BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vrije tijd staat centraal in park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 7 september 2014 - Zaterdag werd in park Rusthoff weer het Vrije Tijd Festival gehouden. Op het eiland in het midden van het park was ook een kindervrijmarkt. De verenigingen uit Teylingen presenteerden met een stand of een demonstratie. Reclame voor de Buurtkamer van Welzijn Teylingen. Foto´s Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Nieuwe milieustraat geopend

TEYLINGEN, 7 september 2014 – Oud-wethouder Leo van der Zon heeft zaterdag de nieuwe milieustraat in Voorhout officieel geopend. Die eer viel hem ten beurt omdat hij zich als wethouder heeft ingezet voor de komst van één centrale milieustraat in Teylingen. Inwoners van Teylingen kunnen vanaf nu dus niet meer met hun afval in Sassenheim terecht. (Video: TGP Mediaproducties / Foto’s Guido Strik)

Lees meer...
 
Leander v/d Geest en Rozemarijn Huisman winnen Poldercross
ImageWARMOND, 3 september 2014 - Leander v/d Geest uit Warmond en Rozemarijn Huisman uit Amsterdam hebben vrijdag de 21 Poldercross in Warmond gewonnen bij respectievelijk de heren en de dames. Bij de heren veteranen werd Marco Loogman uit de Kaag eerste en bij de dames veteranen Paula Warmerdam uit Warmond. Bij de jeugd gingen de eerste prijzen naar Koen en Eva Klavert-Onnen uit Oegstgeest.
Lees meer...
 
Kindervakantiewerk Warmond afgesloten
ImageWARMOND, 3 september 2014 - De kindervakantieactiviteiten op het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond zijn vrijdagmiddag traditiegetrouw afgesloten met het verbranden van het sloophout van het de dagen daarvoor gebouwde huttendorp langs de Grote Sloot. De straffe wind deed de vlammen hoog oplaaien, de hitteontwikkeling was buitengewoon intens. Brandweerlieden moesten het toegestroomde publiek al gauw na het ontsteken van het vuur naar achteren leiden om ongelukken te voorkomen. Durfals onder de jongens en meisjes werden tot hun grote plezier door de brandweerlieden bespoten met krachtige stralen water. De metershoge brandstapel schrompelde in een mum van tijd in tot een grote hoop gloeiend as. (Foto's: Jan Leune)
Lees meer...
 
Opening kunstgrasveld S.V. Warmunda
ImageWARMOND, 3 september 2014 - Het nieuwe kunstgrasveld van de Warmondse voetbalclub Warmunda is zaterdag officieel en feestelijk geopend. De formele handelingen werden verricht door wethouder Bas Brekelmans namens de gemeente Teylingen,  Jan van Winsen namens de Stichting Exploitatie Sportaccommodatie Overbos (SESO) en Matthieu van Winsen namens voetbalvereniging Warmunda. Allen gaven aan trots te zijn op het eindresultaat. Het oudste en jongste lid van de club lieten daarna blauwe en witte ballonnen de lucht in gaan.
Lees meer...
 
Mannen met inbrekerswerktuig aangehouden
WARMOND, 2 september 2014 - De politie hield in de vroege ochtend van dinsdag 2 september twee mannen aan met inbrekerswerktuig op het Steenhuispad in Warmond.
Lees meer...
 
Koperdief op heterdaad aangehouden
SASSENHEIM, 2 september 2014 - Een man die op maandag 1 september aan het inbreken was in een bedrijfspand in de Edisonstraat, werd door de politie op heterdaad betrapt.
Lees meer...
 
Carla Breuer benoemd als burgemeester
TEYLINGEN, 2 september 2014 - Carla Breuer is vandaag door Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, benoemd tot burgemeester van Teylingen. De benoeming gaat in op 29 september 2014.
Lees meer...
 
Nat einde voor huttenbouw
ImageVOORHOUT, 2 september 2014 - Afgelopen donderdag werd de huttenbouw van Vakantie Evenementen Teylingen (VET) in VOorhout afgerond met het natspuiten van de jeugd door de brandweer. Wethouder Arno van Kempen en raadsleden hebben de vrijwilligers van VET afgelopen week het Vrijwilligerscompliment uitgereikt. Foto's Guido Strik.
Lees meer...
 
Nacht van Sassenheim (video)

SASSENHEIM, 2 september 2014 - Een terugblik op de Nacht van Sassenheim van afgelopen vrijdag. Video Piet Molenaar - TGP Media Producties.
 
Biermarkt brengt € 2000 op voor beachsportveld
ImageSASSENHEIM, 1 september 2014 – De Biermarkt in Sassenheim heeft afgelopen zondag 2000 euro opgebracht voor een beachsportveld dat de Volleybalclub Sassenheim en Korfbalvereniging TOP in Sassenheim willen realiseren. Het veld wordt aangelegd op het terrein van Top. Volgens de organisatie heeft de gemeente er al mee ingestemd, maar moet het benodigde geld nog bij elkaar worden gebracht. Het gedoneerde statiegeld van de glazen tijdens de Biermarkt vormt een aardige aanzet.
Lees meer...
 
Verantwoorde Kunstmarkt in Warmond
ImageWARMOND, 1 september 2014 – De Kunstmarkt in Warmond bood zondag weer een breed aanbod aan kunststijlen. Er leek dit jaar opvallend veel ‘tweedehands kunst’ te koop. Schilderijen gemaakt op oud steigerhout, krantenartikelen die als ondergrond dienden voor een toepasselijke tekening en sierraden gemaakt van lege Nespressocupjes. Je zou kunnen zeggen dat de kunstmarkt niet alleen artistiek, maar ook duurzaam verantwoord was. (Foto’s: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Restauratieprijs voor pand Heemborgh
ImageSASSENHEIM, 31 augustus 2014 - Peter van Biezen krijgt dit jaar de Oud Sassenheim Restauratieprijs voor de restauratie van de voormalige winkel en woonhuis  aan de Hoofdstraat 271/273. Het pand huisvest het makelaarskantoor Heemborgh van Van Biezen.
Lees meer...
 
Nacht van Sassem goed bezocht
ImageSASSENHEIM, 30 augustus 2014 - In het centrum van Sassenheim werd vrijdag de traditionele Nacht van Sassenheim weer gehouden. De braderie in de Hoofdstraat werd, mede door het goede weer, de hele middag goed bezocht. Het podium stond dit jaar op de Oude Haven. Hier traden vanaf 18.00 uur The Wallpapers gevolgd door Soulbeach Coverband op voor een vol horecaplein. Foto: The Wallpapers  - foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
‘Vakantie Evenementen Teylingen’ ontvangt Vrijwilligerscompliment
ImageVOORHOUT, 27 augustus 2014 - De vrijwilligers van Vakantie Evenementen Teylingen in Voorhout ontvingen dinsdagavond uit handen van wethouder Arno van Kempen het Vrijwilligerscompliment van de gemeente Teylingen. De uitreiking vond plaats tijdens de talentenshow ‘VET’s got talent’ in jongerencentrum @Hok in Voorhout. Bij het compliment hoort een cheque ter waarde van € 1.250,-, te besteden aan een activiteit of presentje voor de vrijwilligers. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Personeel Wasbeek start petitie voor behoud schoolzwemmen
ImageSASSENHEIM, 26 augustus 2014 – Een deel van het personeel van Zwembad Wasbeek is een handtekeningenactie begonnen tegen het voornemen van de gemeente Teylingen om het schoolzwemmen per 2016 af te schaffen.  Met de petitie hoopt het personeel  de gemeenteraad ervan te overtuigen dat het schoolzwemmen binnen gemeente Teylingen van groot belang is en in zijn huidige vorm moet blijven bestaan. (Foto: De initiatiefnemers van de actie, Erica van Ooijen en Will Hoogervorst)
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Dirk van Tongeren
WARMOND, 26 augustus 2014 -  Dirk van Tongeren (64) ontving afgelopen zaterdag uit handen van Burgemeester Anne Lize van der Stoel de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten in de Warmondse gemeenschap. De heer Van Tongeren heeft zich gedurende vele jaren met veel enthousiasme ingezet bij verschillende verenigingen. Bij Carnavalsvereniging De Billenprikkers is hij ruim 25 jaar lid geweest van de Raad van Elf. Daarnaast hielp hij bij de opbouw van de carnavalswagens, was hij tractorchauffeur tijdens optochten en zat hij in de optochtcommissie.
Lees meer...
 
Kindervakantieweek Warmond begonnen

WARMOND, 26 augustus 2014 - Ruim 200 jongens en meisjes van 4 tot en met 12 jaar zijn maandag aan hun kindervakantieweek op het Warmondse recreatie-eiland Koudenhoorn begonnen. Bijna evenveel begeleiders en andere vrijwilligers leiden het “werk” in goede banen.  Beer Warmi (de levende mascotte van de SKW) ziet er op toe dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. De weersverwachting voor deze week is wisselend.  Bij regen bieden tenten, voor elke groep één, voldoende ruimte om te schuilen. (Video: Jan Leune)
Lees meer...
 
Kop- staartbotsing op de Parklaan
ImageSASSENHEIM, 22 augustus 2014 - Op de Parklaan ter hoogte van de J.P Gouverneurlaan heeft vrijdag rond 11.30 een kop- staartbotsing plaatsgevonden tussen 2 auto's. Een ambulance heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Honderden bezoekers bij Kunst in 't Overbosch
ImageVOORHOUT, 20 augustus 2014 – Enkele tientallen kunstenaars uit het hele land creërden afgelopen weekend nieuwe kunstwerken in het Overbosch in Voorhout. De honderden bezoekers konden genieten van allerlei verschillende schildertechnieken, met zeer uiteenlopende en verrassende resultaten. Maar ook was het voor alle mensen mogelijk te zien hoe houtcarven in z’n werk gaat en een ‘dichtkabouter’ te horen citeren uit eigen werk.
Lees meer...
 
Buitenlandse scholieren krijgen eerste kennismaking met Nederland
ImageSASSENHEIM, 17 augustus 2014 - Ze houden bijna allemaal van stoopwafels, hagelslag en bitterballen en dragen jasjes met daarop talloze speldjes, buttons en andere memorabilia van verre landen. Een groep van 27 buitenlandse scholieren kreeg afgelopen week een eerste kennismaking met Nederland georganiseerd door Rotaryclub Sassenheim. De jongeren van 16 tot 18 jaar verbleven de eerste week bij gezinnen in Sassenheim. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 88 van 4499

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs