BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Oplossing voor kassenconflict
VOORHOUT, 27 juni 2008 - Er lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen aan de hoogoplopende conflicten over de uitbreiding van het kassengebied Kloosterschuur-Trappenberg. De exacte plaatsing van de Rijnsburse kassen in de Voorhoutse Elsgeesterpolder zorgde voor een flinke strijd tussen de gemeenten Katwijk en Teylingen. Maar ook in het Teylingse gemeentebestuur zorgde de kassen voor problemen.
Lees meer...
 

Raad kijkt opnieuw naar plan Van Winsen
WARMOND, 25 juni 2008 - Een meerderheid van de gemeenteraadsfracties wil opnieuw kijken naar het bouwplan op het terrein van het voormalige tuincentrum Van Winsen in Warmond. Tien overburen van het terrein maakten woensdagavond in de Commissie Ruimte bezwaar tegen de omvang van het appartementengebouw en het feit dat dit zo dicht tegen de Herenweg aan komt te liggen.
Lees meer...
 
Sound of Joy stopt ermee
SASSENHEIM, 25 juni 2008 - Na 14 jaar muziek maken gaat de Sassenheimse gospelgroep Sound of Joy er per 30 juni mee stoppen. Sinds 1994 hebben de leden met elkaar muziek gemaakt. De groep werkte mee aan kerkdiensten, het zingen met kinderen, aan diensten in jeugdgevangenis Teylingereind en in de Bijlmerbajes. Tot de hoogtepunten behoorden ook het opnemen van een CD en het organiseren van een geweldig jubileumconcert.
Lees meer...
 
Strijd om de Jeneverboomtrofee
ImageWARMOND, 25 juni 2008 - Zeilboten uit de Regenboogklasse streden afgelopen weekend om de Jeneverboomtrofee. Vroeger werd er heel wat gestart en gefinished bij de Jeneverboom. Het Genootschap Jeneverboom vond dat het tijd werd deze wedstrijden in ere te herstellen. Er werden diverse lang afstanden over de Kaag gezeild waarbij de boten af en toe langs Park Leerust kwamen. (Foto's: Rose Marie Keijzer)
Lees meer...
 
Open dagen zuilvelboerderij Pennings
Image WARMOND, 25 juni 2008 - Zuilvelboerderij Pennings in de Hellegats Polder hield afgelopen weekend open dagen. Men kon er (na reservering) genieten van een exclusieve maaltijd gemaakt door topkoks met producten van de boerderij. De kinderen konden springen op een luchtkussen of proberen een kunstkoe te melken. (Foto's: Rose Marie Keijzer)
Lees meer...
 
Warmonder Kaagweek barst weer los
WARMOND, 25 juni 2008 – De Warmonder Kaagweek staat op het punt van starten. Van donderdag 26 juni tot en met 1 juli is er overdag een overvol programma met activiteiten voor jong en oud en kan er  ’s avonds gefeest worden in de tent.
Lees meer...
 
Voorhouters achtste met zonneboot
ImageVOORHOUT, 24 juni 2008 - De boot van het Teylingen College (KTS) heeft maandag de achtste plaats behaald op de eerste dag van de Frisian Solar Challenge. Er zijn 21 deelnemers in de categorie waar de Voorhouters varen. Minister van economische zaken Maria van der Hoeven gaf maandag het startsein voor de race die gedurende zes dagen het traject van de elfstedentocht zal volgen. Foto PR Frisian Solar Challenge.
 
Fladderende lappen op textielmarkt
ImageWARMOND, 22 juni 2008 - Na de boeken en de plantjes dan nu de beurt aan het textiel. Zondagmiddag was het pleintje rond de pomp en het toneel van in de wind fladderende lappen, quilts en andere textiele kunst. De door Clara Sikking georganiseerde markt trok marktkraamhouders en bezoekers uit de hele regio. De wind was hard, de temperatuur uitstekend en menig bewerkt lapje ging over in andere handen.
Lees meer...
 
Verkoop in Bram’s Snuffelschuur
ImageVOORHOUT, 24 juni 2008 - Zaterdag was er de hele dag een speciale verkoop in Bram’s Snuffelschuur.  De prijzen waren extra laag en de uitstalling was extra groot. De opbrengst van de verkopen gaat naar het Jeugd- en Jongerenwerk in Voorhout.
 
Jeugd St. Matthias presenteert zich
ImageWARMOND, 23 juni 2008 - De jeugd van de muziek-  en toneelvereniging St. Matthias heeft zich zondagmiddag 22 juni met een enthousiast optreden in het Trefpunt gepresenteerd. De voorstelling van de jeugd mocht zich verheugen in een grote belangstelling van een goed bezette zaal.
Lees meer...
 
Bromfiets-heler aangehouden na achtervolging in Warmond
WARMOND, 24 juni 2008 - De politie heeft zaterdagmiddag een een 14-jarige Lisser aangehouden. De jongen reed door rood en negeerde vervolgens een stopteken van een motoragent. Hij probeerde zich na een achtervolging, waarbij hij ten val kwam, nog te verstoppen, maar hij werd gevonden door twee brandweermannen.
Lees meer...
 
Herenstraat Voorhout weer open voor verkeer
ImageVOORHOUT, 23 juni 2008 - De politie heeft toestemming gegeven om wegafzetting van de Herenstraat en de Aletta Jacobslaan op te heffen. Zondagmiddag 22 juni heeft de politie beide straten afgezet omdat door de onverwacht harde wind steigerplanken van de steiger vielen bij de RK Kerk St. Bartholomeus. De foto is van de situatie zondagmiddag.
Lees meer...
 
KTS Voorhout vierde in proloog Solar Challenge in Leeuwarden
Image VOORHOUT/LEEUWARDEN, 22 juni 2008 - Leerlingen van de Teylingen College (KTS) uit Voorhout die meedoen aan de Frisian Solar Challenge zijn zondag vierde geworden tijdens de proloog in Leeuwarden. De boot die wordt voortgedreven met zonnecellen legde de tien kilometer in 52 minuten en 46 seconden af, en finishte maar een halve minuut later dan de nummer drie. (Foto: PR Frisian Solar Challenge)
Lees meer...
 
Herenstraat Voorhout afgezet vanwege vallende steigerplanken
ImageVOORHOUT, 22 juni 2008 - Door de harde wind zijn er verschillende planken van de steiger rondom de St. Bartholomeuskerk afgewaaid. Reden voor de politie om een gebied rondom de kerk af te sluiten. Een gedeelte van de Herenstraat en de Aletta Jacobslaan zijn tot maandagochtend afgesloten. De steiger zelf loopt geen gevaar. Omrijden kan via Schoonoord, Boekenburglaan, Beukenrode. Foto: Verschoven steigerplanken bij de kerktoren.
Lees meer...
 
Alarm voor gezonken bootje
VOORHOUT, 22 juni 2008 - Een gezonken bootje heeft zondagmiddag gezorgd voor inzet van brandweer, ambulance en politie langs de Leidsevaart (N444). Om 17.10 kwam de melding over het bootje binnen, waarna onder andere met een politieboot op de Leidsevaart naar slachtoffers werd gezocht. Er werden echter geen opvarenden aangetroffen. Zie voor foto's 112 Bollenstreek.
 
Manon Pools wint kortebaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 20 juni 2008 (update) - Viva's Limburgia met Manon Pools heeft de kortebaan van Sassenheim gewonnen (foto). Aan de oproep aan alle dames om hoeden te dragen vanwege de Ladies day op Royal Ascot werd niet veel gehoor gegeven. Toch waren er genoeg hoedendragers om een kleine hoedenwedstrijd te houden. Met uitgebreide fotoreportages van de kortebaan en de braderie.
Lees meer...
 
Joke Bruijs op Leede Concert
ImageWARMOND, 20 juni 2008 (update) - Donderdagavond werd in park Groot Leerust voor de derder keer het Leede Concert gehouden. In de aangemeerde sloepen en vanaf de wal kon worden gekeken naar optredens van Joke Bruijs, Frits Landesbergen en de Tiny Little Big Band. De opbrengst van dit concert gaat naar drie lokale goede doelen.
Lees meer...
 
Belgen bezoeken 'Oranje' Teylingen

ImageTEYLINGEN, 21 juli 2008 - UPDATE Met weer een spannend EK-duel voor de boeg, kleurt Teylingen steeds verder Oranje. Het heeft blijkbaar een aantrekkingskracht die tot over de landsgrenzen gaat. Een grote groep Belgen komt vandaag naar Voorhout om daar het Oranjegevoel te ervaren.

Lees meer...
 
Gemeente waarschuwt voor processierupsen
ImageTEYLINGEN, 20 juni 2008 - In een eikenboom in een tuin van een huis aan de Rijksstraatweg in Sassenheim is verleden week een nest processierupsen gevonden en deze is weggehaald. De wijde omgeving is onderzocht, maar er zijn geen andere nesten gevonden. Aangezien het aanraken van de rupsen jeuk, huiduitslag of ernstigere klachten kan veroorzaken, roept de gemeente op om nesten van de rupsen te melden.
Lees meer...
 
St. Bartholomeus zoekt religieus erfgoed

VOORHOUT, 19 juni 2008 - Voor een tentoonstelling over de St. Bartholomeuskerk zoekt de parochie samen met de Historische Kring Voorhout naar creatieve kunstuitingen met betrekking tot de kerk. Op de tentoonstelling in het najaar worden ook werken uit de collectie van de parochie getoond.

Lees meer...
 
Columbiaan haalt medailles op NK Zwemmen
VOORHOUT, 18 juni 2008 - Zwemmers van de Columbiaan uit Voorhout hebben afgelopen weekend bij het NK Zwemmen in Eindhoven diverse medailleplaatsen behaald. Het NK leverde ondermeer een gouden plak en een persoonlijk record op.
Lees meer...
 
Judokampioenschappen bij Barends Sport

ImageVOORHOUT, 18 juni 2008 - Bijna 100 judoka’s werkten zich zondag bij bij Barends Sport in Voorhout in het zweet voor de Clubkampioenschappen Judo. Doel was om een mooie medaille in de wacht te slepen en je een jaar lang de sterkste van de sportschool te mogen noemen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Volgende > Einde >>

Resultaten 5259 - 5280 van 5310

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs