Informatiebord Plukbos onthuld

VOORHOUT, 25 juli 2019 – Wethouder Rob ten Boden heeft donderdagmiddag samen met René van der Horst van de Betrokken Voorhouters het nieuwe informatiebord bij het Plukbos aan de Componistenlaan onthuld. Tijdens boomfeestdag heeft de gemeente samen met leerlingen van de Antoniusschool 20 extra fruitbomen aangeplant in het Plukbos. Er is een bloemenweide aangelegd met eetbare bloemen en is een insectenhotel geplaatst. (Foto’s: Mariska de Graaff)

Vanaf september kunnen inwoners in het Plukbos genieten van appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en walnoten. Tijdens de bijeenkomst donderdag was er aandacht voor het belang van insecten voor de bestuiving van de fruitbomen. Kinderen uit de wijk, voor zover niet op vakantie, kregen hier uitleg over. En om de hitte te verdrijven was er ijs.

In Teylingen liggen 2 plukbossen, één bij Park Wilgenhorst in Voorhout en één bij de Componistenlaan in Voorhout. Het plukbos in Park Wilgenhorst bestaat uit 15 fruitbomen: appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen.