BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Hennepkwekerij in garage Saksenhorst
SASSENHEIM, 7 maart 2014 -  Politieagenten ontdekten donderdag 6 maart in een garage aan de Saskenhorst een hennepkwekerij met 150 planten. De kwekerij werd direct ontmanteld. De agenten onderzochten om 13.00 uur een melding van een alerte buurtbewoner die de politie attendeerde om een vreemd geluid en een indringende stanklucht.
Lees meer...
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Foreholte 1 wint sportprijs Teylingen 2013
ImageTEYLINGEN, 7 maart 2014 - Het eerste elftal van voetbalvereniging Foreholte uit Voorhout is winnaar van de Teylingen sportprijs. De LJ Sport Talentenprijs is gewonnen door Famke Deelstra, rugbyspeelster bij Rugbyclub DIOK Leiden en de Nederlandse Rugbybond. Wethouder Leo van der Zon reikte de jaarlijkse sportprijzen woensdagavond uit tijdens een bijeenkomst van het Sportcafé in de kantine van rugbyclub The Bassets, in Sassenheim.
Lees meer...
 
Gevatte vragen op lijsttrekkersdebat
ImageTEYLINGEN, 6 maart 2014 - Het lijsttrekkersdebat in Het Onderdak leverde donderdagavond maar weinig vuurwerk op. De standpunten van  de partijen leken op veel punten dicht bij elkaar te liggen. Het wat tamme karakter kwam ook door de keuze voor de debatleider. Met Frénk van der Linden had de gemeente wel een grote naam in huis gehaald die met gevatte opmerkingen de politici op hun plaats wist te zetten. Maar door zijn gebrek aan kennis van de lokale politieke pijnpunten bleven zijn vragen erg algemeen, waardoor het debat wat aan de oppervlakte bleef.
Lees meer...
 
Burgemeester haalt sleutel op
ImageSASSENHEIM, 5 maart 2014 - Burgemeester Anne Lize van der Stoel heeft dinsdagavond samen met adjudant Kees van Velzen de sleutel van Sassenheim opgehaald bij prins Jos van carnavalsvereniging De Saksen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Patat voor 200 jonge carnavalsvierders
ImageSASSENHEIM, 5 maart 2014 - Afgelopen zondag stond carnavalsvereniging De Saksen voor een uitdaging. Het Onderdak zat vol met 200 kinderen die na een middag carnavalsfeest wel een lekker patatje lustten. Gelukkig kon De Saksen rekenen op Dennis van der Drift van Verhage fast food als sponsor van de kindermiddag. Jeugdprins Niels en page Kim gingen zondagmiddag naar de Oude Haven om te helpen met het bakken van 200 porties patat en 200 frikandellen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Teylingse lijsttrekkers in debat
TEYLINGEN, 3 maart 2014 - Op 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In de aanloop hierop gaan de lijsttrekkers aan de hand van vragen van Teylingers in debat. Het debat is op donderdag 6 maart, 20.00 uur (19.30 zaal open), in theater ’t Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40a in Sassenheim.
Lees meer...
 
Woonzorgcentrum MariŽngaerde gaat sluiten
WARMOND, 3 maart 2014 - Woonzorglocatie Mariëngaerde in Warmond laat sinds begin dit jaar geen nieuwe bewoners meer toe. De huidige 67 bewoners kunnen blijven wonen in het monumentale pand. De zorgverlening blijft zoals de bewoners dit gewend zijn. Wel is de verwachting dat eind 2017 Mariëngaerde zal sluiten als woonzorglocatie.
Lees meer...
 
Gemeentehaven Warmond heropend
ImageWARMOND, 2 maart 2014 - Tijdens een bescheiden bijeenkomst is vrijdag de vernieuwde Gemeentehaven in Warmond door wethouder Van Velzen geopend. In zijn toespraak dankte de wethouder alle betrokkenen die voor de herinrichting ideeën hebben aangedragen of op andere wijze hun steentje hebben bijgedragen. Niet alles liep tijdens de werkzaamheden van een leien dakje. Er lagen nog kabels en andere overblijfselen van eerder gebruik in de grond, die moesten worden verwijderd voordat de nieuw verharding van natuurstenen kinderhoofdjes kon worden aangebracht. (Foto's: Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Carnavalsoptochten in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 2 maart 2014 - Het is weer carnaval in Teylingen. Vrijdagavond haalden De Billenprikkers, De Saksen en De Bokken de sleutel van hun dorpen op in het gemeentehuis. Zaterdag reden de carnavalsoptochten door Sassenheim en Voorhout en zondag was Warmond aan de beurt. Voor De Billenprikkers is dit de laatste carnaval; de vereniging heeft te maken met teruglopende belangstelling voor het organiseren van het carnavalsfeest. Later meer.
Lees meer...
 
iPad-cursus blijkt oplichting
SASSENHEIM, 28 februari 2014 - Een 81-jarige bewoonster is woensdag 26 februari opgelicht aan de deur. Een man, met een Indisch uiterlijk, belde aan en haalde de vrouw over om een contract voor een thuisstudie ‘Uitleg over de iPad’ te tekenen. Volgens de man was hij werkzaam voor een thuisstudieorganisatie.
Lees meer...
 
150e starterslening uitgereikt in Teylingen
TEYLINGEN, 28 februari - Wethouder John Stuurman heeft vrijdag de 150e starterslening overhandigd aan Mark Verhaar. Met behulp van deze starterslening is het voor Mark mogelijk om een appartement aan de Essenlaan in Sassenheim  te kopen. 
Lees meer...
 
Noordwijkerhout stemt tegen samenwerking Bollenstreek
TEYLINGEN, 26 februari 2014 - In Noordwijkerhout is door een meerderheid van VVD, GroenLinks en D66 tegen het voorstel voor het verder uitwerken van de Bollenstreekraad gestemd. De gemeenteraad van Teylingen is vanavond unaniem akkoord gegaan met voorstel. Ook in Lisse en Hillegom werd vanavond een positief besluit over dit onderwerp genomen. 
Lees meer...
 
Engelse Tuin in Voorhout krijgt 180 tot 200 woningen
ImageVOORHOUT, 25 februari 2014 – De nieuwe wijk Engelse Tuin in Voorhout krijgt zo’n 180 tot 200 woningen. Het gaat daarbij om rijwoningen, twee- en drie-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Het college van Burgemeester en Wethouders van Teylingen en ontwikkelaar Adriaan van Erk sloten dinsdag een exploitatieovereenkomst voor de bouw van de nieuwe wijk.
Lees meer...
 
Huisvestingsgeld naar Rijnlands Lyceum
SASSENHEIM, 24 februari 2014 - De gemeente betaalt de huisvestigsgelden voor onderwijs die zij ontvangt van de Rijksoverheid vanaf dit jaar direct uit aan Het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Het gaat om circa 580.000 euro per jaar. Dit bedrag kan gebruikt worden voor verbouwingen en toekomstige nieuwbouw van de school. De gemeente zit hierdoor vanaf 2018 met een gat van 400.000 euro in de begroting. Dit komt doordat Teylingen het uit 'Den Haag' ontvangen geld uitgeeft aan andere zaken en niet reserveert voor nieuwbouw van de school over 25 jaar.
Lees meer...
 
Teylingen krijgt zwaardere stem in Bollenstreekraad
ImageREGIO, 19 februari 2014 – Teylingen krijgt een zwaardere stem in de Bollenstreekraad die de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen gaan vormen. Dat bleek woensdag bij de presentatie van het raadsvoorstel voor de verdere uitwerking van de gemeentelijke samenwerking. Volgende week woensdag nemen de afzonderlijke gemeenteraden daar een beslissing over. (Foto: Stuurgroepvoorzitter Adri de Roon en Klankbordgroepvoorzitter Leon Floor tijdens de persbijeenkomst in het gemeentehuis van Lisse)
Lees meer...
 
VVD: Economie voorop in programma
TEYLINGEN, 17 februari 2014 - Het verkiezingsprogramma van VVD Teylingen is afgelopen weekend gepubliceerd. De aandacht gaat vooral uit naar het versterken van de economie. VVD Teylingen wil graag meer banen in Teylingen en ruimte voor inwoners en ondernemers. Het huishoudboekje van de gemeente moet op orde blijven, waarbij de opbrengst van de OZB gelijk blijft.
Lees meer...
 
TOV'ers in roze pakjes winnen

VOORHOUT, 17 februari 2014 - Afgelopen zaterdag organiseerde carnavalsvereniging De Bokken Kuipzwammen en Let me entertain you. Het kuipzwammen is gewonnen door Jan Piet Does. Vier mannen van de TOV in roze pakjes wonnen Let me entertain you met hun uitvoering van het Zwanenmeer. Jan Warmerdam van twirlvereniging Inspiration mag zich dit jaar de grote Bok noemen. Foto's Mariska de Graaff. Video Guido Strik
Lees meer...
 
Boek over Warmond in de Middeleeuwen

WARMOND, 17 februari 2014 - Warmond krijgt binnenkort zijn boek over de middeleeuwen. Onder de naam ‘tland te Waremunde’ zal het Historisch Genootschap Warmelda dit voorjaar een boek uitgeven over Warmond in de periode 1100 tot 1400. Het boek neemt de lezer mee in een stuk Warmondse geschiedenis waar tot nu toe weinig over bekend was.

Lees meer...
 
Verkiezingsnieuws
TEYLINGEN, 15 februari 2014 - De verkiezingen voor de gemeenteraad vinden 19 maart plaats. De partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Teylingen hebben inmiddels hun kandidatenlijsten ingediend. In Teylingen doen zes partijen aan de verkiezingen mee, te weten VVD, D66, CDA, PvdA, Trilokaal en ChristenUnie. Het gemeentelijk lijsttrekkersdebat vindt plaat op 6 maart in ‘t Onderdak . Ook de woningbouwcorporaties, de TOV en de Koepel van Ouderen organiseren debatten, te weten respectievelijk op 3 en 4 maart en op 12 maart.
Lees meer...
 
ChristenUnie: 'Groene dorpen en een nieuwe relatie met verenigingen'
TEYLINGEN, 14 februari 2014 - Een ongewijzigde, groene Roodemolenpolder, een ruimhartig beleid voor mensen die extra steun kunnen gebruiken, veel aandacht voor de inzet van vrijwilligersorganisaties bij de uitvoering van gemeentelijk beleid en een nieuwe relatie van de gemeente met het verenigingsleven. Dat zijn een paar van de belangrijkste speerpunten van de ChristenUnie uit het deze week gepubliceerde verkiezingsprogramma voor de periode 2014-2018.
Lees meer...
 
Aanhoudingen voor brandstichting auto
VOORHOUT, 15 februari 2014 - In de nacht van zaterdag 15 februari heeft de politie in Voorhout twee mannen op heterdaad aangehouden voor brandstichting. Zij worden verdacht van brandstichting aan een personenauto die in de Beethovenlaan stond geparkeerd. Door deze brandstichting liep ook een andere auto schade op. De twee mannen zijn ingesloten. Er volgt een nader onderzoek.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4292

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2013 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs