BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Ard van der Steur beėdigd als minister
ImageWARMOND, 20 maart 2015 - Koning Willem-Alexander heeft Warmonder Ard van der Steur beëdigd als nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat gebeurde vrijdag om 17:30 uur in De Eikenhorst, de woning van de koning in Wassenaar.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Van Steensel in raad waterschap
TEYLINGEN, 20 maart 2015 - Ineke van Steensel (VVD) uit Sassenheim heeft een zetel in het Hoogheemraadschap van Rijnland. De VVD behaalde 4 zetels, net als het CDA. Bert van Leeuwen (CDA) uit Warmond komt niet in de nieuwe algemeen bestuur. Hij stond op plaats 6.
Lees meer...
 
“Ard van der Steur volgt Opstelten op“
 WARMOND, 19 maart 2015 - VVD-Tweede Kamerlid Ard van der Steur wordt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat melden De Telegraaf en persbureau ANP. Warmonder Van der Steur zat tot maart 2014 in de gemeenteraad van Teylingen.
Lees meer...
 
D66 wint, VVD verliest in Teylingen; weinig steun Verenigde Lokale Partijen
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2015 - De Provinciale Statenverkiezingen in Teylingen betekenen winst voor D66 en verlies voor VVD. De VVD verliest als grootste partij in Teylingen de meeste stemmen: -5,8%-punt ten opzichte van 2011, maar de VVD groeit 1,5%-punt ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. D66 is de grootste stijger met 6%-punt groei ten opzichte van 2011. Ten opzichte van de gemeenteraads-verkiezingen zakt D66 (-3,3%-punt). De Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland weet met 1,8% van de stemmen niet de steun van de Trilokaal-stemmer te krijgen. De opkomst was 53,7% (62,9% in 2011).
Lees meer...
 
VVD en CDA krijgen meeste stemmen bij waterschapsverkiezingenTeylingen
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2015 - De VVD (26,9%) en het CDA (26,4%) kregen in Teylingen de meeste stemmen bij de waterschapsverkiezingen. In Teylingen brachten 660 kiezers, die wel op de verkiezingen van de
Provinciale Statenverkiezingen waren afgekomen, geen stem uit voor het hoogheemraadschap van Rijnland.
 
Herinrichting Ganzenwei en Kloosterwei afgerond
ImageWARMOND, 18 maart 2015 - De herinrichting van de Ganzenwei en Kloosterwei in Warmond is afgerond. De wijk is het afgelopen half jaar grootschalig op de schop gegaan om de verkeersveiligheid te vergroten en ruimte te maken voor meer parkeerplaatsen. De herinrichting ging ten koste van tientallen bomen en grote delen van het groen in de wijk .
Lees meer...
 
Gratis compost als beloning voor scheiden gft
TEYLINGEN, 18 maart 2015 - Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 21 maart kunnen inwoners van de gemeente Teylingen gratis en eenmalig vier zakken compost ophalen bij de voormalige milieustraat aan de Van den Woudestraat 1a in Warmond. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wethouder Kees van Velzen deelt om 9.00 uur de eerste zakken compost uit.
Lees meer...
 
Belager bewoonster Parklaan aangehouden
ImageSASSENHEIM, 18 maart 2015 - De politie heeft woensdag 18 maart kort na middernacht een 23-jarige inwoner uit Pijnacker aangehouden die de avond ervoor een woning aan de Parklaan in Sassenheim was binnengedrongen. Hierbij belaagde de man de aanwezige bewoonster.
Lees meer...
 
Straatjes met plaatjes is geslaagd
ImageVOORHOUT, 17 maart 2015 - "Fantastisch! Geweldig!", dat waren een paar reacties vanuit het publiek na de eerste drie voorstellingen van Jeugdmuziektheater De Speelkring. Vanwege het 30-jarig bestaan was er groots uitgepakt in de Andreasschool. Veel schilderijen van tien meester-schilders kwamen tot leven door het sprankelende spel van de kinderen en door de prachtige muziek. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Politie zoekt naar inbreker Parklaan
ImageSASSENHEIM, 17 maart 2015 - De politie is dinsdagavond in Sassenheim op zoek naar een gevluchte ongeveer 20-jarige inbreker. De man zou een huis op de Parklaan zijn binnengedrongen. De bewoner is volgens de politie erg overstuur.
Lees meer...
 
Lokale kandidaten bij verkiezingen
TEYLINGEN, 16 maart 2015 - Woensdag worden de verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap gehouden. Wie nog geen keuze voor een partij heeft gemaakt kan terecht bij de stemwijzers voor de provincie en het waterschap. Op de stembiljetten staat ook kandidaten uit Teylingen voor de VVD, de Verenigde Lokale Partijen, CDA, D66 en ChristenUnie.
Lees meer...
 
Heropening ruimte Welzijn Teylingen Agneshove
ImageVOORHOUT, 16 maart 2015 - Afgelopen vrijdag heropende Welzijn Teylingen officieel de ruimte Agneshove 89  in Voorhout. Mede dankzij ‘fonds 1818′ en de input en inzet van bewoners en vrijwilligers, werd eind vorig jaar de ruimte opgeknapt en opnieuw ingericht. Het is nu een praktische ruimte met tafels en stoelen en een frisse en gezellige huiskamer. De inrichting is eenvoudig te schuiven en aan te passen aan de grootte van een groep. (Foto Frans Eijck fotografie)
Lees meer...
 
Sneller en veiliger fietsen naar station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 15 maart 2015 - Donderdag 12 maart heeft Ingrid de Bondt, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, samen met Kees van Velzen en Bas Brekelmans, wethouders gemeente Teylingen en Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail drie fietsprojecten bij station Sassenheim geopend.
Lees meer...
 
Brandweer Sassenheim raakt 2 van de 3 voertuigen kwijt
ImageSASSENHEIM, 11 maart 2015 (update) - De brandweer in Sassenheim raakt de tweede tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig kwijt. Op de brandweerpost blijft van de huidige voertuigen alleen een tankautospuit over. Dat zegt districtscommandant Hans Baardscheer. Sassenheim krijgt een nieuw voertuig voor de taak van de First Responder.
Lees meer...
 
Criminaliteit in Teylingen daalt
TEYLINGEN, 11 maart 2015 - Teylingen had in 2014 minder last van misdaad dan in vorige jaren. Het aantal woninginbraken liep met 31% terug naar 101 inbraken per jaar. Fietsdiefstallen en auto-inbraken vinden vooral plaats rondom de stations van Voorhout en Sassenheim. De dieven hebben vreemd genoeg een voorkeur voor damesfietsen. Dit zegt politiechef Jeroen van Marle.
Lees meer...
 
Koeien mogen niet op Hemmeerpolderpad
WARMOND, 11 maart 2015 - De koeien van agrariers Van Egmond en Van der Geest mogen niet vrijelijk van weiland naar weiland lopen het over het Hemmeerpolderpad. De gemeente wil dat het pad openbare weg blijft zolang er onenigheid is tussen de gebruikers van het pad.
Lees meer...
 
KTS’ers op bezoek in raadzaal Teylingen
ImageVOORHOUT, 8 maart 2015 - Aanstaande vrijdag 13 maart zijn er twee debatten van de KTS in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Het eerste debat is om 9.00 uur en het tweede om 10.30 uur. Het debat gaat over ontwerpen van voorzieningen die de leerlingen op school hebben gemaakt. De beste ontwerpen worden gepresenteerd en daarna volgt een debat tussen de leerlingen. Beide debatten zijn live te volgen via www.teylingen.tv.
Lees meer...
 
Verkiezingskoorts in Teylingen

ImageTEYLINGEN, 6 maart 2015 – Met de provinciale- en Waterschapsverkiezingen van 18 maart in aantocht zijn ook in Teylingen de verkiezingscampagnes losgebarsten. De partijen trekken de dorpen in, bezoeken instellingen en verenigingen en houden ledenbijeenkomsten. Om de kiezer te helpen bij het bepalen van hun stem heeft de provincie Zuid-Holland een stemwijzer online gezet.

Lees meer...
 
Kluiskraker sluipt binnen bij drogist Etos
ImageSASSENHEIM, 5 maart 2014 - Drogisterij Etos in de Hoofdstraat kreeg donderdagavond een brutale insluiper over de vloer die het voorzien had op de kluis. De man deed zich voor als klant en wist in het kantoor van de drogisterij te komen. Daar heeft hij geprobeerd de kluis te openen. De politie verspreide om 18.50 via Burgernet een signalement. Toen ging de politie uit van een overval op de drogist. De verdachte is nog spoorloos.
Lees meer...
 
Brandweer Warmond zoekt vrijwillgers
WARMOND, 5 maart 2015 - De brandweer staat 365 dagen per jaar 24/7 klaar voor hulpverlening bij branden, ongevallen op de weg of op het water, en bij incidenten met gevaarlijke stoffen. In Warmond doet de brandweer dit met vrijwilligers. De ploeg staat altijd klaar bij calamiteiten. Om dit ook te kunnen garanderen, zijn wij in Warmond op zoek naar meer vrijwilligers. Lijkt het jou ook interessant, kom dan eens informeren op de open avond op woensdag 18 maart vanaf 19.30u in de brandweerkazerne aan de Van den Woudestraat 1b in Warmond.

Lees meer...
 
Twee fabuleuze projecten bij Ex Voto
ImageVOORHOUT, 5 maart 2015 - Het tienerwerk van Welzijnskwartier organiseert in jongerencentrum Ex Voto twee grote projecten, te weten “The Cartoonproject” en “the Big Cooking project”.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 4700

ADVERTENTIE

 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs