BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Plannen Hooghkamer ter inzage
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - Afgelopen woensdag was er een inloopavond over nieuwbouwproject Hooghkamer waar 391 woningen gebouwd worden. Belangstellenden kregen een toelichting op het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan die van 16 januari tot en met 27 februari 2017 ter inzage liggen. Tijdens deze periode kunnen er zienswijzen worden ingediend. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Zorgen over tekort parkeerplaatsen Herenstraat
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - De bewoners van de Prins Bernhardstraat en de Irenestraat in Voorhout zijn bezorgd over een tekort aan parkeerplaatsen bij de bouw van nieuwe appartementen aan de Herenstraat. "Het plan komt negen parkeerplaatsen te kort om aan de eisen te voldoen, maar volgens de ontwikkelaar kan dat 'in theorie' in de omliggende wijk worden opgevangen zonder dat de parkeerdruk voor de omgeving te hoog wordt. Omwonenden vinden dat het probleem op deze manier wel erg makkelijk op de buurt wordt afgewenteld", zegt Kees van Kempen namens deze bewoners. De locatie waar nieuwbouw appartementen worden gebouwd. Foto Mariska de Graaff
Lees meer...
 
Prijs voor BestCamp uit Sassenheim
SASSENHEIM, 22 januari 2017 - Het Sassenheimse BestCamp is dit jaar voor het eerst winnaar van de Reisgraag Award 2017 in de categorie Kamperen. De reisorganisatie, gevestigd in Sassenheim, werkt samen met vakantieparken en kwaliteitscampings in Nederland en België. De nieuwe winnaar kreeg gemiddeld een 8,3 van haar klanten.
Lees meer...
 
Nieuw kunstpodium in Teylingen
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Teylingen heeft er een nieuw kunstpodium bij: Sassembourg. Het woon- en zorgcomplex complex aan de Jan van Brabantweg in Sassenheim biedt kunstenaars uit de streek maar ook daarbuiten de gelegenheid om te exposeren. Er is veel animo. De eerste grote kunsttentoonstelling ging vrijdag van start.
Lees meer...
 
Bernardus start de volgende verbouwing
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Bernardus start volgende week het volgende deel van de grootschalige verbouwing van de woonzorglocatie. Nadat eerder afdeling Dever en de entree waren verbouwd, is in december 2016 ook Ter Leede opgeleverd. En eind deze maand wordt gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing van afdeling Teylingen. In mei wordt tot slot de tuin onder handen genomen.
Lees meer...
 
IJsbanen geopend
ImageTEYLINGEN, 22 januari 2017 - De ijsbanen in Voorhout en Warmond zijn zondag geopend. In Sassenheim wordt nog gewacht op een of twee koude nachten voordat het ijs dik genoeg is. De ijsclubs kijken regelmatig of de baan open kan blijven, kijk op de websites van de ijsclubs voor de openingstijden: Warmondse IJsclub, IJsclub Sassenheim en de Voorhoutse IJsclub. Update: Foto's Voorhout.  Archieffoto Laurens Lindhout.
Lees meer...
 
Teylingereind wil niet betalen voor nepaward
SASSENHEIM, 19 januari 2017 - Forensisch centrum Teylingereind trekt zich terug als genomineerde voor de titel 'Best Presterende Werkgever 2016' van het Nationale Business Succes Award (NBSA) instituut. Het besluit werd genomen nadat het Vara-programma Rambam liet zien dat een niet-bestaand bedrijf als branchewinnaar uit de bus kon komen met een lovend juryrapport.
Lees meer...
 
Molenstichting gebruikt als proefkonijn in 'beschamend juridisch spel'
TEYLINGEN, 16 januari 2017 - Joost van Doesburg (PvdA) vindt dat de gemeente Teylingen haar advocaten te offensief op burgers en verenigingen afstuurt. Aanleiding voor de constatering is dat stichting De Molen van Sassenheim met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Theo Gozeling, voorzitter De Molen van Sassenheim, vindt het beschamend dat de gemeente zo omgaat met vrijwilligers.
Lees meer...
 
TOV Voorhout reikt prijzen Decemberactie uit
ImageVOORHOUT, 12 januari 2017 - Na inzameling van duizenden kassabonnen die in de tonnen bij de TOV winkeliers waren gedeponeerd, heeft de Notaris Mendels hieruit 48 prijswinnaars getrokken. Deze zijn allemaal gebeld en uitgenodigd voor de prijsuitreiking bij Restaurant Boerhaave voor een gezellige avond. De familie Meijles won de hoofdprijs (foto), een reischeque van 500 euro mede mogelijk gemaakt door Travel XL Beuk. Foto's Mariska de Graaff. 
Lees meer...
 
Vuurwerkschade Teylingen gehalveerd
ImageTEYLINGEN, 12 januari 2017 - Er is in Teylingen voor 7500 euro schade aan gemeentelijke eigendommen veroorzaakt door vandalisme met vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dit is een halvering ten opzichte van vorig jaar. Burgemeester Breuer vindt het onacceptabel dat er zo veel schade wordt toegebracht aan verkeersborden, prullenbakken en andere eigendommen. De gemeente moest na de jaarwisseling 2015-2016 15.613 euro uitgeven voor schade door vernielingen met zwaar vuurwerk.
Lees meer...
 
Kees van Velzen glorieus Schutterskoning
ImageVOORHOUT, 10 januari 2017 – Met grote overmacht sleepte Kees van Velzen maandag het Schutterskoningschap 2017 in de wacht. Met zeventien punten liet de wethouder rivaal Pilaszek gedesillusioneerd achter. De schutters waren te gast bij biljartvereniging De Agnes in Voorhout. Traditiegetrouw strijden op de eerste maandag na Drie Koningen, Koppermaandag, in sportpark Elsgeest schutters van schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout om de titel Schutterskoning. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Vreemde dame doorzoekt huis in Sassenheim
SASSENHEIM, 9 januari 2017 - Zondagavond kreeg een oudere dame uit Sassenheim een vreemde dame aan de deur. Een ongeveer 45-jarige getinte dame, gekleed in een soort stola met een tijgerprint, gaf aan te komen voor een onderzoek van de gemeente. Voor de bewoonster het wist, stond de vrouw binnen en begon in kasten en lades te zoeken.
Lees meer...
 
Ali Alkanaany naar EK rolstoelbasketbal
ImageSASSENHEIM, 9 januari 2017 - De 13-jarige Ali Alkanaany uit Sassenheim is vanaf Schiphol met de de Nederlandse ploeg rolstoelbasketbal tot 22 jaar vertrokken naaar het EK rolstoelbasketbal 2017 in Italië. De groep bestaat uit 10 spelers, hoofdcoach Irene Sloof, een assistent-coach, een teammanager en een fysiotherapeut. De meeste spelers zitten in een rolstoel, een enkele kan lopen. Foto Uiterst rechts Ali Alkanaany op Schiphol
Lees meer...
 
Bloemenbuurt wint Bokkenballentoernooi
ImageVOORHOUT, 9 januari 2017 - Jaren lukte het steeds net niet in de finales, maar dit jaar was het raak. De Bloemenbuurt wist de finale te winnen van het voetbaltoernooi dat carnavalsvereniging de Bokken alweer voor de 24ste keer organiseerde.  In de sporthal Tulp in Voorhout streden twaalf teams de ongelijke maar gezellige strijd om aan het einde de felbegeerde schaal in ontvangst te mogen nemen.
Lees meer...
 
Gratis friet met winnende frietfoto
ImageVOORHOUT, 6 januari 2017 - In oktober deed de familie Ravensbergen uit Voorhout mee met de Nationale Week van de Friet: Evelien en Peter stuurden hun leukste Frietfoto in van zoon Nick met zijn mond vol patatjes en dat bleek het winnende kiekje te zijn. Op woensdag 28 december mocht Nick Ravensbergen (5 jaar) uit handen van Luuk van der Hulst van cafétaria Pim’s Place de prijs ontvangen.
Lees meer...
 
Vrijwilligerswerk: Goed voornemen in 2017?
TEYLINGEN, 5 januari 2017 - Vrijwilligerswerk, de één  besteed een uurtje in de week, de ander is dagen bezig voor een organisatie. Beide zijn even belangrijk en onmisbaar voor de samenleving. Wie als één van de goede voornemens in 2017 het doen van vrijwilligerswerk heeft, kan terecht bij Welzijn Teylingen.
Lees meer...
 
Teylingen betaalde bouwleges bij overjarige bestemmingsplannen terug
TEYLINGEN, 4 januari 2017 - De gemeente heeft vorig jaar 14 aanvragers van een bouwvergunning de betaalde leges terugbetaald. De bestemmingsplannen voor de lokaties waren ouder dan 10 jaar waardoor ruim 45.000 euro moest worden teruggegeven aan de aanvragers. Het gerechtshof in Den Haag heeft op 31 maart 2016 bepaald dat alle betaalde leges terugbetaald moeten worden. Wie dit jaar wil gaan bouwen, ontkomt niet aan het afdragen van de bouwleges omdat de gemeente praktisch alle bestemmingsplannen bijgewerkt heeft.
Lees meer...
 
Pand naar Oud Sassenheim voor 1 euro
SASSENHEIM, 4 januari 2017 - Het college van B&W verkoopt het pand Kagerdreef 72, waar jarenlang een peuterspeelzaal was gevestigd, aan de Stichting Oud Sassenheim (SOS) voor een symbolische bedrag van € 1,-. Hiermee komt een langgekoesterde wens van de SOS in vervulling: een eigen locatie waar een cultuurhistorisch centrum van Sassenheim tot bloei kan komen.
Lees meer...
 
Waarderingsprijs voor KBO Teylingen
ImageTEYLINGEN, 2 januari 2017 - Vandaag reikte burgemeester Carla Breuer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Teylingse Waarderingsprijs 2016 uit aan KBO Teylingen. Sassenheim, Voorhout en Warmond hebben elk hun eigen KBO-afdeling, die zich inzet voor de belangen van 50-plussers. In 2015 besloten de drie besturen hun krachten te bundelen in één overkoepelend bestuur. Daarmee hebben ze ervoor gezorgd dat de drie afdelingen konden blijven voortbestaan, elk met behoud van de eigen identiteit en activiteiten voor senioren. Foto: Burgemeester Breuer met Hans Boere, Dick Voerman en André Bosman van de KBO. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kerstdiner voor alleenstaande Sassemers
ImageSASSENHEIM, 1 januari 2017 - Het bestuur van de Oranjevereniging Sassenheim heeft op 27 december 50 alleenstaande Sassemers uitgenodigd voor een kerstdiner. De Oranjevereniging Sassenheim heeft als doel om voor zoveel mogelijk mensen verbindende activiteiten te organiseren. Voor de gelegenheid had Tarek El Shafey zijn restaurant 'Op Eigen Wijze' ter beschikking gesteld.
Lees meer...
 
Rustige jaarwisseling met minder incidenten
ImageTEYLINGEN, 1 januari 2017 - De hulpdiensten zeggen dat de jaarwisseling in veiligheidsregio Hollands Midden rustig en feestelijk is verlopen. In Teylingen hadden brandweer en politie minder uitrukken dan vorig jaar. De brandweer kreeg 3 meldingen voor meest container- en kleine afvalbranden (vorig jaar 6 meldingen). De politie reed naar 10 incidenten (vorig jaar 18). Doktersdienst Duin- en Bollenstreek hebben 20 personen behandeld voor letsel dat in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling (vorig jaar 15 personen). Foto: De politie controleerde vannacht om 2:00 uur een vreugdevuur in de Sassenheimse Freesiastraat terwijl de brandweer om de hoek van de straat paraat stond. Het vuurtje hoefde niet geblust te worden.
Lees meer...
 
Kerst in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 25 december 2016 - In Warmond werd zaterdag de traditionele kerstsamenzang gehouden. Het kerstverhaal werd verteld door Hans Goudsmit. In Sassenheim werd vrijdagavond een kerst lampionnenoptocht georganiseerd.  De optocht wordt begeleid door de jeugdband van Adest Musica en blaaskapel de Pretnoten uit Lisse.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5312

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs