BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Jongeren blussen brand Ex-Voto in Voorhout
ImageVOORHOUT, 9 maart 2016 - In jongencentrum Ex-Voto stond woensdagmiddag rond 17:00 uur een oventje in brand waarin Fimo-klei werden gebakken. Zes jongeren hadden net kralen van de klei gemaakt en in de oven gezet om uit te harden. Jongerenwerker Johan Braaksma zegt dat de brandmeldmelinstallatie niet heeft gereageerd op de rookontwikkeling. Hij moest zelf de brandweer bellen nadat drie andere jongeren de brand ontdekten toen zij soep wilden klaarmaken. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Kermis mogelijk in 2017 naar centrum
ImageSASSENHEIM, 6 maart 2016 - De kermis verhuist dit jaar nog niet van de locaties bij zwembad Wasbeek en sporthal De Korf naar het centrum van Sassenheim. Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging Sassenheim, wil eerst in gesprek met omwonenden. Een ruime meerderheid van de winkeliers is volgens de Oranjevereniging al voor de komst van de kermis naar het centrum. Koek hoopt de kermis en de feesttent in 2017 te kunnen verhuizen.
Lees meer...
 
Teylingen stemt voor ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom
TEYLINGEN, 3 maart 2016 - De gemeenteraad van Teylingen is akkoord met een ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom. VVD, CDA, D66 en Trilokaal stemden voor. PvdA en ChristenUnie stemden tegen. Frans Nederstigt noemt de fusie een oplossing voor een probleem dat niet bestaat en vindt dat er onverantwoorde risico's worden genomen. In Lisse en Hillegom hebben de raden unaniem ingestemd met de fusie.
Lees meer...
 
Buurtpreventie met WhatsApp in Voorhout
VOORHOUT, 2 maart 2016 - Een groep Voorhouters heeft het initiatief genomen om een WhatsApp Buurtpreventie te starten. Dit na het succes ervan in omliggende dorpen zoals Sassenheim en Oegstgeest. Het gaat om een moderne variant van buurtpreventie waarbij gebruik wordt gemaakt van de WhatsApp-tool die eenvoudig op een smartphone geïnstalleerd kan worden.
Lees meer...
 
Enthousiaste klussers gezocht voor NLDoet-weekend
TEYLINGEN, 2 maart 2016 - Op 11 en 12 maart vindt het jaarlijkse NLDoet-klussenweekend plaats. Ook allerlei organisaties in Teylingen hebben klussen in de aanbieding. Zij zoeken nog flink wat vrijwilligers.
Lees meer...
 
Pas op voor overstekende zebra’s!
VOORHOUT, 2 maart 2016 - Kinderen van basisschool Antonius en kindercentrum De Speelbrug in Voorhout gaan komende week samenwerken om  bestuurders attent te maken op het feit dat moeten stoppen voor een zebrapad. Automobilisten lijken zich er vaak niet van bewust dat ze voorrang moeten verlenen aan overstekende voetgangers, of mensen die aanstalten maken om over te steken.
Lees meer...
 
Teylingen positief over plan bioscoop CinemA44 in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 26 februari 2016 - NH Bioscopen wil naast Hotel Van der Valk een bioscoop met 6 zalen en 1000 zitplaatsen bouwen. Wethouder Bas Brekelmans ziet de bioscoop met bowlingbaan bij de A44 wel zitten: het college heeft positieve grondhouding uitgesproken over de bioscoop met als voorlopige naam CinemA44. De grote zalen krijgen 216 stoelen in 9 rijen met nog 2 rijen stoelen op het balkon. De bioscoop krijgt 336 parkeerplaatsen.
Lees meer...
 
Nominaties sportprijzen Teylingen bekend
TEYLINGEN, 23 februari 2016 - Wethouder Bas Brekelmans reikt dinsdag 22 maart om 19.30 uur de jaarlijkse sportprijs uit aan de sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd in 2015. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De genomineerde sporters en sportploegen zijn vandaag gepresenteerd.
Lees meer...
 
Teylingen opent alle stembureaus voor Oekraïne-referendum
TEYLINGEN, 22 februari 2016 - Op 6 april 2016 kan op alle stembureaus in de gemeente een stem uitgebracht worden voor het raadgevend referendum. In heel Nederland wordt gestemd over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Andere gemeenten hebben besloten om minder stembureaus dan gebruikelijk open te stellen. In buurgemeente Kaag en Braassem worden in plaats van 14 maar 6 stembureaus geopend.
Lees meer...
 
Haardvuur lijkt op brand in flat Tilbury
ImageSASSENHEIM, 21 februari 2016 - Een bio-ethanol haard bij het raam in een woning op vier hoog aan de Tilbury zorgde zondagavond voor de uitruk van de brandweer uit Voorhout en de ladderwagen uit Lisse. Een voorbijganger zag het haardvuur aan voor een woningbrand en belde de brandweer. Na controle door de brandweer bleek er niets aan de hand.
 
Provincie: Boerderij Oostdam en waaggebouwtje moeten worden gesloopt
ImageVOORHOUT, 19 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland ziet geen mogelijkheden om boerderij Oostdam en het bijbehorende waaggebouwtje te behouden. De provincie kocht het perceel met de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De drie leilindes kunnen wel blijven staan. De waag (weegschaal) uit het waaggebouwtje wordt ter beschikking gesteld aan de Historische Kring Voorhout. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Minderheid in raad Teylingen tegen samenvoegen ambtenaren
TEYLINGEN, 17 februari 2016 - In Teylingen zijn PvdA en ChristenUnie tegen de ambtelijke fusie tussen Hillegom, Lisse en Teylingen. Trilokaal is uitgesproken voorstander van het samenvoegen van de ambtenaren met behoud van de gemeenteraden, wethouders en burgemeesters in de drie dorpen. VVD, D66 en CDA willen nog een aantal aspecten in hun fracties bespreken, maar de kans is groot dat een meerderheid van de gemeenteraad van Teylingen op 3 maart voor de ambtelijke fusie zal stemmen.
Lees meer...
 
Recordbedrag vuurwerkschade in Teylingen
TEYLINGEN, 17 februari 2016 - De gemeente heeft 15.613 euro schade door vernielingen met zwaar vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het bedrag zit aan de bovengrens van de schadebedragen in de regio. Er moeten 16 afvalbakken, 5 hondenzakdispensers en 69 verkeersborden vervangen worden. Ook moesten de ramen van de basisschool de Waaier in Warmond vervangen worden.
Lees meer...
 
Bestemmingsplan Randweg ter inzage
ImageVOORHOUT, 16 februari 2016 - Het ontwerpbestemmingsplan voor de Noordelijke Randweg in Voorhout ligt ter inzage tot en met 30 maart 2016. De weg vormt een nieuwe verbinding ten noordwesten van Voorhout, tussen de N444 en de deels nog aan te leggen ontsluitingsweg Hooghkamer.
Lees meer...
 
Reparatietruc voor Ondernemersfonds
TEYLINGEN, 16 februari 2016 - Het college van Teylingen wil tijdens de gemeenteraad van 3 maart het Ondernemersfonds Teylingen 'repareren'. Het fonds vindt nu zelf dat het niet zinvol is de zorginstellingen en de gemeente deel te laten nemen aan het fonds. De gemeente kan daardoor het raadsbesluit om zichzelf en de zorg uit te sluiten laten vervallen. Hierdoor moet de kans kleiner worden dat ondernemers de OZB verhoging ten gunste van het fonds aanvechten bij de rechter.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad verdeelt geld na spannende vergadering
ImageTEYLINGEN, 16 februari - De kindergemeenteraad van Teylingen heeft donderdag besloten om het budget van 2.000 euro te verdelen over drie projecten: 900 euro voor een speeltuin bij de volkstuinen op Elsgeest, 800 euro voor de EHBO vereniging Sassenheim en 300 euro voor het project Zebrapad, voor meer veiligheid bij het oversteken.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor Nico Broekhuizen
SASSENHEIM, 15 februari 2016 - Nico Broekhuizen (68) uit Sassenheim is maandag Koninklijk onderscheiden. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn activiteiten binnen het Pastoraal Fonds van de Protestantse Gemeente Sassenheim en in het bijzonder voor de Kringloopwinkel Op Dreef. Burgemeester Breuer reikte de onderscheiding uit tijdens de medewerkersavond van de Kringloopwinkel Op Dreef. De heer Broekhuizen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer...
 
Bijna 1200 euro tegen kindertraumas
ImageVOORHOUT, 15 februari 2016 - Ladies'Circle Voorhout opende op vrijdag 12 februari voor 2 dagen een pop-up store in het Fietsenwarenhuis in Voorhout. De opbrengst van bijn 1200 euro gaat naar Dream4kids, die kinderen met een trauma een nieuwe start wil geven. De winkel stelde belangeloos een deel van hun winkel beschikbaar voor de verkoop van kinderkleding en speelgoed. 
Lees meer...
 
Criminelen roven airbags uit auto's
SASSENHEIM, 10 februari 2016 - In de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari werd een reeks van 12 auto-inbraken gepleegd waarbij diverse airbags zijn gestolen. De politie zoekt getuigen.
Lees meer...
 
Vier jaar gevangenis voor overvallers juwelier
ImageSASSENHEIM, 10 februari 2016 - De rechtbank Den Haag heeft een 34-jarige man uit Haarlem en een 51-jarige man uit Amsterdam elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor een gewapende overval op juwelier Wagenmakers aan de Hortuslaan in Sassenheim. De twee mannen, die de juwelier op 27 juni 2015 overvielen, zijn veelplegers. Ze hebben beide meerdere veroordelingen op hun naam hebben staan. De 51-jarige man verbleef na een gevangenisstraf jarenlang in een TBS kliniek. Uit de gerechtelijke uitspraak blijkt dat de twee medewerkers zichzelf in veiligheid brachten door direct een tussendeur dicht te doen.
Lees meer...
 
Bestuurder aangehouden na auto te water
VOORHOUT, 10 februari 2016 - De bestuurder die met zijn auto te water raakte bij Berg en Daal in Voorhout is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto kwam woensdag rond 13:30 op zijn kop in het water terecht. De bestuurder wist uit de auto te komen en er te voet vandoor te gaan. Brandweerduikers hebben de auto onderzocht om zeker te zijn dat er verder geen inzittenden waren.
Lees meer...
 
Herstel toren St. Pancratius kost 40.000 euro
SASSENHEIM, 7 februari 2016 - Parochiekern van St. Pancratiuskerk heeft 40.000 euro nodig om het bovenste deel van de kerktoren, de koningsstijl te vervangen. Op zondag 13 maart wordt een benefietconcert georganiseerd om de toren weer en oude glorie te kunnen herstellen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5133

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs