BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Criminelen roven airbags uit auto's
SASSENHEIM, 10 februari 2016 - In de nacht van zondag 7 op maandag 8 februari werd een reeks van 12 auto-inbraken gepleegd waarbij diverse airbags zijn gestolen. De politie zoekt getuigen.
Lees meer...
 

Vier jaar gevangenis voor overvallers juwelier
ImageSASSENHEIM, 10 februari 2016 - De rechtbank Den Haag heeft een 34-jarige man uit Haarlem en een 51-jarige man uit Amsterdam elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar voor een gewapende overval op juwelier Wagenmakers aan de Hortuslaan in Sassenheim. De twee mannen, die de juwelier op 27 juni 2015 overvielen, zijn veelplegers. Ze hebben beide meerdere veroordelingen op hun naam hebben staan. De 51-jarige man verbleef na een gevangenisstraf jarenlang in een TBS kliniek. Uit de gerechtelijke uitspraak blijkt dat de twee medewerkers zichzelf in veiligheid brachten door direct een tussendeur dicht te doen.
Lees meer...
 
Bestuurder aangehouden na auto te water
VOORHOUT, 10 februari 2016 - De bestuurder die met zijn auto te water raakte bij Berg en Daal in Voorhout is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De auto kwam woensdag rond 13:30 op zijn kop in het water terecht. De bestuurder wist uit de auto te komen en er te voet vandoor te gaan. Brandweerduikers hebben de auto onderzocht om zeker te zijn dat er verder geen inzittenden waren.
Lees meer...
 
Herstel toren St. Pancratius kost 40.000 euro
SASSENHEIM, 7 februari 2016 - Parochiekern van St. Pancratiuskerk heeft 40.000 euro nodig om het bovenste deel van de kerktoren, de koningsstijl te vervangen. Op zondag 13 maart wordt een benefietconcert georganiseerd om de toren weer en oude glorie te kunnen herstellen.
Lees meer...
 
Nieuwe theaterschool zoekt talent
VOORHOUT, 7 februari 2016 - In Voorhout start Annemieke van der Ploeg, musicalartieste bij o.a. Joop van den Ende en Studio 100, Theaterschool Voorhout. De school is gericht is op musicalproducties voor talenten tussen 10 en 30 jaar. De theaterschool start met de musical Oliver, waarvan de voorstellingen zullen zijn op woensdag 29 juni 2016, om 14.00 uur en 20.00 uur, in het Teylingen College, locatie KTS, Leidsevaart 4 in Voorhout.
Lees meer...
 
Bonte stoet door Voorhout en Sassenheim
ImageTEYLINGEN, 7 februari 2016 - Een bonte stoet carnavalsvierders trok zaterdag weer door Voorhout en Sassenheim. In Voorhout werd de optocht georganiseerd door De Bokken. De Saksen in Sassenheim kregen dit jaar medewerking van De Gaapstokken, De Noortukkers en Carnavalsvereniging Hillegom. Foto's Mariska de Graaff en Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Koninklijke onderscheiding voor Ab Koomen
ImageVOORHOUT, 7 februari 2016 - Ab Koomen (69) uit Voorhout is zondag 7 februari 2016 Koninklijk onderscheiden. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn vrijwilligersactiviteiten bij carnavalsvereniging De Bokken en voetbalvereniging Foreholte in Voorhout. Burgemeester Carla Breuer reikte de onderscheiding uit na afloop van de carnavalsmis in de Bartholomeuskerk in Voorhout. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Burgemeester komt sleutels carnaval brengen
ImageTEYLINGEN, 6 februari 2016 - Burgemeester Carla Breuer bezocht vrijdagavond carnavalsvereniging De Bokken in Voorhout en De Saksen in Sassenheim om de sleutels van de twee dorpen te overhandigen. De nieuwe aanpak komt in plaats van het traditionele bezoek aan het gemeentehuis door de twee verenigingen. Nu de sleutels in handen van De Saksen en De Bokken zijn begint het carnaval. Zaterdag rijden in Voorhout en Sassenheim de carnavalsoptochten.
Lees meer...
 
Statushouders niet naar Boekenburglaan
ImageTEYLINGEN, 4 februari 2016 - Teylingen gaat voor 117 statushouders alternatieve tijdelijke huisvesting beschikbaar stellen. De Boekenburglaan valt af als locatie voor deze vluchtelingen met een een tijdelijke verblijfsvergunning. De gemeenteraad heeft begrip voor het feit dat tegenover deze straat al jaren de noodbouw van woonzorgcentrum Agnes heeft gestaan. In de overige locaties, verspreid over de gemeente worden maximaal 25 statushouders per locatie opgevangen gedurende 5 jaar. De gemeenteraad drong donderdag aan op het gebruik van leegstaande gebouwen in plaats van het neerzetten van containerwoningen. Boekenburglaan - foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Watertuin in Warmond blijft recreatiepark
WARMOND, 4 februari 2015 - De gemeenteraad wil in recreatiepark Watertuin het bestaande recreatief gebruik als uitgangspunt hanteren voor het nieuwe bestemmingsplan. Alleen het CDA wilde het recreatief gebruik van de 69 woningen bij het Vennemeer schrappen en de mogelijkheid voor permanente bewoning expliciet open houden.
Lees meer...
 
Boerderij Oostdam moet plat voor rotonde
ImageVOORHOUT, 4 februari 2016 - De provincie Zuid-Holland wil, tot ongenoegen van veel Voorhouters, boerderij Oostdam slopen om de rotonde Nagelbrug aan te leggen. De provincie heeft de 19e eeuwse boerderij aan de Herenstraat bij de Leidsevaart onlangs gekocht. Het CDA en de VVD vragen het college om behoud van het Waaggebouwtje uit 1730, waar nog een authentiek weegtoestel uit de achttiende eeuw in gevestigd is, en voor behoud van de drie oude leilinden die bij de boerderij staan. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Provincie: Tenniscomplex past in beleid
ImageSASSENHEIM, 3 februari 2016 - De aanleg van een nieuw tenniscomplex op sportpark Roodemolen is een stap dichterbij. Na een proces van overleggen met de Sassenheimse Tennisvereniging STV, provincie en de gemeente Teylingen is gebleken dat de plannen niet in strijd zijn met provinciaal beleid. Het bestemmingsplan moet formeel nog wel voorgelegd worden.
Lees meer...
 
Mannenkapper Ro's Barbershop geopend
ImageVOORHOUT, 2 februari 2016 - Onder grote belangstelling vond afgelopen zaterdag in Voorhout het openingsfeest van Ro's Barbershop plaats. De afgelopen maanden is het pand aan de Herenstraat rigoureus verbouwd om een unieke zaak te realiseren en dat is volgens de genodigde gasten goed gelukt. "Het moment dat je hier binnen stapt, waan je je in een echte 'mancave', geweldig!" aldus een van hen.
Lees meer...
 
Lichaam overleden jongen wordt opgegraven voor onderzoek
SASSENHEIM, 2 februari 2016 - De in 2010 in België overleden Lesley Timmer wordt opgegraven om meer onderzoek te doen naar zijn overlijden. De gemeente Teylingen heeft daar toestemming voor gegeven, zo heeft de  advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra aan het ANP laten weten. De advocaat van de familie van de achttienjarige jongen had gevraagd om het graf in Sassenheim te mogen openen.
Lees meer...
 
Minderjarige vluchtelingen in Teylingereind
SASSENHEIM/OEGSTGEEST, 1 februari 2016 - Teylingereind gaat maximaal 56 minderjarige alleenstaande vreemdelingen vanaf 14 jaar opvangen. Zij verblijven in de woonunits aan het Poelruiterpad. De jongeren mogen Teylingereind verlaten maar hebben twee keer per dag meldplicht. De opvang in Teylingereind duurt een half jaar met de mogelijkheid van een half jaar verlenging.
Lees meer...
 
14-jarige Iris vermist in Voorhout
VOORHOUT, 31 januari 2016 - De politie vraagt via Burgernet te helpen met het zoeken naar de 14-jarige Iris. Zij verdween zondag rond 12:20 uur in de omgeving van Pieter Wouterstraat te Voorhout. Update 2 februari: De vermiste Iris is inmiddels in goede gezondheid gevonden.
Lees meer...
 
Aanhouding na steekpartij op carnavalsfeest
LISSE, 24 januari 2016 - Tijdens het muziekfeest Avondje Uit in Lisse dat gisteren plaatsvond in de Ter Speckehal heeft er een steekincident plaatsgevonden waarbij 3 personen, waaronder een 25-jarige man uit Sassenheim, gewond zijn geraakt. De politie heeft een 24-jarige man uit Hilversum aangehouden als verdachte omdat hij een mes bij zich droeg. Het feest werd georganiseerd door carnavalsvereniging de Gaapstokken.
Lees meer...
 
Annelies Griekspoor wint Kuipzwammen
ImageVOORHOUT, 24 januari 2015 - Het Kuipzwammen van carnavalsvereniging De Bokken is zaterdagavond gewonnen door debutant Annelies Griekspoor. De publieksprijs gaat naar de tweede nieuwe zwammer Cok van Steijn. Jeroen van Eijk, vrijwilliger bij Foreholte is uitgeroepen tot Grote Bok. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Parklaan dicht door gesprongen waterleiding
ImageSASSENHEIM, 21 januari 2016 (update) - De Parklaan in Sassenheim is donderdagochtend ter hoogte van de brandweerkazerne afgesloten vanwege een gesprongen waterleiding. De lekkage werd even voor 9.00 uur ontdekt. Het lek, dat ontstond voor de bushalte, is inmiddels gedicht en de brandweer pompt het resterende water weg. Update: De gemeente verwacht dat de weg rond 14:00 uur weer open zal gaan. Foto Kees Moolenaar.
Lees meer...
 
Kleedkamergluurder bij MHC in Voorhout
ImageVOORHOUT, 21 januari 2016 - Hockyclub MHC Voorhout is opgeschrikt door een filmende kleedkamergluurder. Voormalig hockeycoach en trainer Stephan V. is aangehouden voor een ontuchtzaak in Wassenaar. Tijdens het onderzoek heeft de politie een filmopname uit 2011 gevonden waarop jongens staan die zich omkleden in de kleedkamer van de Voorhoutse hockeyclub. Stephan V. heeft tot halverwege vorig jaar bij MHC gewerkt. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Blik en drinkpakken in zak plastic afval
TEYLINGEN, 19 januari 2016 - Vanaf 1 februari kunnen inwoners ook drinkpakken en blik in de zakken met het plastic verpakkingsafval inleveren. Een niewe sorteerinstallatie maakt het mogelijk de inhoud van de zak bij verwerking weer te scheiden. Door drinkpakken, blikjes en andere metalen verpakkingen apart in te zamelen, kunnen deze afvalstromen weer worden hergebruikt tot grondstoffen en producten.
Lees meer...
 
Rijnlands Lyceum is 'Excellente School'
ImageSASSENHEIM, 18 januari 2016 - Vandaag ontving het Rijnlands Lyceum Sassenheim het predicaat Excellente School 2015-2017 van de Inspecteur-generaal van het Onderwijs. De Inspectie volgt daarmee het advies van de Jury Excellente Scholen. “We zijn er enorm blij mee”, zegt rector Annechien Verkade, “Het predicaat zien wij als de erkenning van onze inspanningen om onze leerlingen te laten uitblinken. Onze kracht is onder meer het omgaan met verschillen, zowel op onze mavo, havo, vwo als op het tweetalig vwo.”
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4983

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs