BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Forse kritiek op college van B&W in verkiezingsprogramma PvdA
TEYLINGEN, 13 januari 2018 - UPDATE De PvdA Teylingen zet zich met haar deze week gepresenteerde verkiezingsprogramma 'Samen vooruit'  af tegen "de rechtse colleges van B&W die in de afgelopen acht jaar de macht hebben gehad in de gemeente Teylingen. Colleges die niet in staat blijken om wachtlijsten voor betaalbare woningen weg te werken of de verkeersveiligheid in Teylingen te verbeteren", zo schrijft de PvdA in een toelichting op het programma. Daarnaast is er kritiek op de bestuurscultuur en de invloed die projectontwikkelaars hebben op het college.
Lees meer...
 

Theater Het Trefpunt bruisend 2018 in met nieuwe zaalsponsoren
ImageWARMOND, 11 januari 2018 - Afgelopen zondag hield Theater Het Trefpunt haar nieuwjaarsborrel. Wethouder van kunst & cultuur Arno van Kempen was ook van de partij en dat was niet alleen voor de feestelijke bubbels. Hij onthulde namelijk de nieuwe namen van de twee theaterzalen waarover Het Trefpunt beschikt. Foto's Henk Keijzer.
Lees meer...
 
Inschijven voor glasvezel in buitengebied Warmond
ImageWARMOND, 11 januari 2018 - GlasDraad Groene Hart is gestart met een glasvezelcampagne in het buitengebieden van Warmond (ten oosten van de Kagerplassen), Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Na een succesvolle interessepeiling kunnen bewoners en ondernemers zich nu inschrijven voor internet, tv en telefoon over glasvezel. Als 50% van de bewoners meedoet wordt er begonnen met de aanleg van glasvezel. De planning is dat alle aangemelde adressen in het buitengebied begin 2019 zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Lees meer...
 
Katholieke en protestants-christelijke scholen fuseren als Sophia Scholen
ImageTEYLINGEN, 11 januari 2018 - Per 1 januari 2018 vormen de Sophia stichting en de stichting voor Protestants-Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) de nieuwe stichting Sophia Scholen. Er is in het afgelopen jaar veel werk verzet ter voorbereiding op de fusie. Tien van de dertig Sophia scholen staan in Teylingen. Kinderen op de Buitenplaats in Warmond proosten op de nieuwe naam en logo van de Sophia Scholen. Foto Frank van Beek.
Lees meer...
 
Etos Voorhout verhuist
ImageVOORHOUT, 9 januari 2018 – Etos aan de Voorhoutse Herenstraat gaat verhuizen. De winkel vestigt zich verderop in de straat op nummer 45, in een pand vlakbij de Sint-Bartholomeüskerk. Woensdag 17 januari om 9.00 uur vindt de opening van de gloednieuwe Etos plaats. Foto: Het team van de Etos van links naar rechts Monique van Gellekom, Kim Broekhuizen en Sandra Wijnands.
Lees meer...
 
Jongeren maken beschutting voor ontmoetingsplek Voorhout
ImageVOORHOUT, 9 januari 2018 - De jongeren ontmoetingsplek (JOP), die enige jaren geleden door de jeugd van de KTS bij de skatebaan van Elsgeest werd geplaatst,  is vorige week door jongeren opgeknapt. De jongeren, die zelf gretig gebruik maken van de locatie, lieten weten last te hebben van de wind en regen. Ondanks de overkapping wist de regen en de wind het hang-genot van de jongeren toch te verstieren en moest er een oplossing komen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Dubbel jubileum in Apotheek Warmond
ImageWARMOND, 4 januari 2018 - Behalve de plaatselijke huisartsen is er waarschijnlijk niemand die zoveel kennis heeft van de ziekten en kwalen van Warmonders als de 57-jarige apothekersassistente Wilma Gerbrands. Sinds de apotheek in de Dorpsstraat bestaat - deze week exact 25 jaar - is de goedlachse Wilma daar werkzaam. Er wordt deze maand dus een dubbel jubileum gevierd in de apotheek.
Lees meer...
 
Videoverslag Nieuwjaarsreceptie Teylingen

TEYLINGEN, 2 januari 2018 - De gemeente Teylingen hield dinsdagavond de traditionele nieuwjaarsreceptie. Vele Teylingers hadden de regen getrotseerd om de gemeentebestuurders en elkaar de beste wensen over te brengen. Burgemeester Carla Breuer ging in haar nieuwjaarstoespraak in op de vele gesprekken die ze de afgelopen jaren met inwoners van Teylingen heeft gevoerd. De verslagen van die gesprekken zijn nu gebundeld in het boek 'Verhalenkaravaan' dat op de receptie werd gepresenteerd. Daarnaast werd de vernieuwde Teylingse Waarderingsprijs 2017 uitgereikt aan de Oranje Vereniging Voorhout, de Oranjevereniging Sassenheim en de Vereniging tot viering van Warmonds feesten.
Lees meer...
 
Waarderingsprijs 2017 voor drie ‘feest’ verenigingen
ImageTEYLINGEN, 2 januari 2018 - De Teylingse Waarderingsprijs 2017 gaat naar de Oranje Vereniging Voorhout, de Oranjevereniging Sassenheim en de Vereniging tot viering van Warmonds feesten (VWF). Burgemeester Carla Breuer reikte de prijs vanavond uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Kerstdiner levert 1500 euro op voor stichting De Zevensprong
ImageSASSENHEIM, 2 januari 2018 -  De Oranjevereniging Sassenheim organiseerde op 27 december voor de tweede keer samen met restaurant Op Eigen Wijze een kerstdiner voor bijna 50 alleenstaanden. De eigenaar van het restaurant, Tarek El Shafey, zei dat de bijdrage van de Oranjevereniging voor het diner naar een goed doel moest gaan. Epco Boerema, voorzitter van Stichting De Zevensprong, kreeg daarom een cheque van 1500 euro voor de ondersteuning van activiteiten voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Foto Oranjevereniging Sassenheim.
Lees meer...
 
Albert Heijn Sassenheim 11 dagen dicht voor verbouwing
SASSENHEIM, 2 januari 2018 - De Albert Heijn aan het Voorhavenkwartier in Sassenheim wordt van vrijdag 19 januari tot en met maandag 29 januari verbouwd en is gedurende de verbouwing gesloten. Het personeel haalt de winkel op donderdagavond leeg en organiseert dan als teambuilding een lasergame tussen de lege schappen. Op dinsdag 30 januari 2018 opent de winkel om 16.00 uur weer de deuren met een groot versplein bij de ingang van de winkel.
Lees meer...
 
Flinke brand in woning Gladiolenstraat tijdens jaarwisseling
ImageTEYLINGEN, 1 januari 2018 - Een eerste inventarisatie door de hulpdiensten laat zien dat de afgelopen oudejaarsnacht in de Veiligheidsregio Hollands Midden rustiger is verlopen dan in de voorgaande jaren. In Sassenheim rukte de brandweer een half uur voor de jaarwisseling uit voor een flinke brand in een appartement aan de Gladiolenstraat. Er waren diverse omstandigheden die leidden tot het vermoeden van brandstichting. De politie onderzoekt daarom de oorzaak van de brand. De brandweer reed totaal in Teylingen naar twee meldingen, vorig jaar waren dit drie meldingen. De politie behandelde twee jaarwisseling gerelateerde incidenten ten opzichte van tien meldingen vorig jaar.
Lees meer...
 
Terugblik op Teylingen in 2017
ImageTEYLINGEN, 31 december 2017 - Welke verhalen op De Teyding werden het afgelopen jaar het meest gelezen? Vele hondenbezitters waren in juni bezorgd over hondenronselaars die op een vreemde manier aandacht hadden voor hun viervoeter . Het artikel hierover werd het meest gelezen. De tuinbrand die bijna De Oude Tol in vuur en vlam heeft gezet was het tweede meest gelezen artikel (foto). Plannen voor een Gamma-vestiging in Sassenheim, theaterschool Teylingen, fietsendiefstal, de brand in de Sassenheimse woonboerderij en het tekort aan parkeerplaatsen in de Herenstraat trokken ook veel aandacht.
Lees meer...
 
Lichtjesoptocht met kerstman in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 23 december 2017 - Zaterdagavond liepen vele kinderen met de kerstman mee in de lichtjesoptocht door Sassenheim. Onder muzikale begeleiding van een orgelman en de Nu je er toch band liep de optocht door tot het eindpunt bij de kerstboom op de Hoofdstraat. Daar kon een spies met marshmallows geroosterd worden en gingen kinderen op de foto met de kerstman. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Hulp voor Voorhouters die slachtoffer werden van nep-hovenier
ImageVOORHOUT, 23 december 2017 - Een stel aan de Baarslaan in Voorhout kan toch nog met een goed gevoel de kerst in, nadat ze eerder het slachtoffer werden van een malafide hovenierbedrijf. Die vernielde de voortuin en dwong de bewoners vervolgens daar een fors bedrag voor te betalen. Met hulp van buren en hovenier Martijn Heemskerk is vrijdag de tuin weer opgeknapt. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Woonstichting Vooruitgang onder verscherpt toezicht
SASSENHEIM, 22 december 2017 - Woonstichting Vooruitgang is donderdag onder verscherpt toezicht gesteld door de Autoriteit woningcorporaties, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. De aanleiding zijn de zorgen en twijfels over de governance processen (sturen, beheersen, toezicht houden en verantwoorden) bij de woonstichting. De gehele Raad van Commissarissen is op 8 december opgestapt.
Lees meer...
 
Ondernemers, jeugd en natuurbehoud in verkiezingsprogramma ChristenUnie
ImageTEYLINGEN, 21 december 2017 - De ChristenUnie Teylingen wil meer aandacht voor de ondernemers van Teylingen, de ontwikkeling van jeugd in de gemeente en een betere bewustwording van natuurbeheer en -behoud. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat de lokale partij vorige week vaststelde. De huidige fractievoorzitter, Frans Nederstigt, wordt lijsttrekker voor de ChristenUnie. (foto: Een selectie kandidaten van de kieslijst. Van links naar rechts: Joshua Nederstigt, Jack Knetsch, Mirjam Mack, Pieter Janssen, Frans Nederstigt, Frans Plevier, Shari van den Hout, Joanne de Mooij en Peter Heemskerk.)
Lees meer...
 
D66 met Fred Koot duurzaam de verkiezingen in
ImageTEYLINGEN, 20 december 2018 - D66 Teylingen gaat met Fred Koot als lijsttrekker en een verkiezingsprogramma met als titel ‘Optimistisch, Betrokken en Duurzaam Teylingen’ de gemeenteraadsverkiezingen in. Fred Koot is nu al gemeenteraadslid en was dit ook in de jaren 90 bij de toenmalige gemeente Sassenheim. Op de kandidatenlijst staan in totaal 20 leden, inclusief wethouder Arno van Kempen als lijstduwer. (Op de foto: v.l.n.r. Katja Heede, Fred Koot, Jos Bauman, Edith Alkemade, Joren Noorlander, Bart van der Ploeg, Arno van Kempen en René Hartveld).
Lees meer...
 
Tweede kerstdiner tegen eenzaamheid
ImageSASSENHEIM, 19 december 2017 - De Oranjevereniging organiseert voor de tweede keer samen met restaurant Op Eigen Wijze een kerstdiner voor alleenstaanden. Net als vorig jaar zal er op 27 december, 3e kerstdag, een gezellig driegangendiner worden geserveerd door de vrijwilligers van de Oranjevereniging.
Lees meer...
 
Rekenkamer: Kleinere blauwe parkeerzone Warmond en meer controles
ImageTEYLINGEN, 19 december 2017 - Wie in Teylingen parkeert, doet er goed aan om in de blauwe zones de parkeerschijf neer te leggen en de maximale parkeertijd in de gaten te houden. De Teylingse rekenkamer raadt aan om in Warmond een kleinere blauwe parkeerzone in te stellen. In de blauwe zone van Warmond wordt nu niet gehandhaafd. Bij een kleinere zone rondom bedrijven en instellingen moet daar verandering in komen. De rekenkamer wil in Sassenheim extra controle op de maximale parkeertijd en gebruik van de parkeerschijf. Werknemers van bedrijven staan soms overdag voor een langere periode geparkeerd.
Lees meer...
 
Flyer-actie tegen auto-inbraken op station
ImageSASSENHEIM, 18 december 2017 - De politie heeft maandagochtend in samenwerking met de gemeente Teylingen een “flyer-actie” houden tegen autodiefstallen en auto-inbraken in de nieuwe parkeergarage van station Sassenheim. Daarbij werd meteen gecontroleerd wat de automobilisten zoal in het zicht in hun auto achterlaten. Als de agenten autodieven waren geweest, hadden ze maandag een aardige buit gehad. (Foto's: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Warmond in kerstsfeer
ImageWARMOND, 17 december 2017 - Bezoekers van de jaarlijkse kerstmarkt op het plein bij de dorpspomp in Warmond konden zondag al even helemaal in de sfeer van de feestdagen komen. Er konden alvast ingrediënten voor het kerstdiner worden geproefd en er was van alles te vinden om het huis in een kerstsfeer te brengen. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 5380

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs