BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Aankoop krijttekening kasteel Boekhorst
ImageVOORHOUT, 10 juni 2015 – De afgelopen week verwierf de Historische Kring Voorhout (HKV) op een veiling een aan Roelant Roghman (1627-1692) toegeschreven tekening van Kasteel Boekhorst . De titel van de tekening luidt: "Boekhorst [Voorhout] op de Linkerzijde te Zien 1624".  Het bestuur van de HKV is bijzonder verguld met deze unieke aanwinst uit de 17e eeuw, waarvoor een bedrag van “enkele honderden euro's” is betaald.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Sassenheimse drugsdealer aangehouden
SASSENHEIM, 9 juni 2015 - De politie heeft maandagavond 8 juni een 30-jarige man uit Sassenheim op de Clusiusweg in Noordwijk aangehouden in een onderzoek naar drugshandel. De man wordt verdacht van het dealen van drugs.
Lees meer...
 
Feestelijk jubileum Luchtkussen Festival
ImageVOORHOUT, 8 juni 2015 – UPDATE Het was zondag klimmen klauteren, glijden en plonsen tijdens de 10de editie van het Luchtkussen Festival in Voorhout. Het mooie weer zorgde voor een grote opkomst.  De opening werd verricht door burgemeester Carla Breuer, waarnemend voorzitter van de Rotaryclub Voorhout Ina Groen en Mary van der Hulst.
Er zijn 100 duiven losgelaten door deze drie dames. De duiven zijn door Sportduivenvereniging Voorhout beschikbaar gesteld.. (Foto’s: Guido Strik)
Lees meer...
 
Warmunda en MeerWonen onderzoeken fusie
WARMOND, 7 juni 2015 - Woningstichting Warmunda heeft zich de afgelopen maanden georiënteerd op schaalvergroting. Aanleiding hiervoor is dat Warmunda had geconcludeerd dat haar schaalgrootte (700 woningen) te klein is om structureel alle taken goed uit te kunnen voeren die horen bij een moderne woningcorporatie.
Lees meer...
 
Paarden, muziek en braderie in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 7 juni 2015 - Zaterdag 20 juni is de Sassenheimse Teijlingerlaan al weer voor de 14e keer het decor voor de racende paarden. De lange rechte laan met de prachtige bomen is al jaren zeer geschikt gebleken voor het circa 300 meter lange parcours. Paarden en hun pikeurs genieten elk jaar weer van de mooie entourage en strijden hier graag om de winst.
Lees meer...
 
Westlanders op de Kaag
ImageWARMOND, 2 juni 2015 - Ook dit jaar wordt het wedstrijdseizoen van de Stichting Zeilvaart Warmond geopend met de Westlander Zeildagen. Op 6 en 7 juni komen de historische zeilende bedrijfsvaartuigen weer aan de start voor de strijd om de Hylke Tromp Trofee.
Lees meer...
 
Benefiet tegen leukemie levert 3658 euro op
ImageSASSENHEIM, 31 mei 2015 - Zaterdag organiseerde Volleybalclub Sassenheim een benefiettoernooi om geld in te zamelen voor de strijd tegen leukemie, een strijd die VCS'er Lisanne Kaptijn vorig jaar helaas niet heeft mogen winnen. De opbrengst is 3658 euro voor de onderzoeksgroep van dr. Mette Hazenberg van het AMC, de arts van Lisanne. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Hennepkwekerij in pand Industriekade
SASSENHEIM, 29 mei 2015 - In een bedrijfspand aan de Industriekade ontmantelde de politie donderdag 28 mei een hennepkwekerij. In het pand troffen agenten een kwekerij aan met 488 hennepplanten. De kwekerij was ingericht in een koelcel met daarin weer drie aparte ruimtes waar de hennep werd geteeld. Er bleek sprake van illegale stroom- en waterafname. De politie nam de kwekerij en toebehoren - waaronder 44 assimilatielampen - in beslag. Naar de gebruiker van het pand wordt een onderzoek ingesteld.
 
Ambtelijke fusie Teylingen, Hillegom en Lisse
TEYLINGEN, 26 mei 2015 - De colleges van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen willen hun ambtelijke organisaties samenbrengen. Door hun krachten te bundelen willen de gemeenten hun strategische kracht voor de lange termijn verhogen. Zo kunnen ze de complexe veranderingen in de maatschappij en de nieuwe gemeentelijke taken nog beter aan. De gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout hebben laten weten niet deel te willen nemen aan de ambtelijke fusie.  Zij houden vast aan de eerder bepaalde strategie: samenwerken op inhoud, en dan met name op de velden sociaal domein en economie.
Lees meer...
 
Liduina verwelkomt tijdelijke bewoners
WARMOND, 26 mei 2015 - In verband met een verbouwing en renovatie van woon- en zorgcentrum ’t Huis Op De Waard uit Leiden, zijn de meeste bewoners afgelopen week verhuisd naar ActiVite Liduina in Warmond.
Lees meer...
 
'Pas op voor telefoontjes over lidmaatschap '
SASSENHEIM, 26 mei 2015 - De Oranjevereniging Sassenheim waarschuwt voor telefoontjes waarbij gevraagd wordt of men lid wil worden van de vereniging. Mogelijk proberen criminelen op deze manier gegevens te verzamelen of geld afhandig te maken. Het advies is daarom direct op te hangen; lid worden van de Oranjevereniging Sassenheim kan via de website of bij een van de bestuursleden.
 
Aanhouding na ruzie over muziek
WARMOND, 13 mei 2015 - Enkele jongeren die zondagmiddag aan het voetbalen waren op een veldje aan de Herenweg in Warmond kregen het aan de stok met een 53-jarige buurtbewoner. De man vond kennelijk dat de jongeren teveel lawaai maakten en sprak ze daarop aan. Hierbij vernielde de man een geluidsbox van de jongeren die muziek produceerde.
Lees meer...
 
Start aanleg glasvezelnetwerk in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 11 mei 2015 – Reggefiber is afgelopen week in gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het noordelijke gedeelte van Sassenheim. Maandag 11 mei  heeft wethouder Kees van Velzen het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden in november 2015 afgerond.
Lees meer...
 
Paviljoen Koudenhoorn krijgt vorm
ImageWARMOND, 11 mei 2015 – Het Paviljoen op Koudenhoorn in Warmond begint nu z’n definitieve vormen prijs te geven. Terwijl sommigen zich verbazen over het enorme bouwwerk dat opeens het uitzicht belemmert, proberen andere mensen al vast hun favoriete plekje op het terras uit. (Foto’s Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Amsterdammer aangehouden na inbraakpoging
SASSENHEIM 8 mei 2015 - De politie hield vrijdagochtend om 03.25 uur een 23-jarige Amsterdammer aan in de tuin van een woning aan de Papendrechtlaan in Sassenheim, na een poging inbraak. De bewoonster was wakker geworden van geluiden en hoorde dat er een ladder tegen de woning werd gezet.
Lees meer...
 
Straatvoetbaltoernooi in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 8 mei 2015 - Op 5 mei werd in samenwerking met de Oranje vereniging Sassenheim de nationale straatvoetbal dag gehouden. Op het Voorhavenkwartier in Sassenheim waren twee speelvelden aangelegd. In de categorie 8-9 jaar werd de finale gewonnen door de Voorhoutvechters. In de categorie 6-7 jaar was het Euroleague team 3 het sterkste.
Lees meer...
 
Vrouw aangehouden voor insluiping
VOORHOUT, 6 mei 2015 - Agenten hebben woensdagochtend vroeg op de Componistenlaan in Voorhout een 24-jarige vrouw uit Rijswijk aangehouden op verdenking van insluiping in één of meerdere schuren. Getuigen hoorden omstreeks 04.00 uur een vrouwenstem vanuit één van de tuinen aan de Bloemenschans. De politie nam poolshoogte waarbij in de brandgang achter de woningen twee fietsen bleken te staan en een aantal tassen met gereedschap.
Lees meer...
 
Liberation tour hoogtepunt 5 mei
ImageTEYLINGEN, 5 mei 2015 - Een stoet van zo’n 75 oude legervoertuigen reed vandaag onder grote belangstelling door Voorhout en Sassenheim. De Bollenstreek Liberation Tour 2015 is georganiseerd door het rijdend museum Keep Them Rolling en de Oranjeverenigingen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Dodenherdenking in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 5 mei 2015 – In Teylingen werden maandagavond de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog herdacht. Bij de nationale herdenking wordt de laatste jaren ook stil gestaan bij hen die het leven lieten bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Het college van B&W had zich verdeeld over de verschillende herdenkingen in Teylingen. (Foto: De gedenknaald in Warmond)
Lees meer...
 
Benefietvoorstelling Nepal door Arie Vuyk in Theater t Onderdak
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2015 -  Cabaretier Arie Vuyk  zal op zondagmiddag 10 mei zijn voorstelling ‘Alles en de rest’ belangeloos spelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal in Theater ’t Onderdak in Sassenheim. Sinds zijn bezoek aan Nepal in 1995 is zijn binding met het land groot. Op deze manier wil hij, samen met het theater, geld inzamelen om te helpen.
Lees meer...
 
Nieuwe EHBO diplomas uitgereikt
ImageSASSENHEIM, 1 mei 2015 – 13 Geslaagde cursisten van de EHBO vereniging Sassenheim kregen vorige week uit handen van wethouder Van Kempenhun felbegeerde diploma. In 24 lessen zijn zij tussen oktober vorig jaar en maart van dit jaar klaargestoomd voor dit diploma.
Lees meer...
 
Feestelijke sleuteloverdracht in Hooghkamer
ImageVOORHOUT, 29 april 2015 - De eerste huurder van de in totaal twintig sociale huurwoningen in bouwplan Hooghkamer ontving dinsdag op feestelijke wijze de sleutel. Bestuurder Marja Duiverman van Woningstichting Warmunda  en wethouder Bas Brekelmans van de gemeente Teylingen overhandigden samen een grote symbolische sleutel aan mevrouw Ali. Ze toonde zich erg blij met haar nieuwe woning.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 4750

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs