BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Wat is 'plezierig wonen' voor u?
TEYLINGEN, 7 augustus 2008 – Woonstichting Vooruitgang wil graag weten wat 'plezierig wonen' voor u betekent als huurder of woningbezitter. Daarom vraagt zij u de Woonwensenwijzer op internet in te vullen. Deelnemers aan de enquête maken kans op een cadeaubon van 25 euro.
Lees meer...
 

Regels voor antennemasten in Teylingen

TEYLINGEN, 7 augustus 2008 - Steeds meer mensen maken gebruik van mobiele telefonie en mobiel internet. Daarom neemt het aantal masten met antennes voor GSM- en UMTS-verbindingen toe. Maar waar mogen die antennes staan? Het college van Teylingen heeft beleidsregels opgesteld voor het plaatsen van antenne-installaties. De politiek buigt zich er in september over.

Lees meer...
 
Voorhoutse slachtoffer van 'babbeltruc'

VOORHOUT, 7 augustus 2008 - Een 88-jarige mevrouw uit Voorhout is gistermiddag het slachtoffer geworden van een 'babbeltruc'. Dat meldt Valent, de thuiszorgorganisatie die de hulp bij het huishouden verzorgt, vandaag. Een Aziatisch ogende mevrouw belde bij het slachtoffer aan en deed zich voor als Valent-werknemer en vakantievervanger van de vaste hulp. 

Lees meer...
 
Ter inzage: nieuw 'Kom-plan' Warmond

WARMOND, 7 augustus 2008 - Het nieuwe, tweede, ontwerpbestemmingsplan van de bebouwde kom in Warmond is klaar. Het plan ligt van 14 augustus tot en met 8 oktober ter inzage. Het plan omvat een volledige herziening van alle bestemmingsplannen die in de bebouwde kom van Warmond gelden; met uitzondering van het bedrijventerrein Veerpolder. In het plangebied is ook een deel van de Klinkenbergerpolder, de Hofpolder en het recreatie-eiland Koudenhoorn opgenomen.

Lees meer...
 
'Eigen bijdrage leerlingenvervoer afschaffen'

TEYLINGEN, 7 augustus 2008 - Het college van Teylingen wil de eigen bijdrage voor ouders met kinderen in het speciaal onderwijs afschaffen. Dat is een van de wijzigingen in de verordening voor het leerlingenvervoer die burgemeester en wethouders voorstellen aan de gemeenteraad. Met het voorstel tot afschaffing neemt het college een burgerinitiatief van vorig jaar over.

Lees meer...
 
'Geen bioscoop bij de Ru´ne'

TEYLINGEN, 6 augustus 2008 – Een meerderheid van de inwoners van Teylingen ziet een bioscoop bij de Ruïne van Teylingen niet zitten. Dat blijkt uit onze internetenquête onder bezoekers van De Teyding. Van de deelnemers vindt 33,5 procent dat een bioscoop zorgt voor "een aantasting van het karakter van de historische locatie". Nog eens 21 procent meent dat het bioscoopidee "een onhaalbaar plan" is.
"Een mooie aanwinst voor Teylingen" luidt het oordeel van 45,5 procent van de stemmers. In totaal deden 972 mensen mee aan de internetpeiling.

 
Kleintje Pils niet naar Olympische Spelen
SASSENHEIM, 6 augustus 2008 - Dweilorkest Kleintje Pils uit Sassenheim ontbreekt dit jaar bij de Olympische Spelen. Volgens Ruud Bakker van het dweilorkest bleek er op het laatste moment er geen plek te zijn voor de elf muzikanten.
Lees meer...
 
Verkeerscontrole Voorhout: 11 bekeuringen
VOORHOUT, 6 augustus 2008 - Bij een verkeerscontrole op de Oosthoutlaan in Voorhout heeft de politie gistermiddag elf bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er drie voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 65 km/h. op de weg waar 50 km/h. de maximumsnelheid is. Zeven prenten waren voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en één voor het als bromfietser niet dragen van een helm. 
Lees meer...
 
Rode Kruis helpt verpleeghuis Bernadus
SASSENHEIM, 5 augustus 2008 - Het Rode Kruis zet dagelijks twintig vrijwilligers in voor de verzorging van patiënten in verpleeghuis Bernardus in Sassenheim. Door de uitbraak van de MRSA-bacterie kampt het verpleeghuis met een acuut tekort aan personeel. Inmiddels zijn vier gevallen van MRSA op de afdeling Dever van Bernardus ontdekt. Het betreft twee cliënten en twee vaste medewerkers. In de afgelopen dagen zijn in totaal zijn honderd vrijwilligers in de weer geweest om de patiënten van zorg te voorzien.
Lees meer...
 
Meer MRSA-besmettingen in Bernardus
SASSENHEIM, 5 AUGUSTUS 2008 – In het Sassenheimse verpleeghuis en woonzorgcentrum Bernardus is bij een tweede cliënt op de afdeling Dever het MRSA bacterie ontdekt. Ook is vastgesteld dat twee medewerkers het bacterie meedragen. Dit is het resultaat van het onderzoek dat is ingezet na een eerdere ontdekking van MRSA bij een bewoner van Bernardus. Zowel de bewoners als de medewerkers maken het goed. Om verdere verspreiding te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen.
Lees meer...
 
Politie pakt verdachte op dankzij YouTube

REGIO, 5 augustus 2008 - Het politiekorps Hollands Midden heeft haar eerste succes geboekt met de plaatsing van opsporingsfilmpjes op haar eigen YouTube-kanaal. In Teylingens buurgemeente Leiden heeft de politie een verdachte aangehouden van een overval op een tankstation aan de Lammenschansweg. Deze 27-jarige Leidenaar kon worden aangehouden dankzij tips, die binnenkwamen nadat de politie een opsporingsfilmpje van de overval op internet had gezet.

Lees meer...
 
Teylingen bereidt nieuw seizoen voor
SASSENHEIM, 4 augustus 2008 - Terwijl de vakantieperiode voor de meeste mensen net is aangebroken of nog moet beginnen, zijn de voetballers van Teylingen al weer volop in training voor het nieuwe seizoen. Na het succesvolle afgelopen seizoen waarin Teylingen maar net naast promotie naar de tweede klasse greep, zullen de Rood Zwarten ook het komende seizoen uitkomen in de derde klasse. Een erg leuke en interessante klasse, zeker nu ook FC Lisse hier het komend seizoen in uitkomt.
Lees meer...
 
Rijbewijs Warmonder ingenomen

SASSENHEIM, 4 augustus 2008 - De politie heeft 2 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Warmond. De beginnende bestuurder bleek onder invloed van alcohol. De man werd zondag rond 00.05 uur aangehouden op de Rijksstraatweg in Sassenheim.

Lees meer...
 
Gezocht: deelnemers fietstocht
TEYLINGEN, 4 augustus 2008 - De Stichting Welzijn Ouderen Teylingen (SWOT) is in Teylingen op zoek naar enthousiaste fietsers die deel willen nemen aan onze fietstocht. Op woensdag 13 augustus staat er een fietstocht vanuit Sassenheim gepland van ongeveer 20 kilometer.
Lees meer...
 
Aanhouding voor vernieling bushokje
OEGSTGEEST/TEYLINGEN, 4 augustus 2008 - Een 13-jarige jongen uit Teylingen en een 15-jarige jongen uit Leiderdorp zijn zondag 3 augustus rond 01.00 uur aangehouden nadat zij de ruiten van een bushokje aan de Abtspoelweg in Oegstgeest met stenen hadden ingegooid. Een passerende automobilist zag de jongens bezig en waarschuwde de politie. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongens voor wie het niet de eerste keer was dat zij met de politie in aanraking kwamen.
 
Auto gestolen na woninginbraak
VOORHOUT, 4 augustus 2008 - Een auto van een bewoner van de Voorhoutse Haydnlaan is gestolen nadat er in de woning was ingebroken. In de nacht van 2 op 3 augustus is men via de vermoedelijk niet afgesloten achterdeur binnenkomen. Daar werden een tas, portemonnee met diverse (bank)pasjes, een mobiele telefoon en autosleutels weggenomen. Met die autosleutels werd een buiten geparkeerde rode Seat Cordoba gestolen. De politie is met een onderzoek begonnen. Een buurtonderzoek heeft nog geen indicatie in de richting van de dader(s) gegeven.
 
't Onderdak werkt aan het nieuwe seizoen
ImageSASSENHEIM, 3 augustus 2008 - Zoals elk jaar is het in de maanden juni, juli en augustus 'pauze' in theater 't Onderdak in Sassenheim. Dat betekent echter niet dat er niets gebeurt. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de verwerking van aangevraagde abonnementen en losse kaarten voor de ruim 40 voorstellingen die voor het komend seizoen gepland staan. Veel mensen vinden de kaarten deze dagen op de deurmat.
Lees meer...
 
Swingend Muziekterras in Warmond
ImageWARMOND, 1 augustus 2008 - Als derde in een reeks muziekavonden kon Warmond afgelopen vrijdag genieten van een optreden van het Huub Dutch Duo met oud-Warmonder Huub Weijers en Chris Offinger. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Gemeente bedankt bakkerij Ammerlaan
ImageSASSENHEIM, 3 augustus 2008 - Ron Ammerlaan van ‘Echte Bakker Ammerlaan’ in de Hoofdstraat in Sassenheim ontving dinsdag 29 een bos bloemen van de gemeente Teylingen uit handen van wethouder Leo van der Zon. Ron Ammerlaan heeft gedurende een lange periode menigmaal de prullenbak voor de deur van zijn bakkerij extra geleegd en daar is de gemeente hem dankbaar voor. Nu de gemeente nieuwe grotere afvalbakken heeft geplaatst, is dit niet meer nodig.
Lees meer...
 
Cursus voor tieners met overgewicht
SASSENHEIM, 3 augustus 2008 - De diėtisten van Valent starten op woensdag 10 september in Sassenheim met hun nieuwe cursus Vet Cool!! Deze cursus is bedoeld voor tieners van 12 t/m 18 jaar met (de neiging tot) overgewicht en bestaat uit 8 bijeenkomsten in de Valent-lokatie aan de Hoofdstraat 88 in Sassenheim.
Lees meer...
 
Muzikaal geslaagd bij St. Cecilia
ImageVOORHOUT, 2 augustus 2008 - Alle elf leerlingen die dit jaar hebben meegedaan aan de lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Voorhout, zijn geslaagd. Onlangs werden dan ook de bijbehorende diploma’s uitgereikt aan de trotse kinderen.
Lees meer...
 
Zonsverduistering ook in Teylingen te zien
ImageTEYLINGEN, 1 augustus 2008 - De gedeeltelijke zonsverduistering was rond 11:30 uur ook in Teylingen te zien. Foto Mariska de Graaff.
 
<< Begin < Vorige 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Volgende > Einde >>

Resultaten 5215 - 5236 van 5380

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs