BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Stroomuitval in Sassenheim door aanhanger
SASSENHEIM, 25 juli 2014 - UPDATE Een deel van de bewoners rond de Hoofdstraat in Sassenheim zit sinds het eind van de middag zonder electriciteit. Het gaat om het gebied rond de kruising van de Hoofdstraat en de Wasbeekerlaan. Een losgeschoten aanhanger is daar in aanraking met een electriciteitskast gekomen. De kast is behoorlijk beschadigd. Om de reparatie mogelijk te maken is een beperkt gebied nu losgekoppeld van de electriciteitsvoorziening. Volgens de politie zal netbeheerder Liander nog wel even bezig zijn met de werkzaamheden.
 
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Schuurbrand in de Peperstraat
ImageVOORHOUT, 25 juli 2014 - De brandweer heeft vrijdagmorgen een brand in een schuur aan de Peperstraat in Voorhout geblust. In de schuur was brand ontstaan in een vriezer. Met een kettingzaag maaktde de brandweer een aangrenzende schuur open om te controleren of de brand was uitgebreid naar deze schuur. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Natte Kaagweek weer ten einde
ImageWARMOND, 24 juli 2014 - Zonovergoten, genoeg wind, kortom alle voorwaarden voor een geslaagde 94ste editie van de Kaagweek. Dit jaar verschenen er 161 boten aan de start. 20% meer dan vorig jaar. Ook mocht de organisatie De Star en de O-jol weer verwelkomen sinds lange tijd van afwezigheid. Van donderdag tot en met zondag waren er dagelijks wedstrijden in alle zeilklassen. Bij de Kaagsociëteit  was er ook genoeg te doen voor de bezoekers, met name voor de jeugd, die zich kon vermaken met waterballen, een loopvlot, schmincken en nog veel meer.
Lees meer...
 
TOV onderzoekt komst ondernemersfonds
TEYINGEN, 22 juli 2014 - De Teylingen Ondernemersvereniging (TOV)  onderzoekt de mogelijkheden voor het invoeren van een ondernemersfonds in Teylingen. Bureau Blaauwberg uit Leiden voert dit onderzoek uit. De TOV liet de gemeenteraad vorige maand al weten zo’n onderzoek te willen opzetten. De eerste onderzoeksresultaten en bestedingsvoorstellen moeten nog dit najaar worden gepresenteerd.
Lees meer...
 
Tennisveld past achter Ter Wegen park
ImageSASSENHEIM, 21 juli 2014 - Het Ter Wegen park tussen de Postwijk en sportpark De Roodemolen hoeft niet te wijken voor de tennisbanen van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV). Het nieuwe ontwerp is volgens René Vos (STV) een compromis waarbij de STV een tennisbaan minder krijgt en de sloot moet een stukje verlegd worden om alles passend te maken.
Lees meer...
 
Man (25) aangehouden na achtervolging
VOORHOUT, 21 juli 2014 - Agenten hielden in de vroege ochtend van zaterdag 19 juli een 25-jarige Rijnsburger aan na een korte achtervolging door Sassenheim en Voorhout. De man negeerde een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.
Lees meer...
 
Gronden en geld voor Teylingen
ImageREGIO, 18 juli 2014 - Bestuurders van gemeenten in de Leidse regio en de provincie Zuid-Holland tekenden maandag een intentieverklaring om de kwaliteit en de bereikbaarheid van de groene recreatiegebieden rond Leiden te verbeteren. Ook hebben de gemeenten de intentie om vijf recreatiegebieden met een totale oppervlakte van ca. 130 hectare over te nemen van de provincie. De partijen zijn bereid om samen zo’n 20 miljoen euro in het beheer en de verbetering van het groen te investeren. Teylingen houdt aan deze regeling vier stukken grond en geld voor 11 projecten over.
Lees meer...
 
Fietser overleden na aanrijding met vrachtwagen op Leidsevaart in Voorhout

ImageVOORHOUT, 17 juli 2014 -Een 41-jarige vrouw uit Voorhout is op donderdagochtend 17 juli omgekomen bij een aanrijding. De vrouw reed op haar fiets toen ze rond 11.00 uur op de kruising van de Rijnsburgerweg met de Leidsevaart door een vrachtauto werd aangereden. Foto's: Mariska de Graaff

Lees meer...
 
Eerste paal voor Fase 3 van Vesterhout
ImageVOORHOUT, 16 juli 2014 – In Voorhout ging maandag de eerste paal van fase 3 van plan Vesterhout de grond in. Er is daarmee een start gemaakt met de bouw van 4 sociale woningen en 2 vrijstaande woningen. De festiviteiten rond de eerste paal zullen plaatsvinden na de vakantie, in september. Dan zal ook de eerste paal van het appartementengebouw worden geheid.
Lees meer...
 
Breuer wil nieuwe uitdaging aangaan in Teylingen
TEYLINGEN, 14 juli 2014 – Carla Breuer ziet Teylingen als ideale gemeente om een nieuwe uitdaging aan te gaan als burgemeester. “Teylingen is ambitieuze gemeente, het bruist er van de levendigheid op de Kagerplassen en de drie kernen zijn om zo verliefd op te worden”, zegt Breuer maandagavond vanuit Werkendam. Breuer wil als burgemeester het liefst zelf een aantal inhoudelijke portefeuilles aanpakken.
Lees meer...
 
Carla Breuer voorgedragen als burgemeester Teylingen
TEYLINGEN, 14 juli 2014 - Carla Breuer (42) is unaniem door de gemeenteraad voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Teylingen. Breuer is sinds september 2009 burgemeester van Werkendam. Ten tijde van haar benoeming was ze met 37 jaar in Nederland de jongste vrouwelijke burgemeester. Foto PR gemeente Teyingen / fotostudio Sjaak de Bok
Lees meer...
 
Meer fietsenstallingen bij station Sassenheim
ImageSASSENHEIM, 13 juli 2014 - Op station Sassenheim komen 232 extra stallingsplaatsen voor fietsen. ProRail en gemeente Teylingen hebben afspraken gemaakt over de uitbreiding van de fietsenstallingen. Sinds de opening van station Sassenheim is het aantal reizigers toegenomen van 2.000 naar 2.700 reizigers per dag. Dit is te merken aan de parkeerdruk voor auto’s, fietsen en scooters. Foto: Zelfs 's nachts om 3.00 uur is staan er veel fietsen in de stalling.
Lees meer...
 
Kortebaan van Warmond (video)

WARMOND, 13 juli 2014 - Donate Groenhof is formidabel aan haar kortebaancarrière begonnen. In Warmond won de merrie zaterdag 5 juli samen met Ruud Pools op sterke wijze. In de finale klopte de combinatie Co Swagerman en Frans van der Blonk. Guido Strik maakte een video met een terugblik op de kortebaan die vorig weekend in Warmond werd gereden.
 
Barensteel voor Bart van Konijnenburg
WARMOND, 13 juli 2014 - Bart van Konijnenburg (39), voorzitter Stichting Eendenkooi Warmond, heeft voor zijn inzet voor de eendenkooi de ‘Zilveren Barensteel’ ontvangen van wethouder Kees van Velzen tijdens de bijeenkomst ter afronding van het Herstelproject Eendenkooi.
Lees meer...
 
Kindergemeenteraad kiest voor dieren, sporters en visueel beperkten
TEYLINGEN, 13 juli 2014 - Donderdag 10 juli vergaderde de Kindergemeenteraad van Teylingen. Vertegenwoordigers van vijf schoolklassen waren voor één avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mochten kiezen uit vier projecten. De kindergemeenteraad besloot na een anderhalf uur druk vergaderen om de 2000 euro te verdelen over drie projecten: het project van de Jeu-de-Boules-vereniging “De Vaste Voet”, Kinderboerderij De Klaprooshof en de Oogvereniging. Vakantie-evenementen Teylingen (VET) bleef met lege handen achter. Verrassend genoeg kozen de kinderen niet voor een project voor kinderen, maar gaven ze geld aan dieren, sporters en visueel beperkten.
Lees meer...
 
TOP zoekt hoofdsponsor
SASSENHEIM, 13 juli 2014 - Korfbal landskampioen TOP heeft komend seizoen geen hoofdsponsor. Private lease bedrijf Justlease.nl heeft besloten niet verder te gaan met korfbalvereniging TOP. Justlease zegt dat zij meer focus wil aanbrengen in hun sponsorprogramma, daarom moesten er keuzes gemaakt worden. Michiel de Haan van de commerciële commissie van TOP blijft zoeken naar een bedrijf dat zijn naam graag aan de landskampioen korfbal wil verbinden.
 
Gemeenteraad draagt burgemeester voor
TEYLINGEN, 13 juli 2014 - De gemeenteraad van Teylingen zal maandag 14 juli aan aanbeveling doen voor een nieuwe burgemeester. Nadat de gemeenteraad haar keuze bekend heeft gemaakt, volgt voor de toekomstige burgemeester een gesprek met de minister van Binnenlandse Zaken en benoeming door de Koning.
Lees meer...
 
Voetganger overleden na ongeval met vrachtwagen in Herenstraat

ImageVOORHOUT, 11 juli 2014 - In de Herenstraat in Voorhout is vrijdag om 11.45 een 80-jarige man uit Voorhout om het leven gekomen toen hij onder een vrachtwagen terecht kwam. De man stak de weg over ter hoogte van de Plus supermarkt toen op datzelfde moment een vrachtwagen wegreed.  De bestuurder van de vrachtwagen zag de man niet waardoor hij onder het rechterwiel van de vrachtwagen terecht kwam. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De vrachtwagen is van een bedrijf dat de glasbakken kwam legen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Foto's Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
Stephen Goossens overleden
ImageVOORHOUT, 9 juli 2014 - Stephen Goossens (54) is maandag 7 juli onverwacht overleden. Goossens was tweede secretaris bij de Oranje Vereniging Voorhout. Vanuit zijn verbondenheid met de Oranjevereniging was hij bij veel evenementen in Voorhout betrokken. Daarnaast leverde hij als fotograaf regelmatig bijdragen aan De Teyding. Stephen Goossens begon in 2010 met het maken van foto's voor deze site. Bekijk de rouwadvertentie.
Lees meer...
 
Afscheid Leo van der Zon met gemeentelijke onderscheiding
ImageTEYLINGEN, 8 juli 2014 - Vertrekkend wethouder Leo van der Zon ontving dinsdag bij zijn afscheid de Jacoba van Beierenpenning van de gemeente Teylingen. Burgemeester Anne Lize van der Stoel reikte de onderscheiding uit tijdens de druk bezochte afscheidsbijeenkomst, die plaatsvond in de Winners-Club in Voorhout. Leo van der Zon besloot een maand geleden op te stappen, nadat er een vertrouwensbreuk met zijn eigen VVD-fractie was ontstaan .
Lees meer...
 
Vrouw aangerand in Warmond
WARMOND, 7 juli 2014 - Een 22-jarige vrouw is afgelopen woensdag rond 17:05 uur in de buurt van het Spoorpad in Warmond aangerand door een blanke man, die daarna wegrende. Het ging om een blanke man van rond de 25 jaar oud met licht krullend haar. De man was ongeveer 1.70 meter lang en gezet. Hij had een blanke, zongekleurde, huidskleur. De aanrander droeg een zwarte trui met capuchon, een zwarte (jogging)broek en sportschoenen.
Lees meer...
 
Debutant Donate Groenhof wint kortebaan Warmond
ImageWARMOND, 7 juli 2014 - Donate Groenhof is formidabel aan haar kortebaancarrière begonnen. In Warmond won de merrie zaterdag samen met Ruud Pools op sterke wijze. In de finale klopte de combinatie Co Swagerman en Frans van der Blonk. De verrassend sterke Cha Cha Cha (John Dekker) eindigde als derde voor de gelukkige Novelune Rex en Denise Pennekamp, die na de tweede omloop werden bijgeloot. (Foto's PR/Guido Strik)
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4489

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs