BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Leerlingen KTS debateren over eigen voorzieningen
ImageTEYLINGEN, 13 maart 2018 - Leerlingen van de KTS voerden maandag in de raadzaal van de gemeente Teylingen twee debatten. De leerlingen mochten plaatsnemen op de raadzetels en via de microfoons met elkaar in gesprek gaan. De debatten gingen over ontwerpen van voorzieningen, die de leerlingen op school zelf hadden gemaakt. De beste ontwerpen werden gepresenteerd en daarna volgde een echt raadsdebat tussen de leerlingen. (Foto: De ontwerpers van de Snackkraam samen met Wethouder Kees van Velzen en raadslid Robin Konings.)
Lees meer...
 

Chauffeur bekneld bij lossen siergrind
ImageVOORHOUT, 12 maart 2018 - Een man is maandagochtend gewond geraakt bij het lossen van een zak siergrind op de Distelweg. De chauffeur raakte bekneld onder de hijskraan van de vrachtauto. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd nadat de brandweer hem uit zijn benarde positie had bevrijd. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Pankras speelt familievoorstelling Katprinses
ImageSASSENHEIM, 12 maart 2018 - Pankras speelt op zaterdag 17 maart en 24 maart 2018 Katprinses, een toneelstuk voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. De hebzuchtige prinses Eleanore wil de kat van de boze Bosheks hebben, want zij gelooft dat dit beest over toverkracht beschikt. De Koning en zijn nar Troel gaan het bos in om de goede Magiër Morton over te halen de kat te vangen. Dit lukt weliswaar, maar de Prinses verandert daarbij zelf in een kat en de heks wordt haar baasje. De Koning, de Nar en de Magiër proberen elk Eleanore te bevrijden, verdwalen in het betoverde bos en raken om beurten zelf ook in de macht van de Heks. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Basisschool De Waaier wordt gesloopt
ImageWARMOND, 9 maart 2018 - Het leegstaande gebouw van basisschool De Waaier in Warmond wordt gesloopt. Het pand is in verval geraakt en een geliefd object voor vandalisme. Vorige maand moest de brandweer nog uitrukken, nadat er brand was gesticht in het gebouw.
Lees meer...
 
Beeldbepalende panden beter beschermd
ImageTEYLINGEN, 8 maart 2018 - Naast gemeentelijke- en rijksmonumenten kunnen woningen, bollenschuren en andere objecten nu ook aangemerkt worden als beeldbepalend object. De eigenaar mag het dan niet slopen en hij moet onderhoudswerk (laten) doen die voor instandhouding van het exterieur noodzakelijk is. De raad ging vanavond unaniem akkoord met de nieuwe erfgoedverordening. De hele raad steunde ook een amendement van D66 om ook immaterieel erfgoed zoals Schippertjesdagen, Kuipzwammen of blaarkoppen en lakenvelders, oude runderrassen in de Warmondse weilanden. De inmiddels gesloopte villa Rusthoff. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Nieuw onderzoek veiligheid spoorwegovergang Voorhoutse Herenstraat
ImageVOORHOUT, 8 maart 2018 – De gemeenteraad van Teylingen wil onderzoek naar de veiligheid van de spoorwegovergang op de Herenstraat in Voorhout. De afgelopen twee jaar twee ernstige ongevallen hebben plaatsgevonden, waarvan één met dodelijke afloop. De gemeenteraad heeft hierover vanavond unaniem een motie van D66 en VVD aangenomen. De definitieve oplossing, het verdiept aaanleggen van het spoor door Voorhout kan nog wel 30 jaar duren. Op 11 november 2017 werd een auto aangereden door een trein. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Foto Niels Damen.
Lees meer...
 
Sportprijzen naar HV Foreholte, June van Westing en Jan Randsdorp
ImageTEYLINGEN, 7 maart 2018 - De jaarlijkse Sportprijs Teylingen 2017 is gewonnen door de handbalselectie van Foreholte. De handbalsters uit Voorhout werden vorig jaar kampioen en promoveerden daarmee na 28 jaar weer naar het hoogste niveau van Nederland. De Talentprijs werd gewonnen door hockeyster June van Westing. De Sportbegeleidersprijs ging naar Jan Randsdorp. (Foto: René van Dam v.l.n.r: HV Foreholte (Sportprijs), June van Westing (Talentenprijs) en Jan Randsdorp (Sportbegeleidersprijs)
Lees meer...
 
Rotary Voorhout organiseert diner met statushouders
ImageVOORHOUT, 5 maart 2018 - De Rotary Club Voorhout organiseert 20 maart, samen met café Cheers, Culinair College Beverwijk en Welzijn Teylingen het Reunite Dinner. Rotary leden zetten samen met statushouders uit de gemeente Teylingen, een 5-gangen diner op tafel. Tussen de gangen door kunnen de dinargasten kennis maken met enkele statushouders uit Teylingen en onderdelen uit hun cultuur. (Foto: Mariska de Graaff) Tasnim Jebari, geboren in Syrie en Ina Groen van de Rotary Club Voorhout. Tasnim zal tijdens het Reunite Dinner haar levensverhaal delen met de aanwezigen.
Lees meer...
 
IJsbanen in Teylingen open
ImageTeylingen, 1 maart 2018 - De ijsbanen in Teylingen zijn vandaag open gegaan. Op de Warmondse ijsbaan lag vanochtend 6 cm ijs. Genoeg om de ijsvloer vanaf 10:00 uur vrij te geven voor de schaatsers. Ook in Sassenheim en Voorhout konden de ijzers vanochtend worden ondergebonden. Vele schaatsers maakten daar vandaag en vanavond gebruik van. Ook buiten de ijsbanen werd op diverse bevroren sloten geschaatst. (Foto: Warmondse IJsclub)
Lees meer...
 
Nominaties Sportprijzen Teylingen 2017 bekend
TEYLINGEN, 26 februari 2018 - De voetbalteams Warmunda Vrouwen 1 en Ter Leede Vrouwen 1, de handbalselectie van Foreholte dames 1 en 2 en zeezeiler Pieter Heerema zijn genomineerd  voor de Sportprijs Teylingen.  Bij de talenten maken schaatsster Patricia Koot (13), hockeyster June van Westing (14), scheidsrechter Yodi Monteny (17) en rugbyer Mark van Loon (18) kans op de prijs. Ook wordt op dinsdag 6 maart voor de derde keer de Sportbegeleidersprijs uitgereikt.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad verdeelt geld
ImageTEYLINGEN, 23 februari 2018 - Vier Teylingse projecten kregen donderdagavond in totaal € 2000,- toebedeeld door de kindergemeenteraad van Teylingen. Twintig leerlingen van De Achtbaan (Cluster), De Andreasschool en De Startbaan waren deze avond de kinderraadsleden. En het bleek nog niet zo makkelijk een raadsmeerderheid te krijgen voor de verdeling van het geld.
Lees meer...
 
De Rijdende Rechter in Warmond
ImageWARMOND, 20 februari 2018 - De Rijdende Rechter komt vrijdag 23 februari recht spreken in Warmond. Mr. John Reid buigt zich in de opname van het KRO-NCRV programma over een conflict rondom de aankoop van een scootmobiel. Het is voor belangstellenden mogelijk om deze opname bij te wonen. (Foto: KRO-NCRV)
Lees meer...
 
Wethouder Kees van Velzen stopt na de verkiezingen
ImageTEYLINGEN, 19 februari 2018 - Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart zet wethouder Kees van Velzen (CDA) een punt achter zijn politieke carrière in Teylingen. In totaal was hij twintig jaar actief: eerst als raadslid, later als wethouder. Van Velzen is eerder deze maand nog wel op de kieslijst van het CDA gezet. "Ik merkte dat ik deze raad niet altijd kon bieden wat zij nodig hadden om tot een goed besluit te komen", zegt Van Velzen over zijn vertrek.
Lees meer...
 
Wethouder plant 'compensatiebomen'
ImageVOORHOUT, 19 februari 2018 - Wethouder Bas Brekelmans heeft dinsdag een boom geplant ter compensatie van bomen die straks gekapt gaan worden voor de aanleg van de Noordelijke Randweg. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Historische panden krijgen weer bescherming
TEYLINGEN, 19 februari 2018 - Monumenten in Teylingen kunnen voortaan weer op enige bescherming rekenen. Nadat het gemeentebestuur het monumentenbeleid in Teylingen in 2013 had afgeschaft, zijn vele historische gebouwen aan de sloophamer ten prooi gevallen. Zo zijn de afgelopen jaren o.a villa West End en het oude witte huisje in Sassenheim en boerderij Oostdam in Voorhout  met de grond gelijk gemaakt. Met een nieuwe erfgoedlijst moeten in ieder geval 75 nog overgebleven beeldbepalende panden worden beschermd. De commissie Ruimte stemde hier afgelopen week mee in.
Lees meer...
 
Sleutels ingeleverd door carnavalsverenigingen
ImageSASSENHEIM, 14 februari 2018 - In Voorhout en Sassenheim zijn de sleutels van de dorpen weer ingeleverd bij het gemeentebestuur. De sleutel werd in Sassenheim verricht door wethouder Arno van Kempen en CDA-raadslid Tewis Zandbergen. Met enige aarzeling leverden Saksenprinsen Michel en Ronald en jeugdprins Daan hun sleutels weer in. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vrijwillige brandweer Sassenheim Grootste Asbak van De Saksen
ImageSASSENHEIM, 13 februari 2018 - Carnavalsvereniging De Saksen heeft dinsdagavond de vrijwillige brandweer in Sassenheim uitgeroepen tot Grootste Asbak van De Saksen. De brandweermannen en -vrouwen dachten dat ze naar een oefenlocatie gingen, maar aangekomen in 't Onderdak bleek dat ze opgewacht werden door De Saksen. De asbak is een vrijwilligersprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door De Saksen.
Lees meer...
 
Verziekte verhoudingen en weglekkend geld bij Vooruitgang
TEYLINGEN, 13 februari 2018 - De verhouding tussen directeur Steven Schrader van Vooruitgang en de Raad van Commissarissen (RvC) van de Woonstichting is de afgelopen jaren zodanig verslechterd, dat er uiteindelijk sprake was van een onwerkbare situatie. Schrader zou moeite hebben met tegenspraak. En geld dat bedoeld was voor sociale woningbouw lekte weg naar grondaankopen en de bouw van Sassembourg in Sassenheim. Dit beeld komt naar voren uit twee brieven van de Autoriteit Woningcorporaties (Aw) die PvdA-raadslid Joost van Doesburg boven water heeft gekregen. De spanningen leidde uiteindelijk tot het opstappen van de volledige RvC begin december en de ondertoezichtstelling van Vooruitgang.
Lees meer...
 
Brandstichting in leegstaand gebouw De Waaier in Warmond
ImageWARMOND, 11 februari 2018 - UPDATE De brandweer heeft zondagmiddag een brandje geblust in het leegstaande gebouw aan het Leerpad waar voorheen basisschool De Waaier was gevestigd. Op de vloer van de toiletten is 'brandend materiaal' aangetroffen. Aangezien het gebouw leeg staat en de toegangen zijn dichtgetimmerd, is het vermoeden dat er sprake is van brandstichting. (Foto's Bart Kool.)
Lees meer...
 
Gezellige carnavalsoptocht in Voorhout
ImageVOORHOUT, 10 februari 2018 - Voorhout beleefde zaterdag weer een gezellige carnavalsoptocht met veel verschillende deelnemers. Carnavalsprins Ron Kortekaas gaaf met schaatsen en fietsen als hobbies inspiratie voor een aantal groepen. De prins zelf stond met prinses Sandy op de brug bij Bartlehiem op de elfstedenroute. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Carnaval door Sassenheim met auto Verstappen en Lion King
ImageSASSENHEIM, 10 februari 2018 - Zaterdagmiddag reed de carnavalsoptocht weer door Sassenheim. De wagenbouwers en kostuummakers hadden goed hun best gedaan. Opvallende deelnemers waren een enorme Formule 1 auto van Max Verstappen en vele dieren op en rondom de wagen van musical The Lion King.  In de optocht reden De Saksen, De Gaapstokken, CV Hillegom, De Noortukkers en De Plasduikers mee. De Saksen hebben dit jaar Prins Michel en Prins Ronald, een eeneiige tweeling. Het thema op de kar was daarom: "De Saksen zien dubbel". Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Ab Koomen Bok-aal uitgereikt bij De Bokken
ImageVOORHOUT, 10 februari 2018 - Pim van Kempen, oud-prins bij De Bokken, heeft vandaag voor het eerst de Ab Koomen Bok-aal gekregen. Het beeld van een bok, ter nagedachtenis vorig jaar overleden Ab Koomen, wordt jaarlijks als aanmoedigingsprijs voor een deelnemer aan de carnavalsoptocht overhandigd. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 5434

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs