BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Zoektocht naar schat bij Pankras
ImageSASSENHEIM, 4 maart 2015 - Toneelvereniging Pankras speelt het weekend van 14 en 15 maart in theater ´t Onderdak De schat van de Woeste Kever, een toneelstuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Het stuk gaat over Bootsman Pekel, die een oude kaart vindt van een verborgen schat. Met de Bolle Ton van kapitein Meerschuim kiezen zij het ruime sop, op zoek naar de schat. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Vacaturebank zoekt vrijwilligers
TEYLINGEN, 4 maart 2015 - Inwoners van de gemeente Teylingen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en organisaties die vrijwilligerswerk in de aanbieding hebben, kunnen terecht op de vacaturebank van Welzijn Teylingen. Aanmelden kan via de vacaturebank van Welzijn Teylingen.
Lees meer...
 
Nieuwe bomen voor park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 4 maart 2015 - Landelijk bestaat er een herplantplicht van bomen. Het betreft de plicht om een boom, die op een bepaalde plek in de gemeente verwijderd wordt, te vervangen door een nieuw exemplaar. Indien dit op die bepaalde plek niet wenselijk of niet mogelijk is, heeft de gemeente de plicht de nieuwe boom elders binnen de gemeente te herplanten.
Lees meer...
 
Voorhoutse kunst te zien tijdens Kunst(t)huis
ImageVOORHOUT, 3 maart 2015 - Op zondagmiddag 8 maart vindt de eerste editie van Kunst(t)huis Voorhout plaats. Twintig enthousiaste gastvrije Voorhoutse kunstenaars nodigen u uit om op 15 verschillende unieke locaties en verborgen plekjes te genieten van mooie muziek, poëzie, toneelspel, zang, beeldende kunst, fotografie en nog veel meer.
Lees meer...
 
Extra parkeerplaatsen bij station Sassenheim
SASSENHEIM, 3 maart 2015 - De gemeente gaat 20 extra parkeerplaatsen realiseren bij het station Sassenheim. Vanwege de hoge parkeerdruk bij het station Sassenheim wordt de bouw van een parkeerdek voorbereid. Het parkeerdek is in 2016 klaar.
Lees meer...
 
Nieuwe meetposten voor vliegtuiggeluid in de Bollenstreek
REGIO, 2 maart 2015 - Op verzoek van de gemeenten in Holland Rijnland heeft Schiphol besloten om twee extra geluidmeetposten te plaatsen in de regio. Sinds kort zijn de nieuwe meetposten in Lisse en Warmond operationeel. Nog dit jaar wordt er ook een meetpost geplaatst in Sassenheim. De meetpost in Lisse staat langs de Ringvaart op de Ringdijk in Lisse Zuid. In Warmond is de meetpost geplaatst op het dak van het cultureel centrum Het Trefpunt aan de Herenweg.
Lees meer...
 
Meepraten over herinrichting speelplaatsen Teylingen
TEYLINGEN, 2 maart 2015 - Deze week organiseert de gemeente Teylingen vier bijeenkomsten over de herinrichting van 12 speelplaatsen. Inwoners zijn van harte welkom om de schetsontwerpen te komen bekijken.
Lees meer...
 
VVD wil mobiel verkooppunt op stations
SASSENHEIM, 2 maart 2015 - In verband met de toenemende reizigers stroom op Station Sassenheim en op station Voorhout, pleit de VVD voor een mobiel verkooppunt dat op beide stations dienst zou kunnen doen. "Naast de service die wij de reizigers graag zouden willen bieden, is het uit oogpunt van sociale controle een bijdrage aan de veiligheid op en rond het station. Dus daar komen de belangen van ondernemers en de politiek samen", zegt VVD-raadslid Bob Keeven over de reden van het indienen van een motie hiervoor.
Lees meer...
 
The Bassets kampioen zondagsklasse rugby
SASSENHEIM, 1 maart 2015 - De rugbyers van The Bassets zaterdag na een 3-17 winst op Utrechtse Studenten Rugby Society (USRS) de ongeslagen kampioen in de landelijke zondagsklasse rugby. Het eerste team uit Sassenheim promoveert daarmee naar de ereklasse op de zaterdag.
Lees meer...
 
Minderjarige 'comazuiper' naar ziekenhuis
VOORHOUT, 28 februari 2015 - Vrijdagavond trof de politie in het Oosthoutpark in Voorhout een minderjarige jongen aan die zwaar onder invloed was van alcohol. Toen de jongen werd aangesproken zakte hij in elkaar. De jongen is voor behandeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees meer...
 
Gouden ketting gestolen met wisseltruc
SASSENHEIM, 27 februari 2015 - De politie waarschuwt voor een Oost-Europees sprekende vrouw die halskettingen steelt. De vrouw heeft woensdag op de Hofstraweg in Sassenheim een vrouw van een gouden halsketting beroofd met een wisseltruc: zij legt al pratend een nepgouden ketting om de hals van het slachtoffer en trekt ondertussen de gouden ketting van de hals van het slachtoffer.
Lees meer...
 
Teylingen krijgt betonnen fietspaden

TEYLINGEN, 26 februari 2014 – De gemeente Teylingen wil een aantal van de fietspaden in Teylingen vervangen door hoogwaardige betonnen fietspaden. De gemeenteraad heeft in de begroting 2015-2018 al een bedrag opgenomen om in 2015 de fietspaden langs de doorgaande wegen op te knappen. Het college vraagt de gemeenteraad nu om een krediet hiervoor beschikbaar te stellen. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel tijdens de raadsvergadering van 26 maart.

Lees meer...
 
Ere-penning voor medewerkers Het Oude Raadhuis

ImageWARMOND, 23 februari 2014 - Els Korving en Janneke Verbugt, voormalige leden van de expositiecommissie van galerie Het Oude Raadhuis van Warmond, hebben donderdag uit handen van voorzitter Ans Bartelink de ere-penning van de gelijknamige vereniging gekregen. Het kleinood is een bronzen kunstwerk ontworpen door mr Jan Paul Kruimel, oud-penningmeester van HOR en co-auteur van het boek ´Van bijzondere verdiensten tot Koninklijke onderscheiding'.

Lees meer...
 
Kleintje Pils verrast De Saksen met optreden
ImageSASSENHEIM, 17 februari 2015 - Kleintje Pils heeft maandag op uitnodiging van Prins Chef I van De Saksen een verrassingsoptreden verzorgd op de feestavond van De Saksen. Na het optreden ging de band op de foto met de senatoren van De Saksen. De prins speelt zelf bij dweilorkest De Flierefluiters. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Optocht De Bokken in Hollywoodsfeer
ImageVOORHOUT, 16 februari 2015 - Zaterdag ging carnavalsoptocht met als thema Hollywood door de straten van Bokkendorp. Het punt van vertrek en aankomst was in de altijd gezellig versierde Prins Bernardstraat. De Bokken vieren dit jaar het 44-jarig jubileum met prins Mart 1e en prinses Monica. Update: Dinsdag is bekendgemaakt dat Theo van Werkhoven Jan Regeer opvolgt als voorzitter van De Bokken. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Prins Chef met sousafoon in optocht
ImageSASSENHEIM, 15 februari 2015 - Zaterdag trok de carnavalsoptocht weer door Sassenheim. Nu de Warmondse Billenprikkers zijn gestopt, bleven De Saksen en De Gaapstokken uit Lisse over. Prins Chef I (Milan van Kapel) is sousafoonspeler bij De Flierefluiters. Hij stond met de rest van de hofkapel op een rijdende keuken. Jeugdprins Stephen reed met de jeugd van De Saksen op een grote taart. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Elise bakt lekkerste taart
ImageSASSENHEIM, 15 februari 2015 - Elise Vergouwen (9) heeft zaterdag de lekkerste valentijnstaart gebakken voor een wedstrijd bij boekhandel Wagner. Elise won daarmee het gesigneerde boek "Bakken met Menno" van Heel Holland bakt-winnaar Menno de Koning. De Koning was zaterdag in de winkel voor een meet & greet en het signeren van zijn kookboek. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Gemeenteraad kiest armoedeprojecten
TEYLINGEN, 6 februari 2015 - Teylingen besteedt de 51.000 euro die zij uit Den Haag ontvangt voor bestrijding van armoede en schulden aan training van schuldhulpmaatjes, inzet van kinder- en jeugdteams met een eigen hulpbudget en het instellen van een noodfonds. VVD en ChristenUnie wilden het geld voor de begeleiding van de kinder- en jeugdteams liever in een lokaal fonds stoppen voor bijvoorbeeld laptops voor scholieren. Zij kregen hiervoor geen steun bij de andere partijen.
Lees meer...
 
Coalitie tikt college op de vingers over begroting
TEYLINGEN, 6 februari 2015 - De coalitiepartijen in Teylingen willen de begroting van de gemeente scherper in de gaten gaan houden. Het college is donderdag via een motie opgeroepen in de meerjarenbegroting zo min mogelijk 'niet-concrete stelposten' op te nemen. Volgens Sybrinne de Vries (CDA) werd bij de afgelopen begrotingsbehandeling vanuit de provincie gedreigd met het onder prentief financieel toezicht plaatsen van Teylingen waarmee het budgetrecht van de gemeenteraad ondermijnd zou worden.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 4677

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs