BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Start handhavingsactie hondenbeleid
ImageTEYLINGEN, 24 mei 2016 - De gemeente is maandag gestart met haar jaarlijkse handhavingsactie van het hondenbeleid. In het Wilgenhorstpark in Voorhout deelde wethouder Kees van Velzen de sleutelhangers met plastic zakjes voor het opruimen van hondenpoep uit aan de aanwezige hondenbezitters. (Foto's: Bart Kool)
Lees meer...
 

Meesterwerken uit de Gouden Eeuw in enorm boek bij Wagner
ImageSASSENHEIM, 20 mei 2015 - Vele genodigden waren vrijdagavond afgekomen op de boekpresentatie van Rijks, Masters of the Golden Age bij boekhandel Wagner. Het unieke boek van ontwerper Marcel Wanders toont de meesterwerken uit de 17e eeuw die in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam staan opgesteld. Het boek met 440 pagina's van 50 bij 70 centimeter is in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks te koop voor 6.500 euro. Het 35 kilo zware boek wordt geleverd met een eigen tafel.
Lees meer...
 
Dag van het Kasteel in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 18 mei 2016 - Tweede pinksterdag waren 18 landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland opengesteld voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel. In teylingen konden berzoekers terecht bij de Ruïne van Teylingen,  Huys te Warmont, en de Vroenhof in Warmond.
Lees meer...
 
Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn geopend
ImageWARMOND, 16 mei 2016 - Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn opende afgelopen zaterdag haar deuren. De opening werd verricht door de kinderen van de kindergemeenteraad, die onlangs tijdens hun vergadering besloten het centrum een mooi geldbedrag te schenken. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Jan van Kempen
VOORHOUT, 16 mei 2016 - De heer J. (Jan) van Kempen (80) Ontving maandagmiddag uit handen van wethouder Kees van Velzen de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij Voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. De uitreiking vond plaats aan het einde van het Jan Schrama toernooi op Sportpark Elsgeest.
Lees meer...
 
Pinksteren is marktweekend in Warmond
ImageWARMOND, 16 mei 2016 - In Warmond konden liefhebbers van het struinen langs marktkramen hun hart weer ophalen. Zaterdag was de Dorpsstraat het toneel van de tuinmarkt met het intussen welbekende uitgebreide assortiment aan vaste, meerjarige en éénjarige planten, tuinaccessoires, tuingereedschap e.d. Maar ook voor bijzonder Pools aardewerk of Spaanse olijfolie konden bezoekers terecht. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Opening Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn
ImageWARMOND, 13 mei 2016 - Na ruim een jaar voorbereiding opent aanstaande zaterdag 14 mei  Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn haar deuren. De vier landschappen in en rondom Warmond hebben daarin een prominente plaats gekregen. Het centrum wil zowel kinderen als volwassenen door middel van allerlei activiteiten verschillende aspecten van deze landschappen laten ontdekken. Deze ontdekkingstocht beperkt zich niet tot het centrum zelf maar nodigt mensen juist ook uit om op het eiland zelf op ontdekkingstocht te gaan.
Lees meer...
 
Warmonders terug van jumelage in Champigné
ImageCHAMPIGNÉ, 11 mei 2016 - Een 15 kilo zware kaas van zuivelboerderij Van der Plas, de laatste kaarsen met het wapen van Warmond uit de voormalige kaarsenmakerij van Papôt en chocola verpakt in blikjes met de afbeelding van het koninklijk paar. Dat waren de cadeautjes waarmee ruim twintig  Warmonders zondagmorgen afscheid namen van bestuursleden van het 'Comité de jumelage Champigné – Warmond' en de Franse gastgezinnen die hun de dagen daarvoor buitengewoon hadden verwend. De jumelage, jaarlijks beurtelings in Warmond en Champigné, was ook dit keer weer een aaneenschakeling van hoogtepunten.
Lees meer...
 
Jacoba van Beierenfonds wint 1.000 euro met Wecycle-actie
TEYLINGEN, 11 mei 2016 - Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen ontvangt een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Teylingen steunden Jacoba van Beierenfonds Teylingen door afgedankte apparaten of spaarlampen in te leveren bij de milieustraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van electronisch afval in Nederland.
Lees meer...
 
Oplevering achttien sociale huurwoningen in Hooghkamer
ImageVOORHOUT, 11 mei 2016 - De nieuwe bewoners van de achttien sociale huurwoningen aan de Mozartlaan in Voorhout krijgen deze week de sleutel van hun appartement in nieuwbouwcomplex Vesterhout. Woningstichting Warmunda heette hen van harte welkom met een zomers bloemetje bij de voordeur.
Lees meer...
 
Kerkenveiling Bartholomeuskerk levert € 44.000 op
ImageVOORHOUT, 9 mei 2016 - De jaarlijkse kerkenveiling van Bartholomeusparochie in Voorhout heeft vrijdagavond bijna 44.000 euro opgebracht. De veiling bij “Cheers” begon dit jaar vlotjes en de artikelen gingen snel van de hand. Zo rond de klok van half tien toen de eerste 100 nummers geveild waren werd het gezellig druk in de zaal en kwam er nog meer tempo in de veiling. De prijzen gingen toen ook wat omhoog wat er voor zorgde dat voor 4 personen Spare Ribs eten al gauw 130 euro opbracht.
Lees meer...
 
Verdachte van inbraak aangehouden
SASSENHEIM, 6 mei 2016 - Agenten hielden donderdag 5 mei een 21-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Rijksstraatweg in Sassenheim.
Lees meer...
 
Inbreker wegrestaurant is Sassenheimer
SASSENHEIM, 6 mei 2016 - Zowel in de vroege zondagochtend als in de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding van een inbraak bij een wegrestaurant aan de A16 ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht. De tweede keer konden agenten drie verdachten aanhouden, waaronder een 15-jarige jongen uit Sassenheim. In de auto die mogelijk gebruikt werd bij beide inbraken troffen ze bij nader onderzoek een luchtdrukpistool aan.
Lees meer...
 
Zonnige Warmondse Boekenmarkt
ImageWARMOND, 5 mei 2016 - Gedreven door het mooie weer of literaire honger wisten weer vele bezoekers donderdag de weg naar de 15e Warmondse Boekenmarkt te vinden. In de ruim 60 kramen was voor iedereen wat wils te vinden. En wie tussen 13:00 en 14:00 de markt bezocht kon een boek uit de zolderopruiming van Maarten ‘t Hart kopen. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Gemeente kan niet optreden tegen krakers Campo terrein
ImageSASSENHEIM, 5 mei 2016 - De krakers op de voormalige Campo terrein in de wijk Overteylingen kunnen voorlopig blijven zitten. Omwonenden hebben de gemeente verzocht om handhavend op te treden in verband met het gebruik van het terrein aan de Teijlingerlaan 74, maar de gemeente heeft geen onveilige situaties of overtredingen geconstateerd. De eigenaars van het terrein hebben nog geen concrete afspraken om nieuwbouw te realiseren. Foto: De loods ligt tegenover de Ruïne van Teylingen (Google Earth)
Lees meer...
 
Oorlogsslachtoffers herdacht in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2016 - In Teylingen werden woensdagavond de oorlogsslachtoffers herdacht. Het college van B&W had zich verdeeld over de verschillende herdenkingen in Teylingen waar zij een korte toespraak hielden.
Lees meer...
 
'Geen drank tijdens het winkelen'
ImageTEYLINGEN, 3 mei 2016 - De VVD wil in navolging van experimenten elders in het land combinaties van detailhandel en horeca mogelijk maken in Teylingen. Het college zegt echter dat bijvoorbeeld het schenken van een glaasje wijn in een slijterij niet is toegestaan volgens de wet. Het inrichten van een koffiecorner in een boekenwinkel of andere niet-alcoholische initiatieven --of andersom: een restaurant dat tevens kookboeken verkoopt-- zijn volgens burgemeester en wethouders wel het onderzoeken waard.
 
SOS stopt geschiedenis kerk onder Pancratiuskruis
ImageSASSENHEIM, 3 mei 2016 - De toren van de Sint Pancratiuskerk is na reparatiewerkzaamheden sinds vorige week weer voorzien van een kruis. De Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het kruis een koker te plaatsen met de bouwgeschiedenis van de kerk. Bestuurslid Piet Langeveld heeft hiertoe het initiatief genomen. Hij heeft een koker laten bevestigen in de koningstijl van het kruis. In deze tijdscapsule zitten tekeningen en foto’s van de huidige en vorige Pancratiuskerk, de geschiedenis van de gestolen klokken en diverse krantenknipsels, o.m. over het concert met Marco Bakker om de restauratie van het kruis te betalen. Ook een brief van pastoor Peter Owels is de koker in gegaan. (Foto: van links naar rechts, Jan Willem Hesselink (kerkbestuur), Dick IJsselmuiden (koster) en Piet Langeveld (SOS) met de tijdscapsule bij de koningsstijl.)
Lees meer...
 
5 jaar gevangenis voor brandstichting
ImageSASSENHEIM, 30 april 2016 - Een 64-jarige man uit Den Helder afgelopen donderdag is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf omdat hij opzettelijk brand heeft gesticht in een woning in Sassenheim met levensgevaar voor de bewoonster.
Lees meer...
 
Aanhoudingen na straatroof en mishandeling
SASSENHEIM, 29 april 2016 - De politie heeft donderdag 28 april om 18.30 uur een 16-jarige Sassenheimer en een 17-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling en straatroof in Oegstgeest.
Lees meer...
 
Geslaagde Koningsdag in Warmond
ImageWARMOND, 27 april 2016 – WARMOND, 27 april 2016 – Koningsdag begon in Warmond met de opening van de Braderie / Vrijmarkt / Rommelmarkt en de start van de traditionele optocht. Onder het motto Hoedjesparade ging de stoet, voorafgegaan door de Flora jeugdband van de Marijkestraat naar het Pleintje bij de Pomp, waar de fonkelnieuwe voorzitter van de Vereniging tot Viering van Warmondse Feesten, Paul Stol, de deelnemers hartelijk welkom heette. Hij werd daarbij bijgestaan door burgemeester Carla Breuer en de Warmondse wethouder Arno van Kempen. (Foto’s Henk Keijzer) Klik kier voor de volledige fotoreportage
Lees meer...
 
Zonnetje bij aubade in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 27 april 2016 - Adest Musica opende Koningsdag traditiegetrouw met een muzikaal onthaal van de jeugd- als de seniorband. Voor het gemeentekantoor nam wethouder Kees van Velzen samen met de gedecoreerden en genodigden de aubade in ontvangst. Christelijke Harmonie Crescendo zorgde, onder leiding van dirigent Dirk van der Niet, voor de muzikale begeleiding. Solist Lianne Pijpers zong een aantal nummers waaronder Het is Koningsdag. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5189

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs