BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De Bokkenrijders komen tot leven in bibliotheek Voorhout
ImageVOORHOUT, 24 juli 2014 - Dat in een bibliotheek verhalen tot leven kunnen komen, werd zaterdag in Voorhout wel heel duidelijk. Theaterschool Teylingen verzorgde een korte voorstelling over de Bokkenrijders, een verhaal dat vooral bekend is van De Efteling-attractie Villa Volta. De voorstelling was onderdeel van ‘Zomerklooien met Boeken’, een serie activiteiten van De Bibliotheek Bollenstreek voor kinderen die zich in de warmste maanden van het jaar niet willen vervelen en volop gebruik willen maken wat de bibliotheek te bieden heeft. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 

Nieuwe speelplaatsen in Voorhout geopend
ImageVOORHOUT, 23 juli 2017 - Wethouder Kees van Velzen heeft  zaterdag de nieuwe speelplaatsen in de Krokus en de Narcis in de wijk Hooghkamer te Voorhout feestelijk geopend. Op de grote speelplaats nabij de Narcis liet de wethouder trossen ballonnen in de vorm van bolbloemen los. Een verwijzing naar de straatnamen in deze 'bollenbuurt'. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Voorhouter (16) overleden na ongeluk met snorfiets op N206
VOORHOUT, 23 juli 2017 - De 16-jarige jongen uit Voorhout, die vrijdagochtend zwaargewond werd aangetroffen langs de N206 in Noordwijk, is overleden. Voetbalvereniging Foreholte maakte zaterdag bekend dat de jeugdspeler in de B3 is overleden ten gevolge van een noodlottig ongeval.
Lees meer...
 
Adest Musica klaar voor het WMC met show 'The Composer'
ImageSASSENHEIM, 22 juli 2017 - Zaterdagavond gaf Adest Musica een try-out van het marsproduct ‘A Tribute to the Royal Marines’ en het showproduct ‘The Composer’. Op de slotdag van het Wereld Muziek Concours (WMC), op zondag 30 juli, zal Adest Musica haar kunsten vertonen op de grasmat van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. In de laatste weken zijn nog verrassende ‘gimmicks’ aan de show toegevoegd. Het in grote getale toegestroomde Sassenheimse publiek zag er al een aantal. Zo werd een deel van The Composer met blinddoek op gespeeld.
Lees meer...
 
Voorhouter (16) zwaargewond op N206 gevonden
VOORHOUT, 21 juli 2017 - Een 16-jarige jongen uit Voorhout is donderdagnacht om 3:00 uur zwaargewond gevonden op de N206 in Noordwijk. Agenten vonden de jongen midden in de nacht na een melding van een automobilist. In de berm van de weg lag zijn snorfiets. Twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen.
Lees meer...
 
St. Cecilia op weg naar WMC Kerkrade
ImageVOORHOUT, 14 juli 2017 - Op zondag 16 juli zal de drumfanfare van muziekvereniging St. Cecilia Voorhout voor het eerst deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in het Limburgse Kerkrade. Dit is het grootste muziekconcours wereldwijd en wordt slechts eens per 4 jaar georganiseerd. Met meer dan 19.000 muzikanten uit de hele wereld zal St. Cecilia Voorhout deelnemen in de hoogste categorie ‘Mars World-Division’. Update zondag: St. Cecilia haalt met haar eerste deelname aan het Wereld Muziek Concours een zilveren medaille met 76,78 punten. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Brandweer naar dagcentrum Tolhuisstraat
ImageSASSENHEIM, 13 juli 2017 - De brandweer rukte donderdagavond uit naar het dagcentrum van Het Raamwerk aan de Tolhuisstraat in Sassenheim. In een opbergruimte stond een hete keramiekoven waar waarschijnlijk materiaal tegenaan is gekomen dat is gaan branden. De brandweer heeft met een ventilator de rook uit het pand geblazen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kermis Sassenheim niet naar centrum
ImageSASSENHEIM, 10 juli 2017 - De kermis verhuist niet naar het centrum van Sassenheim en blijft op de Wasbeek. Uit draagvlakonderzoek onder omwonenden en ondernemers in het centrum blijkt dat 51% tegen verplaatsing van de kermis is. De Oranjevereniging dient daarom geen aanvraag in voor een kermis in het centrum van Sassenheim. Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging Sassenheim, ziet de verhuizing naar het centrum nog steeds zitten. Hij zal daarbij een behoorlijke kloof naar de ondernemers en omwonenden moeten overbruggen. Zo bezoekt een meerderheid (51%) van de ondernemers de najaarsfeesten nooit en is 28% zelfs geheel onbekend met de najaarsfeesten.
Lees meer...
 
Zomervakantie begint met Nemo
ImageVOORHOUT, 10 juli 2017 - De zomervakantie begint goed op het Jacoba van Beieren Hof te Voorhout. Zaterdag konden kinderen kennis maken met de leukste oranje vis van Nederland: Nemo. Ontzettend veel knuffels, high fives en kusjes heeft het watervisje ontvangen vanmiddag. De kinderen vonden het fantastisch en soms ook wel een beetje spannend. Foto's Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
107 ballonnen in de auto
ImageVOORHOUT, 10 juli 2017 - Lisandro Rincon heeft 50 euro gewonnen met de ballonnen wedstrijd van de SNS bank. De bank heeft tijdens het luchtkussenfestival een Fiat volgestopt met ballonnen. Lisandro schreef het juiste aantal op: 107 ballonnen. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Documentaire over realisatie Sassembourg
ImageSASSENHEIM, 9 juli 2017 - De realisatie van woon-zorg centrum Sassembourg is vastgelegd in een documentaire gemaaktg door Piet en Tessa Molenaar in opdracht van woonstichting Vooruitgang. De bouw van SassenBourg was startte op 12 december 2012. Exact drie jaar later werd de feestelijke opening op beeld vast gelegd. Afgelopen donderdag werd de film in Sassembourg vertoond.
Lees meer...
 
Tienduizend euro luchtkussenfestival voor muurschildering
ImageVOORHOUT, 8 juli 2017 - Het Voorhoutse luchtkussenfestival heeft 10.000 euro opgebracht. Het bedrag werd vrijdag tijdens het zomeravondconcert overhandigd aan Siebe Stellingwerff van de Rotary Voorhout sponsorcommissie. Het bedrag wordt besteedt aan een muurschildering in de nieuwe wandel- en fietstunnel bij de Nagelbrug. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Fotosessie koninklijke familie in Warmond
ImageWARMOND, 7 juli 2017 - De Koninklijke familie heeft vrijdag in Warmond een fotosessie gehouden. Het gezin van koning Willem-Alexander kwam met een sloep aan in Park Groot Leerust. Tegen de achtergrond van het water en de weilanden kon de pers daarna foto's maken van het gezelschap. (Foto: gemeente Teylingen)
Lees meer...
 
Fietsen krijgen framenummer
ImageVOORHOUT, 5 juli 2017 - Teylingers konden vandaag op de parkeerplaats bij station Voorhout gratis een uniek framenummer in hun fiets laten graveren door het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal. Bij dit graveren registreerde het team ook direct de fiets. Veel fietsen zijn nog niet voorzien van een uniek framenummer. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Andreasschool schittert met ‘Fiets-lightning'
ImageVOORHOUT, 5 juli 2017 - De achtste groepers van de Andreasschool zijn klaar voor hun grote stap naar de brugklas. Maandag sloten ze hun basisschooltijd af met een geweldige versie van de musical Grease. Bezoekers kwamen al helemaal in de stemming met de prachtige rode Ford Thunderbird buiten voor de ingang van @hok bij sporthal De Tulp. De voorstelling was voor de ouders in de zaal een ‘trip down memory lane’ met alle bekende liedjes. Met vetkuiven,  leren jackjes  en petticoats straalden de jongens en meiden van het podium. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Projectontwikkelaar koopt Kompasschool
ImageSASSENHEIM, 5 juli 2017 - De voormalige Kompasschool aan de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim is verkocht Studio Pro6 uit Alkmaar. Minstens 30 geinteresseerden hebben informatie opgevraagd over de school. Studio Pro6, gespecialiseerd in het ontwikkelen en ontwerpen van vastgoed, bracht het hoogste bod uit.
 
Oliver! blijft een lust voor het oog
ImageTEYLINGEN, 3 juli 2017 - Het verhaal over het weeskindje Oliver Twist heeft niet veel nodig om harten te stelen, maar Theaterschool Teylingen deed er afgelopen weekend duidelijk toch nog een schepje bovenop. Met de reprise van de voorstellingen uit 2016 zorgde een aangevulde cast in prachtige kostuums wederom voor een feest voor het oog en een muzikale traktatie met aanstekelijke melodieën. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Vanaf 4 juli kunnen auto's niet parkeren op station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 3 juli 2017 - Vanaf dinsdag 4 juli kunnen auto's niet parkeren bij station Sassenheim. Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Vanaf juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek met 240 extra parkeerplaatsen bij het station. Update 4 juli: Vanochtend heeft de gemeente toch nog 9 auto's weg moeten slepen van het parkeerterrein bij het station.
Lees meer...
 
Geslaagd op het Rijnlands Lyceum
SASSENHEIM, 1 juli 2017 - Bij elf leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim kan als nog de vlag uitgehangen worden. Zij zijn geslaagd in het tweede tijdsvak.
Lees meer...
 
Grasaren in gemaaid gras gevaar voor hond
TEYLINGEN, 30 juni 2017 - Hondenbezitters waarschuwen voor het gevaar van grasaren. De grasaren zijn zaden en soort weerhaakjes in de toppen van hoog gras. Als deze zaadjes in de vacht blijven hangen, kunnen ze door de vacht gaan "kruipen" en de huid van de hond binnen dringen. Dit gebeurt meestal tussen de tenen maar het kan overal op het lichaam voorkomen, ook bijvoorbeeld in het oor, het oog of de neus. "In Voorhout is de gemeente volop bezig geweest om met een trimmer al het onkruid langs stoepranden langs paaltjes weg te halen. Met een bladzuiger hebben ze dit de weg op geblazen. Met gevolg dat heel Oosthout bezaaid is met grasaren", waarschuwt Marga de Roos.
Lees meer...
 
Fusieschool Warmond heet De Buitenplaats
ImageWARMOND, 30 juni 2017 - De fusieschool, die ontstaat uit Sophiaschool De Waaier en  PCPO-school Het Landtgoed, krijgt de naam De Buitenplaats. Een naam die volgens de school past bij de omgeving, bij het dorp Warmond en bij de visie van de school. De krimp in het leerlingenaantal in Warmond vereist samenvoeging, zeggen de schoolbesturen. Beide scholen zijn gevestigd in 'Het kloppend hart van Warmond' aan De Krogt. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Geen blokkade gemeenteraad voor vestiging Gamma in Sassenheim
SASSENHEIM, 29 juni 2017 - De gemeente hoeft de onderhandelingen met de Gamma over een vestiging aan de Oosthoutlaan in Sassenheim niet bij voorbaat stop te zetten. De stemming over de motie van ChristenUnie en PvdA is op hun verzoek uitgesteld tot na de zomer. Het CDA zal de motie waarschijnlijk niet steunen, waardoor er geen meerderheid voor is. Dat betekent dat er voor de bouwmarkt een bestemmingsplanwijziging voorbereid kan worden met alle aspecten van de vestiging van Gamma op het bedrijventerrein. De gemeenteraad zal daarover beslissen en inwoners hebben de mogelijkheid om in te spreken.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5432

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs