BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Hulp voor Voorhouters die slachtoffer werden van nep-hovenier
ImageVOORHOUT, 23 december 2017 - Een stel aan de Baarslaan in Voorhout kan toch nog met een goed gevoel de kerst in, nadat ze eerder het slachtoffer werden van een malafide hovenierbedrijf. Die vernielde de voortuin en dwong de bewoners vervolgens daar een fors bedrag voor te betalen. Met hulp van buren en hovenier Martijn Heemskerk is vrijdag de tuin weer opgeknapt. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 

Woonstichting Vooruitgang onder verscherpt toezicht
SASSENHEIM, 22 december 2017 - Woonstichting Vooruitgang is donderdag onder verscherpt toezicht gesteld door de Autoriteit woningcorporaties, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. De aanleiding zijn de zorgen en twijfels over de governance processen (sturen, beheersen, toezicht houden en verantwoorden) bij de woonstichting. De gehele Raad van Commissarissen is op 8 december opgestapt.
Lees meer...
 
Ondernemers, jeugd en natuurbehoud in verkiezingsprogramma ChristenUnie
ImageTEYLINGEN, 21 december 2017 - De ChristenUnie Teylingen wil meer aandacht voor de ondernemers van Teylingen, de ontwikkeling van jeugd in de gemeente en een betere bewustwording van natuurbeheer en -behoud. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat de lokale partij vorige week vaststelde. De huidige fractievoorzitter, Frans Nederstigt, wordt lijsttrekker voor de ChristenUnie. (foto: Een selectie kandidaten van de kieslijst. Van links naar rechts: Joshua Nederstigt, Jack Knetsch, Mirjam Mack, Pieter Janssen, Frans Nederstigt, Frans Plevier, Shari van den Hout, Joanne de Mooij en Peter Heemskerk.)
Lees meer...
 
D66 met Fred Koot duurzaam de verkiezingen in
ImageTEYLINGEN, 20 december 2018 - D66 Teylingen gaat met Fred Koot als lijsttrekker en een verkiezingsprogramma met als titel ‘Optimistisch, Betrokken en Duurzaam Teylingen’ de gemeenteraadsverkiezingen in. Fred Koot is nu al gemeenteraadslid en was dit ook in de jaren 90 bij de toenmalige gemeente Sassenheim. Op de kandidatenlijst staan in totaal 20 leden, inclusief wethouder Arno van Kempen als lijstduwer. (Op de foto: v.l.n.r. Katja Heede, Fred Koot, Jos Bauman, Edith Alkemade, Joren Noorlander, Bart van der Ploeg, Arno van Kempen en René Hartveld).
Lees meer...
 
Tweede kerstdiner tegen eenzaamheid
ImageSASSENHEIM, 19 december 2017 - De Oranjevereniging organiseert voor de tweede keer samen met restaurant Op Eigen Wijze een kerstdiner voor alleenstaanden. Net als vorig jaar zal er op 27 december, 3e kerstdag, een gezellig driegangendiner worden geserveerd door de vrijwilligers van de Oranjevereniging.
Lees meer...
 
Rekenkamer: Kleinere blauwe parkeerzone Warmond en meer controles
ImageTEYLINGEN, 19 december 2017 - Wie in Teylingen parkeert, doet er goed aan om in de blauwe zones de parkeerschijf neer te leggen en de maximale parkeertijd in de gaten te houden. De Teylingse rekenkamer raadt aan om in Warmond een kleinere blauwe parkeerzone in te stellen. In de blauwe zone van Warmond wordt nu niet gehandhaafd. Bij een kleinere zone rondom bedrijven en instellingen moet daar verandering in komen. De rekenkamer wil in Sassenheim extra controle op de maximale parkeertijd en gebruik van de parkeerschijf. Werknemers van bedrijven staan soms overdag voor een langere periode geparkeerd.
Lees meer...
 
Flyer-actie tegen auto-inbraken op station
ImageSASSENHEIM, 18 december 2017 - De politie heeft maandagochtend in samenwerking met de gemeente Teylingen een “flyer-actie” houden tegen autodiefstallen en auto-inbraken in de nieuwe parkeergarage van station Sassenheim. Daarbij werd meteen gecontroleerd wat de automobilisten zoal in het zicht in hun auto achterlaten. Als de agenten autodieven waren geweest, hadden ze maandag een aardige buit gehad. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Warmond in kerstsfeer
ImageWARMOND, 17 december 2017 - Bezoekers van de jaarlijkse kerstmarkt op het plein bij de dorpspomp in Warmond konden zondag al even helemaal in de sfeer van de feestdagen komen. Er konden alvast ingrediënten voor het kerstdiner worden geproefd en er was van alles te vinden om het huis in een kerstsfeer te brengen. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Drukbezochte kerstmarkt in Voorhout
ImageVOORHOUT, 17 december 2017 - De kerstmarkt in Voorhout is vandaag druk bezocht. Op het plein voor de Sint-Bartholomeüskerk stonden kramen met kerstartikelen, etenswaren en konden kinderen vogelhuisjes versieren. In de kerk stonden 385 kerststallen van John Bakker. In de millenniumstal maakt Jozef een selfie met Maria en Jezus en komen de wijzen uit het oosten op een Segway om geschenken te brengen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Eerste paal geslagen voor plan Zwanendrift
ImageWARMOND, 17 december 2017 - Wethouder Bas Brekelmans, heeft donderdag de eerste paal geslagen van plan Zwanendrift in Warmond. Dit nieuwbouwproject wordt gerealiseerd op de voormalige Gemeentewerf van Warmond en bestaat uit 12 sociale huurwoningen en 13 koopwoningen. De woningen zijn ontworpen door Van Egmond Architecten en worden gebouwd door H&B Bouw uit Sassenheim.
Lees meer...
 
ABN AMRO sluit kantoor in Sassenheim
SASSENHEIM, 15 december 2017 - Het ABN AMRO kantoor in Sassenheim sluit op 23 februari 2018. Door Internetbankieren en advies telefonisch en via de webcam is er steeds minder behoefte aan een fysiek kantoor. Het dichtstbijzijnde kantoor is straks Blokhuis 48 in Lisse.
 
Voedselbank zamelt in voor kerst
ImageTEYLINGEN, 12 december 2017 - Bij de supermarkten in Teylingen werd zaterdag eten ingezameld door de voedselbank. Het winkelend publiek kreeg bij binnenkomst de vraag of ze wat zouden willen kopen voor de voedselbank. Bij de positief antwoord kregen ze een briefje mee met producten waar behoefte aan is. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Kringloopwinkel Opnieuw sluit de deuren
ImageVOORHOUT, 12 december 2017 - Na krap anderhalf jaar sluit kringloopwinkel Opnieuw Voorhout definitief haar deuren. De winkel, eigendom van stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV), wordt verkocht. In september werd door het bestuur de samenwerking met twee vrijwilligers van Opnieuw opgezegd en ontstond er onrust bij de vrijwilligersgroep. Bedrijfsleider Aad van Werkhoven begon met deze groep vrijwilligers de kringloopwinkel Herenstraat 63. Deze winkel heeft ook als doel geld in te zamelen voor goede doelen. "Het bestuur vindt het geen goede zaak wanneer twee verschillende stichtingen binnen Voorhout, met een gelijke doelstelling en dicht bij elkaar gehuisvest, dubbele exploitatielasten hebben voor de instandhouding van een winkel", zegt het SJJV-bestuur over de reden om te stoppen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Taxichauffeur beroofd in Voorhout
VOORHOUT, 10 december 2017 - Een taxichauffeur werd zondag 10 december rond 04.15 uur beroofd aan het Kerkzicht toen hij daar drie mannen naartoe had gebracht. Aan het Kerkzicht ontstond een worsteling met de daders, die vervolgens op de vlucht sloegen. De politie is op zoek naar getuigen.
Lees meer...
 
Lampjes kerstboom aangezet op Kerstival
ImageSASSENHEIM, 9 december 2017 - Het Kerstival in Sassembourg is zaterdagmiddag goed bezocht. Bezeokers konden terecht bij de vele kerstkraampjes, kinderen konden op de foto met de kerstman en er waren optreden van onder andere Adest Musica. Om 17.00 werden het hulp van Just Dance met de kinderen van Trias kinderopvang, de kerstfee, de kerstman en wethouder Arno van Kempen de lichtjes van de grote kerstboom op het plein aangestoken. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Commissaris van de Koning bezoekt Teylingen
ImageTEYLINGEN, 8 december 2017 - Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit bezocht donderdag de gemeente Teylingen. Hij ontmoette het college van burgemeester en wethouders, maatschappelijke partijen en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Er werd gesproken over hoe de gemeente haar toekomst ziet en aan welke grote opgaven wordt gewerkt. Het gesprek ging ook over natuur en recreatie, bouwen en wonen, economie, duurzaamheid, en innovaties in de jeugdzorg. De heer Smit ging tevreden weer naar huis: "Wees maar trots op deze mooie gemeente.”
Lees meer...
 
Schooltuinen winnen Teylinger Trofee
ImageTEYLINGEN, 7 december 2017 - Het Schooltuinenproject in het Sassenheimse Park Rusthoff heeft de Teylinger Trofee gewonnen. Dat maakte wethouder Arno van Kempen donderdag bekend tijdens een bijeenkomst bij Cheers in Voorhout.  De vrijwilligersprijs bestaat uit een trofee in de vorm van een pauw van kunstenaar Mariska Schomper en een cheque ter waarde van 1000 euro. De twee andere genomineerden waren Repair café Teylingen en Kunst in 't Overbosch. Foto’s: Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Bestuur TOV treedt af na mislukken ondernemersfonds
TEYLINGEN, 3 december 2017 - Het bestuur van de Teylingen Ondernemersvereniging (TOV) legt haar functie neer. De aanleiding is het besluit van de gemeenteraad op 30 november om geen geld meer toe te kennen aan het Ondernemersfonds per 2018. Voorzitter René Vos, vice-voorzitter Hans Oudshoorn, secretaris Willemien Wagner en penningmeester Mike Korenvaar zullen zullen slechts de hoogstnoodzakelijke activiteiten uitvoeren tot aan de ledenvergadering van begin 2018.
Lees meer...
 
Kinderen bezoeken Pakjesboot 12
ImageVOORHOUT, 3 december 2017 - 24 Kinderen uit Voorhout en Hillegom en hun ouder(s) zijn maandag op bezoek geweest op de de Pakjesboot 12 van Sinterklaas.  Zowel de voedselbank als scholen en jeugd en gezinshulp hadden kinderen voorgedragen. Het bezoek was met behulp van een aantal sponsoren georganiseerd door Have Fun Events uit Voorhout.
Lees meer...
 
Teylingen stopt met Ondernemersfonds na twee jaar ruzie tussen ondernemers
ImageTEYLINGEN, 30 november 2017 – Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vanavond tegen de voortzetting van het Ondernemersfonds Teylingen gestemd. De evaluatie van de proefperiode van twee jaar pakte niet goed uit. Voor- en tegenstanders staan ondanks mediation nog recht tegenover elkaar. “We moeten constateren dat je samenwerking niet kunt afdwingen. Ik geloof er ook niet in dat je ondernemersklimaat op deze manier verbetert”, zegt Marlies Volten (VVD). Alleen ChristenUnie en PvdA waren voor het plan van wethouder Brekelmans om met een lagere bijdrage uit de WOZ verhoging voor niet-woningen door te gaan.
Lees meer...
 
Spannend verhaal luisteren met de Sint
ImageVOORHOUT, 29 november 2017 - Sinterklaas bezocht vandaag de bibliotheek in Voorhout. Zo'n 45 kinderen luisterden naar het verhaal van de krokodil dat door Piet werd voorgelezen. Ook jongeren van de dagbesteding De Hooghe Bergh genoten van het bezoek van Sinterklaas. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
CDA Teylingen gaat met 32 kandidaten de verkiezingen in
ImageTEYLINGEN, 29 november 2017 - Het CDA in Teylingen gaat onder aanvoering van de huidige fractievoorzitter, Peter Scholten, met 32 kandidaten de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Dat is voor deze partij de langste lijst ooit. In de top 10 zijn verschillende zittende raadsleden te vinden; Reny Wietsma-Biesbroek (plaats 2), Maarten van Welie (plaats 3) en Sybrinne de Vries-van den Beukel (plaats 4).
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 5345

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs