BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
PvdA en ChristenUnie willen meer vluchtelingen opvangen
TEYLINGEN, 12 oktober 2015 - De PvdA en de ChristenUnie meer vluchtelingen opvangen dan de ‘tientallen’ extra statushouders die het college wil opvangen. De twee partijen uit de Teylingse gemeenteraad doen hiervoor een oproep aan het College.
Lees meer...
 

Huren niet omlaag door aanpassing punten
TEYLINGEN, 7 oktober 2015 - De meeste huurders bij Woonsichting Vooruitgang krijgen geen huurverlaging als gevolg van de verandering in de woningwaarderingspunten per 1 oktober. "De omzetting heeft bij Vooruitgang nauwelijks gevolgen voor de huidige huur. Dat komt omdat de huidige huur van onze sociale woningen vaak ver onder de maximaal toegestane prijs zit", zegt Johan van Buren van Vooruitgang.
Lees meer...
 
Lokale lasten inwoners blijven gelijk
TEYLINGEN, 29 september 2015 - De gemeente Teylingen heeft maandagavond de begroting 2016-2019 gepresenteerd. De begroting laat een gezonde financiële huishouding zien. De lokale lasten blijven nagenoeg gelijk. Tijdens de vergadering van 5 november neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting.
Lees meer...
 
Sassembourg geeft visitekaartje af
ImageSASSENHEIM, 28 september 2015 - Woonstichting Vooruitgang, zorgstichting ActiVite en de zorgverleners in Sassembourg zijn zichtbaar trots op hun zorg- en wooncomplex. Zaterdag kwamen circa 2000 Sassenheimers een kijkje nemen in Sassembourg. Het oude verzorgingstehuis De Schutse is vervangen door ruimte voor zorgverleners, groepswoningen en huur- en koopappartementen die inmiddels allemaal verhuurd en verkocht zijn. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Wachtrij huurwoning niet langer door vluchtelingen
ImageTEYLINGEN, 26 september 2015 - Het opvangen tientalen van vluchtelingen in Teylingen zal slechts een minimale invloed hebben op de wachtlijst voor sociale huurwoningen. Dat zegt directeur Steven Schrader van woonstichting Vooruitgang. Hij reageert op een aantal negatieve reacties van mensn die bang zijn dat het door de opvang van asielzoekers nog moeilijker wordt om een woning te huren. "Ik voel mij aangesproken om de vluchtelingen te helpen vanwege mijn achtergrond. Mijn ouders waren zelf bootvluchtelingen en kwamen in 1952 vanuit Indonesië naar Nederland. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingen vangt tientallen vluchtelingen extra op
TEYLINGEN, 25 september 2015 - Teylingen zal tijdelijk enkele tientallen vluchtelingen extra opnemen in de gemeente. Vluchtelingen met een vergunning (‘statushouders’) kunnen hierdoor doorstromen naar een tijdelijke woning zodat er ruimte vrijkomt binnen asielzoekerscentra (AZC). Deze ruimte is hard nodig om nieuwe vluchtelingen op te vangen. Bij het zoeken naar tijdelijke opvanglocaties werkt de gemeente samen met Vluchtelingenwerk, Welzijn Teylingen, maatschappelijke organisaties en de woningbouwverenigingen. 
Lees meer...
 
Huurders 't Onderdak worden 3 jaar gecompenseerd voor hogere huur
ImageSASSENHEIM, 25 september 2015 - De huurders in 't Onderdak in Sassenheim worden nog 3 jaar volledig gecompenseerd voor de 135% hogere huren die Teylingen met de Tarievennota wil invoeren. Wethouder Kees van Velzen bereikte hierover een akkoord met verenigingen die ruimten in 't Onderdak huren.
Lees meer...
 
Verdeeld TOV steunt ondernemersfonds
TEYLINGEN, 24 september 2015 - De leden van de Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) zijn verdeeld over het instellen van een Ondernemersfonds in Teylingen. In een ingelaste algemene ledenvergadering op 23 september stemde een kleine meerderheid voor de plannen van het TOV-bestuur met het fonds. De tegenstanders van het fonds, verzameld in de Vrije Ondernemers Teylingen (VOT), hadden verzocht om de extra vergadering.
Lees meer...
 
Oude Koningshuys wordt geveild
SASSENHEIM, 24 september 2015 -UPDATE Het Oude Koningshuys in Sassenheim wordt geveild. De executieveiling in opdracht van de bank vindt op 12 oktober plaats. Het Oude Koningshuys van de Lissese projectontwikkelaar Romeyn werd in 2013 al te koop aangeboden voor bijna 6 miljoen euro. Romeyn kocht het landgoed begin deze eeuw en knapte het helemaal op.
Lees meer...
 
Onderzoek naar sport- en cultuurkorting
ImageTEYLINGEN, 24 september 2016 – De Rekenkamercommissie Teylingen heeft besloten om in 2015  de Regeling sport- en cultuurkorting te onderzoeken. Voor 2016 vraagt de commissie aan inwoners om onderwerpen aan te dragen die de Rekenkamercommissie Teylingen kan onderzoeken. Tijdens de wijkmarkt op 6 oktober in Warmond is de rekenkamercommissie aanwezig om inwoners te informeren over hun werk en kunnen inwoners onderwerpen aandragen.
Lees meer...
 
Politie onderzoekt brand Corn. Verolmeweg
ImageSASSENHEIM, 22 september 2015 - De politie onderzoekt de brand in een vrachtwagen voor een garagebedrijf aan de Cornelis Verolmeweg in Sassenheim. Dinsdagavond rond 22:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Na het blussen van de brand is het gebied rondom het garagebedrijf afgezet. De politie doorzocht het pand. Hierbij werden beschermende schilden gebruikt. Voor zover bekend zijn er ter plaatse geen aanhoudingen verricht.
Lees meer...
 
Afsluiting najaarsfeesten met bier, muziek en vuurwerk
ImageSASSENHEIM, 20 september 2015 - De najaarsfeesten in Sassenheim zijn zaterdag afgesloten met een uitverkochte feestavond met optredens van de Feest piano's en Run4Cover. Om 22.45 werd er een vuurwerkshow afgestoken vanaf het schoolplein van het Rijnlands Lyceum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrachtwagentrekken op de Sportdreef
ImageSASSENHEIM, 20 september 2015 - Zaterdag werd tijdens de najaarsfeesten voor de tweede keer het vrachtwagentrekken georganiseerd. Zeven herenteams en vier damesteams streden om de prijzen. Bij de dames haalden Ilona en Lisamarie net als vorig jaar de eerste plaats en bij de heren wonnen René en Ron. Zij eindigden vorig jaar op de tweede plaats. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Duits Oktoberfest met jodelende Heidi's
ImageSASSENHEIM, 19 september 2015 - Een Duits Oktoberfest in september compleet met jodelende Heidi's. Dat was het thema van het uitverkochte feest in de tent van de Oranjevereniging op vrijdagavond. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Drukte bij tobbetje steken in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 19 september 2015 - Het tobbetje steken is altijd een van de hoogtepunten van de najaarsfeesten in Sassenheim. De Oranjevereniging kon vrijdagmiddag 59 tweetallen inschrijven. Uiteindelijk wonnen Melvin en Daniël met 6 gestoken ringen. Vrijwel iedere deelnemers kreeg wel ergens in de middag een plons water over zich heen, tot vermaak van het publiek op het schoolplein van het Rijnlands Lyceum. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Burgemeester en wethouder bezoeken Alzheimer Café
ImageTEYLINGEN, 17 september 2015 – Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen schonken op maandag koffie tijdens het Alzheimer Café Teylingen. Het onderwerp dementie heeft volgens de bestuurders de belangstelling van de gemeente Teylingen, die ernaar streeft een dementievriendelijke gemeente te worden.
Lees meer...
 
Waterlekkage leidt naar hennepkwekerij
ImageVOORHOUT, 17 september 2015 – Doordat op dinsdagochtend in een winkelpand aan de Herenstraat in Voorhout een waterlekkage in het plafond werd ontdekt, kwam de politie in het bovengelegen ruimte een hennepkwekerij op het spoor. De gealarmeerde politie zag bij de betreffende woning condensvorming op de ramen en rook een henneplucht. (Foto: politie)
Lees meer...
 
Feestelijke Schippertjesdagen in Warmond
ImageWARMOND, 14 september 2015 – Warmond was afgelopen weekend weer het decor van traditionele schepen, klassieke scheepsmotoren en shantykoren. Deze vaste ingrediënten van de Schippertjesdagen trokken weer veel publiek naar Warmond. Wandelend over de nautische markt op de Gemeentehaven hadden de bezoekers al zicht op de vele schepen die aan De Leede waren afgemeerd. Het geluid van de scheepsmotoren vermengde zich met het koorgezang bij de feesttent.
Lees meer...
 
Uitgedost racen over de Herenstraat
ImageVOORHOUT, 13 september 2015 - De Tandemrace en de Solexrace zijn op zaterdagavond de hoogtepunten van de najaarsfeesten in Voorhout. De wedstrijden waarbij de niet de snelheid maar de premiebel en de finishvlag bepalen wie er wint zijn dé gelegenheid voor Voorhouters om volledig uitgedost aan de start te verschijnen. Burgemeester Carla Breuer loste het startschot en gebruikte de finishvlag om de vier manches af te sluiten. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kruising Parklaan-Kerklaan 2 weken dicht
SASSENHEIM, 12 september 2015 - De kruising van de Parklaan met de Kerklaan gaat vanaf 21 september 2 weken dicht. De voetpaden worden opnieuw getegeld en het asfalt van de Kerklaan en de kruising Parklaan wordt vernieuwd. Naar verwachting is het kruispunt na 2 oktober weer open.
Lees meer...
 
In de sloep genieten van het Harbour Concert
ImageSASSENHEIM, 9 september 2015 - Zondagmiddag lagen er tien sloepen afgemeerd in de haven van het Voorhavenkwartier voor het eerste Harbour concert van de Sassenheimse Rotary. Voorzitter Henk Griffioen legde in zijn welkomstwoord uit dat onder het motto muziek voor muziek de opbrengst ten goede komt aan nieuwe trommels voor de jeugdband van Adest Musica. De bezoekers konden genieten van optredens van Crescendo, Adest Musica, DJ4U en de Allstars. De opbrengst, naar verwachting een paar duizend euro, wordt later bekendgemaakt. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Station Sassenheim krijgt parkeerdek met 240 plaatsen
SASSENHEIM, 9 september 2015 - Station Sassenheim krijgt een parkeerdek met 240 extra parkeerplaatsen. De gemeente Teylingen, de provincie en het ministerie van infrastructuur en milieu betalen ieder 1 miljoen euro. Door het grote aantal reizigers (circa 2.700 reizigers per dag) is de parkeerdruk bij het station hoog. Trilokaal is als enige partij tegen het parkeerdek.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 4828

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs