BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vaandels voor Historische Kring Voorhout
ImageVOORHOUT, 3 november 2016 - De Historische Kring Voorhout (HKV) ontving vorige week twee Voorhoutse vaandels uit een nalatenschap. De HKV is erg gelukkig met deze aanwinst. De in redelijke staat zijnde vaandels maken deel uit van de Voorhoutse geschiedenis. Het betreft de vaandels van St. Urbanus en de St. Jozefsgezellen; twee niet meer bestaande verenigingen.
Lees meer...
 

Piraten bij Halloween in Park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 3 november 2016 - Park Rusthoff in Sassenheim was zaterdag weer omgetoverd in een griezelig pirateneiland. Het park was bezet door een hele groep piraten, bijgestaan door allerlei heksen, tovenaars, griezels en ander eng gespuis: het was Halloween in Park Rusthoff. Voor deze 13e Halloween Park Party was burgemeester Breuer gekleed als een echte piratenkapitein. Samen met de piraten liet zij om 7 uur de kanonnen bulderen en met een grote knal was de Halloween Park Party geopend.
Lees meer...
 
Raad buigt zich over gemeentebegroting waarin de lokale lasten nagenoeg gelijk blijven
TEYLINGEN, 3 november 2016 - Het college van B&W wil de onroerendezaakbelasting met een stijging van 0,8% aanpassen aan de inflatie. De andere lokale lasten zouden gelijk moeten blijven. Het rioolrecht wordt evenals voorgaande jaren weliswaar met € 3,- verhoogd, maar daartegenover staat een verlaging van de afvalstoffenheffing met een zelfde bedrag. De plannen staan in de gemeentebegroting 2017 -2020 waar de gemeenteraad zich donderdagavond over buigt.
Lees meer...
 
Overschot Wmo budget door te ruime inschatting aantal cliŽnten
TEYLINGEN, 3 november 2016 - Het overschot op het budget voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van de gemeente Teylingen in 2015 is vooral veroorzaakt door een te ruime inschatting van het aantal cliënten dat hier gebruik van zou maken. Die foute inschatting is weer te wijten aan de zeer late overdracht van gegevens door de landelijke overheid naar lokale overheden. Dat is één van de conclusies uit het onderzoek naar het overschot van circa €1.7 miljoen op het Wmo budget van Teylingen van vorig jaar .
Lees meer...
 
Warmelda redt glas-in-loodraam

Warmond, 1 november 2016 - Even leek het erop alsof het oude gemeentehuis in Warmond maandag opnieuw het doelwit van indringers was. Maar deze keer waren het geen jongeren die het op achtergelaten papieren voorzien hadden, maar leden van het Historisch Genootschap Warmelda. Hans van Rijn verwijderde voor het genootschap het glas-in-loodraam met het wapen van Warmond. (Video: Jan Versluijs)
Lees meer...
 
Politie stuit op garagebox vol gereedschap
ImageSASSENHEIM, 1 november 2016 - Surveillerende agenten troffen zaterdagmiddag op de Saksenhorst in Sassenheim een op dat moment open garagebox aan met daarbij een aantal personen die bekend waren bij de politie. Na onderzoek in de garage bleek daar een grote hoeveelheid gereedschap te liggen.
Lees meer...
 
Jongen beroofd en mishandeld in Voorhout
VOORHOUT, 1 november 2016 - Een jongen heeft zaterdagavond rond 23:30 uur onder dwang zijn jas en mobiele telefoon moeten afgeven op Sportpark Elsgeest in Voorhout.  Het slachtoffer werd door de daders op het pad dat loopt vanaf het sportcomplex langs het volkstuinencomplex Elsgeest overmeesterd en beroofd. Het slachtoffer is hierbij door één van de daders mishandeld.
Lees meer...
 
Fietser overleden na aanrijding op Leidsevaart
ImageVOORHOUT/NOORDWIJK, 30 oktober 2016 - UPDATE De fietser die zondag op de Leidsevaart in Voorhout bij een verkeersongeluk zwaargewond raakte, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 79-jarige man uit Noordwijkerhout werd zondagmiddag bij het oversteken aangereden door een auto. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Grootscheepse verkeerscontrole in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 27 oktober 2016 - Bij een grote verkeerscontrole in Sassenheim is woensdag voor 52.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Er werden 16 auto's in beslag genomen en tientallen bekeuringen uitgeschreven. (Foto's: politie)
Lees meer...
 
Dit jaar geen Sinterklaasintocht maar een Sinterklaasfeest in Voorhout
VOORHOUT, 26 oktober 2016 - Voorgaande jaren organiseerde de TOV Voorhout de Sinterklaasintocht altijd op zondag. Dit jaar is dat anders. Vanuit winkeliers kwam de vraag wel eens voorbij of de goedheiligman het dorp niet op zaterdag kon aandoen. Dit jaar kan Sinterklaas niet met de boot aankomen in verband met de werkzaamheden rondom de Nagelbrug. Voor de ondernemersvereniging was dit een aanleiding om eens opnieuw na te denken over het Sinterklaasevenement.
Lees meer...
 
Eerste drie woningen voor statushouders gekocht
TEYLINGEN, 25 oktober 2016 - De gemeente Teylingen heeft inmiddels drie woningen aangekocht voor de vestiging van statushouders. Het gaat om twee woningen in Voorhout en één woning in Sassenheim. De gemeenteraad van Teylingen besloot eind juni om woningen aan te kopen voor de huisvesting van statushouders. De aangekochte woningen blijven maximaal vijf jaar lang beschikbaar voor de vluchtelingen.
Lees meer...
 
Negen vuurwerkvrije zones tijdens jaarwisseling
TEYLINGEN, 25 oktober 2016 - Teylingen krijgt komende jaarwisseling negen vuurwerkvrije zones. Het college van B&W heeft negen locaties, rond zorgcomplexen en kinderboerderijen aangewezen, waar het ook tijdens de legale afsteektijden verboden is om vuurwerk af te steken. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde dit voorjaar een motie van het CDA en D66 om vuurwerkvrije zones in te stellen.
Lees meer...
 
Renovatie de Springplank eindelijk af
ImageSASSENHEIM, 24 oktober 2016 - Met een grondige verfbeurt is vorige week de renovatie van basisschool De Springplank in Sassenheim afgerond. Daarvoor leek de school wel omsingeld door witte marsmannetjes. Dat wekte nog wel wat verbazing bij de spelende kinderen op het schoolplein.
Lees meer...
 
Ouderen slachtoffer nepagent
VOORHOUT, 19 oktober 2016 - De politie waarschuwt voor een nepagent die door middel van een babbeltruc voornamelijk ouderen van hun kostbaarheden beroven. In Voorhout belde een nepagent op de Boekenburglaan aan bij een 74-jarige vrouw. Hij vertelde dat de politie op zoek was naar een inbreker en dat hij graag zelf wilde zien of haar huis wel goed was beveiligd. Eenmaal binnen wist hij een geldbedrag buit te maken.
Lees meer...
 
TGP Media Producties viert 10-jarig bestaan
ImageSASSENHEIM, 18 oktober 2016 - Het Sassenheimse bedrijf TGP Media Producties van Piet Molenaar bestaat vandaag 10 jaar. De filmer heeft vanaf vandaag een kantoor in Sassembourg aan de Jan van Brabantweg. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Praktijkles archeologie voor leerlingen Het Bolwerk
ImageSASSENHEIM, 18 oktober 2016 - Groep 7 van obs het Bolwerk uit Sassenheim heeft afgelopen week archeologisch onderzoek verricht op een stuk braakliggend terrein aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Doel was ervaring op te doen met wat je in de grond kunt aantreffen en te ondervinden dat graven leuk speurwerk is. De les werd gehouden in het kader van de nationale actie “Archeologie uit uw achtertuin” van het Rijksmuseum van Oudheidkunde in Leiden. In dit museum worden op dit moment uit alle gemeenten in Nederland archeologische vondsten tentoongesteld.
Lees meer...
 
Inspraakperiode rond Wmo plannen van start
REGIO, 17 oktober 2016 - De inspraakperiode rond de Wmo plannen van de 5 gemeenten in de Bollenstreek is van start. Sinds vorige week kunnen inwoners, organisaties en professionals via de sites van de gemeenten, bij de gemeenteloketten, op straat, bij enkele sportwedstrijden, tijdens bijeenkomsten en via een online enquête reageren op de plannen rond de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor de komende twee jaar.
Lees meer...
 
Hondenbezitters vrezen herinrichting Klinkenbergerplas
ImageREGIO, 13 oktober 2016 - Hondenbezitters uit Teylingen en Oegstgeest maken zich grote zorgen over het herinrichtingsplan dat de gemeente Oegstgeest heeft voor de Klinkenbergerplas. In het definitief ontwerp wordt het loslopen van honden fors beperkt ten opzichte van de huidige situatie. Om de gemeente Oegstgeest op andere gedachten te brengen, bood het Platform Hondenvrienden, dat actief is in Teylingen en Oegstgeest, verantwoordelijk wethouder Jos Roeffen donderdagavond ruim 2400 steunbetuigingen aan. De steunbetuigingen komen van hondeneigenaren en sympathisanten uit Teylingen, Oegstgeest en andere plaatsen uit de regio. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Backup gegevens inwoners Warmond lag nog in voormalig gemeentehuis
WARMOND, 12 oktober 2016 - In het voormalig Gemeentehuis Warmond is een collectie backup tapes gevonden met namen, adressen, woonplaatsgegevens, nationaliteit en sofinummers van Warmonders uit de periode 1997-2003. De reservekopieen van onder andere de gemeentelijke basisadministratie bleven samen met 66 brieven en 172 floppydisks na het vertrek van de ambtenaren onbeheerd achter in het gebouw. "Dat het pand niet meteen is leeggehaald, is niet goed te praten", zegt een woordvoerder van de gemeente.
Lees meer...
 
Woonboot uitgebrand in Warmond
ImageWARMOND, 11 september 2016 - Een woonboot aan de Hofpolder in Warmond is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand. De brandweer kreeg omstreeks 04:45 uur een melding van de brand. Er werd met groot materieel uitgerukt, maar de boot viel niet meer te redden. De woonboot was op het moment van de brand niet bewoond. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. (Foto: Brandweer Warmond)
 
Warmond weer keerpunt van Strontrace
ImageWARMOND, 11 oktober 2016 - Op maandag 17 oktober om 13:00 uur precies valt het startschot voor de jaarlijkse Strontrace. De deelnemende schepen zullen op traditionele wijze, zonder hulp van een motor, vanuit Workum naar het keerpunt in Warmond worden gevaren. De bemanningen zullen bij tegenwind of gebrek aan wind moeten bomen en jagen om hun vracht zo snel mogelijk in het westen van het land af te leveren.
Lees meer...
 
Bands & Friends gaat internationaal
ImageSASSENHEIM, 10 oktober 2016 - Wat vijf jaar geleden begon als een gezamenlijk verjaardagsfeest van een groep vrienden, is uitgegroeid  tot een jaarlijks muziekfeest dat bezoekers uit de hele regio trekt. Zaterdagavond vond in het jongerencentrum Fascinus in Sassenheim de lustrumeditie van Bands & Friends plaats. Om het jubileum kracht bij te zetten, was een een band uit het buitenlands gecontracteerd.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5268

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

De agenda is leeg.
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs