BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kaagweek:Tranentrekkers en Badkuipenrace
ImageWARMOND, 29 juni 2008 - De zondag van de Kaagweek begon vroeg met viswedstrijden rondom het Park Groot Leerust en op Koudenhoorn. Om negen uur verzamelt sportief (en minder sportief) Warmond zich rond de ontbijttafel in het park en maken de technici van Goedemorgen Bollenstreek zich klaar voor de uitzending van 10 uur.  De twee hoogtepunten van de middag waren een optreden van de Tranentrekkers en de Badkuipenrace. Foto's Henk Keijzer.
Lees meer...
 

Trilokaal: OZB verhoging teruggeven
TEYLINGEN, 29 juni 2008 - Trilokaal wil de extra OZB-verhoging over 2007 teruggeven aan de inwoners nu er over vorig jaar een meevaller is van 1,8 miljoen. Wethouder Leo van der Zon ziet er niets in vanwege de dreigende afschaffing van precariobelasting die de gemeente nu nog heft. Trilokaal kreeg ook geen medestanders in de gemeenteraad.
Lees meer...
 
Seniorenmarkt wordt steeds groter
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2008 - Cholesterol meten, een massage, informatie over huisvesting voor ouderen, het was zaterdag allemaal mogelijk op de seniorenmarkt in Sassenheim. De markt is in een aantal jaar zo gegroeid dat de Hoofdstraat nu vol staat met kraampjes. Met fotoreportage.
Lees meer...
 
Kinderplezier op het Voorhavenkwartier
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2008 - Naast de seniorenmarkt, was er zaterdag ook genoeg te doen voor kinderen op het Voorhavenkwartier. Ze konden  onder andere meerijden op een kameel, grappen maken met een clown en geschminkt worden. Met fotoreportage.
Lees meer...
 
Leerlingen Crescendo geslaagd
ImageSASSENHEIM, 29 juni 2008 - Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim gaf zaterdag tijdens de seniorenmarkt een aantal  buitenconcerten. De vereniging had ook nog goed nieuws te melden: acht leerlingen zijn geslaagd voor hun muziekexamen. Met fotoreportage.
Lees meer...
 
Slagwerkfestival met dans in park
ImageWARMOND, 28 juni 2008 - Zaterdagmiddag bracht de Kaagweek een vol programma in Park Groot Leerust, met een kindermarkt, het Slagwerkfestival en Zwingo. Foto's: Henk Keijzer.
Lees meer...
 
Tobbetje wordt lek gestoken
ImageWARMOND, 28 juni 2008 - Het in de Kaagweek naar de zaterdagochtend verplaatste Tobbetje Steken kreeg dit jaar met pech te maken: een van de deelnemers stak zo hoog dat hij de teil lek stootte. Gelukkig kon het euvel snel weer grotendeels verholpen worden en kon uiteindelijk Frank van Steijn als winnaar worden gehuldigd. Foto's Nancy van der Zalm.
Lees meer...
 
Kaagweek in volle gang
ImageWARMOND, 28 juni 2008 - De Kaagweek is inmiddels in volle gang. Vrijdagavond opende burgemeester Schelberg de week terwijl kinderen balonnen oplieten. Later die avond een waterfietsrace en een optreden van het koor Elija. De avond werd afgesloten met een vuurwerk en een optreden van DJ Akie. Foto's: Henk Keijzer.
Lees meer...
 
Theaterkaartjes even niet online
SASSENHEIM, 27 juni 2008 - Door een storing staat het nieuwe theaterprogramma nog niet op de site van 't Onderdak. Voorlopig wordt theaterliefhebbers gevraagd het huis-aan-huis verspreide programmaboekje te gebruiken en de reserveringsbon voor kaarten op te sturen naar Theater 't Onderdak, Postbus 124, 2170 AC Sassenheim.
 
VVV Holland Rijnland 'niet naar wens'
TEYLINGEN, 27 juni 2008 - Op 1 juli 2008 valt het doek voor VVV Holland Rijnland in de gemeente Teylingen. De samenwerking van de gemeenten in de regio op het gebied van toeristische informatie, liep niet naar wens. De lokale VVV zal met het informatiepunt in de Dorpsstraat in Warmond en met de huidige vrijwilligers weer in handen komen van de gemeente Teylingen.
Lees meer...
 
Jury Entente Florale bezoekt Teylingen
SASSENHEIM, 27 juni 2008 - Op vrijdag 11 juli aanstaande bezoekt de jury van Entente Florale de gemeente Teylingen die met de kern Sassenheim deel neemt in de categorie ‘dorpen en kleine steden’. De jurering van de steden en dorpen die zich hebben aangemeld voor de competitie ‘Groenste stad en dorp van Nederland 2008’ is op 12 juni 2008 van start gegaan in het Limburgse dorp Sevenum.
Lees meer...
 
Geeri Bakker schrijft Stewardess@work
SASSENHEIM, 27 juni 2008 - Twintig jaar vliegen staat garant voor sterke verhalen, mooie reizen en een privéleven dat beheerst wordt door het vliegend bestaan. Geeri Bakker uit Sassenheim doet in het boek Stewardess@work op ‘bevlogen’ wijze verslag van haar werk als stewardess.
Lees meer...
 
Afspraken gemeente en woningstichtingen
ImageTEYLINGEN, 27 juni 2008 - De gemeente en de drie woningstichtingen in Teylingen ondertekenden woensdag in het bestuurscentrum in Voorhout prestatieafspraken over de woningbouw in de gemeente tussen 2008 en 2010.  Aan tafel zaten Hans Al, directeur Trias Woondiensten, Gerrit van der Meer, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Steven Schrader, directeur Woonstichting Vooruitgang en Bauke Kalverda, directeur Woningstichting Warmunda.
Lees meer...
 
Fietsster aangereden in Voorhout
VOORHOUT, 27 juni 2008 – Bij een aanrijding op de kruising van de Herenstraat met de Churchilllaan in Voorhout is donderdag een fietsster licht gewond geraakt. Een 43-jarige automobiliste uit Teylingen reed even voor 12.30 uur over de Herenweg vanuit de richting Lisse. Op het kruispunt sloeg zij linksaf, maar zag daarbij een fietsster die haar tegemoet reed over het hoofd.
Lees meer...
 
Oplossing voor kassenconflict
VOORHOUT, 27 juni 2008 - Er lijkt eindelijk een einde te zijn gekomen aan de hoogoplopende conflicten over de uitbreiding van het kassengebied Kloosterschuur-Trappenberg. De exacte plaatsing van de Rijnsburse kassen in de Voorhoutse Elsgeesterpolder zorgde voor een flinke strijd tussen de gemeenten Katwijk en Teylingen. Maar ook in het Teylingse gemeentebestuur zorgde de kassen voor problemen.
Lees meer...
 
Raad kijkt opnieuw naar plan Van Winsen
WARMOND, 25 juni 2008 - Een meerderheid van de gemeenteraadsfracties wil opnieuw kijken naar het bouwplan op het terrein van het voormalige tuincentrum Van Winsen in Warmond. Tien overburen van het terrein maakten woensdagavond in de Commissie Ruimte bezwaar tegen de omvang van het appartementengebouw en het feit dat dit zo dicht tegen de Herenweg aan komt te liggen.
Lees meer...
 
Sound of Joy stopt ermee
SASSENHEIM, 25 juni 2008 - Na 14 jaar muziek maken gaat de Sassenheimse gospelgroep Sound of Joy er per 30 juni mee stoppen. Sinds 1994 hebben de leden met elkaar muziek gemaakt. De groep werkte mee aan kerkdiensten, het zingen met kinderen, aan diensten in jeugdgevangenis Teylingereind en in de Bijlmerbajes. Tot de hoogtepunten behoorden ook het opnemen van een CD en het organiseren van een geweldig jubileumconcert.
Lees meer...
 
Strijd om de Jeneverboomtrofee
ImageWARMOND, 25 juni 2008 - Zeilboten uit de Regenboogklasse streden afgelopen weekend om de Jeneverboomtrofee. Vroeger werd er heel wat gestart en gefinished bij de Jeneverboom. Het Genootschap Jeneverboom vond dat het tijd werd deze wedstrijden in ere te herstellen. Er werden diverse lang afstanden over de Kaag gezeild waarbij de boten af en toe langs Park Leerust kwamen. (Foto's: Rose Marie Keijzer)
Lees meer...
 
Open dagen zuilvelboerderij Pennings
Image WARMOND, 25 juni 2008 - Zuilvelboerderij Pennings in de Hellegats Polder hield afgelopen weekend open dagen. Men kon er (na reservering) genieten van een exclusieve maaltijd gemaakt door topkoks met producten van de boerderij. De kinderen konden springen op een luchtkussen of proberen een kunstkoe te melken. (Foto's: Rose Marie Keijzer)
Lees meer...
 
Warmonder Kaagweek barst weer los
WARMOND, 25 juni 2008 – De Warmonder Kaagweek staat op het punt van starten. Van donderdag 26 juni tot en met 1 juli is er overdag een overvol programma met activiteiten voor jong en oud en kan er  ’s avonds gefeest worden in de tent.
Lees meer...
 
Voorhouters achtste met zonneboot
ImageVOORHOUT, 24 juni 2008 - De boot van het Teylingen College (KTS) heeft maandag de achtste plaats behaald op de eerste dag van de Frisian Solar Challenge. Er zijn 21 deelnemers in de categorie waar de Voorhouters varen. Minister van economische zaken Maria van der Hoeven gaf maandag het startsein voor de race die gedurende zes dagen het traject van de elfstedentocht zal volgen. Foto PR Frisian Solar Challenge.
 
Fladderende lappen op textielmarkt
ImageWARMOND, 22 juni 2008 - Na de boeken en de plantjes dan nu de beurt aan het textiel. Zondagmiddag was het pleintje rond de pomp en het toneel van in de wind fladderende lappen, quilts en andere textiele kunst. De door Clara Sikking georganiseerde markt trok marktkraamhouders en bezoekers uit de hele regio. De wind was hard, de temperatuur uitstekend en menig bewerkt lapje ging over in andere handen.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 241 242 243 244 245 246 247 Volgende > Einde >>

Resultaten 5369 - 5390 van 5434

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs