BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeente waarschuwt voor processierupsen
ImageTEYLINGEN, 20 juni 2008 - In een eikenboom in een tuin van een huis aan de Rijksstraatweg in Sassenheim is verleden week een nest processierupsen gevonden en deze is weggehaald. De wijde omgeving is onderzocht, maar er zijn geen andere nesten gevonden. Aangezien het aanraken van de rupsen jeuk, huiduitslag of ernstigere klachten kan veroorzaken, roept de gemeente op om nesten van de rupsen te melden.
Lees meer...
 

St. Bartholomeus zoekt religieus erfgoed

VOORHOUT, 19 juni 2008 - Voor een tentoonstelling over de St. Bartholomeuskerk zoekt de parochie samen met de Historische Kring Voorhout naar creatieve kunstuitingen met betrekking tot de kerk. Op de tentoonstelling in het najaar worden ook werken uit de collectie van de parochie getoond.

Lees meer...
 
Columbiaan haalt medailles op NK Zwemmen
VOORHOUT, 18 juni 2008 - Zwemmers van de Columbiaan uit Voorhout hebben afgelopen weekend bij het NK Zwemmen in Eindhoven diverse medailleplaatsen behaald. Het NK leverde ondermeer een gouden plak en een persoonlijk record op.
Lees meer...
 
Judokampioenschappen bij Barends Sport

ImageVOORHOUT, 18 juni 2008 - Bijna 100 judoka’s werkten zich zondag bij bij Barends Sport in Voorhout in het zweet voor de Clubkampioenschappen Judo. Doel was om een mooie medaille in de wacht te slepen en je een jaar lang de sterkste van de sportschool te mogen noemen.

Lees meer...
 
De Kinderburg op bezoek bij All-Inn

ImageSASSENHEIM 18 juni 2008 - De groepen 1/2 van basisschool De Kinderburg uit Sassenheim zijn dinsdag op bezoek geweest bij grillrestaurant All-Inn in Sassenheim. Ze zijn al een week bezig met het project: “Het Restaurant”. En wat is er nu leuker dan op bezoek te gaan bij een echt restaurant en een kijkje te nemen achter de schermen.

Lees meer...
 
Midzomernacht afgelast vanwege EK
WARMOND, 18 juni 2008 - Het midzomernacht evenement dat op 21 juni zou plaatsvinden, gaat niet door. Er zijn te veel afmeldingen door de Nederlandse deelname aan de kwartfinale van het EK voetbal. Op de Midsummercarnaval, die zaterdag in Voorhout wordt gehouden, is de wedstijd  te zien. Ook op de Tropical Party in Sassenheim is het EK op een groot scherm te zien.
 
Vele artiesten op Leede Concert
ImageWARMOND, 17 juni 2008 - Het Leede concert 2008 wordt donderdag vanaf 20.00 uur in het park Groot Leerust gehouden. Het concert kan vanaf het water beluisterd worden, maar ook vanuit het park is er goed zicht op het podium. Het concert verhuist vanaf de gemeentehaven, waar het vorig jaar werd gehouden, vanwege zorgen over de sterkte van de brug naar Koudenhoorn als hier veel mensen op zouden staan. Foto: Het Leede concert 2007 (foto Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Opbrengst Rotary streetgolf naar jeugdfonds en revalidatietuin Bernardus
ImageSASSENHEIM, 17 juni 2008 - Rotary Sassenheim heeft zondag met het streetgolftoernooi 30.000 euro opgehaald voor de revalidatietuin van de Bernarus en een jeugdfonds voor de rotary. De golfteams streden voor de derde, en voorlopig laatste keer, om de eer en voor het goede doel.
Lees meer...
 
Geslaagd concert Voorhouts Kamerkoor

ImageVOORHOUT, 17 juni 2008 – Het Voorhouts Kamerkoor gaf zondag een concert getiteld 'Maria Van alle tijden' in de Bartholomeus Kerk te Voorhout. Onder begeleiding van dirigent Ilia Belianko en met medewerking van organist Ere Lievonen werd het een geslaagd concert. Er werden onder meer werken van Rossini, Strivinski, Poulenc, Rachmaninov en Rheinberger uitgevoerd.

 
Kortebaandraverij wordt Sassems Ascot

ImageSASSENHEIM, 17 juni 2008 - De kortebaandraverij van Sassenheim zorgt vrijdag 20 juni aanstaande voor een flitsende start van de zomer. Nu de paarden al weer voor de zevende keer flink draven over de Teijlingerlaan, vond de organisatie het tijd worden voor een nieuwe dimensie aan het evenement. In navolging van de beroemde paardenraces in Ascot, Engeland, worden de dames die de Sassemse Harddraverij bezoeken met een hoed verwacht.

Lees meer...
 
Overeenstemming kunstcafé en gemeente

ImageWARMOND, 16 juni 2008 - Het kunstcafé De Galerie in de Dorpsstraat in Warmond blijft behouden. Na een lange onzekere periode hebben de gemeente Teylingen en uitbater Klaassen-Bos overeenstemming bereikt. Maandagmiddag ondertekenen beide partijen een huurcontract in het kunstcafé. (Archieffoto Brenda Filippo: Cor en Janneke Klaasen-Bos in het kunstcafé)

Lees meer...
 
Schoolcampus feestelijk geopend

ImageSASSENHEIM, 16 juni 2008 - Al meer dan een jaar stond het postkantoor van Sassenheim leeg.  Het is boekhandel Wagner gelukt om het postkantoor opnieuw een bestemming te geven. Een ware schoolcampus zou in ons dorp komen. Woensdag 11 juni was het dan zover: rappers en dansers zorgden voor een feestelijke opening.

Lees meer...
 
T.O.P. loopt promotie veldkorfbal mis

ImageSASSENHEIM, 16 juni 2008 - Afgelopen zaterdag had voor T.O.P. hét hoogtepunt moeten worden van het veldkorfbalseizoen: promotie naar de Hoofdklasse. De kroon op een succesvol korfbalseizoen. Alleen de ploeg van DVO stond T.O.P. nog in de weg om dit te realiseren. En die ploeg zorgde onverwacht voor de eerste nederlaag dit seizoen.

Lees meer...
 
Acties voor speeltuinen bij wijkbezoek
ImageSASSENHEIM, 16 juni 2008 – Het behoud van speeltuinen was een belangrijk onderwerp tijdens  het tweede wijkbezoek in Sassenheim door het gemeentebestuur. De raads- en collegeleden bezochten deze keer het gebied tussen de Menneweg, de Parklaan, de Van Pallandtlaan en de Hellegatspolder.
Lees meer...
 
Politie zoekt getuigen dubbele aanrijding

SASSENHEIM, 16 juni 2008 – Twee automobilisten wisten elkaar zondagmiddag rond 17.10  uur op de A44 richting Amsterdam tot twee maal toe aan te rijden. Uit de verklaringen van de bestuurders, een 28-jarige man uit Wassenaar en een 24-jarige man uit Lisse, is niet duidelijk geworden wie er schuld aan de aanrijdingen heeft.

Lees meer...
 
Warmondse kleurt Parijs Oranje

ImagePARIJS, 15 juni 2008 - Sommige Teylingers beleefden de wedstrijd Nederland – Frankrijk afgelopen vrijdag in het hol van de Leeuw. Yvonne van Bennekom is een Warmondse die al 25 jaar in Parijs woont. “Maar als Nederland speelt tegen Frankrijk, dan blijven we ORANJE!”, zo liet ze De Teyding weten.

Lees meer...
 
Fotowedstrijd 100 jaar 'De heere Schouten'

ImageWARMOND, 15 juni 2008 - Het voetveer ‘De heere Schouten’, dat vaart tussen Koudenhoorn en de Zwanburgerpolder in Warmond, bestaat 100 jaar. Daarom organiseert de gemeente Teylingen een fotowedstrijd over het voetveer. Tot en met 1 september kunt u uw inzendingen insturen.

Lees meer...
 
Teylingen viert winst Oranje
ImageSASSENHEIM, 14 juni 2008 - Ook in Teylingen is de 4-1 winst van Oranje op Frankrijk vrijdagavond uitbundig gevierd. In Sassenheim concentreerde de feestelijkheden zich rond de Oude Haven waar veel Oranjefans zich in de kroegen hadden verzameld.
Lees meer...
 
Leerlingen Crescendo op Schiermonnikoog

ImageSASSENHEIM, 14 juni 2008 - Het Leerlingenorkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim heeft afgelopen zaterdag meegedaan aan het 51e Zang- en Muziekfestival te Schiermonnikoog. In alle vroegte gingen de orkestleden gezamenlijk met de bus naar het eiland, om op deze muzikale dag hun beste beentje voor te zetten.

Lees meer...
 
Politie zoekt meisje op fiets na aanrijding

VOORHOUT, 12 juni 2008 - De politie is op zoek naar een jong meisje dat maandag 2 juni met haar fiets op de Jacoba van Beierenhof in Voorhout een aanrijding had met een vrouw op een fiets. Deze 81-jarige vrouw uit Voorhout kwam ten val en heeft, zo bleek later, daardoor een gebroken pols opgelopen. Volgens de vrouw kwam zij het meisje, dat op een opoefiets reed, rond 11.30 uur tegen.

Lees meer...
 
Trias Woondiensten pak woonfraudeurs aan

VOORHOUT, 12 juni 2008 - Een nieuwe aanpak van Trias Woondiensten om woonfraudeurs op te sporen lijkt voorzichtig de eerste resultaten op te leveren. De woningbouwcorporatie heeft huurders opgeroepen om zelf signalen over onrechtmatige bewoning van huurwoningen door te geven. Volgens Roos Lamens van Trias heeft dat in Voorhout inmiddels al "een enkele melding" opgeleverd.

Lees meer...
 
24 Zorgappartementen op plek De Oude Post

SASSENHEIM, 11 juni 2008 – Het college van B&W heeft ingestemd met de bouw van 24 zorgappartementen op de plek van de Oude Post aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Het gebouw van De Oude Post is eind februari 2008 gesloopt. De geplande nieuwbouw is bedoeld voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die zo zelfstandig zijn dat ze niet op een instellingsterrein hoeven wonen. Voor hen is wel 24 uur per dag ondersteuning oproepbaar.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 241 242 243 244 245 Volgende > Einde >>

Resultaten 5347 - 5368 van 5380

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs