BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Nominaties sportprijzen Teylingen bekend
TEYLINGEN, 23 februari 2016 - Wethouder Bas Brekelmans reikt dinsdag 22 maart om 19.30 uur de jaarlijkse sportprijs uit aan de sportman, sportvrouw of sportploeg uit de gemeente Teylingen, die op internationaal, nationaal dan wel regionaal niveau een sportieve prestatie heeft geleverd in 2015. Daarnaast wordt ook de Talentenprijs uitgereikt. De genomineerde sporters en sportploegen zijn vandaag gepresenteerd.
Lees meer...
 

Teylingen opent alle stembureaus voor Oekra´ne-referendum
TEYLINGEN, 22 februari 2016 - Op 6 april 2016 kan op alle stembureaus in de gemeente een stem uitgebracht worden voor het raadgevend referendum. In heel Nederland wordt gestemd over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Andere gemeenten hebben besloten om minder stembureaus dan gebruikelijk open te stellen. In buurgemeente Kaag en Braassem worden in plaats van 14 maar 6 stembureaus geopend.
Lees meer...
 
Haardvuur lijkt op brand in flat Tilbury
ImageSASSENHEIM, 21 februari 2016 - Een bio-ethanol haard bij het raam in een woning op vier hoog aan de Tilbury zorgde zondagavond voor de uitruk van de brandweer uit Voorhout en de ladderwagen uit Lisse. Een voorbijganger zag het haardvuur aan voor een woningbrand en belde de brandweer. Na controle door de brandweer bleek er niets aan de hand.
 
Provincie: Boerderij Oostdam en waaggebouwtje moeten worden gesloopt
ImageVOORHOUT, 19 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland ziet geen mogelijkheden om boerderij Oostdam en het bijbehorende waaggebouwtje te behouden. De provincie kocht het perceel met de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De drie leilindes kunnen wel blijven staan. De waag (weegschaal) uit het waaggebouwtje wordt ter beschikking gesteld aan de Historische Kring Voorhout. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Minderheid in raad Teylingen tegen samenvoegen ambtenaren
TEYLINGEN, 17 februari 2016 - In Teylingen zijn PvdA en ChristenUnie tegen de ambtelijke fusie tussen Hillegom, Lisse en Teylingen. Trilokaal is uitgesproken voorstander van het samenvoegen van de ambtenaren met behoud van de gemeenteraden, wethouders en burgemeesters in de drie dorpen. VVD, D66 en CDA willen nog een aantal aspecten in hun fracties bespreken, maar de kans is groot dat een meerderheid van de gemeenteraad van Teylingen op 3 maart voor de ambtelijke fusie zal stemmen.
Lees meer...
 
Recordbedrag vuurwerkschade in Teylingen
TEYLINGEN, 17 februari 2016 - De gemeente heeft 15.613 euro schade door vernielingen met zwaar vuurwerk tijdens de afgelopen jaarwisseling. Het bedrag zit aan de bovengrens van de schadebedragen in de regio. Er moeten 16 afvalbakken, 5 hondenzakdispensers en 69 verkeersborden vervangen worden. Ook moesten de ramen van de basisschool de Waaier in Warmond vervangen worden.
Lees meer...
 
Bestemmingsplan Randweg ter inzage
ImageVOORHOUT, 16 februari 2016 - Het ontwerpbestemmingsplan voor de Noordelijke Randweg in Voorhout ligt ter inzage tot en met 30 maart 2016. De weg vormt een nieuwe verbinding ten noordwesten van Voorhout, tussen de N444 en de deels nog aan te leggen ontsluitingsweg Hooghkamer.
Lees meer...
 
Reparatietruc voor Ondernemersfonds
TEYLINGEN, 16 februari 2016 - Het college van Teylingen wil tijdens de gemeenteraad van 3 maart het Ondernemersfonds Teylingen 'repareren'. Het fonds vindt nu zelf dat het niet zinvol is de zorginstellingen en de gemeente deel te laten nemen aan het fonds. De gemeente kan daardoor het raadsbesluit om zichzelf en de zorg uit te sluiten laten vervallen. Hierdoor moet de kans kleiner worden dat ondernemers de OZB verhoging ten gunste van het fonds aanvechten bij de rechter.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad verdeelt geld na spannende vergadering
ImageTEYLINGEN, 16 februari - De kindergemeenteraad van Teylingen heeft donderdag besloten om het budget van 2.000 euro te verdelen over drie projecten: 900 euro voor een speeltuin bij de volkstuinen op Elsgeest, 800 euro voor de EHBO vereniging Sassenheim en 300 euro voor het project Zebrapad, voor meer veiligheid bij het oversteken.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor Nico Broekhuizen
SASSENHEIM, 15 februari 2016 - Nico Broekhuizen (68) uit Sassenheim is maandag Koninklijk onderscheiden. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn activiteiten binnen het Pastoraal Fonds van de Protestantse Gemeente Sassenheim en in het bijzonder voor de Kringloopwinkel Op Dreef. Burgemeester Breuer reikte de onderscheiding uit tijdens de medewerkersavond van de Kringloopwinkel Op Dreef. De heer Broekhuizen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer...
 
Bijna 1200 euro tegen kindertraumas
ImageVOORHOUT, 15 februari 2016 - Ladies'Circle Voorhout opende op vrijdag 12 februari voor 2 dagen een pop-up store in het Fietsenwarenhuis in Voorhout. De opbrengst van bijn 1200 euro gaat naar Dream4kids, die kinderen met een trauma een nieuwe start wil geven. De winkel stelde belangeloos een deel van hun winkel beschikbaar voor de verkoop van kinderkleding en speelgoed. 
Lees meer...
 
Criminelen roven airbags uit auto's
SASSENHEIM, 10 februari 2016 - In de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari werd een reeks van 12 auto-inbraken gepleegd waarbij diverse airbags zijn gestolen. De politie zoekt getuigen.
Lees meer...
 
Vier jaar gevangenis voor overvallers juwelier
ImageSASSENHEIM, 10 februari 2016 - De rechtbank Den Haag heeft een 34-jarige man uit Haarlem en een 51-jarige man uit Amsterdam elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor een gewapende overval op juwelier Wagenmakers aan de Hortuslaan in Sassenheim. De twee mannen, die de juwelier op 27 juni 2015 overvielen, zijn veelplegers. Ze hebben beide meerdere veroordelingen op hun naam hebben staan. De 51-jarige man verbleef na een gevangenisstraf jarenlang in een TBS kliniek. Uit de gerechtelijke uitspraak blijkt dat de twee medewerkers zichzelf in veiligheid brachten door direct een tussendeur dicht te doen.
Lees meer...
 
Bestuurder aangehouden na auto te water
VOORHOUT, 10 februari 2016 - De bestuurder die met zijn auto te water raakte bij Berg en Daal in Voorhout is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto kwam woensdag rond 13:30 op zijn kop in het water terecht. De bestuurder wist uit de auto te komen en er te voet vandoor te gaan. Brandweerduikers hebben de auto onderzocht om zeker te zijn dat er verder geen inzittenden waren.
Lees meer...
 
Herstel toren St. Pancratius kost 40.000 euro
SASSENHEIM, 7 februari 2016 - Parochiekern van St. Pancratiuskerk heeft 40.000 euro nodig om het bovenste deel van de kerktoren, de koningsstijl te vervangen. Op zondag 13 maart wordt een benefietconcert georganiseerd om de toren weer en oude glorie te kunnen herstellen.
Lees meer...
 
Nieuwe theaterschool zoekt talent
VOORHOUT, 7 februari 2016 - In Voorhout start Annemieke van der Ploeg, musicalartieste bij o.a. Joop van den Ende en Studio 100, Theaterschool Voorhout. De school is gericht is op musicalproducties voor talenten tussen 10 en 30 jaar. De theaterschool start met de musical Oliver, waarvan de voorstellingen zullen zijn op woensdag 29 juni 2016, om 14.00 uur en 20.00 uur, in het Teylingen College, locatie KTS, Leidsevaart 4 in Voorhout.
Lees meer...
 
Bonte stoet door Voorhout en Sassenheim
ImageTEYLINGEN, 7 februari 2016 - Een bonte stoet carnavalsvierders trok zaterdag weer door Voorhout en Sassenheim. In Voorhout werd de optocht georganiseerd door De Bokken. De Saksen in Sassenheim kregen dit jaar medewerking van De Gaapstokken, De Noortukkers en Carnavalsvereniging Hillegom. Foto's Mariska de Graaff en Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Ab Koomen
ImageVOORHOUT, 7 februari 2016 - Ab Koomen (69) uit Voorhout is zondag 7 februari 2016 Koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij carnavalsvereniging De Bokken en voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit na afloop van de carnavalsmis in de Bartholomeuskerk in Voorhout. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Burgemeester komt sleutels carnaval brengen
ImageTEYLINGEN, 6 februari 2016 - Burgemeester Carla Breuer bezocht vrijdagavond carnavalsvereniging De Bokken in Voorhout en De Saksen in Sassenheim om de sleutels van de twee dorpen te overhandigen. De nieuwe aanpak komt in plaats van het traditionele bezoek aan het gemeentehuis door de twee verenigingen. Nu de sleutels in handen van De Saksen en De Bokken zijn begint het carnaval. Zaterdag rijden in Voorhout en Sassenheim de carnavalsoptochten.
Lees meer...
 
Statushouders niet naar Boekenburglaan
ImageTEYLINGEN, 4 februari 2016 - Teylingen gaat voor 117 statushouders alternatieve tijdelijke huisvesting beschikbaar stellen. De Boekenburglaan valt af als locatie voor deze vluchtelingen met een een tijdelijke verblijfsvergunning. De gemeenteraad heeft begrip voor het feit dat tegenover deze straat al jaren de noodbouw van woonzorgcentrum Agnes heeft gestaan. In de overige locaties, verspreid over de gemeente worden maximaal 25 statushouders per locatie opgevangen gedurende 5 jaar. De gemeenteraad drong donderdag aan op het gebruik van leegstaande gebouwen in plaats van het neerzetten van containerwoningen. Boekenburglaan - foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Watertuin in Warmond blijft recreatiepark
WARMOND, 4 februari 2015 - De gemeenteraad wil in recreatiepark Watertuin het bestaande recreatief gebruik als uitgangspunt hanteren voor het nieuwe bestemmingsplan. Alleen het CDA wilde het recreatief gebruik van de 69 woningen bij het Vennemeer schrappen en de mogelijkheid voor permanente bewoning expliciet open houden.
Lees meer...
 
Boerderij Oostdam moet plat voor rotonde
ImageVOORHOUT, 4 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland wil, tot ongenoegen van veel Voorhouters, boerderij Oostdam slopen om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De provincie heeft de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat bij de Leidsevaart onlangs gekocht. Het CDA en de VVD vragen het college om behoud van het Waaggebouwtje uit 1730, waar nog een authentiek weegtoestel uit de achttiende eeuw in gevestigd is, en voor behoud van de drie oude leilinden die bij de boerderij staan. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 4972

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs