BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Van Velzen en Van der Zon gekozen met voorkeursstemmen
TEYLINGEN, 21 maart 2014 – Wethouders Kees van Velzen (nummer 9 op de CDA-lijst) en Leo van der Zon (nummer 29 op de VVD-lijst) zijn met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen. De voorkeursstemmen zorgen ook voor een aantal verschuivingen in de volgorde in de samenstelling van de gemeenteraad. Dit blijkt uit de formele uitslag van de verkiezingen in Teylingen.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

"VVD afgerekend op Haagse politiek"

TEYLINGEN, 21 maart 2014 - De VVD ging bij de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag van 9 naar 6 zetels. VVD-lijsttrekker Marlies Volten is teleurgesteld over deze uitslag, maar blij dat de VVD nog net de grootste partij is. Volgens Volten is de VVD in Teylingen afgerekend op wat er in Den Haag gebeurd. Dat gevoel heeft ze tenminste.
Lees meer...
 
Trilokaal hoopt op wethouderspost

TEYLINGEN, 20 maart 2014 - Trilokaal bleek vannacht na het tellen van de stemmen één van de grote winaars van de gemeenteraadsverkiezingen in Teylingen. De lokale partij ging van 2 naar 4 zetels. Lijsttrekker Rob ten Boden hoopt mee te kunnen praten in de college-onderhandelingen en heeft voor zichzelf een wethouderspost Zorg en Welzijn in gedachten. Luister hierboven naar het interview met Rob ten Boden.
 
VVD blijft net aan grootste partij; meeste winst voor Trilokaal

ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 - De voorlopige eindstand van de gemeenteraadsverkiezingen is:

  • VVD: 6 zetels, 24% van de stemmen (- 8% t.o.v. 2010)
  • CDA: 6 zetels, 23% van de stemmen (+ 3% t.o.v. 2010)
  • D66: 5 zetels, 19% van de stemmen(+ 4% t.o.v. 2010)
  • Trilokaal: 4 zetels, 17% van de stemmen (+ 8% t.o.v. 2010)
  • PvdA: 3 zetels, 12% van de stemmen(- 2% t.o.v. 2010)
  • Christenunie: 1 zetel, 5% van de stemmen (+ 1% t.o.v. 2010)
Lees meer...
 
Tussenstand: Trilokaal op winst, verlies VVD
TEYLINGEN, 19 maart 2014 23:20 uur - De tussenstand van de gemeenteraadsverkiezingen na het tellen van de stemmen in 13 stembureaus. CDA 24% (2010: 20%) VVD 23% (2010: 32%), D66 19% (2010: 15%), Trilokaal 17% (2010: 9%), PvdA 12% (2010: 14%), ChristenUnie 5% (2010: 4%). Trilokaal wint het meeste, de VVD lijdt het meeste verlies.
 
Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen
 
De stembussen zijn gesloten
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 - Precies om 21:00 uur zijn de stembussen in Nederland en dus ook in Teylingen gesloten. Ook op het stembureau in het bestuurscentrum in Voorhout werd de stembus door het hoofd van het stembureau gesloten, om daarna volledig te worden geopend. De medewerkers van het stembureau konden zo aan het tellen van de stemmen beginnen. Dit gebeurde op hetzelfde moment ook bij de andere 15 stembureaus in Teylingen. In de loop van de avond zullen de uitslagen van alle stembureaus in het bestuurscentrum binnenkomen.
Lees meer...
 
Stembureaus Teylingen zijn geopend
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2014 – De stembureaus in Teylingen zijn open. Tot 21:00 uur vanavond kunnen inwoners van Teylingen hun stem uitbrengen voor de nieuwe gemeenteraad. In de loop van de avond moet dan de voorlopige uitslag bekend worden. De Teyding zal hier vanavond vanaf 21:00 uur live verslag van doen op de site. De laatste dagen voor de verkiezingen buitelden de partijen nog over elkaar heen met nieuwe beloftes, bezoeken en wethouderskandidaten.
Lees meer...
 
Teylingen wil investeren in sportvelden
TEYLINGEN, 18 maart 2014 - Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om 2,4 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het verbeteren van sportvelden in Teylingen. Het gaat om een investering in anderhalf kunstgrasveld en kleedkamers bij SV Warmunda in Warmond. en in een hockeyveld, handbalveld, kunstgras- en natuurgrasvoetbal op sportpark Elsgeest in Voorhout.
Lees meer...
 
Teylingen is tweede topsportgemeente 2013
TEYLINGEN, 17 maart 2014 - Teylingen is op de tweede plaats geëindigd bij de verkiezing van de  'Topsportgemeente van het jaar 2013'. Eerste werd met ruime afstand de gemeente Edam-Volendam. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sportprestaties. Teylingen was samen met vier andere gemeenten genomineerd voor de titel.
Lees meer...
 
Verkiezingsdebat bij Omroep Bo
TEYLINGEN, 17 maart 2014 – De Teylingse lijsttrekkers nemen het vanavond verbaal tegen elkaar op in het verkiezingsdebat om de lokale omroep Bo. Gedurende twee uur blikken ze terug, discussiëren ze over diverse thema’s en geven ze zelf aan tafel aan waar ze in verschillen. Het debat is live op de radio te beluisteren, maar publiek is ook van harte welkom. Het debat vindt tussen 20.00 – 22.00 uur plaats in Cheers aan de Herenstraat in Voorhout.
Lees meer...
 
KTS-leerlingen kiezen in raadsdebat voor skatebaan
ImageTEYLINGEN, 17 maart 2014 - Vrijdagochtend 14 maart gingen leerlingen van de KTS met elkaar in debat in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Het debat ging over de vraag welke voorziening de leerlingen het liefste zouden willen in de gemeente Teylingen. De beste ontwerpen uit alle tweede klassen werden gepresenteerd en daarna volgde een debat tussen de leerlingen.
Lees meer...
 
Politieke markt in Sassenheim

TEYLINGEN, 16 maart 2014 – Al dan niet vergezeld door landelijke kopstukken voerden de lokale politici in Teylingen zaterdag nog druk campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van komende woensdag. Dat gebeurde onder meer op de politieke markt in de Hoofdstraat in Sassenheim. De VVD had Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, naar Sassenheim gehaald. De politiek leider van D66, Alexander Pechtold ontving er een oude partijvlag van D66. Trilokaal heeft dan wel geen landelijke kopstukken, maar presenteerde wel een eigen verkiezingslied. En alle lokale partijen kregen de kans om voor de camera van de Teyding een stemoproep te doen. (Video: Piet Molenaar - TGP Media Producties, Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Wat valt er te kiezen?
TEYLINGEN, 15 maart 2014 - Wat valt er volgende week te kiezen bij de gemeenteraadsverkiezingen? Hier is een handig overzicht van de websites van de 6 partijen en hun verkiezingsprogramma.
Lees meer...
 
ChristenUnie kan onderzoek vestiging Intratuin niet tegenhouden
ImageSASSENHEIM, 14 maart 2014 - De ChristenUnie wil dat het college stopt met onderhandelingen met Intratuin om het tuincentrum in Sassenheim te vestigen. Omdat Frans Nederstigt (ChristenUnie) alleen steun kreeg van Trilokaal, is de motie van de ChristenUnie aangehouden om na de verkiezingen verder te bespreken. Nederstigt wijst op de detailhandelsvisie waarin gevraagd wordt om winkels in het centrum te plaatsen en niet in het buitengebied. Foto v.l.n.r. Joost Peetoom (PvdA), Frans Nederstigt (ChristenUnie), Rob ten Boden (Trilokaal) en Elsbeth Koek (PvdA). Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
'Startende ondernemer helpen met wisselwinkel'
ImageTEYLINGEN, 14 maart 2014 - Startende ondernemers kunnen binnenkort misschien gebruikmaken van een 'wisselwinkel' in Teylingen waar ze onder gunstige voorwaarden een bedrijf kunnen starten. De gemeenteraad heeft op voorstel van Sabrina van der Lubbe (VVD) een motie goedgekeurd om het college hier een onderzoek naar te laten doen. Sabrina van der Lubbe tijdens een schorsing in overleg met Rose Marie Keijzer (D66) en wethouder Leo van der Zon. Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Horeca Koudenhoorn niet later open
ImageWARMOND, 14 maart 2014 - De horeca op Koudenhoorn moet 's avonds om 22:00 uur sluiten. Rob ten Boden (Trilokaal) wilde de openingstijden verruimen naar de openeningstijden die voor de cafés in de dorpen gelden. Maar de andere partijen en wethouder Van der Zon vinden de horeca op het recreatie-eiland onvergelijkbaar met een café in het centrum. Rob ten Boden (rechts) overlegt met v.l.n.r Frans Nederstigt (ChristenUnie), Ed Wegman (Trots) en Joost Peetoom (PvdA). Foto Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Drie droomscenario’s voor Roodemolenmolder
ImageTEYLINGEN, 14 maart 2014 - Inwoners van Teylingen kunnen op 15 mei kiezen uit drie droomvisies voor de inrichting van de Roodemolenpolder tussen Sassenheim en Voorhout. De drie scenario's werden vorige week donderdag besproken op het tweede werkatelier over de Roodemolenpolder in het bestuurscentrum in Voorhout. Hierbij gingen inwoners, organisaties en de gemeente met elkaar in gesprek. De drie droomvisies zouden een goede afspiegeling moeten vormen van de uiteenlopende meningen van de Teylingers over de toekomst van de polder.
Lees meer...
 
Tuincentrum trending bij Twitterdebat
TEYLINGEN, 13 maart 2014 - De komst van een vestiging van het tuincentrum Intratuin aan de Sassenheimse Rijksstraatweg verdeelde woensdagavond de lijsttrekkers in het Teylingse Twitterdebat. Verschillende twitteraars wilde weten wat het standpunt van de partijen over de komst van het tuincentrum naar Sassenheim is. PvdA, Trilokaal en ChristenUnie keerden zich tegen de komst van Intratuin, uit angst voor de gevolgen voor de lokale ondernemers. Het CDA hield zich op dit punt in het debat afzijdig, maar gaf eerder in het 'gewone' lijsttrekkersdebat al aan de komst van Intratuin als een bedreiging voor de plaatselijke middenstand te zien.
Lees meer...
 
Gemeente bedankt Melissa Hofstra en Ronald van Kesteren voor reanimatie
ImageSASSENHEIM, 12 maart 2014 - Melissa Hofstra en Ronald van Kesteren ontvingen vandaag een oorkonde van loco burgemeester Leo van der Zon. Op 16 september 2013  reanimeerden zij met succes de 87-jarige Koos Hoogervorst nadat hij onwel was geworden en van zijn fiets viel. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Warmondse muziektent krijgt nieuw rietdak
ImageWARMOND, 12 maart 2014 - De muziektent op de Baan in Warmond is deze week van een nieuwe rietkap voorzien. Het monument kan nu weer jaren mee. Het wachten is nog op muzikanten die de muziektent zijn oorspronkelijke bestemming weer teruggeven.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 4298

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2013 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs