BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
VVD, CDA en D66 willen weer coalitie vormen
TEYLINGEN, 30 maart 2014 - VVD, CDA en D66 zijn gestart met coalitieonderhandelingen voor het bestuur van de gemeente Teylingen. Dezelfde partijen vormen in 2010 ook de coalitie. Trilokaal, met een groei van 2 naar 4 zetels de grootste stijger van de afgelopen verkiezingen, de PvdA en de ChristenUnie komen hierdoor in de oppositie terecht.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Cheque voor Voedselbank Teylingen

ImageTEYLINGEN, 30 maart 2014 - Zorgorganisatie ActiVite overhandigde vorige week een mooie cheque ter waarde € 1500,00 aan de heer Jan Schapink en mevrouw Leonie Zandbergen van De Voedselbank Teylingen. De cheque was de opbrengst van de feestelijke kerstmiddag die ActiVite in december in Voorhout organiseerde.

Lees meer...
 
Nationale Pannenkoekendag in MariŽnhaven
ImageWARMOND, 30 maart 2014 - In woonzorgcentrum Mariënhaven in Warmond werd vrijdag aandacht besteed aan de Nationale Pannenkoekendag. Het pannenkoekenbakken is een initiatief van Stichting DoSocial en Stichting Nationale Ouderendag. Mariënhaven en het muziekcafé werkten hierbij samen om er een gezellige middag van te maken.
Lees meer...
 
Scooterrijder ten val op de Herenweg
ImageWARMOND, 29 maart 2014 - Een scooterrijder kwam vrijdagavond rond 21:00 uur op de Herenweg in Warmond ten val. Hij raakte daarbij een tuindeur. Na controle in een ambulance bleken de verwondingen mee te vallen. De Herenweg is door het ongeval enige tijd afgesloten geweest in de richting van Oegstgeest.
 
Voorhouter (53) overleden na aanrijding
VOORHOUT, 28 maart 2014 - Een 53-jarige snorfietser uit Voorhout is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen van een aanrijding overleden. De man had donderdag 27 maart omstreeks 22.50 uur in Zoeterwoude een frontale aanrijding met een 51-jarige snorfietser uit Hazerswoude-Rijndijk.
Lees meer...
 
Coalitieonderhandelingen beginnen vrijdag
TEYLINGEN, 27 maart 2014 - De onderhandelingen over de vorming van een coalitie in Teylingen beginnen vrijdag. VVD-fractievoorzitter Marlies Volten verwacht morgen een eerste mededeling te kunnen doen over de voortgang. De VVD heeft als grootste partij de afgelopen week geprekken gevoerd met de individuele partijen. Na vrijdag moet duidelijk worden of de VVD-CDA-D66 coalitie in de huidige vorm doorgaat of dat er een andere college wordt gevormd.
 
Petroleumlucht in de Bijleveldlaan in Warmond
ImageWARMOND, 27 maart 2014 – Politie, brandweer en de gemeente zijn donderdagavond druk doende geweest met een sterke petroleumlucht in de Bijleveldlaan in Warmond. De petroleumdamp kwam via het riool een deel van de huizen in de straat binnen. Het doorspoelen van het riool bleek in eerste instantie het probleem niet op te lossen. Het water wat aan de ene kant van de straat het riool werd ingespoten, kwam er aan de andere kant van de straat niet uit.
Lees meer...
 
Van der Zon geeft raadszetel terug
TEYLINGEN, 24 maart 2014 - Wethouder Leo van der Zon (VVD) heeft maandagmiddag gemeld dat hij zijn benoeming tot lid van de gemeenteraad niet zal aannemen. Robin Konings kan hierdoor direct zijn plaats in de gemeenteraad innemen. Van der Zon stond als lijstduwer op de 29e plaats van de VVD lijst en kreeg voldoende voorkeursstemmen voor een plek in de raad. Konings steeg met voorkeursstemmen 3 plaatsen op de VVD lijst waardoor hij nu in de 6-persoons fractie plaats neemt.
 
Obama rijdt over A44 naar Den Haag
ImageSASSENHEIM, 24 maart 2014 - President Obama is vandaag na zijn bezoek aan het Rijksmuseum over de A4 en de A44 naar de Nuclear Security Summit in Den Haag gereden. Foto @Sylviabas.
 
Eerste delegaties NSS over A44
ImageSASSENHEIM, 23 maart 2014 - Het vervoer van delegaties van de Nuclear Security Summit (NSS) over de afgesloten A44 trok zondagmiddag enkele tientallen belangstellenden naar de Warmonderweg waar ze op het viaduct over de A44 uitzicht hadden op de langsrazende auto's en politiemotoren. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Pantserwagens NSS zijn kinderattractie
ImageSASSENHEIM, 22 maart 2014 - Twaalf Fennek pantserwagens van de Koninklijke Landmacht staan sinds zaterdag geparkeerd op de parkeerplaats van sporthal De Korf in Sasenheim. Defensie gebruikt de voertuigen vanaf zondag voor het bewaken van de route over de A44 naar de Nuclear Security Summit (NSS) in Den Haag. Omdat de pantserwagens veel belangstelling trokken, besloten de manschappen van Defensie één Fennek midden op het parkeerterrein te zetten waarna kinderen een kijkje mochten nemen in het voertuig. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Limousines Obama tanken in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 22 maart 2014 - Vier presidentiele limousines van de Amerikaanse president Obama zijn zaterdagmiddag gestopt in Teylingen om te tanken bij het Esso-tankstation aan de Oosthoutlaan. De limousines en de vele beleidingsvoertuigen trokken veel bekijks. De auto van de president, ook wel The Beast genoemd, is een zwaar gepanserde auto van General Motors met de uiterlijke kenmerken van een Cadillac. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Een wilgenhut bouwen voor NLdoet
ImageTEYLINGEN, 21 maart 2014 – Burgemeester Anne Lize van der Stoel en wethouder Leo van der Zon hebben vrijdagmiddag samen met de Voorhoutse jeugdgroep De Helpende Hand Club de handen uit de mouwen gestoken in het kader van de landelijke actie NLdoet. Samen bouwden ze een wilgenhut in het Oosthoutpark in Voorhout. (Foto’s: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Teylingen krijgt weer een vaste burgemeester
TEYLINGEN, 21 maart 2014 – Teylingen krijgt weer een kroonbenoemde burgemeester voor een langere periode. Na het vertrek van burgemeester Sander Schelberg werd de functie vervuld door twee waarnemers. Eerst Marjan van Kampen-Nouwen en sinds 1 december vorig jaar door Anne Lize van der Stoel . De inmiddels vertrokken Commissaris van de Koning, Jan Franssen, hield een vaste benoeming van een burgemeester in Teylingen en de andere Bollenstreekgemeenten tegen om zo een fusie of vergaande samenwerking tussen de gemeenten af te dwingen. Zijn opvolger Jaap smits, stelt de vacatures nu alsnog open, te beginnen in Teylingen. De inwoners van Teylingen mogen nu meepraten over de profielschets voor de nieuwe burgemeester.
Lees meer...
 
Werken in de Bibliotheek tijdens NSS

TEYLINGEN, 21 maart 2014 - De bibliotheek in Sassenheim biedt een uitwijkmogelijkheid aan mensen die maandag en dinsdag door de Nucleair Security Summit 2014 hun werkplek niet kunnen bereiken. De bibliotheek is van 09:00 tot 17:00 uur open en biedt de mogelijkheid om via de vaste pc’s met internetverbinding of het WiFi-netwerk toch te kunnen werken. Ook de vestigingen in Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Oegstgeest van de Bibliotheek Bollenstreek bieden deze mogelijkheid.

Lees meer...
 
Gratis compost als beloning voor scheiden gft
TEYLINGEN, 21 maart 2014 - Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 22 maart kunnen inwoners van de gemeente Teylingen gratis en eenmalig vier zakken compost ophalen bij de voormalige milieustraat aan de Van den Woudestraat 1a in Warmond. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wethouder Van der Zon deelt om 9.00 uur de eerste zakken compost uit.
Lees meer...
 
D66 grootste partij in Warmond
ImageTEYLINGEN, 21 maart 2013 - D66 is in Warmond de grootste partij met 30,3% van de stemmen. In Sassenheim en Voorhout is de VVD de grootste partij. Trilokaal is het populairst in Sassenheim (21,6% van de stemmen in het dorp). De ChristenUnie heeft de meeste aanhang in Voorhout (7% van de stemmen in het dorp). Dit blijkt uit de definitieve resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart.
 
Van Velzen en Van der Zon gekozen met voorkeursstemmen
TEYLINGEN, 21 maart 2014 – Wethouders Kees van Velzen (nummer 9 op de CDA-lijst) en Leo van der Zon (nummer 29 op de VVD-lijst) zijn met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. De voorkeursstemmen zorgen ook voor een aantal verschuivingen in de volgorde in de samenstelling van de gemeenteraad. Dit blijkt uit de formele uitslag van de verkiezingen in Teylingen.
Lees meer...
 
"VVD afgerekend op Haagse politiek"

TEYLINGEN, 21 maart 2014 - De VVD ging bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag van 9 naar 6 zetels. VVD-lijsttrekker Marlies Volten is teleurgesteld over deze uitslag, maar blij dat de VVD nog net de grootste partij is. Volgens Volten is de VVD in Teylingen afgerekend op wat er in Den Haag gebeurd. Dat gevoel heeft ze tenminste.
Lees meer...
 
Trilokaal hoopt op wethouderspost

TEYLINGEN, 20 maart 2014 - Trilokaal bleek vannacht na het tellen van de stemmen één van de grote winaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Teylingen. De lokale partij ging van 2 naar 4 zetels. Lijsttrekker Rob ten Boden hoopt mee te kunnen praten in de college-onderhandelingen en heeft voor zichzelf een wethouderspost Zorg en Welzijn in gedachten. Luister hierboven naar het interview met Rob ten Boden.
 
VVD blijft net aan grootste partij; meeste winst voor Trilokaal

ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 - De voorlopige eindstand van de gemeenteraadsverkiezingen is:

  • VVD: 6 zetels, 24% van de stemmen (- 8% t.o.v. 2010)
  • CDA: 6 zetels, 23% van de stemmen (+ 3% t.o.v. 2010)
  • D66: 5 zetels, 19% van de stemmen(+ 4% t.o.v. 2010)
  • Trilokaal: 4 zetels, 17% van de stemmen (+ 8% t.o.v. 2010)
  • PvdA: 3 zetels, 12% van de stemmen(- 2% t.o.v. 2010)
  • Christenunie: 1 zetel, 5% van de stemmen (+ 1% t.o.v. 2010)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 4294

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2013 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs