BERICHT VAN DE WEEK

BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Mantelzorghuiskamer in Teylingen
ImageTEYLINGEN, 3 februari 2015 - Het Mantelzorgsteunpunt van Welzijn Teylingen opent de deuren van een geheel nieuw project in de Buurtkamer van de Agneshove; “De Mantelzorghuiskamer”. Tijdens de opening op 3 maart wordt men tussen 10 en 12 uur ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Er is een stoelmasseur aanwezig om bezoekers een gratis ontspannen massage te geven.
Lees meer...
 
Weekdeals (468x60)

Dichters op straat tijdens poëzieweek
ImageSASSENHEIM, 2 februari 2015 - In het kader van de poëzieweek zou Lars van der Werf afgelopen zaterdag achter zijn typmachine versjes en geichten maken bij boekhandel Wagner. Van der Werf bleek echter een dubbele afspraak gemaakt te hebben in Amersfoort. Gelukkig waren de Teylinger dichters Irma Ooievaar en Ad Blomsteel bereid om op straat en in de winkel gedichten voor te dragen. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Winterfeest in Park Rusthoff
ImageSASSENHEIM, 2 februari 2015 - Afgelopen zaterdag 31 januari werd de winterse stilte doorbroken. Buiten het park was in de ochtend al goed te zien dat er weer wat op stapel stond, want kleurrijke attracties kregen lucht ingeblazen.
Lees meer...
 
Overbosch gaat voor Kern met Pit
ImageVOORHOUT, 30 januri 2015 - De stichting Vrienden van het Overbosch is geselecteerd voor ‘Kern met Pit’. De stichting gaat samen met de leerlingen van de KTS een nieuwe toegang bij het historische Overbosch realiseren. Deze entree is gebaseerd op het ontwerp van Piet van der Hulst, de KTS-leerkracht en Overbosch-bestuurslid,die vorig jaar onverwacht overleed.
Lees meer...
 
Voorstel verzelfstandiging weekmarkt
TEYLINGEN, 29 januari 2015 - Het aantal bezoekers aan de weekmarkt loopt flink terug. Uit onderzoek blijkt dat het verzelfstandigen van de weekmarkt leidt tot minder regels en meer ruimte voor ondernemers. Zij kunnen dan naar eigen inzicht de weekmarkt commercieel exploiteren. Het voorstel over de verzelfstandiging van de weekmarkt ligt ter inzage en wordt na inspraak voor gelegd aan de gemeenteraad. Zij beslist over de verzelfstandiging.
Lees meer...
 
Dichtkunst ligt op straat in Teylingen
TEYLINGEN, 29 januari 2015 - Vanaf vandaag ligt de poëzie op straat. Letterlijk. In het kader van de Poëzieweek worden gedichten aangebracht op stoepen en wegen in Teylingen. Initiatiefnemers zijn drie dichters uit Teylingen: Marcel Floor, Ad Blomsteel en Irma Ooijevaar.
Lees meer...
 
VoorleesExpress van start in Teylingen
ImageSASSENHEIM, 28 januari 2015 - Op donderdag 22 januari hebben de eerste vrijwilligers van de VoorleesExpress een startbijeenkomst in de Bibliotheek van Sassenheim bijgewoond. De enthousiaste voorlezers zullen vanaf februari gedurende twintig weken voorlezen bij kinderen die daar behoefte aan hebben.
Lees meer...
 
"Haal dat stomme hek weg"
ImageVOORHOUT, 26 januari 2015 - De gemeente heeft een hek, waarmee het achterpad van Boekhorstlaan 100-118 in Voorhout onlangs was afgesloten, vandaag weer verwijderd. Omwonenden zagen op 16 januari dat de route voor hun kinderen naar basisschool De Achtbaan plotseling was afgesloten door een 2 meter hoog hek. "Haal dat stomme hek weg", zo luidde de oproep die door kinderen was opgeplakt. De woordvoerster van de gemeente zegt dat het hek op initiatief van een bewoner van de Boekhorstlaan is geplaatst om overlast te voorkomen. Pas na plaatsing van het hek bleek dat er grote weerstand tegen was.
Lees meer...
 
Jan Piet Does winnaar Kuipzwammen
ImageVOORHOUT, 25 januari 2015 - Jan Piet Does is de winnaar van het Kuipzwammen. Zaterdag vond het jaarlijkse Kuipzwammen van Carnavalsvereniging De Bokken plaats in het Teylingen College te Voorhout. Later meer. Foto's Mariska de Graaff.

Lees meer...
 
Kleintje Pils krijgt inhuldigingsmedaille
SASSENHEIM, 22 januari 2015 - De bandleden van het orkest Kleintje Pils hebben afgelopen weekend in Berlijn de inhuldigingsmedaille ontvangen Staatssecretaris van Economische zaken, Sharon Dijksma. De onderscheiding werd uitgereikt als dank voor de muzikale ode aan Koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens de Koningsvaart in Amsterdam op 30 april 2013.
Lees meer...
 
Meepraten over toekomst ruďne van Teylingen
ImageTEYLINGEN, 20 januari 2015 - Op woensdag 28 januari organiseert de gemeente een tweede bijeenkomst over de toekomst van de Ruïne van Teylingen. De gemeente vraagt aan bezoekers tijdens een inloopbijeenkomst om te reageren op vier toekomstmodellen. De bijeenkomst wordt gehouden van 16.30 tot 20.30 uur in het Bestuurscentrum in Voorhout.
Lees meer...
 
Luxe wagens gezocht voor bloemencorso
ImageTEYLINGEN, 19 januari 2015 - De werving van deelnemers met luxe en promotiewagens aan het Bloemencorso van de Bollenstreek is gestart. Aanmelden kan tot 31 maart. Het corsothema 2015 is 200 Jaar Koninkrijk. Jaarlijks trekt het Bloemencorso een miljoenenpubliek, wat bedrijven en instellingen een unieke gelegenheid biedt om nationale en internationale naamsbekendheid te verwerven.
Lees meer...
 
Verrassend Nieuwjaarsconcert Crescendo Sassenheim
SASSSENHEIM, 19 januari 2015 - Crescendo Sassenheim is een harmonievereniging met vele optredens per jaar. Een aantal optredens komt elk jaar terug, een aantal ook niet. Eén van deze jaarlijkse optredens is het Nieuwjaarsconcert. Op 16 januari verzorgden het Leerlingen- en A-orkest van Christelijke Harmonievereniging Crescendo Sassenheim deze feestelijke avond.
Lees meer...
 
Nieuwe openingstijden bibliotheek in Sassenheim
SASSENHEIM , 19 januari 2015 - Sinds 1 januari is de bibliotheek in Sassenheim langer open. Op woensdag is de bibliotheek voortaan open vanaf 11:00 uur.
Lees meer...
 
Tweede Europa Cup voor TOP
SASSENHEIM, 18 januari 2015 - Korfbalvereniging TOP heeft voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de Europa Cup gewonnen. Het Belgische Royal Scaldis S.C. was zaterdag met 17-31 een klasse minder dan de Nederlanders, die eigenlijk bij rust al een gewonnen wedstrijd speelden. Na 25 minuten leidde TOP al met 6-13 en het vergrootte die voorsprong alleen nog maar in de tweede helft. Meer bij TOP.
 
Jeugdgroep De Saksen bestaat 11 jaar
ImageSASSENHEIM, 18 januari 2015 - De jeugdafdeling van carnavalsvereniging De Saksen bestaat dit jaar 11 jaar. Het lustrum werd zaterdagmiddag gevierd samen met De Bokken uit Voorhout, De Noortukkers uit Noordwijk, de Duinknijnen uit De Zilk en De Plasduikers uit Langeraar. Foto's Edwin van der Wijngaard.
Lees meer...
 
Ferry van der Vlugt is Schutterskoning
ImageVOORHOUT, 15 januari 2015 - Tijdens onstuimig weer hielden de schutters van de 95-jarige Schuttersvereniging St. Hubertus op sportpark Elsgeest hun Koppermaandag, de schuttersdag van de vereniging. Onder de schutters was ook burgemeester beschermvrouwe Carla Breuer. Zij schoot de eerste keer meteen 6 schoten raak middenin de schietschijf. Foto's Mariska de Graaff. 
Lees meer...
 
Winkeliers reiken prijzen decemberactie uit
ImageVOORHOUT, 15 januari 2015 - Dinsdag 13 januari is de jaarlijkse prijsuitreiking van de TOV Decemberactie geweest bij de Albert Heijn in Voorhout. De hoofdprijs, eeen reischeque van 500 euro is gewonnen door mevrouw Hoek (foto) en de extra prijs, 1 minuut gratis winkelen, is gewonnen door mevrouw Prins. Foto's Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
Teylingen installeert led-verlichting
TEYLINGEN, 15 januari 2015 - Teylingen is woensdag begonnen met de installatie van led-verlichting in bestaande woonstraten in Teylingen. Wethouder Kees van Velzen monteerde in de Jan Steenlaan met een hoogwerker een armatuur. Foto Mariska de Graaff.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 110 van 4676

ADVERTENTIE

 
 

ENQUÊTE

 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs