BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingereind wil niet betalen voor nepaward
SASSENHEIM, 19 januari 2017 - Forensisch centrum Teylingereind trekt zich terug als genomineerde voor de titel 'Best Presterende Werkgever 2016' van het Nationale Business Succes Award (NBSA) instituut. Het besluit werd genomen nadat het Vara-programma Rambam liet zien dat een niet-bestaand bedrijf als branchewinnaar uit de bus kon komen met een lovend juryrapport.
Lees meer...
 

Molenstichting gebruikt als proefkonijn in 'beschamend juridisch spel'
TEYLINGEN, 16 januari 2017 - Joost van Doesburg (PvdA) vindt dat de gemeente Teylingen haar advocaten te offensief op burgers en verenigingen afstuurt. Aanleiding voor de constatering is dat stichting De Molen van Sassenheim met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Theo Gozeling, voorzitter De Molen van Sassenheim, vindt het beschamend dat de gemeente zo omgaat met vrijwilligers.
Lees meer...
 
TOV Voorhout reikt prijzen Decemberactie uit
ImageVOORHOUT, 12 januari 2017 - Na inzameling van duizenden kassabonnen die in de tonnen bij de TOV winkeliers waren gedeponeerd, heeft de Notaris Mendels hieruit 48 prijswinnaars getrokken. Deze zijn allemaal gebeld en uitgenodigd voor de prijsuitreiking bij Restaurant Boerhaave voor een gezellige avond. De familie Meijles won de hoofdprijs (foto), een reischeque van 500 euro mede mogelijk gemaakt door Travel XL Beuk. Foto's Mariska de Graaff. 
Lees meer...
 
Vuurwerkschade Teylingen gehalveerd
ImageTEYLINGEN, 12 januari 2017 - Er is in Teylingen voor 7500 euro schade aan gemeentelijke eigendommen veroorzaakt door vandalisme met vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Dit is een halvering ten opzichte van vorig jaar. Burgemeester Breuer vindt het onacceptabel dat er zo veel schade wordt toegebracht aan verkeersborden, prullenbakken en andere eigendommen. De gemeente moest na de jaarwisseling 2015-2016 15.613 euro uitgeven voor schade door vernielingen met zwaar vuurwerk.
Lees meer...
 
Kees van Velzen glorieus Schutterskoning
ImageVOORHOUT, 10 januari 2017 – Met grote overmacht sleepte Kees van Velzen maandag het Schutterskoningschap 2017 in de wacht. Met zeventien punten liet de wethouder rivaal Pilaszek gedesillusioneerd achter. De schutters waren te gast bij biljartvereniging De Agnes in Voorhout. Traditiegetrouw strijden op de eerste maandag na Drie Koningen, Koppermaandag, in sportpark Elsgeest schutters van schuttersvereniging St. Hubertus Voorhout om de titel Schutterskoning. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Vreemde dame doorzoekt huis in Sassenheim
SASSENHEIM, 9 januari 2017 - Zondagavond kreeg een oudere dame uit Sassenheim een vreemde dame aan de deur. Een ongeveer 45-jarige getinte dame, gekleed in een soort stola met een tijgerprint, gaf aan te komen voor een onderzoek van de gemeente. Voor de bewoonster het wist, stond de vrouw binnen en begon in kasten en lades te zoeken.
Lees meer...
 
Ali Alkanaany naar EK rolstoelbasketbal
ImageSASSENHEIM, 9 januari 2017 - De 13-jarige Ali Alkanaany uit Sassenheim is vanaf Schiphol met de de Nederlandse ploeg rolstoelbasketbal tot 22 jaar vertrokken naaar het EK rolstoelbasketbal 2017 in Italië. De groep bestaat uit 10 spelers, hoofdcoach Irene Sloof, een assistent-coach, een teammanager en een fysiotherapeut. De meeste spelers zitten in een rolstoel, een enkele kan lopen. Foto Uiterst rechts Ali Alkanaany op Schiphol
Lees meer...
 
Bloemenbuurt wint Bokkenballentoernooi
ImageVOORHOUT, 9 januari 2017 - Jaren lukte het steeds net niet in de finales, maar dit jaar was het raak. De Bloemenbuurt wist de finale te winnen van het voetbaltoernooi dat carnavalsvereniging de Bokken alweer voor de 24ste keer organiseerde.  In de sporthal Tulp in Voorhout streden twaalf teams de ongelijke maar gezellige strijd om aan het einde de felbegeerde schaal in ontvangst te mogen nemen.
Lees meer...
 
Gratis friet met winnende frietfoto
ImageVOORHOUT, 6 januari 2017 - In oktober deed de familie Ravensbergen uit Voorhout mee met de Nationale Week van de Friet: Evelien en Peter stuurden hun leukste Frietfoto in van zoon Nick met zijn mond vol patatjes en dat bleek het winnende kiekje te zijn. Op woensdag 28 december mocht Nick Ravensbergen (5 jaar) uit handen van Luuk van der Hulst van cafétaria Pim’s Place de prijs ontvangen.
Lees meer...
 
Vrijwilligerswerk: Goed voornemen in 2017?
TEYLINGEN, 5 januari 2017 - Vrijwilligerswerk, de één  besteed een uurtje in de week, de ander is dagen bezig voor een organisatie. Beide zijn even belangrijk en onmisbaar voor de samenleving. Wie als één van de goede voornemens in 2017 het doen van vrijwilligerswerk heeft, kan terecht bij Welzijn Teylingen.
Lees meer...
 
Teylingen betaalde bouwleges bij overjarige bestemmingsplannen terug
TEYLINGEN, 4 januari 2017 - De gemeente heeft vorig jaar 14 aanvragers van een bouwvergunning de betaalde leges terugbetaald. De bestemmingsplannen voor de lokaties waren ouder dan 10 jaar waardoor ruim 45.000 euro moest worden teruggegeven aan de aanvragers. Het gerechtshof in Den Haag heeft op 31 maart 2016 bepaald dat alle betaalde leges terugbetaald moeten worden. Wie dit jaar wil gaan bouwen, ontkomt niet aan het afdragen van de bouwleges omdat de gemeente praktisch alle bestemmingsplannen bijgewerkt heeft.
Lees meer...
 
Pand naar Oud Sassenheim voor 1 euro
SASSENHEIM, 4 januari 2017 - Het college van B&W verkoopt het pand Kagerdreef 72, waar jarenlang een peuterspeelzaal was gevestigd, aan de Stichting Oud Sassenheim (SOS) voor een symbolische bedrag van € 1,-. Hiermee komt een langgekoesterde wens van de SOS in vervulling: een eigen locatie waar een cultuurhistorisch centrum van Sassenheim tot bloei kan komen.
Lees meer...
 
Waarderingsprijs voor KBO Teylingen
ImageTEYLINGEN, 2 januari 2017 - Vandaag reikte burgemeester Carla Breuer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Teylingse Waarderingsprijs 2016 uit aan KBO Teylingen. Sassenheim, Voorhout en Warmond hebben elk hun eigen KBO-afdeling, die zich inzet voor de belangen van 50-plussers. In 2015 besloten de drie besturen hun krachten te bundelen in één overkoepelend bestuur. Daarmee hebben ze ervoor gezorgd dat de drie afdelingen konden blijven voortbestaan, elk met behoud van de eigen identiteit en activiteiten voor senioren. Foto: Burgemeester Breuer met Hans Boere, Dick Voerman en André Bosman van de KBO. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kerstdiner voor alleenstaande Sassemers
ImageSASSENHEIM, 1 januari 2017 - Het bestuur van de Oranjevereniging Sassenheim heeft op 27 december 50 alleenstaande Sassemers uitgenodigd voor een kerstdiner. De Oranjevereniging Sassenheim heeft als doel om voor zoveel mogelijk mensen verbindende activiteiten te organiseren. Voor de gelegenheid had Tarek El Shafey zijn restaurant 'Op Eigen Wijze' ter beschikking gesteld.
Lees meer...
 
Rustige jaarwisseling met minder incidenten
ImageTEYLINGEN, 1 januari 2017 - De hulpdiensten zeggen dat de jaarwisseling in veiligheidsregio Hollands Midden rustig en feestelijk is verlopen. In Teylingen hadden brandweer en politie minder uitrukken dan vorig jaar. De brandweer kreeg 3 meldingen voor meest container- en kleine afvalbranden (vorig jaar 6 meldingen). De politie reed naar 10 incidenten (vorig jaar 18). Doktersdienst Duin- en Bollenstreek hebben 20 personen behandeld voor letsel dat in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling (vorig jaar 15 personen). Foto: De politie controleerde vannacht om 2:00 uur een vreugdevuur in de Sassenheimse Freesiastraat terwijl de brandweer om de hoek van de straat paraat stond. Het vuurtje hoefde niet geblust te worden.
Lees meer...
 
Kerst in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 25 december 2016 - In Warmond werd zaterdag de traditionele kerstsamenzang gehouden. Het kerstverhaal werd verteld door Hans Goudsmit. In Sassenheim werd vrijdagavond een kerst lampionnenoptocht georganiseerd.  De optocht wordt begeleid door de jeugdband van Adest Musica en blaaskapel de Pretnoten uit Lisse.
Lees meer...
 
Werkorganisatie HLTsamen start op 1 januari
REGIO, 24 december 2016 - De nieuwe werkorganisatie HLTsamen is per 1 januari een feit. De organisatie bestaat uit alle medewerkers van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Donderdag stelde het HLT-bestuur de begroting 2017 van HLTsamen vast. Eerder deden de gemeenteraden dit al. De dienstverlening van de gemeenten is rond het einde van het jaar aangepast om op maandag 2 januari  goed van start te kunnen gaan.
Lees meer...
 
Overeenstemming over kap bomen Tulpenstraat
ImageSASSENHEIM 20 december 2016 - Woonstichting Vooruitgang is met omwonenden tot overeenstemming gekomen over de kap van de drie moeraseiken aan de Tulpenstraat in Sassenheim. Bewoners van het appartementengebouw waar de bomen voor staan werden vrijdag 2 december overvallen door een brief van  Vooruitgang dat de bomen de dinsdag daarop dinsdag gekapt zouden worden. Dat leidde tot emotionele reacties .
Lees meer...
 
Expositie 'Het Bollenpalet' in Voorhout
ImageVOORHOUT, 17 december 2016 - Burgemeester Carla Breuer opende donderdagochtend de expositie van schilderijen die gemaakt waren door volwassen cliënten van creatief atelier “Het Bollenpalet”. Op deze dagbestedingsplek van Raamwerk werken zij een paar keer per week aan hun mooie kleurige schilderijen. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Nieuwe jeu de boules baan in Voorhout
ImageVOORHOUT, 17 december 2016 - Teylingen heeft er een jeu de boules baan bij gekregen. Met hulp van de gemeente wist Biljart Vereniging Agnes in Voorhout een nieuwe baan aan te leggen. De baan werd donderdagochtend officieel geopend door wethouder Brekelmans van Sport en Ruimte. (foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Syrische statushouders op kerstmarkt Voorhout
ImageVOORHOUT, 14 december 2016 - Op de jaarlijkse kerstmarkt van de Bartholomeusparochie in Voorhout stond zondag ook een kraam met Syrische vrouwen. Deze vrouwen, statushouders in de gemeente Teylingen, stonden in de kraam met lekkernijen en kunstwerken uit eigen land. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Eerste paal nieuwe kleedkamers Sportpark Roodemolen
ImageSASSENHEIM, 11 december 2016 - Wethouder Bas Brekelmans heeft vrijdag de eerste paal geslagen voor de vier extra kleedkamers op Sportpark Roodemolen. Brekelmans verrichtte de openingshandeling samen met het bestuur van SESRM (Stichting Exploitatie Sportpark de Roodemolen) en de twee voetbalclubs RKVV Teylingen en VV Ter Leede. (Foto: PR Ter Leede)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 5130

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs