BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Park Rusthoff zwaar getroffen door storm
ImageSASSENHEIM, 27 juli 2015 - De zomerstorm heeft afgelopen zaterdag ook het prachtige Park Rusthoff in Sassenheim niet ongemoeid gelaten. Vooral in het bosgedeelte van het park heeft de meedogenloze storm, gepaard met hevige regenval een ware ravage aangericht.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Video: Omwaaien boom A.v.Leeuwenlaan

SASSENHEIM, 26 juli 2015 - Op de Adelborst van Leeuwenlaan in Sassenheim waaiden zaterdag 25 juli twee bomen om. In deze video van Elco Bouma is te zien dat de tweede boom omwaait. Maarten Reij maakte deze video vanuit een andere hoek.
 
Stormschade in Warmond
ImageWARMOND, 25 juli 2015 - Op de Oranje Nassaulaan in Warmond waaide zaterdag tijdens de storm verschillende bomen om. De wortels namen ook leidingen mee naar boven. De bomen vielen in de richting van de huizen aan de laan, maar die lijken geen grote schade opgelopen te hebben. Het fietspad is voor een deel afgezet.
Lees meer...
 
Schade door vallende bomen tijdens zomerstorm
ImageTEYLINGEN, 25 juli 2015 - Vele bomen in Teylingen bleken vandaag niet opgewassen tegen de zomerstorm. In Sassenheim waaiden twee bomen om op de Adelborst van Leeuwenlaan. Eén van de bomen raakte daarbij een dakkapel. In de Narcissenlaan werden een auto en een lantaarnpaal geraakt door een boom. Ook in Voorhout op de Boekenburglaan viel een boom tegen een auto aan. De brandweer in Warmond zegt dat er 20 bomen zijn omgewaaid in Warmond. Foto's Edwin van der Wijngaard en Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Veel overlast door zomerstorm
ImageTEYLINGEN, 25 juli 2015 - Door storm met zware windstoten zijn in Teylingen vele bomen omgewaaid en takken afgebroken. Diverse straten zijn versperd door omgewaaide bomen en takken.  De politie raadt aan om niet de A44 op te gaan vanwege de vele afgewaaide takken. Bovendien is de snelweg bij de Oude Rijnsbrug ter hoogte van Leiden afgesloten vanwege een ongeluk tijdens werkzaamheden aan de brug. Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen door een aanrijding. Een auto en een lantaarnpaal op de Narcissenlaan in Sassenheim zijn geraakt door een omgewaaide boom - foto Fred Meijvogel.
Lees meer...
 
Opbrengst wandelvierdaagse naar Gambia
ImageVOORHOUT, 24 juli 2015 – De Voorhoutse avond-wandel-vierdaagse heeft dit jaar € 850 opgebracht voor het goede doel. De opbrengst van het wandelevenement gaat elk jaar naar een kleinschalig goed doel. Dit jaar was dat een project in Gambia. Piet Dahlkamp ontving hiervoor onlangs in IJssalon Voorhout de cheque van € 850,- uit handen van Theo Smit, secretaris van Oranje Vereniging Voorhout.
Lees meer...
 
Thuiszorg via iPad bij Marente
ImageSASSENHEIM, 24 juli 2015 - Zorgorganisatie Marente is in Sassenheim en Katwijk gestart met thuiszorg via de iPad. Meneer Groen in ’t Woud (71) is één van de eerste cliënten die van Marente een iPad in bruikleen heeft gekregen. Daarmee voert hij elke ochtend een videogesprekje met een verpleegkundige van het thuiszorgteam in Sassenheim . Dan kan hij vertellen hoe het gaat en of hij nog iets nodig heeft. Daarnaast kan hij de iPad ook gebruiken om te bellen met bekenden of om een spelletje te doen.
Lees meer...
 
Vierdaagsekoorts in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 22 juli 2015 - Teylingen is dit jaar weer goed vertegenwoordigd bij de 99ste editie van de Vierdaagse van Nijmegen. Zeker zo’n 26 Voorhouters, waaronder 15 vrouwen en 11 mannen hebben vorige week zondagmiddag alvast een toast uitgebracht op de goede afloop. De meesten lopen met familie of vrienden.
Lees meer...
 
Paard te water aan de Elsgeesterlaan
ImageVOORHOUT, 20 juli 2015 - Maandagavond is een paard te water geraakt in een sloot aan de Elsgeesterlaan in Voorhout. De brandweer uit Rijnsburg heeft met veel moeite het paard weer op het droge gehaald. De reddingsactie trok de nodige aandacht van de andere paarden in de wei. Het paard was zo vermoeid dat het enige tijd duurde voor dat het weer overeind kwam. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
'Nog geen snel internet in Warmond en buitengebieden'
ImageTEYLINGEN, 20 juli 2015 - Zoals het er nu uitziet zal Reggefiber in Warmond geen glasvezelnetwerk aanleggen. Moederbedrijf KPN zal de huidige koperbedrading opwaarderen om zo sneller internet te kunnen leveren. In Sassenheim wordt inmiddels hard gewerkt aan het aanleggen van glasvezel. Woningen aan de rand van de gemeente, de zogenaamde buitengebieden, worden niet standaard voorzien van glasvezel. Het CDA wil dat hier een oplossing voor gevonden wordt. Het is de bedoeling dat Voorhout in 2016 glasvezel krijgt. Foto: Glasvezelverbindingen in een wijkcentrale in Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Gaslek bij aanleg glasvezel
ImageSASSENHEIM, 20 juli 2015 - In de Rembrandtlaan is vanmiddag een gaslek ontstaan tijdens het aanleggen van glasvezelkabels. De Sassenheimse brandweer heeft het lek provisorisch gedicht met tape. Netbeheerder Liander is enkele uren bezig geweest met het repareren van de buis. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Tegenstanders ondernemersfonds organiseren zich in VOT
TEYLINGEN, 19 juli 2015 - Een groep van 150 Teylingse ondernemers zijn tegen de plannen van het Teylinger Ondernemers Vereniging (TOV)-bestuur om een ondernemersfonds op te richten. Zij hebben zich nu georganiseerd in de groepering Vrije Ondernemers Teylingen (VOT). De VOT wil in plaats van een ondernemersfonds voor de hele gemeente bedrijveninvesteringszones voor bepaalde gebieden in de gemeente.
Lees meer...
 
Start bouw Engelse Tuin
ImageVOORHOUT, 10 juli 2015 – Wethouder Bas Brekelmans verrichtte donderdagmiddag de officiële starthandeling op de bouwplaats van nieuwbouwproject Engelse Tuin in Voorhout. Samen met een aantal toekomstige bewoners stortte Brekelmans een eerste betonlaag. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
4.850 euro voor nieuwe toegang Overbosch
ImageVOORHOUT, 10 juli 2015 – De organisatie van het Luchtkussen Festival in Voorhout heeft donderdagmiddag een cheque van 4.850 euro geschonken aan de Stichting Vrienden van het Overbosch. Het bedrag wordt gebruikt om een nieuwe entree te realiseren voor dit historische stuk bos. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
JOP op sportpark Elsgeest geopend
ImageVOORHOUT, 8 juli 2015 - Wethouder Kees van Velzen opende woensdagmiddag de vernieuwde Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) op sportpark Elsgeest in Voorhout. De JOP is gemaakt door leerlingen van de KTS. De JOP is nog niet helemaal klaar, maar het raamwerk staat er alvast. (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Oorkonde voor jongens die woningbrand voorkwamen
TEYLINGEN, 8 juli 2015 – Burgemeester Carla Breuer reikte maandag in het bestuurscentrum in Voorhout oorkondes uit aan twee jongeren die direct hebben gehandeld bij het zien van een woningbrand aan de Nic. Damesstraat in Sassenheim. Floris Staring (13 jaar) en Tom Hauwert (15 jaar) waren zondag 21 juni  aanwezig op het Wasbeekplein in Sassenheim. Zij zagen rook uit de schoorsteen van een zolderwoning aan de Nic. Damesstraat komen.
Lees meer...
 
STV organiseert jeugdtoernooi
ImageSASSENHEIM, 7 juli 2015 - Afgelopen week werd het Jeugd Ranglijst Toernooi gespeeld bij de Sassenheimse Tennis Vereniging. Veel jonge spelers van STV en andere clubs werden verwelkomd op de gravelbanen gedurende een bloedhete week.  De temperaturen liepen flink op! Parasols, koelers, emmers met water: alles werd ingezet om maar enige verkoeling te kunnen bieden. Heet was het, maar dat weerhield de deelnemers er niet van zich vol overgave in te zetten. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Verhagen wint aanbesteding publicaties gemeenten in de regio
TEYLINGEN, 6 juli 2015 - De krant De Teylinger van uitgeverij Verhagen heeft de aanbesteding voor de gemeentelijke publicaties in Teylingen voor de komende vier jaar gewonnen. Ook Hillegom, Lisse en Noordwijk hebben gekozen voor Verhagen. Het Witte Weekblad van Holland Media Combinatie raakt de gemeentelijke pagina's in die gemeenten kwijt. De advertenties van de gemeente zijn voor veel huis-aan-huis kranten een belangrijke inkomstenbron.
Lees meer...
 
Tamburini wint kortebaan Warmond
ImageWARMOND, 6 juli 2015 - UPDATE Tamburini en Jan Thijs de Jong hebben zaterdag de kortebaan in Warmond gewonnen. De huizenhoge favoriet kreeg een loodzware koers voor de kiezen, maar maakte het ijzersterk af. Duke Beuckenswyk en Lindsey Pegram werden tweede voor respectievelijk Axion d'Ete (Christophe de Groote) en Pricken met John Dekker. (Foto’s: Henk Keijzer en pr)
Lees meer...
 
Gezamenlijk contract voor leerlingenvervoer
ImageREGIO, 3 juli 2015 – De wethouders Annechien Snuif van gemeente Hillegom, Bert Gotink van gemeente Noordwijkerhout en Kees van Velzen van gemeente Teylingen hebben donderdag  het contract getekend voor het leerlingenvervoer in vier gemeenten voor de komende twee schooljaren. Het contract geld,t naast de drie al genoemde gemeenten, ook voor Lisse. Het vervoer van de in totaal 269  leerlingen wordt, net als de afgelopen jaren, verzorgd door Connexxion.
Lees meer...
 
De Flierefluiters winnen Dollen tussen de Bollen
ImageREGIO, 2 juli 2015 –  De Flierefluiters uit Sassenheim  hebben zondag de laatste editie van het dweilorkestenfestival 'Dollen tussen de Bollen' in Noordwijkerhout gewonnen. De Flierefluiters streden, na enkele jaren van afwezigheid in Noordwijkerhout, dit jaar weer mee om de beker. En met succes! De Sassenheimse Flierefluiters werden door de jury als beste van de 12 orkesten beoordeeld.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad verdeelt 2.000 euro
ImageTEYLINGEN, 2 juli 2015 – De Kindergemeenteraad van Teylingen stelde maandagavond geld beschikbaar voor plantjes, een bowlingspel, een tuinkas en nieuwe schoenen en sokken. Vertegenwoordigers van vijf schoolklassen waren voor één avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mochten kiezen uit vier projecten die door verenigingen en organisaties waren ingediend. De kindergemeenteraad besloot na anderhalf uur druk vergaderen om de 2.000 euro te verdelen over alle vier de projecten.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 4749

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs