BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Weekdeals (468x60)

Distributiecentrum PostNL in Teylingen
TEYLINGEN, 28 maart 2015 - PostNL vestigt zich als eerste bedrijf op het nieuwe bedrijventerrein aan de Oosthoutlaan.  “Ik ben erg enthousiast over de komst van PostNL naar onze gemeente. Dat is een flinke  boost voor onze economie en voor de werkgelegenheid in de regio”, aldus wethouder Bas Brekelmans.
Lees meer...
 
Enorme huurverhoging voor verenigingen in 't Onderdak in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 28 maart 2015 - De huren van verenigingen in 't Onderdak in Sassenheim gaan met 135% omhoog. Dat staat in de tarievennota van het college. Hiermee wordt de belofte van wethouder Lambrechts dat 'de huren niet opeens verdubbelen' uit september 2013 verbroken. Update: Aanstaande dinsdag is er om 20:00 een informatieavond over de huurverhoging in 't Onderdak, zo meldt wethouder Kees van Velzen.
Lees meer...
 
Zwerver met drugs opgepakt
SASSENHEIM, 27 maart 2015 - De politie heeft donderdagmorgen 26 maart een 33-jarige man aangehouden wegens het in het bezit hebben van verdovende middelen.
Lees meer...
 
Aanleg glasvezelnetwerk in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 26 maart 2015 - Reggefiber start 7 april met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het noordelijk deel van Sassenheim. De aanleg werd in de zomer van 2013 al aangekondigd voor heel Teylingen, maar vorig jaar werd besloten om de aanleg van een glasvezelnetwerk in Teylingen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Aanleiding hiervoor was de tegenvallende belangstelling in Noordwijk en Katwijk voor glasvezel. Hierdoor waren de verwachtingen van Reggefiber voor Teylingen ook somber.
Lees meer...
 
Mantelzorgsteunpunt Welzijn Teylingen onderzoekt respijtzorg
TEYLINGEN, 23 maart 2015 - Mantelzorgers vervullen een onmisbare taak in onze maatschappij: de langdurige  zorg en ondersteuning voor bijvoorbeeld de eigen partner, kind  een vriend of buur. Soms kan deze zorg te zwaar worden en dan is het fijn als die voor kortere of langere tijd even kan worden overgelaten aan een ander. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die regelmatig een kopje koffie komt drinken, waardoor de mantelzorger even iets anders kan ondernemen. Maar ook een logeerweekend voor de naaste of een aantal dagen een respijtarrangement voor de mantelzorger zelf.  Deze vormen van ondersteuning noemen we respijtzorg.
Lees meer...
 
Alcoholcontroles in Voorhout
VOORHOUT, 21 maart 2015 - De politie in Voorhout hield in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 maart een alcoholcontrole in Voorhout. Negen personen bleken met een slok teveel op achter het stuur te zijn gekropen.
Lees meer...
 
Ard van der Steur beėdigd als minister
ImageWARMOND, 20 maart 2015 - Koning Willem-Alexander heeft Warmonder Ard van der Steur beëdigd als nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat gebeurde vrijdag om 17:30 uur in De Eikenhorst, de woning van de koning in Wassenaar.
Lees meer...
 
Van Steensel in raad waterschap
TEYLINGEN, 20 maart 2015 - Ineke van Steensel (VVD) uit Sassenheim heeft een zetel in het Hoogheemraadschap van Rijnland. De VVD behaalde 4 zetels, net als het CDA. Bert van Leeuwen (CDA) uit Warmond komt niet in de nieuwe algemeen bestuur. Hij stond op plaats 6.
Lees meer...
 
“Ard van der Steur volgt Opstelten op“
 WARMOND, 19 maart 2015 - VVD-Tweede Kamerlid Ard van der Steur wordt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat melden De Telegraaf en persbureau ANP. Warmonder Van der Steur zat tot maart 2014 in de gemeenteraad van Teylingen.
Lees meer...
 
D66 wint, VVD verliest in Teylingen; weinig steun Verenigde Lokale Partijen
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2015 - De Provinciale Statenverkiezingen in Teylingen betekenen winst voor D66 en verlies voor VVD. De VVD verliest als grootste partij in Teylingen de meeste stemmen: -5,8%-punt ten opzichte van 2011, maar de VVD groeit 1,5%-punt ten opzichte van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. D66 is de grootste stijger met 6%-punt groei ten opzichte van 2011. Ten opzichte van de gemeenteraads-verkiezingen zakt D66 (-3,3%-punt). De Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland weet met 1,8% van de stemmen niet de steun van de Trilokaal-stemmer te krijgen. De opkomst was 53,7% (62,9% in 2011).
Lees meer...
 
VVD en CDA krijgen meeste stemmen bij waterschapsverkiezingenTeylingen
ImageTEYLINGEN, 19 maart 2015 - De VVD (26,9%) en het CDA (26,4%) kregen in Teylingen de meeste stemmen bij de waterschapsverkiezingen. In Teylingen brachten 660 kiezers, die wel op de verkiezingen van de
Provinciale Statenverkiezingen waren afgekomen, geen stem uit voor het hoogheemraadschap van Rijnland.
 
Herinrichting Ganzenwei en Kloosterwei afgerond
ImageWARMOND, 18 maart 2015 - De herinrichting van de Ganzenwei en Kloosterwei in Warmond is afgerond. De wijk is het afgelopen half jaar grootschalig op de schop gegaan om de verkeersveiligheid te vergroten en ruimte te maken voor meer parkeerplaatsen. De herinrichting ging ten koste van tientallen bomen en grote delen van het groen in de wijk .
Lees meer...
 
Gratis compost als beloning voor scheiden gft
TEYLINGEN, 18 maart 2015 - Tijdens de Landelijke Compostdag op zaterdag 21 maart kunnen inwoners van de gemeente Teylingen gratis en eenmalig vier zakken compost ophalen bij de voormalige milieustraat aan de Van den Woudestraat 1a in Warmond. Met deze actie bedankt de gemeente haar inwoners voor hun inspanning om groente-, fruit- en tuinafval (gft) gescheiden aan te leveren. Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wethouder Kees van Velzen deelt om 9.00 uur de eerste zakken compost uit.
Lees meer...
 
Belager bewoonster Parklaan aangehouden
ImageSASSENHEIM, 18 maart 2015 - De politie heeft woensdag 18 maart kort na middernacht een 23-jarige inwoner uit Pijnacker aangehouden die de avond ervoor een woning aan de Parklaan in Sassenheim was binnengedrongen. Hierbij belaagde de man de aanwezige bewoonster.
Lees meer...
 
Straatjes met plaatjes is geslaagd
ImageVOORHOUT, 17 maart 2015 - "Fantastisch! Geweldig!", dat waren een paar reacties vanuit het publiek na de eerste drie voorstellingen van Jeugdmuziektheater De Speelkring. Vanwege het 30-jarig bestaan was er groots uitgepakt in de Andreasschool. Veel schilderijen van tien meester-schilders kwamen tot leven door het sprankelende spel van de kinderen en door de prachtige muziek. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Politie zoekt naar inbreker Parklaan
ImageSASSENHEIM, 17 maart 2015 - De politie is dinsdagavond in Sassenheim op zoek naar een gevluchte ongeveer 20-jarige inbreker. De man zou een huis op de Parklaan zijn binnengedrongen. De bewoner is volgens de politie erg overstuur.
Lees meer...
 
Lokale kandidaten bij verkiezingen
TEYLINGEN, 16 maart 2015 - Woensdag worden de verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap gehouden. Wie nog geen keuze voor een partij heeft gemaakt kan terecht bij de stemwijzers voor de provincie en het waterschap. Op de stembiljetten staat ook kandidaten uit Teylingen voor de VVD, de Verenigde Lokale Partijen, CDA, D66 en ChristenUnie.
Lees meer...
 
Heropening ruimte Welzijn Teylingen Agneshove
ImageVOORHOUT, 16 maart 2015 - Afgelopen vrijdag heropende Welzijn Teylingen officieel de ruimte Agneshove 89  in Voorhout. Mede dankzij ‘fonds 1818′ en de input en inzet van bewoners en vrijwilligers, werd eind vorig jaar de ruimte opgeknapt en opnieuw ingericht. Het is nu een praktische ruimte met tafels en stoelen en een frisse en gezellige huiskamer. De inrichting is eenvoudig te schuiven en aan te passen aan de grootte van een groep. (Foto Frans Eijck fotografie)
Lees meer...
 
Sneller en veiliger fietsen naar station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 15 maart 2015 - Donderdag 12 maart heeft Ingrid de Bondt, gedeputeerde provincie Zuid-Holland, samen met Kees van Velzen en Bas Brekelmans, wethouders gemeente Teylingen en Cees de Vries, regiodirecteur van ProRail drie fietsprojecten bij station Sassenheim geopend.
Lees meer...
 
Brandweer Sassenheim raakt 2 van de 3 voertuigen kwijt
ImageSASSENHEIM, 11 maart 2015 (update) - De brandweer in Sassenheim raakt de tweede tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig kwijt. Op de brandweerpost blijft van de huidige voertuigen alleen een tankautospuit over. Dat zegt districtscommandant Hans Baardscheer. Sassenheim krijgt een nieuw voertuig voor de taak van de First Responder.
Lees meer...
 
Criminaliteit in Teylingen daalt
TEYLINGEN, 11 maart 2015 - Teylingen had in 2014 minder last van misdaad dan in vorige jaren. Het aantal woninginbraken liep met 31% terug naar 101 inbraken per jaar. Fietsdiefstallen en auto-inbraken vinden vooral plaats rondom de stations van Voorhout en Sassenheim. De dieven hebben vreemd genoeg een voorkeur voor damesfietsen. Dit zegt politiechef Jeroen van Marle.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4729

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs