BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Schenking aan Alzheimer Café Teylingen
ImageSASSENHEIM 17 maart 2016 - Voorzitter Krieno Bolt van Kringloopwinkel Op Dreef in Sassenheim heeft maandag een cheque van € 500,-  overhandigd aan de werkgroep van het Alzheimer Café Teylingen. De werkgroep was zeer verrast door deze onverwachte gift.
Lees meer...
 

Onbemande Tinq benzinepomp bij station
TEYLINGEN, 16 maart 2016 - Het nieuwe tankstation bij station Sassenheim en de oprit naar de A44 wordt verhuurd aan Tinq, een landelijke keten van onbemande tankstations.
Lees meer...
 
Thuiszorg van failliet TSN stopt eind april
TEYLINGEN, 16 maart 2016 - TSN Thuiszorg, tot voor kort de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, is woensdag formeel failliet verklaard. TSN is één van de zorgaanbieders in Teylingen. Inwoners krijgen nog tot eind april 2016 hulp bij het huishouden van TSN medewerkers. Het UWV betaalt de salarissen in deze periode. De ISD Bollenstreek verwacht binnen twee weken duidelijkheid te geven over de zorgaanbieders die klanten van TSN vanaf eind april kunnen overnemen.
Lees meer...
 
Belg aangehouden na schietincident Jagtlustkade in Sassenheim
SASSENHEIM, 13 maart 2016 - Een 21-jarige Belg werd zaterdagavond aangehouden op de Jagtlustkade in Sassenheim nadat daar schoten waren gelost. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen.
Lees meer...
 
Schietincident op Jagtlustkade in Sassenheim
SASSENHEIM, 12 maart 2016 (update) - Na een schietindident in de omgeving van de Jagtlustkade in Sassenheim is zaterdagavond een verdachte opgepakt, zo meldt het Leidsch Dagblad. Bij het incident, dat rond 18.30 plaatsvondt, zouden meerdere voertuigen betrokken zijn geweest. De politie weet niet of daarbij ook gewonden zijn gevallen.
Lees meer...
 
Woningen vluchtelingen in De Waaier te duur
ImageTEYLINGEN, 10 maart 2016 - In het gebouw De Waaier worden geen statushouders opgevangen. De gemeente vindt de investering van 600.000 euro om de voormalige school in Warmond geschikt te maken te hoog. Het college overlegt met woningbouwvereniging Warmunda om een andere locatie in Warmond te vinden voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Update: Op 16 maart is er een inloopbijeenkomst over de huisvesting van statushouders in de Kompasschool in Sassenheim.
Lees meer...
 
Ultieme poging voor fietsroute rond de Kaag
ImageTEYLINGEN, 9 maart 2016 - Wethouder Kees van Velzen gaat de komende 1 tot 2 jaar een "ultieme poging" doen om een fietsroute rond de Kaag te realiseren. Hij beloofde vanavond om hierover te overleggen met agrariërs, natuurorganisaties en andere betrokkenen. Tegen het plan voor een "Rondje Kaag" bestaat veel weerstand bij agrariërs en belangenverenigingen. De fietsroute is al sinds de 2006 een wens in de visie op recreatie en toerisme. VVD, CDA en D66 hebben het ook opgenomen in het coalitieakkoord.
Lees meer...
 
D66: Vuurwerkvrije zones invoeren
TEYLINGEN, 9 maart 2016 - D66 wil in Teylingen vuurwerkvrije zones invoeren. Het college moet volgens Rose Marie Keijzer met inwoners, ondernemers en instellingen inventariseren in welke gebieden het wenselijk is om een vuurwerkvrije zone in te stellen. D66 wil ook een centrale vuurwerkshow organiseren. De VVD heeft al steun uitgespoken voor de motie van D66.
Lees meer...
 
Feestelijke start bouw Hart van Hooghkamer
ImageVOORHOUT, 9 maart 2016 - In aanwezigheid van de toekomstige bewoners en betrokkenen werd werd de start van de bouw van het appartementencomplex Hart van Hooghkamer in Voorhout gevierd. Wethouder Bas Brekelmans en bestuurder Hans Al van wooncorporatie Stek hadden de eer om het feestelijke startsein te geven voor de bouw van de 105 huur- en koopappartementen. (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Jongeren blussen brand Ex-Voto in Voorhout
ImageVOORHOUT, 9 maart 2016 - In jongencentrum Ex-Voto stond woensdagmiddag rond 17:00 uur een oventje in brand waarin Fimo-klei werden gebakken. Zes jongeren hadden net kralen van de klei gemaakt en in de oven gezet om uit te harden. Jongerenwerker Johan Braaksma zegt dat de brandmeldmelinstallatie niet heeft gereageerd op de rookontwikkeling. Hij moest zelf de brandweer bellen nadat drie andere jongeren de brand ontdekten toen zij soep wilden klaarmaken. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Kermis mogelijk in 2017 naar centrum
ImageSASSENHEIM, 6 maart 2016 - De kermis verhuist dit jaar nog niet van de locaties bij zwembad Wasbeek en sporthal De Korf naar het centrum van Sassenheim. Rob Koek, voorzitter van de Oranjevereniging Sassenheim, wil eerst in gesprek met omwonenden. Een ruime meerderheid van de winkeliers is volgens de Oranjevereniging al voor de komst van de kermis naar het centrum. Koek hoopt de kermis en de feesttent in 2017 te kunnen verhuizen.
Lees meer...
 
Teylingen stemt voor ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom
TEYLINGEN, 3 maart 2016 - De gemeenteraad van Teylingen is akkoord met een ambtelijke fusie met Lisse en Hillegom. VVD, CDA, D66 en Trilokaal stemden voor. PvdA en ChristenUnie stemden tegen. Frans Nederstigt noemt de fusie een oplossing voor een probleem dat niet bestaat en vindt dat er onverantwoorde risico's worden genomen. In Lisse en Hillegom hebben de raden unaniem ingestemd met de fusie.
Lees meer...
 
Buurtpreventie met WhatsApp in Voorhout
VOORHOUT, 2 maart 2016 - Een groep Voorhouters heeft het initiatief genomen om een WhatsApp Buurtpreventie te starten. Dit na het succes ervan in omliggende dorpen zoals Sassenheim en Oegstgeest. Het gaat om een moderne variant van buurtpreventie waarbij gebruik wordt gemaakt van de WhatsApp-tool die eenvoudig op een smartphone geïnstalleerd kan worden.
Lees meer...
 
Enthousiaste klussers gezocht voor NLDoet-weekend
TEYLINGEN, 2 maart 2016 - Op 11 en 12 maart vindt het jaarlijkse NLDoet-klussenweekend plaats. Ook allerlei organisaties in Teylingen hebben klussen in de aanbieding. Zij zoeken nog flink wat vrijwilligers.
Lees meer...
 
Pas op voor overstekende zebra’s!
VOORHOUT, 2 maart 2016 - Kinderen van basisschool Antonius en kindercentrum De Speelbrug in Voorhout gaan komende week samenwerken om  bestuurders attent te maken op het feit dat moeten stoppen voor een zebrapad. Automobilisten lijken zich er vaak niet van bewust dat ze voorrang moeten verlenen aan overstekende voetgangers, of mensen die aanstalten maken om over te steken.
Lees meer...
 
Teylingen positief over plan bioscoop CinemA44 in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 26 februari 2016 - NH Bioscopen wil naast Hotel Van der Valk een bioscoop met 6 zalen en 1000 zitplaatsen bouwen. Wethouder Bas Brekelmans ziet de bioscoop met bowlingbaan bij de A44 wel zitten: het college heeft positieve grondhouding uitgesproken over de bioscoop met als voorlopige naam CinemA44. De grote zalen krijgen 216 stoelen in 9 rijen met nog 2 rijen stoelen op het balkon. De bioscoop krijgt 336 parkeerplaatsen.
Lees meer...
 
Nominaties sportprijzen Teylingen bekend
TEYLINGEN, 23 februari 2016 - Wethouder Bas Brekelmans reikt dinsdag 22 maart om 19.30 uur de jaarlijkse sportprijs uit aan de sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd in 2015. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De genomineerde sporters en sportploegen zijn vandaag gepresenteerd.
Lees meer...
 
Teylingen opent alle stembureaus voor Oekraïne-referendum
TEYLINGEN, 22 februari 2016 - Op 6 april 2016 kan op alle stembureaus in de gemeente een stem uitgebracht worden voor het raadgevend referendum. In heel Nederland wordt gestemd over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Andere gemeenten hebben besloten om minder stembureaus dan gebruikelijk open te stellen. In buurgemeente Kaag en Braassem worden in plaats van 14 maar 6 stembureaus geopend.
Lees meer...
 
Haardvuur lijkt op brand in flat Tilbury
ImageSASSENHEIM, 21 februari 2016 - Een bio-ethanol haard bij het raam in een woning op vier hoog aan de Tilbury zorgde zondagavond voor de uitruk van de brandweer uit Voorhout en de ladderwagen uit Lisse. Een voorbijganger zag het haardvuur aan voor een woningbrand en belde de brandweer. Na controle door de brandweer bleek er niets aan de hand.
 
Provincie: Boerderij Oostdam en waaggebouwtje moeten worden gesloopt
ImageVOORHOUT, 19 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland ziet geen mogelijkheden om boerderij Oostdam en het bijbehorende waaggebouwtje te behouden. De provincie kocht het perceel met de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De drie leilindes kunnen wel blijven staan. De waag (weegschaal) uit het waaggebouwtje wordt ter beschikking gesteld aan de Historische Kring Voorhout. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Minderheid in raad Teylingen tegen samenvoegen ambtenaren
TEYLINGEN, 17 februari 2016 - In Teylingen zijn PvdA en ChristenUnie tegen de ambtelijke fusie tussen Hillegom, Lisse en Teylingen. Trilokaal is uitgesproken voorstander van het samenvoegen van de ambtenaren met behoud van de gemeenteraden, wethouders en burgemeesters in de drie dorpen. VVD, D66 en CDA willen nog een aantal aspecten in hun fracties bespreken, maar de kans is groot dat een meerderheid van de gemeenteraad van Teylingen op 3 maart voor de ambtelijke fusie zal stemmen.
Lees meer...
 
Recordbedrag vuurwerkschade in Teylingen
TEYLINGEN, 17 februari 2016 - De gemeente heeft 15.613 euro schade door vernielingen met zwaar vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het bedrag zit aan de bovengrens van de schadebedragen in de regio. Er moeten 16 afvalbakken, 5 hondenzakdispensers en 69 verkeersborden vervangen worden. Ook moesten de ramen van de basisschool de Waaier in Warmond vervangen worden.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende > Einde >>

Resultaten 221 - 242 van 5142

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs