Inwoner Teylingen overleden aan gevolgen van het coronavirus

TEYLINGEN, 11 oktober 2020 – Het RIVM meldt zondag dat een COVID-19 patiënt uit de gemeente Teylingen is overleden. Afgelopen week zijn twee inwoners van Teylingen opgenomen in ziekenhuis en zijn er 89 Teylingers positief getest voor corona. Dat zijn er 41 meer dan vorige week.

Er werden vorige week 532 Teylingers getest waarvan 16,7% positief werd getest.

In de regio Hollands Midden, waar Teylingen onder valt, is het aantal coronabesmettingen zo hard opgelopen, dat de situatie er vanaf vandaag niet langer ‘zorgelijk’, maar ‘ernstig’ is geworden.

Als er in een week meer dan 150 op de 100.000 inwoners van een regio positief zijn getest, dan is er sprake van de kwalificatie ‘ernstig’. Teylingen heeft de afgelopen week omgerekend per 100.000 inwoners 238 besmettingen.

Corona in Teylingen 15 maart – 11 oktober:

  • 337 inwoners zijn positief getest
  • 17 ziekenhuisopnames
  • 3 inwoners overleden

Over de grafieken
De grafieken zijn gebaseerd op de cijfers van de GGD Hollands Midden. In de cumulatieve grafiek staat het totaal aantal Teylingers die met corona besmet zijn (geweest). De GGD en het RIVM houden niet bij wie hersteld is. Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Het RIVM noemt het aannemelijk dat niet alle COVID-19 patiënten getest worden. De werkelijke aantallen zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

Advertentie