BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Minder woningen nodig voor vluchtelingen
TEYLINGEN, 23 mei 2017 – In Teylingen hoeft de helft minder vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) op te vangen dan eerder werd verwacht. De gemeente kocht de afgelopen tijd 7 woningen waar per woning vier alleenstaande mannen kunnen wonen (drie in Voorhout, twee in Sassenheim en twee in Warmond). In plaats van een groei naar 15 woningen stoot de gemeente nu 2 van de 7 woningen af.
Lees meer...
 

Kaagbaan Schiphol opent 31 mei weer
TEYLINGEN, 23 mei 2017 - De werkzaamheden aan de verlichtingsinstallatie van de Kaagbaan op Schiphol hebben vertraging opgelopen. Hierdoor is de ingebruikname van de Kaagbaan uitgesteld. Schiphol verwacht dat de Kaagbaan op woensdag 31 mei weer in gebruik genomen wordt.
 
Echte Bakker Ammerlaan maakt doorstart na faillissement
Sassenheim, 18 mei 2017 - Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim is deze week, nadat het eerder uitstel van betaling had aangevraagd, alsnog failliet verklaart. Het bedrijf maakt meteen een doorstart, waarbij het erop lijkt dat er hierbij sprake is van een pre-pack faillissement. De nieuwe vennootschappen waarin de bakkerij wordt voortgezet waren al opgericht twee weken voordat de rechtbank surseance van betaling aan het bedrijf verleende.
Lees meer...
 
Meldingen over misstanden in de openbare ruimte nu ook via een app
TEYLINGEN, 17 mei 2017 - Inwoners in Teylingen kunnen sinds vorige week eenvoudig een melding over zaken in de openbare ruimte doen via een speciale app en website. Meldingen via het nieuwe Fixi-systeem worden direct doorgegeven aan de servicebussen van de gemeente, zodat de melding nog sneller kan worden opgepakt. Inwoners kunnen een melding doen via de meldingenpagina op www.teylingen.nl of via de Fixi-app die beschikbaar is voor Apple en Android.
Lees meer...
 
Bakker Ammerlaan in financiŽle problemen
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2017 - Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim heeft financiële problemen. De rechtbank heeft vandaag voorlopige surseance van betaling verleend aan de in 1957 opgerichte bakkerij. De producten van Ammerlaan worden in 11 winkels in en rondom de Bollenstreek verkocht, waaronder Sassenheim, Voorhout en Warmond. De bakkerij in Sassenheim (foto) en de winkels blijven voorlopig geopend. Update 18 mei: Bakker Ammerlaan is vandaag failliet verklaard.
Lees meer...
 
Onderzoek kermis in centrum Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 9 mei 2017 - De Oranjevereniging Sassenheim wil de jaarlijkse kermis en de najaarsfeesten in het centrum organiseren. Direct omwonenden en ondernemers ontvangen op 20 mei een vragenlijst waarmee de vereniging het draagvlak wil onderzoeken. De uitkomst van het onderzoek zal voor de Oranjevereniging input zijn om wel of geen vergunning aan te vragen voor het centrum.
Lees meer...
 
Motorreis voor een betere wereld
ImageSASSENHEIM, 9 mei 2017 - Zaterdag stond auteur Max Wohlgemuth Kitslaar 40 jaar oude Moto Guzzi voor de deur bij boekhandel Wagner om te praten over zijn nieuwe boek. In Tijd om te Schakelen vertelt hij het verhaal over zijn motorreis van 17.000 kilometer van Chili naar New York. Onderweg bezocht Max 32 ondernemers die werken aan een betere wereld. Allemaal met een winstgevend alternatief, vol hoop en positiviteit. Max Wohlgemuth Kitslaar wil met dit boek laten zien dat iedereen zijn handen uit de mouwen kan steken en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
SOS zoekt onderduikadres Henriette van Lier
SASSENHEIM, 8 mei 2017 - Tijdens de nazit in het Onderdak van de nationale dodenherdenking op 4 mei deed de Stichting Oud Sassenheim een bijzondere oproep. De SOS had eind vorig een verzoek gekregen uit Canada om het onderduikadres te achterhalen van Henriette van Lier-Peereboom, die op 19 oktober 1944 van een zoontje Winston beviel in Sassenheim. Henriette van Lier zou hebben gewoond in een huis dat door de Duitsers was bezet. Zij wist met haar baby te ontsnappen en heeft deze achtergelaten bij een echtpaar op een boerderij tot de oorlog over was.
Lees meer...
 
Geslaagd bevrijdingsconcert in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 6 mei 2017 - In Sassenheim werd vrijdagavond het eerste bevrijdingsconcert op de Oude Haven bezocht door circa 200 toeschouwers. De Bollenband, Chr. Harmonievereniging Crescendo, Musicalgroep Up2Stage en zangers Ruby van Urk verzorgen optredens op het door de Oranjevereniging Sassenheim georganiseerde evenement. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
De betekenis van 4 mei gesymboliseerd in een stuk graniet uit Mauthausen
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2017 - Een stuk graniet uit de steengroeve van Nazi-concentratiekamp Mauthausen wordt als relikwie op een kar voortgetrokken over de Hoofdstraat. Daarachter lopen zo'n honderd Sassenheimers die net de dodenherdenking bij het monument bij het oude gemeentehuis hebben bijgewoond. Het dode stuk graniet moet de herinnering levend houden aan de slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder de meer dan 95.000 gevangenen die in het in Oostenrijk gelegen kamp overleden. Onder hen waren honderden Nederlanders.
Lees meer...
 
Dodenherdenking bij vernieuwd monument in Voorhout.
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2017 - In de dorpen in Teylingen zijn donderdagavond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen herdacht. Dat gebeurde met twee minuten stilte, toespraken en kransleggingen bij de oorlogsmonumenten. In Voorhout gebeurde dat bij een geheel vernieuwd herdenkingsmonument op het Raadhuisplein. Het monument heeft, op initiatief van de Historische Kring Voorhout, in de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. De onthulling van het vernieuwde monument werd dinsdagmiddag verricht door mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, samen met burgemeester Carla Breuer. (Foto's: HKV)
Lees meer...
 
PvdA: Te weinig ruimte om mee te denken over veiligheid Herenweg Warmond
WARMOND, 3 mei 2017 - De gemeente wil de verkeersveiligheid van de (smalle) doorgaande route door Warmond verbeteren. Op 16 mei start het college met het verzamelen van knelpunten, wensen en ideeën over de Oranje Nassaulaan, Herenweg, Sweilandstraat en Oosteinde. 's Middags is er een schouw waarbij bewoners en ondernemers worden uitgenodigd om mee te lopen over de hele route. 's Avonds is er een inloopbijeenkomst in Het Trefpunt. De PvdA vindt dat inwoners door de opgestelde spelregels te weinig ruimte krijgen om echt iets te doen aan de drukke verkeersroute door Warmond. Hij zet de aanval in op wethouder Kees van Velzen die volgens de oppositiepartij PvdA de burgerparticipatie-trajecten laat mislukken.
Lees meer...
 
Plan voor Gamma bouwmarkt aan Oosthoutlaan Sassenheim
SASSENHEIM, 3 mei 2017 -  Meijer Planontwikkeling wil op bedrijventerrein Oosthoutlaan in Sassenheim een Gamma bouwmarkt ontwikkelen. Meijer vraagt het college van burgemeester en wethouders van Teylingen het bestemmingsplan hiervoor te wijzigen. In 2015 ging bouwmarkt Multimate aan de Wasbeekerlaan in Sassenheim failliet. Hierdoor zat Sasssenheim voor het eerst sinds 50 jaar zonder bouwmarkt.
Lees meer...
 
Verdriet over longkanker Marc Witteman
ImageTEYLINGEN, 3 mei 2017 - Marc Witteman, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en voormalig waarnemend burgemeester van Warmond, heeft vandaag in een brief laten weten dat hij longkanker heeft zonder uitzicht op genezing. "Het liefst was ik jullie allemaal persoonlijk komen vertellen wat mij is overkomen. Maar het leed is te groot en de tijd die me nog rest is waarschijnlijk te kort om dat bij iedereen te doen", aldus Witteman.
Lees meer...
 
Inbrekers Willem de Zwijgerlaan Sassenheim betrapt door getuige
SASSENHEIM, 3 mei 2017 - Op dinsdag 2 mei omstreeks 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen probeerde in te breken bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Een oplettende getuige hoorde gerommel in een van de tuinen van een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. De getuige keek in de tuin en zag twee mannen rommelen aan een raam van de woning. Toen de verdachten doorhadden dat ze bekeken werden, sloegen zij direct op de vlucht.
Lees meer...
 
Voormalige Kompasschool te koop
ImageSASSENHEIM, 30 april 2017 - De voormalige Kompasschool aan de Jacoba van Beierenlaan 6 in Sassenheim is te koop. De verkoop gebeurt via een openbare inschrijving. De school was eerder nog in beeld als huisvestingslokatie voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning maar de lokatie viel af.
Lees meer...
 
Oranjevereniging past programma dodenherdenking aan
ImageSASSENHEIM, 30 april 2017 - De Oranjevereniging Sassenheim vervangt dit jaar op 4 mei de herdenkingsbijeenkomst in de St. Pancratiuskerk voorafgaand aan de dodenherdenking door een programma na afloop met informatie over de bezettingsperiode in Het Onderdak. Na afloop van de dodenherdenking zal er in een stille tocht naar het Onderdak gelopen worden.
Lees meer...
 
Jubilerend Cultuur Verheft speelt eenakters
ImageVOORHOUT, 30 april 2017 - Cultuur Verheft bestaat 70 jaar en geeft unieke voorstellingen op 19 en 20 mei in Voorhout. Op zes locaties zijn zes verschillende eenakters te zien, verdeeld over twee routes. Per avond loop je één route en zie je drie voorstellingen. De locaties liggen dicht bij elkaar (rondom Herenstraat). Foto Danielle van der Spek
Lees meer...
 
Sassenheim organiseert bevrijdingsconcert
SASSENHEIM, 30 april 2017 - Na het herdenken op 4 mei, hoort wat de Oranjevereniging Sassenheim betreft ook het vieren van de vrijheid op 5 mei. Dat zal dit jaar voor het eerst gebeuren met een mooi bevrijdingsconcert op de Oude Haven in Sassenheim. Een keur aan artiesten heeft zich bij dit initiatief aangesloten om de vrijheid op een bijzondere manier te vieren. Tussen 19:00 uur en 22:00 uur zullen De Bollenband, Chr. Harmonievereniging Crescendo, Musicalgroep U2Stage en zangeres Ruby van Urk zich van hun beste kant laten horen. In de bekende formaties, maar daarnaast ook in unieke samenwerkingen tussen de artiesten.
Lees meer...
 
Koningsdag in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 27 april 2017 - Dit jaar staat koningsdag in het teken van de 50e verjaardag van de Koning. De oranjeverenigingen in Sassenheim en Voorhout en de VWF in Warmond haddden weer vele activiteiten georganiseerd.
Lees meer...
 
11 Teylingse lintjes tijdens lintjesregen
ImageTEYLINGEN, 26 april 2016 - Maar liefst elf inwoners van Teylingen ontvingen woensdag een koninklijke onderscheiding. Tien van hen kregen het lintje in in het bestuurscentrum in Voorhout opgespeld door Burgemeester Carla Breuer. De elfde gedecoreerde heeft zijn vrijwilligersactiviteiten in de gemeente Lisse uitgevoerd en ontving daarom zijn lintje van de burgemeester Lies Spruit van die gemeente. (Foto's: Henk Keijzer- Klik hier voor de volledige fotoreportage )
Lees meer...
 
Veel bezoekers voor het bloemencorso
ImageSASSENHEIM, 23 april 2017 - Het was zaterdag druk langs de route van het bloemencorso. Kijkers in Sassenheim-Zuid kregen nog een korte regenbui over zich heen maar verder bleef het droog. De winnende praalwagen is Boer en Bont van KAVB Noordwijkerhout, gevolgd door Dutch Duck van corsogroep KAVB Hillegom, Haarlem e.o. (foto) en Malaysia, truly Asia van tourism Malysia. De paalwagen van Teylingen was een weergave van Escher's vissen en vogels. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5380

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs