BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Koeien mogen niet op Hemmeerpolderpad
WARMOND, 11 maart 2015 - De koeien van agrariers Van Egmond en Van der Geest mogen niet vrijelijk van weiland naar weiland lopen het over het Hemmeerpolderpad. De gemeente wil dat het pad openbare weg blijft zolang er onenigheid is tussen de gebruikers van het pad.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

KTS’ers op bezoek in raadzaal Teylingen
ImageVOORHOUT, 8 maart 2015 - Aanstaande vrijdag 13 maart zijn er twee debatten van de KTS in de raadzaal van de gemeente Teylingen. Het eerste debat is om 9.00 uur en het tweede om 10.30 uur. Het debat gaat over ontwerpen van voorzieningen die de leerlingen op school hebben gemaakt. De beste ontwerpen worden gepresenteerd en daarna volgt een debat tussen de leerlingen. Beide debatten zijn live te volgen via www.teylingen.tv.
Lees meer...
 
Verkiezingskoorts in Teylingen

ImageTEYLINGEN, 6 maart 2015 – Met de provinciale- en Waterschapsverkiezingen van 18 maart in aantocht zijn ook in Teylingen de verkiezingscampagnes losgebarsten. De partijen trekken de dorpen in, bezoeken instellingen en verenigingen en houden ledenbijeenkomsten. Om de kiezer te helpen bij het bepalen van hun stem heeft de provincie Zuid-Holland een stemwijzer online gezet.

Lees meer...
 
Kluiskraker sluipt binnen bij drogist Etos
ImageSASSENHEIM, 5 maart 2014 - Drogisterij Etos in de Hoofdstraat kreeg donderdagavond een brutale insluiper over de vloer die het voorzien had op de kluis. De man deed zich voor als klant en wist in het kantoor van de drogisterij te komen. Daar heeft hij geprobeerd de kluis te openen. De politie verspreide om 18.50 via Burgernet een signalement. Toen ging de politie uit van een overval op de drogist. De verdachte is nog spoorloos.
Lees meer...
 
Brandweer Warmond zoekt vrijwillgers
WARMOND, 5 maart 2015 - De brandweer staat 365 dagen per jaar 24/7 klaar voor hulpverlening bij branden, ongevallen op de weg of op het water, en bij incidenten met gevaarlijke stoffen. In Warmond doet de brandweer dit met vrijwilligers. De ploeg staat altijd klaar bij calamiteiten. Om dit ook te kunnen garanderen, zijn wij in Warmond op zoek naar meer vrijwilligers. Lijkt het jou ook interessant, kom dan eens informeren op de open avond op woensdag 18 maart vanaf 19.30u in de brandweerkazerne aan de Van den Woudestraat 1b in Warmond.

Lees meer...
 
Twee fabuleuze projecten bij Ex Voto
ImageVOORHOUT, 5 maart 2015 - Het tienerwerk van Welzijnskwartier organiseert in jongerencentrum Ex Voto twee grote projecten, te weten “The Cartoonproject” en “the Big Cooking project”.
Lees meer...
 
De Mantelzorghuiskamer geopend
TEYLINGEN, 5 maart 2015 - Dinsdagmorgen 3 maart was de opening van de eerste Mantelzorghuiskamer in Teylingen. Ruim 25 bezoekers, voornamelijk mantelzorgers, kwamen deze ochtend langs om kennis te maken met het concept. Consulent Leny Noteboom was blij verrast met het enthousiasme waarmee de Mantelzorghuiskamer ontvangen werd.
Lees meer...
 
Zoektocht naar schat bij Pankras
ImageSASSENHEIM, 4 maart 2015 - Toneelvereniging Pankras speelt het weekend van 14 en 15 maart in theater ´t Onderdak De schat van de Woeste Kever, een toneelstuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Het stuk gaat over Bootsman Pekel, die een oude kaart vindt van een verborgen schat. Met de Bolle Ton van kapitein Meerschuim kiezen zij het ruime sop, op zoek naar de schat. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Vacaturebank zoekt vrijwilligers
TEYLINGEN, 4 maart 2015 - Inwoners van de gemeente Teylingen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en organisaties die vrijwilligerswerk in de aanbieding hebben, kunnen terecht op de vacaturebank van Welzijn Teylingen. Aanmelden kan via de vacaturebank van Welzijn Teylingen.
Lees meer...
 
Nieuwe bomen voor park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 4 maart 2015 - Landelijk bestaat er een herplantplicht van bomen. Het betreft de plicht om een boom, die op een bepaalde plek in de gemeente verwijderd wordt, te vervangen door een nieuw exemplaar. Indien dit op die bepaalde plek niet wenselijk of niet mogelijk is, heeft de gemeente de plicht de nieuwe boom elders binnen de gemeente te herplanten.
Lees meer...
 
Voorhoutse kunst te zien tijdens Kunst(t)huis
ImageVOORHOUT, 3 maart 2015 - Op zondagmiddag 8 maart vindt de eerste editie van Kunst(t)huis Voorhout plaats. Twintig enthousiaste gastvrije Voorhoutse kunstenaars nodigen u uit om op 15 verschillende unieke locaties en verborgen plekjes te genieten van mooie muziek, poëzie, toneelspel, zang, beeldende kunst, fotografie en nog veel meer.
Lees meer...
 
Extra parkeerplaatsen bij station Sassenheim
SASSENHEIM, 3 maart 2015 - De gemeente gaat 20 extra parkeerplaatsen realiseren bij het station Sassenheim. Vanwege de hoge parkeerdruk bij het station Sassenheim wordt de bouw van een parkeerdek voorbereid. Het parkeerdek is in 2016 klaar.
Lees meer...
 
Nieuwe meetposten voor vliegtuiggeluid in de Bollenstreek
REGIO, 2 maart 2015 - Op verzoek van de gemeenten in Holland Rijnland heeft Schiphol besloten om twee extra geluidmeetposten te plaatsen in de regio. Sinds kort zijn de nieuwe meetposten in Lisse en Warmond operationeel. Nog dit jaar wordt er ook een meetpost geplaatst in Sassenheim. De meetpost in Lisse staat langs de Ringvaart op de Ringdijk in Lisse Zuid. In Warmond is de meetpost geplaatst op het dak van het cultureel centrum Het Trefpunt aan de Herenweg.
Lees meer...
 
Meepraten over herinrichting speelplaatsen Teylingen
TEYLINGEN, 2 maart 2015 - Deze week organiseert de gemeente Teylingen vier bijeenkomsten over de herinrichting van 12 speelplaatsen. Inwoners zijn van harte welkom om de schetsontwerpen te komen bekijken.
Lees meer...
 
VVD wil mobiel verkooppunt op stations
SASSENHEIM, 2 maart 2015 - In verband met de toenemende reizigers stroom op Station Sassenheim en op station Voorhout, pleit de VVD voor een mobiel verkooppunt dat op beide stations dienst zou kunnen doen. "Naast de service die wij de reizigers graag zouden willen bieden, is het uit oogpunt van sociale controle een bijdrage aan de veiligheid op en rond het station. Dus daar komen de belangen van ondernemers en de politiek samen", zegt VVD-raadslid Bob Keeven over de reden van het indienen van een motie hiervoor.
Lees meer...
 
The Bassets kampioen zondagsklasse rugby
SASSENHEIM, 1 maart 2015 - De rugbyers van The Bassets zaterdag na een 3-17 winst op Utrechtse Studenten Rugby Society (USRS) de ongeslagen kampioen in de landelijke zondagsklasse rugby. Het eerste team uit Sassenheim promoveert daarmee naar de ereklasse op de zaterdag.
Lees meer...
 
Minderjarige 'comazuiper' naar ziekenhuis
VOORHOUT, 28 februari 2015 - Vrijdagavond trof de politie in het Oosthoutpark in Voorhout een minderjarige jongen aan die zwaar onder invloed was van alcohol. Toen de jongen werd aangesproken zakte hij in elkaar. De jongen is voor behandeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees meer...
 
Gouden ketting gestolen met wisseltruc
SASSENHEIM, 27 februari 2015 - De politie waarschuwt voor een Oost-Europees sprekende vrouw die halskettingen steelt. De vrouw heeft woensdag op de Hofstraweg in Sassenheim een vrouw van een gouden halsketting beroofd met een wisseltruc: zij legt al pratend een nepgouden ketting om de hals van het slachtoffer en trekt ondertussen de gouden ketting van de hals van het slachtoffer.
Lees meer...
 
Teylingen krijgt betonnen fietspaden

TEYLINGEN, 26 februari 2014 – De gemeente Teylingen wil een aantal van de fietspaden in Teylingen vervangen door hoogwaardige betonnen fietspaden. De gemeenteraad heeft in de begroting 2015-2018 al een bedrag opgenomen om in 2015 de fietspaden langs de doorgaande wegen op te knappen. Het college vraagt de gemeenteraad nu om een krediet hiervoor beschikbaar te stellen. De gemeenteraad bespreekt dit voorstel tijdens de raadsvergadering van 26 maart.

Lees meer...
 
Ere-penning voor medewerkers Het Oude Raadhuis

ImageWARMOND, 23 februari 2014 - Els Korving en Janneke Verbugt, voormalige leden van de expositiecommissie van galerie Het Oude Raadhuis van Warmond, hebben donderdag uit handen van voorzitter Ans Bartelink de ere-penning van de gelijknamige vereniging gekregen. Het kleinood is een bronzen kunstwerk ontworpen door mr Jan Paul Kruimel, oud-penningmeester van HOR en co-auteur van het boek ´Van bijzondere verdiensten tot Koninklijke onderscheiding'.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4707

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs