BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raad van State buigt zich over bestemmingsplan buitengebied
TEYLINGEN, 21 augustus 2015 – De Raad van State gaat zich buigen over een voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan Buitengebied Teylingen. Het verzoek om de voorlopige voorziening is ingediend namens een eigenaar van een recreatiewoning in de Hofpolder in Warmond. Deze eigenaar is van mening dat het toestaan van recreatie in de Hofpolder en het toestaan van nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven, het rustige woon- en leefklimaat in en om zijn recreatiewoning aantast. Deze verruiming van deze mogelijkheden maakt deel uit van het nieuwe bestemmingsplan.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Nat begin van Kindervakantieweek
ImageWARMOND, 18 augustus 2015 - Onder een dreinende motregen is maandagmorgen voor de 27ste keer de Kindervakantieweek in Warmond van start gegaan. Voorzitter Anne-Marie Sikkking van de Stichting Kindervakantiewerk Warmond hield de moed erin. "Door een beetje regen laten we ons niet afschrikken." Samen met beer Warmi zette zij het lied 'Kom mee, kom mee naar Koudenhoorn' in. Daarbij begeleid door 19 groepen van in totaal 215 jongens en meisjes en plm. 150 vrijwilligers. (Foto’s: Jan Leune)
Lees meer...
 
Teylingen heeft tijdelijk twee burgemeesters
ImageVOORHOUT, 18 juli 2015 – Teylingen heeft tijdelijk twee burgemeesters. Burgemeester Carla Breuer hing maandag een ketting om de hals van de 8 jarige Neo de Jong uit Voorhout. Hij mag zich deze week burgemeester noemen van het tijdelijke huttendorp op het Voorhoutse sportpark. (Foto’s Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Fusie ouderenbonden in Teylingen
TEYLINGEN, 17 augustus 2015 – De drie KBO-afdelingen in Teylingen gaan fuseren. De ouderenbonden uit Warmond, Sassenheim en Voorhout gaan samen in KBO Teylingen. De leden van de bonden moeten maandag 24 augustus nog met de fusie instemmen.
Lees meer...
 
Crowdfunding in plaats van subsidie
TEYLINGEN, 13 augustus 2015 - De gemeente heeft de laatste jaren de subsidiekraan voor verenigingen dichtgedraaid. Crowdfunding is volgens het nieuwe Jacoba van Beierenfonds de alternatieve manier van het financieren van lokale initiatieven. Lokale verenigingen en initiatieven kunnen hiervoor vanaf september terecht bij het fonds dat geld inzamelt bij inwoners en bedrijven. Fonds 1818 verdubbelt de bijdragen.
Lees meer...
 
Volgende fase voor Hooghkamer
VOORHOUT, 13 augustus 2015 – De gemeenteraad van Teylingen zal naar verwachting 24 september de tweede herziening van het bestemmingsplan en exploitatieplan Hooghkamer vaststellen. Dit maakt de bouw van de volgende 317 woningen in de Voorhoutse nieuwbouwwijk in 2016 en 2017 mogelijk. Hiervoor zijn de afgelopen tijd contracten gesloten met de projectontwikkelaars en woningcorporaties die bij de aanleg van Hooghkamer betrokken zijn. De bouw van Hooghkamer gaat ondertussen onverminderd door. Inmiddels zijn 195 van de 850 woningen gerealiseerd.
Lees meer...
 
Sassenheimer aangehouden voor inbraak in Eindhoven
EINDHOVEN, 10 augustus 2015 – De politie hield zaterdagochtend even voor 06.00 uur in Eindhoven een 19-jarige man uit Sassenheim aan voor een poging woninginbraak. Een alerte buurtbewoner belde de politie dat er werd ingebroken in een huis aan de Cotentinlaan en gaf een duidelijk signalement door. Gealarmeerde agenten zochten in de omgeving en zagen al snel een man die exact aan het signalement voldeed.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Jacques Hoornweg
ImageVOORHOUT, 8 augustus 2015 - De heer J. Hoornweg (66) uit Voorhout is vrijdag Koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de kwaliteitsverbetering van de palliatieve zorg in de regio. Loco-burgemeester Van Velzen reikt de onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie van de heer Hoornweg als huisarts in Voorhout. De heer Hoornweg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Tineke Bos)
Lees meer...
 
Werkzaamheden in Sassenheimse bibliotheek
SASSENHEIM, 6 augustus 2015 - In verband met werkzaamheden aan het plafond zal de bibliotheek in Sassenheim vanaf maandag 10 augustus 6 weken lang minder toegankelijk zijn. Na deze opknapbeurt voldoen de plafonds in de bibliotheek weer aan de eisen die door de brandweer gesteld zijn.
Lees meer...
 
Overbosch krijgt Green Flag
ImageVOORHOUT, 31 juli 2015  – Het Overbosch in Voorhout heeft het internationale keurmerk 'The Green Flag' ontvangen. Deze groene vlag wordt jaarlijks uitgereikt aan bijzondere parken en stukken natuur die door vrijwilligers onderhouden worden. Hiermee is het Overbosch het eerste natuurgebied in en tot ver buiten de Randstad dat de Green Flag mag laten wapperen.
Lees meer...
 
Politie zoekt met helikopter naar verdachte
ImageSASSENHEIM, 27 juli 2015 (update) - Een negroïde man tussen de 40 en 50 jaar heeft maandagavond geprobeerd een vrouw te beroven op een hondenuitlaatplaats ter hoogte van de Ruine van Teylingen. Een politiehelicopter cirkelde maandagavond geruime tijd boven Sassenheim. Op de grond zocht de politie met auto's, motoren en bikers naar de verdachte. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Park Rusthoff zwaar getroffen door storm
ImageSASSENHEIM, 27 juli 2015 - De zomerstorm heeft afgelopen zaterdag ook het prachtige Park Rusthoff in Sassenheim niet ongemoeid gelaten. Vooral in het bosgedeelte van het park heeft de meedogenloze storm, gepaard met hevige regenval een ware ravage aangericht.
Lees meer...
 
Video: Omwaaien boom A.v.Leeuwenlaan

SASSENHEIM, 26 juli 2015 - Op de Adelborst van Leeuwenlaan in Sassenheim waaiden zaterdag 25 juli twee bomen om. In deze video van Elco Bouma is te zien dat de tweede boom omwaait. Maarten Reij maakte deze video vanuit een andere hoek.
 
Stormschade in Warmond
ImageWARMOND, 25 juli 2015 - Op de Oranje Nassaulaan in Warmond waaide zaterdag tijdens de storm verschillende bomen om. De wortels namen ook leidingen mee naar boven. De bomen vielen in de richting van de huizen aan de laan, maar die lijken geen grote schade opgelopen te hebben. Het fietspad is voor een deel afgezet.
Lees meer...
 
Schade door vallende bomen tijdens zomerstorm
ImageTEYLINGEN, 25 juli 2015 - Vele bomen in Teylingen bleken vandaag niet opgewassen tegen de zomerstorm. In Sassenheim waaiden twee bomen om op de Adelborst van Leeuwenlaan. Eén van de bomen raakte daarbij een dakkapel. In de Narcissenlaan werden een auto en een lantaarnpaal geraakt door een boom. Ook in Voorhout op de Boekenburglaan viel een boom tegen een auto aan. De brandweer in Warmond zegt dat er 20 bomen zijn omgewaaid in Warmond. Foto's Edwin van der Wijngaard en Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Veel overlast door zomerstorm
ImageTEYLINGEN, 25 juli 2015 - Door storm met zware windstoten zijn in Teylingen vele bomen omgewaaid en takken afgebroken. Diverse straten zijn versperd door omgewaaide bomen en takken.  De politie raadt aan om niet de A44 op te gaan vanwege de vele afgewaaide takken. Bovendien is de snelweg bij de Oude Rijnsbrug ter hoogte van Leiden afgesloten vanwege een ongeluk tijdens werkzaamheden aan de brug. Tussen Haarlem en Voorhout rijden geen treinen door een aanrijding. Een auto en een lantaarnpaal op de Narcissenlaan in Sassenheim zijn geraakt door een omgewaaide boom - foto Fred Meijvogel.
Lees meer...
 
Opbrengst wandelvierdaagse naar Gambia
ImageVOORHOUT, 24 juli 2015 – De Voorhoutse avond-wandel-vierdaagse heeft dit jaar € 850 opgebracht voor het goede doel. De opbrengst van het wandelevenement gaat elk jaar naar een kleinschalig goed doel. Dit jaar was dat een project in Gambia. Piet Dahlkamp ontving hiervoor onlangs in IJssalon Voorhout de cheque van € 850,- uit handen van Theo Smit, secretaris van Oranje Vereniging Voorhout.
Lees meer...
 
Thuiszorg via iPad bij Marente
ImageSASSENHEIM, 24 juli 2015 - Zorgorganisatie Marente is in Sassenheim en Katwijk gestart met thuiszorg via de iPad. Meneer Groen in ’t Woud (71) is één van de eerste cliënten die van Marente een iPad in bruikleen heeft gekregen. Daarmee voert hij elke ochtend een videogesprekje met een verpleegkundige van het thuiszorgteam in Sassenheim . Dan kan hij vertellen hoe het gaat en of hij nog iets nodig heeft. Daarnaast kan hij de iPad ook gebruiken om te bellen met bekenden of om een spelletje te doen.
Lees meer...
 
Vierdaagsekoorts in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 22 juli 2015 - Teylingen is dit jaar weer goed vertegenwoordigd bij de 99ste editie van de Vierdaagse van Nijmegen. Zeker zo’n 26 Voorhouters, waaronder 15 vrouwen en 11 mannen hebben vorige week zondagmiddag alvast een toast uitgebracht op de goede afloop. De meesten lopen met familie of vrienden.
Lees meer...
 
Paard te water aan de Elsgeesterlaan
ImageVOORHOUT, 20 juli 2015 - Maandagavond is een paard te water geraakt in een sloot aan de Elsgeesterlaan in Voorhout. De brandweer uit Rijnsburg heeft met veel moeite het paard weer op het droge gehaald. De reddingsactie trok de nodige aandacht van de andere paarden in de wei. Het paard was zo vermoeid dat het enige tijd duurde voor dat het weer overeind kwam. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
'Nog geen snel internet in Warmond en buitengebieden'
ImageTEYLINGEN, 20 juli 2015 - Zoals het er nu uitziet zal Reggefiber in Warmond geen glasvezelnetwerk aanleggen. Moederbedrijf KPN zal de huidige koperbedrading opwaarderen om zo sneller internet te kunnen leveren. In Sassenheim wordt inmiddels hard gewerkt aan het aanleggen van glasvezel. Woningen aan de rand van de gemeente, de zogenaamde buitengebieden, worden niet standaard voorzien van glasvezel. Het CDA wil dat hier een oplossing voor gevonden wordt. Het is de bedoeling dat Voorhout in 2016 glasvezel krijgt. Foto: Glasvezelverbindingen in een wijkcentrale in Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Gaslek bij aanleg glasvezel
ImageSASSENHEIM, 20 juli 2015 - In de Rembrandtlaan is vanmiddag een gaslek ontstaan tijdens het aanleggen van glasvezelkabels. De Sassenheimse brandweer heeft het lek provisorisch gedicht met tape. Netbeheerder Liander is enkele uren bezig geweest met het repareren van de buis. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 4782

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs