BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Jongste vrijwilliger bij Bernardus
SASSENHEIM, 24 augustus 2015 - Jordy Dallas (16) onderneemt al 8 jaar activiteiten met zijn oma in de Bernardus. Ook helpt hij in het bruin café van de zorginstelling van Marente. Nu hij 16 jaar is geworden, wordt hij officieel ingeschreven als vrijwilliger van Bernardus. Vrijdag 21 augustus tekende Jordy de vrijwilligersovereenkomst.
Lees meer...
 

Dansen in 't Onderdak
SASSENHEIM, 24 augustus 2015 - In 2010 sloot danscentrum Van der Geest de deuren en werd het gebouw aan de Narcissenlaan door de gemeente met de grond gelijk gemaakt. Herman Spilker en Leonie Borneman willen de traditie van het stijldansen nieuwe leven inblazen en openen op 15 september Danscentrum Teylingen. De lessen stijldansen worden op dinsdagavonden gegeven in de theaterzaal van ‘t Onderdak.
Lees meer...
 
Voorruiters en Elsgeest samen 70 jaar
VOORHOUT, 24 augustus 2015 - Op 22 augustus vierden de Rijvereniging Voorruiters en Volkstuinvereniging Elsgeest onder ideale weersomstandigheden en met grote publieke belangstelling hun jubileum van 25 jaar resp. 45 jaar.  Een unieke gebeurtenis met veel activiteiten rondom het gezamenlijke clubgebouw de Paardenbloem.
Lees meer...
 
Park Rusthoff zaterdagavond dicht
SASSENHEIM, 24 augustus 2015 - In verband met de jaarlijkse bijeenkomst van vrijwilligers en sponsors van Park Rusthoff zal het park op zaterdag 29 augustus vanaf 16.00 uur gesloten zijn.
 
Harbour Concert voor instrumenten Adest
ImageSASSENHEIM, 24 augustus 2015 - Op zondagmiddag 6 september vindt het eerste Harbour Concert op het Voorhavenkwartier in Sassenheim plaats. De organisatie is in handen van Rotaryclub Sassenheim samen met brasserie Hemels. Rond de haven treden vanaf 15.00 tot 20.00 uur verschillende bands op met als hoofdact de coverband Allstars.
Lees meer...
 
Nieuwe kleedkamers voor S.V. Warmunda
ImageWARMOND, 23 augustus 2015 – UPDATE De Warmondse voetbalvereniging S.V. Warmunda heeft sinds zaterdag de beschikking over 8 nieuwe kleedkamers. De opening werd verricht door Wethouder Bas Brekelmans,  Jan van Winsen namens de Stichting Exploitatie Sportaccomodatie Overbos en voorzitter Matthieu van Winsen van voetbalvereniging Warmunda.
Lees meer...
 
Modderhappen bij Poldercross
ImageWARMOND, 23 augustus 2015 – Het was vrijdag weer een kwestie van modderhappen en wal-klauteren bij de 22ste Warmondse Poldercrossloop. Het parcours  liep over de landijsbaan, Koudenhoorn en door de Dorpsstraat.  De meeste deelnemers bereikten dan ook vrij onherkenbaar het eindpunt. (Foto’s Henk Keijzer)
Lees meer...
 
Oldtimers nemen Sassenheim over
ImageSASSENHEIM, 23 augustus 2015 - Het Oldtimer festival in park Rusthoff is zondag druk bezocht. In het park stonden vele oldtimers opgesteld, waaronder de merken Studebaker-Packard, Ford, MG, Triumph en Volswagen. Een van oudste auto's is een T-Ford uit 1918. Tientallen bezitters van oldtimers maakten een toerrit van anderhalf uur. Bij terugkomst in de Hoofdstraat in Sassenheim genoten vele bezoekers in het mooie weer van de file van nostalgische auto's. De vele positieve reacties lieten zien dat het evenement van park Rusthoff en de TOV voor herhaling vatbaar is. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Raad van State buigt zich over bestemmingsplan buitengebied
TEYLINGEN, 21 augustus 2015 – De Raad van State gaat zich buigen over een voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan Buitengebied Teylingen. Het verzoek om de voorlopige voorziening is ingediend namens een eigenaar van een recreatiewoning in de Hofpolder in Warmond. Deze eigenaar is van mening dat het toestaan van recreatie in de Hofpolder en het toestaan van nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven, het rustige woon- en leefklimaat in en om zijn recreatiewoning aantast. Deze verruiming van deze mogelijkheden maakt deel uit van het nieuwe bestemmingsplan.
Lees meer...
 
Nat begin van Kindervakantieweek
ImageWARMOND, 18 augustus 2015 - Onder een dreinende motregen is maandagmorgen voor de 27ste keer de Kindervakantieweek in Warmond van start gegaan. Voorzitter Anne-Marie Sikkking van de Stichting Kindervakantiewerk Warmond hield de moed erin. "Door een beetje regen laten we ons niet afschrikken." Samen met beer Warmi zette zij het lied 'Kom mee, kom mee naar Koudenhoorn' in. Daarbij begeleid door 19 groepen van in totaal 215 jongens en meisjes en plm. 150 vrijwilligers. (Foto’s: Jan Leune)
Lees meer...
 
Teylingen heeft tijdelijk twee burgemeesters
ImageVOORHOUT, 18 juli 2015 – Teylingen heeft tijdelijk twee burgemeesters. Burgemeester Carla Breuer hing maandag een ketting om de hals van de 8 jarige Neo de Jong uit Voorhout. Hij mag zich deze week burgemeester noemen van het tijdelijke huttendorp op het Voorhoutse sportpark. (Foto’s Mariska de Graaff)
Lees meer...
 
Fusie ouderenbonden in Teylingen
TEYLINGEN, 17 augustus 2015 – De drie KBO-afdelingen in Teylingen gaan fuseren. De ouderenbonden uit Warmond, Sassenheim en Voorhout gaan samen in KBO Teylingen. De leden van de bonden moeten maandag 24 augustus nog met de fusie instemmen.
Lees meer...
 
Crowdfunding in plaats van subsidie
TEYLINGEN, 13 augustus 2015 - De gemeente heeft de laatste jaren de subsidiekraan voor verenigingen dichtgedraaid. Crowdfunding is volgens het nieuwe Jacoba van Beierenfonds de alternatieve manier van het financieren van lokale initiatieven. Lokale verenigingen en initiatieven kunnen hiervoor vanaf september terecht bij het fonds dat geld inzamelt bij inwoners en bedrijven. Fonds 1818 verdubbelt de bijdragen.
Lees meer...
 
Volgende fase voor Hooghkamer
VOORHOUT, 13 augustus 2015 – De gemeenteraad van Teylingen zal naar verwachting 24 september de tweede herziening van het bestemmingsplan en exploitatieplan Hooghkamer vaststellen. Dit maakt de bouw van de volgende 317 woningen in de Voorhoutse nieuwbouwwijk in 2016 en 2017 mogelijk. Hiervoor zijn de afgelopen tijd contracten gesloten met de projectontwikkelaars en woningcorporaties die bij de aanleg van Hooghkamer betrokken zijn. De bouw van Hooghkamer gaat ondertussen onverminderd door. Inmiddels zijn 195 van de 850 woningen gerealiseerd.
Lees meer...
 
Sassenheimer aangehouden voor inbraak in Eindhoven
EINDHOVEN, 10 augustus 2015 – De politie hield zaterdagochtend even voor 06.00 uur in Eindhoven een 19-jarige man uit Sassenheim aan voor een poging woninginbraak. Een alerte buurtbewoner belde de politie dat er werd ingebroken in een huis aan de Cotentinlaan en gaf een duidelijk signalement door. Gealarmeerde agenten zochten in de omgeving en zagen al snel een man die exact aan het signalement voldeed.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Jacques Hoornweg
ImageVOORHOUT, 8 augustus 2015 - De heer J. Hoornweg (66) uit Voorhout is vrijdag Koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de kwaliteitsverbetering van de palliatieve zorg in de regio. Loco-burgemeester Van Velzen reikt de onderscheiding uit tijdens de afscheidsreceptie van de heer Hoornweg als huisarts in Voorhout. De heer Hoornweg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Tineke Bos)
Lees meer...
 
Werkzaamheden in Sassenheimse bibliotheek
SASSENHEIM, 6 augustus 2015 - In verband met werkzaamheden aan het plafond zal de bibliotheek in Sassenheim vanaf maandag 10 augustus 6 weken lang minder toegankelijk zijn. Na deze opknapbeurt voldoen de plafonds in de bibliotheek weer aan de eisen die door de brandweer gesteld zijn.
Lees meer...
 
Overbosch krijgt Green Flag
ImageVOORHOUT, 31 juli 2015  – Het Overbosch in Voorhout heeft het internationale keurmerk 'The Green Flag' ontvangen. Deze groene vlag wordt jaarlijks uitgereikt aan bijzondere parken en stukken natuur die door vrijwilligers onderhouden worden. Hiermee is het Overbosch het eerste natuurgebied in en tot ver buiten de Randstad dat de Green Flag mag laten wapperen.
Lees meer...
 
Politie zoekt met helikopter naar verdachte
ImageSASSENHEIM, 27 juli 2015 (update) - Een negroïde man tussen de 40 en 50 jaar heeft maandagavond geprobeerd een vrouw te beroven op een hondenuitlaatplaats ter hoogte van de Ruine van Teylingen. Een politiehelicopter cirkelde maandagavond geruime tijd boven Sassenheim. Op de grond zocht de politie met auto's, motoren en bikers naar de verdachte. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Park Rusthoff zwaar getroffen door storm
ImageSASSENHEIM, 27 juli 2015 - De zomerstorm heeft afgelopen zaterdag ook het prachtige Park Rusthoff in Sassenheim niet ongemoeid gelaten. Vooral in het bosgedeelte van het park heeft de meedogenloze storm, gepaard met hevige regenval een ware ravage aangericht.
Lees meer...
 
Video: Omwaaien boom A.v.Leeuwenlaan

SASSENHEIM, 26 juli 2015 - Op de Adelborst van Leeuwenlaan in Sassenheim waaiden zaterdag 25 juli twee bomen om. In deze video van Elco Bouma is te zien dat de tweede boom omwaait. Maarten Reij maakte deze video vanuit een andere hoek.
 
Stormschade in Warmond
ImageWARMOND, 25 juli 2015 - Op de Oranje Nassaulaan in Warmond waaide zaterdag tijdens de storm verschillende bomen om. De wortels namen ook leidingen mee naar boven. De bomen vielen in de richting van de huizen aan de laan, maar die lijken geen grote schade opgelopen te hebben. Het fietspad is voor een deel afgezet.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4834

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs