BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
4e Editie van 'Lopen Tegen Kanker'
TEYLINGEN, 11 oktober 2014 - Zondag 12 oktober vindt de 4e editie van  Lopen Tegen Kanker' plaats. De opbrengst van de loop wordt besteed aan doelen dichtbij, zodat mensen uit omgeving weten waaraan ze doneren en daadwerkelijk terug kunnen zien, waar het geld aan besteed wordt.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Park Groot Leerust keerpunt van de Strontrace
ImageWARMOND 11 oktober 2014 - Ook dit jaar is Park Groot Leerust in Warmond weer het toneel van komende en gaande Strontschepen. Op dinsdag 14 oktober worden de eerste schepen verwacht en het eerste schip zal traditiegetrouw door een vertegenwoordiger van het Gemeentebestuur met een flesje Kaagwater worden verwelkomd. Een belangrijk inwerk-moment voor de nieuwe Burgemeester. (Foto: Vorig jaar ramde één van de schepen de theekoepel in het park)
Lees meer...
 
Bouwbedrijf van Deelen bouwt Kloppend hart Warmond
WARMOND, 8 oktober 2014 - Bouwbedrijf van Deelen uit  Veenendaal gaat het Kloppend hart Warmond bouwen. Na een nationale aanbesteding is uiteindelijk dit bedrijf uitgekozen voor de nieuwbouw en verbouw van de drie scholen bij Het Trefpunt in Warmond.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad zoekt projecten
ImageTEYLINGEN, 8 oktober 2014 - De kindergemeenteraad is weer op zoek naar projecten van maximaal €2.000,-. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 26 oktober melden bij de gemeente. (Foto: In juli 2014 kregen de oogvereniging, kinderboerderij de Klaprooshof en Jeu de Boulesvereniging “De vaste voet” een cheque overhandigd door de kindergemeenteraad.)
Lees meer...
 
Nieuwe winkels in Warmond
ImageWARMOND, 4 oktober 2014 – Het gebeurt niet vaak in Warmond, maar in korte tijd zijn er toch weer twee nieuwe winkels geopend. Enkele weken geleden opende horeca Slagerij Bakker zijn deuren op vrijdag en zaterdag voor de meer kieskeurige consument. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Marga's wijnlokaal. Nicolaas Klei, die de opening verrichtte: "Echt lekkere wijn smaakt als verliefd zijn!" (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Eerste Fairtrade Festijn Teylingen geslaagd
ImageSASSENHEIM, 6 oktober 2014 - Het Fairtrade Festijn Teylingen, georganiseerd door ondernemersvereniging Voorhavenkwartier in Sassenheim, is afgelopen zondag op 5 oktober druk bezocht. Mede door het mooie weer, gevarieerde (fairtrade) kramen, gezellige entertainment en leuke kinderactiviteiten, was deze dag zeer geslaagd. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Taartenfeest bij Wagner
ImageSASSENHEIM, 6 oktober 2014 - Een overvolle boekhandel Wagner was gistermiddag het resultaat van een ludieke actie ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de Kinderboekenweek: er was gratis taart met limonade of koffie voor ongeveer 140 bezoekers.
Lees meer...
 
Pauline Slot zet honden geleerd op de foto
ImageWARMOND, 2 oktober 2014 - Honden en hun baasjes kunnen zaterdag 4 oktober gratis hun portret laten maken in kunstlokaal De Oude School in Warmond.  Aanleiding is de publicatie van het boek ‘De hond als medemens’ van de Warmondse schrijfster Pauline Slot. In het boek beschrijft ze het leven en het overlijden van haar hond Molly.
Lees meer...
 
Telefoon- en internetstoring bij KPN
TEYLINGEN, 1 oktober 2014 - Klanten van KPN in Teylingen hebben woensdagmiddag te maken gehad met een telefoon- en internetstoring. De storing strekte zich uit tot delen van de regio Den Haag en Leiden.  Dat heeft een woordvoerder van het telecombedrijf laten weten. De storing is inmiddels verholpen.
Lees meer...
 
Nieuwe website gemeente online
ImageTEYLINGEN 1 oktober 2014 – De gemeente Teylingen heeft sinds vandaag een nieuwe website . Veel gebruikers van een website willen zo snel mogelijk vinden waarvoor ze naar de site komen. Zo snel mogelijk een taak afronden. Een nieuw paspoort aanvragen of een parkeervergunning. Controleren wanneer de kliko aan de straat mag. Daarom heeft de gemeente de website ingericht volgens het 'toptakenprincipe': niet zoveel mogelijk informatie ontsluiten, maar de gebruiker zo goed mogelijk helpen een taak af te ronden. (Foto: Burgemeester Carla Breuer test de nieuwe website.)
Lees meer...
 
Carla Breuer nieuwe burgemeester
ImageTEYLINGEN, 30 september 2014 - Maandagavond 29 september is Carla Breuer als nieuwe burgemeester van Teylingen geïnstalleerd. De beediging vond plaats door Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Boete voor foutparkeerders station Sassenheim
SASSENHEIM, 29 september 2014 - De gemeente en de politie gaan de komende weken streng optreden tegen foutparkeerders bij station Sassenheim. Door foutief parkeren in de berm, groenstroken, op het trottoir en dubbel parkeren ontstaan gevaarlijke situaties voor de bereikbaarheid voor hulpdiensten en Arriva. Foutief geparkeerde auto’s worden bekeurd. Maandag hebben de wijkagent en de BOA, ondanks de waarschuwingsborden, al meerdere parkeerboetes uitgedeeld.
Lees meer...
 
Musicalgroep Up2Stage start nieuwe groep
SASSENHEIM 29 september 2014 - Musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim start in het zevende jaar van haar bestaan een tweede groep voor volwassen jongeren naast de jongerengroep. De jongerengroep heeft een enthousiaste groep jongeren vanaf groep 8 van de basisschool. De tweede groep met volwassen jongeren zal vanaf de leeftijd 18 gaan werken aan een kleine productie, waarbij de gehele voorbereiding en organisatie door de groep zelf wordt gedaan.
Lees meer...
 
Onthulling bord naar Champigné
ImageWARMOND, 29 september 2014 - Burgemeester Anne Lize van der Stoel van Teylingen onthulde zaterdagmiddag op het pleintje bij de Pomp in Warmond een bord dat de richting wijst naar Champigné, een plaats in het Loire-gebied in Frankrijk waarmee Warmond al ruim 10 jaar vriendschappelijke banden onderhoudt. De burgemeester werd daarbij geassisteerd door twee raadsleden van Teylingen die in Warmond wonen, Rose Marie Keijzer (D66) en Joost van Doesburg (PvdA). Ook wethouder Arno van Kempen (D66) was aanwezig, alsmede enkele tientallen sympathisanten van de Stichting Jumelage Warmond Champigné (JWC).
Lees meer...
 
Flat in Sassenheim ontruimd na gaslek
SASSENHEIM, 29 september 2014 – UPDATE Een flat aan de Frankenhorst in Sassenheim is maandagochtend ontruimd nadat er bij boorwerkzaamheden een gaslek was ontstaan. Dit gebeurde nadat in de kruipruimte een gasleiding was aangezien voor een riool. De aanwezige bewoners van meer dan 20 appartementen moesten hun woning verlaten omdat er ontploffingsgevaar bestond.
Lees meer...
 
Dikke bandenrace Warmond groot succes
ImageWARMOND, 29 SEPTEMBER 2014 - De jaarlijkse ‘Dikke Bandenrace’ in Warmond zorgde afgelopen zaterdag weer voor veel spektakel en mooie overwinningen. Speaker en initiator van het evenement Theo Vergeer opende de wedstrijd door in de speakerauto eerst twee rondjes over het parcours te rijden met de deelnemende jeugd achter hem aan. Zo konden ze mooi het parcours verkennen en tevens het publiek enthousiast maken voor deze wedstrijd. (Foto: Vader en zoon Pascal en Yves Vergeer die  samen een mooie strijd uitvochten ( @pfreporter)
Lees meer...
 
Burendag(en) in Teylingen
TEYLINGEN, 26 september 2014 – Op verschillende plekken in Teylingen vinden dit weekeinde activiteiten plaats voor Burendag. Bewoners van Teylingen zijn ook dit jaar weer aangemoedigd om mee te doen aan deze dag. Het Oranjefonds en Gemeente Teylingen stelden geld en andere ondersteuning beschikbaar voor de initiatiefnemers. Het Oranje Fonds steunde activiteiten met maximaal € 500,-. Welzijn Teylingen en de woningcorporaties Stek, Vooruitgang en Warmunda stelden nog eens € 500,- extra per activiteit ter beschikking. Met Burendag willen het Oranjefonds en Douwe Egberts mensen dichter bij elkaar brengen.
Lees meer...
 
Turfrace met Friese Skūtsjes
ImageWARMOND, 25 september 2014 - De 30e Turfrace tussen Warmond en Vinkeveen en weer terug gaat vrijdag weer van start. Het is een race met klassieke bedrijfsvaartuigen die vroeger zeilend, bomend en trekkend vracht vervoerden over de Hollandse vaarten, sloten en plassen. Het is een zeilspektakel met antieke Westlanders, Kagenaars en dit jaar ook twee Skûtsjes. Start, finish en prijsuitreiking vinden plaats in het Warmondse park Groot Leerust.
Lees meer...
 
Leo van der Zon nieuwe voorzitter BO

ImageREGIO, 24 september 2014 - Leo van der Zon, die onlangs stopte als wethouder in Teylingen,  wordt de nieuwe voorzitter van Bo, de omroep van de Bollenstreek. Hij volgt Rob de Jong op die statutair na zes jaar aftreedt. De omroep is verheugd over Van der Zon als voorzitter. "Voorhouter Van der Zon heeft veel bestuurlijke ervaring en is een echte Bollenstreker. Voor de omroep is het ook belangrijk dat hij bekend is met vrijwilligersorganisaties en het besturen daarvan."

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 4499

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs