-->
AGENDA - Details
 

Evenement
Wanneer: 27-01-18 | 20:15 uur  
Titel Pieter Jouke speelt Dingen die ik dacht
Waar: Theater 't Onderdak - Sassenheim
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:
Zaterdag 27 januari speelt caberatier Pieter Jouke in het theater 't Onderdak zijn voorstelling  “Dingen die ik dacht”.

Waar gaat de voorstelling over?

Over echtheid, ambitie en manieren om je ambitie te bereiken. Laat je je afleiden door hoe ver anderen al zijn of blijf je geconcentreerd op je eigen weg, zodat je kan genieten van het gehele traject. Of laat je je verleiden tot vals spelen. Neem je liever een short cut, een olifantenpaadje?

Wat verschilt deze voorstelling van je vorige voorstellingen?

Bij het maken van deze voorstelling voelde ik me vrij om te maken wat ik maar zou willen. Ik heb dat ook goed onderzocht. Het resultaat is een voorstelling waar ik meer de absurditeit in ga, meer mijn eigen signatuur aan de voorstelling geef, meer lef heb in vervreemding en diepgang. Het is mijn aller-Pieter-Jouke-ste voorstelling tot nu toe. Er zitten meer lagen in die soms zelfs expliciet te kop op steken.

Snij je ook maatschappelijke thema’s aan?

Ja. Ik heb het over ambitie en die hebben we allemaal. Max Verstappen, mijn publiek, terroristen politici, allemaal hebben ze ambitie. Soms conflicteren deze ambities en moet je een keuze maken. Daarnaast heb ik het impliciet over de Facebook-tijdgeest. Wat laat je van jezelf zien? Laat je het ook zien als je je ambities nog niet hebt bereikt? Je kan de waarheid wel verdraaien en zo aan het eind van je leven een zak met mooie verhalen overhouden. Maar dan heb je een verdraaid leuk leven gehad in plaats van een echt leuk leven.

Hoe kom je op deze titel?

Ik wilde voor mijzelf alles zo lang mogelijk open houden. Ik wilde mijzelf volgen tijdens het schrijven van het programma. Dit zijn letterlijk de Dingen Die Ik Dacht. En waar ik daarna nog eens en nog eens en nog eens over nagedacht heb. Dat geeft de enorme hoeveelheid grappen een voelbaar fundament.

Vind jij dat je als cabaretier alles moet kunnen zeggen. En durf je dat nog?

Ja. Ik vind dat iedereen alles moet kunnen zeggen. Het blijft alleen altijd de vraag of je alles moet zeggen omdat het kan. Ik vind het belangrijk dat we samen-leven. Dat betekent dat je rekening houdt met elkaar. Ik heb in deze voorstelling een paar momenten waarbij ik hoop dat het publiek begrijpt van waaruit ik dingen zeg. Anders heb ik stront met ze.

Je doet naast cabaret ook stand-up comedy, een absurdistische voorstelling ‘De Staat van Verwarring’ met Ronald Snijders, daarnaast zien we je veel op TV (o.a. Padoem Patsss op NPO3 van BNN-VARA) en schrijf je voor VPRO Zondag met Lubach. Wat vind je het leukste om te doen?

Ik vind het een onvoorstelbaar voorrecht om zoveel verschillende dingen te mogen doen. Ik neem graag de verantwoordelijkheid voor een hele avondvullende voorstelling. Ik ben graag een verfrissend onderdeel van een standup show. Met Ronald Snijders heb ik zeer bijzondere klik, alles wat wij aanraken verandert in een vrolijke slimme chaos. Dat ik daarnaast met andere talenten mag samenwerken vind ik een eer. Ik heb een groot respect voor het hele team achter Zondag met Lubach. Ik geniet van al het plezier dat ik maak met de mannen van Padoem Patsss. En dan mag ik daarnaast nog maatwerk comedy voor bedrijven spelen en workshops Krav Maga (Israelische Krijgskunst) geven. Hoe kan ik daar nou het leukste uit kiezen. Het is de combinatie.


Met welk gevoel wil jij dat je publiek de zaal verlaat?

Ik hoop dat mensen het gevoel hebben dat het omgevlogen is, dat ze gelachen hebben en dat ze met me door willen praten.


NIEUWSGIERIG GEWORDEN NAAR DEZE VOORSTELLING??

zaterdag 27 januari in het theater 't Onderdak Sassenheim
aanvang 20,15
kaarten á 15.00 euro.
Tef. 0252225874 bereikbaar op werkdagen van 10,00-11,00uur
Vanaf twee weken voor de voorstelling bij Primera Sassenheim en 30 minuten voor aanvang aan de kassa van het theater.

 
Locatie
Locatie Theater 't Onderdak
Homepage: http://www.hetonderdak.nl  
Straat: J.P Gouverneurlaan 40A
Postcode: 2171 ER
Plaats Sassenheim
Land: