BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Voedselbank zamelt in voor kerst
ImageTEYLINGEN, 12 december 2017 - Bij de supermarkten in Teylingen werd zaterdag eten ingezameld door de voedselbank. Het winkelend publiek kreeg bij binnenkomst de vraag of ze wat zouden willen kopen voor de voedselbank. Bij de positief antwoord kregen ze een briefje mee met producten waar behoefte aan is. (Foto: Mariska de Graaff)
Lees meer...
 

Kringloopwinkel Opnieuw sluit de deuren
ImageVOORHOUT, 12 december 2017 - Na krap anderhalf jaar sluit kringloopwinkel Opnieuw Voorhout definitief haar deuren. De winkel, eigendom van stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV), wordt verkocht. In september werd door het bestuur de samenwerking met twee vrijwilligers van Opnieuw opgezegd en ontstond er onrust bij de vrijwilligersgroep. Bedrijfsleider Aad van Werkhoven begon met deze groep vrijwilligers de kringloopwinkel Herenstraat 63. Deze winkel heeft ook als doel geld in te zamelen voor goede doelen. "Het bestuur vindt het geen goede zaak wanneer twee verschillende stichtingen binnen Voorhout, met een gelijke doelstelling en dicht bij elkaar gehuisvest, dubbele exploitatielasten hebben voor de instandhouding van een winkel", zegt het SJJV-bestuur over de reden om te stoppen. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Taxichauffeur beroofd in Voorhout
VOORHOUT, 10 december 2017 - Een taxichauffeur werd zondag 10 december rond 04.15 uur beroofd aan het Kerkzicht toen hij daar drie mannen naartoe had gebracht. Aan het Kerkzicht ontstond een worsteling met de daders, die vervolgens op de vlucht sloegen. De politie is op zoek naar getuigen.
Lees meer...
 
Lampjes kerstboom aangezet op Kerstival
ImageSASSENHEIM, 9 december 2017 - Het Kerstival in Sassembourg is zaterdagmiddag goed bezocht. Bezeokers konden terecht bij de vele kerstkraampjes, kinderen konden op de foto met de kerstman en er waren optreden van onder andere Adest Musica. Om 17.00 werden het hulp van Just Dance met de kinderen van Trias kinderopvang, de kerstfee, de kerstman en wethouder Arno van Kempen de lichtjes van de grote kerstboom op het plein aangestoken. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Commissaris van de Koning bezoekt Teylingen
ImageTEYLINGEN, 8 december 2017 - Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit bezocht donderdag de gemeente Teylingen. Hij ontmoette het college van burgemeester en wethouders, maatschappelijke partijen en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Er werd gesproken over hoe de gemeente haar toekomst ziet en aan welke grote opgaven wordt gewerkt. Het gesprek ging ook over natuur en recreatie, bouwen en wonen, economie, duurzaamheid, en innovaties in de jeugdzorg. De heer Smit ging tevreden weer naar huis: "Wees maar trots op deze mooie gemeente.”
Lees meer...
 
Schooltuinen winnen Teylinger Trofee
ImageTEYLINGEN, 7 december 2017 - Het Schooltuinenproject in het Sassenheimse Park Rusthoff heeft de Teylinger Trofee gewonnen. Dat maakte wethouder Arno van Kempen donderdag bekend tijdens een bijeenkomst bij Cheers in Voorhout.  De vrijwilligersprijs bestaat uit een trofee in de vorm van een pauw van kunstenaar Mariska Schomper en een cheque ter waarde van 1000 euro. De twee andere genomineerden waren Repair café Teylingen en Kunst in 't Overbosch. Foto’s: Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Bestuur TOV treedt af na mislukken ondernemersfonds
TEYLINGEN, 3 december 2017 - Het bestuur van de Teylingen Ondernemersvereniging (TOV) legt haar functie neer. De aanleiding is het besluit van de gemeenteraad op 30 november om geen geld meer toe te kennen aan het Ondernemersfonds per 2018. Voorzitter René Vos, vice-voorzitter Hans Oudshoorn, secretaris Willemien Wagner en penningmeester Mike Korenvaar zullen zullen slechts de hoogstnoodzakelijke activiteiten uitvoeren tot aan de ledenvergadering van begin 2018.
Lees meer...
 
Kinderen bezoeken Pakjesboot 12
ImageVOORHOUT, 3 december 2017 - 24 Kinderen uit Voorhout en Hillegom en hun ouder(s) zijn maandag op bezoek geweest op de de Pakjesboot 12 van Sinterklaas.  Zowel de voedselbank als scholen en jeugd en gezinshulp hadden kinderen voorgedragen. Het bezoek was met behulp van een aantal sponsoren georganiseerd door Have Fun Events uit Voorhout.
Lees meer...
 
Teylingen stopt met Ondernemersfonds na twee jaar ruzie tussen ondernemers
ImageTEYLINGEN, 30 november 2017 – Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vanavond tegen de voortzetting van het Ondernemersfonds Teylingen gestemd. De evaluatie van de proefperiode van twee jaar pakte niet goed uit. Voor- en tegenstanders staan ondanks mediation nog recht tegenover elkaar. “We moeten constateren dat je samenwerking niet kunt afdwingen. Ik geloof er ook niet in dat je ondernemersklimaat op deze manier verbetert”, zegt Marlies Volten (VVD). Alleen ChristenUnie en PvdA waren voor het plan van wethouder Brekelmans om met een lagere bijdrage uit de WOZ verhoging voor niet-woningen door te gaan.
Lees meer...
 
Spannend verhaal luisteren met de Sint
ImageVOORHOUT, 29 november 2017 - Sinterklaas bezocht vandaag de bibliotheek in Voorhout. Zo'n 45 kinderen luisterden naar het verhaal van de krokodil dat door Piet werd voorgelezen. Ook jongeren van de dagbesteding De Hooghe Bergh genoten van het bezoek van Sinterklaas. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
CDA Teylingen gaat met 32 kandidaten de verkiezingen in
ImageTEYLINGEN, 29 november 2017 - Het CDA in Teylingen gaat onder aanvoering van de huidige fractievoorzitter, Peter Scholten, met 32 kandidaten de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Dat is voor deze partij de langste lijst ooit. In de top 10 zijn verschillende zittende raadsleden te vinden; Reny Wietsma-Biesbroek (plaats 2), Maarten van Welie (plaats 3) en Sybrinne de Vries-van den Beukel (plaats 4).
Lees meer...
 
Up2Stage speelt Enigami, een land vol fantasie
ImageSASSENHEIM, 27 november 2017 - Musicalgroep Up2Stage heeft het afgelopen weekend jubileummusical Enigami, een land vol fantasie opgevoerd. Nienke Burgmeijer schreef het script van de musical en regisseerde het samen met haar vader Koos Burgmeijer. Daarmee is voor het 10-jarig bestaan van Up2Stage na internationale succesnummers zoals The Lion King en Belle en het Beest nu een volledig eigen productie op de planken gezet. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Onderscheiding voor oprichters Up2Stage
ImageSASSENHEIM, 26 november 2017 - Wethouder Kees van Velzen reikte vandaag de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Koos Burgmeijer (57) en Rob Burgmeijer (55). De broers ontvangen de onderscheiding voor hun inzet voor de Musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim die door hen werd opgericht. Koos en Rob ontvinden de onderscheiding na afloop van de laatste uitvoering van de Up2Stage musical ‘Enigami’ waarmee ook het 10-jarig jubileum van Up2Stage werd gevierd. Zij speelden hier ook zelf in mee. Foto's Edwin van der Wijngaard. Een fotoreportage van de musical volgt nog.
Lees meer...
 
Tweede kringloopwinkel in Voorhout
ImageVOORHOUT, 26 november 2017 - Op Herenstraat 63 is donderdag een kringloopwinkel. De inkomsten van Stichting Kringloop Herenstraat 63 gaan, na aftrek van kosten, naar goede doelen. Initiatiefnemer Aad van Werkhoven begon met de kringloopwinkel nadat in september de samenwerking met stichting Jeugd -en Jongerenwerk Voorhout (SJJV) stukliep. Een deel van de vrijwilligers van de kringloopwinkel 'Opnieuw' is nu de straat overgestoken naar Herenstraat 63. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Start bouw nieuw tennispark in Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 23 november 2017 - Wethouder Bas Brekelmans heeft maandag het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe tenniscomplex van de Sassenheimse Tennis Vereniging. Op de bouwlocatie op Sportpark De Roodemolen  sloeg hij de symbolische ‘eerste paal’ in het bijzijn van een enthousiaste groep belangstellenden.
Lees meer...
 
Parkeerdek station Sassenheim geopend
ImageSASSENHEIM, 22 november 2017 - Het parkeerterrein beschikt met het extra parkeerdek over 520 parkeerplaatsen. De afgelopen vier maanden was het parkeerterrein dicht, vanwege de bouw van het parkeerdek. Vandaag openden gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Bas Brekelmans de nieuwe P+R Station Sassenheim. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Gemeentelijke onderscheiding voor Herman Verhoef
SASSENHEIM, 22 november 2017 - De heer H.J.N. Verhoef (86) ontving woensdagavond uit handen van wethouder Kees van Velzen de ‘Zilveren Barensteel’ voor zijn inzet voor de Stichting Oud Sassenheim. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse dia-avond van de Stichting, die gehouden werd in de Julianakerk in Sassenheim.
Lees meer...
 
Bas Brekelmans lijsttrekker VVD Teylingen
ImageTEYLINGEN, 22 november 2017 - Bas Brekelmans (51) wordt lijsttrekker van VVD Teylingen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.  Brekelmans is sinds 2014 wethouder voor de VVD en verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Economie, Sport en Regionale Samenwerking. Hij is oud luchtmachtofficier en was eerder wethouder in Lisse en Noordwijk. Brekelmans woont met zijn partner, en drie kinderen, waaronder een recent geboren dochter, in Sassenheim.
Lees meer...
 
Veel paardekrachten voor Sint in Voorhout
ImageVOORHOUT, 19 november 2017 - Zaterdag was er vanaf 12:30 uur in de Herenstraat en de Jacoba van Beierenhof een invasie van Pieten. In totaal waren er bijna zestig Pieten naar Voorhout gekomen om er een Voorhouts feestje van te maken. Sinterklaas kwam niet te paard maar met een Polaris Slingshot driewieler met 173 paardekrachten. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Zilveren Barensteel voor Gerard Allard
ImageVOORHOUT, 19 november 2017 - Wethouder Kees van Velzen reikte zaterdag de ‘Zilveren Barensteel’ uit aan Gerard Allard (78) voor zijn inzet voor de Oranje Vereniging Voorhout. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse medewerkersbijeenkomst van de vereniging. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Pieten rijden op de Solex naar Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 18 november 2017 - Om de stoomboot lichter te maken kwamen de pieten zaterdag op ronkende Solexen naar Sassenheim. De pakjesboot van de goedheiligman liep toch nog vast op De Kaag waardoor de Sint een kleinere boot moet lenen voor de tocht naar de Oosthaven. Daar werd hij welkom geheten door vele kinderen en burgemeester Carla Breuer. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
“Ondernemersfonds Teylingen een jaar in de ijskast”
ImageTEYLINGEN, 15 november 2017 – De Teylingse politiek zit met de handen in het haar over de toekomst van het Ondernemersfonds Teylingen (OFT). Wethouder Brekelmans stelt voor om het ondernemersfonds voort te zetten. Maar de evaluatie van de proefperiode pakte niet goed uit. Voor- en tegenstanders staan ondanks mediation nog recht tegenover elkaar. In de commissie Bestuur, Financiën en Toerisme is vanavond gevraagd om een alternatief uit te werken waarbij het Ondernemersfonds een jaar in de ijskast gaat: Het OFT blijft bestaan maar er wordt in 2018 geen extra OZB op niet-woningen geheven voor het OFT. Het jaar kan gebruikt worden om een compromis te bereiken.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 5399

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs