BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Prachtig mooi' gebouw aan J.P. Gouverneurlaan Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 8 juni 2017 – In de  J.P. Gouverneurlaan worden 21 appartementen en 3 huizen gebouwd waar voorheen de Rabobank was gevestigd. De bestaande bebouwing zal worden gesloopt. De appartementen zijn getrapt opgebouwd met 3 tot 5 bouwlagen. Op de parkeerplaats van de Rabobank aan de Keerweerlaan worden de 3 huizen gebouwd. Donderdagavond waren er complimenten voor architect Bart van de Putte die niet één massief blok appartementen tekende maar vele verspringende gevels in diverse kleuren baksteen.
Lees meer...
 

Omwonenden vrezen overlast windmolens AkzoNobel
ImageTEYLINGEN, 8 juni 2017 - AkzoNobel vindt haar vestiging in Sassenheim een goede locatie om haar groene ambities waar te maken door het plaatsen van twee windturbines van ieder 3 megawatt. Een groep omwonenden, verzameld in het comité tegen dreiging windmolens, haalde woendag 50 handtekeningen op tegen de komst van de windmolens. "Waar kan ik straks met klachten over de windmolens terecht? AkzoNobel wil haar groene imago over onze rug overeind houden", zegt een omwonende die straks misschien vanuit huis op 400 meter afstand de windmolens ziet draaien.
Lees meer...
 
Teylingen buigt zich over bestemmingsplan windmolens AkzoNobel
ImageTEYLINGEN, 6 juni 2017 - Een meerderheid gemeenteraad wil dat Teylingen zelf een bestemmingsplan procedure uitvoert voor windmolens bij AkzoNobel. De PvdA en ChristenUnie denken dat dit weinig zin heeft omdat de provincie de procedure in eigen hand kan nemen als Teylingen geen windmolens bij de verffabriek toestaat. "We zijn [als gemeente] niet meer aan de bal. Qua wettelijke bevoegdheden zijn we niet eens meer op het veld. We kunnen wel dapper doen maar schieten de bewoners daar iets mee op?", zegt Joost van Doesburg (PvdA). Rob ten Boden (Trilokaal) hoopt dat AkzoNobel afziet van windmolens als Teylingen zou besluiten de benodigde wijzigingen in het bestemmingsplan niet goed te keuren.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Geneviève van Panhuys
WARMOND, 30 mei 2017 - Mevrouw G.J.M. van Panhuys (52) uit Warmond is vrijdag koninklijk onderscheiden. Zij kreeg haar onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor de Stichting Jumelage Warmond Champigné. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit tijdens een ontvangst van inwoners van Champigné in Museum de Zwarte Tulp in Lisse. Mevrouw Van Panhuys is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Lees meer...
 
Bouw parkeerdek station Sassenheim start 4 juli
SASSENHEIM, 26 mei 2017 - Bouwbedrijf Aan de Stegge begint dinsdag 4 juli met de bouw van een parkeerdek bij Station Sassenheim. Door de bouw gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Reizigers wordt gevraagd tijdelijk te kiezen voor een ander station of om met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Reizigers die toch aangewezen zijn op de auto, kunnen parkeren op het parkeerterrein van Sport- en recreatiecomplex Wasbeek. Hier zijn ongeveer 175 parkeerplaatsen beschikbaar.
Lees meer...
 
Tuinbrand naast Oude Tol in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 24 mei 2017 - In de tuin van een villa aan de Hoofdstraat in Sassenheim is woensdagmiddag brand ontstaan toen het wegbranden onkruid door de bewoner uit de hand liep. Daarbij vloog een rij coniferen in brand. De brandweer rukte uit om de brand te bestrijden en ontruimde ook het naastgelegen partycentrum De Oude Tol omdat er veel rook in het gebouw was gekomen via het verlaagde plafond. Een bruidspaar dat een uur na het uitbreken van de brand met hun gasten werd verwacht bij de Oude Tol moest uitwijken naar het even verderop gelegen Sikkens Schildersmuseum. Fotos Edwin van der Wijngaard
Lees meer...
 
Duizend bezoekers 'Wijn op het Plein'
ImageSASSENHEIM, 23 mei 2017 - De tweede editie van Wijn op het Plein in Sassenheim heeft dit weekend iets meer dan 1.000 bezoekers getrokken, zo heeft de Stichting Wijn op het Plein laten weten. Dit was meer dan het dubbele aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar. De combinatie van een heerlijk voorjaarszonnetje, ongedwongen sfeer, goede wijnen, lekkere hapjes en gezellige mensen, zorgden voor een fantastische middag. Termen als ‘gezellig’, ‘relaxed’ en ‘volgend jaar zijn wij er zeker weer bij’ kwamen dan ook vaak voorbij. Foto Bo van Schaick
Lees meer...
 
Minder woningen nodig voor vluchtelingen
TEYLINGEN, 23 mei 2017 – In Teylingen hoeft de helft minder vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) op te vangen dan eerder werd verwacht. De gemeente kocht de afgelopen tijd 7 woningen waar per woning vier alleenstaande mannen kunnen wonen (drie in Voorhout, twee in Sassenheim en twee in Warmond). In plaats van een groei naar 15 woningen stoot de gemeente nu 2 van de 7 woningen af.
Lees meer...
 
Kaagbaan Schiphol opent 31 mei weer
TEYLINGEN, 23 mei 2017 - De werkzaamheden aan de verlichtingsinstallatie van de Kaagbaan op Schiphol hebben vertraging opgelopen. Hierdoor is de ingebruikname van de Kaagbaan uitgesteld. Schiphol verwacht dat de Kaagbaan op woensdag 31 mei weer in gebruik genomen wordt.
 
Echte Bakker Ammerlaan maakt doorstart na faillissement
Sassenheim, 18 mei 2017 - Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim is deze week, nadat het eerder uitstel van betaling had aangevraagd, alsnog failliet verklaart. Het bedrijf maakt meteen een doorstart, waarbij het erop lijkt dat er hierbij sprake is van een pre-pack faillissement. De nieuwe vennootschappen waarin de bakkerij wordt voortgezet waren al opgericht twee weken voordat de rechtbank surseance van betaling aan het bedrijf verleende.
Lees meer...
 
Meldingen over misstanden in de openbare ruimte nu ook via een app
TEYLINGEN, 17 mei 2017 - Inwoners in Teylingen kunnen sinds vorige week eenvoudig een melding over zaken in de openbare ruimte doen via een speciale app en website. Meldingen via het nieuwe Fixi-systeem worden direct doorgegeven aan de servicebussen van de gemeente, zodat de melding nog sneller kan worden opgepakt. Inwoners kunnen een melding doen via de meldingenpagina op www.teylingen.nl of via de Fixi-app die beschikbaar is voor Apple en Android.
Lees meer...
 
Bakker Ammerlaan in financiële problemen
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2017 - Echte Bakker Ammerlaan uit Sassenheim heeft financiële problemen. De rechtbank heeft vandaag voorlopige surseance van betaling verleend aan de in 1957 opgerichte bakkerij. De producten van Ammerlaan worden in 11 winkels in en rondom de Bollenstreek verkocht, waaronder Sassenheim, Voorhout en Warmond. De bakkerij in Sassenheim (foto) en de winkels blijven voorlopig geopend. Update 18 mei: Bakker Ammerlaan is vandaag failliet verklaard.
Lees meer...
 
Onderzoek kermis in centrum Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 9 mei 2017 - De Oranjevereniging Sassenheim wil de jaarlijkse kermis en de najaarsfeesten in het centrum organiseren. Direct omwonenden en ondernemers ontvangen op 20 mei een vragenlijst waarmee de vereniging het draagvlak wil onderzoeken. De uitkomst van het onderzoek zal voor de Oranjevereniging input zijn om wel of geen vergunning aan te vragen voor het centrum.
Lees meer...
 
Motorreis voor een betere wereld
ImageSASSENHEIM, 9 mei 2017 - Zaterdag stond auteur Max Wohlgemuth Kitslaar 40 jaar oude Moto Guzzi voor de deur bij boekhandel Wagner om te praten over zijn nieuwe boek. In Tijd om te Schakelen vertelt hij het verhaal over zijn motorreis van 17.000 kilometer van Chili naar New York. Onderweg bezocht Max 32 ondernemers die werken aan een betere wereld. Allemaal met een winstgevend alternatief, vol hoop en positiviteit. Max Wohlgemuth Kitslaar wil met dit boek laten zien dat iedereen zijn handen uit de mouwen kan steken en een bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
SOS zoekt onderduikadres Henriette van Lier
SASSENHEIM, 8 mei 2017 - Tijdens de nazit in het Onderdak van de nationale dodenherdenking op 4 mei deed de Stichting Oud Sassenheim een bijzondere oproep. De SOS had eind vorig een verzoek gekregen uit Canada om het onderduikadres te achterhalen van Henriette van Lier-Peereboom, die op 19 oktober 1944 van een zoontje Winston beviel in Sassenheim. Henriette van Lier zou hebben gewoond in een huis dat door de Duitsers was bezet. Zij wist met haar baby te ontsnappen en heeft deze achtergelaten bij een echtpaar op een boerderij tot de oorlog over was.
Lees meer...
 
Geslaagd bevrijdingsconcert in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 6 mei 2017 - In Sassenheim werd vrijdagavond het eerste bevrijdingsconcert op de Oude Haven bezocht door circa 200 toeschouwers. De Bollenband, Chr. Harmonievereniging Crescendo, Musicalgroep Up2Stage en zangers Ruby van Urk verzorgen optredens op het door de Oranjevereniging Sassenheim georganiseerde evenement. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
De betekenis van 4 mei gesymboliseerd in een stuk graniet uit Mauthausen
ImageSASSENHEIM, 4 mei 2017 - Een stuk graniet uit de steengroeve van Nazi-concentratiekamp Mauthausen wordt als relikwie op een kar voortgetrokken over de Hoofdstraat. Daarachter lopen zo'n honderd Sassenheimers die net de dodenherdenking bij het monument bij het oude gemeentehuis hebben bijgewoond. Het dode stuk graniet moet de herinnering levend houden aan de slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder de meer dan 95.000 gevangenen die in het in Oostenrijk gelegen kamp overleden. Onder hen waren honderden Nederlanders.
Lees meer...
 
Dodenherdenking bij vernieuwd monument in Voorhout.
ImageTEYLINGEN, 4 mei 2017 - In de dorpen in Teylingen zijn donderdagavond de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen herdacht. Dat gebeurde met twee minuten stilte, toespraken en kransleggingen bij de oorlogsmonumenten. In Voorhout gebeurde dat bij een geheel vernieuwd herdenkingsmonument op het Raadhuisplein. Het monument heeft, op initiatief van de Historische Kring Voorhout, in de afgelopen weken een metamorfose ondergaan. De onthulling van het vernieuwde monument werd dinsdagmiddag verricht door mevrouw Gerdi Verbeet, voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, samen met burgemeester Carla Breuer. (Foto's: HKV)
Lees meer...
 
PvdA: Te weinig ruimte om mee te denken over veiligheid Herenweg Warmond
WARMOND, 3 mei 2017 - De gemeente wil de verkeersveiligheid van de (smalle) doorgaande route door Warmond verbeteren. Op 16 mei start het college met het verzamelen van knelpunten, wensen en ideeën over de Oranje Nassaulaan, Herenweg, Sweilandstraat en Oosteinde. 's Middags is er een schouw waarbij bewoners en ondernemers worden uitgenodigd om mee te lopen over de hele route. 's Avonds is er een inloopbijeenkomst in Het Trefpunt. De PvdA vindt dat inwoners door de opgestelde spelregels te weinig ruimte krijgen om echt iets te doen aan de drukke verkeersroute door Warmond. Hij zet de aanval in op wethouder Kees van Velzen die volgens de oppositiepartij PvdA de burgerparticipatie-trajecten laat mislukken.
Lees meer...
 
Plan voor Gamma bouwmarkt aan Oosthoutlaan Sassenheim
SASSENHEIM, 3 mei 2017 -  Meijer Planontwikkeling wil op bedrijventerrein Oosthoutlaan in Sassenheim een Gamma bouwmarkt ontwikkelen. Meijer vraagt het college van burgemeester en wethouders van Teylingen het bestemmingsplan hiervoor te wijzigen. In 2015 ging bouwmarkt Multimate aan de Wasbeekerlaan in Sassenheim failliet. Hierdoor zat Sasssenheim voor het eerst sinds 50 jaar zonder bouwmarkt.
Lees meer...
 
Verdriet over longkanker Marc Witteman
ImageTEYLINGEN, 3 mei 2017 - Marc Witteman, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht en voormalig waarnemend burgemeester van Warmond, heeft vandaag in een brief laten weten dat hij longkanker heeft zonder uitzicht op genezing. "Het liefst was ik jullie allemaal persoonlijk komen vertellen wat mij is overkomen. Maar het leed is te groot en de tijd die me nog rest is waarschijnlijk te kort om dat bij iedereen te doen", aldus Witteman.
Lees meer...
 
Inbrekers Willem de Zwijgerlaan Sassenheim betrapt door getuige
SASSENHEIM, 3 mei 2017 - Op dinsdag 2 mei omstreeks 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat twee mannen probeerde in te breken bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. Een oplettende getuige hoorde gerommel in een van de tuinen van een woning aan de Willem de Zwijgerlaan. De getuige keek in de tuin en zag twee mannen rommelen aan een raam van de woning. Toen de verdachten doorhadden dat ze bekeken werden, sloegen zij direct op de vlucht.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 5256

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs