BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De Speelbrug ontruimd na rook uit oven
ImageVOORHOUT, 19 oktober 2017 - Kindercentrum De Speelbrug in de Mozartlaan is donderdagochtend ontruimd. Medewerkers brachten de baby's en peuters snel naar buiten toen er rook uit de oven kwam. Terwijl de kinderen op de verzamelplek in het zonnetje zaten, haalde de brandweer een rokende macaronischotel uit de oven en werd met een ventilator de rook uit het gebouw geblazen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

Maandag inbrekers opsporen met Burgernet
SASSENHEIM, 16 oktober 2017 - Maandagavond 23 oktober organiseert de politie met de Burgernetdeelnemers van Sassenheim een oefening. Doel van de oefening is om met hulp van Burgernet samen te werken om één of meer 'inbrekers' op te sporen. 
Lees meer...
 
Helft brievenbussen verdwijnt in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 13 oktober 2017 - PostNL verwijdert de komende tijd de helft van de brievenbussen in Teylingen. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Er wordt rekening gehouden met mensen die minder goed ter been zijn: brievenbussen bij zorginstellingen blijven staan.
Lees meer...
 
Militairen oefenen in straten Teylingen, Lisse en Hillegom
ImageTEYLINGEN, 13 oktober 2017 - Van donderdag 26 tot en met zaterdag 28 oktober oefenen militairen van het Korps Nationale Reserve in de gemeenten Teylingen, Lisse en Hillegom. Hiermee kleuren de straten van de dorpen een paar dagen groen. Carla Breuer, burgemeester Teylingen: ‘Wij ontvangen de militairen van de Nationale Reserve graag in onze dorpen. Het is belangrijk dat zij echt op straat kunnen oefenen. En voor onze inwoners is het interessant de militairen dichtbij aan het werk te zien.’
Lees meer...
 
'Afbouw molen van Speelman toch nog een keer overwegen'
ImageSASSENHEIM, 10 oktober 2017 - De PvdA en D66 denken toch weer aan afbouw van de molen van Speelman in de Sassenheimse H. Knoopstraat. Joost van Doesburg (PvdA) wil de discussie over de afbouw van de molenstomp heropenen. Fred Koot (D66) erkent de politieke realiteit waarbij de gemeenteraad in 2013 afbouw van de molen tegenhield. Maar hij zegt ook: "Misschien hebben we wel een kans gemist met elkaar. Ik wil het toch nog een keer overwegen". Ook de ChristenUnie gaf dinsdag aan niet echt tegen afbouw van de molen te zijn.
Lees meer...
 
Helemaal afgestyled over de rode loper
ImageSASSENHEIM, 9 oktober 2017 - De eerste koopzondag in Sassenheim werd gisteren aangekleed met vier goed georganiseerde Style & Shop shows. Naast modellen die helemaal afgestyled over de catwalk liepen met mode uit de lokale kledingwinkels werden er ook lokaal verkrijgbare producten getoond en kon een bitterbal of chocolade geproefd worden.
Lees meer...
 
Hek park Rusthoff beschadigd
ImageSASSENHEIM, 9 oktober 2017 - Omstreeks 15 september is er flinke schade ontstaan aan het hekwerk van Park Rusthoff in Sassenheim, aan de  J.P. Gouverneurlaan tegenover het Notariskantoor De Ruiter. Vermoedelijk is daar iemand met zijn of haar auto vanuit een parkeervak, dat daar haaks op het hekwerk ligt, met een behoorlijke vaart tegen het hekwerk beland. Omdat de veroorzaker nog niet bekend is, zoekt Stichting Beheer Park Rusthoff hem of haar nu via de media. Foto Hans Wilson.
Lees meer...
 
Jodiumtabletten voor jeugd in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 29 september 2017 - Inwoners van Teylingen tot 18 jaar krijgen in oktober een doosje jodiumtabletten. De tabletten moeten ingenomen worden als er in de kernreactor van Borssele of Doel (België) radioactieve straling vrijkomt. Teylingen ligt op de rand van het gebied van 100 kilometer rondom de centrale waar pillen worden verspreid. De maatregel is niet gericht op een specifieke dreiging. Het kabinet acht de kans op een nucleair ongeval net zo klein als voorheen.
Lees meer...
 
Lokale lasten dalen iets in Teylingen
TEYLINGEN, 29 september 2017 - De lokale lasten in Teylingen dalen in 2018. De afvalstofheffing wordt met 20 euro verlaagd, daartegenover staat een verhoging van het rioolrecht met 3 euro. De indexatie van de OZB bedraagt voor 2018 1,3%. Dit betekent dat de woonlasten voor een meerpersoonshuishouden in een koopwoning van 300.000 euro dertien euro goedkoper uit zijn (van 684 naar 671 euro). Dat stellen burgemeester en wethouders voor in de begroting 2018-2021, die zij op donderdag 28 september presenteerden.
Lees meer...
 
AkzoNobel Sassenheim koopt windenergie
ImageSASSENHEIM, 29 september 2017 - AkzoNobel heeft voor all haar Nederlandse verf- en coatingsfabrieken, waaronder de vestiging in Sassenheim, een contract gesloten met Eneco op volledig op windenergie te draaien. Het contract voor 66 GWh per jaar, vergelijkbaar met een stad met 33000 inwoners, loopt tot 2020. Foto AkzoNobel
Lees meer...
 
Raad akkoord met bewaakte fietsenstalling
ImageSASSENHEIM, 28 september 2017 - De gemeenteraad heeft vanavond unaniem ingestemd met een bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim. De fietsenstalling zal van 7.00 to 19.00 bewaakt zijn. Teylingen gaat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten om hen de gelegenheid geven om werkervaring op te doen. Het PvdA-voorstel om van de eerste tot de laatste trein geopend te zijn kreeg alleen steun van D66 en ChristenUnie.
Lees meer...
 
Van Velzen blijft verantwoordelijk voor probleemdossier leerlingenvervoer
TEYLINGEN, 28 september 2017 - Oppostiepartijen Trilokaal, PvdA en ChristenUnie hebben geen vertrouwen meer in wethouder Kees van Velzen bij de behandeling van het probleemdossier leerlingenvervoer. Zij dienden donderdag in de gemeenteraad een motie in om het dossier over te dragen aan een andere wethouder. VVD, D66 en CDA steunden de motie niet waardoor het met 16 tegen 7 stemmen werd verworpen.
Lees meer...
 
Laserstralen sluiten najaarsfeesten Sassenheim af
ImageSASSENHEIM, 24 september 2017 - De najaarsfeesten in Sassenheim zijn zaterdag afgesloten met een lasershow en optredens van DJ Michiel, Apres-ski zanger Arjon Oostrom en de Lawineboys. De Oranjevereniging en de kermisexploitant hadden, na het wegblijven van een aantal attracties vorig jaar, iets goed te maken: donderdag konden bezoekers de hele dag rondjes draaien voor maar één euro per rit. De toegangsmunten voor de feesttent, bedoeld om limiet te stellen aan het aantal bezoekers, waren voor de zaterdagavond snel uitverkocht.
Lees meer...
 
Auto brandt helemaal uit op Hoofdstraat
ImageSASSENHEIM, 22 september 2017 - Op de Hoofdstraat in Sassenheim is vrijdag om 18:00 een auto volledig uitgebrand. De bijrijder zag vlammen uit het dashboard komen en probeerde deze nog met zijn hand te doven. De bestuurder wist de auto snel aan de kant te zetten bij de bushalte ter hoogte van de Bernardus. De brandweer heeft de auto geblust en de hand van de bijrijder gekoeld waarna hij met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Lees meer...
 
Turfrace weer van start
ImageWARMOND, 22 september 2017 - De Jaarlijkse Turfrace van Warmond naar Vinkenveen en terug is vrijdag weer van start gegaan. De deelnemende schepen die vrijdagochtend om 07:30 uur vanuit Park Groot Leerust in Warmond aan de zware vaartocht naar Vinkeveen begonnen, zijn aan elkaar gewaagd.
Lees meer...
 
'De Kus' onthuld in Voorhout
ImageVOORHOUT, 22 september 2017 - De werkzaamheden aan de rotonde Nagelbrug in Voorhout zijn nog bezig. Maar vorige week donderdag werd daar toch alvast het beeld De Kus onthuld. Voorhout is met dit beeld een landmark rijker.
Lees meer...
 
Uitgedost op de solex of de tandem
ImageVOORHOUT, 17 september 2017 - De najaarsfeesten in Voorhout zijn zaterdagavond afgesloten met de traditionele solexrace en de tandemrace. Vooral de tandemrace had dit jaar een groot aantal deelnemers. Het gaat bij de 'races' niet om de snelheid. In twee manches volgens het ‘wekkersysteem’ kunnen premies worden verdiend als je langs de finish rijdt als de bel gaat. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Man in vinger gestoken op kermis
VOORHOUT, 17 september 2017 - Op de kermis in Voorhout ontstond zaterdag vlak voor de sluiting korte vechtpartij. De politie hield om 23.50 uur een jongen aan die een man gestoken had.
Lees meer...
 
Zonnig buikschuiven in Voorhout
ImageVOORHOUT, 16 september 2017 - Het is een spel waarbij je wint als je in een bak met water glibbert. Op een uitzonderlijke zonnige vrijdagmiddag gleden de deelnemers over de 50 meter lange buikschuifbaan van de Oranje Vereniging Voorhout. De jeugd was als eerste aan de beurt. Dertig kinderen gleden over de baan waar na 23 meter al in de bak geplonst kon worden. Tot plezier van het publiek lukte dat regelmatig. Vandaag is de laatste dag van de najaarsfeesten in Voorhout. Foto's Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Overvaller weggejaagd met frituurschep
ImageSASSENHEIM, 15 september 2017 - De zoekactie naar de overvaller van snackbar Mercurius aan de Essenlaan heeft niets opgeleverd. De jongen heeft omstreeks 20.45 uur geprobeerd snackbar Mercurius aan de Essenlaan te overvallen. De jongen kwam binnen met een mes en eiste geld van de medewerkster. De vrouw is echter niet ingegaan op de jongen en is gaan gillen. Door herrie te maken en met de frituurschep richting de jongen te zwaaien wist zij hem weg te jagen. Update: Wijkagent Dirk Meinders meldt dat de 18-jarige vermoedelijke dader vrijdagmiddag is aangehouden en overgedragen aan de recherche dankzij een getuige.
Lees meer...
 
Overval op snackbar Mercurius in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 14 september 2017. Een nog onbekende jongeman heeft donderdagavond rond 21:00 uur geprobeerd snackbar Mercurius aan de Essenlaan in Sassenheim te overvallen. De politie is onder meer met een helicopter en een speurhond op zoek naar de overvaller.
Lees meer...
 
Bewaakte fietsenstalling op station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 13 september 2017 – Het college wil op station Sassenheim een bewaakte fietsenstalling realiseren om fietsendiefstal tegen te gaan. Teylingen gaat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt inzetten om hen de gelegenheid geven om werkervaring op te doen. De goedkoopste variant met bewaking van 07.00 uur tot 19.00 uur op werkdagen kost 80.000 euro per jaar. Buiten de openingstijden worden er camera's gebruikt die de beelden opslaan en waar de politie op afstand kan meekijken.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 66 van 5313

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs