-->
AGENDA - Details
 

Evenement
Wanneer: 17-03-18 | 09:00 uur - 16:00 uur  
Titel Uitdelen gratis compost voor huishoudens Teylingen
Waar: Diverse, zie beschrijving - Teylingen
Categorie: Activiteiten in Teylingen
 
Evenement beschrijving:

Op zaterdag 17 maart van 9.00 tot 16.00 uur kunnen huishoudens van de gemeente Teylingen gratis vier zakken compost ophalen bij de gemeentewerf in Voorhout, Nijverheidsweg 32, ingang naast de milieustraat. Met deze actie bedankt de gemeente inwoners voor hun ingeleverde groente-, fruit- en tuinafval (gft). Inwoners krijgen het ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost.

Wethouder Kees van Velzen deelt om 9.00 uur de eerste zakken uit. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Gratis vier compostzakken, op is op!
Op vertoon van hun legitimatiebewijs kunnen inwoners per huishouden gratis vier zakken compost met een inhoud van 20 liter per zak ophalen. Het aantal zakken is beperkt, waarbij geldt op is op.

GFT scheiden begin van iets moois
Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois; het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.

Rondleiding in de Groene Energiefabriek

Tijdens de compostdag organiseert Meerlanden rondleidingen in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Hier wordt 100% van het gft gerecycled tot zes nuttige producten. Inclusief een nieuw product dat vanaf dit jaar wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien.

De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de website van Meerlanden: www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag-2018.
 
Locatie
Locatie Diverse, zie beschrijving
Homepage: Geen Homepage beschikbaar  
Straat:
Postcode:
Plaats Teylingen
Land: