChristenUnie niet verstandig. Een oplossing voor de drukte en veiligheid in de Herenstraat loopt dan te veel vertraging op. Foto: Locatie van het autovrije plein (foto ChristenUnie).
Lees meer...
 
GroenLinks doet mee aan verkiezingen gemeenteraad Teylingen
ImageTEYLINGEN, 30 januari 2018 - GroenLinks heeft een kandidatenlijst vastgesteld voor deelname aan de verkiezingen voor de Teylingse gemeenteraad. Een enthousiast team maakt zich op voor de campagne en deelname aan de gemeenteraad. Lijsttrekker is Lena Budko (30) uit Warmond, gevolgd door Helmar van der Ploeg uit Voorhout, Don Verhoeff, Anja Schrage (Warmond) en Lisa Gonzales (Voorhout). De partij heeft vandaag ook haar verkiezingsprogramma 'Verandering begint hier' uitgebracht. Foto uit het verkiezingsprogramma v.l.n.r. Helmar van der Ploeg, Don Verhoeff, Lena Budko, Anja Schrage, Lisa Gonzales.
Lees meer...
 
Woonstichting Vooruitgang tekent voor bouw 28 appartementen in Voorhout
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 -  Woonstichting Vooruitgang heeft een aanneemovereenkomst getekend voor de bouw van 28 appartementen in de sociale huur  in het plan Engelse tuin in Voorhout. Rehorstbouw, een dochterbedrijf van projectontwikkelaar Adriaan van Erk, gaat de appartementen realiseren aan de zuidelijke randweg van Voorhout. Foto: Steven Schrader (r), directeur-bestuurder van Woonstichting Vooruitgang en  Arie van Houwelingen, van aannemer Rehorstbouw, hebben de aanneemovereenkomst getekend.
Lees meer...
 
Hoofdrollen Voorhouters in theaterstuk Avenue Q&A
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 - Na de voorstelling The Wave, gebaseerd op aangrijpende gebeurtenissen in de jaren 60, waagt de jongerengroep van  de Voorhoutse musicalvereniging Singing Stars dit jaar aan een spraakmakend muzikaal theaterstuk: Avenue Q&A, gebaseerd op de meermalen bekroonde musical die is geïnspireerd op Sesamstraat. Anders dan bij Sesamstraat zijn de personages uit Avenue Q  allemaal twintigers en dertigers, en hebben ze te maken met volwassen problemen.
Lees meer...
 
Gemeente Teylingen geschokt door plotselinge overlijden Leo van der Zon
ImageTEYLINGEN, 29 januari 2018 - "Met grote verslagenheid hebben we het bericht vernomen dat Leo van der Zon plotseling is overleden. Onze gedachten gaan allereerst uit naar zijn gezin en familie. Er heerst stilte en verdriet over het plotselinge overlijden van Leo van der Zon in ons dorp. Leo van der Zon was van 2006 tot 2014 wethouder in Teylingen. Daarvoor was hij 12 jaar raadslid. Een man die invloedrijk was in Teylingen. Een vrijwilliger pur sang en een betrokken en gedreven bestuurder", zegt burgemeester Carla Breuer vandaag naar aanleiding van het overlijden van Leo van der Zon aan de gevolgen van malaria. Foto: Nieuwjaarstoespraak Leo van der Zon als loco-burgemeester in 2014.
Lees meer...
 
Oud-wethouder Leo van der Zon overleden
ImageTEYLINGEN, 29 januari 2018 - Oud-wethouder Leo van der Zon (VVD) is afgelopen nacht op 59-jarige leeftijd overleden in het LUMC in Leiden. Van der Zon was daar zaterdag opgenomen met acute malaria. Die zou hij hebben opgelopen na een recent zakenbezoek aan Oeganda voor het bedrijf Floritec, waarvan hij sinds kort directeur was. Naast zijn werkzaamheden in de bloemensector was Leo van der Zon o.a. ook voorzitter van Bloemencorso Bollenstreek en van de lokale omroep voor de Bollenstreek, Bo. De afscheidsbijeenkomst is op zaterdag 3 februari om 11.00 in Crematorium Duin- en Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62 in Lisse. Foto Laurens Lindhout.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 5400

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs