BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Personeel redt dieren bij grote schuurbrand op Prinsenweg Voorhout
ImageVOORHOUT, 7 februari 2018 - Op de Prinsenweg in Voorhout in woensdagmiddag rond 16:00 uur brand uitgebroken in de schuur van sierteler Gebr. van Kampen. Een aantal varkens, konijnen en een tiental kooien met siervogels kon door personeel op tijd naar buiten worden gebracht. De rookpluim was enige tijd in de wijde omtrek te zien. De brandweer van Voorhout, Sassenheim en Lisse zijn opgeroepen.  Het sein 'brand meester' is om 16.52 uur door de brandweer gegeven. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 

RvC wilde directeur Vooruitgang schorsen
TEYLINGEN, 6 februari 2017 - UPDATE De voormalige Raad van Commissarissen (RvC) van Woonstichting Vooruitgang wilde directeur Steven Schrader schorsen. De RvC heeft begin december een voorgenomen besluit tot onmiddellijke schorsing van Schrader genomen en is daarna opgestapt. Daardoor is de RvC er niet aan toegekomen om het voorgenomen besluit om te zetten in een formeel besluit, zo liet de de Autoriteit Woningcorporaties aan De Teyding weten.
Lees meer...
 
Plaatsmaken voor nieuwbouw De Posterijen
ImageVOORHOUT, 6 februari 2018 - De sloop van de gebouwen op de hoek Herenstraat - Prins Bernhardstraat is gestart. Als eerste wordt asbest uit de gebouwen verwijderd. Op de locatie  worden winkels en appartementen in het gebouw De Posterijen gerealiseerd. Het pand waar Geurts makelaars is gevestigd wordt ook gesloopt. Geurts verhuist voorlopig naar het pand van de voormalige kringloopwinkel Opnieuw. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Stoelendans voor basisscholen in Sassenheim
SASSENHEIM, 5 februari 2018 - Met een grote stoelendans willen de schoolbesturen in Sassenheim en de gemeente Teylingen de huisvestingsproblemen van de scholen oplossen. Terwijl De Rank nu nog teveel ruimte heeft voor het aantal leerlingen, moet Het Bolwerk door gebrek aan ruimte leerlingen juist uitplaatsen naar een andere locatie. Door scholen van locatie te laten ruilen moet dit probleem worden opgelost.
Lees meer...
 
Wethouder moet op zoek naar informatie over problemen bij Vooruitgang
TEYLINGEN, 4 februari 2018 - Ook een debat in de gemeenteraad leverde donderdag niet meer informatie op over het aftreden van de voltallige raad van commissarissen van Woonstichting Vooruitgang. Trilokaal had raadsvragen gesteld over de gevolgen voor de huurders van de problemen bij Vooruitgang, dat onder verscherpt toezicht is gesteld. Maar eigenlijk wilde iedereen gewoon weten wat er nu aan de hand is bij de woonstichting. En daarop moest wethouder Bas Brekelmans het antwoord schuldig blijven. Na een motie van de PvdA moet Brekelmans nu alsnog een antwoord op deze vraag vinden.
Lees meer...
 
Kleine Warmondse camera HyperScout gaat vrijdag de ruimte in
ImageWARMOND, 31 januari 2018 - Vrijdag wordt de eerste geminiaturiseerde hyperspectrale camera ter wereld, met een raket de ruimte in gelanceerd. HyperScout, ontwikkeld door het bedrijf Cosine uit Warmond, maakt complexe metingen mogelijk waar boeren, waterschappen en bosbrandbestrijders veel aan hebben. Vroeger waren dit soort cameras omvangrijk en zwaar (meer dan 100 kilo). Het is het Warmondse bedrijf gelukt om een camera te maken die in de handpalm past. Hierdoor past de camera in een nanosatelliet ter grootte van een doos muesli. Update: HyperScout bevindt zich na een succesvolle lancering (video) nu aan boord van de GomX-4B nanosatelliet van ESA in een baan op 503 km van de aarde. Er is inmiddels contact gemaakt met het grondstation. Het team van Cosine dat HyperScout ontwikkelde (foto's Cosine).
Lees meer...
 
ChristenUnie: Herenstraat Voorhout afsluiten voor autoverkeer
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 - De ChristenUnie Teylingen wil de Herenstraat in Voorhout voor een deel afsluiten zodat doorgaand autoverkeer onmogelijk wordt. Fractievoorzitter Frans Nederstigt wil een autovrij plein tussen Plus parkeergarage en de inrit van het parkeerterrein op de Kerkweg. Wachten op de aanleg van de noordelijke randweg is volgens de ChristenUnie niet verstandig. Een oplossing voor de drukte en veiligheid in de Herenstraat loopt dan te veel vertraging op. Foto: Locatie van het autovrije plein (foto ChristenUnie).
Lees meer...
 
GroenLinks doet mee aan verkiezingen gemeenteraad Teylingen
ImageTEYLINGEN, 30 januari 2018 - GroenLinks heeft een kandidatenlijst vastgesteld voor deelname aan de verkiezingen voor de Teylingse gemeenteraad. Een enthousiast team maakt zich op voor de campagne en deelname aan de gemeenteraad. Lijsttrekker is Lena Budko (30) uit Warmond, gevolgd door Helmar van der Ploeg uit Voorhout, Don Verhoeff, Anja Schrage (Warmond) en Lisa Gonzales (Voorhout). De partij heeft vandaag ook haar verkiezingsprogramma 'Verandering begint hier' uitgebracht. Foto uit het verkiezingsprogramma v.l.n.r. Helmar van der Ploeg, Don Verhoeff, Lena Budko, Anja Schrage, Lisa Gonzales.
Lees meer...
 
Woonstichting Vooruitgang tekent voor bouw 28 appartementen in Voorhout
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 -  Woonstichting Vooruitgang heeft een aanneemovereenkomst getekend voor de bouw van 28 appartementen in de sociale huur  in het plan Engelse tuin in Voorhout. Rehorstbouw, een dochterbedrijf van projectontwikkelaar Adriaan van Erk, gaat de appartementen realiseren aan de zuidelijke randweg van Voorhout. Foto: Steven Schrader (r), directeur-bestuurder van Woonstichting Vooruitgang en  Arie van Houwelingen, van aannemer Rehorstbouw, hebben de aanneemovereenkomst getekend.
Lees meer...
 
Hoofdrollen Voorhouters in theaterstuk Avenue Q&A
ImageVOORHOUT, 30 januari 2018 - Na de voorstelling The Wave, gebaseerd op aangrijpende gebeurtenissen in de jaren 60, waagt de jongerengroep van  de Voorhoutse musicalvereniging Singing Stars dit jaar aan een spraakmakend muzikaal theaterstuk: Avenue Q&A, gebaseerd op de meermalen bekroonde musical die is geïnspireerd op Sesamstraat. Anders dan bij Sesamstraat zijn de personages uit Avenue Q  allemaal twintigers en dertigers, en hebben ze te maken met volwassen problemen.
Lees meer...
 
Gemeente Teylingen geschokt door plotselinge overlijden Leo van der Zon
ImageTEYLINGEN, 29 januari 2018 - "Met grote verslagenheid hebben we het bericht vernomen dat Leo van der Zon plotseling is overleden. Onze gedachten gaan allereerst uit naar zijn gezin en familie. Er heerst stilte en verdriet over het plotselinge overlijden van Leo van der Zon in ons dorp. Leo van der Zon was van 2006 tot 2014 wethouder in Teylingen. Daarvoor was hij 12 jaar raadslid. Een man die invloedrijk was in Teylingen. Een vrijwilliger pur sang en een betrokken en gedreven bestuurder", zegt burgemeester Carla Breuer vandaag naar aanleiding van het overlijden van Leo van der Zon aan de gevolgen van malaria. Foto: Nieuwjaarstoespraak Leo van der Zon als loco-burgemeester in 2014.
Lees meer...
 
Oud-wethouder Leo van der Zon overleden
ImageTEYLINGEN, 29 januari 2018 - Oud-wethouder Leo van der Zon (VVD) is afgelopen nacht op 59-jarige leeftijd overleden in het LUMC in Leiden. Van der Zon was daar zaterdag opgenomen met acute malaria. Die zou hij hebben opgelopen na een recent zakenbezoek aan Oeganda voor het bedrijf Floritec, waarvan hij sinds kort directeur was. Naast zijn werkzaamheden in de bloemensector was Leo van der Zon o.a. ook voorzitter van Bloemencorso Bollenstreek en van de lokale omroep voor de Bollenstreek, Bo. De afscheidsbijeenkomst is op zaterdag 3 februari om 11.00 in Crematorium Duin- en Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62 in Lisse. Foto Laurens Lindhout.
Lees meer...
 
Ties van Kesteren wint Kuipzwammen
ImageVOORHOUT, 28 januari 2018 - Zaterdagavond won nieuwkomer Ties van Kesteren tijdens het jaarlijkse Kuipzwammen van De Bokken zowel de publieks- als de juryprijs. In een uitverkochte KTS steden zes zwammers om de fel begeerde Ferry Knop bokaal en de juryprijs. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Kleintje Pils naar Olympische Spelen in Pyeongchang
ImageSASSENHEIM, 28 januari 2018 - Het Sassenheimse dweilorkest Kleintje Pils is uitgenodigd om tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang de prestaties van de schaatssporters muzikaal te ondersteunen. De Gangneung Science Oval in Zuid Korea zal twee weken lang het centrum van de schaatssport zijn. Daar hoort ook het Oranjeorkest Kleintje Pils bij, vindt het Olympisch Organisatiecomité POCOG 2018. Zij hebben het koninklijk onderscheiden orkest Kleintje Pils uitgenodigd om de typisch Hollandse schaatssfeer te creëren voor het massaal verwachte internationale publiek. Foto Huub Soep.
Lees meer...
 
College: Containers voor inzameling plastic
TEYLINGEN, 26 januari 2018 - Het college van B&W plastic inzamelen via aparte containers. Plastic, blik en drankkartons moeten nu nog in een zak langs de weg gezet worden. Bewoners van appartementen moeten straks extra moeite doen om plastic in te leveren. Bij hen wordt het plastic niet meer opgehaald. De zakken moeten in nieuwe ondergrondse containers bij de bestaande inzamellocaties van glas, papier en textiel gegooid worden.
Lees meer...
 
College: Verscherpt toezicht op Vooruitgang is interne aangelegenheid
ImageSASSENHEIM, 24 januari 2018 - Het college van B&W weet niet wat de achtergronden zijn van het aftreden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Woonstichting Vooruitgang. Zowel bij de woonstichting als bij huurdersorganisatie Huurders Belang Teylingen, die twee leden van de RvC moet voordragen, werd wethouder Brekelmans niets wijzer. Dit blijkt uit de antwoorden op vragen van Trilokaal naar aanleiding van het onder verscherpt toezicht stellen van Vooruitgang. Het college gaat er vanuit dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de huurders.
Lees meer...
 
Vijf bekeuringen voor vasthouden mobiel
SASSENHEIM, 24 januari 2018 - Vandaag heeft de politie binnen één uur vijf bekeuringen geschreven voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden. De bestuurders moeten 230 euro betalen voor de overtreding op de Van Pallandtlaan in Sassenheim. De politie controleert omdat de mobiele telefoon zorgt voor afleiding in het verkeer en kan leiden tot een appongeluk.
 
Lastige uitwedstrijd voor gemeente Teylingen
ImageTEYLINGEN, 23 januari 2018 - De gemeente Teylingen speelde dinsdagavond een lastige uitwedstrijd in Leiden. In het bomvolle Kerkelijk centrum de Regenboog in de Merenwijk hadden zich zo'n 150 belangstellenden verzameld om te horen wat de gemeente Teylingen van plan is met De Kagerzoom.  En het leek erop dat de, vooral Leidse, aanwezigen niet zaten te wachten op de recreatieve impuls die Teylingen voor het waterrijke natuurgebied gebied tussen Warmond en Leiden in petto heeft.
Lees meer...
 
Van Doesburg (PvdA) wil invloed 'vastgoedjongens' op het college aantonen
TEYLINGEN, 23 januari 2018 - PvdA-raadslid Joost van Doesburg wil, via schriftelijke vragen aan het college van B&W, aantonen dat de kritiek op het college in het PvdA-verkiezingsprogramma juist is. Hij vraagt het college om alle afspraken met 'vastgoedjongens' over projectontwikkeling openbaar te maken. Projectontwikkelaars zouden volgens Van Doesburg een grote invloed op het college hebben, zo zei hij eerder op deze site. Raadslid Robin Konings (VVD) reageert op Twitter verbaasd op de vragen die Van Doesburg stelt en speelt daarbij op de man: "Als PvdA-lid/stemmer zou ik mij echt doodschamen voor een dergelijke representatie. Alsof je een willekeurige PVV-gekkie van de bank hebt getrokken en vragen hebt laten stellen".
Lees meer...
 
VWO Rijnlands Lyceum op eerste plaats
SASSENHEIM, 22 januari 2018 - Elsevier Weekblad maakte vorige week bekend dat het vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim de eerste plaats inneemt in het scholenoverzicht van Zuid-Holland. “Een compliment waar we blij mee zijn”, zegt rector Annechien Verkade. “Het is ook de bevestiging dat we waarmaken wat we beloven: goed onderwijs geven. Morgen vieren we het met alle medewerkers, want het is dankzij hun inspanningen dat onze leerlingen kunnen uitblinken.”
Lees meer...
 
Fiepbus stopt bij Antoniusschool
ImageVOORHOUT, 22 januari 2018 - Een grote rode dubbeldekker helemaal in de stijl van Fiep Westendorp stond woensdagochtend 17 januari bij de Antoniusschool in Voorhout. Alle groepen mochten een kijkje nemen in dit rijdend kunstwerk. Vol enthousiasme stapten de kinderen van groep 1 tot en met 8 de Fiepbus in en keken hun ogen uit. Met beneden in de Fiepbus een doolhof om op avontuur te gaan. Bovenin de bus lagen spelletjes en iPads met alle bekende Fiepkarakters. Met passende kinderliedjes op de achtergrond konden de kinderen aan de slag met het inkleuren van Fiep-kleurplaten. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Valse start voor project De Kagerzoom
TEYLINGEN, 22 januari 2018 - UPDATE De gemeenteTeylingen presenteert dinsdagavond de plannen voor De Kagerzoom. Dit is het natuur- en waterrijke recreatiegebied tussen Warmond en Leiden. Volgens Teylingen is er "samen met omwonenden, gebruikers, beheerders en grondeigenaren een plan gemaakt voor dit gebied". Maar zoals bij eerdere projecten van de gemeente, lijkt het nu ook met die burgerparticipatie weer mis te zijn gegaan.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 5434

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs