BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
JCV wint 'Let me entertain you'
ImageVOORHOUT, 11 januari 2014 - De JeugdClubs Voorhout (JCV) heeft op 10 januari ‘Let me Entertain you” van de carnavalsvereniging De Bokken uit Voorhout gewonnen. De winnende act was een dynamische en gevarieerde bloemlezing van kampthema’s die zij jaarlijks voor de kinderen uit Voorhout organiseren. Voor Prins Mart I was dit optreden een feest van herkenning omdat hij al jaren verbonden is aan de JCV. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Auto botst met buslijn 50
ImageWARMOND, 11 januari 2015 - Op de Leebrug in Oegstgeest zijn zaterdagmiddag een Arriva bus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Arriva Lijn 50 reed op dat moment richting Warmond. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Foto Mariska de Graaff.
 
Verkeersconflict leidt tot bedreiging met mes
SASSENHEIM, 8 januari 2015 - Een verkeersconflict op de A44 tussen Warmond en Sassenheim leidde er dinsdag 6 januari toe dat een automobilist een andere weggebruiker met een mes bedreigde.
Lees meer...
 
Waardering voor de heere Schouten
ImageWARMOND, 3 januari 2015 - Tijdens de nieuwjaarsontmoeting van de gemeente op 2 januari 2015 reikte burgemeester Carla Breuer de Teylingse Waarderingsprijs 2014 uit aan de Stichting voetveer Warmond vanwege de exploitatie van het voetveer “de heere Schouten”. De Waarderingsprijs wordt jaarlijks aan een bedrijf, instelling of persoon toegekend die op een bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Veiligheidsregio: Feestelijke jaarwisseling
TEYLINGEN, 1 januari 2015 - De jaarwisseling is volgens de Veiligheidsregio Hollands Midden feestelijk en rustig verlopen. De brandweer kreeg in Teylingen 9 meldingen, voornamelijk container- en kleine afvalbranden (jaarwisseling 2013-2014: 11 incidenten). Eén van deze branden betrof een zeer grote brand in een opslaggebouw van Oskam aan de Akervoorderlaan in Voorhout. De politie ging naar 19 incidenten, het merendeel vernielingen en vuurwerk (jaarwisseling 2013-2014: 20 incidenten).
Lees meer...
 
Enorme brand in bollenschuur Oskam aan de Akervoorderlaan in Voorhout
ImageVOORHOUT, 31 december 2014 - Bollenkweker W. Oskam & Zn is voor de tweede keer getroffen door een enorme brand die nu het pand aan de Akervoorderlaan in Voorhout heeft getroffen. Bij aankomst van de brandweer bleek meteen dat de bollenschuur niet meer te redden was. De inzet van de brandweer was daarom gericht op het behouden van de naastgelegen woning en schuren. Inmiddels is het sein Brand meester gegeven. De schuur en een enorme stapel houten kisten zal helemaal uitbranden, maar verdere uitbreiding is voorkomen. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Kerstsamenzang in Warmond
ImageWARMOND, 24 december 2014 - Op Kerstavond werd de jaarlijkse kerstsamenzang in Warmond gehouden op het plein bij de pomp. Het (klassieke) kerstverhaal werd dit jaar voorgelezen door Bram van Leuveren. Bekijk de fotoreportage van Henk Keijzer. De redactie van De Teyding wenst iedereen hele mooie feestdagen en een gelukkig 2015.
 
Vuurwerkbom legt treinverkeer tussen Haarlem en Voorhout stil
REGIO, 23 december 2014 - Het treinverkeer tussen Haarlem en Voorhout is dinsdagmiddag stilgelegd door een ontplofte vuurwerkbom. Door de ontploffing kwam bij station Hillegom een lichtbak naar beneden. Vanwege het onderzoek kunnen reizigers tussen Haarlem en Voorhout tijdelijk niet met de trein.
Lees meer...
 
Overvolle kerk tijdens kerstconcert
ImageVOORHOUT, 22 december 2014 - In de Voorhoutse Bartholomeuskerk werd afgelopen zaterdag 20 december een drukbezocht kerstconcert gehouden door het harmonieorkest van muziekvereniging St. Cecilia. Om half acht opende de kerk haar deuren om zich zeer snel te laten vullen door het massaal toegestroomde publiek. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Inzamelingsactie medewerkers gemeente Teylingen voor voedselbank
ImageTEYLINGEN, 19 december 2014 - Medewerkers van de gemeente Teylingen overhandigden donderdag een cheque van €1380,- aan de heer Jan Schapink, secretaris van de voedselbank in Teylingen. Geïnspireerd door Het Glazen Huis van Serious Request hebben de medewerkers van de gemeente Teylingen tijdens hun eindejaarsviering op 12 december geld opgehaald en levensmiddelen ingezameld voor de voedselbank. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Sfeervol Kerstconcert Crescendo Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 17 december 2014 – Het traditionele Kerstconcert van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim, op zaterdagmiddag 13 december, was anders dan anders. Niet alleen speelden de twee jongste jeugdorkesten van de vereniging, ook een Kopergroep, kinderkoor en blokfluitgroep deden mee. In de sfeervol aangeklede Julianakerk klonken veel kerstliederen die het publiek gedeeltelijk mee mocht zingen.
Lees meer...
 
Thuiszorg Marente in wijkteams
VOORHOUT, 17 december 2014  – Cliënten van Marente Thuiszorg in Voorhout krijgen hun zorg voortaan van kleinschalige wijkteams. De wijkteams regelen zoveel mogelijk zelf, zonder directe tussenkomst van een manager of planner. Dit geeft de teams veel vrijheid om zelf/samen met cliënten af te spreken hoe zij de zorg willen krijgen.
Lees meer...
 
Suzuki Splash rijdt slootje in
ImageSASSENHEIM, 17 december 2014 - Een bestuurster van een gloednieuwe Suzuki Splash is woensdagochtend met haar auto te water geraakt in een slootje langs de Keerweerlaan. Omstanders haalden de bestuurster uit de auto waarna zij werd nagekeken in de ambulance. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Najaarsfeesten Sassenheim op dvd
ImageSASSENHEIM, 16 december 2014 - Wie afgelopen herfst de najaarsfeesten in Sassenheim heeft bezocht, heeft hem misschien wel zien rondlopen: Piet Molenaar van TGP Media Producties. Met zijn camera’s heeft hij zo'n beetje alles wat er te doen was vastgelegd voor het nageslacht.
Lees meer...
 
Stichting Bloemencorso Bollenstreek zoekt vrijwilligers
ImageREGIO, 16 december 2014 - Altijd al een groot gevoel voor maatschappelijke betrokkenheid gehad? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Stichting Bloemencorso Bollenstreek is op zoek naar vrijwilligers, want zonder vrijwilligers is er geen corso. Dus heb je nog een paar uurtjes over of wil je ervaring opdoen, pak dan je kans. Vrijwilligerswerk voor het Bloemencorso van de Bollenstreek geeft niet alleen oneindig veel voldoening, maar staat ook nog eens goed op je CV.
Lees meer...
 
Gezellige kerstmarkt in Voorhout
ImageVOORHOUT, 15 december 2014 - Het weer werkte mee gistermiddag, en het was dan ook gezellig op de kerstmarkt. Er was letterlijk weer van alles uit de kast gehaald in Voorhout om er iets leuks van te maken. (Foto's Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Ruimtelijk beleid Teylingen tot 2030 vastgelegd in structuurvisie
TEYLINGEN, 12 december 2014 - Het ruimtelijk beleid van de gemeente Teylingen tot het jaar 2030 is vastgelegd in de ontwerp-structuurvisie ‘Teylingen 2030 Duurzaam Bloeiend'. Dit document ligt met de bijbehorende Planmilieueffectrapport (Plan-m.e.r.) vanaf donderdag 15 januari 2015 zes weken ter inzage. Ook kunnen de documenten nu al worden gedownload vanaf www.teylingen.nl/structuurvisie.
Lees meer...
 
Winnaars Vrijwilligersprijzen 2014
ImageTEYLINGEN, 11 december 2014 - Op woensdag 10 december 2014 reikte wethouder Arno van Kempen de Teylingse Vrijwilligersprijs uit aan vier Teylingers, die zich al jarenlang als vrijwilliger belangeloos inzetten voor de maatschappij. In Voorhout won Bert Pilaszek, in Warmond Marijke van Leenen en in Sassenheim Piet Dahlkamp. Aanstormend talent is Rob van der Zwet. Het vrijwilligerscompliment gaat dit jaar naar de scouting Boerhaavegroep. De prijsuitreiking vond plaats in Cheers. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Uitbreiding sportpark Elsgeest vertraagd

VOORHOUT, 10 december 2014 - De geplande uitbreiding van Sportpak Elsgeest loopt al voor de start vertraging van ongeveer een jaar op. De aanleg gaat volgens de nieuwe planning in de zomer van 2016 van start.

Lees meer...
 
Marc Witteman wordt burgemeester in Stichtse Vecht
Teylingen, 10 december 2014 - Marc Witteman (53, PvdA) is voorgedragen als nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht, een fusiegemeente in het westen van Utrecht. Witteman is nu gedeputeerde in de provincie Flevoland. In 2005 was hij waarnemend burgemeester in Warmond, in aanloop naar de fusie tot de gemeente Teylingen. Witteman was teleurgesteld toen de post van waarnemend burgemeester van de nieuwe fusiegemeente aan hem voorbij ging.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 4608

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs