BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Politiecontrole: Bromfietsen rijden te snel
ImageVOORHOUT, 12 november 2015 - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden in Voorhout. Er werden na controle op de rollenbank 48 boetes uitgedeeld voor de overschrijding van de maximale constructiesnelheid van een brom- of snorfiets. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Sassenheim krijgt een whiskymuseum

SASSENHEIM, 10 november 2015 - Sassenheim krijgt een whiskymuseum. Het nog in te richten museum moet onderdak gaan bieden aan de Zagatti-collectie. Deze collectie bestaat uit duizenden flessen single malt whisky, die in de loop van decennia bij elkaar zijn gebracht door de Italiaan Valentino Zagatti. Michel Kappen, eigenaar van de in Sassenheim gevestigde World Whisky Index en Scotch Whisky International heeft de verzameling met hulp van investeerders gekocht. Voorwaarde voor de verkoop was dat de verzameling voor minsterns 10 jaar in een museum in Sassenheim te zien zal zijn. (Video: ANP)
Lees meer...
 
Winkelstraat stukje veiliger met keurmerk
ImageSASSENHEIM, 10 november 2015 - Zaterdag is in Sassenheim de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitereikt. "Sassenheim is eigenlijk al een hele veilige gemeente. Met het keurmerk werken we nu samen om de veiligheid verder te bevorderen", zegt Willemien Wagner boekhandel Wagner. Het winkelend publiek zal weinig van de veiligheidsmaatregelen merken.
Lees meer...
 
Boerhaave wordt speciaalbier cafť
VOORHOUT, 10 november 2015 - Donderdag 5 november heeft de officiële opening plaatsgevonden van het verbouwde en vernieuwde 140 jaar oude café, restaurant en feestzaal van Boerhaave. Het café heeft 8 speciaalbieren op de tap en 120 speciaalbieren in de bierkast.
Lees meer...
 
In Warmondse Kunstweek kan alles
WARMOND, 7 november 2015 – Lang hebben de bedenkers van de nationale kunstweek slogan 2015 er waarschijnlijk niet over nagedacht maar daarentegen biedt deze slogan wel heel veel mogelijkheden. Gedachtig het motto “Kunst kan alles” biedt de Kunstweek Warmond van 7 t/m 15 november een zeer gevarieerd programma.
Lees meer...
 
Woonvisie voor Teylingen en regio in de maak
TEYLINGEN, 6 november 2015 - De gemeente Teylingen wil meer betaalbare woningen en meer samenwerking met Lisse en Hillegom.  Dat staat in de nieuwe concept woonvisie van de gemeente. Hierin staat de visie op wonen in Teylingen tot en met 2020. Deze visie gaat over veranderingen op de woningmarkt, nieuwe wet­geving en ook over de ambities van de gemeente op het gebied van wonen. Teylingen heeft samen met Hillegom en Lisse de regionale woonvisie Bollen-3 opgesteld, dat deel uitmaakt van de woonvisie.
Lees meer...
 
Ruimte voor rituelen tijdens Allerzielen in ít Licht
ImageVOORHOUT, 6 november 2015 – Een  kleine  duizend  mensen  bezochten  op  maandagavond  de  begraafplaats  in Voorhout om  hun  overleden  dierbaren  te  herdenken.  De  organisatie  mocht  vele  dankbare  reacties  horen,  ook  van  mensen  die  voor  het  eerst  Allerzielen  in  ’t  Licht  bezochten.  De  organisatie  heeft  ook  dit  jaar  weer  ruimte  weten  te  creëren  voor  zinvolle  rituelen  die  het  gemis  vorm  kunnen  geven  zoals  luisteren  naar  zachte  livemuziek,  het  schrijven  van  een  brief  of  het  planten  van  een  bol  in  het  bloemenhart.  (Foto: Hubert Heuzen)
Lees meer...
 
Carlo Dols bowlt 300 game
SASSENHEIM, 4 november 2015 - Carlo Dols, spelend in het team van Molenaar Financiële Diensten, heeft op de bowling baan van De Oude Tol een 300 game gegooid. De perfect game wordt gehaald door 12 keer achter elkaar een strike te gooien. Foto's Piet Molenaar.
Lees meer...
 
Halloween in Park Rusthoff weer ouderwets griezelig
ImageSASSENHEIM, 2 november 2015 - Wie op zaterdagavond 31 oktober in Park Rusthoff wilde wandelen moest sterke zenuwen hebben. Het park was overgenomen door heksen, tovenaars, griezels, monsters en ander gespuis op deze avond van Halloween. Op de klok van 7 uur ging de poort open en kwamen de eerste kinderen – voorzien van een lampion – het park in. Een lange stoet kleine spookjes wandelde met hun lampion door het donkere park op weg naar het eiland van Park Rusthoff.
Lees meer...
 
Voorhout viert Halloween
ImageVOORHOUT, 1 november 2015 - Halloween is zaterdag in Voorhout met diverse activiteiten gevierd. De TOV Voorhout heeft zaterdagmiddag 260 kinderen geschminkt in een partytent versierd met pompoenen,  griezelmaskers en spoken het Kerkplein. 's Avonds liepen er vele verklede 'griezels' over straat. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Verdeeld Teylingen krijgt ondernemersfonds
TEYLINGEN, 29 oktober 2015 - De gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met een ondernemersfonds. Alle partijen behalve de PvdA willen de gemeente en zorginstellingen niet laten meebetalen aan het fonds. Wethouder Brekelmans laat op verzoek van CDA en D66 dit jaar nog een juridische en fiscale toets doen op het ondernemersfonds. De ondernemers zijn nog steeds sterk verdeeld over het fonds.
Lees meer...
 
Veel belangstelling voor informatieavond huisvesting statushouders
ImageTEYLINGEN, 28 oktober 2016 - Enkele honderden Teylingers kwamen woensdagavond naar de aula van de KTS in Voorhout voor de informatieavond over de huisvesting van zo'n 130 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) in Teylingen. Ze werden bij de ingang van de KTS opgewacht door enkele demonstranten van de actiegroep Identiair Verzet met een spandoek met de tekst "geen immigratie maar reïmmigratie". Buiten en in de KTS was veel politie aanwezig om eventuele ongeregeldheden te voorkomen. De actiegroep liet donderdag in een persbericht weten dat acht van de leden door de politie werden tegengehouden toen de de KTS wilden binnengaan. Tien andere leden zouden wel zonder problemen de aula in zijn gekomen. Foto's Mariska de Graaff
Lees meer...
 
Gemeenteraad akkoord met opvang in lege gebouwen en containerwoningen
ImageTEYLINGEN, 27 oktober 2015 – De gemeenteraad lijkt in te stemmen met de plannen van het college om vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) op te vangen in leegstaande gebouwen en containerwoningen. Maandag werd het onderwerp besproken in een extra commissievergadering. De politici willen nog wel met wethouder Brekelmans discussiëren over de keuze van de opvanglocaties en het aantal statushouders dat opgevangen wordt. De oppositie heeft kritiek op de 6 jaar die autochtone woningzoekenden nu moeten wachten op een huurwoning.
Lees meer...
 
Voorstel college Teylingen: Vijf lokaties opvang vluchtelingen
ImageTEYLINGEN, 26 oktober 2015 - UPDATE Het college van Teylingen heeft een aantal locaties op het oog voor huisvesting van vluchtelingen met een vergunning (statushouders). De lokaties zijn in Sassenheim: Klein Sassembourg (Hoofdstraat 303), de Kompasschool (Jacoba van Beierenlaan 6) ; in Voorhout de Stationslocatie (bij het parkeerterrein) en de Boekenburglaan (op het weiland ter hoogte van de Mauritsstraat) (foto); en in Warmond Basisschool de Waaier (Leerpad 9). (Foto's: Mariska de Graaff en Bart Kool)
Lees meer...
 
Zuster act: Een avond vol zang, dans en humor door Cultuur Verheft
ImageVOORHOUT, 23 oktober 2015 - Cultuur Verheft speelt deze week de vrolijke musical Zuster act. Doloris, een nachtclubzangeres, is getuige van een moord in een bar door gangstervriend Vince de la Rocca. In overleg met de politie duikt zij onder in een nonnenklooster. Als zuster Maria-Clarissa besluit zij haar zangtalent te gebruiken om de nonnen te leren zingen.
Lees meer...
 
Teylingen zoekt tijdelijke huisvesting voor 135 asielzoekers
TEYLINGEN, 21 oktober 2015 (update) - Teylingen moet in 2016 ongeveer 115 tot 135 statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) voorzien van woonruimte.  Hiervoor kunnen ook onorthodoxe woonvoorzieningen zoals containerwoningen of daarvoor omgebouwde kantoorgebouwen worden gebruikt. Ook woningzoekenden uit de gemeente kunnen gebruik maken van een beperkt aantal van deze tijdelijke woonruimten. Op woensdag 28 oktober organiseert de gemeente Teylingen een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers.
Lees meer...
 
Vluchtelingen vertrekken naar Lisse
ImageVOORHOUT, 21 oktober 2015 - De 140 vluchtelingen die de afgelopen week in sporthal De Tulp verbleven zijn vanmiddag vertrokken naar Lisse. De kinderen van de vluchtelingen zagen er, ondanks de toestand waarin zij zich bevinden, bij het vertrek opgewekt uit. Het gemeentebestuur van Teylingen is onder de indruk van de tomeloze inzet van vrijwilligers, hulporganisaties, bedrijven, de medewerkers van de ISD en de medewerkers van de gemeenten Teylingen, Hillegom en Lisse. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Drie gewonden bij aanrijding met scooter
ImageSASSENHEIM, 19 oktober 2015 – Een scooterrijder heeft maandagavond op de Van Pallandtlaan in Sassenheim twee vrouwen aangereden. Zowel de vrouwen als de bestuurder van de scooter zijn hierbij gewond geraakt. Verschillend ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen.  De helikopter vloog weer terug voor hij kon landen.
Lees meer...
 
Veiligheid in Voorhout na een hel in SyriŽ
ImageVOORHOUT, 19 oktober 2015 – Abeer en Rawnak, twee Syrische vrouwen, beleefden de afgelopen vier jaar de donkerste dagen van hun leven. Tijdens de burgeroorlog moesten zij vrezen voor hun leven en dat van hun kinderen. De keuze was: Vechten voor het al-Assad regime of gedood worden als tegenstander. Na een barre tocht met een boot over de Middellandse zee, te voet en met busjes door Europa zitten ze nu in Voorhout. Inmiddels is er weer ruimte voor een glimlach: “Ik voel mij hier goed en veilig”. Foto: Tolk Assia van Leeuwen – Bounecout vertaalde het verhaal van Abeer en Rawnak. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
18 misdrijven per 1000 inwoners in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 19 oktober 2015 – In de gemeente Teylingen zijn in de eerste helft van 2015 18 misdrijven per 1000 inwoners gepleegd. Dat blijkt uit een onderzoek van de NOS op basis van gegevens van de politie. Het meeste voorkomende misdrijf in Teylingen bestaat uit vernielingen. Daar werden in de eerste 6 maanden van dit jaar 69 gevallen van gerapporteerd. Diefstal uit een motorvoertuig kwam 51 keer voor en diefstal of inbraak uit een woning 46 keer.  Bij bedrijven gebeurde dit 24 keer. (Afbeelding: NOS)
Lees meer...
 
Strontrace weer van start
WARMOND, 18 oktober 2015 – zo'n vijftig klassieke zeilschepen varen maandag weer van Workum naar Warmond voor de jaarlijkse Strontrace. Om 13.00 uur lost Reid de Jong, initiator van de wedstrijden, voor het eerst in jaren weer zelf het startschot in de havenkom van Workum.
Lees meer...
 
'Gemeente had crisisopvang vluchtelingen moeten voorbereiden'
ImageVOORHOUT, 17 oktober 2015 - De gemeente had al lang voorbereidingen moeten treffen voor crisisopvang van vluchtelingen. Er had daardoor overleg met de inwoners kunnen plaatsvinden. De komst van de vluchtelingen donderdagnacht zou dan voor omwonenden geen totale verrassing zijn geweest. Dat zegt een aantal Voorhouters die vrijdagavond de informatieavond in het gemeentehuis bezocht. Burgemeester Carla Breuer zegt dat de inwoners wel betrokken zullen worden bij een besluit over tijdelijke huisvestingslokaties voor meer dan 100 asielzoekers met een verblijfsvergunning. Foto's Gemeente Teylingen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 44 van 4835

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs